SACCSIV – blog ortodox

ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

Posted in B1TV, MASONERIA, MASONERIE, NEW AGE, NOUA ORDINE MONDIALA, Oreste, Pavel Corut by saccsiv on ianuarie 17, 2010

   Am fost rugat de unii cititori sa fac o analiza a “invataturilor” lui Oreste si Pavel Corut. In acest sens, ma voi ocupa in cele ce urmeaza de Conspiratie si Conspiratori din 14.11.2008, din cadrul emisiunii “Codul lui Oreste“ de la B1tv, pe care, desi relativ veche, o consider edificatoare. Inregistrarea video o puteti gasi la:

http://vimeo.com/8784344

http://vimeo.com/8793745

   Pana sa incepem, observati va rog OCHIUL din stanga jos, ce inchipuie un soi de sigla. Nimic nu e intamplator …

   Sa vedem care ar fi principalele mesaje transmise telespectatorilor:

   ORESTE: se declara pro mason “explicandu-ne“ ca la inceput membrii lojei erau cuprinsi de o doctrina de lumina, dar acum s-a umplut de oameni care au parasit spiritualitatea ei si au transformat-o intr-o mafie. Ii mai admira si pe initiatii si stalpii new age.

   PAVEL CORUT: respecta partea de inceput a masoneriei, cea care a distrus imperiile. Ne mai “invata” ca masoneria afirma ca odata la 2000 de ani omenirea asteapta cate un Mantuitor. Mantuitorul n-a venit, deci trebuie sa fie printre noi, un iluminat ceva. Spune ca nu exista diavoli, ingerii cazuti si ca Dumnezeu n-a facut intai pe ingeri si mai apoi pe oameni. Huleste adaugand ca heruvimii sunt boi inaripati, o preluare a idolilor popoarelor pe unde evreii au fost robi … Mai afirma ca Noua Ordine Mondiala este solutia unica pentru pacea mondiala si ca de fapt aceasta lupta impotriva familiei Rockefeller si a celor ca ei, numiti oculta regresiva. De fapt la el aceasta oculta regresiva reprezinta greii din petrol si armament. Si mai indrazneste Pavel Corut sa spuna ca instrainarea fabricilor si a terenurilor din Romania s-a facut cu binecuvantarea bisericii. Considera ca primul si al doilea razboi mondial s-a purtat intre crestini. Intreaba unde era Iisus … Subliniaza ca de politica dusa de mass-media nu putem acuza oculta (?!) si ca studii americane ararta ca dupa moarte ne asteapta indiferent ce facem pe pamant, o viata mult mai frumoasa.   Si ca sa nu mai fie nici un dubiu referitor la cultul paladin pe care-l practica, se declara oripilat ca statul roman n-ar mai fi laic, deoarece “popa ia copilul de la gradinita sa se spovedeasca , cu sau fara stirea parintilor “.

   AMANDOI: sustin necesitatea unui GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE dar „asigura„ ca nu-i vorba de cel dorit de oculta.

   Sa ne amintim ce spunea Domnul nostru Iisus Hristos in Matei 24:

   „Vedeţi să nu vă amăgească cineva

   Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi. 

   Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. 

   Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. 

   Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi. 

   Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.”

   Aceste doua personaje promoveaza doctrina realei NOI ORDINI MONDIALE si cei ca ei isi aduc aportul la pregatirea terenului antihristului.

   Este un fals prezentarea masoneriei de inceput ca fiind buna, iar membrii lojei cuprinsi de o doctrina de lumina:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

   N-au parasit spiritualitatea ei si n-au transformat-o intr-o mafia. Asa a fost de la inceput:

Personalitati si organizatii: evreul MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), intemeietorul celei mai puternice familii din istoria moderna a omenirii si creatorul ordinului ILUMINATII

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Personalitati si organizatii: familia HARRIMAN, unealta importanta a colosilor Rothschild. Sarcini: transporturi, eugenie, banci, finantarea nazismului

   Si cam toti pe care ii gasiti la https://saccsiv.wordpress.com/about/ la categoria Personalitati si organizatii, au fost masoni si temeinic implicati in ceea ce Oreste si PC numesc a fi oculta regresiva. Inca de la inceput. Cu alte cuvinte, masoneria nu s-a stricat in ultimii ani si nici macar un ultimele decenii, ci asa a fost de cand s-a format ea in forma pe care o stim.

   Masoneria a distrus la inceput imperiile, caci dorea ca din cioburi sa formeze marele ghiveci de final.

   Sunt admirati stalpii new age, dar nu ni se spune ca acestia il considerau pe lucifer a fi inger de lumina:  

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

   Si cum ar putea recunoaste, caci telespectatorii nu sunt inca suficient de „maturi spiritual” pentru a putea accepta invataturi venite din zona asta. De aceea mint cei doi spunand ca nu exista draci …

   Ascunzand existenta diavolilor si atacand crestinismul, evident ca spera ca publicul sa nu afle de profetiile referitoare la antihrist sau sa le considere gresite si astfel sa se increada in tot soiul de initiati propovaduiti de masonerie si new age, ce pregatesc terenul marelui maestru.

   Cat despre vinovatii reali ai instrainarii fabricilor de la noi, cititi va rog:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

   Ca razboaiele mondiale au fost declansate de crestini este de asemenea o minciuna ticalosa.

   Presedintele Woodrow Wilson, chiar daca ascultator, a spus totusi ceva remarcabil (cand s-a trezit si a regretat rolul de marioneta in mana unor ELITE prea ticaloase):

    “Unii dintre cei mai mari oameni din Statele Unite, din domeniul comertului si productiei, se tem de ceva. Ei stiu ca undeva exista o putere atât de organizata, atât de subtila, atât de atenta, atât de completa, de perseverenta încât nu au curajul sa o vorbeasca de rau sau sa o condamne, decât în soapta.“

   PAPUSARII au creat crize si razboaie si au finantat mereu ambele tabere. Se spune ca iluminatii doreau trei razboaie mondiale pentru asezarea lucrurilor pe fagasul dorit de ei. Albert Pike a si confirmat-o.

    Primul razboi a fost declansat pentru destramarea marilor imperii suspecte ca fiind neloiale noii forte, pentru capitalizarea PAPUSARILOR, pentru pregatirea celui de al doilea si pentru primul pas spre GUVERNUL MONDIAL, anume Liga natiunilor (1919).

   Al doilea razboi a pornit in jurul chestiunii evreiesti, ELITELE folosind, dupa terminarea lui, etnia precum un zid protector, un formidabil sistem datorita caruia nu poti zice ceva de ei caci se declanseaza automat reactii de combatere a “anti semitismului“. Sa ne amintim si de dr. Nahum Goldman, (1894-1982), presedinte al World Zionist Organization, ce avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva:

   „Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre

   Apoi pentru formarea ONU (1945) si toate organismele financiare mondiale din ce in ce mai centralizate: BANCA MONDIALA (1945), FMI (1944), CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR si Uniunea Europeana.          

   De asemenea, prin minciuni repetate, au indoctrinat masele ca nazistii au fost crestini si prin urmare, cei ce actualmente propovaduiesc Cuvantul dar si avertizeaza asupra raului pe care ELITELE il aduc acestei planete, sunt rapid etichetati a fi extremisti, la un singur pas de criminalii nazisti. In acelasi timp, multi nemultumiti de SISTEM cad in plasa de a considera national-socialismul (sau doar unele din teoriile sale) a fi solutia de rezolvare a multor probleme.

   Al treilea va fi si cel mai cumplit, fiind legat si petrecandu-se simultan cu crizele financiare, alimentare, marile miscari de strada. El va fi necesar pentru oferirea “solutiei“: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE de STANGA.

   Cititi va rog si:

Al treilea razboi mondial

   O teorie pe care o mai promoveaza ei si care face ravagii in randul din ce in ce mai multor incepatori ce cauta sa afle raspunsuri este aceea conform careia dupa moarte ne asteapta, indiferent ce facem pe pamant, o viata mult mai frumoasa … Pentru ca ei refuza sa accepte existenta iadului …

   De ce au astfel de personaje atata acces in mass-media si sunt atat de promovati? Deoarece ei figureaza a fii dintre cei foarte luminati si cumsecade care lupta impotriva “ocultei regresive” si care doresc instaurarea unei NOI ORDINI MONDIALE a pacii  si binelui pe acest pamant. Cu alte cuvinte, au misiunea de a ajuta in Romania la declansarea:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

192 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 17, 2010 at 6:19 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Arcasul lui Stefan said, on ianuarie 19, 2010 at 2:51 am

      Watch the Book of Eli! Interesant film! Ne-a fost dat totul si traim in ignoranta si negare a adevarului! Cum va fi cand ni se va lua totul! Sfinti Parinti vorbesc despre asta!
      Vom trai si vom vedea! Dumnezeu sa fie cu noi toti!
      NU demult am fost la Alhambra in Spania si intreaga cetate este un monument inchinat apei! Cel mai de pret dar! APA. Peste tot unde mergi apa te insoteste! M-am simtit umil in fata unor oameni care stiau valoarea apei! Iar noi ce facem? NU exista alta bogatie in viata materiala decat pamantul si apa!
      Am sa-ti scriu saccsiv despre proiectele de tip Quarantine and Kill (Ce se intampla in Haiti este un exercitiu, se testeaza arme, capacitatea operativa, capacitatea de raspuns in timp de criza, se pune o baza de operatiuni, cum am mai spus Venezuela e aproape, Cuba la fel, nimic etc – Nu vedeti lumea nu a invatat nimic, se omoara intre ei pentru mancare, alti profita de pe urma acestui dezastru, care criza economica cand la Londra s-au inregistrat profituri uriase dupa Sarbatori, si magazinele mari arunca hainele in loc sa le doneze), Dezbinarea relatiilor umane prin proiectul I/YOU/MY, si altele sa imi fac timp si ordine in idei!
      Oricum din cate am citit nimic nu se compara cu puterea cuvintelor lui Dumnezeu! Acele sfaturi de viata trebuie citite intai! Sa nu uitam noi romani de stramosi nostri Dacii, si sa nu uitam de credinta noastra Ortodoxismul!

      La toti va doresc Pace in suflete! Este unul din cele mai mari daruri pe care le-am primit de la DUmnezeu si vai de noi cand Dumnezeu va ridica de pe Pamant ingerul Pacii!

      Apreciază

    • Arcasul lui Stefan said, on ianuarie 19, 2010 at 3:04 am

      PS: o sa incerc si scriu un pic si despre AMPLIFICATOARE! De exemplu lumea virtuala ca si in MAtrix! Oameni in loc sa vorbeasca intre ei si sa isi vada de viata pierd timpul pe facebook si alte nebunii! Toata starea asta a fost amplificata de o suita de filme ca sa incurajeze astfel de practici gen: GAMER, SURROGATES, AVATAR! Toate au acelasi scop spalarea creierului! Oameni de lasi ce sant nu cauta adevarul ci prefera sa se cufunde in lumi virtuale si asa pot fi controlati foarte usor! Cel mai bun exemplu este proiectul Second Life din mai marele proiect I/you/MY. Seria Matrix nu a fost numai SF, ci si UN PLAN!

