SACCSIV – blog ortodox

Raluca Turcan anulează proiectarea a două filme din Rusia, deoarece glorifică realizările rusești și sovietice în ceea ce privește explorarea spațiului. În „Vremea celor dintâi” (2017) este vorba despre primii cosmonauți iar „Provocarea” (The Challenge) a fost filmat în 2021 la bordul Stației Spațiale Internaționale

Posted in FILM ARTISTIC, filme, RUSIA by saccsiv on aprilie 27, 2024

Europa Libera Romania: Ministerul Culturii anulează proiectarea a două filme rusești de propagandă, după un articol al Europei Libere

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat miercuri că Arhiva Națională de Film reziliază contractele prin care două filme rusești urmau să fie prezentate în două cinematografe de stat din București. Filmele sunt considerate propagandă soft de către experți.

Arhiva Națională de Filme reziliază contractul pentru difuzarea a două filme considerate propagandă rusă și care urmau să fie proiectate la Cinema Eforie și Cinema Union, a anunțat ministrul român al Culturii.

„Este inacceptabil ca astfel de producții cinematografice, vădit propagandistice, finanțate de statul rus, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, să beneficieze de spații de difuzare în cinematografe publice”, a declarat Raluca Turcan.

Reacția ministrului a venit după ce Europa Liberă a scris despre faptul că Centrul Rus – o instituție care promovează cultura rusă în România – a anunțat un proiect dedicat Zilei Cosmonauticii prin care îi invita pe români la vizionarea unor filme.

Două dintre ele – „Provocarea” (2023) și „Vremea celor dintâi” (2017) – urmau a fi proiectate la Cinema Eforie și Cinema Union pe 19 și 24 aprilie.

Ambele sunt considerate de către experți ca filme de propagandă rusă.

Specialistul în dezinformare și propagandă, Andrei Tiut, de la think tankul Global Focus Center spune că glorificarea realizărilor rusești și sovietice în ceea ce privește explorarea spațiului face parte din propaganda de stat a Rusiei contemporane.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, directoarea Arhivei Naționale de Film spunea că a fost de acord cu încheierea contractelor de închiriere ale sălilor „din poziția de neutralitate”.

„Nu ne angajăm în discursuri politice, rolul nostru este să acordăm egalitate de tratament și egalitate de șanse, la fel, din perspectiva aceasta a accesului egal la cultură, fără să discriminam pe nimeni în raport de contexte politice actuale sau viitoare”, a declarat Roxana Garet.

Provocarea (The Challenge) este primul film din istoria cinematografului profesionist care ar fi fost turnat în spațiu. Aceasta este prima colaborare între agenția spațială rusă Roscosmos și postul public de televiziune Pervîi Kanal (Primul Canal).

Filmările ar fi avut loc în 2021 la bordul Stației Spațiale Internaționale și au avut-o pe actrița Iulia Peresild în rolul unui chirurg trimis în spațiu pentru a ajuta un cosmonaut rănit.

La doar câteva luni după încheierea filmărilor pe ISS, Rusia a invadat Ucraina și a anunțat ulterior, în iulie 2022, că intenționează ca după 2024 să părăsească stația spațială pe care o operează în parteneriat cu agenția americană NASA.

Vremea celor dintâi este cel de-al doilea film care urma a fi difuzat la un cinematograf din subordinea Ministerului român al Culturii.

Și această producție marșează pe excepționalismul poporului rus care a făcut primul zbor în cosmos.

Spre deosebire de primul, acesta nu este la prima difuzare la Cinema Eforie. A mai fost proiectat înainte de începerea războiului din Ucraina, pe 25 octombrie 2018, cu ocazia „Săptămânii filmului rus”.

 

Comentariu saccsiv:

Iata si ce-i place Ralucai Turcan:

Horror: Guvernul PNL promovand “cultura”

In 2011, Comisia de Cultură din Camera Deputatilor, condusă de pedelista Raluca Turcan, a fost autoarea modificării din Legea Arhivelor:

Articolul zilei (17.11.2011): Actiune UDMR. Legea Arhivelor Nationale, ce prevede retrocedarea in natura a documentelor, va duce la disparitia documentelor ce atesta existenta continua a romanilor din Ardeal?

