SACCSIV – blog ortodox

Claudiu Tarziu: de ce “ROST” NU SUSŢINE CANDIDATURA lui IULIAN CAPSALI

Posted in CLAUDIU TARZIU, IULIAN CAPSALI, PARLAMENTUL EUROPEAN by saccsiv on mai 10, 2014

   Iata ce putem citi in articolul DE CE “ROST” NU SUSŢINE CANDIDATURA LUI IULIAN CAPSALI:

Un număr de ONG-uri semnează astăzi un document cu Iulian Capsali, candidat la Parlamentul European, prin care acesta se obligă să respecte zece principii, în eventualitatea că va fi ales, în schimbul susţinerii candidaturii sale de către aceste asociaţii civice. Multe dintre organizaţiile semnatare, dacă nu toate, fac parte din Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, ca şi Asociaţia “Rost”. Principiile enunţate – de fapt, deziderate – sunt foarte bune: 1. Promovarea Familiei naturale, 2. Valoarea vocaţiei parentale şi a drepturilor parentale,3. Respectarea dreptului la viaţă şi a demnităţii umane,4. Libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie, 5. Subsidiaritatea şi suveranitatea, 6. Combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, 7. Sprijinirea iniţiativei private mici şi de familie, 8. Dreptul la un mediu curat, 9. Identitate culturală şi spirituală, 10. Parteneriatul cu societatea civilă. Iar Iulian Capsali a făcut parte din conducerea Asociaţiei “Rost”. Cu toate acestea, Asociaţia “Rost” nu va semna zisul Memorandum, pentru că nu a sprijinit şi nu va sprijini candidatura lui Iulian Capsali.

Sînt dator să explic de ce.

Iulian_Capsali-1024x825

Întîi, candidatura unui independent la Parlamentul European este aflare în treabă. Un independent are şanse minime de a fi ales, după cum ne-o arată rezultatele altor scrutinuri, şi chiar dacă va fi ales, nu are nici o şansă, dar nici una, de a sluji cauza pentru care s-a angajat. Un independent nu este luat în seamă în PE, decît dacă votul său este contabilizat, printr-o înţelegere, la vreuna dintre marile alianţe politice: populari, socialişti sau conservatori. Şi-atunci de ce să nu votezi candidaţii unui partid aflat deja într-un asemenea bloc?

Un independent nu poate depune iniţiative legislative de unul singur, nici bloca vreo lege care contravine principiilor sale şi nici măcar să vorbească mai mult de un minut pe săptămînă, cît i se alocă fiecărui parlamentar pentru o declaraţie politică. Un independent poate fi doar un observator în PE – postură pentru care atît costurile electorale, cît şi cele cu mandatul său mi se par disproporţionate (8.000 de euro pe lună, reprezentînd salariul plus diferite indemnizaţii, şi 25.500 de euro pe lună pentru cheltuieli legate de biroul parlamentarului la care se pot adăuga şi alţi bani pentru deplasări; adică în total vreo 400.000 de euro pe an, timp de cinci ani).

Doi: Iulian Capsali nu este omul potrivit la locul potrivit. El nu are viziune politică, iar aceasta o dovedesc luările sale de poziţie din ultimii ani. A fost unul dintre susţinătorii vocali din societatea civilă ai USL (PSD-PNL-PC-UNPR), pentru ca aceasta să ajungă la putere, gîndind că acest veritabil grup infracţional va salva România. Vedem azi efectele unei astfel de înşelări. Nota bene: din pricina acestei atitudini a lui, “Rost” s-a despărţit de Capsali.

De asemenea, în privinţa politicii externe, Capsali optează pentru Rusia, în detrimentul Occidentuluii, sub motiv că Putin este un apărător al valorilor creştine şi că imperiul pravoslavnic rus este preferabil “Babilonului” UE. Avînd în vedere trecutul istoric, care ne dezvăluie o Rusie necruţătoare (o primejdie permanentă pentru vecinii săi şi nu numai, de-o lăcomie proverbială pentru teritoriile şi bogăţiile altora, dislocatoare de popoare întregi, criminală pe motive entice şi politice) şi realitatea politică din acest ceas, nu putem fi de acord cu Iulian Capsali. Este evident pentru orice om cu capul pe umeri că Vladimir Putin joacă acum cartea ortodoxiei doar din strategie, fără vreo tangenţă cu principiile creştine, ci numai pentru a obţine tot mai multă putere asupra Rusiei şi a altor state.

Iulian Capsali nu are un discurs articulat, limpede, convingător. Or acesta este un handicap major pentru un om politic. Mai mult, în polemicile pe care le duce pe internet, dovedeşte o agresivitate barbară, obtuzitate, dispreţ pentru preopinent, foloseşte un limbaj licenţios şi un ton dictatorial. Asta în condiţiile în care omul nu deţine o funcţie care să-i dea putere.

Iulian Capsali nu prezintă credibilitate, din punctul nostru de vedere, de vreme ce nu are un trecut profesional notabil (cît să fi trecut de cînd nu mai are serviciu, 8, 10, 15 ani?) şi nici nu s-a remarcat prin mari acţiuni în societatea civilă, fapta lui fiind cu predilecţie vorba (poveştile din biografia romanţată de campanie fiind doar atît, poveşti, prin care îşi asumă roluri pe care nu le-a jucat şi iniţiative pe care nu le-a avut). La acest din urmă capitol este de ajuns să spun că, în calitate de vicepreşedinte al “Rost”, nu a mişcat un pai, dar cînd opiniile politice ne-au separat (formal era încă în conducerea asociaţiei noastre), a fondat o altă organizaţie, încercînd, fără succes, să racoleze oameni din “Rost”. În fine, asociaţia lui nu e decît o butaforie, cu firmă şi ştampilă, dar fără oameni, structuri şi impact social. Atît poate Iulian Capsali.

De altfel, singura sa carte de vizită este o familie numeroasă, cu nouă copii. Să-i trăiască! E frumos, dar nu de ajuns. Nu înseamnă neapărat că, dacă faci mulţi copii, eşti un bun politician pro-familie, ba nici că eşti un bun cap de familie sau măcar un bun creştin. Şi mă opresc aici, pentru că nu se cade să intru în amănunte care ţin de viaţa lui privată.

Trei: A gira un asemenea candidat, care chipurile reprezintă “societatea civilă creştină” şi “familia românescă”, este un risc enorm. Dacă nu va fi ales, pentru că nu convinge, s-ar putea crede că societatea civilă creştină e nevolnică, iar familia românească a devenit o iluzie. Dacă va fi ales, nu va fi în stare să facă nimic din ce a promis. Şi într-un caz, şi în celălalt dezamăgirea electoratului va fi atît de mare încît va fi compromisă pentru lungă vreme orice candidatură propusă de “societatea civilă creştină” sau de către vreun partid care îmbrăţişează, mărturiseşte, apără şi promovează valorile şi principiile noastre.

Din păcate, agitaţia propagandistică făcută în jurul lui Iulian Capsali a prins şi a animat multă lume onestă, dar lipsită de informaţii şi de posibilitatea de a analiza corect această candidatură, ori orbită de ideea de a avea un candidat al “frontului” naţional-creştin. La reclama care i s-a făcut au contribuit şi adversarii (stînga extremă şi neoliberalii care ţin trena PDL sau PMP), speriaţi că un exponent al ortodoxiei militante a reuşit să strîngă semnăturile necesare pentru a candida.

Atacuri de felul celor la care s-au dedat Aligică & friends la adresa lui Iulian Capsali sînt de natură să creeze o solidaritate nemeritată de acesta. Sigur că trebuie taxate discursul pro-putinist, participarea la lovitura de stat din 2012 (fie şi numai cu gura) sau alte derapaje de acelaşi soi ale insului. Dar a-i imputa că e împotriva neoliberalismul şi a Statelor Unite ale Europei este e o bilă albă pentru Iulian Capsali, nu vreo acuzaţie dărîmătoare. De asemenea, a expedia – aşa cum fac Dragoş Paul Aligică, Sorin Ioniţă şi Ioan Stanomir – orice nuanţă naţional-creştină ca fiind de sorginte legionară (şi Capsali numai prietenul legionarilor nu e) sau orice brumă de militantism ortodox ca fiind vetust şi nociv, este de natură să mă facă şi pe mine unul, care am de ce-l critica pe Capsali, să-l apăr sau, în tot cazul, să fiu mai rezervat în a-mi exprima criticile faţă de el. Iată unul dintre motivele pentru care am tăcut pînă azi.

Totuşi, am decis să încerc această lămurire asupra candidaturii lui Iulian Capsali, pentru şi eu m-am înşelat cîndva în privinţa lui şi l-am propulsat la vîrful “Rost” şi n-aş vrea ca, dintr-o eroare similară, să ajungă să dezamăgească mult mai multă lume.

Dacă ar fi fost mai responsabil şi mai puţin orgolios, Capsali nu ar fi intrat în această cursă (pentru care s-a auto-propus). Acum deja e prea tîrziu ca să renunţe. Iar consecinţele sînt previzibile.

PS:

Mi s-a propus să candidez în alegerile pentru PE şi de către ONG-uri din Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, şi din partea unui partid. Am refuzat, fiindcă nu cred în eficienţa unui independent în PE şi pentru că am alte priorităţi de viaţă. Fac această precizare pentru a se înţelege că nu am scris rîndurile de mai sus din frustrare. Există mai mulţi oameni credibili care pot confirma oricînd ce am spus în acest post-scriptum.

Comentariu saccsiv:

   Unele sublinieri imi apartin.

Cu o parte din cele scrise mai sus nu sunt de accord, cu altele sunt partial de acord, iar cu cele de mai jos sunt cu totul de acord.

Asadar:

Un independent nu poate depune iniţiative legislative de unul singur, nici bloca vreo lege care contravine principiilor sale şi nici măcar să vorbească mai mult de un minut pe săptămînă

   Atunci care-i rostul sau acolo? Ca activistii sai sustinatori ne tot bat la cap ce mega treaba o sa faca, ca o voce a familiei romanesti va tuna in Parlamentul European, c-o sa lupte si-o sa impiedice si bla bla bla.

Un independent poate fi doar un observator în PE – postură pentru care atît costurile electorale, cît şi cele cu mandatul său mi se par disproporţionate (8.000 de euro pe lună, reprezentînd salariul plus diferite indemnizaţii, şi 25.500 de euro pe lună pentru cheltuieli legate de biroul parlamentarului la care se pot adăuga şi alţi bani pentru deplasări; adică în total vreo 400.000 de euro pe an, timp de cinci ani).

Adica multi bani pentru nimic. Dar el e obisnuit, dupa cum se poate constata si din afacerea cu Institutul Cultural Roman condus de evreul Horia Roman Patapievici:

Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

A fost unul dintre susţinătorii vocali din societatea civilă ai USL

Un real ortodox nationalist n-are cum sustine nici un partid din actualul esicher politic parlamentar.

Mai mult, în polemicile pe care le duce pe internet, dovedeşte o agresivitate barbară, obtuzitate, dispreţ pentru preopinent, foloseşte un limbaj licentious şi un ton dictatorial. Asta în condiţiile în care omul nu deţine o funcţie care să-i dea putere.

Pe cei ce inca n-au avut ocazia s-o constate, caci s-au limitat doar citirea comunicatelor sale atent slefuite, ii rog sa parcurga citatele extrase de pe facebook:

Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

O paranteza necesara: intrusii de la Razboi intru cuvant au salutat tocmai acest limbaj al sau, incurajandu-si cititorii sa procedeze intocmai.

Revenind la Iulian Capsali, e bine de subliniat:

Asta în condiţiile în care omul nu deţine o funcţie care să-i dea putere.

Pai cand o sa aiba ciolan … Wow. Iar el chiar vrea ciolan, candidatura asta fiind doar o formidabila rampa de lansare:

“PROFETIA” lui IULIAN CAPSALI

Si daca nu ajunge in Parlamentul European, raul deja a fost facut. I s-a facut o uriasa publicitate, necesara pentru o bataie cu mult mai lunga. Caci, da, cred din ce in ce mai mult ca despre el ar putea fi vorba aici:

ASTIA CHIAR SUNT INGROZITI de aparitia pe scena politica a unui ORTODOX NATIONALIST CARISMATIC. De aceea cred ca SISTEMUL va impinge in fata UN INTRUS CU ACEST ROL

Cititi va rog si:

IULIAN CAPSALI despre parintele JUSTIN PARVU si CIPURI

IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

Uriasa campanie pentru strangerea de semnaturi pentru candidatura lui IULIAN CAPSALI. Daca acelasi efort se depunea impotriva BULETINELOR CU CIP, eram departe …

