SACCSIV – blog ortodox

Video (in direct): Parada de Ziua Victoriei de la Moscova

Posted in al doilea razboi mondial, Moscova, RUSIA, URSS, Vladimir Putin by saccsiv on mai 9, 2024

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on mai 9, 2024 at 12:22 pm

    https://www.activenews.ro/opinii/Reteta-kovesista-a-filmului-21-de-Rubini-si-Marele-absent-189208

    Din articol:

    „Ceea ce multi exaltati fani ai acestui film nu inteleg e ca saracia este un scut, ca daca nu exista coruptie institutionala va vaccinau soldatii lui Kovesi cu forta, ca dictatura legii este mai primejdioasa decat slabiciunea omeneasca. Fereasca Dumnezeu de legalitatea userista a sistemului kovesist! Dictatura legii peste om inseamna izolete, copii rapiti din familii si dati spre adoptie minoritarilor, vaccinare forțată, orase de 15 minute, pandemii si scor social, interese corporatiste, uciderea individualitatii, caderea in plan secund a umanului, caci intr-o dictatura a legii, cand legile sunt antihristice, oamenii se nasc doar pentru a servi aceste legi… totul in numele respectarii legilor, ori… LEGILE SUNT FACUTE PENTRU OM, NU OMUL, PENTRU LEGI. Legile pot fi profund nedrepte si imorale, intr-un stat antihristic. Deci lasati-ma cu „vai, Romania este corupta!”, coruptia din Occident e incomparabil mai mare decat in Romania si acolo e si „domnia legii”. De asta, au acceptat toate spurcaciunile… nu va mai faceti iluzii… intre tâlhar si asasinul de suflete de copii, eu aleg tâlharul, caci e posibil sa se mantuiasca pe Cruce, dar asasinul de copii satanist, ramane asa pana dincolo de moarte… pe ala nu-l mai vindeca nimeni.”

    Apreciază

    • Bill said, on mai 11, 2024 at 4:17 am

      As fi preferat sa nu imi exprim (public) parerea despre autorul ( „pelerinul roman”) articolului din ActiveNews …. Au aparut mai multe articole, cam de acelasi gen / pe acelasi calapod … si f. putine care ( din titlu) par sa fie pozitive si sa inteleaga despre ce este vorba in realitate …

      Deci ce urmeaza e referitor la acest autor si la articolul lui. Problema care se pune e daca lucurile prezentate in film pot fi prezentate intr-un asmenea mod sau daca omerta (legea tacerii ) trebuie sa domneasca, nu doar in MAFIE, ci si in BOR… Sunt convins ca nu am argumentat in modul cel mai teologic / duhovnicesc ideile, si ca altii o pot face mult mai bine decat mine, am vrut doar sa subliniez niste idei si sa le prezint pe unele, sub forma unor intrebari retorice… (imi cer scuze si pt. lipsa de conciziune)

      Rețeta kovesistă a filmului „21 de Rubini” și Marele absent de PELERINUL ROMÂN […] Acest FILM NU ARE NIMIC DUHOVNICESC IAR SPARGEREA TABUURILOR DE CATRE PREOTUL-REGIZOR NU ARE FUNCTIE CATHARTICĂ prin Mărturisire, CI DRĂCEASCĂ, prin atenta regizare a SODOMIEI!  PELERINUL ROMÂN :„intre tâlhar si asasinul de suflete de copii, eu aleg tâlharul, caci e posibil sa se mantuiasca pe Cruce, dar asasinul de copii satanist, ramane asa pana dincolo de moarte… pe ala nu-l mai vindeca nimeni.” 

      Filmul nu face apologia vreunui „asasin de copii”, iar modul in care denaturati problematica / filmul e una pur mincinoasă, iar Tatăl Minciunii este SATAN.  E trist ca unii pot cădea in capcana unor astfel de minciuni sfruntate, emise de pseudo-aparatori ai Ortodoxiei, mediatizați de fituica ecumenista ActiveNews.ro  

      Am văzut filmul. Ortodoxia e prezentată si reprezentată LUMINOS de un preot foarte in vârstă, fost deținut politic (legionar), căutat de lume, ostracizat de șefi si înlocuit cu un tanar preot f.mercantil (deși protopopul recunoaște ca batranul preot e de fapt, cum ar trebui sa fie price preot).  Niciun ortodox adevărat nu se poate „sminti” vazand filmul. Rămâne cel mult cu un gust amar, ca lucrurile sunt in realitate ( in BOR) EXACT așa cum sunt prezentate in film. Cine sare ca ars, vazand acest film ? 

      • Orice individ căruia filmul îi pune , de fapt, oglinda in față  , care vrea ca gunoiul / hoitul care pute de la o posta, sa stea in veci, sub preș si CRIMA sa continue la nesfarsit…  
      • Sau orice individ care nu are habar ce e Ortodoxia, nici nu ii pasa realmente, de Ortodoxie, dar vrea sa para „ortodox” ( in mod fariseic). 
      • Sau orice individ ( necatehizat, cum sunt imensa majoritate, care nu au auzit de ecumenism, de Creta, de apostazie, etc)  care nu are idee ce se intampla pe lumea asta si își dă si el cu părerea, ca sa se afle in treaba  ……….