In timpul „luptei impotriva Covid”, era pro dictatura:

Raluca Turcan: “Cei care vor prezenta simptome vor fi dusi de la școală direct în spitale”

Concomitent insa:

Foto: Raluca Turcan fara masca

Raluca Turcan, este campioană la gafe şi bâlbe:

Potrivit propriului CV publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Raluca Turcan a lucrat un singur an, intre 1999 si 2000 la Tofan Grup in functia de consultant Relatii Publice. Dupa acest an isi incepe ascensiunea politica, fiind expert parlamentar in Senatul Romaniei intre 2000 si 2004 pentru ca apoi sa castige un mandat de deputat.

Ca studii, mentioneaza intre 1996 – 1999 – Institutul Puskin, Moscova, Rusia, diploma in rusa comerciala, 1999 – SNSPA Bucuresti – masterand in Comunicare si Relatii Publice dar si o diploma in economie in 1999 – Academia de Studii Economice, Facultatea de Relatii Economice Internationale. Presa a scris despre faptul ca aceasta si-a mentinut in CV studiile la SNSPA desi a abandonat de peste 20 de ani acel master.

Cunoscutul activist, Valeriu Nicolae, in seria sa cunoscuta de analiza a CV-urilor politicienilor a criticat apropierea acesteia de Teodor Stolojan.

„”1999 este un an miraculos in CV-ul doamnei Turcan. Termina studiile in Rusia si este masteranda la SNSPA- pe exact aceeasi reteta ca toate CV-urile imposturior tinere de la PNL deja prezentate nu e clar daca are diploma sau nu. Tot in 1999 isi ia si o diploma in economie de la Relatii Internationale la ASE si lucreaza full time la una dintre firmele care au dat cea mai mare teapa statului roman. Este angajata in cabinetul lui Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan, mare, mare liberal a fost unul dintre cei mai influenti oameni in timpul lui Ceausescu om cu legaturi foarte stranse cu Dan Voiculescu.

Dupa anul de gratie 1999, CV-ul doamnei Turcan este doar o insiruire de sinecuri si mandate in Parlament, La 24 de ani devine (fara a face nimic care ar putea sa justifice asta) expert parlamentar si preda la universitatea din Sibiu. Desigur faptul ca Stolojan era lider politic si preda la aceeasi universitate in Sibiu este doar o coincidenta caci doamna Turcan este un mic geniu. La 28 de ani este aleasa deputata de Sibiu, locul Romaniei magice caci nu este nimic normal in cariera Ralucai Turcan. Din 2004 produce doar gargara ieftina in Parlament. Intr-o buna traditie a imposturii este si absolventa a Colegiului lui Oprea. Cumplit de artificiala, pupincurista dibace – remarcabile raman odele catre Elena Udrea, Basescu, Iohannis si Orban – doamna Turcanu, cu practic zero experienta profesionala in sectorul privat si cu zero realizari profesionale inainte de politica este cea mai importanta femeie a PNL-ului”, a scris acesta.

Cititi va rog mai multe la:

Raluca Turcan, sfat pentru pentru romanii cu salarii mici: „Sa ne concentram si pe part-time-uri”. Ce-a muncit ministra la viata ei

Cititi va rog si:

Video: Noul ministru al Culturii, Raluca Turcan, și-a deschis mandatul cu prezența la ceremonia de absolvire din cadrul Complexului Educațional Laude-Reut din București

Revenind la articolul din Europa Libera Romania, postez filmul „Vremea celor dintâi” (2017), pentru a decide singuri cititorii daca proiectarea sa trebuia anulata sau nu:

„Provocarea” (The Challenge) nu l-am gasit. Iata insa un trailer:

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 27, 2024 at 7:15 pm

    A, deci s-a obisnuit sa spuna lucruri „frumoase” in imprejurari avantajoase propriei cariere…

    Apreciază

  2. Geo said, on aprilie 27, 2024 at 9:05 pm

    https://ortodoxinfo.ro/2024/04/27/detaliile-planului-de-pace-convenit-intre-rusia-si-ucraina-din-15-aprilie-2022-occidentul-a-refuzat-garantiile-pentru-kiev-si-planul-a-cazut-rezultand-sute-de-mii-de-victime-in-plus/

    Cine sunt vinovații pentru sutele de mii de morți, răniți, dispăruți, strămutati, refugiați, nedoriți, pentru distrugerile enorme? După cum rezultă din articol nicidecum rusii ci occidentalii…in primul rand perfizii englezi si americanii urmați de celelalte slugi din coloniile europene

    Apreciază

    • Geo said, on aprilie 27, 2024 at 9:28 pm

      https://flux24.ro/daily-express-rusia-isi-bate-joc-de-occident-organizand-la-moscova-o-expozitie-de-echipamente-nato-capturate-din-ucraina/