      Asta se controleaza in ziua de azi frica, frica de adevar, nimeni nu vrea sa recunoasca nimicia fiintei umane in fata Naturi in fata lui Dumnezeu! Nimeni nu vrea sa invete SMERENIA! Toti vrem sa fim ceva ce nu avem cum sa fim pe puterea noastra ci suntem asa cum ne da Dumnezeu! Restul l-am inventat noi! Ce am vrea sa fim! Lumi virtuale, Sex virtual, Bani virtuali!

      Lumea se afunda tot mai adanc in intuneric!

      PS2: Ai idee de ce a venit Rompuy in Romania! Basescu parca era vanat la conferinta de presa! A dat o servita! Nici el nu a fost foarte coerent!

      Apreciază

      • Mafioso said, on ianuarie 20, 2010 at 6:06 pm

        Cu I/you/MY te referi la YouTube (cu „<>’s YouTube” in title bar), MySpace, produsele si serviciile Apple (iTunes, iPod, iPhone)? Cam lasa de gandit.

        Apreciază

    • crorazvan said, on aprilie 2, 2010 at 1:22 pm

      m-am intrebat deseori, din ce motive nu sunt invitati in emisiunea lui Oreste oameni care chiar au legatura cu Dumnezeu, oameni care traiesc in manastiri sau chiar si preoti.
      Ar fi mult mai important sa vedem ce inseamna cu adevarat subiectele legate de Sfinti, Hristos, ingeri, Dumnezeu din gura celor care traiesc in casa Domnului.

      Apreciază

  2. john said, on ianuarie 17, 2010 at 6:29 pm

    Pai Saccsiv, ei chiar NU cred in iad! Aici sint sinceri! Ca dac-ar crede n-ar mai face ce fac. Ei cred ca se vor duce in rai dupa moarte si mai cred ca in curind nici moartea n-o sa ii atinga datorita tehnologiei.

    Apreciază

  3. spellmaker said, on ianuarie 17, 2010 at 7:55 pm

    @ John – crede-ma ,cei despre care vorbesti cunoasc iadul bine.Si fac ceea ce fac pntru ca isi trag radacinile de acolo.Nu au nimic din Tatal .Pentru ei iadul este acasa.Cunosc bine ceea ce au de facut ,iar stapanii lor ii mana din spate.In acelasi timp ei cred ca au drepturi depline asupra acestui pamant si asupra tuturor fiintelor care traiesc pe el.In ochii lor noi suntem cei care suntem de prisos,iar daca traim trebuie sa o facem ca sclavi.Multi din sfintii parinti au zis ca pamantul este primul nivel al iadului.Zona in care Adam si Eva ,trebuie sa ajunga sa il cunoasca pe Dumnezeu prin suferinta ,pentru a realiza ca Dumnezeu exista in orice lucru bun.Cei care cred in Dumnezeu ,se straduiesc sa aduca aici imparatia lui Dumnezeu.Tabara rea vrea sa nu piarda teritoriul si sa ii inrobeasca pe oameni prin orice metode.Practic cei despre care ai postat sunt o echipa care urmeaza un plan.

    Apreciază

  4. G.C. said, on ianuarie 17, 2010 at 8:17 pm

    nu stiu daca va fi sau nu razboi conventional anul acesta. semne sunt, si nu prea …

    Mai in gluma, mai in serios, Creatorul nu are un PR bun pe Pamant. Interventionismul nu face parte din modul de interactionare pe care l-a ales … tabara cealalta il foloseste cu pricepere … pentru ca este lasata.

    Oricand EL poate sa-i mature … prea mic sunt ca sa-l pot intelege.

    Apreciază

    • realist said, on ianuarie 17, 2010 at 11:54 pm

      razboaiele incep brusc. jarul este pus deja. americanii fac baze peste baze la granita cu rusii. tu esti chiar naiv sa crezi ca nu au rol ofensiv? daca nu stiai la fel a facut si hitler inainte sa atace rusia. crezi ca rusii uita istoria??
      rusii fac exercitii militare nonstop si de mare amploare:
      http://www.dw-world.de/dw/function/0,,82222_cid_4909646,00.html
      razboi conventional nu va fi. va fi unul atomic. este profetit si inca destul de bine.
      numai un razboi de asa natura poate impune NOM. si in acest razboi este vizat si bucurestiul.
      dusmanii nu sunt nici esticii, nici vesticii. dusmanii suntem noi. depopularea este posibila printr-un razboi atomic. cu un astfel de razboi poti rade o buna parte din populatie, iar aia care ramane va asculta orbeste pentru ca va fi convinsa si infricosata.

      Apreciază

      • G.C. said, on ianuarie 18, 2010 at 12:50 pm

        e cam greu sa porneasca din prima cu ICBM si/sau biologice. Trebuie sa porneasca ceva micut, care sa arda mocnit, un razboi conventional, intre niste vasali.

        Fortele mai mari se implica dupa. NU cuunoastem toate datele, putem doar sa speculam.

        Apreciază

    • realist @ G.C. said, on ianuarie 18, 2010 at 8:20 pm

      Primul razboi mondial a inceput brusc si cu puteri mari. Al doilea razboi la fel. Invadarea Poloniei de catre rusi si nemti iar apoi atacul lui Hitler direct.
      Istoria ne spune ca fortele mari se implica direct. De ce ar fi al 3-lea o exceptie?
      In cazul implicarii unei mari puteri se va porni din start cu nuclearele. Tu ce crezi ca se vor razboi asa cu pusti si mitraliere si apoi ala care pierde va trece pe strategice?
      EXCLUS!
      De aia si sunt numite arme strategice. E un joc de sah, dai primul, da urmatorul, da iarasi primul, da urmatorul si tot asa pana cand unul ramane fara piese si ia mat.
      E la fix pentru elite. Eradicheaza o parte a populatiei, iar aia care ramane va accepta orice numai sa scape de razboi.
      Eu nu speculez. Stalin a speculat cand Hitler facea baze la granita la fel cum fac acum americanii. Stii ce spunea Stalin cand generalii ii cereau sa atace? Ca sunt tradatori si ca are un pact semnat cu Hitler si acesta nu va ataca.
      Ce s-a intamplat in realitate? A fost atacat!
      Ti se mai par speculatii acum bazele americane din tarile est-europene??
      Te rog sa fii realist si logic. TE ROG!

      Apreciază

      • G.C. said, on ianuarie 19, 2010 at 2:04 pm

        WW1 a fost in timpul imperiilor coloniste. Erau aliante de mult, cu tari mici, facute de astea mari ca sa aiba diverse motive si loc de joaca: http://en.wikipedia.org/wiki/First_World_War#Background

        Intelegi partea cu „pretextul” … mai ales partea cu invazia A-U a Serbiei? Serbia era o super putere? :))

        WW2: http://en.wikipedia.org/wiki/WWII#Background Partea asta devine evidenta. Cel putin 1 suuper putere incepe sa isi arunce privirile pe catt mai multe teritorii din proximitatea celorlalte. SUA a facut asta prin NATO. Bazele astea, gen Mihail Kogalniceanu, sunt nimicuri. Echivalent cu WW2, asta e un fel de anexarea Cehoslovaciei. Testeaza; au ramas in Germania, unde au cea mai mare baza operativa din Europa.

        Afganistan are granita directa cu balaurul: China, dar e prea ingusta, la nivel global. Mai degraba, armata aceea ar veni prin Pakistan. In fine, nu pot sa ma joc cu d-astea, pentru ca nu stiu ceea ce stiu ei.

        Armele nucleare, sunt o solutie proasta pentru reducerea populatiei. Mai degaba, arme biologice … nu stiu daca au arma cu neutroni functionala.

        Apreciază

  5. oarecare said, on ianuarie 17, 2010 at 8:28 pm

    OFF TOPIC: Iti recomand sa studiezi putin solutiile de proxy ce se pot folosi pentru a masca traficul pe care un program de navigare pe web poate sa-l faca. Multi folosesc Tor. Altii FoxyProxy. Altii web proxies (providerul tau vede doar ca te-ai conectat la adresa respectivului proxy).

    Apreciază

  6. mihai said, on ianuarie 17, 2010 at 8:50 pm

    „Ne mai “invata” ca masoneria afirma ca odata la 2000 de ani omenirea asteapta cate un Mantuitor”-aceasta invatatura accentuiaza ceva foarte si foarte in asteptare,.cu toate ca respectivii sar afla in niste grade inferioare pentru a intelege despre cine merge vorba……opinia mea este ca urmatorii 50 de ani sint prea suficienti pentru a implini apocalipsa in intregime

    Apreciază

  7. spellmaker said, on ianuarie 17, 2010 at 8:53 pm

    @G.C..,in ansamblu un razboi se „simte” cam cu 6-7 luni inainte.Dar acum multe s-au schimbat,nimic nu mai seamana cu ce a fost odata.Asa ca nu strica sa fim prevazatori.In rest ii va matura cand va veni vremea.

    Apreciază

  8. mihai said, on ianuarie 17, 2010 at 8:55 pm

    „Opt milenii, opt mii de ani sunt. Deci venirea Domnului a fosat la anul 5508, care fac cinci milenii. Iar in jumatatea mileniului al 8-lea adica la 7500 de la facerea lumii si de la Hristos 2000, Deci 500 s-au lasat si de se vor mai lasa 50, vine.” Sf.Nil Antiohul

    acum cea mai importanta hrana pentru noi este intarirea in credinta

    Apreciază

  9. CONSTANTIN said, on ianuarie 17, 2010 at 9:04 pm

    Buna seara Saccsiv!!!

    Numele meu este Constantin si citesc de ceva timp blog-ul tau si pot spune ca sunt de acord cu materialele publicate de tine.
    As avea o rugaminte catre tine, tinind cont de bagajul de cunostinte pe care le detii, te rog spune-ne daca ai vazut trailer-ul filmului MATERIAL.BOY ce va apara in august 2010??? Sincer iti spun ca ceea ce am vazut acolo m-a inspaimantat si te intreb: ACEST SECRET AL NASTERII COPILULUI MADONEI, PASTRAT TIMP DE 36 DE ANI, SA FIE OARE DOAR O SLUGA A ANTIHRISTULUI SAU ESTE CHIAR ANTIHRISTUL???

    http://www.antena3.ro/stiri/showbiz/materialboy-un-film-care-apare-in-august-madonna-are-un-fiu-de-36-de-ani-vezi-trailer-ul_89687.html

    Iti multumesc mult si Doamne ajuta!!!!

