SACCSIV – blog ortodox

Dialoguri despre NEW AGE, YOGA, NEO-PAGANISM

   Consider utila deschiderea acestei teme intr-un loc cat mai vizibil din blog. Voi incepe prin a posta cateva comentarii ale unor cititori aparute la diferite articole, precum si raspunsurile mele. Va propun sa va expuneti si dv. o parere in legatura cu cele de mai jos:

 

   Luminita:

   „ De ce oare Sfintii Preoti au refuzat studierea istoriei stramosilor nostrii, asa cum a facut-o numai Parintele Dumitru Balasa? De ce oare n-au inteles ca precum fariseii si saducheii, liderii bisericilor au facut compromisul de a se asocia politicului, pentru a avea avantajele materiale pe care toti le vedem! Masini de lux, vile, aur si argint, putere, ei manipuland de fapt, masele sarace cu duhul etc. Va mai mirati ca acestia nu iau atitudine? Pai cum sa nu fie asa, cand de fapt fac parte din aceeasi organizatie! Sunt iubitori de aceeasi dominare!
Biblia a fost mutilata si adaugata inca de la 334 d.Ch.
Daniel e SRI-st si mason precum multi altii, la patriarhie SPP-istul Parinte Irineu este homosexual asa cu sunt multi alti preoti si calugari!
Sunt oameni care stiu ca, un preot da spaga de 10.000 € pentru a primi o parorhie, care a devenit un mediu de afaceri, merg preotii la biserica ca la firma! Pai cum sa mai creada tineretul in biserica Ortodoxa, cand in majoritate este compromisa de draci in sutana?
Si ca sa intelegeti cat de manipulata si indoctrinata este preotimea, iata pagina din istoria adevarata a neamului nostru, cu privire la numarull 666! “Anul reformelor politice-religioase 666 apare pe tot felul de inscriptii de pe teritoriul pelasgic, ca -SSS- (666) sau -CCC-(C-grecesc) ori -VIVIVI- (6- latin).
Si nu pot sa amintesc rugaciunea unei femei gete, Zalmoxiene, gasita pe o placa de marmura de la Tomis, continand si un …ACROSTIH… dovedind inca o data marele rafinament atins de geto-daci:
AYRELIA -STRALUCITOARE
BENERIA -CURATA
SYM FORO -MAREATA DOAMNA
SYN DIO -SUNT CREDINCIOASA
SYN ZE SASE TRI -SUNT CU TREI DE SASE
KAI TETHI GATRI -DAR ATAT TE ROG
AYRIS NONAM -CANDVA SA MA AJUTI
NIASCHARIAN -SA RENASC
Dar citind primele litere apare -AB SSS K-AN-:
,,Cu 666, de ani” acesta fiind semnul la care se inchinau cei intorsi la adevarata religie, semn ce se purta la mana dreapta sau pe frunte.
Stramosii au mai lasat scris DE CEBALUS PERSCO RILO (DE CABALA VOR PIERII DUSMANII sau DE NEAMUL CALULUI DE INOROG VOR PIERII DUSAMANII), iar noi, unii romani suntem descendentii acelui neam care a fost gnostic ca si Iisus, initiat prin misteriosul botez de Sf. IOAN BOTEZATORUL, esenian -gnostic/ophit/meendean! Studiati istoria pentru a putea intelege prezentul si nu va mai lasati manipulati de vrajitoriile fariseilor si saducheilor! (CUNASTEREA = STIINTA=INTELEPCIUNE= LIBERTATE DIVINA )Sau mai bine zis de descendentii Imperiului Khazar/askenaz, autonumit evreu! Cititi “AL 13-LEA TRIB. IMPERIUL KHAZARILOR SI MOSTENIREA LOR” de
Arthur Koestler!
Cand unii dintre noi cunoastem adevarata istorie a neamului nostru cum sa ne mai putem lasa pacaliti de o religie importata care e bazata in mare parte pe cultul mozaic!(cititi -DACII DE-A LUNGUL MILENIILOR de Preot-Istoric Dumitru Balasa!)
Sincera sa fiu, trezirea la realitate are loc cam tarziu! Preotii cu adevarat in Lumina, trebuia sa priceapa ce se intampla si sa ia atitudine inca din 1989!
ADEVARUL=DUMNEZEU, ESTE MAI PRESUS DE ORICE RELIGIE!
Va doresc dvs. si intregii lumi, LUMINA, IUBIRE, INTELEPCIUNE, VOINTA, FORTA DIVINA”

   Libiu Gheorghe:

   nu vă mai faceți prea multe probleme în privința bisericii că va răspunde la nădejdea
oamenilor…stau
și clocesc un”răspuns oficial” cât mai”meșteșugit” ptr.ca prostimea să
nu-
și piardă credința în biserică… cam ce răspuns credeți c-ar putea veni de la un cap
al bisericii care el însu
și e francmason,și care a și dat parțial un răspuns în privința
cipurilor …citez:
și ce dacă există cipuri,sufletul contează… partea cea mai nasoală e că
nu
știe pe cine să slujească mai cu credință din cei 2 stăpâni : pe Creator (DUMNEZEU)
sau pe Arhitect (satana) ptr.că ăsta e stăpânul francmasonilor…de fapt e cam
dubioasă
și suspectă moartea lui Teoctist… cred că a fost lucrătura lor… dar sunt așa
de ignoran
ți,că nu știu ce Karmă grea și-au făcut ptr. spiritul lor în următoarea viață…
dar e alegerea lor,dar Legea Karmei nu iartă pe nimeni indiferent cine e
și ce funcție
are … singura cale bună este cea a luminii
și adevărului … și va veni curând …”

   Vasile Dumitriu:

   Draga Saccsiv.
Doresc sa-ti transmit felicitari pentru acest blog dragut si plin de informatii corecte (in buna parte).
Ca prieten a acestui blog imi permiti te rog sa incep cu ce nu-mi convine sau cu ce nu sunt deacord in cele ce afirmi.
1. te-ai luat de partea despre biserica, Dumnezeu si religie din filmul Zeitgeist (the movie) invocand unele inexactitati. Este corect ce ai spus tu aici in legatura cu Dionios sau Attis (fie vorba intre noi mai sunt si alte scapari), dar esentialul dupa parerea mea in documentar e pe deplin adevarat. Biblia este un plagiat la plagiat, ea fiind opera omului inspirata din Epopea lui Ghilgames, Cartea mortilor egiplteni, care la randul lor sunt inspirate de culturi si popoare antice.
Noul Testament se inspira adanc din Vechiul Testament, Iisus ca si personaj al perioadei in care se presupune ca a existat, nu apare la niciun scriitor al acelor vremuri (nici macar mentionat)
Stiu ca este greu de recunoscut si aratat minciuna in care strabunii nostrii au trait vreme de secole, dar este de datoria noastra, a celor cu studii si cercetari individuale sau institutionale sa punem degetul pe rana si si nu mai acceptam minciuna, falsul sau plagiatul care s-a perpetuat si se perpetueaza in continuare in societatea noastra.
Stiu ca e greu de digerat si de suportat asa ceva (sper sa nu mi-o iei in nume de rau) dar sa nu uiti un lucru: oamenii sunt suma educatiei, a intamplarilor, a experientelor si a oamenilor cu care intra in contact de-a lungul vietii. Si pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut, trebuie sa “filtram” informatia, s-o verificam…sa mergem pe ipoteza, concluzie si demonstratie in rezolvarea dilemelor, sa gandim la rece inainte de a ne intiparii definitiv in creier o parere sau alta.
Ratiunea si logica izvorate din experimentare trebuie sa fie filosofia noastra de viata.
Eu unul nu te vad un evlavios care merge in fiecare duminica la biserica cu biblia sub brat pentru a asculta aceeasi povestioara spusa de mai bine de o mie de ani.
E adevarat ca biserica ortodoxa nu are pacatul greu al Inchizitiei pe care il poarta biserica catolica, dar are si ea pacate mai lumesti datorita lipsei de coloana vertebrala a unor conducatori si slujitori ai ei.
In rest numai de bine si tine-o tot asa! (mai putina evlavie daca se poate, ca la noi in tara nu ducem lipsa de o mare turma a Domnului pastorita cum e pastorita…)
Nu ducem lipsa de “cap plecat pe care sabia sa nu-l taie”
Nu ducem lipsa de “mai rau sa nu ne fie”
Las, nedecisii si ipocriti am fost deseori si am platit in istorie, de aceea suntem colonie si nu imperiu.
Si inca ceva: o sa ma intrebi poate in ce sa creada omul de rand (cel fara scoala, prea multa ratiune sau judecata dreapta), daca biserica ne prezinta un Bau-Bau pe post de Dumnezeu, noi ce sa le spunem?
Eu zic sa le spunem sa creada in ei, in puterea lor creatoare, in puterea lor de a schimba lucrurile in bine, sa creada in libertate, in fratie, in iubire. Sa creada in iluminare spirituala!
Exista un creator, noi din pacate il cunoastem prea putin, altii deloc, altii se insala groaznic asupra fiintei, scopului, obiceiurilor Lui. Cu siguranta ca noi toti, parte din acest univers maret vom ajunge sa-l cunoastem mai mult sau mai putin, deplin sau partial in functie de iluminarea pe care o s-o atingem dupa moarte fizica.
Creatorul nu este un D-zeu gelos, nu este un tipar din Biblie, nu este Bau-bau…Creatorul nu pedepseste, nu judeca individual ci colectiv intregul Univers. El nu are rival in Satana, nu are concurenta. La El nu ajungi daca crezi una sau alta, esti musulman sau crestin…la El ajungi doar cand meriti si doar prin forta iluminarii tale.
Nu zic ca noi toti o sa ajungem sa-l cunoastem, dar cu siguranta un Einstein, un Giordano Bruno, un Galileo Galilei, un Newton, un Michelangelo, un Brancusi…l-au cunoscut inainte sa moara. Noi ceilalti trebuie sa muncim mai mult sa ajungem la nivelul acela de cunoastre si spiritualitate. Nu exista rai si nici iad, cu totii traim intr-un Univers urias mai mare decat ne putem noi imagina, dincolo de orice lege a timpului sau explicatie fizica a existentei lui, dincolo de orice “rautate” sau “gelosie” a Creatorului nostru.
Da, prietene…suntem departe de adevarul absolul, trebuie sa ne taram si sa scormonim adanc pentru a mai descoperii cate o pietricica. Dar cu fiecare pietricica descoperita, inima ne tresare, ne bucuram pentru orice lucru pe care noi il descoperim sau re-descoperim. Asta e legea atractiei universale pe care trebuie s-o intelegem si s-o imbratisam.
Suntem cu totii o parte din acest Univers, implicit din Creator.
Cu respect de sine si pentru cititor,
Vasile Dumitriu

 

   Raspunsuri:

 

   Luminita

 

   Spuneti: „Biblia a fost mutilata si adaugata inca de la 334 d.Ch.” si „o religie importata care e bazata in mare parte pe cultul mozaic!”. Poti te rog detalia care este opinia ta despre Domnul Iisus? Consideri ca a fost un initat sau ca este Fiul lui Dumnezeu? Care este opinia ta despre jertfa de pe Golgota? A murit si a inviat? Esti adepta a unui cult antic? Daca da, poti sa-mi dai te rog amanunte despre acesta?

   Libiu Gheorghe

 

   Dv. sunteti crestin dar credeti si in reincarnare? Daca da, cum le „impacati” pe amandoua?

 

   Vasile Dumitriu

 

   Multumesc pentru felicitari. In analiza documentarului Zeitgeist am demontat nu doar „demonstratiile” lui anti-crestine, ci am scos in evidenta si motivul pentru care producatorii sai au facut doar dezvaluiri partiale ale activitatii ELITELOR si de asemenea lucrarile din care s-au inspirat.

   Spui ca „Noul Testament se inspira adanc din Vechiul Testament”. Pai asa si trebuie.

   Mai adaugi: „Eu unul nu te vad un evlavios care merge in fiecare duminica la biserica cu biblia sub brat pentru a asculta aceeasi povestioara spusa de mai bine de o mie de ani.” Ba da.

   Spui: „Si inca ceva: o sa ma intrebi poate in ce sa creada omul de rand (cel fara scoala, prea multa ratiune sau judecata dreapta), daca biserica ne prezinta un Bau-Bau pe post de Dumnezeu, noi ce sa le spunem?
Eu zic sa le spunem sa creada in ei, in puterea lor creatoare, in puterea lor de a schimba lucrurile in bine, sa creada in libertate, in fratie, in iubire. Sa creada in iluminare spirituala!
” Ai niste conceptii ce tin de doctrinele masoneriei sau ale „invataturilor” indo-tibetane. Daca vei continua dialogul ma voi lamuri.

   Nu zic ca noi toti o sa ajungem sa-l cunoastem, dar cu siguranta un Einstein, un Giordano Bruno, un Galileo Galilei, un Newton, un Michelangelo, un Brancusi…l-au cunoscut inainte sa moara.” Aceasta fraza alaturi de cele de mai sus, ma fac sa cred ca tu imparti societatea in ELITE (inteligente, iluminate spiritual) si mase carora le e cam inaccesibil Creatorul. Pentru a ne lamuri daca esti sau nu in eroare, spune-mi te rog, tu crezi in existenta diavolilor ca ingeri cazuti?
  
Nu exista rai si nici iad”. Consideri ca exista reincarnare?

 

  

 

     

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Dialoguri despre NEW AGE, YOGA, NEO-PAGANISM […]

    Apreciază

  2. andrei-d said, on noiembrie 10, 2014 at 3:47 pm

    câţi eretici! Nihilisti care cred ca se automantuiesc, numai ‘romantici’ plini de patimi si bolnavi. Si-a batut joc satana de ei.

    Apreciază

  3. Saccsiv - Weblog said, on aprilie 13, 2017 at 11:20 am

    […] Dialoguri despre NEW AGE, YOGA, NEO-PAGANISM […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.