SACCSIV – blog ortodox

Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP?

Posted in CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE, CIPURI, RAZBOI INTRU CUVANT by saccsiv on august 13, 2010

   Si-a bagat dracul coada si ceea ce nu credeam ca se va intampla, iata ca se petrece … Fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT ma ataca. Spre bucuria multora. Ca si asa, noi cei ce vorbeam despre vremurile apocaliptice si despre renuntarea la solutiile lumesti eram “multi rau” …

   Am constat azi, citind comentariile de la articolul lor RAZBOIUL – INEVITABIL DIN TOAMNA? ROMANIA – “PARTENER LOIAL” PRIVILEGIAT AL ISRAELULUI/ Romanii – “prostii” Europei si ai FMI/ Colapsul sistemului medical si exterminarea lenta a bolnavilor?/ DEZASTRUL INCENDIILOR DIN RUSIA LA UN PAS DE CATASTROFA UMANITARA?/ Pandemia de PANICA porcina a luat, si oficial, sfarsit. Dar se face partie pentru un nou mega-virus/ SEXUALIZAREA COPIILOR prin alimente si presiune psihica/ BULETINELE BIOMETRICE – RECONFIRMATE PT. 2011, PRIMA TENTATIVA DE REGLEMENTARE A INTERNETULUI IN ROMANIA/ Biserica – asediata mediatic (STIRI 9 – 12 august 2010)

   Ce i-a apucat, nu stiu exact. Cert este ca nu ma mai considera frate. Si ma numesc “blog anti sistem”. Adica intre ghilimele. Ei au scris mult acolo la comentarii, insa ce exact vor sa spuna, nu pricep. Asa ca ii intreb aici, ca sa stie toata lumea limpede care e parerea lor:

   Luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP?

   Simplu. Daca da, de ce da, daca nu, de ce nu. Fara ocolisuri pe dupa plop, fara vorbe cu subintelesuri multiple, fara atac la persoana, fara scenarite. La obiect.

   Eu zic ca trebuie sa le refuzam. Altfel, ne va fi greu sau imposibil sa refuzam semnul fiarei. Nu zic insa ca este obligatoriu sa le refuzam. Nu zic ca e lepadare de credinta daca le luam.

   Pare ca au dat oarece pasi in spate fratiorii razboinici. Sau poate ma insel. Oricum, ne vom lamuri dupa ce vor raspunde. Pana atunci, sa ne reamintim:

VIDEO: IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI …

VIDEO (si transcriptul) – Parintele IUSTIN PARVU: „ANTIHRISTUL este pe teren si lucreaza”

IPS BARTOLOMEU ANANIA despre APOCALIPSA

Parintele IUSTIN PARVU ne sfatuiese cum sa ne organizam in comunitati crestine pentru vremurile din urma – video

    Referitor la cip:

   Parintele pustnic Proclu spunea ca trebuie sa refuzam orice act nou cu cip incorporat:

Parintele pustnic Proclu: “Antihristul s-a nascut!”

   Parintele IUSTIN PARVU:

   „Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sânt obligaţi să se încadreze într’un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi pe orice act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială şi toate datele personale. 

   Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascunde o întreagă  dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane.”

   Prob­lema noas­tra cea mai mare acum este ca ne aflam intr-o bezna a igno­ran­tei si soco­tim pacatul nesti­in­tei un mare priv­i­legiu. Gen­er­a­tia aceasta a ajuns la apogeul nihilis­mu­lui. „Si ce daca fac lucrul acesta? A! Nu-i nimic!” Iei cipul – „Ei, n-are nim­ica!”; slu­jesti cu catolicii: „Ei, n-are nim­ica” si tot asa… toate nu au nimic. Nihilis­mul a nascut acest lib­erti­naj si aceasta stare te indrep­tat­este pe tine cumva sa faci orice, ce vrei, sa amesteci lumina cu intuner­icul, sa mergi si cu Dum­nezeu si cu mamona. In acest caz noi nu mai sun­tem ucenici al lui Hristos.

   Cititi va rog si:

Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)

   Parintele ADRIAN FAGETEANU:

 

   Cititi va rog si:

GRECIA: Memoriul Arhimandritului Sarandis Sarandos catre Arhierei, referitor la CARDUL ELECTRONIC AL CETATEANULUI …

   Indubitabil, acum ca s-a aflat ca vom avea buletine cu cip de la anul, multi frati vor merge pe la marii duhovnici si ii vor intreba clar: le luam sau nu. Ce credeti ca vor raspunde?

   Inchei subliniind ca eu ii iubesc pe fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT si consider ca un razboi intre noi este exact ceea ce SISTEMUL isi doreste. E posibil sa avem un punct de vedere diferit referitor la refuzul cipului. Daca da si cat de mare e diferenta de opinii, vom vedea. Insa pentru tot ceea ce au facut pentru trezirea poporului, niciodata nu ii voi ataca in maniera in care ei m-au atacat pe mine. Indiferent ce vor face de aici incolo. Eventual ii voi atentiona crestineste si punctual acolo unde mi se va parea ca vor gresi. M-am rugat, ma rog si ma voi ruga pentru ei. Asta suntem in primul rand datori sa facem unii pentru altii.

   Poate eu voi gresi in viitor. Indubitabil ca va trebui sa fiu tras de maneca. Vin vremuri cumplite si e foarte posibil ca toti sa ne clatinam. In acele momente trebuie sa ne sprijinim, nu sa ne imbrancim.

   Doamne ajuta!

191 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 14, 2010 at 4:01 pm

    Andreea

    Dar de ce sa pleci in padure? Unii o fac deja, dar le-am spus-o clar (precum o tot fac si pe acest blog): nu e solutia. E doar o oarece amanare. Foarte scurta de altfel. Unii viseaza ca isi fac o gospodarie si vor razbi. Fals. SISTEMUL va ajunge peste tot. Plecatul asta ajuta eventual cat sa ai oleaca mai mult timp sa te pregatesti pentru durerile ce vor veni. Sa te inarmezi cu ceea ce trebuie, departe de tambalaul din oras. Adica sa-ti poti aloca maximul de timp cu rugaciunea si cu unele lipsuri: incepand sa te dezveti cu comfortul de la oras. Ca un antrenament lejer si chiar necesar pentru unii ca atunci cand vor fi prigoniti sa nu-i fie usor SISTEMULUI sa-i faca sa se razgandeasca.

    Trebuie inteles: nadejdea noastra este in Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Nu in „solutii” de fentare a SISTEMULUI.

    Apreciază

    • andreea said, on august 14, 2010 at 8:09 pm

      Ai dreptate si iti multumesc pentru raspunsuri. Ceea ce ma framanta cel mai mult este faptul ca apar aceste acte cu cip, dar care inca nu vor fi implantate sub piele. Eu nu spun ca ar trebui sa le primim, dar chiar daca nu vom avea putere sa le refuzam, inca nu e totul pierdut pana nu le vom accepta pe mana sau pe frunte. Adica Dumnezeu te poate scoate din capcana, daca vrea, chiar si cand tu crezi ca esti la capat. De aceea spun, ca poate e voia Lui Dumnezeu ca unii sa mai ramana in lume, chiar cu pretul actelor, pentru ca acolo sunt mai de folos. Dar in momentul in care le-ai primit sub piele, te-ai lepadat, e clar. Mi s-a parut, dar poate mi s-a parut, ca excluzi aceasta varianta. Oricum, citesc zilnic blogul tau si imi place foarte mult. Stau pana tarziu la calculator si ma intreaba mama ” ce tot citesti acolo?!”

      Apreciază

      • IOAN said, on august 15, 2010 at 7:56 am

        andreea…SĂ FIE FOARTE CLAR PENTRU TOȚI CĂ ACCEPTAREA ACTELOR CU CIP ÎNSEAMNĂ LEPĂDARE DE HRISTOS ȘI TRECEREA DE PARTEA SISTEMULUI ANTICHRISTIC. .