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 18, 2010 at 3:00 pm

      draga constantin citeste :antihristul si apostazia: si o sa citesti si acolo ntot ce au spus si alti sfinti ca antihristul are culoarea pielii neagra

      Apreciază

  10. […] ianuarie 2010 de admin SACCSIV: Am fost rugat de unii cititori sa fac o analiza a “invataturilor” lui Oreste si Pavel Corut. […]

    Apreciază

  11. oarecare said, on ianuarie 17, 2010 at 10:28 pm

    Scuze ca revin dar ma gandesc ca vei considera interesante informatiile de mai jos.

    La adresa http://www.jmarshall.com/tools/cgiproxy/

    e un script open-source ce se poate instala pe calculatorul cuiva de incredere si care are calculatorul bine securizat. vizitand cu un cod si parola pagina respectivului script se poate acolo gasi o linie unde se poate introduce adresa pe care vrei sa o vizitezi.

    Ca la https://proxify.co.uk/ doar ca adresele pe care le vizitezi vor vizibile doar serverului pe care se gaseste scriptul si providerului sau.

    Ar fi interesant daca s-ar putea face o retea de servere de incredere

    Pentru convorbiri de incredere in SKYPE se poate folosi portul 443 incriptat cu cheie speciala.

    Apreciază

  12. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 18, 2010 at 7:58 am

    Sunt oameni cu probleme, dar cine n-are. Imi amintesc, cand eram mai tanar, am citit o carte proasta, dar la vremea aia mi se parea buna. Explicarea bibliei printr-o civilizatie extraterestra, prostii din astea, stiti voi… Desi citisem biblia, totusi inclinam sa cred ce era in cartea asta. Diferenta era ca la vremea aia nu ma aflam in Biserica. Asta e o mare binecuvantare, daca esti in Biserica esti protejat, chiar fara s-o simti. Va intrebati poate de ce fata aia s-a sinucis dupa ce a vazut Avatar. Pentru ca nu era in Biserica, este parerea mea. Baietii astia doi chiar cred ce zic. Sunt lasati in voia lor. Nu au scutul Bisericii.

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 18, 2010 at 3:05 pm

      iubesti patriarhul iar nu ai spus totul:iuda eraq apostol printre apostoli si uite ce a patit !asa si tu nu prea gandesti ca te gandesti la mantuirea generala a ortodocsilor a clor botezati !!esti subtire ca de obicei,scuze !!cei botezati care mor in pacate se duc mai rau in iad ca cei nebotezati care au facut aceasi greseala!daca faci parte din biserica nu inseamna ca nu mai trebuie sa gandesti,asa cum faci tu !

      Apreciază

      • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 9:36 pm

        Nu scuze, ci iertare.
        Pentru fiecare fraza scrisa mai sus.

        Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 9:44 pm

      Ai punctat foarte bine. Nu pot fi „masurati” cu aceeasi „masura” un om din Biserica si unul din afara ei.

      Apreciază

  13. Marius Gogonea said, on ianuarie 18, 2010 at 9:09 am

    Americanii nu stau degeaba in Irak. Probail au creeat acolo, un scut impotriva armatei de 200 de milioane, despre care ne spune Sf Ioan Teologul ca va venii de la rasarit. La umbra acestui scut vor putea evreii sa reconstruiasca templul.
    Cit despre Oreste; Dumnezeu sa-l lumineze, pe el si pe toti ratacitii … lui. Ceea ce face ma irita dar nu ma surprinde. Ma surprinde, dar ma si irita, atitudinea sau … nonatitudinea ierarhilor Bisericii Ortodoxe. Poate ati observat, de sarbatori, dar si zilele acestea, pe posturile TV: stiri numai cu Papa la Vatican, papistasii la Betleem, papistasii la Ierusalim, papa … combate incalzirea globala, filme artistice cu Papa Ioan Paul al II lea si tot asa. Ajungi de iti pui intrebarea ca prostu; Ma dar noi mai traim intr-o tara Ortodoxa? Sa ne rugam lui Hristos oameni buni, sa ne mai ridice un Marcu Evghenicul, stilp la hotarul Bisericii. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 18, 2010 at 3:07 pm

      mariuse asa de tarziu ai vazut ca nu mai santem ortodocsi??aaaa ca zicem noi ca santem e o trznaie mare dar faptele vorbeste ca nu mai santem ce am fost!!

      Apreciază

  14. mira said, on ianuarie 18, 2010 at 9:12 am

    eu am văzut pictat în biserică un taur foarte încruntat care pe spinare avea lipite două aripi ca de pasăre. am mai văzut şi un cap de câine înconjurat de un nimb foarte strălucitor. mă înfricoşează picturile acestea. cred că domnul Oreste se referă şi dumnealui tot la picturile acestea. eu am mai văzut şi lei cu aripi, chiar şi un uliu; toţi erau pictaţi pe bolta bisericii unde merg cu bunica. într-o duminică la noi la biserică a venit un preot mai mare în grad, cred, care avea un baston la extremitatea căruia doi şerpi din argint împingeau cu boturile o sferă. am mai văzut şi multe sculpturi- mai ales pe poarta aceea din lemn cu icoane care-l separă pe preot de noi – înfăţişând şerpi şi un fel de balauri cu aripi. am încercat să-l întreb pe părintele, dar domnul acela care cântă s-a răstit foarte tare la mine şi după aceea nu am mai avut curaj să mai întreb, nici măcar să mai fac vreun pas înainte. am plâns toată ziua aceea. iertaţi-mă că îndrăznesc dar poate este cineva care să-mi explice şi mie toate acestea.

    Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 18, 2010 at 1:57 pm

      daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 10:47 am
      mira,dulceata…
      As schita un mic portret robot, daca-mi permiti,desigur:esti un „mirel”transvestit,tinerel ,frustrat,plictisit si care incearca sa se excite intr-un mod mai …intelectual.Esti un …scufitzoi rosu si pervers.Ce sa-i faci,fiecare cu ale lui…Vezi ,sa nu ma iei iar cu dumneavoastra ca mi frica sa nu ma furnice pe spate…

      ” daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 10:47 am
      @ mihai

      din ce este la Brasov luam ceea ce ne zideste. in rest, evitam.
      e foarte simplu.
      ca si unii mari Sfinti se smereau cand auzeau raspunsuri bune de la simpli oameni straini cu treburi prin oras.

      mira said, on ianuarie 15, 2010 at 3:28 pm
      Şi ce ne zideşte dulceaţă?”

      Apreciază

    • Pijin Marius said, on februarie 3, 2010 at 7:26 pm

      Mira, cele trei animale: leul,taurul, vulturul precum si ingerul sunt simboluri ale celor 4 Sf Evanghelisti: Matei, Marcu, Luca si Ioan. Mai multe detalii poti afla citind Erminia(este o carte special pentru pictura bisericeasca) sau intreband un pictor bisericesc(daca stie ce picteaza). In al doilea rand cel cu bastonul era un episcop(cel mai probabil), bastonul fiind semnul carmuirii sau conducerii(spirituale) cei doi serpi fiind simbolul intelepciunii, chiar Mantuitorul indemnandu-ne la Matei 10, 16: „Fiti intelepti ca serpii, dar blanzi ca porumbeii !”, iar ca cineva sa poata conduce un popor, trebuie sa fie intelept.De ce întelept ca sarpele, care-i atât de odios între fiare, între animale? Pentru că sarpele îsi fereste capul. Să nu-1 lovesti la cap, că moare. Dacă îl lovesti oriunde, nu piere. Si capul nostru e Hristos. Trebuie, cu orice chip, identificat cu El si ferit Hristos, să nu cumva să sufere Hristos, Care a spus: „Fără de mine nu puteti face nimic!”

      Lumea, la astfel de cuvinte, după mii de ani, cerbicoasă, consideră că aceste cuvinte din Scriptură au fost când au fost. La anul 419 s-a tinut un Sinod local la Cartagina si printre alte teme care s-au discutat a fost si problema aceasta: grija Bisericii la cele ce a spus Hristos, stiind că tot ce a spus Hristos e adevărat. La canonul 184 spune asa: „Dacă totusi zici că poti ceva fără Hristos, anatema să fii!” Adică, mai mult decât blestemat. (dupa parintele Arsenie Papacioc)
      Numai bine iti doresc Mira!

      Apreciază

  15. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 18, 2010 at 9:21 am

    Reprezentarea cu cap de caine ar putea fi sf Hristofor, care a fost capcaun.

    Apreciază

    • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 10:13 am

      n-aş vrea să vă pierdeţi vremea cu mine, dar acum chiar nu mai înţeleg nimic. cum adică un sfânt care a fost căpcăun? desigur aţi făcut o glumă cu mine, dar totuşi aş vrea din partea dumneavoastră, dacă se poate, câteva lămuriri, pentru că sunt sigură că dacă l-aş întreba pe părintele dacă sfântul acela a fost căpcăun se va supăra foarte tare pe mine. cred că e păcat să-l întreb pe părintele.

      Apreciază

      • Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 10:50 am

        draga domnisoara, desigur ca e greu de inteles aceasta simbolistica dar in acelasi timp desigur ca trebuie sa faceti si dumneavoastra un efort, sa va depasiti frica si sa il intrebati pe desigur parintele dumneavoastra duhovnic.
        desigur, s-ar putea ca parintele sa va fi invatat deja ca nu ii pacat sa il intrebati, ba dimpotriva, si desigur probabil ca ati uitat – furata fiind de nalucirile acestei lumi. toti mai avem, desigur, scapari.

        indrasniti.
        desigur, sa ma iertati.

        Apreciază

      • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 11:49 am

        vă mulţumesc din suflet domnule Alin. îmi daţi mare curaj pentru a mă adresa părintelui, deşi până acum nu am reuşit. m-am gândit totdeauna că părintele are treburi mai importante de făcut decât să se ocupe cu întrebările mele poate prosteşti. şi pe deasupra mi-e şi foarte ruşine de dumnealui. e un om foarte impunător iar când merg la mărturisire niciodată nu reuşesc să nu tremur de emoţie. de multe ori trec cîteva minute până ce reuşesc să spun ceva. credeţi că ar fi dispus să mă asculte? vă văd foarte înţelegător cu mine de aceea îndrăznesc să mă adresez dumneavoastră. eu nu am prieteni din cauza timidităţii mele, dar sunt foarte fericită că aici am întâlnit oameni foarte miloşi şi buni care mă acceptă şi aşa. mii de mulţumiri.

        Apreciază

      • john said, on ianuarie 18, 2010 at 11:56 am

        Mira,
        sugar, honney!!! You are too good to be true.

        faci misto gros de noi, sau incerci sa faci.
        si in acelas timp strecori si cite o sopirlica, mica, mica…mira, dear!

