SACCSIV – blog ortodox

INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care acesta ataca AFACEREA GRIPEI PORCINE

Citez din articolul Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta CARDASIA DINTRE OMS SI “BIG PHARMA”. Campania de vaccinare, demarata pe baza unei FARSE ISTORICE!:

Rechizitoriul necruţător al deputatului Wodarg

Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, deputatul german Wolfgang Wodarg a obţinut lansarea unei anchete cu privire la implicarea laboratoarelor farmaceutice în campania de panică creată în jurul acestui virus.
Fost membru al Partidului SPD, Wolfgang Wodarg este medic şi epidemiolog.El a obţinut în unanimitate din partea membrilor Comisiei de sănătate a Consiliului Europei înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la rolul companiilor farmaceutice în gestionarea gripei de către OMS şi state.
Ce v-a trezit suspiciuni despre influenţa laboratoarelor asupra deciziilor luate cu privire la gripa A?
Wolfgang Wodarg: Ne confruntăm cu un eşec al marilor instituţii naţionale, care au sarcina de a avertiza cu privire la riscuri şi de a lua atitudine în cazul unei pandemii. În aprilie, la primul semnal de alarmă din Mexic, am fost uluit de cifrele avansate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a justifica declararea unei pandemii. Am avut imediat suspiciuni: cifrele erau foarte mici, iar nivelul alarmei foarte ridicat. Nu erau nici o mie de bolnavi şi se vorbea deja de pandemia secolului. Iar alerta extremă decretată se baza pe noutatea virusului. Însă afecţiunile gripale se dezvoltă foarte rapid, cu viruşi care iau mereu alte forme şi se instalează la noi gazde, animale, oameni etc. În sine, nu era nimic nou aici. În fiecare an apare un nou virus de acest tip „gripal”. În realitate nu exista nici un motiv să se dea alarma la acest nivel, fapt care a fost posibil deoarece la începutul lunii mai OMS a modificat definiţia pandemiei. Înainte de această dată, trebuia nu numai ca boala să izbucnească în mai multe ţări odată, ci să aibă şi consecinţe foarte grave, cu un număr de cazuri mortale peste mediile obişnuite. S-a eliminat acest aspect în noua definiţie, rămânând doar criteriul ritmului de răspândire a bolii. Şi s-a susţinut că virusul este periculos pentru că populaţia nu a dezvoltat imunitate împotriva lui. Ceea ce era fals. Pentru că s-a observat că persoanele cu vârste peste 60 de ani aveau deja anticorpi. Adică fuseseră deja în contact cu virusuri similare. De aceea, nu au existat persoane peste 60 de ani care să se îmbolnăvească.Şi totuşi, tocmai lor li s-a recomandat să se vaccineze cât mai repede. Între lucrurile care mi-au trezit suspiciuni a fost aşadar pe de o parte această hotărâre de a trage alarma, iar pe de altă parte, unele aspecte foarte ciudate. Cum ar fi, de pildă, recomandarea OMS de a administra două injecţii cu vaccin.
Niciodată nu s-a mai procedat aşa. Nu exista nici o justificare ştiinţifică pentru acest lucru.A mai fost şi recomandarea de a utiliza numai vaccinuri speciale brevetate. Nu exista însă nici un motiv să nu se adauge, ca în fiecare an, particule antivirale specifice acestui nou virus H1N1, în „completarea” vaccinului împotriva gripei sezoniere. Nu s-a întâmplat aşa, preferându-se să se folosească materiale brevetate pentru vaccin, elaborate şi fabricate deja de marile laboratoare pentru a fi gata în caz de izbucnire a unei pandemii. Şi procedând astfel, persoanele vaccinate au fost puse în pericol fără nicio ezitare.
Ce pericol?
Wolfgang Wodarg: Pentru ca produsele să poată fi puse la dispoziţie cât mai rapid, în unele vaccinuri s-au folosit adjuvanţi ale căror efecte au fost insuficient testate. Cu alte cuvinte: s-a dorit folosirea cu orice chip a acestor produse noi brevetate, în loc să se pună la punct alte vaccinuri, în conformitate cu metodele tradiţionale de producţie mult mai simple, mai fiabile şi mai puţin costisitoare. Şi acest lucru fără nicio o raţiune medicală. Numai în scopuri de marketing.
– Şi ce explicaţii s-au dat?
– Wolfgang Wodarg: Pentru a înţelege, trebuie să ne întoarcem la episodul gripei aviare din 2005 – 2006. Cu acel prilej s-au definit noile planuri internaţionale destinate să facă faţă unei alarme pandemice. Aceste planuri au fost puse la punct în mod oficial pentru a se asigura fabricarea rapidă a vaccinurilor în caz de alarmă, ceea ce a dus la negocieri între companiile farmaceutice şi state. Pe de o parte laboratoarele s-au angajat să dezvolte preparatele, pe de altă parte statele le-au promis să le cumpere pe toate. După această învoială ciudată, industria farmaceutică nu îşi mai asuma niciun risc economic angajându-se la alte producţii. În plus, era asigurată că va da lovitura în cazul declanşării unei pandemii.
Contestaţi diagnosticele stabilite şi gravitatea, chiar posibilă, a gripei A?
Wolfgang Wodarg: Da, este o gripă cât se poate de normală. Ea nu cauzează nici o zecime din decesele provocate de gripa sezonieră clasică. Singurul lucru important care a condus la formidabila campanie de panică la care asistăm este faptul că reprezintă o ocazie de aur pentru reprezentanţii laboratoarelor, care ştiau că vor trage lozul cel mare în cazul declarării unei pandemii.
Faceţi nişte acuzaţii foarte grave. Cum a fost posibil un astfel de proces în cadrul OMS?
Wolfgang Wodarg: Un grup de persoane de la OMS are o legătură foarte strânsă cu industria farmaceutică.
Ancheta Consiliului Europei va opera şi în această direcţie?
Wolfgang Wodarg: Dorim să se facă lumină peste tot ce a putut duce la această formidabilă operaţiune de dezinformare. Dorim să ştim cine a decis, pe baza căror probe ştiinţifice şi care a fost exact influenţa industriei farmaceutice în luarea deciziilor. Şi trebuie să prezentăm nişte revendicări guvernelor. Obiectivul comisiei de anchetă este ca în viitor să nu mai existe alte alarme false de acest tip. Ca oamenii să aibă încredere în analiza şi expertiza instituţiilor publice naţionale şi internaţionale. Acestea sunt acum discreditate pentru că milioane de persoane au fost vaccinate cu produse care prezintă riscuri pentru sănătate.Nu era necesar. Acest lucru a dus şi la o proastă gestionare a banului public.
Deţineţi cifre concrete privind amploarea acestei proaste gestionări?
Wolfgang Wodarg: În Germania este vorba de 700 de milioane de euro. Însă e foarte greu să aflăm cifrele exacte, deoarece există şi o cotă de revânzări de vaccinuri către ţări străine, şi mai ales, pentru a nu trăda „secretul profesional” firmele nu dezvăluie cifrele din contractele încheiate cu statele şi eventualele clauze de despăgubire prevăzute.
Ancheta consiliului Europei va cerceta şi activitatea de „lobbying” a laboratoarelor pe lângă institutele naţionale de sănătate?