         Întrebări (retorice): 

      • Sf.Ioan Gura de Aur ar fi tăcut, vazand aceste lucruri ( din BOR ) ?!  (din cate știu, a mustrat-o pe împărăteasă, pentru o vie furata, si s-a ales cu alungarea din scaunul patriarhal si cu exilul, care i-a adus si moartea)
      • Ar fi fost posibila instaurarea oficiala a APOSTAZIEI (SATANISMULUI ECUMENIST), in BOR, fara a avea ierarhi profund corupți si si santajabili ?  Eu zic ca nu . Deci a face apologia „talhariei”, caum o faceti dvs, printr-o antinomie scoasa din maneca, cu „asasinii de copii”, e un mod f.pervers de a prezenta talharia ca o „ortodoxie” acceptabila … Ați tăcut mâlc, la absolut orice, inclusiv la APOSTAZIA din Creta, si acuma va erijati in „apărători ai Ortodoxiei”,  mințind si ducandu-i de nas, pe naivi si pe cei 90%…99% necatehizati  ?!

      DE CE consider ca acest autor, „Pelerinul Român”, MINTE (sper sa mă înșel, dar nu vad cum):

      (A) Observații:

      • LEGILE antihristice si antinaționale nu pot fi impuse decât dacă ai niște conducători corupți, deci SANTAJABILI, cărora NU LE PASA decat de satisfacerea viciilor lor, de care sunt ORBITI … Deci a face talharia  (la nivel ecleziastic), drept „acceptabilă”, e o IMENSA ticăloșie in sine si nu e pentru a apăra Ortodoxia, ci pentru a apăra TICĂLOȘIA, SODOMIA, etc . Modul in care talharia e făcută / declarata „acceptabilă” ( de autor) e printr-o MINCIUNA, prin antinomia cu „asasinul de copii satanist” pe care-l scoate din maneca… ( minciuna fiind DUBLA, prin sugestia ca ar fi doar in Occident, nu si pe aici)
      • „Atenta regizare a Sodomiei” (in film) se reduce la
        • 1) o secvență de 10 secunde cu un ierarh mahmur, in pantaloni scurți, după un chiolhan (iar dacă unii critici nu semnalau ca filmul infiereaza homosexualitatea din unele zone de varf ale BOR, eu unul nici nu sesizam acest aspect, in respectiva scenă    …)
        • 2) 2 lesbiene care se sărută pe gură, vreo 5 secunde, la o petrecere a oficialităților  (primari, procurori, etc), si o tentativa de sărut pe gură ( tot vreo 5 secunde), comisă de o șefă din U.E. 

      (B) Întrebări (retorice) pentru autorul articolului („pelerinul roman”) ( întrebări retorice, adică nu va obosiți sa răspundeți, domnule „pelerin”, ca ați spus deja tot…)

      • Va deranjează așa tare un film ARTISTIC, care dezvăluie corupția (reala, nu o generalizeaza), sodomia ( reala, nu e nici ea generalizată) din BOR, DAR NU VA DERANJEAZĂ nici corupția din BOR (e pe scara cam largă si un subtip al ei (simonia), sunt sigur ca e condamnat de Sf.Canoane), NU VA DERANJEAZĂ nici SODOMIA din unele zone de varf ale BOR ?!  Adică preferați sa stea tot gunoiul sub preș si toți sa fie complici, prin tăcere, ca dvs, la aceste marsavii, care atrag furia divina  si nenorocire asupra unui popor întreg ?! 
      • Considerați ca la noi nu sunt „asasini de suflete de copii” ?! ( si nu mă refer la cazurile de pedofilie ale unor ierarhi BOR, deja documentate juridic, ci la educația sexuala+LGBT din școli, la milioanele de avorturi, la MAFIA PEDOFILA organizată si complice cu Statul din Umbra (v. cazul „Caracal”, dar sunt mii de cazuri „Caracal”)  la „vaccinarea” ( cu nano-cipuri, oxid de grafen, proteine citotoxice si cancerigene)  părinților si copiilor, (pană si izolarea / carantinarea covid a dus la grave tulburări psihice si a marcat pe viață copiii – sinuciderile lor nu sunt înregistrate in România, aflăm doar din ziare ca f.mulți „cad de la etaj” )etc, etc – si lista e cam lungă, dar mă opresc aici …)
        • Exemplu concret, din film, de „asasini de suflete de copii”, pe care autorul se preface ca nu-i vede: absolventului de teologie, un tânăr f.sensibil, i se refuză (fără  niciun motiv concret, clar motivat), hirotonia (de către ierarhul  ghidat de bunul plac, cel prezent in scena descrisă mai sus, cu chiolhanul terminat spre ziuă,  fără tinuta vestimentara completa). Iar tânărul ( a cărui mama era bolnavă de cancer, al cărui tată se băgase până peste cap, in datorii, ca sa-l bage la Seminar / Teologie si să-l întrețină) se sinucide. Aici nu avem niciun „asasin de suflete de copii” ?

      Apreciază

    • Bill said, on mai 11, 2024 at 4:56 am

      Când Guvernul convoacă Biserica la Sinagogă – Pr.Ciprian Mega (primele 5 minute)

      Preotul regizor Ciprian Mega nu are cea mai bună părere despre Kovesi: În fața femeii-călău, Ciucă și Ciolacu sunt ca porcul la ignat 

      Pr. Mihai-Andrei Aldea: 21 de rubini. O viziune, mai multe viziuni

      Cristian Niculescu: 21 DE RUBINI – POLITICA STRUȚULUI Nu-i înțeleg pe cei care refuză să vadă filmul. Nu poți comenta ceva cu care nu ești la curent. Dar e mai ales o chestie de documentare asupra unei teme controversate.

      Elena Dulgheru: ”21 de rubini” – tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

      PS. e halucinant cat de mulți critici au văzut o „asemănare izbitoare” intre procuroarea din film si Laura Codruța Kovesi (LCK), pentru a-l acuza pe regizor ca „o albeste” pe LCK) deși procuroarea din film: 

      – e onestă (juridic, cu dosarele) de la cap la coada,  

      – nu e in pat cu un general SRI care conduce statul din umbra,  

      – e aruncata in inchisoare de sefii din Ministerul Justiției ( si eliberată relativ rapid) , ca sa fie pusă pe tușa, intrucat nu a executat comanda de a ingropa un dosar 

      – dramele prin care ea trece (mediul corupt / ostil / sinistru din Justitie, culminand cu incarcerarea ei; moartea mamei, bolnavă de cancer; sinuciderea fratelui; imbolnavirea grava a tatălui (AVC sau probleme neuronale)) o basculeaza de la petreceri + amant (care o si părăsise), spre Biserica. TOȚI  CRITICII filmului se prefac ca nu vad convertirea procuroarei si pretind ca nu exista niciun mesaj duhovnicesc si nicio raza de speranta / de har, in film).

      Ce știm ( din presa) despre LCK: 

      – a fabricat dosare, a lucrat mână-n mână cu Serviciile, subordonand ( si ea) Justiția 

      – nu e aruncata in inchisoare, ci intr-o funcție mare de tot, la Bruxelles 

      – nu am auzit / citit niciodată despre vreo legătură a ei (LCK)  cu Biserica ( e drept, e o problema strict personală, dar alții ( Ciuca, Ciolacu, Ciolos, s-au mai afisat, electoral, prin biserici, starnind justificate critici pentru fariseism si minciună in forma agravanta )

      Apreciază

  2. mirc ea.v said, on mai 9, 2024 at 12:28 pm

    Nu trebuie sa uitam, plata doar cash, chiar daca platim mai mult. Asta sa fie mica noastra jertfa, si marturisirea noastra. Fata de cele patimite de Sfintii Inchisorilor, oricum este zero.

    Pe teme de digitalizare, acte biometrice, control, disparitia banilor cash, nu e nici o diferenta intre Putin si ue, sua, china…

    Apreciază

  3. scortisoara said, on mai 9, 2024 at 12:32 pm

    Ce dictie are prezentatorul si ce voce puternica ! O fi luat untura de bursuc sau de urs ….:))))))))

    Si astia ,stau in ploaie fara sa faca pneumonie . Natiunea rusa calita ! 

    Unde sunt eu pleostita ca nici apa nu pot sa beau trebuie sa fac ceai …. Da` ma fac eu bine

    Apreciază

  4. Bill said, on mai 11, 2024 at 5:36 am

    Desant militar aerian cu 2000 de parașutiști în județul Cluj. Se închide circulația pe Autostrada Transilvania

    Sincronizare suspectă. România intră în febra pregătirilor pentru un atac nuclear

    Statele Unite au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru ”siguranța cerului românesc”

    Cu cărțile pe față: Ungaria refuză să participe la „misiunea nebunească a NATO de a ajuta Ucraina”!

    Va intra Macron în război cu Rusia? – 5 motive de DA

    Prim-ministrul polonez Donald Tusk, informație bombă: Militarii NATO sunt deja în Ucraina

    Urgent Warning to the Nation: The US Military is UNFIT to FIGHT  Avertisment urgent către națiune: Armata SUA nu este aptă să lupte

    Trei miniștri francezi suspectați de încălcarea legii   

    [..] ”Fapta de a livra unei puteri străine, unei societăți sau organizații străine sau controlate de străini, sau agenților acestora, materiale, construcții, echipamente, instalații sau aparate alocate apărării naționale este pedepsită cu treizeci de ani de închisoare și o amendă de 450 000 de euro” [..] După acest interviu, France-Soir a aflat că plângerea a fost respinsă, dar generalul Coustou nu are intenția de a se opri aici

    Fermierii din Vrancea s-au răsculat. Au atacat un punct de lansare a rachetelor antigrindină

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.