        Apreciază

      • Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 12:12 pm

        inteleg ca pacatele dumneavoastra va fac sa tremurati de emotie. desigur, desigur…

        probabil la un moment dat va veti si cai pentru ele si atunci rusinea de a va destainui va fi invinsa, parintele duhovnic va exista cu adevarat iar minutele, ei bine, minutele acelea vor fi cele mai bine folosite minute din viata dumneavoastra.

        cat despre ascultat, apai daca un netrebnic ca mine, ce nu are nimic bun in el si se mai si amuza intuindu-va destul de exact trairile ce rasbat din discursul dumneavoastra, reuseste sa va asculte…daramite un duhovnic.

        indrasniti sa cunoasteti. incet, incet, mandria asta superioara si mistoul ieften se vor estompa si poate atunci veti incepe sa intelegeti.

        fireste, putem continua si pe directia acestei flecareli amuzante insa nu v-ar ajuta cu nimic daca as continua sa va demolez platindu-va cu aceeasi moneda. pentru asta, puteti incerca la sectiunea „dialoguri cu evrei”, veti gasi acolo atat bloguri de specialitate cat si posibili potentiali interlocutori de localizat.

        altfel, Dumnezeu sa ne ierte si sa aiba mila de sufletele noastre.

        Apreciază

      • betelgeuse said, on ianuarie 18, 2010 at 12:40 pm

        @john

        mi-ai luat gandu’

        asta este agenda stim noi cui:copchii traumatizati de icoane, deci sa scoatem icoanele din scoli

        in schimb, promovarea agresiva a homosexualitatii, a promiscuitatii, a depravarii, ororile satanice din mass-media si din jocurile pe calculator, etc, etc, etc sunt OK

        Apreciază

      • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 1:16 pm

        cred că aţi înţeles greşit domnule Alin: nu este vorba de păcate ci de o timiditate pe care n-am reuşit decât scriind să o depăşesc. eu am crescut numai cu mama şi cu bunica, care nu prea m-au lăsat să intru în contact cu nimeni. aşa că m-am format mai mult din cărţi şi de aceea nici nu am prieteni. colegii din generală, dar mai ales cei din liceu, făceau glume pe seama mea strigându-mă Muti (numele meu de familie este Mutu) făcând aluzie la faptul că vorbeam foarte puţin, dar cred că şi la nume. am ajuns să simt o teamă în prejma oamenilor. acum la facultate este un pic mai bine dar tot eu tot ca mine am rămas. mă plimb singură pe dig şi mă gândesc la tot felul de lucruri. nu pot să zic că sunt o persoană tristă dar îmi dau seama că nu e normală frica aceasta a mea. părintele Radu de la noi de la biserică m-a încurajat foarte mult dar acasă mi se tot spune că am nevoie de psiholog şi de pastile. dar eu nu vreau să înghit pastile. aici am văzut că nu e bine să te vaccinezi dar pe mine m-au dus mama şi bunica cu maşina unui vecin şi m-au vaccinat cu forţa zicând că dacă voi face gripă porcină voi îmbolnăvi tot blocul. am citit aici că vaccinul are mercur şi că e cancerigen.

        Apreciază

      • Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 2:04 pm

        si digul ce parere are?

        Apreciază

      • ovidiu said, on ianuarie 18, 2010 at 2:04 pm

        john,
        complimente de la mine! Ia-ti un tza-tziki din partea mea! 😉

        Apreciază

    • Alexandru said, on ianuarie 19, 2010 at 10:02 am

      Doamne ajuta! Sfantul Hristofor nu era capcaun decat daca nu crezi in Sfanta Treime ci in Lord of the Rings…Facea parte dintr-un trib african care practica schimbarea fetei umane intr-una asemanatoare unui caine prin numeroase „operatii de chirurgie estetica” rituale. Asta ca sa nu dam apa moara celor ce vor sa ne gaseasca nod in papura.

      Apreciază

  16. un calin - tm said, on ianuarie 18, 2010 at 9:29 am

    @ Mira
    Incearca sa vorbesti cu un preot!
    In majoritatea bisericilor, pe bolta (in cele 4 „colturi”) sunt reprezentati cei 4 evanghelisti sub forma (si) de animale (vultur, leu, …); reprezentare simbolica din Vechiul Testament!

    Doamne, ajuta!

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 1:15 pm

      Mira, sunt carti teologice atît pentru famile, cît si pentru cei care vor sa studieze mai aprofundat teologia ortodoxa. Întreaba-l pe duhovnic d/e ele, nu are de ce sa-ti refuze, dimpotriva el trebuie sa fie cel care îndeamna la cunoasterea canoanelor, dogmei si restul învataturilor bisericesti. Bine se face în acele biserici unde se duc ore duminicale. Este o datorie sa ne cunoastem învataturile crestin ortodoxe. De învatat avem multe, poate si o viata nu ne va ajunge.
      Corect pe bolta sunt reprezentati 4 evanghelisti (taur, înger, vultur, leu), serpii de la capatul toiagului pe care îl poarta episcopii semnifica cele doua întelepciuni (întelepciunea Sfintrei Treimi si a doua întelepciunea lui satan). Fiecare moment de la slujba, orice decor, obiect, culoare îsi are una sau mai multe semnificatii. Avem multe de studiat, reîmprospatat, se mai uita unele din ele.

      Apreciază

      • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 1:53 pm

        Svetlana ce bucurie mi-ai făcut! eşti prima persoană căreia i-am citit comentariile şi atât de mult mi-a plăcut cum eşti. dacă aş avea şi eu un sfert din cunoştinţele tale şi din hotărârea ta nu m-aş mai teme de nimic. mi-am imaginat că eşti bucureşteancă pentru că la vecinii mei de bloc a venit anul trecut o fată foarte bărbătoasă din bucureşti şi mi-am zis că aşa sunt toate fetele de acolo. pe la noi fetele sunt mai retrase dar nici chiar aşa ca mine. cineva m-a contrazis dar nu contează de unde eşti. important e că eşti un model pentru mine, exact inversul a ceea ce sunt eu. mi-ai răspuns foarte frumos şi cred că eşti foarte credincioasă. mi-am dat seama că unii m-au luat peste picior şi aceasta m-a tulburat foarte tare; mi-au adus aminte de copilărie, de colegii mei de liceu, de tot ceea ce am îndurat. părintele Radu mi-a spus să nu stau de vorbă cu oamenii care vorbesc urât. eu am citit într-o carte că dacă un ghiveci cu flori stă într-o cameră cu oameni răi care vorbesc urât floarea aceea suferă şi mai târziu se usucă. tu eşti o fată foarte bună, mi-ai dat atenţie şi am înţeles răspunsurile tale. cred că aşa cum eşti tu ai mulţi prieteni. aş vrea să citesc şi eu ceea ce ai citit tu ca să fii aşa. îţi mulţumesc mult de tot. svetlana am să mă-ncumet să îl rog pe părintele să te citească şi pe tine la slujbă duminica. şi eu am să mă rog pentru tine.

        Apreciază

      • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 2:56 pm

        Mira, eu sunt chisinauianca. Majoritatea cartilor mele sunt în limba rusa, din motivul ca din Rusia unde am trait o vreme se porneste încrestinarea mea. Aceleasi Pravile cu tîlcuirea lui Nicodim (doua tomuri cu canoanele a 7 Sinoade si cele locale), alta ar fi Zacon Bojii pentru scoala si familie, Mineiea, Ceaslovul, Canonic, Psaltirea, Biblia, Acatistier, Ignatii Brenceaninov (7 tomuri), Vietile Sfintilor (12 tomuri), Vietile staretilor de la Optina Pustîni, „Viata mea întru Hristos” de Ioan de Kronshtad (2 tomuri), „Velichie ruskie startî”, doua carti romînesti în iconografie bizantina (pe aceste doua la moment nu le am cu mine ca sa-ti pot da autorii) si multe altele…
        Sa stii una si e foarte important, ca trebuie sa le citesti pe rînd asa cum te binecuvinteaza duhovnicul, chiar aceiasi psaltire sau biblie se citeste cu binecuvintare într-o anumita ordine si volum, altfel te doboara vrajmasul. Si eu ma voi ruga pentru tine. Mira, acesta este numele tau de botez?

        Apreciază

      • un pacatos zapacit said, on ianuarie 18, 2010 at 3:56 pm

        Svetlana
        Care e ordinea numerotata a cartilor religioase cu care trebuie sa incep sa la citesc ?
        Imi e frica sa nu pacatuiesc incepand citirea lor cu alta care nu e prima carte religioasa ce trebuie citita .Daca din greseala o citesc pe a III-a sau pe a VII-a in loc de prima ?
        Care e cea mai importanta carte religioasa?

        Apreciază

      • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 4:10 pm

        un pacatos zapacit, la ce fel de arma vrei sa ma provoci?

        Apreciază

      • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 9:27 pm

        Svetlana, pe mine mă cheamă Mira-Maria Mutu. nici nu ştiu cum să-ţi mulţumesc pentru tot. îl voi întreba pe părintele Radu în ce ordine să citesc cărţile pe care mi le-ai recomandat, bineînţeles dacă voi reuşi să le găsesc. biblia şi psaltirea le am de la bunica. sunt atât de fericită că te-am întâlnit. te rog să mă ierţi pentru îndrăzneală.

        Apreciază

      • naayram said, on ianuarie 19, 2010 at 9:26 pm

        SVETLANA CREDE-MA DEGEABA AI NUME DE LUMINA CA ESTI IN INTUNERIC…ACEL SARPE DE PE TOIAG ESTE SARPELE INALTAT DE MOISE IN PUSTIE..REPREZENTAREA VETERO-TESTAMENTARA A LUI HRISTOS..SA-I FIE RUSINE CELUI CE TE-A INVATAT ERETICESTE..DACA AR FI CUM SPUI TU EPISCOPUL PREDICA DUALISMUL…RAUL SI BINELE

        Apreciază

      • Svetlana said, on ianuarie 20, 2010 at 5:57 am

        naayram

        Ba ambele întelepciuni sunt în mîinile lui Dumnezeu. Nici un fir de par nu cade fara stirea Lui. Domnul lasa se se întîmple diferite nevoi si scirbe cu noi tot pentru ca sa-l chemam pe el în neputinta noastra omeneasca. Ce crezi ca sfintii s-au sfintit în puf si-n pene.

        Apreciază

      • un pacatos zapacit said, on ianuarie 20, 2010 at 9:21 am

        @naayram
        ESTI SALARIAT AL BISERICII ORTODOXE (ORTODOCSA)?
        CUNOSTI MAI BINE SIMBOLURILE DECAT ANGAJATII BISERICII ORTODOXE?
        CE SIMBOLIZEAZA CURCUBEUL PENTRU TINE ?DAR PENTRU ALTII CE SIMBOLIZEAZA CURCUBEUL?

        Apreciază

  17. Didi said, on ianuarie 18, 2010 at 11:39 am

    Mascari zdravene scriu unii aici !Tanti Mira : Sfintii Evanghelisti nu sunt pictati in forma de : animal sau alta dihanie . Cele patru reprezentari sunt simboluri si nu altceva. Nu pot fi reprezentate simbolurile in absenta celor 4 Evenghelisti.
    Fratilor , baietii aia doi de la televiziunea de 2 bani nu sunt pusi degeaba acolo , iar tv-ul in cauza are telespectatori pe masura „verticalitatii” celor doi. Sunt desprinsi din bancurile cu nebuni . Isi rup Pasteure sau Bals manualele de medicina.
    Pacat ca se sminteste atata lume. Pacat !

    Apreciază

    • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 12:11 pm

      iertaţi-mă domnule Didi, puteţi să-mi spuneţi simplu Mira pentru că nu am nici 24 de ani ( în luna mai îi împlinesc). am înţeles ceea ce vreţi să spuneţi dar mă întreb că dacă cele 4 animale sunt simbolurile celor 4 evanghelişti, ce rost mai are să fie şi aceştia pictaţi împreună cu simbolurile lor? mă gândesc, sper să nu fac vreun păcat, că ori simbolurile-ori evangheliştii. dar dacă evangheliştii sunt oameni, de ce trebuie înfăţişaţi cu chip de animale? iertaţi-mi vă rog îndrăzneala.

      Apreciază

      • john said, on ianuarie 18, 2010 at 12:28 pm

        Da, mira, iubire!!!! Alin are dreptate! Sau sa-ti spunem pitipata??? Pitzipoanca? Sau pitziponcul?? Tu chiar nu intelegi ca n-ai ce cauta p-aici??

        Apreciază

      • Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 12:33 pm

        i-am putea spune Oreste si nu cred ca s-ar supara. Oreste, desigur…

        Apreciază

      • naayram said, on ianuarie 19, 2010 at 9:47 pm

        Mira cele 4 animale sunt reprezentarile vedeniei din Ezechiel sau Isaia(nu-mi aduc bine aminte) -cele 4 animale erau reprezentarea profetica a celor 4 evanghelii-asta spune Cuviosul Neofit Cavsacolivitul

        Apreciază

  18. Un creştin_ortodox said, on ianuarie 18, 2010 at 12:27 pm

    OFFTOPIC: A început „săptămâna ecumenistă (antihristică)”.

    Apreciază

  19. Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 12:35 pm

    tot offtopic. apropo de ecumenism, despre al 8lea Sinod ce se mai aude?

    Apreciază

  20. mira said, on ianuarie 18, 2010 at 12:37 pm

    şi aş mai avea o nedumerire: de ce un om bun cum este preotul acela mai mare în grad care ne-a vizitat biserica de sfânta Maria, umblă cu un baston cu şerpi? am citit că şarpele este … (iertaţi-mă, dar nu pot să-i scriu numele). în biserică este şi un scaun mare, un fel de tron, sculptat şi el cu şerpi. mie de mică mi-e foarte frică de şerpi iar acum când îi văd şi la biserică parcă îmi îngheaţă inima. este vorba tot de vreun simbol?

    Apreciază

    • naayram said, on ianuarie 19, 2010 at 9:52 pm

      Mira, in Vechiul Testament Moise a inaltat un Sarpe de arama in pustie-acest sarpe de arama fiind profetia rastignirii lui Iisus..acel toiag cu sarpe din mana episcopului simbolizeaza toiagul lui moise cu sarpele de arama..Sarpele de arama era Iisus..tot Iisus ne invata fiti blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii..exista deci un simbolism crestin al sarpelui celui bun.

      Apreciază

  21. Didi said, on ianuarie 18, 2010 at 12:37 pm

    Bine zicea Tutea cu” aflarea in treaba la romani” . Domnita draga , nu eu am facut erminia si tiparele iconografice ce se picteaza de aproape 2000 de ani in biserici si manastiri, deci nu-mi pot permite sa spun : ” ce rost mai are să fie şi aceştia pictaţi împreună cu simbolurile lor?”. Ganditi ? Fain ! Dar ganditi … in gand si nu cu voce tare sau cu degetzelele lipite de maus !
    Cinste lui Dionisie de Furna si tuturor zugravilor necunoscuti ce au pictat cu rugaciunea pe buze si nu cu parerea de sine in buzunar !

    Apreciază

  22. Andrey said, on ianuarie 18, 2010 at 12:39 pm

    un guvern de Ordine Mondiala ? Oreste e irealist…cu toate interesele marilor puteri nu se va face asa ceva niciodata.

    Apreciază

  23. Didi said, on ianuarie 18, 2010 at 12:42 pm

    Preotul acela mare e episcop si nu cred ca a vizitat biserica ci mai degraba o fi slujit Sfanta Liturghie acolo . Dar matale se vede treaba ca ai o problema . Bastonul aduce aminte de toiagul lui Aaron , aruncat in fata lui faraon si prefacut in sarpe…. Dar oare de ce imi bat eu gura degeaba ! Intrebati-va preotul din parohie daca tine cateheza cu tinerii si daca da , sa ne mai spuneti ce ati invatat frumos si bun acolo. Da? .
    Cele bune cu folos !

    Apreciază

  24. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 18, 2010 at 12:56 pm

    da Mira, sf Hristofor a fost capcaun.

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 1:21 pm

      Bine, atunci eu sunt balaur si scorpion (zodia mea în care nu cred).

      Apreciază

  25. G.C. said, on ianuarie 18, 2010 at 1:16 pm

    Domnisoara Mira, simbolistica e un domeniu vast. Acelasi simbol poate fi folosit si pentru a face referire la BINE, dar si la forta opusa.

    Cum Lucifer a vrut sa fie DOMNUL, multe simboluri legate de divinitate, au fost copiate/adaptate de cei decazuti. Traim intr-o lume a dualismului.

    Probabil ca scopul vietii pe Pamant este de a fi ridicati, daca si meritam, in planul existential pe care CREATORUL l-a pregatit.

    Nu am studiat iconografia, ca sa pot explica semnificatia atribuita de biserica. Daca va intriga, puteti intreba preotul sau sa faceti cercetari pe internet sau la biblioteca.

    ~

    Nu mai fiti rai! Cine esti tu, cine este el, cine sunt eu, ca sa pot arata cu degetul sau de a arunca cu piatra in cineva? N-o mai luati peste picior!

    Domnisoara Mira, si oricine altcineva in situatii asemanatoare, a intrebat. Daca vreti sa raspundeti, faceti-o fara sa jigniti sau sa batjocoriti.

    Toti/majoritatea de aici ne bucuram de anonimat, intr-o oarecare masura. Pana la proba contrarie, orice beneficiaza de prezumtia de nevinovatie! -> parte valabila la comentariile referitoare la veridicitatea celor comunicate si la alte domenii precum: sex, varsta, s.a.

    Nu mai trimiteti spre cautarea raspunsului in alta parte pe cineva pentru ca va e lene/sunteti ocupati/n-aveti chef/vi se pare ca e o gluma/etc.

    Daca nu vi se aplica cel putin unul din motivele de mai sus, pur si simplu, nu mai raspundeti; lasati pe altii s-o faca … ceea ce faceti se chema spam, ambalaj fara continut si off-topic.

    Biserica are un PR prost de tot! Se vede ca nu este DOMNUL in fruntea ei, s-o conduca! Un om care crede, se considera crestin, si actioneaza in masura, ar trebui sa ajute la redefinirea imaginii bisericii intr-una noua, care sa incerce sa-l reprezinta pe DOMNUL cat mai fidel de putinta!

    Imi permit sa va ofer un sfat: nu va mai descarcati pe forumuri! Cred ca oricine poate avea un blog personal. Creati unul, sunt si solutii de gazduire gratuite, si emiteti acolo tot ce va doare!

    Multumesc!

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 1:43 pm

      G.C, subscriu si eu la cele scrise de tine aici.

      Apreciază

      • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 2:51 pm

        mulţumesc din suflet domnule G.C. şi Svetlana. eu vă consider prietenii mei pentru că mi-aţi vorbit atât de frumos şi aţi avut răbdare cu mine. ştiu de la bunica că părintele Radu este foarte bolnav şi de aceea n-am îndrăznit să-l mai încarc şi eu cu întrebările mele care nu reprezintă nimic faţă de suferinţa dumnealui. dar şi statura atât de impunătoare m-a cam speriat, probabil şi pentru că am crescut fără tată. eu o mai ajut din când în când pe soţia părinteluilui ţinându-i cei 2 copilaşi foarte frumoşi, ca nişte îngeri: Matei şi Nicador. părintele mi-a dat o carte pe care am citit-o cu mare drag dar nu am găsit nimic scris despre simbolurile despre care mi-aţi vorbit atât de frumos. promit că voi citi mai mult, dar am crezut că voi primi răspunsuri şi de la cei mai documentaţi care scriu aici tocmai pentru că n-aş vrea să-l supăr cu ceva pe părintele. mi-e foarte milă de dumnealui. totuşi de ce mi se întâmplă totdeauna aşa? eu sunt politicoasă nu pentru că nu aş vrea să fiu altfel ci pentru că aşa am fost îndoctrinată de mama şi de bunica. acum toţi râd de lucrul acesta. am încercat să fiu altfel dar simţeam că sunt aşa de nefirească că totul se răscula în mine şi izbucneam în plâns. doar scriind sunt puţin mai curajoasă. Dumnezeu să fie cu voi.

        Apreciază

      • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 10:12 pm

        Mira, indoctrinata sau invatata?

        Apreciază

      • parereamea said, on ianuarie 19, 2010 at 9:32 am

        Mira, ia spune-i tu Elenei sa vina aici sa-ti ia apararea. Poate asa te-ar crede unii pe aici, inclusiv eu, ca esti ceea ce pretinzi.

        Apreciază

  26. bashmashkin said, on ianuarie 18, 2010 at 1:21 pm

    Acest Oreste parca ar fi posedat, frecindu-si miinele diabolic, cu cite un inel pe fiecare deget. N-am putut sa vizionez decit cinci secunde din inregistrarea video. E de-a dreptul sinistru.

