SACCSIV – blog ortodox

ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

Posted in B1TV, MASONERIA, MASONERIE, NEW AGE, NOUA ORDINE MONDIALA, Oreste, Pavel Corut by saccsiv on ianuarie 17, 2010

   Am fost rugat de unii cititori sa fac o analiza a “invataturilor” lui Oreste si Pavel Corut. In acest sens, ma voi ocupa in cele ce urmeaza de Conspiratie si Conspiratori din 14.11.2008, din cadrul emisiunii “Codul lui Oreste“ de la B1tv, pe care, desi relativ veche, o consider edificatoare. Inregistrarea video o puteti gasi la:

http://vimeo.com/8784344

http://vimeo.com/8793745

   Pana sa incepem, observati va rog OCHIUL din stanga jos, ce inchipuie un soi de sigla. Nimic nu e intamplator …

   Sa vedem care ar fi principalele mesaje transmise telespectatorilor:

   ORESTE: se declara pro mason “explicandu-ne“ ca la inceput membrii lojei erau cuprinsi de o doctrina de lumina, dar acum s-a umplut de oameni care au parasit spiritualitatea ei si au transformat-o intr-o mafie. Ii mai admira si pe initiatii si stalpii new age.

   PAVEL CORUT: respecta partea de inceput a masoneriei, cea care a distrus imperiile. Ne mai “invata” ca masoneria afirma ca odata la 2000 de ani omenirea asteapta cate un Mantuitor. Mantuitorul n-a venit, deci trebuie sa fie printre noi, un iluminat ceva. Spune ca nu exista diavoli, ingerii cazuti si ca Dumnezeu n-a facut intai pe ingeri si mai apoi pe oameni. Huleste adaugand ca heruvimii sunt boi inaripati, o preluare a idolilor popoarelor pe unde evreii au fost robi … Mai afirma ca Noua Ordine Mondiala este solutia unica pentru pacea mondiala si ca de fapt aceasta lupta impotriva familiei Rockefeller si a celor ca ei, numiti oculta regresiva. De fapt la el aceasta oculta regresiva reprezinta greii din petrol si armament. Si mai indrazneste Pavel Corut sa spuna ca instrainarea fabricilor si a terenurilor din Romania s-a facut cu binecuvantarea bisericii. Considera ca primul si al doilea razboi mondial s-a purtat intre crestini. Intreaba unde era Iisus … Subliniaza ca de politica dusa de mass-media nu putem acuza oculta (?!) si ca studii americane ararta ca dupa moarte ne asteapta indiferent ce facem pe pamant, o viata mult mai frumoasa.   Si ca sa nu mai fie nici un dubiu referitor la cultul paladin pe care-l practica, se declara oripilat ca statul roman n-ar mai fi laic, deoarece “popa ia copilul de la gradinita sa se spovedeasca , cu sau fara stirea parintilor “.

   AMANDOI: sustin necesitatea unui GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE dar „asigura„ ca nu-i vorba de cel dorit de oculta.

   Sa ne amintim ce spunea Domnul nostru Iisus Hristos in Matei 24:

   „Vedeţi să nu vă amăgească cineva

   Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi. 

   Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. 

   Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. 

   Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi. 

   Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.”

   Aceste doua personaje promoveaza doctrina realei NOI ORDINI MONDIALE si cei ca ei isi aduc aportul la pregatirea terenului antihristului.

   Este un fals prezentarea masoneriei de inceput ca fiind buna, iar membrii lojei cuprinsi de o doctrina de lumina:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

   N-au parasit spiritualitatea ei si n-au transformat-o intr-o mafia. Asa a fost de la inceput:

Personalitati si organizatii: evreul MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), intemeietorul celei mai puternice familii din istoria moderna a omenirii si creatorul ordinului ILUMINATII

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Personalitati si organizatii: familia HARRIMAN, unealta importanta a colosilor Rothschild. Sarcini: transporturi, eugenie, banci, finantarea nazismului

   Si cam toti pe care ii gasiti la https://saccsiv.wordpress.com/about/ la categoria Personalitati si organizatii, au fost masoni si temeinic implicati in ceea ce Oreste si PC numesc a fi oculta regresiva. Inca de la inceput. Cu alte cuvinte, masoneria nu s-a stricat in ultimii ani si nici macar un ultimele decenii, ci asa a fost de cand s-a format ea in forma pe care o stim.

   Masoneria a distrus la inceput imperiile, caci dorea ca din cioburi sa formeze marele ghiveci de final.