IMPERIUL UE = MAMONA. De ce nu trebuie sa votam la alegerile europarlamentare, sa candidam sau sa fim alesi? NE EXPLICA SFINTII SI MARII DUHOVNICI Ioan Gura de Aur, Justin Popovici, Nicolae Steinhardt, Staretul Antonie

 

Reclame

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihail said, on mai 10, 2014 at 4:04 pm

  Deci s-a lămurit și Claudiu Târziu cu Iulian Capsali într-un final. Să vă mai dau încă o exclusivitate. Când a început campania pro-Capsali, Roncea a postat pe o rețea de socializare un articol de susținere. La comentarii l-am întrebat de ce susține un plagiator. M-a abordat în privat dacă am dovezi și i-am dat să citească articolul despre plagiatul lui Capsali și jaful de la ICR. Roncea nu știa de aceste lucruri, așa că a lăsat-o mai moale cu Capsali.

  Apreciază

 2. qwert said, on mai 10, 2014 at 5:49 pm

  Voi ce parere aveti,elitele au folosit cumva razboiul civil din Siria ca baza de antrenament a islamistilor radicali veniti din Europa? http://romanian.ruvr.ru/2014_05_10/Europa-se-mobilizeaza-impotriva-eurojihadului-9513/
  In momentul cand acestia se vor intoarce pe continentul european sa fie oare folositi pentru atentate teroriste care mai apoi sa justifice militarizarea politiei,supravegherea cetatenilor?

  Apreciază

 3. Sorin said, on mai 10, 2014 at 6:07 pm

  unele lucruri a punctat foarte bine
  faza aia cu Rusia si Putin nu sunt deacord
  fiindca parintele Iustin a zis asa: intradevar Rusia tot timpul a urmarit sa cucereasca, dar din doua rele, Occident care este ateu si este foarte viclean si Rusia , alegem mai bine Rusia unde sunt o multime de sfinti si este mare pacat sa lupti alaturi de NATO care este armata lui Antihrist impotriva unui stat care totusi este ortodox
  DAca erau alte circumstante atunci da, dar in situatia de fata nu s epoate lupta de mana cu NATOimpotriva Rusiei
  foarte bine a spus domnul Tarziu
  in legatura cu cei care il sustin
  ca multi nu sunt informati
  chiar si dintre preoti
  unii dintre preoti au mers pe increderea parintelui Coman
  fiindca dansul il sustine pe capsali
  inainte de a incepe Capsali sa stranga semnaturi
  au fost parintele Coman
  Virgiliu Gheorghe si Capsali la manastirea Putna
  unde au vorbit cu staretul sa il sustina
  si binenteles ca staretul il sustine
  din cate se vede Dumnezeu sa ma ierte pe ei (pe unii de la man Putna) nu ii intereseaza de problemele reale ale tarii
  manastirea Putna acu 2 saptamani a organizat o olimpiada culturala
  deci totul este roz in tara si putem sa dormim pe o ureche.
  deci acestia sunt sustinatorii lui Capsali
  ROMANI TREZITI-VA
  vremurile sunt grele si vor fi si mai grele.
  Citeam ieri in ultimul numar al revistei Atitudini un articol in care spune clar de vremurile actuale cat de grele sunt
  ca scapa cine poate de inselare
  inselarea este extraordinar de mare
  se merge in iad de mana cu preoti
  ierarhi
  uitati mie personal un mare duhovnic mi a spus sa nu il sustinem pe Capsali
  fiindca nu are ce face acolo
  am fost acu o luna aproximativ la duhovnicul respectiv si asa mi a spus
  mi a zis ca daca se mai poate face ceva sa se faca in tara noastra printr un partid ortodox atat
  si asa este greu
  dar sa mai mergi intr un parlament plin de masoni versati
  Fereasca Dumnezeu

  Apreciază

 4. ovidiu said, on mai 10, 2014 at 7:10 pm

  La inceput fara sa stiu sa cunosc pe acest Capsali ma gandeam sa-l votez. Vorbeste de familie de credinta ortodoxa si la prima vedere pare ok. Insa am avut curiozitatea sa citesc declaratia de avere a acestui familist cu 9 copilasi frumosi, tinei doamne sanatosi. Surpriza a fost mare deoarece marele familist nu are venituri decat vreo 200 lei amarati pe luna ca este sef de asociatie de proprietari. Ma intreb ce crestin ortodox face o droaie de copii fiind constient ca nu are cu cei intretine decent. Un crestin adevarat nu chinuie niste suflete. Parerea mea sa schimbat cand am vazut ca are tablouri de 25000 euro si traieste din salariul de 1200 lei a sotiei. Cat despre Claudiu Tarziu acesta sustine Noua Republica un partid condus de acel tanar cu simpatii legionare in tinerete care mai apoi pentru marire a reusit sa isi renege rusinos gandurile si credinta in CZC. Noua Republica este un partid plin de membri ai Rotary va spun din surse sigure. Prin tara ei chiar se lauda ca sunt membri la Rotary. Stiti cu toti cine sunt si cu ce se ocupa Rotary.
  DOAR UN PARTID CRESTIN ORTODOX NATIONALIST O SA VOTEZ PANA ATUNCI NU MA MAI DUC LA VOT

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on mai 10, 2014 at 10:26 pm

   Așa cred și eu. Dar care este relația lui Claudiu Târziu în prezent cu Răzvan Codrescu, scriitor și jurnalist ,,creștin”, care a apărut la acea emisiune smintitoare și declara că masoneria nu există etc.?

   Apreciază

 5. Iani said, on mai 10, 2014 at 9:11 pm

  Mie imi fac impresia, si Capsali, si Tarziu, ca sunt la fel de plini de venin.
  Adevaratii crestini nu ataca, nu sunt agresivi, nu lovesc asa….
  Da, desigur, sunt si eu in mare parte de acord cu ce spune in articol, mai putin chestia cu Rusia.
  Am mai spus-o: intelectuali crestini ca Tutea, Gyr, Vulcanescu, Gafencu, Ianolide, etc etc erau altfel. Nu aveau venin. Acesti asa zisi intelectuali crestini de la noi, care se itesc, implicati mai mult sau mai putin si in politica, ii simt plini de rautate.

  Apreciat de 1 persoană

  • Iani said, on mai 10, 2014 at 9:19 pm

   Asa este, organizatia lui Capsali este o butaforie.
   Dar asociatia Rost ce este ? De cand exista ? Cam de multisor. Si in afara ca publica acea revista, elitista si greu de gasit, ce a mai facut notabil Asociatia Rost ?
   Dar am o intrebare, de obicei caracterul oamenilor nu se prea schimba – atunci cand Capsali era vicepresedinte la asociatia Rost, nu era tot asa ? dictatorial, „de o agresivitate barbara” etc etc ? Ori era atunci bland ca un miel, si deodata s-a transformat, ori….. cand ii canta in struna lui Tarziu, era bun.

   Apreciat de 1 persoană

  • Alin said, on mai 10, 2014 at 9:57 pm

   Era asta a tehnologiei comunicarii a schimbat toate regulile. Totul este mai complicat si mai confuz.

   Nimic nu mai e ce era odata.

   Si totusi daca Dumnezeu vrea sa traim in acest talmes-balmes inca niste zeci de ani, va trebui sa o facem si sa induram vremuri si mai proaste. Putea-vom asta?

   Putea-vom fi buni într-o lume nebună?

   Apreciat de 1 persoană

   • Iani said, on mai 10, 2014 at 10:30 pm

    Un crestin este si ramane crestin (adica bun) cu sau fara tehnologie. Nu e o scuza, ca este o era a tehnologiei si prin urmare, putem sa fim veninosi. Nu are legatura.

    Apreciază

   • Alin said, on mai 11, 2014 at 11:05 am

    @Iani

    Eu cred ca are. Neurologic, antropologic, psihic si emotional suntem toti alterati, prin mijloacele noi de comunicare.
    Inainte oamenii erau mai curati. Mesajul mai clar, mai curat.
    Prin viteza de comunicare se ajunge la modificari, la pervertiri. Nu ai timp sa iti pui gandurile in ordine.
    Sau poate asa mi se pare mie.

    Apreciat de 1 persoană

   • Iacoboaie Radu said, on mai 11, 2014 at 3:40 pm

    Ai putea compara lumea cu Turnul Babel? De ce?

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on mai 11, 2014 at 3:48 pm

    Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, pentru care am tot respectul, spunea în genul că ritmul nostru alert de viață ne este indus și prin noile tehnologii: televiziunea, internetul. Creierul uman are limitele sale și există cadre pe care noi nu le mai putem urmări…

    Apreciază

   • mircea.v said, on mai 11, 2014 at 5:11 pm

    Viziunea a 2-a a Staretului Antonie. E spus tot.

    (E spusa prin 1990 cand avea in jur de 100 de ani. !00 de ani; razboaie mondiale, comunism, calugarie, preotie, omul lui Dumnezeu…)

    „Omul nu mai are timp de linistire” zice Staretul.

    Apreciază

 6. as said, on mai 10, 2014 at 10:02 pm

  posesie demonica

  aici incearca sa-si dea jos crucea de la gat

  Apreciază

 7. Iani said, on mai 10, 2014 at 10:50 pm

  liturghie satanica la universitatea harvard din SUA peste cateva zile:

  http://www.chaos-controle.com/archives/2014/05/10/29842502.html

  Apreciază

 8. Emanuel said, on mai 10, 2014 at 10:52 pm

  Un solist al Greciei la Eurovision purta la gat ostentativ un triunghi…

  Apreciază

 9. Iones said, on mai 10, 2014 at 11:15 pm

  Săptămâna viitoare, Bucureştiul devine centrul vieţii masonice mondiale
  http://adevarul.ro/news/bucuresti/saptamana-viitoare-bucurestiul-devine-centrul-vietii-masonice-mondiale-1_536e35e00d133766a887e3cd/index.html

  Apreciază

 10. George said, on mai 11, 2014 at 12:54 am

  Off topic

  Oficiali ai Pentagonului și angajați ai Guvernului Statelor Unite ale Americii implicați
  P O R N O G R A F I A juvenilă

  http://www.redflagnews.com/headlines/child-porn-epidemic-among-pentagon-officials-and-us-government-employees-by-lori-handrahan-phd

  Apreciază

 11. soso said, on mai 11, 2014 at 1:29 am

  Stati acasa nu votati ca-si trimit ungurii reprezentanti In PE

  Apreciază

 12. Aurora said, on mai 11, 2014 at 1:29 am

  Off topic
  M-am uitat asta seara la Eurovision ca sa vad cu ochii mei uraciunile si smintelile. A casitgat maimuta cu barba, transsexualul din Austria ! E clara sustinerea minoritatilor sexuale !
  Cat despre Paula si Ovi ai nostri, degeaba au facut la greu semnele illuminatilor, caci au pierdut. Rusine sa le fie !

  Apreciază

 13. ioan said, on mai 11, 2014 at 11:10 pm

  Observ cu stupoare faptul ca in privinta sprijinirii lēgi0nāriIor, conducerea BOR afirma ca Biserica nu face politica, in timp ce pentru iulian capsali, acest specimen extrem de cinic si vulgar, (care m-a jignit birjareste pe fb) Biserica mobilizeaza un intreg aparat propagandistic de strangere de semnaturi si PROMOVARE ELECTORALA. ORTODOXIE SAU MOARTE!

  Apreciază

 14. john said, on mai 20, 2014 at 5:45 pm

  Pentru cei interesati:
  https://www.facebook.com/iuliancapsali.parlamentuleuropean?ref=profile

  Apreciază

 15. […] Claudiu Tarziu scria in articolul sau ca nu stie sa fi avut servicu Iulian Capsali in ultimii 15 ani. […]

  Apreciază

 16. one said, on mai 31, 2014 at 9:35 pm

  Care este pozitia dlui Iulian Capsali fata de independenta energetica a Romaniei ? Despre razboiul energetic purtat de Rusia ? Se opune doar explorarii de la Pungesti sau este in general impotriva explorarii gazelor de sist ?
  Paravanul apararii familiei/ crestinismului poate ascunde multe interese, din diverse directii.
  In Parlamentul UE se dezbat multe probleme, nu doar referitoare la familie.

  Apreciază

 17. […] activenews publică încă un articol denigrator la adresa monahului Teodot, semnat de un neica nimeni, Iulian Iudian Capsali Capsatu. Se pare că acest site își dezvăluie menirea pentru care a fost […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: