SACCSIV – blog ortodox

Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

Posted in alegeri, Facebook, PARLAMENTUL EUROPEAN by saccsiv on februarie 4, 2014

iulian-capsali-264105l

Foto: http://www.cinemagia.ro/actori/iulian-capsali-44312/

Ieri, frati sau cititori ai blogului mi-au comunicat prin telefon, e-mail sau la rubrica de comentarii cum ca domnul Iulian Capsali doreste sa candideze la europarlamentare iar Victor Roncea ar fi inceput deja un soi de campanie. Unii m-au rugat sa-l sustin, altii ma intrebau ce parere am. Le-am precizat ca nu-l voi sustine din motive pe care le voi detalia intr-un viitor articol.

Atat mi-a trebuit …

 

Azi aflu telefonic ca sunt furibund atacat pe facebook, fratii jenandu-se insa sa-mi reproduca expresiile folosite.

Totusi un comentator a venit pana la urma cu oarece detalii:

“Saccsiv,
Ai urmarit pleiada de ofensive la adresa ta pe facebook-ul domnului Capsali?
Mai exact, fratilor, ati remarcat limbajul onorabilului domn care pretinde apartenenta identitara la dreapta crestina? Parca este intr-un contrast flagrant cu imaginea publica pe care si-a cladit-o Iulian Capsali, pentru care am un respect, totusi.
Este doar o observatie.
E greu a nu cadea in ispite si a nu judeca, insa termeni precum “ortodox recidivist penal” “nevertebrate” “frustrati bizari”, “unsuros calibru”, “sa ma zoiasca”, , “colapsatul…”, “guri fetide”, etc., nu fac cinste nimanui, cu atat mai putin unui crestin-ortodox, potential europarlamentar.
Saccsiv, te rog, daca este cu putinta, sa ne spui de ce nu il sustii pe Iulian Capsali.”

Cum facebook interzice blogul saccsiv, nici eu nu mi-am facut cont acolo, asa ca neputand urmari nimic, am insistat sa vina cu detalii. Si a venit:

“Nu pot reproduce conversatia, nici nu o pot reda, caci este foarte ampla si nu ma pricep la facut print screen. In fond, intuiesti ca raportarea la tine si la cititorii blogului este o variatiune a aceluiasi limbaj: “Daca astfel de frustrati bizari nu ar fi inceput ofensiva, ar fi insemnat ca ceva nu este in regula. Ma astept fara emotie ca si alte personaje de acelasi unsuros calibru sa ma zoiască dupa tipic”, ” acum e ca limaxul pe perete, liber in baie”, ” daca-i crezi capabili de o axiologie etica, le dai deja niste sanse de regret”, “ei nu mi-au fost prieteni nici in visele cele mai sumbre. Ei se hranesc din intuneric, eu prefer lumina. (Pe cuvant daca nu o sa spuna ca e o parola masonica asta!)”, “Am fost permanent in conflict cu astfel de nevertebrate, nu e ceva nou. Iar cei care stau si asculta la astfel de guri fetide, chiar prefer sa nu ma voteze. Daca ajung la acea faza, prefer votanti oameni cu bunăcredință si macar putina curatenie sufleteasca.”
Contextul discutiei e dezamagitor…

Este evident ca limbajul nu are nici o treaba cu ortodoxia. Deci chestiunea asta din titlu s-a rezolvat de la sine.

Dar oare are vreo treaba cu democratia, cu politicul, cu alegerile si cu bunacuviinta ce-o implica acestea la nivel de suprafata?

I-ati auzit vreodata pe cei din actualul spectru politic parlamentar exprimandu-se astfel in public? Caci totusi, facebook poate fi considerat spatiu public, asa virtual cum e. Nu i-ati auzit. Deci domnia sa reprezinta alternativa la cei ce se tot perinda la putere de peste 20 de ani?

E dreptul nostru de a sustine sau nu pe cine vrem noi. Daca ne jucam dupa regulile democratice, care e problema? Vorbim de dictaturi ce trebuiesc daramate sau de care trebuie sa ne ferim si cand colo ce dovedim? Zicem ca de ce ni se va baga pumnul in gura (de exemplu legea Elie Wiesel – Antonescu) dar noi ce facem? Deja ma ingrozeste un scenariu in care domnul Iulian Capsali ar avea puterea nationala, europeana sau globala in mainile sale. Sau orice fel de putere. Ce ar face cu ea?

Cum sa navalesti astfel impotriva unor oameni din simplul motiv ca si-au permis sa declare ca nu te vor sustine? Cat urat trebuie sa fie in tine? Si de parca n-ar fi suficient, apoi tot tu sa vorbesti de lumina si curatenie …

Poate argumentele pe care le voi aduce vor fi cu totul aiuristice. Sa le astepte si sa le combata. De ce atata ura?

Sau poate ca nici nu-l intereseaza argumentele. Observati va rog desenul, imaginea pe care se straduie s-o creeze prin cuvintele alese. Cat de mandru trebuie sa fi sa debitezi asa ceva?

Deci si treaba cu democratia am lamurit-o. Si nu numai.

Sa vedem acum ce-i cu ICR-ul.

   Citez din articolul Moştenirea lui Patapievici la ICR (I) În depozitul de carte stau nevândute publicaţii în valoare de 500.000 euro:

500.000 DE EURO RISIPIŢI PE CĂRŢI ŞI REVISTE CARE ZAC ÎN DEPOZITUL ICR

Curtea de Conturi a constatat că în depozitul ICR există „cantități mari de volume plătite, ce nu au putut fi vândute, de editarea de publicații ce nu se vând, cu autori remunerați, dar fără redacții care să se preocupe și de difuzarea acestora”.

Astfel, „la 31.12.2012, valoarea totală a stocului era de 2.066.674 RON. În anul 2010 au rămas în stoc cărți și reviste de peste 2,3 milioane RON, care nu au fost valorificate, deși s-a plătit pentru ele”.

Răspunsul ICR faţă de această situaţie este cît se poate de semnificativ: „Cea mai mare parte a stocurilor de cărți și reviste provine din tirajele editate de ICR între anii 2007 și 2010. Curtea de Conturi a constatat că nu au fost luate măsuri pentru diminuarea acestora.”

CAMPIONII CĂRŢILOR NEVÎNDUTE SÎNT IULIAN CAPSALI ŞI IOANA POPESCU

Din Raportul Curţii de Conturi aflăm şi care este topul publicaţiilor care au făcut o gaură de o jumătate de milion de euro în bugetul ICR:

– La mémoire des murs (autor: Iulian Capsali, Ioana Popescu; Editura ICR): 2011: 89.250 RON; 2012: 71.250 RON

– Caietele Enescu I-VI (Editura ICR): 2011- 51.692 RON; 2012- 36.822 RON

– Porți si grădini (autor: Mariana Macri; Editura ICR): 2011: 11.583 RON; 2012: 11.016 RON

– Days and Nights (autor: Uniunea Scriitorilor; Editura ICR): 2011: 1725 RON; 2012: 1.350 RON

– Anuario dell instituto (autor: Ioan Aurel Pop; Cristian Luca; Editura ICR): 2011: 3.612 RON; 2012: 3.612 RON

– Adnotări – Lecţii de pictură (autor: Constantin Flondor) – 40.800 RON;

– Album – Andrei Șerban (autor: Andrei Șerban) 65.365 RON;

– Album – Aurel Bulacu – 54.900 RON;

– Cel ce se pedepseşte singur (autori: Ştefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu) – 26.106 RON.

Simpla lectură a acestor titluri naşte serioase întrebări despre felul neprofesionist în care s-a lucrat la editura ICR, întrucît sumele uriaşe cheltuite şi soarta volumelor editate par a exprima nu numai nepricepere, ci şi anumite interese.

Astfel, volumul „La Mémoire des murs”, realizat de Iulian Capsali, apăruse în anul 2006, tot la editura ICR, astfel încît reeditările din 2011 şi 2012 nu aveau nici o justificare. De aceea, şi Raportul Curţii de Conturi constată că sumele cheltuite, adică 89.250 RON pentru anul 2011 şi 71.250 RON pentru anul 2012 nu reprezintă altceva decît o risipă a banului public!

Mai mult decît atît, titlul albumului este plagiat după romanul „La mémoire des murs” al scriitoarei Tatiana de Rosnay, apărut în 2003 la editura „Plon” şi republicat apoi la editura „Héloīse d’Ormesson”!

tatia (1)

Coperta romanului „La Mémoire des murs” al scriitoarei Tatiana de Rosnay şi coperta albumului realizat de Iulian Capsali şi Ioana Popescu. Plagiatul este evident

Metoda după care s-a realizat acest plagiat al lui Iulian Capsali a fost experimentată cu succes de mult mai celebrul său mentor Andrei Pleşu, care a preluat tacit titlul cărţii „Minima moralia”, care-i aparţine, de fapt, lui Theodor-W. Adorno!

Cineva trebuie să răspundă pentru jaful acesta înfăptuit de ICR sub conducerea lui H.-R. Patapievici, instituţie care ajunsese la un buget de aproape 15 milioane de euro anual!

Comentariu saccsiv:

   E real? Si daca e real, e vorba de acelasi domn Iulian Capsali? Sunt intrebari pe care cei ce-l sustin trebuie sa le puna si la care domnia sa trebuie sa raspunda.

Caci daca-i real …

Cam atat pentru acest articol.

Vor urma cele in care voi motiva de ce am declarat ca nu-i sustin candidatura.

101 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sorin said, on februarie 4, 2014 at 1:28 am

    iulian capsali are 8 copii, din care cei mai multi nascuti acasa.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 1:32 am

      Sorin

      De aia e asa nervos?

      Apreciază

      • Sorin said, on februarie 4, 2014 at 2:41 am

        E vorba sa-l votam, nu sa ni-l luam de duhovnic, ori sa-i juram credinta pana la moarte. Macar de-ar fi ales europarlamentar. Nu e mai bine sa fie el, un crestin declarat, decat altii care nu se declara crestini? Fiecare are cel putin o hiba. Hai sa nu mai facem referinta la ele si sa ne vedem si partea buna, ca altfel ajungem sa ne impuscam unii pe altii.