   Sunt admirati stalpii new age, dar nu ni se spune ca acestia il considerau pe lucifer a fi inger de lumina:  

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

   Si cum ar putea recunoaste, caci telespectatorii nu sunt inca suficient de „maturi spiritual” pentru a putea accepta invataturi venite din zona asta. De aceea mint cei doi spunand ca nu exista draci …

   Ascunzand existenta diavolilor si atacand crestinismul, evident ca spera ca publicul sa nu afle de profetiile referitoare la antihrist sau sa le considere gresite si astfel sa se increada in tot soiul de initiati propovaduiti de masonerie si new age, ce pregatesc terenul marelui maestru.

   Cat despre vinovatii reali ai instrainarii fabricilor de la noi, cititi va rog:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

   Ca razboaiele mondiale au fost declansate de crestini este de asemenea o minciuna ticalosa.

   Presedintele Woodrow Wilson, chiar daca ascultator, a spus totusi ceva remarcabil (cand s-a trezit si a regretat rolul de marioneta in mana unor ELITE prea ticaloase):

    “Unii dintre cei mai mari oameni din Statele Unite, din domeniul comertului si productiei, se tem de ceva. Ei stiu ca undeva exista o putere atât de organizata, atât de subtila, atât de atenta, atât de completa, de perseverenta încât nu au curajul sa o vorbeasca de rau sau sa o condamne, decât în soapta.“

   PAPUSARII au creat crize si razboaie si au finantat mereu ambele tabere. Se spune ca iluminatii doreau trei razboaie mondiale pentru asezarea lucrurilor pe fagasul dorit de ei. Albert Pike a si confirmat-o.

    Primul razboi a fost declansat pentru destramarea marilor imperii suspecte ca fiind neloiale noii forte, pentru capitalizarea PAPUSARILOR, pentru pregatirea celui de al doilea si pentru primul pas spre GUVERNUL MONDIAL, anume Liga natiunilor (1919).

   Al doilea razboi a pornit in jurul chestiunii evreiesti, ELITELE folosind, dupa terminarea lui, etnia precum un zid protector, un formidabil sistem datorita caruia nu poti zice ceva de ei caci se declanseaza automat reactii de combatere a “anti semitismului“. Sa ne amintim si de dr. Nahum Goldman, (1894-1982), presedinte al World Zionist Organization, ce avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva:

   „Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre

   Apoi pentru formarea ONU (1945) si toate organismele financiare mondiale din ce in ce mai centralizate: BANCA MONDIALA (1945), FMI (1944), CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR si Uniunea Europeana.          

   De asemenea, prin minciuni repetate, au indoctrinat masele ca nazistii au fost crestini si prin urmare, cei ce actualmente propovaduiesc Cuvantul dar si avertizeaza asupra raului pe care ELITELE il aduc acestei planete, sunt rapid etichetati a fi extremisti, la un singur pas de criminalii nazisti. In acelasi timp, multi nemultumiti de SISTEM cad in plasa de a considera national-socialismul (sau doar unele din teoriile sale) a fi solutia de rezolvare a multor probleme.

   Al treilea va fi si cel mai cumplit, fiind legat si petrecandu-se simultan cu crizele financiare, alimentare, marile miscari de strada. El va fi necesar pentru oferirea “solutiei“: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE de STANGA.

   Cititi va rog si:

Al treilea razboi mondial

   O teorie pe care o mai promoveaza ei si care face ravagii in randul din ce in ce mai multor incepatori ce cauta sa afle raspunsuri este aceea conform careia dupa moarte ne asteapta, indiferent ce facem pe pamant, o viata mult mai frumoasa … Pentru ca ei refuza sa accepte existenta iadului …

   De ce au astfel de personaje atata acces in mass-media si sunt atat de promovati? Deoarece ei figureaza a fii dintre cei foarte luminati si cumsecade care lupta impotriva “ocultei regresive” si care doresc instaurarea unei NOI ORDINI MONDIALE a pacii  si binelui pe acest pamant. Cu alte cuvinte, au misiunea de a ajuta in Romania la declansarea:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

191 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ovidiu said, on ianuarie 18, 2010 at 9:53 pm

  Toata tarasenia cu”mira”este doar un joc psihologic.Un experiment.Nu va pierdeti timpul.
  mira,dupa ce faci schimb de id-uri pe mess arata-le la camera si buletinul ca de acu datele le-ai prezentat.Vrei prieteni? Pune id-ul si dup-aia selectezi prietenii,bun asa?Cum ziceam altadata,o asa comoara sa se piarda…?No way!!
  Eu am incheiat subiectul asta.