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 10:20 pm

      Exact. Mi se pare atat de evident ca o face ostentativ incat ma intreb ce semnificatie are. O fi un cod ceva prin care transmite ceva stiutorilor. Are un ritm anume, schimba sensul, schimba pozitia mainilor, etc. Se vede cum urmareste in camerele din studio daca e prins bine in cadru sau nu, iar cand camera se muta de pe prim-planul cu el, lasa mainile jos. Cand imaginea revine pe el, ridica iar mainile deasupra mesei si incepe aceleasi gesturi.
      Dizgratiosssss. Nu mai zic de zambetul lui intr-un colt, care aparea asa brusc uneori, ca si cum se amuza copios in sinea sa si nu se putea abtine.
      M-am intrebat cu groaza: oare cum isi creste copilul?
      Am fost mai relaxata cand imaginea s-a mutat pe fata tâmpă a lui Coruţ 🙂 . Pe asta il citesti pe fata, nici nu trebuie sa-i fi citit cartile…
      Celalalt invitat era anost de tot. No coment.

      Apreciază

  27. Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 1:37 pm

    @G.C., este evident faptul ca „domnisoara” nu are un duhovnic (daca ar fi avut, anumite parti din raspunsurile sale ar fi fost altfel) si nici nu este ceea ce vrea sa para (dialogul ar fi decurs cu totul altfel). Ne cereti oare sa fim orbi?

    Trimitem pentru cautarea de raspunsuri acolo unde trebuie, la sursa. Daca ai un duhovnic si ai framantari, nelamuriri si intrebari apai la el iti indrepti pasii. Regula numarul 1 sau aproape. Nu te joci cu mantuirea si cuvintele pe forumuri, mai ales daca esti incepator si ai deja duhovnic. Daca nu ai, lasi discutiile despre capcauni pe internet si te duci si cauti, intrebi, te zbati pentru a gasi unul.

    Nu i-a dat nimeni cu barda in cap, cat despre batjocorire suntem inca departe de asa ceva. Insa, am mai zis-o despre lupi imbracati in blana de oaie. Lupului ii vorbesti pe limba lui – asta daca o faci si stii ce faci. Altfel, nu stai prea mult la taclale cu el – nu de alta dara vorba desarta nu face bine la sanatatea ta.
    Iara frica e un pacat. Prostia si ingamfarea, la fel. Viclenia, nu mai spun.

    Cred ca sarada „domnisoarei” o durat destul.

    Apreciază

  28. bistos said, on ianuarie 18, 2010 at 1:53 pm

    aici sunt raspunsurile Domnisoarei Mira la comentariile din articolul asta:

    https://saccsiv.wordpress.com/2010/01/14/filmul-avatar-a-acut-prima-victima-in-romania-o-tanara-s-a-sinucis/#comments

    parereamea said, on ianuarie 15, 2010 at 9:03 am

    Nu merita nici o virgula respectiva scursura cu sapca si rucsac. E o nulitate in privinta istoriei poporului roman. I se pare ca daca baga niste neologisme in text si incarliga oleaca frazele e tare de tot. Vai de zilele lui…
    Răspunde

    *
    mira said, on ianuarie 15, 2010 at 5:24 pm

    Totuşi, ce zici de acestea:

    “…inadecvarea în faţa Europei moderne de care dau dovadă românii au o explicaţie, o cauză şi, utopic, o soluţie – creştinismul ortodox românesc”

    “suferim, istoric, de un complex european, care se manifestă prin respingerea vanituoasă a civilizării europene, dar asimilarea “furtivă” a civilizaţiei europene”

    “Avem mentalităţi feudale, prejudecăţi aşijderea, comportament adesea barbar şi o paradoxală propensiune endemică pentru obedienţă şi furt (sărumîna, şefu, trăi-ţi-ar!).”

    “suntem – nu ca etnie, ci ca societate – produsul unui cuplu degenerat, de rude apropiate – domnul Biserică şi doamna Stat.”

    “Concubinaj pentru că trăiesc împreună de mai bine de un mileniu – biserica a căpuşat şi exploatat toţi strămoşii statului român modern, iar cînd acesta – săraca!- s-a închegat cît de cît, cu ajutor din afară, biserica s-a “deşteptat” prin autocefalie şi a instituţionalizat acelaşi concubinaj împotriva naturii democraţiei liberale. Relaţia a prosperat şi a supravieţuit tuturor regimurilor. Iar fructus ventris-ul acestui concubinaj este societatea românească – cu toate tarele manifeste, transmise şi implicite pe care le-a demonstrat de-a lungul timpului.”

    “Cînd pe mami-stat au apucat-o, sub influenţă aflîndu-se, rătăcirile totalitare comuniste, tatăl (biserica n.m.) evlavios s-a făcut că plouă. Pe faţă zicea sărumîna la tovarăşi după care, deprimat de noua postură de submission, se refugia în braţele copilului – adică noi, românii – care copil privea puternic înduioşat de multisecular-de-influentul tată nedreptatea comisă şi-l iubea pe ascuns” ? (aici e blînd! n.m.)

    Ce e greşit, vedem lesne. Ce-ar putea fi însă adevărat din aserţiunile “încîrligatei nulităţi”?

    1. Avem de-a face într-adevăr cu o inadecvare reală a românilor la Evropa modernă, inadecvare provenită cumva din logica internă a Ortodoxei?
    2. Suntem într-adevăr, ca societate, produsul acuplării incestuoase dintre Biserică şi Stat?
    3. Acel “comportament adesea barbar” şi “paradoxala propensiune endemică pentru obedienţă şi furt (sărumîna, şefu, trăi-ţi-ar!)” reprezintă sau nu dominanta noastră caracteriologică ?
    4. De la dobîndirea autocefaliei şi de la căpătarea statutului de Patriarhie ( cu Miron Cristea prim-patriarh şi prim-ministru, mason), cînd BOR a fost altceva decît concubină a Statului?
    5. Biserica Sfinţilor Închisorilor, să zicem, e aceeaşi cu cea a lui Miron, Nicodim, Iustnian, Iustin, Teoctist, Daniel ? Cu cea care şi ieri şi azi n-a fost OFICIAL decît portavocea tuturor regimurilor, chiar şi a celor mai criminale, mai anti-româneşti?

    Cred că nefericitul Paul Vîrvea (nu prost, dar de bună seamă superficial) spune ceea ce vede. Nenorocirea e că nu vede DECÎT ceea ce vede. Şi asta pentru că Biserica-Minister a devenit cel mai redutabil obstacol în calea întîlnirii cu Biserica-Mister (Taină).

    Dacă toată informaţia venită prin SACCIV ne era livrată prin Radio-TV Trinitas, Vîrvea n-ar fi avut nici un dram de dreptate. Însă aşa…

    daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 10:47 am

    @ mihai

    din ce este la Brasov luam ceea ce ne zideste. in rest, evitam.
    e foarte simplu.
    ca si unii mari Sfinti se smereau cand auzeau raspunsuri bune de la simpli oameni straini cu treburi prin oras.
    Răspunde

    *
    mira said, on ianuarie 15, 2010 at 3:28 pm

    Şi ce ne zideşte dulceaţă?
    Răspunde

    asadar, domnisoara nu este tocmai ceea ce pare.. mie asa-mi pare.

    Apreciază

    • mira said, on ianuarie 18, 2010 at 7:39 pm

      comentariile nu sunt ale mele, sunt ale Elenei , verişoara mea. ceea ce scrie ea nu înţeleg din păcate eu fiind începătoare în credinţă. nu am avut prea multe ocazii de a vorbi despre credinţă deoarece suntem în oraşe diferite şi ne vizităm aşa cum putem. de acum înainte numai eu voi scrie sub acest nume.

      Apreciază

      • bistoş said, on ianuarie 18, 2010 at 8:21 pm

        @mira

        tu nu poti sa-ti faci un nickname, si o adresa de mai?/? doar n-oi fi incepatoare si in ale netului…

        degeaba vei scrie sub numele asta.. nu stiu cati dintre cei cu care ai discutat pana acum.. te vor mai lua in seama..

        Apreciază

      • bistoş said, on ianuarie 18, 2010 at 9:30 pm

        atunci.. draga mira, daca imi permiti… poti incepe cu articolul asta despre deghizarea ereziilor. pentru inceput, e foarte bine de stiut, banuind ca nu probabil nu stii..

        ps. daca e adevarat- per ansablu- ce-ai spus pana acum despre tine, sa stii ca-mi starnesti compasiune. 🙂

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • bistoş said, on ianuarie 18, 2010 at 9:34 pm

        atunci.. draga mira, daca imi permiti… poti incepe cu articolul asta despre deghizarea ereziilor. pentru inceput, e foarte bine de stiut, banuind ca nu probabil nu stii..

        ps. daca e adevarat- per ansablu- ce-ai spus pana acum despre tine, sa stii ca-mi starnesti compasiune.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  29. Ingerul tau said, on ianuarie 18, 2010 at 1:54 pm

    Nu ar trebui sa-i bagi in aceeasi oala. Si nici masonii nu trebuie judecati dupa organizatie ci dupa faptele lor personale si concrete. Majoritatea habar nu au ce se intampla la varf si sunt bine intentionati, iar daca ar sti sigur ca superiorii lor se ocupa cu lucruri malefice ar parasi organizatia…
    Trebuie sa evitam sa injuram si criticam oamenii doar pentru ca stau de vorba cu un mason…
    Si intr-adevar masoneria la inceput a fost o organizatie cat se poate de bine intentionata…

    Apreciază

    • bistoş said, on ianuarie 18, 2010 at 8:36 pm

      @ingerul tau

      inafara de Biserica lui Hristos, nicio alta organizatie nu e bine intentionata de la radacini.. ea doar este propovaduita ca pe ceva bine intentionat… e doar impresia ca exista mai multe oale in care clocotesc ereticii…

      Apreciază

    • ROrtodox said, on ianuarie 19, 2010 at 1:22 am

      ingere .. tu esti mai ecumenist ca ecumenistii .. ai putea sa le dai lectii ( si asta dupa cele vazute pe bloggul tau, care e ca un ghiveci, o spun ) Eu sincer te`as introduce la moderare .. nu de alta dar daca click-aie cineva numele tau si ajunge pe blogu`ti si nu are cateva repere crestine, chiar o baza mai solida ar putea fi usor smintit de continut .. o spun din experienta din pacate …

      Apreciază

  30. […] O analiza mai larga o puteti citi aici: ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale […]

    Apreciază

  31. spellmaker said, on ianuarie 18, 2010 at 2:02 pm

    @ Alin,te-ai prins.Esti baiat destept.

    Apreciază

    • Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 2:21 pm

      destept nu stiu daca is iara cand credeam ca is, prost eram. insa prost de as fi si nu mi as mai permite sa fiu prost.

      una peste alta, Cel de Sus m-a trecut prin cateva incercari si experiente intre care unele legate de sbaterile unui incepator. lectiile primite m-au invatat cate ceva.

      si pentru ca mi-am adus aminte – am mai invatat ca, in ziua de azi, pana si sensul cuvintelor e pervertit. si trebuie sa te lupti sa de lepezi pana si de sensurile astea pentru a le pricepe cu adevarat adevaratul sens. si pentru a ti se desvalui Cuvantul.
      sper ca, usor, usor, sa ma ajute Dumnezeu sa inteleg Cuvantul si sa ajung sa il traiesc.