Wolfgang Wodarg: Da, vom analiza atitudinea unor institute precum Robert Koch din Germania sau Pasteur în Franţa, care trebuiau să-şi consilieze guvernele în mod critic. Aşa s-a întâmplat în unele ţări. În Finlanda şi Polonia, de exemplu, s-au ridicat voci critice care au spus: „Nu avem nevoie de aşa ceva”.
Putem spune că această formidabilă operaţiune de dezinformare la nivel planetar a fost posibilă şi pentru că industria farmaceutică îşi are „reprezentanţii” ei în guvernele celor mai puternice ţări?
Wolfgang Wodarg: În ministere mi se pare evident. Nu pot să-mi explic cum e posibil ca nişte specialişti, oameni foarte inteligenţi care ştiu pe de rost problemele afecţiunilor gripale, să nu fi observat ce urma să se întâmple.
Ce s-a întâmplat atunci?
Wolfgang Wodarg: Fără a vorbi de corupţia directă, de care sunt sigur că există, există o mulţime de moduri în care laboratoarele îşi pot exercita influenţa asupra deciziilor.
Am văzut la modul concret cum, de exemplu Klaus Stöhr, care era şeful catedrei de epidemiologie a OMS în perioada gripei aviare, fiind astfel cel care a întocmit planurile de preîntâmpinare a pandemiilor cum am menţionat mai sus, a primit între timp o funcţie înaltă la compania Novartis. Şi legături similare există între Glaxo sau Baxter (etc.) şi membrii influenţi ai OMS. Aceste mari firme îşi au oamenii lor în aparatele de conducere şi acţionează în aşa fel încât să se ia deciziile politice potrivite. Şi anume cele care le permit să pompeze cât mai mulţi bani de la contribuabili.
Dar, în cazul în care ancheta dvs. are succes, cetăţenii nu vor fi îndreptăţiţi să pretindă guvernelor să ceară explicaţii de la aceste mari grupuri?
Wolfgang Wodarg: Da, aveţi dreptate, e una dintre problemele majore legate de această anchetă. Într-adevăr, statele vor putea să se sesizeze pentru a contesta contractele încheiate în condiţii, să spunem, nu tocmai curate. Dacă se poate dovedi că influenţa firmelor a dus la declanşarea procesului, atunci vor trebui determinate să ceară rambursări. Dar asta e doar partea financiară, mai există şi partea umană, a persoanelor care au fost vaccinate cu produse insuficient testate.
Ce au riscat fără să aibă habar, aceşti oameni în stare bună de sănătate atunci când s-au vaccinat?
Wolfgang Wodarg: Repet, vaccinurile au fost create prea repede, unii adjuvanţi au fost insuficient testaţi. Ceea ce e mai grav, vaccinul creat de Novartis a fost produs într-un bioreactor pe bază de celule canceroase. O tehnică ce nu a mai fost folosită până acum.
De ce, evident, eu nu sunt specialist, dar cum s-ar putea face un vaccin din celule bolnave?
Wolfgang Wodarg: În mod normal, se folosesc ouă de găină pe care se cultivă virusurile. Trebuie să se lucreze pe celule vii. Pentru că virusurile se pot înmulţi numai în acest fel, deci şi produsele antivirus. Dar acest proces are un defect mare, este lent, e nevoie de foarte multe ouă. Durează şi este complex pe plan tehnic. O altă tehnică ce prezintă un potenţial remarcabil este cultivarea virusului pe celule vii în bioreactoare. Pentru aceasta, este nevoie de celule care să crească şi să se dividă foarte repede. Seamănă puţin cu metoda folosită pentru cultura iaurtului, care are loc tot într-un bio-reactor. Dar, în acest context, celula e atât de bulversată în mediul său şi în creşterea sa, încât se dezvoltă ca o celulă canceroasă. Şi pe aceste celule cu randament foarte mare se cultivă virusurile. Numai pentru fabricarea vaccinului trebuie să se extragă din nou virusul din aceste celule pe care a fost implantat. Şi se poate întâmpla ca în timpul procesului de fabricaţie a vaccinului să rămână resturi de celule canceroase în produs. Aşa cum se întâmplă şi în fabricarea clasică, cu ouă. Ştim că, în cazul vaccinării împotriva gripei clasice, pot apărea reacţii adverse la persoanele alergice la ovalbumina din albuşul de ou. Prin urmare, nu putem exclude faptul că proteinele, resturile dintr-o celulă canceroasă prezente într-un vaccin produs în bioreactor, pot genera o tumoare la persoana vaccinată. Deci, potrivit principiului prudenţei, înainte ca un asemenea produs să fie permis pe piaţă, trebuie să existe certitudinea de 100% că aceste efecte sunt realmente excluse.
Şi nu există?
Wolfgang Wodarg: Nu. AME (Agenţia Europeană a Medicamentelor), instituţie aflată sub autoritatea comisarului european pentru economie, cu sediul la Londra, care acordă autorizaţii de introducere a vaccinurilor pe piaţa din Europa, a dat undă verde pentru comercializarea produsului, argumentând că acest mod de fabricare nu constituie un risc „semnificativ”. Acest lucru a fost privit foarte diferit de numeroşi experţi din Germania şi de o instituţie independentă, care dimpotrivă, şi-au exprimat îngrijorarea şi obiecţiile. Am luat avertismentele în serios. Am studiat dosarul şi am intervenit în Comisia pentru sănătate din Bundestag din care făceam parte pe atunci, pentru ca vaccinul să nu fie folosit în Germania. Am afirmat că nu mă opun elaborării vaccinurilor cu această tehnică. Dar trebuie să avem mai întâi garanţia totală a siguranţei lor. Prin urmare, produsul nu s-a folosit în Germania, unde guvernul a reziliat contractul cu Novartis.
Cum se numeşte acest vaccin?
Wolfgang Wodarg: Obta flu.
Dar asta înseamnă că în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, produsul poate fi comercializat fără probleme?
– Wolfgang Wodarg: Da, a obţinut permisiunea de la AME şi poate fi folosit oriunde în Uniunea Europeană.
Ce alternativă propuneţi pentru a evita alte scandaluri de acest gen?
Wolfgang Wodarg: Trebuie ca OMS să fie mai transparentă, să ştim clar cine decide şi ce tip de relaţie există între cei ce fac parte din organizaţie. Ar trebui de asemenea să fie flancată de cel puţin o cameră care să poată reacţiona foarte critic şi în care oricine să se poată exprima. Consolidarea controlului public este esenţială.
– Nu este vorba de un alt sistem capabil să trateze o chestiune ce de fapt vizează un bine comun al cetăţenilor de pe întreaga planetă?
Wolfgang Wodarg: Oare putem lăsa producerea de vaccinuri şi administrarea acestei producţii pe mâna unor organizaţii al cărui obiectiv este de a câştiga cât mai mulţi bani posibil? Sau producerea de vaccinuri nu intră, prin excelenţă, în sectorul pe care statele trebuie să îl monitorizeze şi să îl pună în aplicare ele însele? De aceea, cred că ar trebui să se abandoneze sistemul brevetelor pentru vaccinuri, adică posibilitatea monopolizării producerii vaccinului de către un grup mare. Pentru că această posibilitate presupune sacrificarea a mii de vieţi, în numele respectării drepturilor de monopol.Aveţi dreptate, acea revendicare, cel puţin pentru mine, a luat aspectul evidenţei.

