SACCSIV – blog ortodox

CUPRINS

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ioan dan said, on februarie 3, 2009 at 8:50 am

  Deschide un topic pe subiectul: Pregatirea la modul concret de supravietuire in conditii extreme a celor ce se vor refugia in pesterile si vagaunile muntilor pentru a scapa de prigoana antihristului dupa cum spune Sfantul Efrem Sirul:
  Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti şi iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.

  Apreciat de 2 persoane

  • MARIANA said, on septembrie 19, 2010 at 10:46 am

   cred ca sunteti inconstienti.daca aveti credinta in Dumnezeu,ar trebui sa stiti ca soarta omului nu o poate schimba nimeni.credeti ca daca va este data o soarta de la Dumnezeu,voi o puteti schimba? atunci,de ce va faceti atatea griji?
   ce ti-e scris in frunte ti-este pus.Si in gaura de sarpe moartea te va gasi,daca asa iti este scris.aveti incredere in Dumnezeu si daca El crede ca meritati sa supravietuiti,veti trai,altfel,va luptati cu morile de vant.De 20 de ani ,tot imi fac planuri de supravietuire si in aceste zile am ajuns sa fiu convinsa ca daca imi este dat ,voi trai,daca nu ,nu.
   NU eu hotarasc.asa ca,aveti incredere in Dumnezeu.Puterea Lui este mare.

   Apreciat de 2 persoane

   • Solipsist said, on februarie 18, 2011 at 11:36 pm

    „soarta omului nu o poate schimba nimeni.credeti ca daca va este data o soarta de la Dumnezeu,voi o puteti schimba? atunci,de ce va faceti atatea griji?
    ce ti-e scris in frunte ti-este pus”
    aceste cuvinte „NE DOARE” pt ca in crestinism, vreau sa spun un crestin constient si responsabil, nu foloseste astfel de cuvinte care apartin unui limbaj ne-crestin, adica pagan. asa ca, draga Mariana, cauta-ti un indrumator intru exprimare ortodoxa si intreaba-l ce-i cu”soarta omului”, „soarta de la Dumnezeu”, „ce ti-e scris in frunte..”. lucru acesta tre sa-l faci dk vrei sa fii orto-doxa=drept-credincioasa. pace, bucurie si mantuire.

    Apreciat de 2 persoane

   • Marian said, on martie 11, 2012 at 9:45 pm

    daca un taran, doamna mariana, stie ca la vremea secerisului va strange porumbul de pe ogorul sau…oare mai trebuie sa are, sa semene, sa praseasca, ..etc???….sau poate pur si simplu sa astepte vremea secerisului???…ei, cam asa e si cu mantuirea noastra…trebuie sa trudim ca sa culegem roadele….nu ne putem ghida dupa expresia „ce ti-e scris in frunte ti-este pus”…tocmai de asta suntem lasati pe pamant, o clipa din eterna noastra viata…sa trudim pentru Imparatia Cerurilor…multa sanatate!!!

    Apreciază

   • Revnic Robert-Nick said, on iulie 4, 2014 at 12:02 pm

    Este un mare păcat să credem în soartă.Este ca şi cum am crede în noroc,care nu există(Noroc era un zeu al unor păgâni din vechime din câte ştiu eu).Ce spune Scriptura?Nimeni nu va intra în Rai dormind.Adică trebuie să priveghem că nu ştim nici ziua nici ceasul în care vom fi chemaţi pentru a da răspuns pentru faptele noastre.

    Apreciază

   • Constantin said, on martie 15, 2019 at 11:06 pm

    Stau și mă întreb unde în credința ortodoxă este scris cuvântul „soartă” sau „destin”.
    Oare unde?
    Dacă citim cu atenție sporită, vom găsi anumite detalii, care să ducă la concluzia că înainte de întruparea lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul Tatălui, Mântuitorul lumii, se moșteneau păcate și consecințe ale comportamentului părinților spre copiii lor: părinții au mâncat aguridă, iar copiilor li s-au străvezit dinții.

    Oare ce diferă?
    Să gândim la predica de pe muntele Măslinelor: dacă înainte… Eu vă zic: „Dacă înainte se zicea să dai o palmă celui ce îți dă o palmă, Eu vă zic: să întoarceți și celălalt obraz.”
    În Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 5, citim:
    „43. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău”.
    44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
    45. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.”
    Adică s-a schimbat ceva în lume, prin în-omenirea lui Dumnezeu: pe noi ne-a făcut fii ai lui Dumnezeu după har.

    Cu alte cuvinte: NU avem soartă.

    Apreciat de 1 persoană

   • Dragos said, on martie 25, 2020 at 3:22 am

    Soarta omului poate fi schimbata. A se vedea episodul cu cetatea Ninive. Dumnezeu a hotărât sa o distruga, dar pocăința lor a intors aceasta decizie a lui Dumnezeu…

    Apreciază

   • Constantin said, on martie 26, 2020 at 3:22 pm

    Doamne ajută!
    Conform credinței ortodoxe, Dumnezeu a făcut pe om din ziua creației, LIBER, fără DESTIN.
    Destin au catolicii, care cred în Purgatoriu, loc indecis între Rai și iad. Ortodocșii nu au destin.