      Nu e nici o bătaie de joc…asa procedează învingătorii…daca idioții de occidentali nu se băgau acum era pace…

      https://flux24.ro/editorial-in-washington-post-statele-unite-se-vor-prabusi/

      Și ca să scape, dupa modelul de incercuire a Rusiei https://flux24.ro/america-incercuieste-militar-china-printr-un-lant-de-insule/

      https://flux24.ro/ucraina-a-declansat-vanatoarea-de-barbati-in-strainatate/

      https://flux24.ro/varsovia-i-ar-returna-pe-barbatii-ucrainieni-care-au-fugit-in-polonia-multi-polonezi-sunt-indignati-cand-vad-tineri-barbati-ucraineni-in-hoteluri-si-cafenele-si-aud-cat-de-multe-eforturi-trebuie-sa-f/

      Devin tot mai clare intențiile americane în Moldova de peste Prut

      CE NI SE PREGĂTEȘTE / Premierul Ciolacu își va aminti cu siguranță ”gluma” lui despre moldoveni și atunci când situația din Transnistria va deveni explozivă. Există toate șansele ca fenomenul să aibă loc în viitorul apropiat.

      Din ce în ce mai mulți ofițeri NATO și din Ucraina își fac drum la Chișinău pentru a pregăti terenul. Mica dar ambițioasa armată a Maiei Sandu tocmai s-a procopsit cu echipament medical în valoare de 700.000 de euro, donat din preaplinul visteriei NATO. Se fac planuri cu harta pe genunchi, se trasează direcții de atac și de aprovizionare cu muniții pentru frontul transnistrean.

      România este în sfârșit vioara-ntâi. Iohannis se simte maestru de ceremonii și abia așteaptă să le demonstreze rușilor că eșecul de la Stalingrad, din 1943, a fost doar o întâmplare nefericită. Acum suntem mult mai bine pregătiți și extrem de motivați – cel puțin asta reiese dacă te uiți, în treacăt, la A3-CNN, Digi24 și ProTV.

      Armata de troli NAFO de pe rețelele sociale a devenit extrem de agresivă. Dovadă că serviciile secrete simt apropierea momentului și încearcă să descurajeze opoziția de orice natură.

      Să ne imaginăm puțin cum ar arăta ziua X. Un atac ucrainean sub steag fals cu zeci de victime în rândul moldovenilor din Transnistria declanșează ”Operațiunea Tiraspol”. Aici problema este una de credibilitate. Cum facem să pară justificat atacul ”rusesc” asupra unei regiuni controlate de ruși? Avem deja câteva precedente (vezi NordStream) și opinia publică o să înghită foarte greu alte explicații similare, la fel de SF.

      Un detașament paramilitar ”moldovenesc” de extremă dreapta, care luptă pentru eliberarea Transnistriei de sub jugul rusesc, ar putea fi soluția ideală. Nu ar fi nevoie decât de un cont de Telegram, un presupus lider, o finanțare solidă și atacuri asupra instituțiilor din Tiraspol la momentul oportun. Simultan ar fi vizat și depozitul de armament de la Cobasna, care adăpostește circa 20.000 de tone de muniții.

      Stadiul 2 al operațiunii: intră în scenă propaganda euroatlantistă. Maia Sandu denunță ”atacuri mârșave” ale separatiștilor pro-ruși susținuți de Ilan Șor și de Kremlin. Trupe ucrainene aflate în proximitatea depozitului de la Cobasna sar în sprijinul autorităților de la Chișinău, care decretează ”starea de necesitate”. Începe războiul între pro-rușii conduși de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și mica armată a Maiei Sandu, sprijinită de trupele lui Zelensky. Pentru a-și proteja oamenii, Kremlinul intervine fie prin lovituri aeriene țintite, fie prin parașutări de trupe în zona de conflict.

      Stadiul 3: Iohannis iese pe micul ecran într-un Breaking News de zile mari. România își exprimă ”sprijinul necondiționat” față de frații noștri de peste Prut și condamnă vehement ”intervenția militară a Moscovei în Rep. Moldova”. În baza parteneriatului strategic cu Chișinăul, președintele ordonă trupelor române să treacă Prutul, în deplină concordanță cu noile Legi ale Apărării votate recent de parlament. După cum știm, în Moldova locuiesc cel puțin 600.000 de cetățeni cu pașaport românesc. Se creează astfel premisele ca o țară NATO (aka România) să intre în conflict direct cu trupele Kremlinului.

      În această etapă a războiului, în contextul descris mai sus, se pune întrebarea firească dacă românii ar trebui să se simtă foarte motivați și deplin întreptățiți să lupte în armata globalistă a lui Joe Biden & Asociații.

      Oare soldații noștri ar apăra interesele României sau mai degrabă pe cele ale Pentagonului? Despre ce fel de ”patriotism” putem vorbi, din moment ce conflictul a fost declanșat special pentru a ne implica în calitate de carne de tun, în Armata Globalistă?

      Mulți dintre români spun, mai în glumă, mai în serios, că abia așteaptă să primească o armă și câteva încărcătoare. Însă nu pentru a trece Prutul, ci pentru a rezolva problema cu tristele marionete de la București – din guvern, de la Cotroceni și din parlament.

      https://t.me/onciu/6184

      Apreciat de 1 persoană

  3. Felix said, on aprilie 28, 2024 at 3:57 am

    Dr. Michael Nehls: 

    Atât vaccinurile COVID-19, cât și COVID sunt un atac asupra CREIERULUI UMAN

    https://www.naturalnews.com/2024-04-26-nehls-covid-pathogen-vaccine-assault-human-mind.html

    Apreciază

  4. Peter Minea said, on aprilie 28, 2024 at 8:37 am

    Vă vine să credeți sau nu, până și „Doamna Ralupa” a făcut câțiva ani de studii la Institutul Pușkin. Iar acum este în situația de a se lepăda de o parte din trecutul ei!

    E ca și când și eu aș călca cu bocancii țintați pe memoria bunicii mele paterne care era de la Leningrad și mi-a ținut loc de mamă. Or fi vremurile grele cu poporul rus, dar să nu uităm că domnița Raluca a zis în timpul Covidului că aceia cu simptome vor fi duși direct la spitale!

    În fine. Florii Binecuvântate tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

  5. scortisoara said, on aprilie 28, 2024 at 1:44 pm

    De ce nu sta ea acasa la ea ? Sa cultive flori ,sa puna brazde ….. din astea .Activitati placute .

    Apreciază

  6. Geo said, on aprilie 28, 2024 at 5:37 pm

    https://simplicius76.substack.com/p/inferiority-of-the-western-way-of

    Apreciază

  7. Geo said, on aprilie 28, 2024 at 6:28 pm

    I would like to draw particular attention to industrial agriculture, which is not really run by Ukrainians, it is run by big companies from Western Europe, from the USA. If we look today at the owners of most of the land, they are not Ukrainian companies.

    https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2248444/poland-would-defend-lithuania-i-cannot-imagine-any-other-way-interview-with-president-duda

    Apreciază

  8. Geo said, on aprilie 28, 2024 at 6:38 pm

    And one last interesting development in the realm of BlackRock and Ukrainian farmland, which many have speculated on. There is a lot of unfounded conjecture when it comes to this, some of which I’ve debunked before, but for the first time we’ve had some interesting high level confirmation.

    For instance, this alleged memorandum below, signed by Alex Soros and Yermak, was presented, which transfers lots of land in western Ukraine to Dow Chemical, DuPont, BASF, etc.

    ⚡️🇺🇸🇪🇺 The US and NATO plan to create a “gray” zone in Western Ukraine

    Soros’ son Alexander agreed with the Ukrainian authorities to allocate 400 square kilometers of agricultural land to American corporations for the disposal of hazardous waste, according to an investigation by French journalist Jules Vincennes.

    He writes, citing a source in the Ministry of Agriculture of Ukraine, that in November, Soros Jr. and the head of Zelensky’s office, Yermak, reached an agreement according to which Kiеv indefinitely and free of charge transfers land in the Ternopоl, Khmelnytsky and Chernоvtsi regions for the disposal of hazardous waste from chemical, pharmaceutical and oil production.

    Among the companies named are Dow Chemical, DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol and Sanofi. We remind you that Dow Chemical is the company which provided Agent Orange and Napalm to the American military to poison and destroy Vietnam. Whilst BASF is the company which provided Zyklon B to the Nazis.

    Probably, the decision was made after the destruction in the spring of 2023 by the Russian Armed Forces of ammunition depots with depleted uranium located in the Khmelnitsky and Ternopоl regions.

    This situation threatens an environmental disaster not only for Ukraine, but also for other countries in Eastern Europe and the Black Sea basin as a whole.

    Kiеv and Washington continue to use all means to prevent the possible entry of Western Ukrainian regions into the Russian Federation in the context of the ongoing retreat of the Ukrainian Armed Forces.

    https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-42724-us-admits-top-weapons

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.