Interviu realizat de Bruno Odent

7 ianuarie 2010

http://www.humanite.fr/Grippe-A-Ils-ont-organise-la-psychose

http://www.humanite.fr/2010-01-07_Societe_Grippe-A-L-implacable-requisitoire-du-depute-Wodarg

Cititi va rog si:

DAILY MAIL: Dupa acest fiasco al GRIPEI PORCINE, nu trebuie sa ne mai incredem in masinaria de speriat a statului. O istorie a panicilor ultimilor ani

IN ATENTIA CELOR CE SE BULUCESC LA VACCINARE: Parlamentari din Consiliul Europei solicită crearea unei comisii de anchetă legat de AFACEREA GRIPEI PORCINE

VIDEO: Jurnaliştii danezi au ajuns la concluzia ca GRIPA PORCINA este una din cele mai grandioase afaceri de CORUPTIE din timpurile noastre

COINCIDENTA? Exact cand “Novartis” a produs primul lot de vaccinuri împotriva gripei porcine (AH1N1), s-a declarat si pandemia …

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

GRAV: Baxter International Inc. (compania care a fost la un pas de a ucide mii de oameni) va livra primele vaccinuri anti GRIPA PORCINA (AH1N1) in iulie

VIDEO: Gravele urmari ale vaccinarii in masa impotriva gripei porcine din … 1976

 

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 15, 2010 at 4:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. adrian said, on ianuarie 15, 2010 at 5:18 pm

    SOLUTIE !

    TREBUIE FACUT O PLANGERE SAU SESIZARE PENALA impotriva lui ADRIAN STRAINU CERCEL la Parchetul General , precum si la DNA (atat la Bucuresti, cat si la serviciile teritoriale), prin care sa se ceara cercetarea penala (daca a savarsit sau nu o serie de infractiuni), precum : abuzul contra intereselor publice, omorul (cu intentie sau macar culpa, precum si eventual pentru infractiuni de coruptie.
    Aceasta plagere poate fi facuta de orice ONG, precum si de orice persoana fizica sau juridica din Romania.
    Rezultatul va fi inceperea unei anchete oficiale impotriva celor vinovati !

    Apreciază

  3. nelutu said, on ianuarie 15, 2010 at 5:19 pm

    da

    Apreciază

  4. CANTASTIM said, on ianuarie 15, 2010 at 5:49 pm

    Eu l-am primit de la un bun prieten.
    scuze daca am deranjat pe cineva 😦

    Apreciază

  5. razbointrucuvant said, on ianuarie 15, 2010 at 10:06 pm

    Nu e deranj. E bine ca circula, asta era important. Materialul a fost preluat si de Jurnalul National, tot cu copy paste, si dadeau o sursa de care nici nu auziseram pana acum, un site de stiri ortodoxe care, la randu-i, preluase integral articolul de la noi. Esentialul e ca materialele circula… desi greu.
    http://www.jurnalul.ro/stire-viata-sanatoasa/wolfgang-wodarg-gripa-a-au-organizat-psihoza-532313.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 16, 2010 at 5:35 am

      razbointrucuvant

      Greseala e a mea, caci m-am grabit si nu am cautat sursa. E bine ca circula materialele, dar eu ma stradui sa respect munca altora.

      Apreciază

  6. ion adrian said, on ianuarie 15, 2010 at 10:29 pm

    Toate bune si frumoase dar va rog stiti care a fost mortalitatea in 1918?
    2-3% .
    Si care este oare mortalitatea azi cand la sub 100 imbolnaviri zilnic avem 2 -3 morti?
    Cam la fel.
    Si atunci care-i deosebirea?
    Rata de contagiune mult mai mica in 1918 decat azi . De ce este asa? pentru ca oamenii se feresc mult mai eficient.
    Si vaccinul intr tot in acesta categorie.
    Ce ar fi daca rata de imbolnavire ar creste? asta il ingrozeste pe Cercel dar nu s-a exprimat clar.
    Vreti sa ajunga sa aiba dreptate in prognoze ptr a crede ca este posibil.
    Daca nu murea actorul acela situatia era alta? Daca ar mai murii cateva notorietati situatia ar fi alta?

    Nu va inteleg.
    Desigur ca aici se baga si producatorii de tamiflu dar iarasi spun daca creste gradul de contagiune este rau sa ai ceva ce poate mai ajuta?

    Apreciază

  7. ion adrian said, on ianuarie 15, 2010 at 10:31 pm

    Stiti mortalitatea la gripa sezoniera? de 10 -20 de ori mai mica adica de 0,1%(1 la mie).

    Apreciază

  8. ion adrian said, on ianuarie 15, 2010 at 10:33 pm

    @Adrian,
    Ia-te de mana cu un senator destept numit Iulian Urban.

    Apreciază

  9. Mircea Puscasu said, on ianuarie 15, 2010 at 11:27 pm

    Pro-vita Bucureşti a facut plângere penală împotriva lui Streinu Cercel
    ABUZURILE REPETATE ÎI ADUC LUI STREINU–CERCEL O PLÂNGERE PENALĂ
    – Comunicat de presă –
    Bucureşti, 15 ian. 10 – Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi – Filiala Bucureşti a depus, astăzi, o plângere penală împotriva Secretarului de stat la Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
    Plângerea vizează încălcarea de către cel învinuit a art. 246 (Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor), 247 (Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi) şi 248 (Abuzul în serviciu contra intereselor publice) Cod Penal. În fapt, printr-o adresă semnată de Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel şi trimisă Direcţiilor judeţene de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii stabilea că personalului medical care refuză vaccinarea contra noii gripe i se va interzice prestarea de activităţi medicale care presupun prezenţa pacienţilor. Continuarea la
    http://ro.altermedia.info/mediusanatate/streinu-cercel-va-da-cu-subsemnatu-la-parchet_18288.html

    Dati mai departe. Raspanditi.

    Apreciază

  10. ion adrian said, on ianuarie 16, 2010 at 10:30 pm

    @Saccsiv,
    Cred ca in felul acesta facem un mare serviciu celor care au construit pietrele din Georgia, celor care doresc sa ne trimita in directii gresite si sa ne faca sa parem fie tampiti, fie nebuni.
    Eu nu am inca o parere de natura certa adica nu am certitudini si incerc sa inteleg cu calm.
    Ce este tragic este ca desi nu este deloc cert ca Protocoalele sunt facute de evrei este fascinant sa vezi ca lumea merge destul de aproape de litera lor dar asta nu inseamna neaparat ca ele sunt adevarate . Poate ca cineva a scris cum merge lumea ca pe un plan sa mearga lumea asa si de atunci noi credem ca exista planul Citeste Pendulul lui Foucault care este o carte scrisa pe multe nivele de Umberto eco care revine aici fata de ce sustine in Numele Trandafirului.
    Acolo condamna acuzarea si blamarea rasului si in Pendul face un pas inapoi spunand ca e fapt exista doua soiuri de ras si ca cel rau diavolesc aduce distrugere si moarte.

    Infine sunt multe de spus . Dar tu faci foarte bine ce faci. Aduni material din toate felurile.
    Dar gandestete de ce cu Icke vin toti in fata si un savant ca prof Sutton pe care ti l-am semnalat, este tinut pitit si nu stie nimeni de el?Nici tu nu stiai, recunoaste.

    Apreciază

  11. ion adrian said, on ianuarie 16, 2010 at 10:36 pm

    Si acum sa continui cu gripa .
    Am postat azi pe ziare.com urmatoarele care corecteaza cu ceva cele spuse aici:

    Date, numai date:

    1.GRIPA SPANIOLA: Daca in 1918 populatia lumii era de cca 2 miliarde de oameni si s-au imbolnavit cca 20% adica cca 400 milioane, din acestia murind 40-50 miliane rezulta o rata de mortalitate de peste 10% si nu de 2-3 % cat se spune de medici si situri ( care de fapt este rata de mortalitate la intreaga populatie a globului din acea perioada) , rata de mortalitate desigur cu diferente mari de la zona la zona, cum ar fi in Spania cu 8 milioane de morti. Asadar fata de gripa obisnuita o rata medie a mortalitatii de peste 100 de ori mai mare si in Spania de sute de ori mai mare;
    2. Intr-un singur an asadar GS a facut mai multi morti decat ciuma bubonica din sec 14 in cei 4 ani cat a tinut si decat razboiul mondial. A fost cel mai mare flagel cunoscut din istorie. Se murea in cateva ore pana la una doua zile de grave complicatii pulmonare, cei mai afectati tinerii intre 20-40 ani. Atunci nu erau tratamente, antibiotice si nici vaccinuri.
    3. Gripa spaniolă a fost provocată tot de un virus de tip H1N1, dar diferit de cel apărut in Mexic anul trecut.
    Persoanele care au avut deja gripa sau care s-au vaccinat de mai multe ori impotriva acestei boli ar putea avea o anumita forma de imunitate la gripa porcina, spun cercetatorii americani, citati de Reuters
    Cititi ref GS si http://www.amf-b.ro/ppt/Gripa_spaniola.ppt

    4. La noi in ultima luna gripa aceasta cu ah1n1, a avut cum v-am spus o rata a deceselor de cca 3- 4%, cu o rata medie pentru intrega perioadsa din iunie si pana azi crescand neincetat dupa ce pana la primul deces a fost zero, pentru ca azi sa fie 104 morti la 6545 imbolnaviri, adica de cca 1,6%(de 16 ori mai mortala decat gripa sezoniera), si azi zilnic mor cateva persoane si se imbolnavesc in medie cca 100, adica asa se realizeaza acel procent de 3-4 %.

    5. Singurul lucru bun este ca inca nu e pandemie caci nu este o rata prea mare de imbolnaviri adica de contagiozitate sau nu sunt inca focare fiind starpite de bravul dr Cercel din fasa caci 100 zilnic nu e o rata mare, la 1000 de imbolnaviri am avea 20-30 morti zilnic dar asa ceva oricand poate apare daca tratam cu indiferenta vaccinarea si evitarea imbolnavirii .

    6. Desigur ca groaza lui Cercel este ca acesta rata a imbolnavirilor sa nu creasca si numai intrerupand raspandirea prin vacinare(in SUA parca s-a vaccinat 1/3 din populatie.

    7. Tampitii sau iresponsabilii pe partea cealalta a zidului unde se afla ultraresponsabilii tampiti care au navalit peste Cercel acum o saptamana la Bals spun ca vaccinul este insuficient testat. Cum este insuficient testat cand s-au vacinat deja sute de mii daca si au murit o persoana foarte bolnava care putea sa moara de orice si un medic tanar de 34 ani dar care a facut infarct si or mai fi ceea ce statistic nu permite nici-o corelare de la cauza la efect. Potrivit profesorului Florin Stamatian, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, vaccinul nu are in nici un caz efecte mortale.
    Unul la 100000 mor din tot felul de cauze, asa ca astea sunt coincidente, probabil nelegate de vaccin. Dar si din cauza unor medicamente se moare tot in astfel de proportii si continuam sa luam medicamente, desigur urmarind atent contraindicatiile si sub control medical.

    Fara medicamente nu ajungeam la speranta de viata de azi.

    Saccsiv,
    Omenirea are probleme serioase dar nu cei care nu au depasit in ciuda epocii in care traiesc inca faza mitica si a superstitiei, sunt chemati sa le rezolve.

    Dar repet, panica este atribut al prostiei, si de aceea multimea se calca in picioare in cazul unui accident care-i sperie intr-o sala de spectacol, ignorand apelul celor lucizi si care mai si gandesc.

    Apreciază

  12. ion adrian said, on ianuarie 16, 2010 at 10:42 pm

    PS. De exemplu eu vazand reactia la vaccin mi-am pierdut total increderea in discernamantul celor care credeam ca sunt in aceiasi tabara cu mine.
    Si probabil ca cei de care ne este teama, daca chiar exista, asta si doresc, ca unul ca mine care-i poate infrunta realmente daca mai aduna si pe altii asemeni lui ,sa creada ca ei nu sunt, odata ce toti plecatii cu sorcova sustin ca ar fi.
    Asa cum si despre masoni se spun toate prostiile ptr a se oferi tinte false . Cred ca ai un fir unde abordezi aceste probleme privind falsii si adevaratii dusmani.

    Apreciază

  13. ion adrian said, on ianuarie 16, 2010 at 10:46 pm

    PS Si eu decomdata nu pot sa spun ca lupt antisistem, nici nu am spus ca fac asta, caci nu imi este clar definit dusmanul. Sa nu-mi fiu chiar eu cela?
    Faptul ca-l consider pe Clej un nemernic nu inseamna ca chiar stiu cine il manipuleaza sau plateste si in ce scop . Stiu insa in mod cert ca este o scursura de om.

    Apreciază

  14. kosk said, on ianuarie 17, 2010 at 9:08 am

    @ion adrian dixit: omenirea are probleme serioase, dar nu cei care nu au depasit in ciuda epoci in care traiesc faza mitica si a superstitiei, sint chemati sa le rezolve.

    very funny…ai scris exact ca un ateu. sau nu stii ce inteles dau „rationalii” cuvintelor mit si superstitie?..si chiar, cine sint chemati sa le rezolve(problemele omenirii)?. Poate ne luminezi.
    -cat despre masonerie, scrii din interior?..sau poate ai studiat ecuatia cu multe necunoscute amanuntit si esti dornic sa impartasesti rezultatul.. profanilor.

    Apreciază

  15. mira said, on ianuarie 17, 2010 at 12:11 pm

    @ion adrian,

    Fă te rog un rezumat pe puncte al ideilor pe care le împărtăşeşti, fără vreo argumentare cu date şi cu cifre care să încarce povestea. Un fel de crez al tău. Oricum eşti o voce aparte şi meriţi atenţie. Încearcă să rezumi şi apoi discutăm.

    Apreciază

  16. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază

  17. ion adrian said, on ianuarie 17, 2010 at 7:38 pm

    @Kosk
    Dumnezeu facandu-ne dupa chipul si asemanarea sa ne-a facut in identitate si ratiune.
    Eu stiu ca este asa dar nu pot explica este ceva care transcede puterea mintii duale a omului cazut.
    Dar dupa cadere am ramas dotati cu ratiune adaptata caracterului finit muritor al acestei vieti si desigur ca noncontradictia a devenit a doua lege fundamentala a ratiunii noastre .
    Asadar asta ne este data si trebue s-o folosim si daca o folosim bine cand si cand in granita transcendentei poate ca pentru unii se deschide o fereastra spre celalalt taram al ” tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte”

    Tu Kosk crezi ce vrei si ce-ti place. 🙂

    Apreciază

  18. ion adrian said, on ianuarie 17, 2010 at 7:44 pm

    @Mira,
    este greu sa raspund, dar e bun indemnul tau, caci am mai spus de cateva ori pe alt fir ca simt nevoia unei asemenea sinteze a propriilor opinii dar…inca mai cuget, si blogul asta ma ajuta foarte mult.

    Apreciază

  19. ion adrian said, on ianuarie 18, 2010 at 7:23 am

    @Mira,
    Voi reveni chiar dupa masa , spun asta ca sa fii atenta in continuare la acest fir.
    Esti printre foarte putinii care spui ca merit atentie, asa ca reciproca decurge in mod natural.
    De regula sunt ignorat de cei care nu ma inteleg si nu au dorintza de a face misto sau a ma insulta si asta oriunde ma duc indiferent ca eu cred ca ma aflu intr-o tabara pe care o simt funciar adversa sau nu.
    Cu firea mea ma amuz reactionand uneori dur, alteori mai spun cate ceva, incercand marea cu degetul si uneori se mai produce si ceva demn de interes.
    Asa dar as dori sa stiu daca mai esti pe aici?

    Apreciază

  20. ion adrian said, on ianuarie 19, 2010 at 8:31 am

    @Mira,
    Se pare ca nu esti sau nu raspunzi?

    Apreciază

  21. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază

  22. ion adrian said, on ianuarie 24, 2010 at 3:11 pm

    Credeam ca a fost o eroare. dar vad ca se repeta. Ce te deranjeaza in opiniile mele?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 24, 2010 at 3:25 pm

      ion adrian

      Ca ai aterizat pe acest blog fiind cu totul pro sistem. Iar atacurile tale impotriva unor evrei au un scop, care a fost exlicat foarte clar de Dr. Nahum Goldman, (1894-1982), presedinte al World Zionist Organization, ce avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva:
      „Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constitui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre„

      Apreciază

  23. ion adrian said, on ianuarie 24, 2010 at 5:00 pm

    Te inseli total. Nu am aterizat aici decat din cauza interventiei tale la parintele Savatie unde am ajuns de la Acum-ul editat de Clej de unde am citat si am postat aici destule din cele schimbate intre mine si Clej.
    Acolo Clej in mod fals ma acuza de antisemitism cum probabil ca te acuza si pe tine.
    Eu nu sunt decat contra unui singur lucru: contra minciunii si sumnt pentru adevarul pe care fiecare are dreptul sa si-l exprime cat de relativ o fi el.
    Nu fac parte din cei care incearca sa starneasca un nou antisemitism si trebuia daca erai mai atent sa observi ca i-am contrat si pe antiantisemitii aberanti ca Fernand et co, care nici nu stiu daca pot fi numiti filosemiti dar si pe antisemitii absurzi de la un timp fiind doar ei manifesti la firul pe care eu ti l-am sugerat sa-l deschizi, asa cum ti-am mai sugerat cateva de care ai tinut cont, dar recunostinta este rara avis la un neam de invidios si orgolios din nimic . Din contra doresc sa stopez acesta diversiune dar cu rationalitate.
    Nu ma intereseaza fanaticii si prostii de nici-o culoare.

    Opinia mea despre gripa porcina nu este catastrofica si constatand valul de prostie si deinformare in care se scalda subiectul ma intreb care este schepsisul?

    Opinia mea avea la baza date statistice poate creea o discutie argumentata in contradictoriu dar atunci cand nu ai argumente e mai simplu sa acuzi si sa cenzurezi.
    Daca-i asa si chiar faci asta si daca nu este numai un moment de neatentie la tine, caci cred ca esti supra aglomert, cu ce esti tu mai bun decat Clej?

    O sa-l cenzurezi si pe acesta?

    PS. Si daca, sa zicem as fi cum spui tu „cu totul prosistem”, desi nu stiu foarte bine ce intelegi tu prin asta de ce eu nu as avea dreptul sa postez si altii care se declara dusmanii tai au dreptul.
    Ti-e frica de argumente rationale si de cine te injura nu esti deranjat dar de cine are alte pareri argumentate bine rau iti este teama?
    Si cand m-am declarat eu total sau inversunat antisistem , eu caut sa inteleg ce se intampla si reactia ta imi starneste mari indoieli privind asa zisii vajnici luptatori antisistem.
    Citeste tot ce am scris pe acest fir si judeca cu propria minte eliberata de prejudecati . Daca este posibil .

    Te rog sa-mi raspunzi, macar pentru cate am facut ptr acest blog.

    Apreciază

  24. ion adrian said, on ianuarie 24, 2010 at 5:13 pm

    Rectificare: M-am exprimat gresit in sensul ca desi eu am starnit discutiile pe acel fir de Craciun venind dupa mine unii de pe la Clej(theo, evreul ratacitor ), tu esti cel care ai avut ideea de a deschide acel fir pe care l-ai intitulat Dialoguri cu evrei unde am fost destul de dur luat in tarbaca si unde nu apar nici antisemit si nici provocator filosemit cum vrei sa sugerezi . Oricine citeste acel fir si nu e cu ochelari de cal intelege.
    Poate intelegi si tu macar versurile astea:

    Si totusi:

    de reparat se mai repara
    cate ceva pe undeva

    fiindca pluteste peste tara
    pasare-albastra inima

    fiindca au pasare la mana
    cei care nu vor sa se nasca

    cu steua fruntii in tarana
    cei care nu-s mascati de masca

    Apreciază

  25. ion adrian said, on ianuarie 24, 2010 at 5:16 pm

    PPS. Cine ar putea deveni antisemit(antijudeu) daca nu e tampit si deja predispus sa se agate de orice ptr a ura evreii, citind ce scriu eu?

    Apreciază

  26. ion adrian said, on ianuarie 25, 2010 at 5:25 pm

    Si o stire care confirma si neplacerile si riscurile tratamentului. Atentie ale tratamentului cu Tamiflu si nu ale vaccinului.
    O fi fost expirat acel Tamiflu?

    http://www.ziare.com/gripa-porcina/risca-sa-si-piarda-vederea-de-la-tamiflu-administrat-pentru-gripa-porcina-989330

    Apreciază

  27. de durata said, on ianuarie 25, 2010 at 9:32 pm

    totul pentru buzunarul lor…din ce nu se face afacere in ziua de azi?!

    Apreciază

  28. ion adrian said, on ianuarie 26, 2010 at 7:00 am

    Saccsiv nu inteleg de ce ai sters acesta postare care este cat se poate de neutra ba din contra poate sa-i bucure pe cei care injura OMS-ul?
    O mai postez odata si te rog s-o citesti si s-o lasi sa treaca:

    PS. Si in Romania lucrurile incep sa fie mai bune (sa speram) caci:
    Ministerul Sanatatii a anuntat luni 25 ianuarie ca in ultimele 24 de ore nu au fost inregistrate cazuri noi de gripa porcina sau decese cauzate de virusul AH1N1.
    Pana in prezent numarul total de cazuri confirmate in tara noastra este de 6873, din care 111 decese, informeaza un comunicat remis Ziare.com.
    Sambata au fost confirmate inca 29 de cazuri noi de gripa AH1N1, 6 cazuri in Iasi, 5 in Covasna, 4 Constanta si in Botosani, 2 in Cluj si cate un caz in Brasov, Buzau, Caras, Dambovita, Harghita, Hunedoara, Bucuresti si Ilfov.
    Deci in trei zile 29 cazuri, medie 10 /zi fara nici-un deces.
    OMS nu e la zi cu evidentele romanesti caci cred se bazeaza pe date depasite cand spune in http://www.ziare.com/gripa-porcina/romania-singura-tara-din-europa-unde-gripa-porcina-continua-sa-se-raspandeasca-989674
    “Romania este singura tara din Europa care inca se confrunta cu o trasmitere intensa a virusului gripei porcine, iar raspandirea AH1N1 nu a scazut in intensitate.
    Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus Romania intr-un grup de state, din care mai fac parte Austria, Estonia, Polonia, Republica Moldova si Ungaria, pe teritoriul carora “trasmiterea virusului este cea mai intensa”, se arata intr-un raport OMS, citat de Doctissimo.
    Cu toate acestea, “activitatea de ansamblu a gripei continua sa scada si sa ramana scazuta, in majoritatea tarilor europene cu exceptia Romaniei”, precizeaza OMS. ”
    Nota mea: OMS se inseala cu privire la Romania. Raspandire intensa nu a fost nici-odata in aceasta epidemie aici si cred ca poate doar in SUA, daca nu se minte, dar acolo la nr de imbpnaviri, nr de decese a fost mic.ca daca era era cu adevarat pandemie fata de rata de mortalitate atinsa.
    Si deasemeni OMS raspunde criticilor aduse:
    http://www.ziare.com/gripa-porcina/oms-spune-ca-pandemia-de-gripa-porcina-e-reala-987680
    Eu consider ca OMS a exagerat dar am inteles de ce din precautie si or fi si firme farmaceutice bagate in asta ca doar nu traim azi printre sfinti ci invers.
    Si firmele farmaceutice desigur ca pierd daca gripa este mai usoara decat s-a evaluat dar asta este jocul pe acesta piata.De ex: GSK pierde 500 de milioane de dolari pentru ca gripa porcina nu e foarte grava(in http://www.ziare.com/gripa-porcina/gsk-pierde-500-de-milioane-de-dolari-pentru-ca-gripa-porcina-nu-e-foarte-grava-987074)

    Apreciază

  29. ion adrian said, on ianuarie 26, 2010 at 8:47 pm

    Poate da, poate nu. 🙂
    That is the question.
    Exista niste riscuri sa fi surprins nepregatit si atunci sufli si-n iaurt, dar desigur ca a contat si un branci discret al companiilor farmaceutice. 🙂
    Dar asta sunt lucruri conforme cu oamenii din ziua de azi . Asa este lumea asta larga. 🙂

    Apreciază

  30. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 3:47 pm

    Un articol foarte interesant , exista si amlti multi virusi non gripali de care nu se discuta:

    http://adevarah1n1.blogspot.com/2009/11/oms-modificat-definitia-pandemiei.html

    Apreciază

  31. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 4:05 pm

    Si o stire virata modificand un cuvant ori cu intentie ori din incompetenta si cu cati lautari urechisti lucreaza presa noastra este posibil sa fie o tampenie:

    „Conform datelor centralizate de OMS, testele efectuate arata ca 72% din populatia Greciei a fost depistata pozitiv cu virusul AH1N1, in timp in alte tari procentul a fost ceva mai scazut: Georgia 54%, Elvetia 49%, Portugalia si Germania 48%, Luxemburg 40% si Romania 30%.”

    Sunt curios ce observatie vor face cei interesati

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 28, 2010 at 4:25 pm

      72% … si cati au murit?

      Apreciază

      • ion adrian said, on ianuarie 29, 2010 at 2:31 pm

        Cred ca aici tb sa postez asa ca reiau:
        Vezi? si tu ai inteles gresit, caci asa se intelege. De fapt acele procente arata cati din cei trimisi la analize ca suspecti de gripa porcina au fost diagnosticati ca atare si nimic altceva. Adica se coreleaza aceste cifre, fie cu o prevedere exagerata a medicilor din Romania, fie cu o calificare medicala mai buna a medicilor din Grecia . Nu ai cum sa stii exact .
        Dar faptul ca Elvetia pare ca ar avea medici mai slabi decat grecii ma fac sa ma indoiesc si atunci este un grad de preventie mai mare la cei cu procent mic si invers.

        Apreciază

  32. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 4:23 pm

    Acum despre rata de inbolnavire in iulie erau cca 100000 bolnavi si cca 0,5% mortalitate.
    Deci relativ putini bolnavi dar cu o mortalitate ridicata.
    Nu reusesc sa gasesc in romana raportari la zi

    Dar daca ne reamintim aceste date de mai jos intelegem de ce a fost asa spaima la inceput:

    OMS BILANT GRIPA PORCINA: PESTE 8.400 DE IMBOLNAVIRI – 18 Mai 2009
    Organizatia Mondiala a Sanatatii a prezentat duminica un nou bilant al imbolnavirilor de gripa porcina, avertizand in total s-au inregistrat 8.480 de cazuri de imbolnavire cu virusul H1N1, in 39 de tari.

    Mexic are, pana in prezent, 2.895 de cazuri confirmate si 66 de decese iar in SUA s-au confirmat 4.714 imbolnaviri, printre care patru decese. In Canada au fost confirmate 496 de cazuri, printre care un deces. Toate celelalte tari au inregistrat doar imbolnaviri, fara decese, arata un comunicat al OMS.

    Organizatia Mondiala a Sanatatii nu recomanda impunerea restrictiilor de calatorie in urma raspandirii virusului gripei porcine, in conditiile in care acesta a ajuns deja in mai multe tari.

    Se recomanda insa ca persoanele bolnave sa amane calatoriile si sa se prezinte de urgenta la spital.

    Nota mea: in Mexic unde a inceput rata de mortlitate se apropia spre 3% si glumesc spunand ca daca se transforma in pandemie ar fi intrat in istorie precum cea spaniola(8 milioane morti) ca „gripa mexicana din 2009”.

    Apreciază

  33. ion adrian said, on ianuarie 29, 2010 at 2:29 pm

    Vezi? si tu ai inteles gresit, caci asa se intelege. De fapt acele procente arata cati din cei trimisi la analize ca suspecti de gripa porcina au fost diagnosticati ca atare si nimic altceva. Adica se coreleaza aceste cifre, fie cu o prevedere exagerata a medicilor din Romania, fie cu o calificare medicala mai buna a medicilor din Grecia . Nu ai cum sa stii exact .
    Dar faptul ca Elvetia pare ca ar avea medici mai slabi decat grecii ma fac sa ma indoiesc si atunci este un grad de preventie mai mare la cei cu procent mic si invers.

    Apreciază

  34. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază

  35. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază

  36. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază

  37. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază

  38. […] INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care ace… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.