    Singura predestinare este data nașterii pe pământ și data mutării la veșnica viață. Celelalte date se completează de îngeri și draci, pe măsură ce omul le săvârșește, le împlinește, le face.

    Ninive era o cetate, iar destinul ei ar fi fost de pieire, dar s-a schimbat imediat ce s-a dus la ei Iona. Și destinul nu s-a împlinit, fiind iertați. Lui Iona i-a părut rău, dar iubirea de oameni a lui Dumnezeu i-a explicat pe înțelesul lui: a uscat smochinul ce îi ținea umbră, arătând că și Lui, că Dumnezeu, i-ar parea rău să omoare un neam.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 26, 2020 at 5:47 pm

    Sfantul Ioan Gura de Aur despre SOARTA: „Nu este invatatura mai rea si mai plina de puroi de nevindecat”
    https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/02/30sfantul-ioan-gura-de-aur-despre-soarta-nu-este-invatatura-mai-rea-si-mai-plina-de-puroi-de-nevindecat/

    Apreciază

  • camian said, on mai 24, 2015 at 10:11 pm

   http://www.giurgiuveanul.ro/stiri/distrugerea-turnurilor-gemene-din-america-prevestita-de-parintele-arsenie-boca-in-1983-vezi-aici-imaginile/
   Cel mai bine ar fi sa vizitezi tu manastirea sa te convingi cu ochii tai. Parintele se ruga pentru America si a fost rapit in Duh si adus aici. Dumnezeu i-a aratat toate crimele si abominatiile care se fac in aceste pamanturi, despre care se scrie si se vorbeste prea putin, pentru ca lumea este vrajita de visul american si crede imagini si happy stories.
   La sfarsitul calatoriei lui in Duh, Parintele a zis:”Da Doamne, sunt vrednici de osanda.”
   Imediat a inceput sa primeasca viziunea turnurilor pe care el a pus-o pe fresca la manastire.
   Internetul meu este cam la discretia toarasilor de la party, daca ai o conexiune mai buna poti sa cauti si pe youtube. Cel mai bine ar fi sa vizitez manastirea.
   Despre parintele Boca. Siteul era blocat la alte raspunsuri, postez aici.

   Apreciază

   • camian said, on mai 25, 2015 at 3:11 am

    http://www.efemeride.ro/profetiile-lui-arsenie-boca-despre-cutremurul-care-va-distruge-bucurestiul-si-despre-vremurile-pe-care-le-traim
    Parintele Boca a mai prevestit in tinerete cele 2 cutremure mari care s-au intamplat, despre al 3-lea a spus ca va sterge Bucurestiul. A mai spus ca zdreanta rosie, comunismul, cum l-a numit el va trece, dar va veni steaua in 6 colturi, masoneria jidaneasca care va fi si mai imputita, si va varsa si mai mult sange.
    A fost um om care nu spunea lucruri placute care sa gadile urechile oamenilor, d-aia Dumnezeu l-a ales sa fie vizionar, si a indurat multa persecutie penru darul lui.
    O iubea si o cinstea pe Maicuta Domnului. A spus ca Tara Fagarasului este a ei. A mai spus ca generatiile din comunism si dupa comunism vor fi cernute de diavol si de sclavii lui cumplit.
    Dumnezeu este cu noi. Hai sa ne apreciem valorile.

    Apreciază

   • camian said, on mai 25, 2015 at 3:17 am

    “Bucureşti s-a ouat de două ori, referindu-se la bombardamente [dar şi la cutremure], iar când se va oua a treia oară Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului deoarece acolo forfotesc păcatele.”, susținea Boca

    In plin comunism, cind prigoana era teribila, vedera lui avea bataie lunga, la orizonturile de dupa…care iata-le sunt acum, si vedem bine ca raul vine acum de la westul salbatic.

    Apreciază

 2. ion adrian said, on aprilie 20, 2009 at 2:20 pm

  Saccsiv,
  Hristos a inviat!
  Este foarte bun cuprinsul in forma acesta, sa nu renunti la el si cred ca raspunsurile la acest fir pot fi mesaje pentru tine care sa nu aiba legatura cu un fir anume(acestea se pot posta acolo) adica un spatiu ptr o corespondenta cu tine.
  Numai bine, sanatate si putere de munca.
  PS. Poate te-ar putea ajuta benevol unii dintre cititori pentru a traduce textele din filmele pe care le dai , chiar daca nu este o subtitrare, cine vede filmul mai intelege cate ceva din ce se vorbeste acolo si apoi citind un text cu traducerea celor spuse, isi face o idee mult mai clara.

  Apreciază

  • Georgiana said, on aprilie 19, 2012 at 12:09 pm

   Vă rog mult de tot, ajutaţi-mă şi pe mine în lămurirea CORECTĂ a acestui text!!! că mă contrazic de zor cu cineva şi latina mea e cam „subţire”!!! Vă rog frumos!