        Apreciază

      • bogdan said, on august 15, 2010 at 2:34 pm

        IOAN, gandul imi spune ca gresesti si ca nici saccsiv nu este de acord cu tine.
        frate saccsiv, rog lamurire…

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 15, 2010 at 2:44 pm

        bogdan

        Fratele meu, te rog mult, asa cum am rugat si ceva mai devreme. Citeste articolul si cele cateva comentarii ale mele. Iertare, nu pot repeta laborios fiecaruia. Voi sunteti multi, eu sunt singur. Oricum, cred ca voi posta un articol separat, ca sa dau pe viitor doar link, cand voi mai fi intrebat

        Apreciază

      • bogdan said, on august 15, 2010 at 3:32 pm

        Ideea era ca eu, din ce am inteles cu mintea mea, este ca tu NU esti de acord cu faptul ca ACCEPTAREA ACTELOR CU CIP ÎNSEAMNĂ LEPĂDARE DE HRISTOS ȘI TRECEREA DE PARTEA SISTEMULUI ANTICHRISTIC, ci ca aceasta inseamna doar o cadere periculoasa care ar netezi drumul catre acceptarea pecetii si LEPADAREA finala. Insa permiti comentarii de genul celui de mai sus pe blogul tau, iar un incepator va lua drept bune cele zise – de unde cred ca a si plecat conflictul intre tine si cei de la razboi intru cuvant. Iertare…

        Apreciază

  2. dardala said, on august 14, 2010 at 4:57 pm

    saccsiv,

    devine tot mai greu să fii în acelaşi timp anti-sistem şi frate cu războinicii, de ce oare? Cîteva luni în urmă ţi-am sugerat că războinicii sînt nişte manipulatori, slujitori fideli ai sistemului. Sînt sigur că odată cu trecerea timpului acest fapt o să fie tot mai vizibil.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 14, 2010 at 7:30 pm

      dardala

      Tu esti stilist, asa ca, ce puteai zice …

      Apreciază

      • dardala said, on august 14, 2010 at 8:01 pm

        Şi tu te împărtăşeşti cu ecumeniştii, dar asta nu înseamnă că nu te pot asculta acolo unde ai putea avea dreptate.

        Apreciază

  3. victor said, on august 14, 2010 at 5:50 pm

    @saccsiv .am citit ca s-ar fi cheltuit peste 10mil. de dolari sa se descopere unde sa puna cipul in om si au gasit: pe mana dreapta sau pe frunte! daca ar fi crezut Scriptura n-ar fi cheltuit atatia bani. asa si noi facem tot felul de discutii daca ebine sa plecam din oras cand solutia s-a dat de catre cuviosii Paisie si Iustin Parvu: la tara! dar nu intr-o comuna super dezvoltata si aproape de orase mari ,ci departe in sate mai izolate si aproape de munte. oricum buletinele rau famatese vor implementa mult mai tarziu la sate. despre „razboinici” cred si eu [sper sa ma insel! ] ca sant ai sistemului . au postat o serie de articole ai sfintilor parinti ca sa atraga cat mai multa lume , dar acum incepe sa se vada cine sunt de fapt.[ inca odata spun-doresc sa ma insel]

    Apreciază

  4. Ortodox pe stil vechi said, on august 14, 2010 at 6:09 pm

    Sedeti blanzi nu trebuie luat nici un fel de act de identitate cu cip ca altfel pleaca Harul Duhului Sfant al fiecaruia care nu asculta practic nu are voie sa se inpartaseasca nici o data daca la primit .Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte sa nu uitam ca orice arma are doua taisuri si nima doar Dumnezeu o vede stie ce sai dea fiecaruia sa stiti ca asta sia dorit regizori Dezbina si Cucereste uitativa ce bine era inainte avea omul la tara 2 ,3 gainute asi vedea de treaba lui nu vorbea pe nimeni acum in Comunism sa faurit orase pentru a fi mai tarziu abatoare unde se taie din inima omului care muncea in 20, 30 de uzine toata tara acum sunt sute de mi de firme toti suntem patroni apare mandria Lui Lucifer doar la nivel de creeras care ne este dat De Dumnezeu tocmai 4 la suta dar inima o avem 100 la suta ne miram de ce e criza tocmai sa nu avem inima buna sa pricepem ce vine ca vine din cauza inimi noastre care vrea doar sa se alinte si sa iubeasca patimas .ce se vede omul cu pupila sa toate le mananca vermi dar sufletul e infinit daca l-am vedea neam minuna cata frumusete a creat Dumnezeu dar la invelit in trupul patimas sa putem noi alege doar cu inima unde vrem sa mergem la Iad sau la Rai.

    Apreciază

  5. Ortodox pe stil vechi said, on august 14, 2010 at 6:15 pm

    Sa nu uitam caci regizori se ocupa doar de tarile Ortodoxe : Fosta Iugos;avie, Grecia Ucraina ,Rusia ,vine randul Romaniei al Bulgariei dar sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea inima buna sa putem sa ne ajutam ca frati ca la Nunta fiului sau Iisus Hristos nu putem sa stam singurei la masa .

    Apreciază

  6. Aurora said, on august 14, 2010 at 8:32 pm

    Am spus-o si o repet : NU TREBUIE SA LUAM NICIUN ACT CU CIP, Niciunul ! Ce tot o dati cotita ? Ba ca aveti rate, ba ca aveti copii, ba ca nu e asa grav caci asta nu e pecetluirea finala etc. Cei care sovaiti oare nu va e rusine ? Voi nu vreti sa va mantuiti sufletele ? Sau vreti sa negociati cu slugile intunericului ca sa mai castigati ceva timp ? Cat timp ? 3 ani si jumatate. Merita sa va pierdeti sufletul pentru 3 ani si jumatate ? Lihnitilor, nu va lasati manjiti pentru roscovele lui Antihrist ! Invatati sa mancati cu lingura mica, spun pustnicii, invatati sa renuntati la sunca presata si la aer conditionat, va spun eu, daca vreti sa treceti cu bine Apocaplipsa ! Si eu sunt pacatoasa, slaba si fricoasa ca voi, n-am stofa de erou, dar de dimineata pana seara nu ma mai gandesc decat la prapadul care va veni si ma rog sa-mi dea Dumnezeu putere ,mie si familiei si la tot poporul. NU SPUNETI DINAINTE EU SUNT SLAB, NU STIU DACA REZIST, MAI BINE IAU CIPUL IN ACTE DAR NU VOI ACCEPTA IMPLANTUL ! Nu mai spuneti asa ceva nici in gand , ci inarmati-va cu curaj si spuneti NU-MI TREBUIE NIMIC DIN LUCRURILE SATANEI . IMI AJUTA DUMNEZEU SA TRAIESC SI FARA BULETIN SI FARA SEMNATURA ELECTRONICA SI FARA CARD DE SANATATE SI FARA PERMIS AUTO. NU MA LASA HRISTOS.

    Apreciază

  7. vlad said, on august 14, 2010 at 10:09 pm

    Frate Saccsiv, vezi comentariul Aurorei si vei intelege. Ea si cei ca ea(G-man,Ortodox pe stil vechi si altii) sunt acei mucenici digitali, care grabesc sa arunce valul deznadejdii. Dau sfaturi si invata pe altii cum sa traiasca. Acuza si cearta, arunca anateme in stanga si in dreapta. Habar nu au ce vor face atunci cand va fi nevoie de a face ceva, dar pe altii deja i-au osandit. Dau verdicte clare, stiu dinainte ce soarta ii asteapta pe cei ce accepta cardurile, au putere de viata si de moarte asupra lor. Au hotarat cine se mantuieste si cine nu. Fiecare are o parere. Sa ai „o parere” e de rau, ca nu stii de la cine vine parerea asta. S-au indepartat de realitate si traiesc intr-un basm in care ei sunt ortodocsi feroce si sunt mandrii de asta. Dar au uitat sa fie crestini.
    Spune-i celui care depinde de dializa sa nu accepte cardul de sanatate si sa moara. Spune-i TU asta din mintea ta de om si te transformi in ucigasul lui. Esti cumva duhovnicul lui sau al altcuiva? Stii tu ce plan are Dumnezeu cu el?
    Chiar cred ca unii sunt pusi sa intretina intentionat teroarea „digitala”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 15, 2010 at 4:05 am

      vlad

      Iata ce am scris la articolul „Comentariul zilei (20.07.2010): Nu vreau card cu cip dar daca nu-l accept, in cateva zile mor. CE SA FAC?”