      Ca sa pot vorbi, ar trebui sa tac. Cei ca „domnisoara” imi aduc uneori aminte de lucrul aista. Si de faptul ca mai e mult pana departe.

      Apreciază

  32. stefan said, on ianuarie 18, 2010 at 2:05 pm

    Sfantul Ioan Colibasul

    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/01/15/mitropolitul-augustin-kandiotis-omilie-la-sfantul-ioan-colibasul-15-ianuarie/

    Cititi aici o istorioara de pe vremea cand din case de senatori si demnitari ieseau sfinti.
    O povestioara despre milostenie si evlavie.

    citit placut!

    Apreciază

  33. Ingerul tau said, on ianuarie 18, 2010 at 2:09 pm

    Sa inteleg ca nu e loc si pentru comentariul meu pe blogul tau?

    Apreciază

  34. kosk said, on ianuarie 18, 2010 at 2:18 pm

    Oreste ii doar un pion.
    P Corut si E Strainu au activat in armata romana cu grade inalte. De unde au ajuns acesti domni la rataciri pierzatoare? Sau mai degraba cine au fost”maestrii” lor in „initiere”.
    Si ei ca persoane publice sunt doar partea vizibila a aisbergului ocult infiltrat in structurile statale dupa ’89.

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 10:39 pm

      Astia 2, PC si ES, sunt formati inainte de 89, pe vremea cand nu aveau alternative. Au ingurgitat ce li s-a dat, si, fiind porniti de jos, oameni simpli, fara deschidere, li s-a parut ca au prins pe Dumnezeu de un picior dupa cate au invatat, dar au prins taman pe altcineva…
      Din pacate au ramas cramponati in ce au inghitit candva, si nu au mai vrut sa evolueze, si nici nu s-a gasit careva sa le dea vreun branci. Mie Corut imi e simpatic cumva, pare atat de naiv in fixismele lui si are multa imaginatie, ce sa mai, ramai cu gura cascata cate scoate. Pacat de el, ar fi fost bun pentru o cauza mai buna. Pare foarte nefericit si singur.

      Apreciază

      • Spectator said, on ianuarie 20, 2010 at 5:56 pm

        Omul pare sa aiba un delir cronic organizar, cum spun psihiatrii. Am intalnit un internat pentru tratament de specialitate, care povestea la fel de simpatic si cu multa convingere , cum a venit el de la Moscova la Bucuresti cu …submarinul. Cand l-am intrebat cum este posibil asa ceva, mi-a spus cu un ton conspirativ: am venit prin canalul subteran secret ! Nu stiu de ce, dl. Pavel Corut imi aminteste de acel bolnav.

        Apreciază

  35. stefan said, on ianuarie 18, 2010 at 2:20 pm

    „Să fii creştin a fost o treabă periculoasă încă de acum două milenii. Chiar şi în prezent, “creştinii reprezintă grupul cel mai persecutat din lume“. Poate suntem obişnuiţi cu ideea că în China, Pakistan, Iran şi alte ţări, creştinii suferă de pe urma inadaptării la majoritatea religioasă locală. Dar cum rămâne cu persecuţiile creştinilor de lângă noi? Fără să exagerăm, am putea spune că drepturile ne-ar fi mai în siguranţă şi dacă am fi musulmani, homosexuali sau porci de guineea. Nu că apărarea drepturilor minorităţilor ar fi un lucru rău. Răul apare abia atunci când minorităţile ajung să discrimineze majoritatea. Când valorile moral-creştine nu numai că sunt privite cu repulsie, ci sunt scoase cu forţa din mentalitatea colectivă.

    M-am întrebat întotdeauna de ce abuzurile împotriva creştinilor nu sunt mediatizate. Avem jurnale de ştiri care abundă în crime, violenţe şi atacuri la adresa diferitelor sisteme. Totuşi, despre execuţiile misionarilor şi abuzurile autorităţilor nu se aude aproape nimic, deşi ele există. Despre un astfel de abuz am citit ieri. Despre părinţi creştini încarceraţi pentru că nu îşi lasă copiii la orele de educaţie sexuală. Se întâmplă în Germania pe baza unor legi de pe vremea naziştilor. Tot acolo unde, în 2007, ministerul familiei emitea un document prin care încuraja incestul şi pedofilia.

    S-a ajuns în situaţia în care asemenea abuzuri sunt ignorate. Asta chiar dacă există militanţi până şi pentru drepturile porcului de crăciun. Dar există şi veşti bune (deşi nu le-aş numai aşa) pentru unii dintre noi. Ataşamentul şi respectul faţă de valorile creştine este atât de scăzut în rândul aşa-zişilor creştini, încât prea puţini ar avea de suferit de pe urma propriei credinţe. De fapt, într-o situaţie de viaţă şi de moarte, probabil peste 90% dintre noi am renunţa cu bucurie la titlul de creştin. Poate ar trebui mai întâi să ne comportăm ca nişte creştini, pentru a putea lupta împotriva discriminării. Sau putem, pur şi simplu, să aşteptăm să ne apere alţii drepturile. ”

    http://voxpublica.realitatea.net/life/despre-pericolul-de-a-fi-crestin-in-europa-24424.html

    –>parinti incarcerati pentru ca nu si-au lasat copii la orele de indoctrinare sexuala
    http://mariuscruceru.ro/2010/01/13/parin%C8%9Bi-incarcera%C8%9Bi-pentru-ca-nu-i%C8%99i-lasa-copiii-la-orele-de-educa%C8%9Bie-sexuala/

    –>saccsiv nu stiu daca ai aratat articalula asta in caz ca nu uite-l aici
    arata cum in 2007 ‘autoritatile’ germane promoveaza incestul si pedofilia

    http://www.lifesitenews.com/ldn/2007/jul/07073008.html

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 10:43 pm

      Problema e ca acea majoritate e de fapt fictiva in practica.

      Apreciază

  36. andrei_sunt said, on ianuarie 18, 2010 at 2:29 pm

    aia din emisiune is dusi bine cu pluta daca cred ce zic, sau is niste falsi care exploateaza domeniul pt bani

    Apreciază

  37. Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 2:35 pm

    am senzatia ca aisbergul ala e infiltrat cu mult inainte de ’89…

    pana la a sesiza partea nevazuta e bine sa o vezi pe cea vazuta. in felul asta constientizezi existenta aisbergului. devii atent. in timp e posibil chiar sa ii intelegi dimensiunile si poate chiar sa il eviti.

    pentru asta e de apreciat Saccsiv. face o munca Titanica, daca mi e permis jocul de cuvinte (care nu-i intamplatoriu).
    nu e simplu sa stai mereu in preajma aisbergului, sa-l diseci. pentru ca, intr-o zi, s-ar putea sa te loveasca. de fapt, sigur te va lovi. mai devreme sau mai tarziu.
    eu zic sa il puneti pe omul asta in pomelnicele voastre, oricine ar fi el. Dumnezeu stie.

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 10:45 pm

      Nu stim un nume de botez.

      Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 19, 2010 at 9:12 pm

        Ba il stim – e prin comentarii – dar nu va zic unde, tin minte ca a fost deranjat cand i-a fost dezvaluit prenumele Saccsiv 🙂

        Apreciază

  38. john said, on ianuarie 18, 2010 at 2:56 pm

    Si mai zice ceva moaca aia de mare smecher, care e Corut, si care mi s-a parut interesant:
    Vorbeste de falsii profeti care au aparut dupa 2000, pretinzind ca sint Iisus si dadea exemplul unu ungur imbracat ca Iisus mergind in picioarele goale cu o straita,etc, dupa care adauga ca inlumea noastra moderna Dumnezeu nu se va mai arata asa, ca acum 2000 de ani, dar va fi mai modernizat, mai tehnologizat. Asta mi s-a parut cel mai interesant din concoctul ala de 2 lei si 3 bani de teorii rasuflate, ocultism al la tzatza Omida, semi-doctism si info fals pur si simplu. Fostu’ spion al lu’peste stie el ce stie cind vorbeste asa… ca si aia de la Hollywood cu extraterestii verzi, albastri, cu eroi cu colti, coarne si rosii (vezi-l pe Hell Boy) si cu dragoni care sint buni si intelepti (vezi multele filmulete pe tema asta), isi fac datoria ca sa ne invete ca daca ne apare cineva cu coarne, ochi rosii, coada, urechi ascutite, vorbind gros si facind minuni, sa stim ca sint „ingerii salvatori’

    Apreciază

  39. john said, on ianuarie 18, 2010 at 3:12 pm

    @ovidiu,
    tzatziki este ca mustarul pentru hot-dog, iar aici hot-dog-ul este souflaki, sau gyro (porc sau pui). Asa ca o sa=mi iau un souflaki cu tza-tziki.

    Si ai observat bine… raspunsul pe care l-a dat mira/mirel lu’ daniel pe 15 ian. (ala cu dulceata) este izbitor de neoncorcodant cu tonul celorlalte postari. De altfel a exagerat mult prea mult tusa de mironosita de Ev Mediu, fecioara din turn, asaltata de balauri, iar intrebarile pe care le pune apropo de credinta au asa un iz de….ala care face pe prostu’ ca sa poti sa-i permiti sa spuna toata porcariile…..Genu’ asta de indivizi merita sa fie maturati fara ezitare…. pute a chestie kusher.

    Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 18, 2010 at 3:51 pm

      john,
      gyros am „crapat”la greu,souflaki nu,tza-tziki a fost la nimereala.Mda acu stiu ca e un fel de sos.Pofta buna,oricum.
      La „mirel”i-i spun ca astept cu interes sa vad cum o sa mai dreaga scenariul.
      Intrebarile pe care le pune apropo de credinta nu-s intimplatoare.O face tocmai din dispret pe care-l mascheaza in inocenta timpa.Daca era asa destept, pe cit se crede,vedea singur exagerarile demne de desene animate.Bine normal la cap oricum nu e.Ca a fost abuzat in copilarie:foarte probabil!

      Apreciază

      • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 10:50 pm

        Eu cred ca a vazut prea multe desene animate. Se crede Didi… iar pe noi Dexter…

        Apreciază

  40. gil said, on ianuarie 18, 2010 at 3:15 pm

    oreste e papagal,dar corut e indracit!fantasmele acelea paranoice din cartile sale care atrag ca un magnet mintile atator oameni este prea vizibil ceva dracesc

    Apreciază

  41. mira said, on ianuarie 18, 2010 at 3:28 pm

    am citit tot ce s-a scris aici şi acum înţeleg de unde au venit toate jignirile care mi-au fost adresate. adresa mi-a făcut-o verşoara mea studentă la teologie la Bucureşti şi o fată foarte credincioasă şi inteligentă pe care eu o admir mult, – ca să pot comunica şi eu (cred că şi ea s-a cam săturat de mine) iar primele comentarii ea le-a scris. mi-a spus că acesta este un blog foarte interesant şi că şi ea scrie aici. totuşi dacă nu sunt agreată nu am să mai scriu.

    Apreciază

    • Alin said, on ianuarie 18, 2010 at 3:50 pm

      mira a grait: „nu am să mai scriu.”

      incepi sa intelegi.
      ca odata ce te opresti din scris, ai timp mai mult pentru citit. pentru reflectat la pacate. pentru a pune in ordine gandurile. pentru cainta si spovedanie.

      vezi ce simplu este…nu trebuie sa fi studenta la teologie pentru asta – nu numai studentii la teologie se mantuiesc.

      Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 18, 2010 at 4:08 pm

      „mirel”,
      Probabil ai intrat sub alt nume prima data si dupa ce ai fost sHutat pe usa afara,din cauza ca ai „vomitat”pe site, te-ai gindit sa revii ca „mira”.Insa scenariul tau care oricum scirtziie,a fost incropit pe parcurs si de aia ai avut si scaparile alea grosolane.Explicatia cu prietena e submediocra.Propun sa schimbi iar numele si sa schimbi si povestea.Fi mai creativ.”Screme-te” mai mult daca vrei public.Daca nu incearca pe la oootv!

      Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 4:31 pm

      Mira, stai copacel, posibil sa ne întreci pe noi pe toti. Nici o problema schimbati numele, daca vrei, de cite ori vrei. Învata o lectie a vietii oamenii nu sunt atit de albi si pufosi în aceste timpuri.

      Apreciază

    • comentator said, on ianuarie 18, 2010 at 5:07 pm

      tu esti barbat, cu siguranta ai si multe cunostinte teologice! Dar sa intri pe blog si sa faci misto de oameni care cred in Ortodoxie, cred in Hristos si incearca dupa putere sa-I urmeze chiar este jignitor! Dracu este mare teolog, pe toate le stie, dar nu intelege treaba cu smerenia… tu o intelegi?

      Apreciază

      • comentator said, on ianuarie 18, 2010 at 5:09 pm

        mesajul anterior este adresat acestui „mira”…

        Apreciază

  42. kosk said, on ianuarie 18, 2010 at 3:36 pm

    @mira nu fi troll..atit.

    Apreciază

  43. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 18, 2010 at 3:36 pm

    Nu glumesc, Svetlana si Mira.
    Sf Hristofor chiar a fost capcaun. Citeste la vietile sfintilor. Era o specie de oameni, cu fata asemanatoare cu a cainelui.(cap de caine = capcaun). Se zice ca se hraneau cu carne de om. Asa se reprezinta in iconografie. Exista aceasta icoana mai ales in Oltenia.
    vedeti linkul de jos:
    http://www.crestinortodox.ro/vietile-sfintilor/88840-sfantul-mucenic-hristofor-sfantul-cu-cap-de-caine.

    Apreciază

    • rortodox said, on ianuarie 18, 2010 at 4:48 pm

      Prima varianta – Hristofor cel preafrumos. Aceasta tine mai mult de traditia populara crestina. Sinaxarul din Minei ne spune ca Sfantul Mucenic Hristofor era un tanar de o frumusete rara, care, din dragoste pentru Hristos, a ales sa renunte la viata sa normala. In orice loc ajungea, el starnea ispite prin frumusetea trupului si chipului sau, lucru ce facea ca orice fata sa se tulbure si sa-si piarda linistea. Vesnic intristat de mahnirile pe care le pricinuia in mod involuntar, tanarul Hristofor s-a rugat lui Dumnezeu sa-i ia frumusetea, pe care tot El i-o si daduse. Rugaciunea acestuia, facuta cu durere in inima, a fost ascultata, prin urmare, a doua zi el s-a vazut lipsit de acea cruce grea a frumusetei, in loc de cap de om el avand cap de caine. In unele locuri se mentioneaza ca mucenicul avea cap de miel.

      Schimbarea frumusetii pe uratenie, in urma rugaciunii vesnic ascultate de Dumnezeu, a fost facuta numai si numai spre a scapa de legatura pacatului, caci scris este: „Vai celui prin care vine ispita.” Foarte frumos spune , zicand: „Iubirea lui Dumnezeu nu-i lasa pe cei indragostiti sa fie ai lor, ci ai celor de care sunt indragostiti.” Aceasta este dragostea care l-a impins pe Sfantul Hristofor sa renunte la frumusetea trupului.

      Cea de-a doua varianta – Hristofor cel din tribul chinocefalilor. Aceasta tine mai mult de cele dintai relatari scrise pastrate cu viata sfantului. Cel mai vechi manuscris haghiografic privind viata sfantului cu cap de caine apartine episcopului Teofil Indianul, in limba greaca, inca de pe la jumatatea secolului al IV-lea. Potrivit acesteia, Sfantul Mucenic Hristofor era un soldat originar din nordul Africii. Tanarul soldat avea un chip de nemaivazut, fata lui semana cu cea a unui caine, iar cuvintele ii erau stalcite. Cu toate ca acesta infiora pe tot omul care il vedea, el nu avea un comportament fioros. Prins de catre armata romana, el ajunge prizonier in temnitele unde crestinii erau adesea aruncati si ei. Intrand in contact cu iubitorii de Hristos din Antiohia, el se converteste la crestinism. In cele din urma, alaturi de multi alti crestini, si tanarul Hristofor va fi omorat pentru nelepadarea dreptei credinte.

      sursa: http://www.crestinortodox.ro/vietile-sfintilor/88840-sfantul-mucenic-hristofor-sfantul-cu-cap-de-caine .

      Apreciază

      • rortodox said, on ianuarie 18, 2010 at 4:54 pm

        Marco Polo a vazut un asemenea trib, pe care l-a si numit „al chinocefalilor”, pomenind si faptul ca fetele le erau asemanatoare cu ale cainilor buldog. Acestia obisnuiau sa isi taie obrajii, sa isi pileasca dintii, sa isi ciunteasca urechile si sa remodeleze capetele copiilor inca de mici. Toate acestea erau facute spre a capata o infatisare infioratoare, numai cu scopul de a a se apara pe ei insisi de atacurile invadatorilor. ( aceeasi sursa ) .. deci nu mancau carne de om …

        Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 18, 2010 at 5:03 pm

      Eu n-am fost în Oltenia, regret. N-o sa ma manince nimeni pe drum în caz ca ma pornesc?

      Apreciază

      • ROrtodox said, on ianuarie 18, 2010 at 5:11 pm

        Eu sunt oltean de bastina si iti garantez ca nu o sa te manance nimeni, suntem sofisticati din punct de vedere culinar 🙂 Iti recomand sa vizitezi si Manastirea Prislop daca te aventurezi in aceasta aventura.

        Apreciază

  44. margareta said, on ianuarie 18, 2010 at 4:51 pm

    saccsiv,

    poate ai timp sa comentezi ceva si despre emisiunea lui olimpian ungherea de pe vox news

    Apreciază

  45. Mihaela C said, on ianuarie 18, 2010 at 5:29 pm

    Nu ştiu dacă Oreste face ceea ce face cu bună ştiinţă sau este doar folosit. Ştiu doar că ceea ce se prezintă în emisiunea lui şi pe site nu-mi este de folos, din contră. Şi da, consider că emisiunea lui este încă o cale de promovare (pe lânga multe altele – în special edituri) a „noii spiritualităţi”.
    @ Mira,
    Bine ai venit! Felicitări pentru gramatică şi folosirea diacriticelor. Bănuiesc că vei învăţa repede cum e cu postatul pe net, având-o alături pe verişoara ta, mai ales că experienţă cu tastatura ai. Apropo, ea ce spune despre ceea ce ai văzut în biserică? Spuneai că este la teologie parcă, nu? Dar doamna preoteasă?
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  46. boborul said, on ianuarie 18, 2010 at 6:25 pm

    Intrebarea mea este alta; nu esti tu insusti agentul MISA-Oreste! Miroase ceva in acest sens,
    stiu ca nu vei da mesajul, stiu -giniti ca tot ce iti dezvlauie adevaratul chip cenzurezi, dar, ce nu sti tu,

    esti usor de ginit!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 18, 2010 at 6:40 pm

      boborul

      Toate comentariile tale sunt precum un ghem de sarma ghimpata. Nu pricep nimic din cei ai scris mai sus, doar presupun ca mi te adresezi caci vorbesti de verbul „a cenzura”. Fa un efort macar o data si folosind cat poti tu de corect limba romana, explica.

      Apreciază

  47. kosk said, on ianuarie 18, 2010 at 7:28 pm

    nu era destul @mira si @un pacatos zapacit, acum a aterizat pe blog si planeta nibiru aka @ingerul tau.

    Apreciază

  48. Tomis Junior said, on ianuarie 18, 2010 at 8:35 pm

    @Alin
    „am senzatia ca aisbergul ala e infiltrat cu mult inainte de ‘89…”

    Fa bine si detaliaza. Cand ar fi putut sa inceapa? Undeva dupa cel de-al doilea razboi mondial. Dar cand mai precis, in ce imprejurari? Sau mai dinainte? In perioada interbelica parca nu era acelasi lucru; publicistica eminesciana spune destule despre Romania de pana la primul razboi mondial dar numai ca structurile erau in faza incipienta asa ca nu prea era mare lucru de infiltrat.

    Apreciază

  49. spellmaker said, on ianuarie 18, 2010 at 9:08 pm

    @ Ovidiu,dupa parerea mea ,ar trebui totusi sa fi mai bland in exprimare.Duritatea in scriere nu aduce nimic bun ,nici tie ,nici celor care citesc.

    Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 18, 2010 at 9:26 pm

      Daca nu-s prea dur,as intreba ce te-a facut sa-ti alegi numele asta ca sa te reprezinte?
      spellmaker/facator de farmece
      Si inca o intrebare:carui cult religios i-i apartii?

      Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 19, 2010 at 9:16 pm

        „ii” se scrie legat

        Apreciază

  50. bistoş said, on ianuarie 18, 2010 at 9:46 pm

    atunci.. draga mira, daca imi permiti… poti incepe cu ultimul articol de pe fratii nostrii „Razboi intru cuvant – Sfantul Ilarion Troitki – Crestinismul sau Biserica? (II) DEGHIZAREA EREZIILOR SUB MASCA EVANGHELIEI” pentru inceput, e foarte bine de stiut, banuind ca nu probabil nu stii.. (nu pot sa pun link ca intru la moderare.. din cate vad..)

    ps. daca e adevarat- per ansablu- ce-ai spus pana acum despre tine, sa stii ca-mi starnesti compasiune. 🙂

    Doamne ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.