        Nu e vorba sa alegem dintre un hot sau un fost puscarias, ci e vorba sa invatam sa lucram unirea reala in Domnul. Asta e ceva anevoios, dar e totul, asa ca merita sa murim pentru asta. Daca nu putem lucra unirea, macar sa nu adancim despartirea si faramitarea. Vorba paganului Hippocrat, medicul macar sa nu faca rau, daca nu poate trata.

        Si eu sunt nervos si nu am copii, asa ca nu asta provoaca automat nervozitatea, ca sa-ti raspund si la intrebare.:)

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 10:02 am

        Sorin

        Bine zis, un crestin declarat …

        Chiar foarte atent declarat, slefuindu-si fiecare fraza pana la stralucire. Dar doar in texte oficiale, precum cel adresat votantilor cand si-a anuntat candidatura. In rest insa …

        Cate o simpla hiba? Vor mai urma articole si veti constata cat de simple sunt hibele astea. Pana atunci insa, vorbiti oleaca despre limbajul de pe facebook, cel de dincolo de masti. Nu-mi cereti sa ignor.

        Unirea? Parinte, el s-a delimitat faptic de linia parintelui Justin. Si inca demult. Rabdare insa, va veti lamuri.

        Cat despre UE, care e mamona, eu ascult de cele spuse de Sfintii Parinti si marii duhovnici, ce de la Sfantul Ioan Gura de Aur si pana la parintele Nicolae Steinhadt ne tot invata:

        Cu STATUL MAMONA nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare

        Apreciază

      • John of România said, on februarie 4, 2014 at 3:28 am

        Si la Capsali am observat ca face cam des comparatii intre nazisti si diversi politicieni.
        Stiu ca noi doi nu avem aceiasi parere despre nazisti.
        Au facut greseli clar, insa cred ca putem fi de acord ca:
        – cel putin soldatii si puterile Axei in general au fost o alternativa mult mai buna decat comunistii si americanii, Capitanul a zis clar despre Mussolini ca oprit dominatia masonilor in Italia, si Generalul Franco a facut acelasi lucru in Spania.
        – putem fi de acord ca bolsevicii si americanii au lovit mult pai tare in populatia ortodoxa si ne-ortodoxa a europei. Cati sarbi si ucraineni au omorat nazistii, si cati au omorat bolsevicii si americanii? Cati nemti au fost ucisi de nazisti si cati de SUA si URSS?
        – si cel mai important, observi si tu ca toti reporterii si din Romania si din afara atunci cand se intampla ceva rau, sau un politician face o neregula, se intampla o lovitura de stat, se adopta o lege care ingradeste libertatea oamenilor, toti vor folosi clisee ca „fascist”, „lege fascist”, „germania nazistă 1940”. Nimeni nu zice „lege comunista”, „lege bolsevica”, „lege marxista”.

        Ce vreau sa spun prin asta este ca persoanele care folosesc sintagmele de mai sus „nazist”, „fascist” etc. sunt din start suspecti, mai ales daca sunt romani, mai ales daca sunt in cercurile ortodoxe daca le pot numi asa, si mai ales daca stiu de Fenomenul Pitesti si de suferinta ortodocsilor romani sub comunism.

        Apreciază

      • John of România said, on februarie 4, 2014 at 3:32 am

        Sunt suspecti pentru ca folosesc limbajul oamenilor din sistem, si probabil sunt constienti de asta, si de efectele sale, pentru ca repetand toata ziua despre cat de rai erau nazistii automat lumea se va obisnui cu idee ca nazistii astia erau putin mai rai decat diavolul. Si dupaia vor avea sustinere 100% cand vor vrea sa mai ridice un monument dedicat holocaustului, sau o lege anti-legionara, sau sa spuna ca toti care nu vor casatorii homosexuale sunt „niste legionari, niste nazisti, niste homofobi”.

        Apreciază

      • Emi said, on februarie 5, 2014 at 12:58 pm

        Saccsiv, am cerut si parerea RIC in privinta acestui personaj Iulian Capsali (cu referinta la articolul tau) ,dar se pare ca au fost extrem de revoltati ,asociind-o cu o campanie „de denigrare” a unui om de „netagaduita” valoare ortodoxa .

        http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2014/02/05/parlamentul-european-a-adoptat-raportul-lunacek-nu-mai-trebuie-sa-toleram-homofobia-in-europa-un-cunoscut-publicist-ortodox-candideaza-la-europarlamentare/

        Vezi comentariile .

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 5, 2014 at 1:45 pm

        Emi

        Nu prea le mai urmaresc blogul. Stii cumva daca au criticat sutinerea ereticului?

        ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA sustine candidatura ERETICULUI presedinte fondator PETER COSTEA la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014

        https://saccsiv.wordpress.com/2014/02/03/alianta-familiilor-din-romania-sustine-candidatura-ereticului-presedinte-fondator-peter-costea-la-alegerile-europarlamentare-2014/

        Ei fiind printre cei ce promovau ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA publicandu-le buletinele informative.

        Apreciază

      • Emi said, on februarie 5, 2014 at 1:43 pm

        Uite parerea RIC despre tine si cei care iti viziteaza site-ul :

        „Nu mai insista, te rugam. Du-te unde iti e pe plac. Daca nici atata lucru nu ai vazut, contradictia flagranta intre limbajul suburban si indecent folosit pe acel blog si pretentia penibila de a fi raniti la naturelul simtitor cand cineva ii probozeste mai zdravan, atunci mai bine ne spunem la revedere, fara suparare. Despre alte mega-manipulari si campanii odioase de linsaj si calomnie impotriva noastra sa mai amintim? Gandim foarte diferit.

        Cat despre ICR, probabil Iulian e destul de matur sa se poata explica singur. Genul asta de “pete in soare” cautate cu lumanarea (ca doar la oricine s-o gasi in viata sa un moment de slabiciune, nu?) – si gasite taman de un ex-ziarist intrat in masonerie – ne amintesc insa bine de tot de: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/08/21/sf-ioan-de-kronstadt-despre-rautatea-celor-care-otravesc-biserica-cu-ponegriri-si-osandiri/

        “Ce rău imens fac lor înşile şi altora aceşti viermi moraliza­tori! Ei fac să se surpe în conştiinţa multora respectul legitim faţă de anumite persoane, să li se întunece prestigiul, să nu mai poată fi luaţi drept exemplu de urmat, agită spiritele cu gând de osândă, îşi fac rău lor înşile, luând de la diavolul otrava judecării aproapelui“. (Sf. Ioan de Kronstadt)

        (Vai, ce urat vorbea si Sfantul Ioan de Kronstadt! “Viermi moralizatori” – ce limbaj neortodox…)

        Nimic nou pentru noi, din pacate…

        Doamne, ajuta! ”

        „Iarta-ne, dar am prefera sa nu continuam discutia, si pentru ca nici nu are legatura cu topicul. Noi nu avem incredere in acea sursa, dar ar fi inutil si pagubitor sa dezvoltam. Multumim pentru intelegere! ”

        „Pai, in primul rand, cu asemenea referinte “solide” de “integritate”, sincer, chiar nu stim de ce ne mai frecventati. Crestineste este sa pui gandul bun si sa nu calomniezi sau sa nu accepti calomnii. Doar daca acel cineva, in mod evident, ia o conduita necrestineasca si in flagranta contradictie cu valorile cu care se identifica, atunci trebuie semnalata frauda, ceea ce noi am facut si vom face, indiferent de persoana. Am fost si noi tinta unor astfel de campanii de calomnie ticaloasa, repetat si asiduu. Iar faptul ca acum masoni declarati ca George Roncea il ataca pe Capsali, dimpreuna cu alti agenti acoperiti… asta chiar spune multe. Din partea noastra nu inseamna insa ca ne asumam sau ne insusim a priori si neconditionat orice gand si orice fapta ale domniei sale din domeniul politic. Doar semnalam o intentie de candidatura, sabotata, interesant lucru, pe baza de gaselnite mai mult decat jenante. Ca doar oricine poate fi transformat in “persoana controversata”, daca tii neaparat. Putin discernamant asupra surselor de informare nu ne-ar strica…

        Altminteri, da, nu vedem sansele ca un ortodox adevarat sa razbeasca in cloaca politicii din zilele noastre, fie si ca independent. In primul rand, e cam imposibila si strangerea semnaturilor doar pt a candida, ce sa mai vorbim de mai mult. Dar daca macar in felul asta se pot afirma in spatiul public valorile crestine, pro-traditie si pro-familie tot e un castig. Pe de alta parte, falsii ortodocsi au deja – sau altii intentionau sa-si faca – tot felul de partidulete, miscari si misculatii, specializate in mici diversiuni si evident dirijate din umbra de baietii cu ochi albastri. ”

        Ce zici Saccsiv despre asta?

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 5, 2014 at 2:24 pm

        Emi

        Eu ce-am avut de zis despre ei am zis:

        Despre PARINTELE JUSTIN PARVU:

        N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/10/n-am-vrut-sa-lovesc-in-parintele-iustin-parvu-punct/

        Despre CIPURI:

        Dovezile ca RAZBOI INTRU CUVANT A DEZBINAT MISCAREA ORTODOXA ANTI CIP si ca ei au inceput atacurile furibunde impotriva celor ce indeamna la a nu fi acceptate documentele cu cip

        https://saccsiv.wordpress.com/2012/03/23/dovezile-ca-razboi-intru-cuvant-a-dezbinat-miscarea-ortodoxa-anti-cip-si-ca-ei-au-inceput-atacurile-furibunde-impotriva-celor-ce-indeamna-la-a-nu-fi-acceptate-documentele-cu-cip/

        Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP?

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/13/intrebare-fundamentala-catre-fratii-de-la-razboi-intru-cuvant-luam-sau-nu-luam-cartea-electronica-de-identitate-cu-cip/

        Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/07/intrebari-la-care-cei-de-la-razboi-intru-cuvant-trebuie-sa-raspunda/

        EDIFICATOR – La o intrebare clara, daca vor lua sau nu ACTELE CU CIP, RAZBOI INTRU CUVANT raspund: „Evident ca suntem dispusi sa respectam legile care nu contravin poruncilor dumnezeiesti” … Asadar, LE VOR LUA

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/23/edificator-%E2%80%93-la-o-intrebare-clara-daca-vor-lua-sau-nu-actele-cu-cip-razboi-intru-cuvant-raspund-%E2%80%9Eevident-ca-suntem-dispusi-sa-respectam-legile-care-nu-contravin-poruncilor-dumnezeie/

        Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/08/naucitor-razboi-intru-cuvant-considera-ca-antihristul-va-fi-un-oponent-al-cipurilor/

        Despre: parintele pustnic PROCLU, cei de la RAZBOI INTRU CUVANT si APOLOGETICUM. Ce se urmareste?

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/20/despre-parintele-pustnic-proclu-cei-de-la-razboi-intru-cuvant-si-apologeticum-ce-se-urmareste/

        Despre ROTHSCHILD, ROCKEFELLER, SOROS, PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI:

        RAZBOI INTRU CUVANT si Razvan Bucuroiu ATACA PE CEI CE DEMONSTREAZA ca Mitropolitul Serafim de Pireu are dreptate …

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/01/razboi-intru-cuvant-si-razvan-bucuroiu-ataca-pe-cei-ce-demonstreaza-ca-mitropolitul-serafim-de-pireu-are-dreptate/

        Despre EROAREA CALENDARULUI FACUT DE PATRIARHIE:

        Parintele MIHAI VALICA ofera noi dovezi ce atesta eroarea calendarului facut de Patriarhie si sustinut de “teologii” ingamfati

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/22/parintele-mihai-valica-ofera-noi-dovezi-ce-atesta-eroarea-calendarului-facut-de-patriarhie-si-sustinut-de-%E2%80%9Cteologii%E2%80%9D-ingamfati/

        Despre MISCAREA LEGIONARA:

        „RAZBOI INTRU CUVANT” resping ideologia, modul de organizare si metodele MISCARII LEGIONARE. Marii duhovnici au fost de alta parere. Ca si in cazul cipurilor …

        https://saccsiv.wordpress.com/2013/09/09/razboi-intru-cuvant-resping-ideologia-modul-de-organizare-si-metodele-miscarii-legionare-marii-duhovnici-au-fost-de-alta-parere-ca-si-in-cazul-cipurilor/

        Despre MASONERIE:

        AUDIO: EXCEPTIONAL cuvant al parintelui Amfilohie despre MASONERIE. De ce RAZBOI INTRU CUVANT incearca sa nu-l faca cunoscut?

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/23/audio-exceptional-cuvant-al-parintelui-amfilohie-despre-masonerie-de-ce-razboi-intru-cuvant-incearca-sa-nu-l-faca-cunoscut/

        Apreciază

      • G-man said, on februarie 5, 2014 at 2:45 pm

        Emi ,pai ii poti intreba asta … . Este ecumenismul erezie ? atunci de la ce pleaca Sfantul Ioan de Kronstadt cand afirma ce au citat mai sus , de la erezii sau pacate personale ?
        Caci daca vorbim de erezii atunci se cam schimba situatia , inclusiv ei au un articol ..ca tot te interesa pe tine marele om k k care a scris ” doua milioane de kilometri in cautarea adevarului ” in care il pun la pamant pe marele om .. Articol la care subscriu si eu si saccsiv …. si poate ar trebui sa il citesti si tu .
        Acolo mai e cazul sa vorbim de : „Ei fac să se surpe în conştiinţa multora respectul legitim faţă de anumite persoane, să li se întunece prestigiul, să nu mai poată fi luaţi drept exemplu de urmat, ” ……………………….sau chiar dimpotriva asa trebuie facut ,sa nu mai fie urmat ?

        Apreciază

      • G-man said, on februarie 5, 2014 at 2:59 pm

        Sau cumva sfantul se refera la Sfinti ? ………………….citat din aceeasi carte :
        „Mi s-a întâmplat să întâlnesc şi să aud vorbind oameni, care se refe­reau perfid, cu o bucurie răutăcioasă la nişte „pete” din viaţa şi activitatea unor oameni de seamă şi chiar sfinţi şi care, pentru acele „pete” reale sau închipuite, defăimau toată viaţa acelor persoane,”
        Pai Sfantul vorbeste de Sfinti , deci nu e loc de EREZII acolo , ereziile trebuie spuse pe fata .
        Ca sunt si din astia care se leaga de Sfinti pe motivul unor pete (pacate mici ) cum a facut un alt prieten de al tau ..danion .. e si asta adevarat ….
        Tot ce trebuie ..trebuie DISCERNAMANT.

        Apreciază

    • Obrenovici said, on februarie 4, 2014 at 3:14 am

      Asta poate sa ii dovedeasca virilitatea, nu talentul pentru politica… 😀

      Adevarul este ca pozitia lui, in diverse chestiuni, a fost una corecta si intr-adevar crestina. Dar are un fel dezagreabil, nervos si foarte autoritar de a incerca sa isi impuna ideile sau persoana. asta mi se pare suparator, iar in politica ii taie dupa parerea mea orice sansa,. fiindca oamenii se lasa mereu sedusi de persoane care au farmec, nu de insi incruntati si radicali inca dinainte de a insemna ceva pe scena politica….. Chiar reactia despre care vorbiti mai sus dovedeste ce spun.

      Apreciază

    • zina said, on februarie 4, 2014 at 8:50 am

      Eu provin dintr-o familie cu 11 copii, asa ca sa se stie ca mai sunt familii crestin ortodoxe numeroase.

      Apreciază

    • blue said, on februarie 4, 2014 at 10:53 am

      Sorin, faptul că are opt copii e meritul în principal al femeii. Că nu i-a născut domn’ Capsali ( mai ales acasă :)) ). Hai s-o alegem pe dumneaei in PE, dar am vaga bănuială că nu poate candida, trebuie să crească cei opt copii, dacă tot i-a făcut, domnul văd că are foarte mult timp liber.

      Apreciază

      • blue said, on februarie 4, 2014 at 11:20 am

        M-am uitat şi eu pe pagina de fb a domnului declarat creştin. E un radio-şanţ întreg acolo. Ce e drept, de aseară încoace tonul s-a mai domolit, măştile s-au aşezat la loc, se dezbate cum se scrie corect, Isus sau Iisus, care e pluralul de la ortodox… super amuzant pentru o analiză psihologică şi sociologică reală. Domnul Iulian zice despre comentatorii de aici pe care nu-i cunoaşte dar pe care pare a-i urmări: ” Pe cuvant ca e distractiv! E o secta pe care se pot face studii sociologice sau chiar doctorate serioase – asta fara gluma.” Adică domnul e sociolog şi s-ar gândi la un doctorat, uite, cam ăsta e respectul pentru aproape al creştinului din domnia-sa. „Nişte nefericiţi!” concluzionează unul spărgând seminţe şi aruncând cojile pe jos a derizoriu. Adică el e fericit, uite, e în cărţi, are cont de socializare, pune poze cu nevasta si vacanţele afară, să crape dusmanii,,, e el creştin, sau ce?
        ” Cu cat sunt mai infecti atacatorii, cu atat mai valoros e candidatul! ” declară altul ritos, din puţul gândirii, şi se simte dintr-o dată miezul din covrig, deşi parcă pereţii şanţului nu mai par atăt de stabili… şi continuă cu o maximă despre masonerie.
        Şi continui cu alţi doi feisbucişti şi pe urmă mă opresc:
        Unul: „Asta e atac?. Astept chestii mult mai serioase, gen ,,Capsali – Ideologul Clubului de la Roma” sau ,, Conturile secrete din Insulele Seychelles ale candidatului asa-zis crestin”.”
        Altul:”Asta pe langa o „pedofilie”, ceva acolo mai mustos…”
        Că sar pupincurist să perie şi ei o bucată de barbă, de stofă ceva… nu e atât de surprinzător, toţi avem „preteni” de-ăştia, depinde de noi cum gestionăm relaţia cu ei, dar că sunt atât de obişnuiţi cu lăturile încât chiar şi le doresc şi sunt pregătiţi să le înfrunte, mă sperie. Unde-i curăţenia sufletească a comuniunii cu Hristos, unde-s principiile moral creştine, unde se termină zidul între „creştin declarat” şi adept al lui Hristos? Există şansa să se ivească vreo breşă?

        Apreciază

      • clement said, on februarie 5, 2014 at 1:16 pm

        Excelent, felicitari pentru spiritu de observatie just.

        Apreciază

    • un fir de praf said, on februarie 4, 2014 at 11:33 am

      super,un exemplu pt ceilalti sa facem ca el

      Apreciază

    • mihai444 said, on februarie 4, 2014 at 2:22 pm

      are chiar 9,asta de curand:) bravo lui!

      Apreciază

  2. Ina-Lu said, on februarie 4, 2014 at 1:52 am

    Daca-mi permiteti,

    Va urmaresc paginile de putina vreme, dar o fac insa cu un mare interes pentru ca regasesc ceva ce am crezut ca nu mai exista in presa virtuala romaneasca, si anume bunul simt veritabil. Desi sint multe subiecte mai ales politice pe care eu nu le inteleg fiind plecata din Tara de mai bine de douazeci de ani, as dori sa mentionez, vis-a-vis de interpelarile josnice de mai sus, ca ce se publica pe paginile de Facebook, nu sunt decit niste graffity virtuale care se ‘spala’ la intervale proportionale cu numarul de ‘stiri’. Memoria mesajelor este atit de scurta incit nici nu ajunge nici pina la genunchiul broastei asemanator de altfel cu nivelul de inteligenta si cultura al autorilor lor.

    Va multumesc pentru efort si dedicatie.