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/07/20/comentariul-zilei-20-07-2010-nu-vreau-card-cu-cip-dar-daca-nu-l-accept-in-cateva-zile-mor-ce-sa-fac/

      Desigur, pana vor avea toti romanii astfel de carduri, mai este ceva vreme. Si vom vedea atunci daca intr-adevar fara el nu se poate face dializa. In plus, pana la acel moment pot apare razboiul, revoltele, foametea, intr-un cuvant: marele tambalau cand e foarte probabil ca nu va mai sta nimeni sa impuna carduri cu cip. Cititi va rog si articolul „Va exista o SINCOPA pe traseul „de la acte si carduri cu CIP pana la SEMNUL FIAREI”?”

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/07/19/va-exista-o-sincopa-pe-traseul-%e2%80%9ede-la-acte-si-carduri-cu-cip-pana-la-semnul-fiarei%e2%80%9d/

      E bine totusi sa discutam chestiunea, caci poate SISTEMUL se va grabi cu cardul asta …
      Pe masura ce din ce in ce mai multi inteleg ca trebuie sa se rupa de SISTEM (https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/06/necesitatea-ruperii-de-sistem-napasta-ii-va-lovi-pe-toti-intai-pe-cei-din-marile-orase-apoi-la-scurt-timp-si-pe-cei-de-la-tara/) vor apare din ce in ce mai des astfel de situatii.
      Nu stiu exact ce sa-i raspund lui Hionia. In principiu, Magda are dreptate. Dar tot in principiu, putem muta si muntii din loc. Cati insa o pot si face? Cam asa e si cu „Sa te rogi cu toata puterea sufletului tau ,cu multe,multe lacrimi si cu post la Domnul nostru Iisus Hristos”. Cati insa ajung la a se ruga astfel? Sigur ca trebuie sa se roage. Trebuie sa ne rugam si noi. Trebuie sa ne rugam de asemenea unii pentru altii. Dar nu-mi place ca atunci cand cineva ma roaga sa-l ajut sau imi cere o parere sa-i raspund doar atat: roaga-te. Si apoi sa fiu eventual si multumit ca am mai rezolvat o problema …
      Daca as stii ca acest card e mai mult decat un pas spre semnul fiarei, adica daca as stii ca este deja de fapt o componenta a celebrului 666, i-as spune exact precum Ady … Dar nu stiu.
      Pot spune insa ce voi face eu: nu voi lua cardul. Dar eu nu sunt in situatia lui. E bine ca nu trebuie totusi sa ne decidem azi daca sa-l luam sau nu. Pana atunci, bunul Dumnezeu ne va invata ce si de ce sa facem cumva si nu altfel.
      Sunt insa destule altele cu cip de pe acum sau vor fi in viitorul si mai apropiat: carduri bancare, pasapoarte, carnete auto, acte de identitate, etc. Ce facem cu ele? In acest caz, repet ceea ce tot spun demult: consider ca nu trebuie sa le luam sau daca le-am luat, sa renuntam la ele. Indiferent de cum presupunem ca sunt: un pas spre semnul fiarei sau deja de fapt o componenta a celebrului 666.
      Si aici ajungem la o chetiune extrem de importanta si de care se vorbeste rar spre deloc. Anume, va fi greu sa traim fara dracisme cu cip, dar va fi aproape imposibil s-o facem fara a ne ajuta unul pe celalalt. Unii au inceput de pe acum sa renunte la ele, ba chiar sa se rupa mult de SISTEM. Ce fac insa ceilalti? Pai majoritatea stau si se uita la ei precum lemnele, in conditiile in care cica ei se declara crestini. Si nu ma refer aici, evident, la cei ce n-au nici o treaba cu a se pregati pentru vremure apocaliptice ce bat la usi. Ci la ceilalti …
      Unul poate e patron sau ceva la o multinationala. Are bani si desi teoretic e bine legat de SISTEM, culmea, daca se trezeste, pentru el e mai simplu sa se rupa, caci are oarece avere. Altfel spus, teoretic poate rezista cel putin cateva luni cu ceea ce are si sa se pregateasca cum poate el mai bine pentru marele tambalau. Altul insa poate nu este prins de SISTEM decat printr-un card bancar (pe care isi ia salariul) si printr-un act de identitate, dar e sarac si fara ele rezista doar cateva saptamani … Ce va face el? Il va ajuta oare fratele mai bogat? Dar chiar si noi intre noi saracii, ne vom ajuta oare? Apoi, din diverse motive, nu toti vor renunta la acte in acelasi timp. Pana vor renunta la ele, cei ce inca le au, ii vor ajuta pe cei ce au renuntat deja? Care e doctor, cu un tratament? Care e patron, cu un loc de munca?
      Aici e marea problema fratilor. Ca ne declaram crestini si cam atat. Rugaciune … subtire, iar daca o facem, cerem doar pentru noi. Fapte, nici atat sau daca facem, suntem atenti ca nu cumva ideile celui pe care il ajutam sa difere nici macar cu foarte putin de ale noastre. Si parca de abia asteptam sa ne contrazica in ceva cat de mic, ca sa-l taiem de pe lista … Daca acum facem astfel, mai apoi cum vom mai proceda? Suntem vai de noi. Doamne mila!

      Apreciază

      • vlad said, on august 15, 2010 at 9:09 pm

        Iertare Saccsiv. Cuvintele nu erau pentru tine, ci pentru cei ce dau verdicte si anateme. Iti apreciez efortul si ma rog la Dumnezeu sa-ti vada nevointa, caci e mare si poate fi covarsitoare.
        Cei de la Razboi intru Cuvant nu au sfatuit pe nimeni sa accepte actele biometrice ci fiecare sa caute sa dobandeasca discernamant si impreuna cu duhovnicul lor sa stabileasca ce e mai bine pt. ei. Fiecare om este un caz particular si solutiile i le arata Dumnezeu, fiecaruia. De aceea se spune ca mantuirea e individuala. Nu e nevoie acum de oameni care sa-i judece pe altii in functie de nevoile lor si sa-i osandeasca deja.
        Pace in suflet.

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 15, 2010 at 9:54 pm

        Vlad

        Doamne ajuta!

        Ce sfat e acesta? Trebuie aduse niste completari, altfel e dezastru. Adica, fiecare stabileste cu duhovnicul sau daca ia sau nu buletinul? De la caz la caz si in functie de nevoi? Dar frate, majoritatea preotilor din tara asta si-au luat deja sau isi vor lua orice soi de act cu cip. Ce crezi ca le vor spune enoriasilor?

        Pe de alta parte, marii duhovnici prezentati mai sus in articol, ce crezi ca le vor spune? Taranului sa nu-si ia, ca doar nu-i trebuie neaparat pe camp, insa celui ce lucreaza la multinationala ii va spune: „i-ati, ca doar esti si tu baiat de oras si trebuie sa te descurci”?