  Apreciază

 2. PrIzA said, on ianuarie 18, 2010 at 11:52 pm

  Ideea este simpla…ei vor sa nu avem ce alege…ne ingradesc toate caile de exprimare. La alegeri parlamentare…etc…noi ce alegem ?…alegem oameni trimisi de ei in fata…alegem pe cine vor…alegem ce sisteme vor…alegem intotdeauna ceva calculat de ei…pentru a fi ales. Vad promovarea pe care toti i-o fac acestui mic prigoana…care usor usor…a devenit din nimeni…aproape cineva. Drumul i-a fost sadit cu mare grija…in timp…incet dar sigur. Cum si tatal sau a aparut din neant…si s-a dus unde dorea…ca mai tarziu sa-i faca loc micului prigoana. Oreste este momentan in ratacire…tot studiaza toate religiile…toate apocrifele…toate neadevarurile…nestiind mai exact pe ce sa se axeze. Corut la fel se afla in ratacire…i-am citit cateva dintre carti si va spun ca are si carti chiar educative…prin care indeamna oamenii la munca cinstita…si da anumite sfaturi pentru a porni la drum in diferite activitati. Insa despre religie…nimic de zis este in degringolada totala…si se duce tot mai jos…as zice aproape ca uraste biserica…iar ce spune despre MANTUITOR…nu se poate reda…nici verbal…nici in scris. Nu stiu daca sunt coordonati neaparat de cineva…ci mai degraba de ceva…aflati in ratacire…totusi eu sper sa-si revina…dar trebuie si dorinta lor…nu ne dorim moartea pacatosului ci indreptarea lui… sanatate tuturor !

  Apreciază

 3. Eugen said, on ianuarie 19, 2010 at 12:06 am

  Marele cocalar spirtual cu cercel in urechea stanga si sleahta sa oculta nu se lasa, continuand sa ne bomardeze cu epifaniile lor orestiene. Profunzimea acestor invaturi ar putea fi inteleasa doar de samaneii de bamboo si misticii de dorobanti. Iar noi crestini neghiobi, fundamentalisti, extremisti, teroristi (puteti adauga si voi alte atribute minunante) nu putem patrunde in adancul acestor taine ecumenisto-new-age-iste. In final, intelegand cu greu in ignoranta mea ca este vorba de lucruri ce transcend lumea materiala, mi-am dat seama ca de la atata intelepciune o sa leviteze in curand, cu tot cu studio, in spatiu pt. a capta mai bine energiile cosmice si a avea semnal mai bun la emisiune. Si de acolo de sus, din lumea sferelor pure, ne va ilumina in continuare pe noi profanii, care inca ne taram trupurile pe acest pamant.

  Apreciază

 4. […] Saccsiv: ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 5. ROrtodox said, on ianuarie 19, 2010 at 2:12 am

  La 0:50 apare si Oreste

  Apreciază

  • ROrtodox said, on ianuarie 19, 2010 at 2:50 am

   Plus ca si Oreste si Corut s`au declarat adepti ai NOM, dar chiar ei au specificat ca nu acea NOM dorita de oculta, deci stiu foarte bine la ce se refera. Dar cum sa nu stie daca se invart in asemenea cercuri ..

   Apreciază

  • Anonym0us said, on august 17, 2010 at 3:41 pm

   nu apare nimeni la 0:50…

   Apreciază

 6. elena said, on ianuarie 19, 2010 at 6:29 am

  oreste a fost aseara la emisiunea lui gadea:
  http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2010&month=1&day=18&show=sinteza_zilei

  Apreciază

 7. spellmaker said, on ianuarie 19, 2010 at 6:45 am

  @ Ovidiu,este un nick foarte bun.Este adevarat ca e un pic controversat.Dar ii pune pe altii in garda si ii face un pic mai atenti cand citesc comenturile mele.Asta e tot.Practic cand vezi un astfel de nume,cititorii analizeaza mai bine informatiile.In religie imi place practica si apartin de cand m-am „trezit” religiei ortodoxe.Si daca ti-am spus despre limbajul folosit de tine,am facut-o pentru ca ortodoxismul trebuie sa se manifeste corect in toate elementele vietii tale, (tu mai intrebat de religie dar nu ti-ai marturisit-o pe a ta ,asa ca eu te consider de aceeasi religie ca si mine ) si trebuie sa ii dai posibilitatea ,indiferent de agresiunea pe care o simti ,sa te transforme intr-un exemplu pozitiv pentru cei din jur.De cele mai multe ori ,in viata de zi cu zi comportamentul nostru ar trebui sa faca diferenta dintre noi si celelalte culte.Iarta-ma daca un pic te-am zgandarit, dar m-am gandit ca vointa ta ar trebui sa se manifeste si in aceasta directie.In ansamblu noi ar trebui sa invatam sa nu ne suparam prea tare.Daca ne enervam,nu mai vedem decat obiectul perturbator si nimic altceva in jur si asta poate sa ne duca intr-o capcana.Foloseste ideea asta ,poate odata vei avea nevoie de ea.

  Apreciază

  • ovidiu said, on ianuarie 19, 2010 at 1:32 pm

   Incerc,pe cit pot, sa-mi adaptez limbajul la conditiile „terenului”.”Different strokes for different folks…”Dar sint om,fac greseli.Cine a fost ofensat are posibilitatea sa raspunda.

   „Practic cand vezi un astfel de nume,cititorii analizeaza mai bine informatiile”,sincer iti spun, prima impresie cind am vazut nick-ul a fost:snob si superficial.Acu dupa ce ai mai adaugat tu justificarile astea puerile,ce sa mai zic?Din perspectiva ortodoxa nu e deloc controversat.Nu-i limpede?

   Apreciază

  • ovidiu said, on ianuarie 19, 2010 at 4:58 pm

   spellmaker,
   imi cer scuze daca am fost prea dur cu tine.Sincer!Pe undeva ai si tu dreptate.Am sa incerc sa ma controlez pe viitor.

   Apreciază

   • spellmaker said, on ianuarie 19, 2010 at 6:54 pm

    @Ovidiu,nu-i bai.Toate cele bune.

    Apreciază

 8. blogideologic said, on ianuarie 19, 2010 at 8:47 am

  Nu-i prea mult timp pierdut pentru nimic ?

  Apreciază

 9. Un creştin_ortodox said, on ianuarie 19, 2010 at 11:42 am

  Ce ar fi să veniţi cu un nou subiect, pentru că văd că lumea se ceartă şi pentru virgule sau majuscule…

  Apreciază

 10. Mihaela C said, on ianuarie 19, 2010 at 1:04 pm

  @parereamea,
  nu are rost sa te consumi. Mira are chef de joaca si observ ca a si reusit sa-si gaseasca parteneri.
  @Mira,
  Spor la joaca si poate raspunzi, totusi, la ce te-am intrebat. Numai bine.

  Apreciază

 11. G.C. said, on ianuarie 19, 2010 at 2:53 pm

  Domnisoara Mira, probabil ca mai multe sau mai putine lucruri despre care ai fost invata de la o varsta frageda sunt veridice si/sau corecte. In mod cert, politetea este o virtute.

  Daca ar fi decizia mea, eu nu m-as trece in CARTEA VIETII, pentru ca stiu ca am pasit si pe dinafara caii celei luminate. Conform informatiilor pe care le-am acumulat din diverse surse, nici un om nu avea puterea sa obtina mantuirea … oricat de sfinti s-ar crede unii sau i-ar crede altii.

  Sfintii se numesc din Ceruri, nu de om.

  DOMNUL ne-a oferit salvarea si calea. Nici unul dintre noi nu poate garanta destinatia sa dupa parasirea planului fizic, desi propria persoana este aceea pe care noi o stim cel mai bine.

  Nu cunosc scala pacatelor, doar EL o stie.

  Nu-ti cunosc actiunile si gandurile. Chiar daca as avea si eu acces la acestea, tot ce-as putea face este sa-mi dau cu parerea, insa exista doar 1 JUDECATOR, iar acesta este FIUL DOMNULUI!

  Traieste cum crezi si simti tu ca este bine, cu mare accent pe simtire. Eu n-am citit Biblia s-au alte carti de genul, in mod integral, doar parti care m-au intrigat, insa imi pot da seama cu usurinta daca vreo actiune sau vreun gand de-al meu servesc LUI sau nu.

  Cand actionezi si cand creezi gandind, fa-o ca si cum ai face-o pentru EL. Prin aceasta exista sanse mai ridicate ca cele create de tine sa fie apreciate pozitiv de DOMNUL.

  Traieste, invata, descopera, foloseste introspectia cat mai des, poti sa cazi, dar poti sa te si ridici … dar mai presus de toate, IUBESTE!

  Sa ai dragoste pentru tine! De ce nu te-ai iubi daca EL, care te stie cel mai bine, nu si-a diminuat DRAGOSTEA pentru tine!

  Iubeste pe toti si pe toate … entitati care au fost bune cu tine, dar si pe cele care nu aau stiut sa te aprecieze! Iubeste neconditionat!

  Acest mesaj se poate aplica tuturor, insa este scris ca un indemn pentru utilizatorul: „mira”.

  ~

  Terminati cu mesajele doar cu forma, fara continut!

  Multumesc!

  Apreciază

 12. acelas said, on ianuarie 19, 2010 at 3:02 pm

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/883269/Politistii-crestini-vor-pasapoarte-biometrice-nu-si-quotcipul-Sataneiquot

  atentie, o abordare ( a acelor „crestini” ) deloc adevcata … si preluata de presa de astazi ff grabnic ci necritic.

  Apreciază

 13. Alin said, on ianuarie 19, 2010 at 3:35 pm

  Eheeeeei, fireste ca nu stiu cu cine vorbesc, Svetlana. Doara suntem pe Internet, reteaua virtuala.

  „Sunt de acord, de multe ori m-am convins de acest lucru, de la cel mai apropiat am primit cutitul în spate.”

  Avand in vedere ca, prin natura sa, cutitul – ca arma – nu poate fi eficace decat din imediata apropiere…eh, e oarecum firesc ca cel mai apropiat sa il infiga in spate. Cu spatele tabacit, acum pastrezi distanta. Insa exista si cutite mai lungi, fie noapte, fie zi. De alea cum ne pazim?

  Apreciază

 14. Alin said, on ianuarie 19, 2010 at 3:56 pm

  von Trier, ha! ha! ha!

  inteleg ca vrei sa inveti si de asta comentezi cu atata pasiune? e uimitor ce diacritica poate iesi cateodata dintr-un singur deget.
  da’ ia spune-mi, din turnul matale de fildes se mai SIMTE si altceva in afara de satisfactia, si asta uzata, jocului cu ascunzisurile mintii?

  Apreciază

 15. nuconteaza said, on ianuarie 19, 2010 at 8:38 pm

  De la adresa

  http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-19Jan-6266d6466ab396.zip

  puteti descarca filmul OMUL CARE PLANTA COPACI (are 459,3 MB)

  Acolo gasiti si subtitrarea. Trebuie doar sa schimbati extensia fisierul de subitrare din .txt in .srt

  Mie mia placut mult. Este ziditor. Va urez vizionare placuta.

  Apreciază

 16. spellmaker said, on ianuarie 20, 2010 at 6:09 am

  @ Naayram ,informatia data de tine despre toiagul arhieresc este incorecta. El simbolizeaza toiagul pastoral,cei doi serpi simbolizeaza intelepciunea.Si acest toiag nu isi are „originea” la Moise ci la Aaron.

  Apreciază

 17. razvanrc said, on ianuarie 20, 2010 at 3:33 pm

  Care este diferenta intre everii sionisti si masonerie? Inceputurile masoneriei nu au avut de-a face cu evreii. Ba din contra, primii masoni erau scotieni, proveniti din diverse familii de „highlanders”, locuitori ai regiunilor muntoase din Scotia. In Londra s-a infiintat prima loja masonica din lume de catre un episcop francez, hughenot, care se refugiase in Anglia de frica razbunarii catolicilor din Franta care ii urau pe acestia din urma. Incep sa cred ca e mai bine cu un Guvern Mondial, o pace universala, in care razboaiele sa fie doar simple povesti ale unor intamplari din trecut.

  Apreciază

  • spellmaker said, on ianuarie 20, 2010 at 4:43 pm

   @ Razvanrc,nu stiu de unde te-ai inspirat dar te inseli cand afirmi ca masoneria a fost initiata de scotzi.Foarte fals.Este adevarat ca prima atestare ,scrisa ,a masoneriei este legata de Insulele Britanice si mai ales de Anglia.Insa initiatorii ei sunt evreii asa cum au fost si in celelalte tari europene.Interesant este ca atunci cand s-a format Marea loja a Angliei,existau deja 4 loje engleze care apoi au fuzionat.Nu trebuie sa ne mire formarea acestei organizatii in Anglia deoarece in aceasta tara evreii detineau puterea economica si politica.Organizatiile scotilor care au existat sunt cu totul altceva si erau indreptate impotrima cuceritorilor englezi care erau de neam germanic.Oricum aceste natii nici azi nu se inghit.Si oricum evreii nu ii inghit pe cei de neam celtic pentru ca acestea nu au fost primitori ( ca alti fraieri ) si pe acolo ei nu prea s-au miscat in voie la inceput.Cat despre pacea universala la care visezi,e o himera.Pace nu va fi.Daca guvernul mondial se va infiinta,crezi tu ca atunci compasiunea si armonia se va arata pe intreaga planeta?Daca cei care vor sa faca guvernul mondial,care oricum detin puterea politica si financiara,de ce nu realizeaza acum pacea si armonia?Crezi tu ca o vor face mai tarziu cand ei fac crime pe banda rulanta si ingroapa in saracie popoarele lumii si ceea ce e mai grav ,ei sunt cauza tuturor razboaielor de pa planeta.?Daca ei vin la putere singura alternativa pentru ceilalti este sclavia.Si nu cred ca ti-ar conveni sa te vezi cu un cip in mana,locuind intr-un ghetou ,prin mila celor care te-au facut sclav.Dupa unii toate organizatiile acestea sau altele inrudite s-au unit in 1956 ( sper sa nu ma insel asupra datei ). Iar daca masoneria era scotiana,de ce nu se vad simbolurile scotilor ? Toate insemnele masonice sunt de origine evreiasca sau egipteana.In rest nu apare altceva.Subiectul este oricum unul controversat.

   Apreciază

   • abri said, on ianuarie 25, 2010 at 11:30 pm

    multi locuim deja in ghetou
    cat despre cip la mana teoretic nu ma deranjeaza cu nimic
    oricum suntem sclavi, muncim pt altii – de cand lumea multi au robotit pt o mana de oameni: regi preoti (diverse religiii) boieri
    consumam ce cade de la masa stapanilor si mai ales la ce se face publicitate
    cine dintre noi face ce vrea cu timpul sau (poate doar in concediu)

    Apreciază

  • fane said, on ianuarie 21, 2010 at 7:42 am

   Daca acum incepi sa crezi ca e mai bine cu un guvern mondial , pana acum in ce ai crezut ? Ti-ai pus vreodata nadejdea in Treimea Sfanta , ai spus vreodata ” Tatal nostru ” rar , gandindu-te la sensul fiecarui cuvant din rugaciune ? Ai citit vreodata cu cutremur sufletesc : ” Eu sunt Calea , Adevarul si Viata ” , ” Eu sunt Lumina Lumii ” , ” Eu sunt Painea vietii ” , ” Eu sunt Apa Vie ” , ” Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi ” ?
   Deci , fie te intorci la desenele animate preferate , fie incerci sa cauti Adevarul si apoi sa crezi in El . Pacea universala lasa-o in grija miss-urilor , lady gaga-urilor si altor destrabalati .

   Doamne ajuta !

   Apreciază

 18. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 19. mircea said, on ianuarie 24, 2010 at 9:05 pm

  In aceasta seara nerusinarea unui „om” nu mai cunoaste limite. Pe otv pavel corut isi bate joc intr-un ritm infernal de SFANTA SCRIPTURA, DE CRESTINISM DE MANTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS.

  Apreciat de 1 persoană

 20. mircea said, on ianuarie 25, 2010 at 8:23 pm

  din pacate tot mai multi oameni cred ratacirile lui corut.

  Apreciază

 21. abri said, on ianuarie 25, 2010 at 11:35 pm

  Carja, toiagul sau paterita este un fel de baston lung pana la 2 metri, avand in partea de sus doi serpi cu gurile deschise si cu privirea unul spre celalalt, peste care se suprapune un glob, surmontat de o mica cruce. Pe manerul toiagului se infasoara o mahrama cusuta cu fir, pentru podoaba si pentru ca sa fie mai lesne de purtat.

  Ierarhii poarta carja ori de cate ori slujesc, iar la inmanarea ei, diaconul rosteste cuvintele: „Toiagul puterii Tale ti-l va trimite Domnul din Sion” (Ps. CIX, 2), aratand ca arhiereului ii este incredintata puterea de a pastori Biserica. Deci, carja este simbolul autoritatii pastorale care i se da arhiereului in semn ca este dator sa pastoreasca turma cea cuvantatoare, dupa modelul lui Moise si Aaron care purtau toiege, semne vazute ale demnitatii si puterii lor de a conduce poporul evreu (les. VII, 20; VIII, 16-17). Ea mai simbolizeaza si toiagul lui Aaron care a odraslit in chip minunat (Numerii XVII, 8; Evr. X, 4), iar cei doi serpi de la capatul de sus al carjei inchipuie intelepciunea pastorului de suflete (Matei X, 16) reflectata in „puterea de a povatui si pedepsi pe cei neplecati si a aduna la sine pe cei departati”.

  Globuletul cu cruce dintre capetele serpilor simbolizeaza globul pamantesc si ne arata ca arhiereul pastoreste turma in numele si cu puterea lui Hristos, Care a sfaramat pe Cruce capetele nevazutilor balauri. De aceea, carja, in intregimea ei, „simbolizeaza si Crucea lui Hristos si biruinta cu care biruim, ne intarim, ne povatuim, ne pastram, ne invatam si ne tragem la Hristos, omorand poftele, gonind pe vrajmasul si pazindu-ne de pretutindeni”, iar dupa alte marturii, ea aminteste si trestia in care a fost pus buretele de la Patimi (Matei XXVII, 48) si condeiul de trestie cu care Domnul a scris mantuirea neamului omenesc.

  Apreciază

 22. abri said, on ianuarie 25, 2010 at 11:44 pm

  doi este simbol al raului in multe numerologii antice sau mai moderne
  doi serpi cu gura unuia spre altul asupra globului – care e pamantul- e pericolul spiritual ce ne pandeste pe fiecare dintre noi si intreaga comunitate si la care e chemat episcopul sa vegheze
  crestinismul a preluat la inceput din multe locuri diverse simboluri,acte,forme etc grabit spre asimilare – citeste increstinare- uneori fara a mai fermenta drojdia
  Din vremuri imemoriale, simbolul sarpelui revine obsesiv si-l gasim sub numeroase forme, fiind admirat si dispretuit, adorat si detestat, fiind prieten sau dusman, dupa cum il priveau oamenii, ca amic sau inamic. Intalnim sarpele pe caduceul grecesc, numit kerykeion, reprezentat sub forma de toiag cu aripi si cu doi serpi incolaciti pe el ; in antichitate era un simbol astrologic, asociat cu Hermes- mesagerul zeilor ; chiar despre Hermes se spune ca initial avea forma de sarpe. Caduceul era simbolul medicinei, fiind numit si „bastonul lui Esculap”, dar acesta era reprezentat cu un singur sarpe incolacit ( astazi, inca, farmaciile au aceasta forma de reprezentare pe toate firmele ).

  Apreciază

 23. Mari said, on ianuarie 27, 2010 at 9:36 am

  Ce sunt troll-i si cum sa ne ferim de ei:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Troll

  <a href="http://forum.titrari.ro/viewtopic.php?f=14&t=2972&quot;
  http://forum.titrari.ro/viewtopic.php?f=14&t=2972

  Ce sunt flame-urile:

  http://muntealb.orgfree.com/Articole/forumuri-flacari.htm

  Cum impun altii reguli de conduita pe situri:

  http://officespecialist.ro/forum/viewtopic.php?f=34&t=112&start=0

  Postarea mea de mai sus stiu ca nu e pe subiectul discutiei ci in esenta ei. Mi se pare ca sunt instigatori care intra in polemica doar de dragul ei si aici si inainte cu adolescenta care avea acelasi cont cu verisoara sa (n-am avuzit in viata mea ca 2 persoane mature sa aiba acelasi cont nici macar adolescentii). Ideea e ca la finalul discutiei fiecare o ia pe drumul lui cel care a iscat constroversa nu e lamurit ca greseste, din contra, e mult mai pornit ca inainte si nici fratele ortodox binevoitor nu castiga ceva din asta (nervi, stres, nu e usor sa fii facut de 2 parale fara ca celalat sa te fii vazut vreodata). Dupa ce ar fi atentionati cu 1-2 raspunsuri clare si pe tema propusa de musafiri ar trebui ignorati (uneori se intra in jocul lor de aceea ar fi bine ca daca cineva ii „miroase” sa dea de stire) iar saccsiv sa elimine comentariile lor blasfemiatoare, jignitoare. Scurt pe doi. Si daca continua: blocarea IP-ului. Nu impartasiti acelasi valori cu autorul site-ului: faceti-va site si deliberati acolo. Sau sa se continue cearta in privat, prin emailurile celor doi puse eventual la dispozitie de catre saccsiv fiecaruia din ei. Nu pt. ca nu avem fiecare un email dedicat doar accesarii forumurilor ci pt. ca afisandu-l public primim ulterior spam pe el.
  O metoda de a verifica ce hram poarta ar fi cautarea tuturor mesajelor lor in site:
  de exemplu pt. un nume mai neobisnuit se scrie linia de mai jos in google:
  „rufin liban” site:.saccsiv.wordpress.com
  si vor aparea toate articolele in care exista mesaje scrise de autor in site. Asta daca are un nickname mai deosebit. Plus cautarea nickname-ului pe internet in google. Si daca observam ca are procupari divergente cu ale noastre sa nu ne mai obosim.

  Nu prea sunt sanse ca un om sa fie adus spre ortodoxie prin astfel de polemici de pe internet pt. ca in marea majoritate a cazurilor este vorba de flameuri si trolli. La acest lucru ma refeream cu „La judecata de apoi nu ne va intreba ce am facut pt. mantuirea aproapelui”. E e chestiune generala pe tot internetul, pe orice site apar unii care traiesc din astfel de conflicte. Cei care au navigat mai mult timp pe diferite forumuri o stiu. De ei nu se poate scapa. Aici vin cu teme adiacente religiei pe alte situri cu subiecte referitoare la topicul siteului respectiv.

  Fiecare dintre noi avem un frate, o sora, o verisoara, un prieten, un coleg la care tinem si de care ne pasa si pe care incercam sa-l aducem la Dumnezeu. Prin discutii fata catre fata, prin diverse casete, filme, carti imprumutate sau mai nou cu linkuri trimise pe aceste teme. Internetul e un mediu in care e f. greu sa discerni si sa simti cine se afla in spatele tastaturii diverselor mesaje. In viata de zi cu zi pt. cei din jurul nostru postim o zi pe saptamana in plus fata de miercuri si vineri, citim zilnic un acatist, ii invitam sa vina cu noi la manastiri ca sa-l aducem la biserica, pe net cine doreste poate sa se documenteze SUFICIENT.
  Un exemplu: pe orthodoxwiki poti gasi raspuns la nelamuririle legate de ortodoxie. Pe
  crestinism-ortodox sunt linkuri grupate pe n-spe mii de domenii. Daca vrei sa cauti
  sincer vei gasi. Aici intra persoane care au clar un anume scop sa aduca in prim plan
  diverse polemici (ma refer la cele care isca conflictele intentionat). Dumnezeu ne aduce de mana pe fiecare la El: intrand intr-o librarie si gasind o carte cu Jurnalul lui Steinhardt, intrand intr-o biserica si privind o icoana de Rubliov, ascultand o muzica psaltica cantata de Divna Ljubojevic. Astfel cred eu ca ajunge un om la ortodoxie si nu prin lamurirea in conflictele de pe net.

  Sigur ca e greu sa fii inteles pe internet chiar daca scrii f. mult. Daca nu as crede in
  mantuirea adolescentilor si tinerilor care citesc acest blog nu m-as obosi sa scriu atat cu
  atat mai mult cu cat nu am timp de pierdut.

  Sa nu uitam ca pt. fiecare cuvant vom da socoteala, sa incercam prin fiecare postare sa zidim ceva cu mesajul nostru, nu sa daramam. Altfel e inutil. Acest blog ramane si raman si comentariile chiar daca unii dintre noi renunta sa mai scrie. Ceea ce ati scris RAMANE scris si vin altii care acceseaza blogul si pe care ii derutati sau smintiti. Ca sa nu mai vorbesc de miile care va citesc in acest moment.

  Felicitari lui saccsiv din cate vad site-ul urca frumos:

  http://www.zelist.ro/bloguri/saccsiv.wordpress.com/evolutie.html


  http://blogrank.targetit.ro/saccsiv.wordpress.com.html

  Si din cate vad sunt multi tineri care-l citesc:

  http://www.alexa.com/siteinfo/saccsiv.wordpress.com#demographics

  Va propun sa ascultati cateva melodii de psaltica cantate de un glas care sper sa va aduca cat mai aproape de Dumnezeu. A avut un concert la Bucuresti acum ceva timp. A fost printre putinele dati cand am regretat ca-s la cateva sute de km de capitala.

  Divna Ljubojevic is conductor, chant, singer and composer.

  ftp://ftp.predanie.ru/music/Divna_Luboevich/


  http://www.predanie.ru/music/Divna_Luboevich/


  http://www.crestinortodox.ro/a292-melodi-si-divna-ljubojevici-audio

  Dumnezeu sa ne lumineze, M.

  Apreciază

 24. Matei Monica said, on februarie 27, 2010 at 5:45 pm

  De ce articolul nu e semnat?
  De ce este publicat pe wordpress…ma gindeam la altermedia, de ex.
  saccsiv…..curioasa denumire!??? Nu am intilnit nici un certificat de nastere cu acest nume.

  Matei Monica ( Jitaru )
  ziarist, fotograf, pictorita

  Apreciază

 25. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 26. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 27. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 28. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 29. EL-Mistero said, on mai 27, 2010 at 8:02 am

  Multi oameni dubiosi sunt pe aici si vad ca dialogul conflictual cu oamenii „destepti” de genul -Alin-, -Ovidiu- si altii „invatati ai luminii care promoveaza intunericul” s-a pierdut printre aceste randuri. Genul acesta de oameni cum ar fi insusi seful bisericii ortodoxe, adica insusi „patriarhul B.O.R.” care este 100% mason, acesti sustinatori ai ecumenismului global si nu numai.

  Foarte putini oameni smeriti pe acest blog care au oferit sfaturi reale ca de exemplu domnul -C.G.- fiind un bun crestin al Mantuitorului ajutand alti ultilizatori cu mai putina experienta religioasa cum era utilizatorul -Mira-.

  Adevarat va spun ca nu e obligatoriu ca un om inteligent sa fie scolit. Si nici toti oamenii scoliti nu sunt inteligenti. Cat despre simbolistica religiilor lumii va pot spune foarte multe. Dar in final important este doar un singur lucru: Omul se cunoaste dupa fapte sau cum spunea Domnul “Fiecare pom se cunoaste dupa roadele lui.” (Luca 6:44). Pomul bun nu face fructe rele, si nici pomul cel rau nu face fructe bune.

  Respectele mele pentru domnul Saccsiv si munca sa.

  Apreciază

 30. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:32 pm

  […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 31. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 32. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază

 33. Silviu said, on ianuarie 9, 2011 at 11:59 am

  http://adevaratamantuire.xhost.ro

  Oare de ce toți cei care n-au habar își dau cu părerea și manipulează?… Postez acest comentariu pentru că observ că în rezultatele de căutare de la Google acest articol încă este printre primele rezultate.

  Apreciază

 34. […] ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: