SACCSIV – blog ortodox

Ucraina mută tancurile americane Abrams departe de linia frontului, de teama atacurilor rusești cu drone

Posted in razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on aprilie 26, 2024

G4Media: Ucraina mută tancurile americane Abrams departe de linia frontului, de teama atacurilor rusești cu drone – oficiali americani

Tanc M1 Abrams (Sursa foto: Wikimedia)

Ucraina a lăsat deoparte tancurile americane Abrams M1A1 Abrams – în parte pentru că dronele rusești le pot detecta și lansa atacuri, au declarat doi oficiali militari americani, relatează Sky News.

Washingtonul a fost de acord să trimită 31 de Abrams în Ucraina în ianuarie 2023.

Kievul a petrecut luni de zile susținând că vehiculele blindate, în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari fiecare, sunt vitale pentru a ținti pozițiile rusești.

De atunci, însă, Moscova a început să folosească mai multe drone de supraveghere și drone vânător-ucigaș, ceea ce face mai dificilă protejarea tancurilor de către Ucraina.

Cinci din cele 31 de Abrams au fost deja pierdute în urma atacurilor rusești.

Proliferarea dronelor pe câmpul de luptă ucrainean înseamnă că „nu mai există teren deschis pe care să poți trece cu mașina fără teama de a fi detectat”, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării pentru reporteri.

Pentru moment, tancurile au fost mutate departe de linia frontului.

SUA vor colabora cu ucrainenii pentru a reseta tacticile, a declarat amiralul Christopher Grady, vicepreședintele șefilor de stat major interarme.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Mai au vreun rol tancurile in razboaiele secolului XXI? Drone rusesti de cateva sute de dolari bucata distrug tancuri Abrams de zece milioane de dolari bucata. Noi vom cumpara zeci de astfel de tancuri…

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nick Marcu said, on aprilie 27, 2024 at 12:01 am

    Poate că nici muniție nu mai au pentru tankuri. Oricum in acest moment singurul motiv pentru a continua aceasta luptă este unul cinic. Uciderea de oameni. Ukraina a pierdut ( ceea ce era normal) și nu numai atât, a pierdut sute de mii de bărbați tineri. Una este să te aperi, alte este să te lași folosit de neocon Globohomo banksters. A trebuit un Zelensky Kagan Nuland Blinky ca să-și trimită concetățenii la moarte sigură. Doamne ajuta și Bunul Dumnezeu să ne ierte.

    Apreciază

  2. cinteza de galapagos said, on aprilie 27, 2024 at 8:24 am

    Pai ar trebui sa le mute cat mai la vest, ca sa scape. Asa, prin Oklahoma…

    Apreciază

  3. Bill said, on aprilie 27, 2024 at 9:14 am

    At the Top, They’re ALL on the SAME SIDE | Look beyond the veil of illusion  La vârf, toți sunt de ACEEAȘI PARTE | Priviți dincolo de vălul iluziei

    O descriere terifiantă a caracterului președintelui Iohannis  [..] ”Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat. Lipsa totală a autoironiei, a umorului, a empatiei, înlocuite cu stări de absență și indiferență afectivă brutale, justificate de o falsă decență, îi dezvăluie sărăcia afectivă. Arogant, cu o morală contrarie alimentată de megalomanie, cinism și iresponsabilitate. Dominat de senzația superiorității sociale, devine adesea ridicol și disonant. Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat”

    Maria Diana Popescu: Are fantezii erotice ba cu UE, ba cu NATO

    […]  În Europa și în lume „elitele” se recrutează de către înalții recrutori, potrivit unor criterii impuse de aceștia, formatîndu-le ca viitori soldați-roboți, spre a le sluji interesele. Șanse ca președintele-voiajor să ajungă în unul din cele două paturi de pe „centura europeană”sau în haremul elitei mondiale există, însă totul se joacă, se cerne […]   Admițînd, ipotetic, că va fi preferat de creatorii Marelui Bordel European, atunci vom primi pe bandă rulantă de la Bruxelles piroanele și sicriele destinate nouă, iar pentru UE, cheltuieli uriașe pe vacanțele exotice ale cuplului. Nu-i așa?, să simtă și ei pe pielea lor beneficiile unor programe precum cele aplicate românilor prin „România lucrului bine făcut” și „România educată”. [..]  Dacă rămâne afară din cărți, i se vor reactiva dosarele spălate și îl așteaptă suprema judecată. De această dată, una corectă. Adio „șase case”! și rejudecarea altor dosare, printre care și procesului privind încălcarea prevederilor Tratatului de armistițiu dintre România și Aliați, din 12 septembrie 1944. [..] Iohannis vrea un fotoliu oriunde pe afară, care să îl pună la adăpost  de dosarele ținute sub cheie. […]  În astfel de piese de teatru, orice titlu ar purta ele, eroul principal rămîne un caz patologic de sublim vânzător de ţară.  […] 

    Cinism, orgolii, trădare, nepăsare, vînzare, batjocură, manipulare, dezbinare, ghinion. La atîta pare a se mărgini spectacolul celor două mandate ale sale, căruia îi mai adăugăm  visurile sale erotice cu UE și NATO, al căror bilet îi poate costa extrem de scump pe români.

    Apreciază

  4. Geo said, on aprilie 27, 2024 at 3:43 pm

    Armele americanilor sunt bune de expoziție, parada, sau să lupte contra unora desculți…Cand întâlnesc un adversar adevarat sunt duse la adăpost…imi aduc aminte de f16 care nu zboară cand e zăpadă…Păi la ce mai fabrici arme dacă nu le poti folosi? Doar să consumi inutil resurse scumpe si sa imi conturile producătorilor? Sau portavioanele…daca nu su avioane la bord, vase de escortă si submarine pentru protecție sunt toate sigure…mai ales că americanii sunt la ani distanță de rusi si chinezi în ceea ce privește rachetele hipersonice antinava…

    Apreciază

    • San said, on mai 1, 2024 at 11:25 am

      Ar fi mai bine pentru ele sa le betoneze în bunker e și sa le folosească doar ca poziții fixe de artilerie, ca dacă scot teava în câmp, le ciuruiesc dronele de doi bani primite de la iranieni-prietenii mult iubiți ai amerlocilor.

      Apreciază

  5. geo said, on aprilie 29, 2024 at 8:39 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.