        Apreciază

      • vlad said, on august 15, 2010 at 10:54 pm

        Prin duhovnic insusi Dumnezeu vorbeste. Am ascultat odata o conferinta a unui duhovnic priceput. A fost intrebat in ce cazuri poate fi schimbat duhovnicul. A raspuns: „Daca moare, daca e eretic, dar nu am auzit asa ceva, sau daca are dezlegare de la el. Daca e un duhovnic mai nepriceput, va creste impreuna cu fiii sai duhovnicesti, caci Dumnezeu nu ii lasa, le vede nevointa. Duhovnicul omului e mantuitorul lui”. Chiar daca e cine stie ce pacatos, Dumnezeu stie pe cel ce vine la duhovnic cu inima curata cautand mantuirea si ii da raspuns bun prin el. Daca am crede altfel, am ajunge sa negam duhovnicii si sa ne punem increderea in noi insine, fereasca Dumnezeu. Adica putem cauta raspunsuri pe bloguri in loc sa intrebam duhovnicii? Noi nu stim planurile lui Dumnezeu cu noi, daramite planurile Lui cu altii. Cine ar fi crezut ca un talhar va deveni primul cetatean al Raiului? Toata lumea l-a osandit in afara de Dumnezeu. Pe cei ce primesc noile acte noi ii osandim, oare Dumnezeu ce face? Cine e mijlocitorul nostru in aceasta lume pe langa Dumnezeu? Duhovnicul.
        E limpede ca actele sunt parte ale tainei faradelegii, dar la fel sunt si telefoanele mobile, internetul si multe alte „beneficii” ale stiintei. Multi ne folosim de ele, dar asta nu inseamna ca ne-am lepadat. Am incurajat, ce-i drept lucrarea spurcata dar sa cerem timp sa rascumparam greseala. Pecetea vine odata cu lepadarea pe fata.
        Avem in fata un razboi cumplit de indurat, oare cum il vom trece? Atunci vom uita de acte si alte sminteli. Posibil sa fim chemati sub arme sa ne facem datoria sfanta pentru tara, chiar daca cei ce ne vor baga in asta lucreaza la taina faradelegii. Atunci vom vedea stramtorare.
        Frate, fi din nou cel care ai inceput blogul asta. Cu inima larga si cu dragoste crestineasca. Harul fie cu tine!

        Apreciază

  8. G-man said, on august 14, 2010 at 10:11 pm

    vlad esti din aceasi barca cu em?
    sa sari ca a atacat un mare duhovnic nu zici nimic dar sa zici contra imediat

    Apreciază

  9. G-man said, on august 14, 2010 at 10:13 pm

    vlad hai mai zi ceva sa imi dau seama ..si de tine ca vad ca sunt multi satanisti pe aici /
    sa stii ca nu trebuie s a fim toleranti su satanistii .. cu frati trebuie sa fim
    vati invatat sa fie ortodocsii toleranti cu toti in timp ce altii omoara ortodocsi pe unde ii prind .. noi nu omoram pe nimeni dar nu va vrem langa noi

    Apreciază

  10. G-man said, on august 14, 2010 at 10:17 pm

    vlad stii cine e parintele Iustin Parvu ?
    stii ce zic enenorocita asta de me despre el aici ?
    daca nu stii informeazate ..iar daca stii si zici ceea ce zici esti in aceasi dtabara satanista cu ea ..
    si eu poti siti toate mesajele mele .. in problema cipului ..ca nici nu am pe acea pagina .. nu am panicat pe nimeni .. nu acuza aiurea …
    eu sunt f linistit in aceasta problema si nu discut, dar ca parintele e facut satana ma doare si ar trebuii sa daora pe mai multi …dar nu vad pe nimeni sa zica nimic decat tot pe mine sa ma critice ..
    de stiu ca sunteti mai multi …
    da npoi suntem si mai multi

    Apreciază

  11. G-man said, on august 14, 2010 at 10:32 pm

    chm0d esti crestin ortodox ?

    Apreciază

  12. G-man said, on august 14, 2010 at 10:44 pm

    chm0d adica toti parintii nostriii care ia mentionat si saccsiv in articol .. si care au facut TOTI puscarie pt HRISTOS toti sunt prooroci mincinosi?
    nu chm0d tu esti mincinos .. pentru ca daca erai crstin ortodox te durea ca cineva s-a luat de parintii nostrii .. chiar numai ca de bun simt nu tr sa se ia .ca au 100 de ani ..
    dar dupa cum ai raspuns la ce ti-am zis .. e clar ..
    ce esti puisor .. baptist cumva ?? sau tremurator ?? vedeti ca pe voi va ingozeste tare sfarsitu .. si are de ce .
    daca erai ortodox te durea iti zic sigur .

    Apreciază

    • Offlineblg said, on august 15, 2010 at 1:30 pm

      G-man. Toti parintii cei enumerati in articol au o varsta. Au facut puscarie dar electronica & co nu stiu… Iar vorbitul in nestiinta de cauza se numeste dat cu parerea, indiferent daca e vorba de mine, de tine, de popa Tanda, de Iustin Parvu, samd. Si sa iti dau un exemplu personal: vine cineva la mine si imi explica faptul ca unele pastile anticonceptionale sunt avortive. I-am raspuns: nu stiu. Nu sunt doctor, nu sunt biolog nu imi dau cu parerea. In schimb in domeniu de electronica imi permit sa imi dau cu parerea! Ne sutor supra crepidam!
      Analizele referioare la cip care le-am citit pana acum sunt penibile. De un amatorism incredibil. Nu au nici o legatura cu analiza sau stiinta.

      Apreciază

  13. G-man said, on august 14, 2010 at 10:48 pm

    stii ce e culmea ca voi dupa ce va bateti joc de duhovnicii nostrii .. vreti sa va ajute Dumnezeu sa reusiti sa treceti cu bine foame , torturi , puscarie … adica prin ce au trecut duhovnicii nostrii …
    hai ca imi pierd vremea aiurea cu voi … ca e clar nici de biserica nu ati auzit ca alfel va pregateati pt maine.. dar ce pretentii sa am de la tremuratori.

    Apreciază

  14. G-man said, on august 15, 2010 at 1:15 am

    se pare ca nu ati inteles exact despre ce e vorba in comentariul satanistei @em
    este vorba de acest serafim:
    http://www.serafimpantea.ro/2010/07/06/pomul-dupa-roada-omul-dupa-fapta-iar-duhovnicul-dupa-ucenici
    care isi permite sa isi bata joc de duhovnicii nostrii , un” calugar „care nu a suferit nici macar un interviu nu mai zic ancheta si torturi..
    isi bate joc de batranul si inteleptul Iustin Parvu , care este laudat de ceilalti mari duhovnici care ii avem Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu…
    aici problema care o ridic eu nu e de cip (eu la articolul cu cipul nici nu am intrat)
    putea sa se discute si despre mere acre nu asta e buba ,, ci pe mine ma doare cand sunt atacati acesti duhovnici care maine poimaine nu mai sunt cu noi, de cine ? de niste mate fripte.
    daca voi dupa ce unii improasca cu noroi acesti duhovnici , va vedeti in continuare de dialogul despre mere , pere si altele .. eu nu stiu ce sa mai cred ..ori crestinii adevarati sunt in concediu (desi e cam aiurea asta cu concediu acum)?…ori au plecat deja in munti? ori nu mai vor sa com aici la saccsiv ?
    ceva se intampla … ca nu inteleg sa nu va pese ??? si dupa ce ma iau de satanista de @em ..tot eu sa primesc apostrofari?
    eu sunt ala dereglatu care nici macar de cip nu v-am alarmat cu nimic doar ca am zis ca pt mine ce au spus paintii e suficient…?//
    daca voi vreti sa fiti in aceaasi oala cu acesti „crestini” care isi bat joc de duhovnici , atunci locul meu nu mai e aici cu voi.

    Apreciază

  15. G-man said, on august 15, 2010 at 1:20 am

    atunci nu imi ramane decat sa va urez meditatii placute cu acest calugar care are cont pe toate facebokurile posibile ,,si are retete de slabit cu paine ..si are si laptop in chilie ,,,deci nu se compara cu parintii nostrii ..e modern …exact ce va trebuie la matuire …atunci pa si spor … ce sa mai zic

    Apreciază

  16. G-man said, on august 15, 2010 at 1:40 am

    aaa si sa nu uitati sa completati chestionarul din dreapta , e si despre bere si concedii chestii vitale de matuire ,, acum cand totu e asa bine si roz poate mai beti si o bere.
    @em l-a copletat si vrea la mare cica ..da dupa ce isi face norma la comentat impotriva astora rataciti ca mine ..se intalneste cu alt popa acolo Ioan-Florin Florescu asta da mai vooalat in parintele , de are scoli inalte..
    aveti de unde alege , eu unul am ales deja.
    sunt cu cei ce au luptat pt Iisus Hristos si daca raman ultimu tot asa o sa fiu pana la moarte.si multumesc Domnului ca i-a tinut in viata pe acesti parinti ca sa ne spuna cuvant ferm in aceste vremuri . i
    ar voua va multumesc pentru acesta solidaridate de netaguit la noi romanii .
    Slava lui Iisus Hristos Dumnezeu!

    Apreciază

  17. G-man said, on august 15, 2010 at 2:11 am

    ia uitativa ce scrie un calugar „Și când spun pasiune nu mă refer la înfierbântarea din partea de jos ci la lucrul făcut cu dragoste.”
    adica serafim prietenul satanistei @em …
    articolul aici
    http://www.serafimpantea.ro/2010/08/12/puterea-de-ne-minuna
    si mai zice aici :
    „Ideea este că pe Internet oamenii se adună tot pentru a afla ce mai este nou, pentru a schimba idei, pentru a se insulta sau a arunca flirturi în dreapta și în stânga, pentru a se juca împreună și a se întrece în cele mai beton look-uri din poză sau în filmul pus pe YouTube, tema de la blogul pe care tocmai l-au lansat sau a căuta ce anume să mai cumpere pentru casă”
    la articolul
    http://www.serafimpantea.ro/2010/08/05/ce-este-internetul
    citti si ce face un popa dj
    http://www.serafimpantea.ro/2010/08/02/tabara-cu-corturi-foc-de-tabara-si-400-de-tineri
    si in general daca va doriti mantuirea si deja va situati intr-o tabara trebuie sa stiti mai multe despre partenerii de tabara …cai cu ei megeti mai departe nu ?

    Apreciază

  18. saccsiv said, on august 15, 2010 at 3:46 am

    chm0d

    Spui:

    Da,Povesti despre masoni..nu stiu de ce tot ii lauzi si le faci reclama gratuita

    Raspuns:

    Nu mai posta pe acest blog.

    Apreciază

    • andreea said, on august 15, 2010 at 10:29 am

      Ioan a scris ca daca acceptam actele cu cip, cele de sanatate sa zicem, inseamna ca ne-am lepadat de Hristos. E adevarat, Saccsiv? Eu din Biblie am citit despre primirea lor pe mana dreapta sau pe frunte. Am inteles si faptul ca ele doar sunt o pregatire psihologica pana cand ni se va pune pecetea. Eu nu contrazic, intreb. Ma intereseaza foarte mult. Sunt atatea pareri! Am discutat destul de mult despre cipuri si cu pr Daniel Corogeanu, care acum este inchis si care este un om minunat. El se pregatea pentru acele vremuri- nu pot spune cum, si chiar vroia sa faca niste fluturasi pe sa-i imparta la oameni pentru a-i atentiona, de aceea era si… cum sa spun, persecutat cu tot felul de amenintari. In fine, eu cred ca e posibil sa mai fie o sansa si pentru cei care vor avea card de sanatate pentru ca e mare mila lui Dumnezeu si unii dintre aceia ar putea refuza in cele din urma pecetea sub piele si sa traga si pe altii dupa ei, sau sa prefere moartea, sau prigoana, sau sa fuga in munti, nu-i asa? Eu cred ca dumnezeu e mai milostiv decat suntem noi , care ne condamnam prea usor la chinurile iadului unii pe altii. E greu sa-i spui unui om ” Te-ai lepadat deja!” Numai Dumnezeu stie ce e in sufletul omului si daca s-a lepadat sau nu. Saccsiv, spune-mi daca gresesc, pentru ca eu iau foarte in serios aceasta varianta ca poate nu gandesc bine. A, crde ca ai dreptate ca nu e in regula cum au scris cei de la razboiintrucuvant „vom vedea la judecata”, de parca atunci ar putea avea satisfactie, in vreun fel. Cred ca nu si-au dat seama, nu asta au vrut sa spuna. S-au lasat dusi de val, nu putem sterge toate lucrurile bune pentru o vorba, nu?

      Apreciază

      • andreea said, on august 15, 2010 at 10:31 am

        Dumnezeu cu D mare, am gresit

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 15, 2010 at 11:43 am

        andreea si toti

        M-am exprimat clar in articol si la comentarii. Cititi-le va rog. Nu pot repeta la fiecare in parte. Iertare.

        Apreciază

  19. mircea said, on august 15, 2010 at 10:06 am

    Stiam cite ceva, dar eram oarecum intr-o stare de adormire. Asta pina cind a fost pusa pr pasapoarte biometrice in Romania (legea si modul cum a fost promulgata, cine s-a opus si cu ce argumente). Cind mi-am dat seama despre ce e vorba, m-a apucat tremuratul. Si cu ocazia acestui eveniment am aflat despre Parintii Iustin Pirvu, Arsenie Papacioc, Calciu Dumitreasa. Citisem doar Steinhardt. Apoi ce s-a intimplat prin puscarii si dupa (vezi Viata parintelui Calciu). Asa am ajuns si la saccsiv si razboiintrucuvint. Fiecare din ei spuneau si postau lucruri foarte bune si frumoase. Dar asa mi s-a parut si mie, ca cel atacat a fost sacssiv. Un lucru poti sa-l spui si cu duhul blindetii si cu agresivitate si in multe feluri. Cele 2 site-uri se completau. Nu stiu despre rascruci, dedesubturi … Eu stiu ca pina acum am gasit informatia de care e nevoie si colo si colo. Sper ca lucrurile sa intre in normalitate, fara atacuri, acuze….
    Referitor la acte biometrice, imi dau si eu cu parerea mea cea slaba; e foarte clar, fac parte din citirea semnelor ultimelor timpuri. In Biblie nu scrie de acte, scrie de mina sau frunte. Dar clar sint etape premergatoare. Steinhardt zicea ca ( in Jurnalul Fericirii) in lupta cu vrajmasul sint acceptate armele care le alege acesta. Alege minciuna, folosim si noi minciuna, alege viclenia, o folosim si noi. Ca altfel, ar fi prostie din partea noastra. Adica crestinul e kemat si spre intelepciune (si nu spre prostie). Si dadea de ex atitudinea care trebuie s-o ai in fata anketatorului (spre uimirea si dezaprobarea penticostali….). Zicea ca trebuie sa minti din principiu, si sa spui adevarul doar la nume, prenume, locul nasterii. Si ca nu trebuie intrerupta cursivitatea minciunii…. Se face precizare ca la aceste ankete se cerea sa tradeze crestinismul, in esenta. Deci, cu mintea mea slaba, cit se mai pot skimba acte, in asa fel incit sa se prelungeasca valabilitatea, ar fi o solutie de moment. Bineinteles ca e o smekerie. Dar vrasmasul umbla numai cu smekerii. Santem datori sa incercam toate smekeriile in asa fel incit sa nu ne pierdem sufletul. Dar cind se pune pr clar, si nu mai e nici o portita, vezi Sfintul Brincoveanu si copiii lui. Si copilul cel mic ce a zis inainte de a muri. „Sint pregatit, loveste”. Oricum, ce spun marii nostri duhovnici, conteaza. Acceptarea actelor, e clar o cedare a noastra. Eu vad pr (am mai scris pe acest blog), ca o culegere de informatie in scopul prelucrarii ei, si cu care sa se determine comportamentul nostru, cum gindim, obiceiuri, in asa fel incit anthristul sa se poata da drept Iisus. Adica, atotstiutor, omniprezent si atot – orice altceva. Diavolul nu stie viitor, ginduri, nu e in acelasi timp peste tot, se deplaseaza cu viteza finita. El are nevioe de info, de prelucrare, de alergatura. trebuie sa munceasca, sa transpire ca sa se dea Iisus. Iar la final, pt influentarea gindurilor si cunoasterea lor e nevoie si de implant. Ca sa-i stricam planurile ar trebui sa dam cit mai putina info despre noi. De ex sa folosim tel mobil doar acasa sau cind e nevoie. Sa nu-l tii tot timpul deskis, ca asa ti se cunosc toate treaseele. Un exemplu. Daca ai dubii, ca si inkis e pr, inveleste-l in folie de al (alimentar) si il ecranezi total. Deci in privinta actelor, daca poti, si ai taria, nu le lua, apoi se poate incerca o smekerie, iar daca le iei trebuie sa fii constient ca ai mai cedat o data. Eu cred ca kiar daca le ei, poti sa stai pe picioarele tale si sa nu accepti implant. Cu rugaciune, post… Ca daca era, gata, ai luat acte, esti terminat, ar fi fost scris in Biblie.
    Asta e umila mea parere, a unuia ff mic, negijabil, in comparatie cu marii nostri duhovnici. Daca zice Arsenie Papacioc nu luam, ce sa mai zici. Da zice frumos de tot. E kemare la lupta. Nu zice nu lua. Zice ” Nu luam”. E cu tine, cu noi. Curaj.

    Doamne ajuta si ne milueste pe noi.

    Pt saccsiv si razboiintrucuvint, tot de la Steinhardt: ” toti sintem nitel nebuni, si toti avem si nitica dreptate”

    Apreciază

  20. G-man said, on august 15, 2010 at 10:15 am

    si inca ceva ca vad ca mesajul cu mucenicii blogari de la fratii razbointrucuvant , v-a spalat creerii ..
    pai hai sa analizam ce poate face un blogar sau un comentator ortodox care si asa pe net sunt in inferioritate fata de secte satanisti ..etc.. poate da o informatie care ramane chiar cu anii pe blogul lui , deci cui nu ii convine sau considera ca blogarul greseste sta cu cartea in mana si il combate … deci avantaje .
    acu hai sa vedeti care sunt adevaratii blogari care smintesc .. stiti ca dupa 45 de ani de comunism in aproape fiecare biserica exista cate o boboroanta care le stie pe toate si nici nu mai ajungi la preot ca iti zice ea ce sa faci . stiu multe persoane care practica crestinismul gresit pt ca s-au luat dupa aceste talibane care nu pot fi combatute pt ca susotesc nu ramane scris ca pe bloguri , si pt ca poate omu nu stie subiectu si nu are cartea la el .. si cand afla e prea tarziu pt a o combate.
    si astfel boboroantele transmit prostia care e ca un virus prin viu grai de mult timp …acelea sunt adevaratul pericol pt ortodoxie nu niste blogari care ii numeri pe degete ..si pot fi combatuti dupa carte de acasa…..

    Apreciază

  21. Aurora said, on august 15, 2010 at 11:48 am

    @C .Tomescu, ai mult tupeu sa te iei de saccsiv. Tu nu apreciezi munca lui, stii doar sa judeci – si judeci prost – si sa dai cu piatra. Te rog sa nu mai postezi aici, nu e un blog potrivit pentru rataciti ca tine. Aici sa posteze numai cei ce vor sa se mantuie, cine nu, sa se duca la bere, mici, carnati, carciuma, sa joace sah in Cismigiu, sa faca orice ii preocupa pe ei si se cred destepti si invatati, dar sa ne lase in pace pe noi, cei care luptam pentru mantuire.
    @ Pentru cel care m-a criticat mai devreme si pt. oricine nu e de acord cu mine repet : nu sunt mai buna decat nimeni, nu sunt smerita, nu sunt un exemplu, dar nu sunt nici mandra asa cum subliniaza criticii mei. Eu nu vorbesc din mandrie, ci din dragoste pt. Hristos. Credinta trebuie sa ne-o aparam chiar cu pretul vietii noastre. Dar nu le spun eu celor dependenti de dializa sau de insulina sau de transfuzii, transplant, interventii urgente sa nu ia cardul cu cip. Eu nu decid pt. ei. Eu decid pt. mine care sufar de mai multe boli cronice, dar nu atat de grave ca cele mentionate. Consider ca cei care suferim de unele afectiuni pe care le ducem pe picioare si putem sa cumparam la liber unele medicamente, e bine sa refuzam cardul de sanatate. In cazuri mai grave, sa se consulte fiecare cu duhovnicul. Dar atentie ,duhovnicii au primit instructiuni sa ”o scalde” in privinta cipurilor, asa ca tot constiinta fiecaruia va decide, ajutata bineinteles de rugaciuni puternice la Maica Domnului. Imi cer iertare celor care s-au suparat pe mine, nu doresc decat sa ne mantuim cu totii.

    Apreciază

  22. G-man said, on august 15, 2010 at 12:04 pm

    stii care e buba ca astia ca C .Tomescu si altii care daca le iei toate postarile .. ajungi cel mult intro secta din conceptele lor dca nu mai rau .. stii ce e grav ca astia sunt uniti cand posteaza unu aici . si e blamat vin inca 5 deai lor ca sa para ca au dreptate ..
    nu ii doare de nici o mantuire .. ii doare sa nu te iei de maestrii lor yoghini.
    iar pe noi toti ar trebuii sa ne doara cand se iau de duhovnicii nostrii ..

    ps: saccsiv elimina acele comentarii ale mele ca sa nu ai probleme , si rugati-va sa imi revina calmul ca de aseara dupa vecernie dupa citirea mesajului ratacitei @em sunt dat peste cap.

    Apreciază

  23. saccsiv said, on august 15, 2010 at 12:11 pm

    RAZBOI INTRU CUVANT

    Bravo fratilor, m-ati scos si de la link-uri … unde insa ii putem gasi de exemplu pe:

    Moise Guran

    http://www.biziday.ro/

    sau

    Institutul Ludwig von Mises România

    http://mises.ro/

    Cel unde gasim articole scrise de Horia-Roman Patapievici (http://mises.ro/500/) sau ale scriitorilor anarho-capitaliști Murray Rothbard și Hans-Hermann Hoppe sau despre liberalism.

    S-or gasi informatii utile si pe site-urile astea, dar un lucru e sigur: n-au nici o treaba cu ortodoxia. Iata insa ca voi ati considerat ca blogul meu e cu mult sub ele, atat din punct de vedere ortodox cat si al informatiei despre SISTEM …

    M-ati considerat un frate pana in iulie, cand am scris articolul ILIE CATRINOIU (autorul blogurilor “Atitudini fara platitudini” si „Radical & hipercritic”) ne „invata” ca ANTIHRISTUL NU E O PERSOANA, ca religiile sunt pregatiri pentru crestinism si ca crestinul autentic gandeste SISTEME POLITICE si economice CARE SA AMANE APOCALIPSA …:

    https://saccsiv.wordpress.com/2010/07/09/ilie-catrinoiu-autorul-blogurilor-%e2%80%9catitudini-fara-platitudini%e2%80%9d-si-%e2%80%9eradical-hipercritic%e2%80%9d-ne-%e2%80%9einvata%e2%80%9d-ca-antihristul-nu-e-o-persoana-ca-religiil/

    Acum ma considerati „blog nociv’ …

    Si de ce toate acestea? Caci am facut, citez „tovarasie zelotista cu trupa de la P-V intru crearea de psihoza” …

    Apreciază

  24. Alexandra said, on august 15, 2010 at 1:35 pm

    De ce mesajele nu apar in ordinea cronologica…nu de alta dar intrebarile si raspunsurile trebuie sa aiba o noima…acum nu mai au.
    Am facut un comentariu care initial a aparut unde trebuia, in ordinea cronologica. Acum vad ca raspunsul tau saccisv la ceea ce au scris fratii de la Razboi a fost scris dupa comentariul meu la o distanta de 13 ore ore iar comentariul meu apare acum insa dupa raspunsul tau, ora si ziua fiind inca indicate exact la toate comentariile, ordinea insa este modificata.
    Tu imi ceri sa citesc raspunsul tau si imi vei explica ce si cum…ca si cand eu am comentat fara sa inteleg raspunsul tau dat fratilor….care de fapt a venit la multe ore DUPA comentariul meu.
    Sunt amanunte, subtilitati care nu-mi pot scapa….

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 15, 2010 at 1:49 pm

      Alexandra

      Iti vine sa crezi ca nu e prima data cand se intampla acest fenomen? N-am nici o vina. Probabil e de la platfoma. Nu ma pricep.

      Apreciază

  25. Alexandra said, on august 15, 2010 at 1:39 pm

    rectific: 11 ore……. imi place adevarul…

    Apreciază

  26. Ioana said, on august 15, 2010 at 2:01 pm

    va rog, opriti-l pe G-man. eu cred ca are probleme psihice si va compromiteti imaginea blogului cu astfel de comentarii.

    Apreciază

    • G-man said, on august 15, 2010 at 2:49 pm

      ioana faptul ca ma trimiti la un medic cand eu am cerut rugaciune ,, spune totul despre tine si ortodoxia ta … nu mai incercati sectantilor sa va infiltrati aiurea ..
      multi da de geaba.

      Apreciază

  27. G-man said, on august 15, 2010 at 2:47 pm

    interesant .. dupa reactia mea fata de batjocorirea parintelui Iustin Parvu , au aparut 4 mesaje care ma ataca pe mine ( nu ma dor astea , de mine puteti sa va luati ), dar nici unu care sa il apere pe parintele sau sa se fi suparat macar.
    interesant nu saccsiv …

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 15, 2010 at 2:49 pm

      G-man

      Tu nu mai folosi cuvinte jignitoare, ca sa nu aiba cum se lega cineva de acest aspect. In rest, se stie:

      E VREME CERNERII CUMPLITE

      Apreciază

    • floarea said, on august 15, 2010 at 6:29 pm

      G-man,
      si eu m-am mahnit de unele comentarii, nu esti singurul.
      em chiar nu merita sa-i acorzi atata atentie. O atentionezi o data ca greseste, si gata. Nu merita.
      Pe mine felul in care au scris fratii de la razboi intru cuvant m-a surprins neplacut. Multa ironie si nedreptate. Dar oare au ei dreptul sa le puna altora etichete? Ba ca nu ne rugam, ca nu stim ce sarbatoare e azi, ca nu avem o viata crestina.
      Daca nu suntem la nivelul lor duhovnicesc, atunci merita sa fim mustruluiti si facuti analfabeti. Dar poate ca ar trebui sa se bucure daca ar sti ca in urma cu un an, multi dintre cei care citesc acest blog, nu stiau absolut nimic despre ortodoxie. Acum multi merg la biserica, au inceput sa citeasca, asta nu e putin deocamdata.
      Eu sunt o pacatoasa si nu am afirmat niciodata nimic altceva, nu dau sfaturi cum sa-si traiasca altii viata, dar daca am niste informatii de care sunt sigura ( de exemplu am vorbit de mai multe ori despre prostul obicei de a face cumparaturi la hipermarket – dar accept si sa fiu contrazisa).
      Nu consider ca s-a creat nici panica si nici psihoza, nu inteleg de ce se exagereaza atat. In fond daca te uiti in jur, ca si pe vremea lui Noe, oamenii beau, mananca, merg la servici, se bucura de confort si de minunile tehnicii si isi fac asigurari medicale, pasapoarte, merg in concediu la all inclusiv, etc,.. unde e problema? Ce anume ii deranjeaza, nu inteleg.
      Aici e un blog, unde oamenii comunica intre ei. Nimeni nu a spus ca parerile tuturor sunt corecte si nu cred ca au devenit pentru nimeni lege.

      Deci ce am inteles eu din nemultumirile celor de la razboiintru cuvant :
      – cei care comentam pe aici suntem niste neispraviti cu o viata morala decazuta
      – unii dintre noi sunt platiti sa compromita ortodoxia si sa induca panica
      – ne laudam ca vom fi mucenici
      – suntem inculti ( unul dintre comentatorii lor ne-a facut chiar prosti)
      asa o fi?… greu de spus.

      cat despre ” propaganda” lui „el” – nu-mi dau seama la ce se refera. Dvs stiti?
      Iertati comentariul, poate nu e limpede, din pacate nu am timp sa-l elaborez mai mult.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  28. bogdan said, on august 15, 2010 at 3:22 pm

    G-man, mania ta agresiva de a ataca „ortodocsii” (ghilimelele iti apartin, deoarece criteriul de deosebire tine doar de propria ta judecata) eu consider ca denota o oarecare lipsa a induhovnicirii. Stiu ca m-am mai luat de tine, dar coincidenta face ca tocmai ma pregateam sa-i transmit un mesaj lui saccsiv prin care sa-i cer sa te mai tempereze. Tonul tau violent, etichetarea rapida a tot ce TIE nu-ti pare ortodox nu face altceva decat sa dauneze imaginii acestui blog, si nu numai; un adormit adus cu greu prin bunavointa Milostivului Dumnezeu pe acest site, in momentul in care citeste comentariile si vede o atitudine ca a ta, dupa parerea mea total impotriva normelor crestine propovaduite de Sfintii Parinti, va fugi scarbit (eu unul, asa as proceda). Satanisti, sectari, astea-s calificativele folosite exhaustiv de tine. Gandul imi spune ca, chiar daca ar fi asa si ai avea dreptate, directia de abordare crestina ar fi incercarea de a-i aduce pe calea Adevarului, nu de a-i fugari la prima aparenta greseala. Tonul tau dovedeste o lipsa acuta de dragoste fata de semeni (nu mai zic de dusmani) si, din raspunsurile date, se pare ca nu suporti deloc sa fii contrazis (iar aici se ascund alte probleme). Imi pare rau ca te atac in mod repetat, dar gandul imi spune ca modul tau de abordare este contrar credintei crestin-ortodoxe. Prima oara cand ti-am atacat tendinta de etichetare, am primit un raspuns foarte virulent in care am fost acuzat de lipsa de cunostinte in materie de credinta si totodata din exprimare reiesea ca in acest domeniu tu excelezi. Sa-ti ajute Dumnezeu sa fie asa… Ma astept la ce e mai rau. Imi pare rau frate saccsiv daca iti afectez in vreun fel imaginea prin expunerea propriei mele pareri si totodata imi cer iertare tuturor celor pe care i-am suparat cu aceste cuvinte. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • floarea said, on august 15, 2010 at 6:55 pm

      bogdan,
      dragostea exista numai intru Adevar.
      G-man este mai impulsiv, asa cum reiese din comentarii, insa nu a fost niciodata rau intentionat precum au fost cei pe care i-a etichetat. Sunt unii care comenteaza doar pentru a semana vrajba, sau altii care induc lumea in eroare. Nu e cazul sau.

      curios ca el e singurul care deranjeaza. Despre ceilalti nu aveti nimic de comentat?

      Apreciază

      • bogdan said, on august 16, 2010 at 4:53 pm

        imi pare rau daca am suparat… nu consider ca g-man este rau intentionat, ci doar ca greseste in impulsivitatea sa. m-am luat de el fiindca mi s-a parut a fi cel mai agresiv comentator si consider ca aceasta agresivitate nu este o atitudine crestina. insa, la urma urmei, nu am niciun drept sa judec, mai ales atata timp cat nici eu nu ma incadrez in caracteristicile crestinului… se poate sa fi fost prea categoric si sa fi gresit in critica mea. imi pare rau ca m-am bagat in discutie, desi de obicei evit sa comentez. iertare! Doamne ajuta!

        Apreciază

  29. Razboinicul Luminii said, on august 15, 2010 at 4:51 pm

    Ioana said, on august 15, 2010 at 2:01 pm
    va rog, opriti-l pe G-man. eu cred ca are probleme psihice si va compromiteti imaginea blogului cu astfel de comentarii.

    Incredibil!!

    (E nebunie mare de 2 zile – aici – pe blog – am stat deoparte – insa n-am putut sa nu „sar” apararea lui G-man. E drept ce scrie …ca daca vei marturisi CURAT vei fi luat de nebun).

    G-man,
    A fi nebun pentru Hristos este o VIRTUTE!
    Subscriu!

    (Si nu te lupta cu morile de vant…este pierdere de energie).
    Iti dedic aceasta cantare (ca sa te veselesti…)

    Apreciază

  30. Razboinicul Luminii said, on august 15, 2010 at 4:54 pm

    Ioana said, on august 15, 2010 at 2:01 pm
    va rog, opriti-l pe G-man. eu cred ca are probleme psihice si va compromiteti imaginea blogului cu astfel de comentarii.

    Incredibil!!

    (E nebunie mare de 2 zile – aici – pe blog – am stat deoparte – insa n-am putut sa nu “sar” apararea lui G-man. E drept ce scrie …ca daca vei marturisi CURAT vei fi luat de nebun).

    G-man,
    A fi nebun pentru Hristos este o VIRTUTE!
    Subscriu!

    (Si nu te lupta cu morile de vant…este pierdere de energie).
    Iti dedic aceasta cantare (ca sa te veselesti…)
    Ioana said, on august 15, 2010 at 2:01 pm
    va rog, opriti-l pe G-man. eu cred ca are probleme psihice si va compromiteti imaginea blogului cu astfel de comentarii.

    Incredibil!!

    (E nebunie mare de 2 zile – aici – pe blog – am stat deoparte – insa n-am putut sa nu “sar” apararea lui G-man. E drept ce scrie …ca daca vei marturisi CURAT vei fi luat de nebun).

    G-man,
    A fi nebun pentru Hristos este o VIRTUTE!
    Subscriu!

    (Si nu te lupta cu morile de vant…este pierdere de energie).
    Iti dedic aceasta cantare (ca sa te veselesti…)

    Ioana said, on august 15, 2010 at 2:01 pm
    va rog, opriti-l pe G-man. eu cred ca are probleme psihice si va compromiteti imaginea blogului cu astfel de comentarii.

    Incredibil!!

    (E nebunie mare de 2 zile – aici – pe blog – am stat deoparte – insa n-am putut sa nu “sar” apararea lui G-man. E drept ce scrie …ca daca vei marturisi CURAT vei fi luat de nebun).

    G-man,
    A fi nebun pentru Hristos este o VIRTUTE!
    Subscriu!

    (Si nu te lupta cu morile de vant…este pierdere de energie).

    Asculta aici – dedicatie pentru tine:

    Iti dedic si aceasta cantare (asta ca prea te-au suparat uniii’…)

    Apreciază

  31. floarea said, on august 15, 2010 at 6:36 pm

    saccsiv,
    vreau sa iti multumesc pentru munca pe care o faci aici.
    Dumnezeu sa te ajute!

    Apreciază

  32. Flavian said, on august 15, 2010 at 9:02 pm

    em
    Desigur, minti!

    Apreciază

  33. Flavian said, on august 15, 2010 at 9:04 pm

    em
    Minti cand spui ca are binecuvantare de la Teofan. Nu are nici o binecuvantare. eu stiu ca inaltul a luat atitudine impotriva lui.

    Apreciază

  34. paul said, on august 16, 2010 at 4:06 pm

    Pt cei de la RAZBOI INTRU CUVANT, care spun ca ei vor sa puna accentul mai mult pe traire, si ca nu ser regasesc alaturi de blogul lui saccsiv catalogandu-l ca fiind”antisistem”(desi el este inprimul rand crestin-ortodox).
    E adevarat ca ati avut o initiativa f buna de a face un site in care sa postati cuvintele ziditoare ale Sfintilor Parinti, dar adevarul nu trebuie sa-l aparam si sa-l m,arturisim , atunci cand se impune si atunci cand e cazul sa o facem? pecetea 666 este un lucru adevarat de care se vorbeste in apocalipsa si in care se spune f clar sa nu o primim ca inseamna lepadare de Hristos.Daca cedam acum cu actele biometrice, vom ceda in mod sigur si atunci cand va trebui sa luam pecetea pe frunte si pe mana.
    Nu considerati ca semanati mai mult cu niste ecumenisti, care propovaduiesc trairea dragostei si nu apara adevarul? Oare sfintii parinti de care scrieti in articolele dvs nu au fost chinuiti de dusmanii lui Hristos si au aparat pana la capat adevarul? Credeti ca daca ar mai fi fost cu noi in continuare in trup, sfintii parinti nu ne-ar fi spus sa nu luam aceste acte biometrice, care se stie ca sunt inaintemergatoare pecetii propriuzise?Credeti ca din ortodoxie trebuie sa luam doar ce ne convine noua, doar ce nu pune in pericol subzistenta noastra sau traiul nostru indestulat?

    Apreciază

  35. paul said, on august 16, 2010 at 4:10 pm

    Parintele Justin articol de pe Apologeticum 16 august
    Daca noi primim acum cipul, ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea
    Sa ne dea Dumnezeu putere si curaj sa refuzam aceste acte! Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

  36. paul said, on august 16, 2010 at 4:14 pm

    Lupta anti-cipurilor e grea intr-adevar, dar cine a zis ca trebuie sa fie usoara?Dar cu ajutorul lui Dumnezeu ,care ne va da puterea, vom reusi.

    Apreciază

  37. unudintrevoi said, on august 16, 2010 at 6:23 pm

    „in legatura cu masonii eu consider ca pierzi timpul cautand articole scrise prin presa despre rocheffeler sau altii putand zice o rugaciune in timpul acesta”

    sunt de acord, in principiu, cu multe lucrurui pe care le sustii dar cu asta ai reusit sa fii maxim de dubios. Ar trebui sa ne rugam de dimineatza pana seara, pentru ce, daca nu stim ce se intampla in lume?! Tu nu vezi ca lumea intreaba daca e ok sa-si faca cip? Intr-adevar, vorbim de spiritualitate ca asta e esenta noastra ca oameni, totusi nu crezi ca trebuie urmarite si niste argumente logice, pt cei care inca nu au descoperit calea comunicarii cu Dumnezeu?! Inca se vorbeste prea putin de Illuminati & Co si daca voi credeti ca DOAR prin rugaciune veti scapa de acest nou razboi impotriva umanitatii, care a inceput de mult timp, deja, va insealati amarnic… Credinta e calea, dar trebuie sa gasim mijloace s-o aplicam concret.

    Apreciază

  38. […] nu e lepadare. Si totusi marii duhovnici ne spun sa nu luam nici un document cu cip. La articolul Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA D… gasiti spusele catorva dintre ei. Ii […]

    Apreciază

  39. […] nu e lepadare. Si totusi marii duhovnici ne spun sa nu luam nici un document cu cip. La articolul Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA D… gasiti spusele catorva dintre ei. Ii […]

    Apreciază

  40. […] … Cu alte cuvinte, prin deductie logica, marii duhovnici pe care ii puteti asculta la Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA D… sunt automat si ei inregimentati sub stindardul celor insirati de oblici, ba mai mult, duc o […]

    Apreciază

  41. […] cu razboinicii astia. Sa ne amintim si de ceea ce declarau acum 3 ani referitor la lupta anti […]

    Apreciază

  42. […] Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA D… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.