   Lucifer este un nume deseori dat Satanei în credința creștină. Această asociere a lui Lucifer cu cea a unui înger căzut vine dintr-o interpretare particulară a unui pasaj din Biblie (Isaia 14:3-20) care vorbește despre cineva care primește numele „steaua zilei” sau „steaua dimineții” (în latină, Lucifer) care semnifică un om căzut din Rai. Același cuvânt latin este folosit ca stea în Petru 1:19 și oriunde altundeva fără legătură cu Satana. Totuși, în multe scrieri mai târzii decât cele ale Bibliei, cuvântul latin a fost folosit ca un nume care îl desemnează pe Satana.

   Apreciază

   • Nicolae Dimeny said, on martie 7, 2019 at 2:48 pm

    Luceafar=Stralucitor!Era lucifer despre care este vorba cand era primul slujitor intre ingeri care vroia sa fie Dumnezeu atotputernic fara sa se multumeasca cu locul ocupat in prezenta lui Dzeu!Si astfel s-a facut un razboi in Ceruri,iar lucifer a fost aruncat din Ceruri cu o a treia parte dintre ingeri razvratiti in adancDeci nu mai este,Luceafar!Nu mai straluceste!Este facuta o aluzie la caderea lui in cartea IsaiaAcum,Luceafarul de dimineata,este numit Iisus Hristos!Vezi 2 Petru,cap 1,v19,Si avem cuvantul prorociei facut si mai tare,la care bine faceti ca luati aminte ca la o lumina care straluceste intr-un loc intunecos pana se va crapa de ziua si va rasari,Luceafarul de dimineata in inimile voastra! Intunecos,pana se iveste Lumina in inimi!Iisus Hristos!Sau in;Ioan,8,v 12 inainte!Se poate merge dupa trimiteri in Biblie!Hristos este Lumina care lumineaza in intuneric,Lumina care este imposibil sa fie biruita de intuneric!Mai mult,,lumineaza mai tare in intuneric!

    Apreciază

 3. george said, on iunie 17, 2009 at 5:01 pm

  ar fi util si un cuprins in ordinea cronologica a articolelor (descrescator)

  Apreciază

 4. optimus608 said, on iunie 29, 2009 at 9:16 pm

  Saccsiv, as fi interesat de un schimb de trafic intre blogul tau si al meu. Contacteaza-ma la optimus608@gmail.com, te rog, ca sa discutam detalii.

  Apreciază

 5. costi said, on august 16, 2009 at 3:55 pm

  salutare,
  sacsiv in ce ordine sunt puse link-urile la articole?
  PS:cont pe twitter cand iti faci:D

  Apreciază

 6. rio_alex said, on august 19, 2009 at 6:23 am

  bun cuprinsul asta

  Apreciază

 7. Diego said, on septembrie 20, 2009 at 1:54 pm

  da chiar ar fi bine sa se faca si un cuprins cu articolele postate in ordine cronologica.

  Apreciază

 8. ion adrian said, on septembrie 21, 2009 at 9:31 am

  @Diego,

  Daca crezi ca este util asa ceva si poate ca este incerca tu sa faci acest lucru si appoi sa-l propui lui saccsiv spre analiza si eventual aprobare.
  s-ar putea ca la acualul cuprins sa se treaca in paranteza data aparitiei. Este insa o problema aceste subiecte mai sunt completate in timp asa ca pana la urma cred ca este bun si asa si merita efortul sa le deschizi pe toate si sa te opresti inde vrei.
  Multe teme au redundante si eu zic ca este bine fiind astfel de sine statatoare.
  Poate ptr un nou venit sa fie ceva mai greu dar apoi lucrurile se structureaza foarte bine.

  Apreciază

 9. ion adrian said, on septembrie 21, 2009 at 9:34 am

  PS. Revin la propunerea din 20 aprilie, ca unii dintre noi sa traduca filmele care nu au traducere sau macar sa faca un rezumat extins.

  Apreciază

 10. satelitinew said, on noiembrie 12, 2009 at 9:16 pm

  felicitari, interesant blogul asta

  Apreciază

 11. margareta said, on decembrie 20, 2009 at 7:14 pm

  saccsiv

  Poate ca ar trebui sa deschizi un topic in care sa se puna in discutie toate previziunile facute de/alungul timpului de diverse persoane despre Romania. De ce visul evreilor este „O Romanie fara romani”? De ce este considerata Romania pamant sfant, si daca ar trebui sa credem ca noi suntem mai protejati decat alte popoare? De ce a zis parintele Arsenie Boca „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Ce sa intelegem din toate astea? Credeti ca parintele, in sfintenia sa, a vazut anumite lucruri despre Romania, dar, ca sa nu ne mandrim si sa cadem in pacat, nu ni le/a spus in clar?
  Iertati/ma pentru aceste intrebari, poate ca sunt intrebari la care s/au dat raspunsuri, insa eu nu le stiu.
  Sunt la inceput de drum si daca nu deranjez prea mult as dori sa ma indrumati si sa/mi spuneti unde as putea gasi raspunsuri.

  Multumesc

  Apreciază

 12. margareta said, on decembrie 20, 2009 at 7:28 pm

  Poate ca nu am vazut eu pe acest blog, dar lucruri extrem de importante, spuse de parintele Arsenie Boca, nu le comentati asa cum ar trebui, nu le dati importanta cuvenita.