    Apreciază

  3. Gabriel said, on februarie 4, 2014 at 8:41 am

    Daca a ales sa candideze pentru un loc in parlamentul eurosatanist, inseamna ca n-are nici o treaba nici cu ortodoxia nici cu adevarul. Il putem pune pe acelasi loc cu EBA… pentru mine nu e nici o diferenta…

    Apreciază

  4. traian said, on februarie 4, 2014 at 8:42 am

    In ce-l priveste pe Capsali, vorbeste bine, scrie bine, arata bine (are palarii misto) – lupta si el cu Sistemul. In trecut nu lupta chiar asa de aprig cu Sistemul. SIE de care veni vorba mai sus, tangential, a organizat in 2006 megaflendureala vietnamezilor si africanilor la Bucuresti sub titlul pompos de Sommetu Francofoniei. Sef peste organizare era Cristian Preda, un tip capabil, cu plamani, selectat in politica si in functii babane pentru talentul sau de a flegma cu bolta inspre Eminescu, din scorbura lui Plesu – agentul lui Ilici (Ion Iliescu). Dilema lui Plesu a fost trambulina lui Preda iar proba cheie de lansare a fost, cum spuneam, flegma groasa, cu stropi si bolta. Preda, din lingau al Sistemului comunist, in tinerete, a ajuns sus, departisor, tocma’ in inima Evropei. Traseul a fost Cotroceni, Francofonie, SIE (ca tot rimeaza), iar Cotroceni si apoi tusti, ca iepurasu; direct la Evropa. Colegu’ sau de “francofonie” era baietelul lui Zoe Petre activista de partid, sefa BOB pe Centrul Universitar Bucuresti, inainte de 89, apoi sefa la BOB al GDS. Dan Petre (baiatu’ mamei, un idiot absolut dezgustator) a condus delegatia Romaniei la Sommet-ul Francofoniei. Chestia a costat vreo cateva miliarde bune. O parte din banuti s-au deversat pe “actiuni culturale” – vraja marii – ocazie de ciordit bani. S-au scos carti colorate cu poze, s-a dansat balet, s-a bagat muzica culta etc samd (africanii au fost tare incantati . O lucrare misto cu multe poze urma sa apara pe piata la vremea respectiva, in septembrie 2006, insa a ratat momentul. Nu-i nimic a ramas in depozit, a fost relansata ba in 2007, ba in 2010 – s-au realocat bani in 2011, ca se merita si desigur teancurile albumului misto de tot au mucezit tot in depozite. Mai pe larg aici: http://www.cotidianul.ro/in-depozitul-de-carte-stau-nevandute-publicatii-in-valoare-de-500000-euro-211931/ asta care scrie articolul mai zice si ca e un plagiat titlul lucrarii. Nasol seria de manifestari culturale de sanchi: http://www4.pmb.ro/wwwt/franc/bucurestiulfrancofon.htm http://www.icr.ro/bucuresti/editura-icr/semnal-editorial-2007/la-memoire-des-murs-l-esprit-francais-dans-l-architecture-roumaine-2007-196-p.html http://www.protv.ro/video/omul-care-aduce-cartea_322_la-memoire-des-murs-coordonator-iulian-capsali-institutul-cultural-roman_8223.html Asta de la PRO Tv, balbaitul prezentator de carti pe alese, zicea ca trebuie continuata lucrarea ICR cu ceva si mai misto, despre masonerie si Marele Arhitect in context Dambovitean. Inceputul s-a facut insa era loc de mai bine. Iulian Capsali figura drept director artistic in schema meseriasa a ICR, pe fond tot o interfata a SIE. Cine-i Patapievici si a cui interfata era taticu sau de la NKVD cred ca nu mai e nevoie sa detaliez. Pe langa lupta cu Sistemul alaturi de Patapievici si ceilalti din haita GDS, cu totii bine infipti in Sistem, Capsali a luptat, si la Trinitas TV, jucarioara media a lui Ciobotea (si) cu Sistemul reprezentat de Dany Boy, cunoscut homosexual, securist si bisnitar la o scara gigantica, actual patriarh cica, dupa la-timp-venita-lichidare a lui Teoctist, exact cand acesta avea de gand sa schimbe statutul Adunarii Bisericesti – chestie ce avea ca tema alegerea unui viitor patriarh astfel incat sa impiedice niste sortulete sa-si infiga compasele in Biserica. N-a izbandit, a pierit pe masa de operatie a lui Asasinescu. In general iti dai seama cine e anti-Sistem fie pentru ca are parte de vreun accident la momentul oportun, fie pentru ca o duce cam naspa si nu-i prea iese nicio combinatiune financiara ori de alta factura, in general nu-i merge mai nimic deloc.

    Apreciază

  5. Apolo Turbatu said, on februarie 4, 2014 at 10:45 am

    Buna ziua. In primul rand nu exista adevarat crestin ortodox care sa candideze la euro-parlamentare. Ca sa faci asta trebuie sa faci parte din clubul mafiotilor.
    Calitatea de bun crestin ortodox este incompatibila cu cea de parlamentar. E ti-as recomanda sa nu te implici in politica, e o troaca de porci in care nu exista respect demnitate in care vei fi insultat si tradat. De fapr cel mai bine ar fi cand ti se va mai propune sa susti pe cineva in politica sa nu ii bagi in seama sa nu le dai nici un raspuns. Ce ai facut tu aici este reclama indirecta. Te rog foarte mult sa nu mai faci asta.
    In al doilea rand te rog sa imi dai link-ul sau link-urile de pe facebook in care erai atacat si am sa-ti fac un screen print si o adresa de email. Ca sa sti sigur nu doar pe banuieli.
    Ca ai fost atacat pe facebook nu ma mira eu am fost atacat de o proprie colega de facultate pe grupul nostru de scoala, cu atat mai mult ai fi tu atacat. E un „fel de moda” pe facebook. Cu stima, Apolo.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 10:59 am

      Apolo Turbatu

      Iertare, daca puteam sa-ti dau link, puteam face si singur ceea ce te oferi. Eu n-am cont de facebook, am explicat in articol motivul.

      Apreciază

      • G-man said, on februarie 4, 2014 at 11:38 am

        saccsiv , acest turbat ar trebuii izolat …zic… nu face cinste blogului tau .. uita-te si tu la linkurile de la numele lui si la comentariile (ode) pe care i le face aleia cu limba de un metru …de pe you tube….

        Apreciază

    • mb said, on februarie 4, 2014 at 12:40 pm

      Bre,te cheama Apolo de crestin ce esti,sau de frumos ce esti????scuza-mi curiozitatea.

      Apreciază

  6. nea Anderthal said, on februarie 4, 2014 at 11:29 am

    ..dupa limbajul folosit pare din turma furajata de bur$ele lui $oro$.n-am auzit pina acum de acest individ dar observ ca si noua generatie este corupta la fel ca cea educata de bolsevici.Pacat

    Apreciază

  7. Irina said, on februarie 4, 2014 at 11:34 am

    Un crestin nu se face frate cu dracu – caci asta inseamna UE..Europarlamentar.. Ca sa trecem puntea trebuie mai multa rugaciune, milostenie, sa ne concentram pe a plini poruncile Domnului.. Mila n o cerem de la draci ci de la BUNUL DUMNEZEU. Este pierdere de timp, o cursa a vrajmasului ..niciun crestin, ortodox in fapta si in gand, nu are ce cauta in astfel de structuri masonice !

    Apreciază

  8. Otilia said, on februarie 4, 2014 at 11:38 am

    Saccsiv,
    revin cu ceva informatii, dar repet ca nu imi este confortabila pozitia de pe care scriu, aceea de a furniza informatiile astea. In orice caz, profilul lui Iulian Capsali (https://www.facebook.com/iulian.capsali?fref=ts) este public(cred ca poate fi accesat si fara a fi inregistrat pe platforma fb), asadar, imi permit sa redau replica dansului la observatia unui cititior asupra limbajului folosit :

    „Dle ………., aveti o parere ciudata despre crestini. Va aratati ultragiat ca folosesc niste cuvinte mai aspre pentru cativa detractori de profesie. Spuneti: „Noi, crestinii incercam sa ne ducem viata avand drept model pe cele ale sfintilor, in concordanta cu poruncile. Nu cred ca am auzit/citit vreodata un astfel de raspuns al unui crestin sau sfant care sa reproduca ceva din cuvintele dvs.” Pentru ca sunt sigur mai am prieteni care gandesc asa, la un crestinism cucernic, eteric si dulceag, o sa va dau un citat din IPS Teofan al Moldovei cu trimitere clara biblica:
    „Sunt cateva cuvinte grele pronuntate de Mantuitorul Hristos in Scriptura, si ele nu se adreseaza nici talharilor, nici hotilor, nici desfranatilor, nici necredinciosilor, nici ereticilor, -in manifestarea ereziei din acea vreme-, cuvinte precum: sarpe, pui de naparca, mormant varuit sau vulpe. Cu aceste cuvinte defineste Mantuitorul Hristos, cea mai grava garbovie, care adesea se intalneste si in tinda si ograda Bisericii, si anume fatarnicia.”
    Deci primul care a folosit cuvinte dure impotriva „spoiților” a fost Domnul Hristos. Nu mai spun ca El a spus: Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant; nu am venit sa aduc pace, ci sabie. (Matei 10, 34) Pana si in familiile noastre, tot Hristos o spune. Imi imaginez cum Sf. Stefan cel Mare, care nu folosea numai cuvintele, ci sabia la propriu, ar fi fost tentat sa „pastreze pacea” cu toti „puii de naparca”. Ce istorie „roz” ar fi avut Moldova.”

    Reactia partenerului de dialog a lui Capsali: „Dle Capsali, e totusi o nuanta esentiala pe care trebuie sa o avem in vedere: Mantuitorul i-a numit pe farisei pui de naparci, in timp ce dvs raspundeti jignirilor unora cu aceleasi jigniri. N-am vazut pe nicaieri sa se ia Mantuitorul de gat in noroi cu oponentii. Apoi, e si o nuanta de atitutinde: Mantuitorul venise sa instaureze legea si nu cred ca sunt prea multe exemple de astfel de.cuvinte ale Lui, in timp ce dvs aveti o disputa personala cu fiecare oponent, iar diversitatea invectivelor folosite depaseste cu mult cuvintele folosite de Mantuitor. Apoi, cred ca episodul relatat de dvs este unul cu totul ocazional, tocmai de aceea si uimeste, in contrast cu atitudinea dvs, aproape in fiecare postare existand cate o injurie. Mantuitorul ii numeste pe multi dupa pacatele lor, talhari, desfranate, etc dar urmareste cu totul alt scop. Nu cred ca jigneste, ci indreapta !”

    Si, din nou, raspunsul domnului Capsali: „Dle ……., nu ati inteles nimic, dar mai incerc o data. Cred ca nu ati citit ce spune IPS Teofan: tocmai ca Mantuitorul NU-i numeste pe „multi dupa pacatele lor, talhari, desfranate, etc dar urmareste cu totul alt scop.” Nu, nici vorba. Este foarte delicat cu asemenea pacate. „Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si de acum sa nu mai pacatuiesti!” (Ioan 11) Este pe dos, cu pacatosii este bland, cu fariseii (ipocritii care vor sa fie altceva decat ceea ce sunt), cu carturarii (intelectualii vremii care duceau poporul in ale lor, nu in ale Domnului) este nemilos. Cititi mai bine fragmentele si incercati sa le patrundeti. Oricum, nu vreau sa transformam discutia intr-una teologica, desi chiar asta este, pana la urma. In tot cazul, nu va faceti griji pentru „pacea” mea. Daca insa pacea dvs. este in pericol, va rog sa ma ocoliti. E cel mai simplu.”

    Apreciază

    • Obrenovici said, on februarie 4, 2014 at 3:09 pm

      Foarte bine i-a raspuns celalalt.

      Ma uimeste: „crestinism cucernic, eteric si dulceag” ! Nu ! Ci respect, buna cuviinta !
      Ce mai… e clar !

      Apreciază

  9. vasile a said, on februarie 4, 2014 at 11:59 am

    saccsiv se pare ca dan puric a fost demascat si lumea sa prins cat de ,,crestin practicant,, este si cat de mult se lupta cu sistemul corupt asa ca seful lor a scos iepurasul din joben pe i capsali crestin cu multi copii iubitor de adevar etc etc da bine pe sticla este lozul castigator a masonilor .cat despre ICR daca te bagi in troaca cu porci inposibil sa nu te umpli de laturi asa a fost si marele crestin v roncea .dan puric si sa nu credeti ca sistemu a ramas fara cozi de topor are magazia plina si in timp ce dormim ei mai slefuiesc cate o coada si se gandesc la urmatoarea dar sa nu creada ca ne amagesc pe toti nu vor reusi sa distruga Biserica Ortodoxa ori cat ar munci si sar chinui ei avem marturie de la insusi Hristos cel viu
    asa ca pentru acesti trepadusi care vor sa-si agoniseasca cei 30 de arginti sa se gandeasca ce a patit stapinul lor iuda iscarioteanu este valabil mesaju si pentru acel ;;iubitor de valori crestine avocatelu american dar se crede roman costea sectaru ramai in america ta natala ca in curand se va cerne neghina de grau sau precum zicea cuviosu Arsenie Boca din Biserica Ortodoxa va cadea numai putregaiu

    mult curaj frate Saccsiv nu te lasa intimidat de acesti pseudo crestini care te ataca si te vor ataca

    Apreciază

    • ultimate2050 said, on februarie 4, 2014 at 2:12 pm

      FRATILOR – „sa nu ne imbatam cu apa rece”,spune o vorba romaneasca ! Cine in ziua de azi,vrea sa faca parte dintr-un sistem politic,care lucreaza de zor la taina faradelegii,inseamna ca se face partas la ceea ce lucreaza acest sistem.Ce lucreaza sistemul politic se stie: –acte cu cip,ecumenism,homosexualitate,pedofilie etc…– intr-un cuvant,toate hulele si blasfemiile pe care si le poate inchipui cineva.Sa vii si sa spui ca intri in politica,pentru a lupta impotriva minciunii,a nedreptatii si a necredintei, este ca si cum spui, celorlalti,ca tu te poti cobori in iad, si cu prezenta ta poti face lumina in tot iadul,si vei incerca tu –-omule nemernic si neghiob– sa stai de vorba cu satana,pentru a il convinge,ca ceea ce face el nu este bine si ca ar trebuii sa se apuce,spurcaciunea spurcaciunilor, ” de pocainta „, adica” sa nu m-ai faca rau”!!! Eu cred ca ar rade sarsaila pana nu ar m-ai putea de prostia si neghiobia ta , ––omule trufas si mandru –,caci nu mai asa te poti numii, de vreme ce iti este mintea la functii lumesti=politica!!! PUTEREA SI FUNCTIA NU O DORESTE UN ADEVARAT-ATENTIE !!! -ADEVARAT CRESTIN ORTODOX =ANTIECUMENIST !!! EL ISI DORESTE SA II SLUJEASCA PRIN FAPTE SI VORBE LUI HRISTOS–PE NOI INSINE SI TOATA VIATA NOASTRA LUI HRISTOS DUMNEZEU SA O DAM – SI SA TERMINAT!!! –-cu cel indaratnic te vei indaratnici -cu cel pacatos pacatos vei fi – si ATENTIE!–CU CEL CUVIOS CUVIOS VEI FI !!!. Si auzi ce m-ai zice Proorocul, INSUFLAT DE DUHUL SFANT : FERICIT BARBATUL CARE N-A UMBLAT IN SFATUL NECREDINCIOSILOR,SI IN CALEA PACATOSILOR N-A STATUT,SI PE SCAUNUL PIERZATORILOR N-A SEZUT. CI IN LEGEA DOMNULUI VOIA LUI , SI IN LEGEA LUI VA CUGETA ZIUA SI NOAPTEA !-Cu umilinta si smerenie un rob al lui Hristos. Amin

      Apreciază

  10. Ana said, on februarie 4, 2014 at 1:23 pm

    Capsali nu merita sustinut de cititorii acestui blog. Cand ai fost atunci la ananghie, el a fost unul din detractorii tai. Nu se dezice nici acum. Si cred ca nu trebuie sa votam cu nimeni pentru institutiile lui antihrist. Noi trebuie sa stam departe de lucrurile lui mamona.

    Apreciază

  11. Obrenovici said, on februarie 4, 2014 at 3:15 pm

    Si eu consider ca nu trebuie sustinut Capsali !

    Dl Silviu Chirila, chiar daca pe ici pe colo mai are imperfectiuni, cel putin imi face impresia unui om (politic) mai sincer si mai smerit, si cu care se poate sta de vorba.

    Apreciază

  12. Mariuca said, on februarie 4, 2014 at 3:24 pm

    Eu cred ca atat Iulian Capsalis cat si Petre Costea sunt candidati fabricati sa scoata macar o parte dintre crestini la vot spre a putea avea ticalosii legitimitate si a putea modifica constitutia in directia vruta de ei.

    Apreciază

  13. Marius Ianuș said, on februarie 4, 2014 at 4:04 pm

    Frate Vasile, poate că merită circumstanțe atenuante. Are nouă copii: http://www.familiaortodoxa.ro/2014/02/03/europarlamentarele/
    Un om cu nouă copii poate fi uneori mai nervos.
    În plus, e oleacă mai balcanic decât noi, după cum îl arată și numele.
    Dar poate fi, în fond, un bun creștin. Poate cineva de la ICR au vrut să-l ajute, știind de copiii lui.
    De minune lucru, dar printre securiștii de acolo or mai fi și oameni.
    Să nu ne pripim. Poate vă împăcați. Doamne ajută!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 4:44 pm

      Marius Ianuș

      De aia e nervos? Hai sa nu visam roz.

      Numele il arata ca e balcanic? Unii spun ca numele e evreiesc. Iata ce am primit pe e-mail:

      http://books.google.ro/books?id=Wbg1AAAAQBAJ&pg=PA201&lpg=PA201&dq=capsali+un+impostor&source=bl&ots=QBY0cU20m0&sig=NKEFen4jUDC1tsKSHLpQ2hcbG7U&hl=ro&sa=X&ei=GC3uUrfjELKXyQOHwoGADQ&ved=0CFoQ6AEwBw#v=onepage&q=capsali&f=false

      Apreciază

      • danielvla said, on februarie 4, 2014 at 5:10 pm

        Ia te uita! Si eu care credeam ca e grec. O fi, probabil, din familie de evrei greci…
        Dar tare ma mai minunez. S-au adunat la noi evreii din toate tarile din jur? Din spatiul rusesc, din Austro-Ungaria si Galitia, din Spania (mama lui Petre Roman), din Germania, Ungaria, Grecia. Dar ce e tara noastra? Locul de intalnire al tuturor jidanilor?!

        Apreciază

      • John of România said, on februarie 4, 2014 at 5:57 pm

        Eu cred ca e aromân…. hai sa nu intram in teorii ale conspiratiei fara sustinere ca dupa va avea motiv sa zica ca suntem nebuni si sectanti.
        Au trait multi evrei in Imperiul Otoman si au avut nume grecesti asa ca nu e nimic nou

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 9:33 pm

        John of România

        Oricum zice de orice traditionalist ca e sectant.

        A zis Marius Ianus ca e balcanic dupa nume. I-am aratat ca dupa nume poate fi si evreu. Atat. Nu-i vorba de nici o teorie a conspiratiei.

        Apreciază

      • Obrenovici said, on februarie 4, 2014 at 6:37 pm

        Nu, e aroman, macedonean. Era o celebra balerina romanca inainte de razboi, Floria Capsali, poate or fi din aceeasi familie.

        Apreciază

      • Obrenovici said, on februarie 4, 2014 at 6:40 pm

        Acum, nu stiu sigur daca or fi rude, dar Floria Capsali nu cred ca era evreica:

        http://ro.wikipedia.org/wiki/Floria_Capsali

        Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 4, 2014 at 8:13 pm

        Foarte ciudat, într-adevăr. Totuși, ca figură acest Capsali pare mai degrabă grec… Evreii au nasul mai încovoiat, în forma cifrei șase, buzele răsfrânte și urechile mai clăpăuge (a se vedea Eli Wallach sau Woody Allen – evrei tipici). În plus, evreii sunt și mai deschiși la culoare. Evreii au împrumutat de multe ori nume de familie ale celor în mijlocul cărora au trăit. După părerea mea, cel despre care vorbim e grec, iar asta e destul de vizibil: http://www.alexradescu.ro/wp-content/uploads/2014/01/Iulian-Capsali.jpg

        Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 4, 2014 at 10:26 pm

        Probabil că e aromân, da, cum spun unii dintre comentatorii de mai jos… Deși parcă are tenul ceva mai închis decât al machidonilor. Poate o fi bronzat în pozele de pe internet…
        Evreu nu prea are cum să fie. Se cam aruncă pe la noi cu vorbe despre unii și alții că ar fi evrei, dar, în afară de Ion Iliescu, a cărui figură e evident iudaică, în cazul altora e greu de stabilit acest lucru. Sigur, evreii s-au mai amestecat și ei cu alții, mai sunt și din cei care nu pot fi recunoscuți după chip. Frate Vasile, iartă-mă dacă te voi supăra dându-ți un sfat: ferește-te de cel care ți-a trimis pe email această ”dovadă” a iudaicității lui Iulian Capsali. Sunt mulți care caută să dezbine și să deconstruiască, și nu trebuie luați în seamă. Diferența dintre meridionali (greci / machidoni) și evrei e foarte vizibilă. Insist și în a te sfătui să te împaci cu acest tânăr. Ar fi fost mai bun, poate, un candidat mai evident român, dar și aromânii s-au dovedit foarte patrioți în istorie. Poate unde sunt ei mai greci, așa 🙂 Doamne ajută și iartă-mă!

        Apreciază

      • danielvla said, on februarie 4, 2014 at 10:27 pm

        Obrenovici,
        Daca e macedonean, e aroman. Macedonenii si aromanii sunt tot una. Cealalta parte a populatiei Macedoniei (cea majoritara) sunt de origine slava, adica un fel de bulgari.
        Totusi, aromanii isi luau foarte rar nume grecesti. Cred, mai degraba, ca e nume grecesc. Capsali de la Capsalis. Dar e posibil sa fie si evreu domnul asta… Poate ne spune el ce e.

        Apreciază

      • John of România said, on februarie 4, 2014 at 10:44 pm

        @saccsiv
        Tu nu, Danielvla a tras concluzia asta.
        Sper sa nu se supere pe mine acuma.

        Apreciază

      • John of România said, on februarie 4, 2014 at 10:47 pm

        „Evreii au nasul mai încovoiat, în forma cifrei șase, buzele răsfrânte și urechile mai clăpăuge ”

        Ales prostii naziste, majoritatea evreilor Ashkenazi arata a europeni. Aia mai semiti arata intradevar ca in descrierile naziste. Dar fie ca-s europeni, fie ca-s semiti, toti sunt satanici si ne urasc.

        Apreciază

      • John of România said, on februarie 4, 2014 at 11:00 pm

        @Marius
        Am postat zilele trecute niste articole despre dominatia evreilor asupra economiei Imperiului Otoman.
        Eu cred ca lucrurile sunt foarte simple, evreii cand s-au mutat intr-un loc au inceput sa cauzeze probleme si apoi si-au schimbat numele ca sa para „indigeni”. Asa Finantatorul MTV Murray Rothstein a devenit Sumner Redstone si lista poate continua. Dar acest fenomen nu e nou.
        Evreii fac asta de 2000 de ani. Acum 2000 de ani dominau comertul si finantele in Imperiul Roman, apoi i-au ajutat pe Turci si pe Arabi si au devenit o forta in Imperiul Otoman dar si in Kazaria. Tot in Evul Mediu nobilii polonezi le-au dat dreptul exclusiv de a se ocupa cu comertul in Imperiul Polono-Lituanian( care la un moment dat a fost Cel mai mare stat din Europa, imperiu care avea sa intre in colaps datorita nobilor tradatori care au pus interesul personal mai presus de propriile lor neamuri.
        In restul Europei au reusit performanta de a fi dati afara din peste 100 de state dar chiar si asa ei au dominat comertul cu sclavi din Nordul Europei pe care i-au vandut popoarelor musulmane din Nordul Africii si din Asia. O data cu era marilor descoperiri geografice s-au reorientat pe comertul transatalantic cu sclavi( in special Africani).
        Apoi a intrat in joc clanul Rothschild care a finantat Revolutia Franceza, au pus mana pe Franta, si sub Napoleon au incercat sa cucereasca toata Europa, nu le-a reusit, dar au reusit sa-i bage pe Britanici in faliment si asa au mai pus mana pe un alt Imperiu :).
        Dupa Britanici au urmat Rusia iar acum America.
        Asta ar fi o istorie scurta a prigoanei evreilor asupra Europei, si cum am spus si zilele trecute, au facut ravagii si prin alte parti, in Iran de exemplu in 345 l-au mintit pe monarh ca perșii creștini ar fi agenti ai Imperiului Roman si din cauza asta au fost macelariti 16.000 de persani!!

        Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 5:29 pm

      Marius Ianuș

      Si mai zici:

      Poate cineva de la ICR au vrut să-l ajute, știind de copiii lui.”

      Frate, ajuti pe un om cu bani, cu scutece, cu un serviciu. Dar nu pagubind neamul asta. Ca suma aia uriasa n-a fost de la mamicuta lui Patapievici. E venita din birurile ce le impune sistemul.

      Adica ca sa-l ajuti pe el cu ceva, faci o uriasa gaura. Ai idee cati altii mai puteau manca o paine din banii aia cheltuiti pe o carte ce zace in depozit?

      Si el de ce a fost de acord cu schema asta? Tocmai el, care vrea sa fie ales. Tocmai el, care zbiara „puscariasule”. Cum mai poate vorbi de lumina si curatenie?

      Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 4, 2014 at 9:49 pm

        Frate Vasile, aici ai dreptate. Dar gândește-te că trăim într-un Stat care alocă sume foarte mari editorilor, curatorilor, administratorilor de cultură, dar mai nimic celor care creează cultură. În formulare mea pe care o citezi e o greșeală gramaticală – întâi am scris ”cei de la ICR au vrut să-l ajute”, apoi am schimbat ”cei” cu ”cineva”, dar am uitat să trec și verbul la singular. ”Poate cineva de la ICR a vrut să-l ajute”, deci, lucru destul de pertinent și de necondamnat, date fiind condițiile în care trăim. Doamne ajută!

        Apreciază

      • Obrenovici said, on februarie 4, 2014 at 10:25 pm

        @ Marius Ianus: te-a ajutat in vreun fel ICR sau in sens mai larg Statul Roman, sa publici carti de poezie crestina ? Tare m-as mira !

        Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 4, 2014 at 11:09 pm

        Într-adevăr, sumele acordate acelor cărți, dacă e adevărat ce a scris Cotidianul, sunt enorme.
        Poate o fi vorba de albume de artă… Chiar și așa. E o nebunie să reinvestești 75.000 de lei într-un titlu în care ai investit deja 80.000 fără să îl vinzi… Dar o fi așa?
        Îi răspund și Fratelui Obrenovici la comentariul de mai jos: ICR-ul are datorii enorme la mine (și nu vorbesc doar despre cei câteva mii de euro pe care i-am investit în revista ”Stare de urgență”, ci și de datorii de natură morală). Iar altă instituție a Statului Român care ”m-a ajutat” este Consiliul Județean Suceava, care mi-a dat 1.800 de lei și mi-a luat, din cauza lor, în urma unui proces, 2.100 de lei. Am scris despre asta recent: http://yanush.wordpress.com/2013/12/31/doua-procese-pe-care-le-am-pierdut/ (O să reîncarc și fișierele zilele ce vin.)
        Dar eu sunt o fire mai abruptă, cu care instituțiilor ăstora securiste nu le e ușor să lucreze. (Cel puțin nu în pierdere 🙂 )

        Apreciază

  14. crestinul ortodox said, on februarie 4, 2014 at 4:31 pm

    maine poimaini familia ortodoxa are a sa devina si familia ue sau familia fiarei …cata viclenie …
    cat de orbi oare ne puteti crede ?
    ce treaba are intunericul cu Lumina
    sau cumva minciuna poate fi ADEVAR …si ce daca are 9 copii sa fie sanatos dlui sa-i creasca ,
    are o casa unde sa stea …dar altii nu au nici atat , familisti asemeni , crestini ortodocsi asemeni
    …cu cata perfidie si viclenie se lucreaza si cum bine lustruiesc cozile de topor acesti spurcati , jidano masonii ce nu vor decat cozile de topor sa le aiba in ghearele lor si nu toporul …ca de .. le este frica de cel cu doua taisuri sa nu cumva sa se rasfranga asupra lor

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 4, 2014 at 4:48 pm

      crestinul ortodox

      Te rog schimba limbajul.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on februarie 5, 2014 at 12:55 pm

        limbajul in fata fiarei nu am sa mi-l schimb ca asa gandesc dupa cum astern si cuvintele …
        si ce daca se numeste „familia ortodoxa ”
        n-ai vazut masoni imbracati in sutana care au vandut pe HRISTOS si se ridica impotriva BISERICII lui HRISTOS …si se mai folosesc si de prostime care le-au dat voie sa intre pe usa de din dos a BISERICII acestia sunt serpi ai iadului spre pierzarea noastra …
        ce limba oare sa folosesc atunci cand intunericul se da drept Lumina iar otrava sta in bomboane frumos colorate
        sau cand veti invata ca raul se taie de la radacina ?
        sau
        …stam… tacem …ascultam …si la iad mergem
        Vasile prigoana a inceput impotriva monahilor Adevarati care sunt dati afar din manastiri ca de ..nu sunt pe placul fiarei , impotriva Preotilor Adevarati la fel caterisiti care asemeni deranjeaza fiara
        PRIGOANA A INCEPUT
        urmeaza si impotriva celor ce sunt pentru HRISTOS in ORTODOXIE anume cei ce nu vrem a ingenunchea la fiara la acest sistem jidano masonic , la antihrist
        de asta a spus Sfantul Parinte Iustin UNITATE ,
        UNITATE CU HRISTOS si nu unitate cu dracu
        Ce Treaba are LUMINA cu intunericul ?
        „cozile de topor la iad vor merge …si mucilagiul singur va cadea din BISERICA ” Sfantul Parinte Arsenie Boca
        amin.

        Apreciază

    • Maria said, on februarie 4, 2014 at 11:52 pm

      Cei noua copii ai lui , nu reprezinta un argument ca acest domn sa primeasca voturi pentru a intra in Parlamentul European , care nu-i altceva decat CASA A SATANEI , acolo se fabrica toate desertaciunile lumii , acolo se decide soarta economiei tarilor Europei , acolo se voteaza legi imorale impuse tarilor membre ,
      de acolo porneste lupta impotriva tarilor ortodoxe , de acolo fiecare individ este urmarit si controlat , inregistrat in baza de date a calculatoarelor de la Bruxelles , prin telefoanele mobile , televizoarele de ultima tehnologie , carduri , cipuri etc .Din acest loc lucreaza permanent satana .
      In acest caz , oare ce cauta un crestin ortodox roman , intre acesti lupi rapitori , cand orice ai face , nu te poti lupta cu ei pentru a apara binele de rau .Cred ca interesul este banul . Un europarlamentar , este bine platit ,
      fiind supus Sistemului , integrandu-se in Sistem , lucrand pentru Sistem impotriva intereselor Statelor .

      Apreciază

      • Maria said, on februarie 5, 2014 at 12:39 am

        Iata ce fac romanii in PE , pe 4 februarie 2014 , s-a votat in PE , cu 394 de voturi printre care si 7 romani europarlamentari , o varianta a raportului „Lunacek ” , raport ce vine in sprijinul legalizarii casatoriilor intre sodomiti , in toate tarile membre si bineinteles si in Romania .

        Apreciază

    • clement said, on februarie 5, 2014 at 1:32 pm

      @John of

      De ce prostie ? Sunt in posesia unui document filmat, difuzat si pe canalul Arte, in care se prezentau operatiile de modificare a trasaturilor specifice etniei, (nasuri, buze, urechi), de catre medici germani de orgine evreiasaca, facute coreligionarilor lor super gradati din armata lui Dolfi.
      Marsavul peisagist i-a tras in piept pe nemti cu delirul sau oratoric, pus la punct de o armata de oculti nebuni.

      Apreciază

  15. john said, on februarie 4, 2014 at 7:27 pm

    Coincidenta stranie sau sa-i fi trimis marele duhovnic Iustin Parvu un mesaj de dincolo de moarte? – http://www.kanald.ro/este-un-semn-icoana-sfintei-treimi-a-plans-a-doua-oara_35594.html#sthash.TpDy1vXv.dpuf

    Apreciază

    • G-man said, on februarie 5, 2014 at 9:22 am

      cica mai are icoane in casa ! sa rad sau sa plang .. are 3 icoane inghesuite langa tv ..din care una necanonica.. una catolica .. si una la candela …. mare credincos.. probabil ca maine poimaine face si asta o secta si da binecuvantari la toti …….care o sa alerge la el pentru vindecari.

      Apreciază

  16. mircea.v said, on februarie 4, 2014 at 8:05 pm

    E prima data cand aud de acest domn. Scuze.

    Da ca sa ma lamuresc si eu un pic, stie cineva care a atitudinea lui fata de biometrie, acte electronice si fata de legionari?

    Apreciază

  17. Aurora said, on februarie 5, 2014 at 12:23 am

    Iulian Capsali, Razvan Codrescu, Razvan Bucuroiu, Claudiu Tarziu sunt cam toti facuti de aceeasi ”mama”. Toti pro-cip, pro ecumenism, pro ”valorile” europene (care or fi alea ?). Si vorbesc cam aceeasi limba de lemn, de aceea se si inteleg atat de bine. De ce nu vor sa asculte de cuvantul limpede al Parintelui Iustin ? Pentru ca Sf. Iustin nu a incurajat statul la taifas cu satana, el a fost foarte radical cand s-a pus problema mantuirii : dragii mosului, solutii omenesti nu sunt ! Dar ei( toti in cor sau pe rand, cum s-or fi nimerit ) posibil ca au zis : nu sunt solutii oemenesti ? Deloc ? Macar una-doua mai mititele dar tot ar fi ceva decat nimic, caci noi avem nevoie sa ne agatam de ceva cat de mic, orice, numai sa nu ne trimiteti in padure, in bordeie, in pesteri sa ne ascundem de teama unei false probleme, aceea a unui mic cip in documente sau in noi. Problema mantuirii ? Sigur ne-o punem, dar nu e nevoie sa marturisim. Facem si noi ce putem. Dar cea mai buna e ascultarea. Daca zice Patriarhia sa luam cipurile, le luam, facem ascultare. Il iubim pe Hristos si vrem sa ne mantuim, ne place sa vorbim despre sfinti, despre virtutile crestine, dar nu intelegem sa ne retragem prin munti si prin paduri din calea cipului, caci nu e niciun pericol in el, e chiar mic si inofensiv si toate tarile civilizate l-au adoptat. Noi vrem sa mai traim un pic in lumea aceasta in care ne-am nascut si nu suntem pregatiti s-o parasim pentru ca ne place in ea si aici vrem sa murim. Uite, eu am facut 9 copii si vreau sa stau cu ei aici sa-i cresc, sa-i dau la inot si la vioara, poate chiar la teologie, dar nu sunt dispus sa plec pe coclauri. Voi, talibanii de pe saccsiv sunteti de neinteles pentru mine…

    Apreciază

    • Marius Ianuș said, on februarie 5, 2014 at 4:15 pm

      Dragă Aurora, dar tu crezi că ar fi ceva rău dacă s-ar ridica în țările europene mișcări naționalist-creștine care să oprească tăvălugul ăsta al masonilor, măcar pentru câțiva ani? Evident, ar fi doar o amânare a dezastrului, dar, dacă s-ar opri nebunia asta (biometrie, homosexualitate) pentru câțiva ani, poate ar putea fi treziți/salvați mai mulți și poate și noi, cei care ne-am trezit, am putea să ne mai întărim. Poate că nu am dreptate, nu știu… dar eu sper să se ridice astfel de mișcări și să zdrobească masoneria, măcar într-o parte a Europei, cum a fost în anii `40. Oare nu avem atâția muceninici în istoria recentă și din pricina acestor mișcări? Ar mai fi existat o rezistență la fel de hotărâtă dacă nu erau ele? Eu nădăjduiesc că Dumnezeu ne va da șansa unei treziri colective. Poate nu o merităm, dar…

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 5, 2014 at 4:47 pm

        Marius Ianuș

        Intreaba-l te rog pe Iulian Capsali daca vrea sa mearga pe linia Miscarii Legionare.

        Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 5, 2014 at 5:05 pm

        Frate Vasile, iată ce spune el în discursul public cu care și-a lansat candidatura: http://activenews.ro/de-ce-candidez-la-europarlamentare_1817824.html (Se exprima aici si la adersa actelor biometrice.)

        I-am trimis un email, dupa cum m-ai rugat, la adresa de email pe care am gasit-o in pagina la care trimit mai sus (nu am mai vorbit cu el vreodata), cu urmatoarele intrebari: 1. Ce parere aveti despre descendenta dvs greceasca? 2. Ce parere aveti despre Miscarea Legionara? 3. Pot fi acceptate actele biometrice?

        Cred ca ele sintetizeaza cam toate nedumeririle noastre. Doamne ajută!

        Apreciază

  18. clement said, on februarie 5, 2014 at 1:50 pm

    Va trenasfer si dumneavostra comentariul pe care l-am facut pe blogul domnului Udriste, in speranta ca aspirantul il citeste, ia contact cu noi si ne convinge.

    Domnul Capsali doreste sa intre in diplomatie, dupa cum ne informeaza domnul Roncea.
    Europarlamentar inseamna, in fapt, diplomat.
    Vreau sa cred ca domnia sa este o persoana onesta si capabila sa reprezinte interesele romanilor.
    Astept cu mare interes o „expunere de motive ” a domnului regizor, din care sa ma lamuresc ce mesaj vrea sa poarte catre concetatenii europeni si care sunt optiunile sale in chestiuni de educatie, economie,comert international,suveranitate nationala.
    Punctual, ma intereseaza parerea sa in chestiunea migratiei tiganilor.
    M-ar interesa deasemeni sa aflu, cum este posibil sa cresti si sa educi 8 copii in Romania, fara sa faci compromisuri si fara sa iti epuizezi sotia.
    Domnul Capsali este prezentat drept un tata model.Este imperativ ca bulversata „familie ortodoxa romana” sa inteleaga cum arata un asemenea model patern.
    Din putinul si oarecum superficialul portret biografic facut de presa, am aflat ca domnia sa a fost alaturi de Marian Munteanu, in 1990.
    Mai este domnul Capsali alaturi de Marian Munteanu?
    Imi permit sa folosesc apelativul simplu cand ma refer la liderul studentilor, in virtutea dreptului capatat in calitate de fost naiv sustinator petitional, vocal si pietonal al acestuia.
    Dupa 24 de ani de la momentul Piata Universitatii, un regizor este poate dator sa le explice romanilor care au pazit „zona libera de neocomunism” delimitata cu o sfoara, cine a scris scenariul Pietii.
    Sa stiti ca l-am intrebat si pe Dragos, dar mi-a dat un raspuns care nu m-a convins.

    Apreciază

  19. Marius Ianuș said, on februarie 5, 2014 at 3:10 pm

    Numele e grecesc. Vine de la καψαλισ , care înseamnă ”arzător”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 5, 2014 at 4:43 pm

      Marius Ianuș

      Frate, ce nu intelegi?

      Ce facem acum? Traducem numele ca sa aratam daca cineva este sau nu evreu?

      Ai auzit de scutul rosu, omul de aur, stanca soare, stanca muntelui, omul munte, etc.?

      Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 5, 2014 at 5:15 pm

        Poate e pierdere de vreme, da… Eu sunt obsedat de chestiile astea, din pricina etimologiei numelui meu. Mi s-a părut important de stabilit dacă Iulian Capsali e, după nume, aromân sau grec. Eu am o problemă asemănătoare Drăjan / Drăgan pare slav (și etimologic așa și e – înseamnă ”cel iubit” / ”cel drag”), dar am găsit un site cu frecvențe ale numelor (nu îl mai descopăr acum…) în care numele era arătat ca fiind de patru ori mai folosit în România decât în Serbia. Asta putând să însemne că e (și) românesc (doar s-a vorbit și pe la noi slava veche, câteva sute de ani, cel puțin la nivelul bisericii și al școlii). Iar apoi ”drag” e un cuvânt bine intrat și în limba română. Dar o să caut să scriu ceva pe blogul meu despre asta (despre descendența / etimologiile numelor mele), ca să nu îi mai zăpăcesc și pe cititorii tăi. Iartă-mă.

        Apreciază

  20. Stefan said, on februarie 5, 2014 at 9:21 pm

    Eu sunt primul interzis pe pagina de FB a lui Capsali,desi nu eram trecut la prieteni,mi-a aparut pe pagina mea de FB o notificare cu stirea ca tatal eroin candideaza la parlamentul european.Pe moment mi-am zis ca omul are intentii bune dar vazand semnul electoral de pe formularul pt. semnaturi i-am adresat 2 intrebari, prima : ce semnifica semnul electoral ? Iar a doua intrebare : daca face parte din masonerie ? Individul nu mi-a raspuns la nici o intrebare si automat mi-a dat automat interdictie pe pagina lui de FB,semn ca intrebarile mele l-au deranjat. Eu ii transmit ca am sa-l votez la parlamentul european, sper sa castige un loc ca sa se compromita definitiv.

    Apreciază

    • G-man said, on februarie 6, 2014 at 8:48 am

      Stefan … omule ce iti trebuie ca sa intelegi ca semnul la care te referi e crestin suta la suta ? nu ai vazut linkurile pe care ti le-am postat ? sunt si dovezi arheologice … de ce o tii langa cu semnul ?

      Apreciază

    • Maria said, on februarie 6, 2014 at 9:05 pm

      Stefan,
      De ce crezi ca se va compromite daca va intra in PE ?In ce sens se va compromite ?
      Acolo intra toata adunatura antihristica a Europei .E destul sa intri acolo ca te „omogenizezi „imediat , ca doar pentru asta se platesc cu mii de euro .
      Iar daca-l votezi , esti partas la ceea ce fac acestia impotriva Statelor membre .

      Apreciază

  21. Aurora said, on februarie 5, 2014 at 11:39 pm

    Marius Ianus
    Nu cred ca trebuie sustinut. E un om cu stari umorale,limbajul il da de gol, nu stii ce mizerii a scris despre fratele saccsiv cand a fost arestat, cat jubila licheaua ! Vrea sa fie eruroparlamentar ? Pai ce sa caute un crestin in asa adunare satanica ? Un crestin n-are ce sa caute in ciorba politica, mai ales cea de la Bruxelles. Daca Dumnezeu vrea sa ne mai amane ceasul cernerii, o va face pe cai nestiute si neintelese de noi, dar eu nu-mi pun baza in politici si politicieni, oricat de multi copii ar avea. Il felicit ca i-a facut pe toti si nu si-a trimis nevasta la avort cum au facut-o altii, dar decat sa se ocupe de treburile cezarului, mai bine s-ar ocupa de copilasii lui, sa-i fereasca de vaccinuri, de teoria genului din scoli si sa-si ajute nevasta in cresterea lor. Sunt multe treburi pe acasa de facut.

    Apreciază

  22. valentin said, on februarie 6, 2014 at 12:55 am

    SFINTE IUSTIN, ROAGĂ-TE LUI HRISTOS , DUMNEZEU PENTRU ACEI CARE SE ARATĂ LIDERI ŞI DE FAPT NU SUNT !
    SCOATE-I DIN ÎNŞELAREA DEMONICĂ ÎN CARE SE CHINUIESC , DĂRUINDU-LE LOR BINECUVÎNTAREA EVANGHELIEI LUI HRISTOS!

    Apreciază

  23. timisorean1 said, on februarie 6, 2014 at 1:21 pm

    Pentru mine, problema e simpla. Nu ar trebui nici un roman sa candideze pt PE. Dar cum asta nu se poate, atunci ar trebui sa nu votam la aceste alegeri pt a nu legitima aceasta institutie si implicit nici ue. Chiar nu conteaza cine candideaza, poa sa fie si mama ca tot nu votez. Si din ce stiu eu, PE e doar de decor, decizile luandu-se in alte foruri(comisii). PE e doar pt legitimitatea ue si pt formarea unei paturi f numeroase de nomenclaturisti(ca sa le zic asa) platiti cu sume absolut exorbitante si care, impreuna cu familia, rude, priteni apropiati(toti care au ceva de castigat din acea prezenta in PE), catel si purcel, pun umarul(cu putere) pt ue fara sa mai conteze vreo ideologie.

    p.s. D-nul Capsali, daca vrea sa schimbe cu adevarat ceva, sa candideze pe plan intern.

    Apreciază

  24. Marius Ianuș said, on februarie 6, 2014 at 6:19 pm

    Iulian Capsali nu ne răspunde și încep să mă întreb… dacă nu ne răspunde acum, când are nevoie de ajutorul nostru, cum ne va răspunde când vom avea noi nevoie de ajutorul lui? Eu sper totuși să răspundă. Am mai adăugat două întrebări, ca să cuprind toate nedumeririle din această discuție. Iată ultimul mesaj pe care i l-am trimis:

    ”Dragă domnule Capsali,
    vă reamintesc întrebarile mele.
    Am mai adaugat două.
    Ele sintetizează nedumeririle unui grup destul de numeros de creștini:

    1. Ce părere aveți despre descendența dumneavoastră grecească?
    (Știu că dumneavoastră vă definiți ca naționalist român sau aromân, dar atât etimologia numelui, cât și figura vă arată, după părerea mea, a fi descendent al unor greci.)
    2. Ce părere aveți despre Mișcarea Legionară și interzicerea însemnelor și opiniilor legionare?
    3. Pot fi acceptate actele biometrice?
    4. Ce înseamnă cele două finanțări, cea de 89.250 RON din 2011 și cea de 71.250 RON din 2012 care au fost acordate lucrării dvs ”La memoire des murs”? De ce sunt două și de ce sunt atât de mari?
    5. De ce ar trebui să candideze un ortodox pentru un loc în Parlamentul European. Ce sperați să faceți acolo? Ce ar trebui să facă ortodocșii la nivel politic?

    Doamne ajută!”

    Apreciază

    • Marius Ianuș said, on februarie 7, 2014 at 1:46 pm

      Nu îmi răspunde, iar prin asta dovedește, încă o dată, că e grec. Pe ăștia, dacă îi calci oleacă pe bătături, nu le mai ajungi apoi la nas nici cu prăjina. Cică atunci când se roagă la Măicuța Domnului, grecii spun: ”Maica Domnului, ori faci sp fie așa, ori nu te mai cunosc!” ( 😀 )
      Sigur, ar fi foarte ușor să-i dăm cu câteva versuri din Scrisoarea a III-a peste năsucul ăla al lui subțire, de grec căpos.
      Dar eu propun să îl susținem. Nu pentru intrarea în Uniunea Europeană, în care prezența României e ilegitimă (pentru așa ceva ar fi trebuit hotărât printr-un Referendum), ci așa, în general, ca om politic.
      Până la urmă, suntem mai întâi creștini, iar în el ar trebui să vedem un frate, pentru că un om cu nouă copii e cu siguranță credincios.
      Și, vorba psalmistului: ”Psalmul 132:
      Dar ce este mai bun şi ce este mai frumos decât a locui fraţii împreună! Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, care se coboară pe marginea veşmintelor lui. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munţii Sionului, că unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac.”
      Frate Vasile, poate ar trebui să lucrăm și noi un pic la unirea asta a ortodocșilor. Că la dezbinare lucrează alții destul. Doamne ajută!

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 7, 2014 at 2:49 pm

        Marius Ianuș

        Spui ca „un om cu nouă copii e cu siguranță credincios„.

        Esti sigur?

        Apreciază

      • Marius Ianuș said, on februarie 7, 2014 at 5:06 pm

        Frate Vasile, dacă citim cu luare aminte motivația lui – http://activenews.ro/de-ce-candidez-la-europarlamentare_1817824.html – ea e cea a unui creștin. E adevărat că vorbește ”pe limba lor” și că pare a nu se situa foarte clar în tabăra anticip, dar asta poate fi și o strategie ”politică” – să ne gândim doar pentru câți creștini sau așa-ziși creștini noi nu suntem ”niște talibani”. Probabil că Iulian Capsali vrea și voturile lor. Dar, din cele pe care le spune despre actele biometrice, se subînțelege că știe destul de clar care e problema. Sigur, era mai bine să spună clar: ”cipul e pecetea satanei!” Dar probabil că atunci și-ar fi pierdut mulți dintre susținători. Iar grecii sunt șireți. Nu știu ce să zic. Eu m-aș fi bucurat mult să apară un politician ortodox mai evident român (un Ion, un George, un Vasile, un Vieru, un Frunză, un Câmpeanu, un Ciobanu, un Marin etc etc). Dar, din moment ce românii mai verzi par a fi adormiți, e bun și Capsali. Eu cred că avem nevoie de cât mai mulți politicieni ortodocși, cum sunt Mihai-Sivliu Chirilă și Iulian Capsali, între care să ne găsim un lider. De asta e cea mai mare nevoie. Uite ce lider au francezii: http://www.youtube.com/watch?v=tSOUyb8SEYc
        Nu crezi că ne-ar trebui și nouă așa ceva? Doamne ajută!

        Apreciază

  25. G-man said, on februarie 7, 2014 at 11:12 am

    recomandare !

    tot am vorbit aici de aceasta carte ..

    http://ro.scribd.com/doc/60364953/Sfantul-Ioan-de-Kronstadt-Via%C5%A3a-mea-in-Hristos

    Sfantul vorbeste si cum sa ne comportam cu animalele. Ce inseamna teatrul pentru un crestin si daca se pot combina.
    Sfantul mai vorbeste si despre atitudinea pe care trebuie sa o avem impotriva celor ce duc in ispita si smintesc ….exemplu la pagina 103….. „Uneori perfidia diavolului se arata in noi sub forma indiferentei……”

    O carte de mare folos despre multe altele… Cititi-o!

    Apreciază

  26. Marius Ianuş said, on februarie 11, 2014 at 6:28 pm

    Frate Vasile, Iulian Capsali mi-a răspuns, dar m-a rugat să nu public răspunsurile. Eu încerc să îl conving să mă lase să le public, tocmai pentru risipirea nedumeririlor noastre și ale cititorilor noștri. Doamne ajută!

    Apreciază

  27. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază

  28. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază

  29. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază

  30. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază

  31. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază

  32. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază

  33. […] Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.