  „Bucureştiul are să fie al doilea Ierusalim (după cele spuse în continuare nu rezultă că acest lucru este neapărat bun, căci poate fi Ierusalimul – oraş sfânt, dar poate fi şi Ierusalimul în care nu mai rămâne „piatră peste piatră”! ). Să nu vă .fie frică, căci Ţara Făgăraşului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate şi genunchi şi se roagă pentru Ţara Făgăraşului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum să fim noi aşa de vrednici, noi – nişte păcătoşi, ca să stea Maica Domnului în genunchi să se roage pentru noi!?”.

  într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”.

  Prea Sfinţitul Daniil, la înmormântarea PărinteluiArsenie, a spus că ar fi zis Părintele Arsenie aşa: „Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Făgăraşului”. Ne-om duce la munţii Făgăraşului şi la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista
  Părintele a iubit mult Munţii Făgăraşului; venea mereu pe la cabana Podragul şi pe la Turnuri. Spunea Părintele: „Munţii Făgărusului şi dealurile Prislopului vă vor acoperi pe voi”.
  El a spus că, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”

  Fratilor, luminati/ma si pe mine, incepatoarea.

  Va multumesc

  Apreciază

 13. margareta said, on decembrie 20, 2009 at 7:41 pm

  Arsenie Boca: „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.
  Credeti ca parintele, in sfintenia sa, a vazut anumite lucruri despre Romania, dar, ca sa nu ne mandrim si sa cadem in pacat, nu ni le/a spus, tocmai ca sa nu ne credem mai importanti decat alte popoare si sa nu cumva sa incetam a ne mai ruga?
  Poate ca ar trebui sa deschizi un topic despre numeroasele previziuni care s/au facut de/alungul timpului despre Romania.
  De ce visul evreilor este „O Romanie fara romani?” Suntem noi mai speciali decat altii?

  fratilor, iertati/ma daca considerati ca intrebarile mele nu/si au rostul, sau poate ca s/a mai dezbatut aceasta problema, insa eu sunt la inceput de drum si am nevoie de ceva indrumare.

  va multumesc si Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne dea puterea sa trecem peste toate incercarile

  Apreciază

 14. u.b bc3 said, on decembrie 29, 2009 at 10:39 pm

  sal saccsiv! am citit cartea care ai lansato! mi-a placut foarte mult covenvorbire dintre tine si danion o covorbire naturala fara cenzura! ai cel mai tare blog pe care la intalint pana acum tino tot asa ! doamne ajuta!

  Apreciază

 15. kalashnik21 said, on februarie 9, 2010 at 10:49 pm

  Interesante subiecte…si bine documentate.

  Apreciază

 16. Elyahu said, on februarie 16, 2010 at 6:14 pm

  Saccsiv, nu am stiut adresa ta de mail, am gasit un link interesant care ar merita tradus in romana, fie si prin google translate. Iata adresa:
  http://www.apostolicnews.org/mandatory-human-microchips-bill-goes-before-house/.
  Cu stima, Elyahu.

  Apreciază

 17. double_M said, on mai 6, 2010 at 12:22 am

  salut saccsiv,
  app de noua ordine mondiala, de extraterestri si apocalipsa. iti spun de acum ca ce iti prezint este o situatie ipotetica si semi-paranoica…
  avand in vedere ca in ultimii 50-60 de ani, a inceput fenomenul OZN si apar tot felul de videoclipuri pe internet cu filmari OZN, declaratiile papei si ale membrilor de la vatican, 2012 etc. se poate spune ca omenirea este pregatita pentru o dezvaluire: eu cred personal ca in urmatorii 10 ani sau chiar mai devreme, sa avem contact extraterestru.
  INTREBAREA MEA ESTE: ce crezi ca va face omenirea daca va auzi din gura unui extraterestru ca rasa lor exista de foarte mult timp(ex: piramidele), ca am fost tinuti sub supraveghere de la inceputul rasei noastre de catre ei, ca ei detin adevarul, ca Iisus nu este fiul lui Dumnezeu si ca ei au adevarata cale pentru iluminare?
  ce crezi ca ar face omenirea cand ar vedea un extraterestru ca face tot felul de minuni si ar aduce argumente de o inteligenta diabolica pentru a crede in el? crezi ca pentru cei cu credinta slaba in Iisus si Dumnezeu ar parea suspicios daca acel extraterestru ar avea 10 coarne si 7 capete?
  nu zic ca exista sau nu extraterestri, ci zic ca antihristul ar putea fi prezentat de catre cei din spatele scenelor politice sub forma de extraterestru pentru a controla mintile oamenilor.
  suna destul apocaliptica aceasta ipoteza?

  p.s. cred ca avem tehnologia necesara pentru a crea farfurii zburatoare, iar cand am vazut videoclipul cu OZN-ul sub forma de piramida, am zis.. ce ar fi daca?

  Apreciază

 18. omp said, on iunie 15, 2010 at 11:33 am

  saccsiv,

  Desi abia l-am descoperit, site-ul tau imi pare deosebit, prin varietatea si importanta actuala a temelor abordate… dar mai ales, prin curajul de a intra in dialog cu cei de la „Iesirea din Matrix”. Personal am trecut printr-o experienta extrem de dureroasa, incercand sa inteleg mentalitatea unui tip „non-religios”, (care-mi tot recomanda vizionarea unor documentare de pe site-ul respectiv)… abia dupa ce m-am „fript” am realizat ca ma jucasem cu „focul”… Dea Domnul ca aici – impreuna – sa fiti mult mai rezistenti… la „foc”…

  PS – Scuze, daca se poate, as dori sa stiu: Ce semnifica „SACCSIV” ?

  Apreciază

 19. lidia said, on iunie 17, 2010 at 12:05 am

  Si eu am descoperit abia azi blogul tau si pot zice ca in sfarsit, am gasit ce tot cautam! Am trimis deja linkul la cei care stiu ca sunt interesati, dar derutati de puhoiul de informatii disparate sau diluate pe care le gasim pe net…ma simt deja de mult intr-un fel de „ilegalitate” fatisa, tot „dau mai departe” si uneori cred ca degeaba…oricum, e bine ca mai exista oameni ca tine, ca voi, care cititi si comentati…sper sa nu ne ratacim, cand va veni vremea!

  Apreciază

 20. Nial said, on iulie 10, 2010 at 11:02 am

  ma pregatesc de mult de inceputul sfarsitului si vad ochii multi care asteapta

  Apreciază

  • Alecsis said, on noiembrie 4, 2010 at 6:10 am

   Asta si vor elitele, sa ne prabusim de deznadeje, cu gandul la sfarsitul iminent. De-aia si lanseaza chesatii de genul: calendarul incas se opreste in 2012.
   Sfarsitul nu-l stie decat Dumnezeu, iar noi avem datoria de a lupta pana la capat. Nu uitati ca, inainte de sfarsit, Binele va birui.
   Imparatia Antihristului va fi cumplita si ingrozitoare, dar va avea sfarsit.
   Si sfarsitul asta poate depinde mult de tot de noi!

   Apreciază

 21. Elena said, on august 8, 2010 at 8:00 pm

  Saccsiv am descoperit de ceva vreme blogul tau prin fratii de la Razboiintrucuvint. Am citit si Evadarea ingerilor cazuti. Intr-adevar o experienta destl de dura ai avut. Dumnezeul a ingaduit. In ce priveste, despre perioada asta prin care trecem, sa ne rugam sa mai indeparteze Dumnezeul vremurile, ca nu suntem pregatiti, suntem slabi.
  Sa fim atenti, cind se va darima Moscheia lui Omar din Ierusalim, ca sa se construiasca Templul lui Solomon, atunci este inceputul sfirsitului.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 8, 2010 at 9:48 pm

   Elena

   Doamne ajuta! Parerea mea e ca atunci va fi deja sfarsitul inceputului.

   Apreciază

 22. elena said, on noiembrie 25, 2010 at 8:18 pm

  Este bine de vazut si acest interviu.
  Atentie, este foarte dur. Un tortionar care recunaoste tot ce a facut, cum omora cu singe rece, in puscarie, avea chiar norma.
  http://vimeo.com/15488819

  Apreciază

 23. elena said, on decembrie 3, 2010 at 9:14 pm

  Calendar ortodox pe mai multi ani
  http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/
  Sarbatori fericite!

  Apreciază

 24. […] CUPRINS […]

  Apreciază

 25. Solipsist said, on februarie 18, 2011 at 11:53 pm

  Mariana a zis:”soarta omului nu o poate schimba nimeni.credeti ca daca va este data o soarta de la Dumnezeu,voi o puteti schimba? atunci,de ce va faceti atatea griji?
  ce ti-e scris in frunte ti-este pus”
  Eu zic: aceste cuvinte „NE DOARE” pt ca in crestinism, vreau sa spun un crestin constient si responsabil, nu foloseste astfel de cuvinte care apartin unui limbaj ne-crestin, adica pagan. asa ca, draga Mariana, cauta-ti un indrumator intru exprimare ortodoxa si intreaba-l ce-i cu”soarta omului”, „soarta de la Dumnezeu”, „ce ti-e scris in frunte..”. lucru acesta tre sa-l faci dk vrei sa fii orto-doxa=drept-credincioasa. pace, bucurie si mantuire.

  Apreciază

 26. denis said, on martie 5, 2011 at 10:00 pm

  Draga administratorule.Acum 30 DE MINUTE AM FOST IN PREAJMA SANTIERULUI VIITOAREI CATEDRALE AMPLASATA PE LOCATIA pARLAMENTULUI.iNTR-O ATMOSFERA ASIATICA ZECI DE OAMENI CAMUFLATI IN ECHIPAMENTE DE PROTECTIE LUCRAU FARA PREGET ,PE UTILAJE MODERNE.CUM ZIUA LITURGICA A INCEPUT DE MULT ESTE DEJA O BLASFEMIE..DIN INFORMATIILE MELE NU SE TINE CONT DE SARBATORI SI CA LA BUMBESTI LIVEZENI IN COMUNISM DETASAMENTE PLATITE PE BANI GREI,IN CONDITII NOCTURNE SI LA TEMPERATURI SUB O TRUDESC SA DEA GATA CINCINALU -N PATRU ANI.TRAGETI MAI OAMENI BUNI UN SEMNAL DE ALARMA SI STOPATI UMILINTELE PREOTILOR LA CARE SUNT SUPUSI DE URACIUNEA PUSTIIRII.

  Apreciază

 27. elena said, on martie 21, 2011 at 11:55 pm

  Daca este adevarat, este cutremurator

  Apreciază

  • iris said, on mai 1, 2011 at 6:18 pm

   va veni o zi cand orice om va trbui sa aleaga.Asa ca ganditi-va incotro va indreptati??????

   Apreciază

   • Paraschiva Moldovan said, on februarie 15, 2012 at 5:44 pm

    Ingrozitor , sa ne rugam la Dumnezeu puternic sa nu ne lase pe mana lor , si nu le dea putere a face raul .

    Apreciază

 28. iris said, on mai 1, 2011 at 6:21 pm

  va veni o zi cand orice om va trebui sa aleaga.TU CE ALEGERE FACI??????

  Apreciază

 29. siatsu said, on mai 2, 2011 at 7:44 am

  Suntem tratati ca animale ce trebuie marcate sa nu se piarda…Asemenea oameni cu astfel de idei trebuie controlati psihiatric si tinuti departe de restul lumii.Nu stiu ce sa mai faca americanii sa se asigure ca nimeni nu misca in fata lor,sa poata domina totul.Cele doua puteri SUA si Israel vor sa conduca lumea.Lumea trebuie sa se opuna.Desi regret vietile americanilor nevinovati morti in devastarile facute de tornade,pot sa spun ca e o intoarcere a rautatilor facute asupra lumii de mai marii statului in care tot cei lipsiti de aparare sufera.

  Apreciază

 30. daira said, on august 26, 2011 at 6:43 am

  va rog frumos sa ma ajutati!cum pot lua leagatura cu dumneavoastra?sunt noua aici si nu reusesc sa ma concentrez sa va scriu.Avem nevoie de ajutor!

  Apreciază

 31. daira said, on august 26, 2011 at 7:27 am

  buna ziua.nu stiu daca scriu corect aici dar o buna prietena mi-a spus ca as putea gasi ajutor la dumneavostra.in noaptea de duminica spre luni a fost un incendiu in timisoara in care au ars 2 case.au ramas pe drumuri 2 famili.Dumnezeu a facut sa explodeze o butelie goala(in care mai ramase putin) si asa s-au trezit si nu a murit nimeni,altfel acum tragedia ar fi fost inexplicabila.cer ajutor de la dumneavoastra pt una din familii,care nu au reusit sa salveze decat hainele de pe ei,BIBLIA(care NU a ars in incendiu)prosoape si ceva incaltaminte.asta a fost tot cu ce au ramas in viata dupa 50 ani!familia e formata din sot+sotie,care munceau de 6-7 ani in Germania sa ridice casa aceasta,de care s-a ales doar scrumul.viata femeii a fost pusa la incercare de multe ori in viata:i-a murit sora la 16 ani,la 34ani a facut cancer,si acuma la peste 40 a ramas fara nimic.ea este mama mea!nu au puterea sa treaca peste acest necaz in viata si imi doresc sa-i ajut cum pot.din pacate nu gasesc ajutor niciunde,sunt socata de raceala oamenilor,cum ma trateaza cand aud ca cer ceva 😦 pana acuma am reusit sa adun banii de demolat ce a mai ramas,am primit gratis containerele de la o firma pt a pune ramasitele si ceva promisiuni de materiale de constructie.am deschis si cont la banca pt a primi ajutoare dar momentan nu am primit nici un leu,nu stiu unde sa mai cer ajutor.nici eu nu am cu ce sa ii ajut mai mult,momentan stau la mine,eu stau in chirie,deci nici situatia mea nu este minunata.voi atasa poze dupa incendiu si voi pune si linkuri de la mai multe programe de stiri(in caz ca mai reusesc sa le gasesc ca stirea s-a dat la tv luni).v-a rog ajutatine,speranta mea e in dumneavoastra acuma.

  sper ca nu vam deranjat cu emailul meu
  va voi lasa si un nr de telefon in caz ca este nevoie 0726918276 Daira este numele meu
  va multumesc

  http://www.tion.ro/incendiu-devastator-la-doua-case-din-timisoara/968370

  Apreciază

 32. Cezar said, on iulie 7, 2012 at 11:16 pm

  Si eu am descoperit acest blog in urma cu un an. E chiar ceea ce caut eu. Dar acum vreau sa-l si urmaresc mai des!

  Apreciază

 33. catalin said, on august 1, 2012 at 9:42 pm

  Din pacate si eu am ca sa spun asa unele viziuni/comvingeri in sensul ca oamenii de regula crestinii vor trebuii la un momentdat sa fuga si sa se refugieze in paduri ,munti , grote si pesteri ca sa se salveze si sa nu se lase marcati si monitorizati in permanenta de catre acei discipoli ai satanei care acum se ascund sub diferite nume; G20, UE ,grupul buiderberg,masonerie sau marile societati secrete ale elitelor ce poarta in totalitate amprenta familiei Rotschild sau Rockfeller si neuitand sa mentionez ca cei din urma enuntati sunt si capii tuturor rautatilor de origine evreiasca. Personal eu cred ca din pacate multi vor ceda si se vor vinde cu totul de teama , comvingere sau lacomia promisiuniilor facute sau pur si simplu slabiciune/prostie , iar dintre acesti cu siguranta ca majoritatea vor fi femei. Iar in final cred ca D-zeu va fi cel ce va spune ultimul cuvant , iar putinii crestinii care vor rezista pana la capat vor primii in dar mantuirea de a coloniza si stapanii din nou pamantul insa de data aceasta sub o alta guvernare cu mai mult caracter moral si intelepciune

  Apreciază

 34. Stoica Oana Speranta said, on septembrie 25, 2012 at 12:55 pm

  Va rog daca va puteti uita pe Youtube la Oameni si destine-Oana-Speranta Stoica. Va rog am nevoie de ajutor singura nu pot. Va rog nu ma treceti cu vederea acordati-mi putin din timpul dvs. Va multumesc. Adresa de email: dincasperanta@yahoo.comsi nr. telefon 0747267237. Va multumesc.

  Apreciază

 35. aniush said, on august 6, 2013 at 12:00 pm

  Saccsiv,
  In 2011 o persoana cu numele elena a postat un videoclip cu mentiunea, daca este adevarat, este cutremurator”. Am vrut sa-l urmaresc, dar imi apare mesajul „Acest videoclip nu exista” . Intrebarea mea este…il ai salvat undeva, deoarece vad ca persoana respectiva nu am vazut ca ar mai intrat pe blog in ultimul timp si nu stiu daca intra sau va intra, (altfel as apela-o direct pe ea).

  Apreciază

 36. Bistriteanu said, on februarie 18, 2014 at 12:44 pm

  Foarte interesante articolele prezentate aici si de mare actualitate, pe unele chiar putini le-ar posta, avand in vedere ca si pc-ul lasa urme si poate fi depistat, precum telefoanele 😉

  Apreciază

 37. Mirean said, on mai 15, 2014 at 12:44 pm

  Pentru site-ul http://www.aparatorul.md vă rugăm ca la widget-ul RSS, să puneti adresa URL http://www.aparatorul.md/feed/ pentru a se actualiza articolele de pe site.
  PS: Comentariul at puteţi să îl ştergeţi. Multumim pentru înţelegere şi bunăvoinţă.

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 15, 2014 at 12:55 pm

   Mirean

   HRISTOS A INVIAT!

   Am pus.

   Apreciază

   • Mirean said, on mai 15, 2014 at 1:36 pm

    Adevărat a înviat! Închinăciuni pentru munca depusă!

    Apreciază

 38. luican Adrian said, on aprilie 27, 2015 at 5:19 pm

  Nu v-am mai trimis niciodata nimic,insa cunosc ca exista o anume tensiune in privinta Cuv.Arsenie Boca. Dintru inceput voi sublinia ca pictura de la Biserica Draganescu,fiind o pictura profetica,ii este necesara o talcuire. Precizez ca sunt teolog si socotesc ca fiind foarte grav faptul ca se pune la indoiala sfintenia acestui mare rugator ce-l avem in Cer,noi ca romani si-mpreuna cu noi Ortodoxia intreaga.Pictura de la Draganescu,prin caracterul ei profetic este incuiata „cu cheie” ! De cele mai multe ori ,din pricina neanduhovnicirii noastre,doar timpul este cel care descopera cheia ! Celor doua zidiri omenesti (Sf.Sofia si Sf.Petru) li se aplica o simbolistica ce cu siguranta acum ne scapa cu desavarsire ! Am sa va istorisesc un lucru f. interesant ,pe care l-am citit cred ca acum 20 (douazeci) de ani. Din pacate, acum pe moment,n-am reusit sa gasesc cartea unde am citit aceasta exceptionala intamplare,insa o voi cauta si o voi gasi( am peste 3000 de volume ortodoxe si mi-e cam greu) . Evenimentele ce le voi istorisi,s-au petrecut in Germania proaspat unita, cred ca prin 1991. Voi incerca sa istorisesc intamplarea cat mai fidel cu putinta ,asa cum am retinut-o in 1995,cand am citit-o. Odata cu intregirea Germaniei,unde Rusia a avut un rol determinant,s-a ivit posibilitatea,ca inca de atunci destui rusi ,sa aiba posibilitatea sa mearga sa munceasca sau chiar sa se stabileasca in Gerrmania. Asa s-a petrecut cu o familie de rusi,ce s-au stabilit undeva pe teritoriul fostei RFG,dar oarecum aproape de granita cu fosta Germanie democrata. Era o mica asezare rurala,dar cu familii foarte instarite. Ei chiar s-au angajat ,impreuna,sot si sotie ,la cea mai instarita familie din localitate. rusul se ocupa,fiind foarte priceput la intretinerea casei,gradinii etc.iar sotia lui ,fiind o bucatareasa priceputa,a invatat repede specificul bucatariei germane pe care o combina armonios cu cea ruseasca,pregatea mereu masa,avea grija de cei doi copii ai germanilor,ducandu-i si aducandu-i de la scoala.Si familia de rusi aveau doi copii oarecum de aceeasi varsta cu copii germanilor,carora li se oferise si lor posibilitatea de a invata la aceeasi scoala ce copii germanilor. O scoala particulara.Si asa vietuind ei,un eveniment magnific urma sa le schimbe definitive viata. In familia germanilor la care ei lucrau,sotia era o femeie foarte evlavioasa.Familia de germani erau protestanti,insa loclitatea lor era cam jumatate -jumatate,protestanti si catolici,motiv pentru care singura biserica din acea asezare o impartea si protestantii si catolicii,o saptamana unii, o saptamana ceilalti ! Intr-o zi cand venise randul protestantilor,acestia avea obiceiul sa traga o perdea foarte mare care acoperea naosul de altarul catholic.In acel moment nemtoaica despre care ne este vorba,se ridica si spuse : stati ,stati,nu mai trageti perdeaua sa ne bucuram si noi de Sf. Cruce a lui Hristos ! Rumoare ! Tacere ! Uimire! Insa nimeni nu a indraznit sa-i faca vreo observatie ,intrucat era cea mai de vaza familie a comunitatii. Din acel moment ,dupa cum marturiseste aceasta femeie,care peste timp va devein ca un apostol al ORTODOXIEI in Germania,viata ei s-a schimbat in chip nuluitor. O chemare tainica o mistuia launtric.Noaptea se gandea la Hristos ziua la fel ! Un dor inexiplicabil atunci, o chema in chip navalnic .Aceasta pana intr-o zi cand, in casa fiind si trecand pe langa camera rusului ,il vede pe acesta (unul dintre copii lasase usa intredeschisa) cum se roaga. Ii ramane in memorie imaginea smerita a rusului ce cu umilinta se ruga. Peste doar cateva zile,seara,nemtoaica s-a dus la culcare. Si dupa cum marturiseste ea,atunci s-antamplat un fapt cutremurator,ei unei protestante ! Deodata,tavanul camerei s-a desfacut si de sus ,lin s-au coborat doi oameni. S-au oprit ,usor deasupra ei. Ea incremenise,amutise,uluita,putin spus. Totusi,dupa cum marturisea,nu avea teama ! Unul dintre cei doi stralucea ca soarele,iar celalalt era ca ea,doar ca amandoi coborasera impreuna si plateau usor deasupra ei. In acel moment,cel care arata ca un om obisnuit,insa cu straie minunate,ii spuse aratand spre cel de langa el,care stralucea precum soarele :vezi el are CREDINTA ADEVARATA ! In clipa urmatoare ,fara a mai adauga altceva incepura a se ridica foarte usor. Atunci, femeia apuca si-l intreba pe cel ce-i glasuise : dar tu cine esti ? Acest raspunse si-i spuse : eu sunt Francisc din Assisi dupa care disparura ! Zbucium ,un noian de intrebari, emotie ,cine poate spune ce era in sufletul acestei femei ! Din acea clipa o intrebare se repeat neancetat in inima ei :cei credinta adevarata,cine-i acela care stralucea ca soarele ? Toate aceste taine ce in chip uluitor I s-au aratat ,au primit iute raspuns. Timp de cateva zile,Harul lui Dumnezeu o pregatea in chip tainic pentru marea schimbare a vietii ei. Intr-o seara ,intrand pentru o alta problema in camera rusilor ii gasi la rugaciune inaintea unei icoane ce si-au adus-o din Rusia. Din pacate nu mai retin numele lor,dar vom folosi alte nume. In acel moment,nemtoaica il intreba :Serghei,te-am mai vazut rugandu-te,cui te rogi si cei aceea ,o fotografie ? Rusul usor,usor ii explica atat cat putea el despre ORTODOXIE despre care ea nici nu stia ca exista ! Apoi ii spuse : aceasta,dupa cum ti-am spus este o icoana ! Serghei poti sa mi-o arati te rog ? Desigur ,va rog ! Luand Sf. Icoana,femeia se cutremura : in icoana,era chiar cel ce stralucea ca soarele ! Serghei, acesta sa inteleg ca este un sfant ! Da,desigur raspunse Serghei. Serghei,cine este asadar, acest sfant ? SFANTUL SERAFIM DE SAROV,este un mare sfant al ORTODOXIEI ! Vreme de doi -trei ani ,femeia a primit o adevarata catehizare,a inceput sa frecventeze cea mai apropiata bis,ortodoxa,iar apoi a primit Sfantul Botez Ortodox,devenind apoi un adevarat apostol,atat cat puterile iau permis. Cu respect,pentru truda domniei voastre,va doresc sa va mantuiti.

  Apreciază

 39. aniush said, on iunie 18, 2015 at 2:01 pm

  catre saccsiv,
  Pot intreba ceva intr-un mesaj privat sau pe o adresa de email?

  Apreciază

 40. sufletros said, on august 2, 2015 at 11:21 pm

  Voiam de mult sa va felicit pentru toată munca depusa în folosul bisericii noastre ortodoxe. Ce părere aveți despre doua teme care ma apasă și cu care lupt de vreo 3 ani în jurul meu: reiki și dezvoltarea personala? Am început de vreo 2 săptămâni i și eu un blog dar fără succes.Spuneți-mi o părere sincera. Domnul sa va ajute! Sufletros.WordPress.com

  Apreciază

 41. Petru Murarasu said, on mai 12, 2019 at 10:24 am

  Imi plac mult artcolele dumneavoastră .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: