Saccsiv – Weblog

Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

Posted in antihrist, CIPURI, RAZBOI INTRU CUVANT by saccsiv on septembrie 8, 2010

   Bomba e spre finalul acestui articol. Pana atunci, Iata ce spun cei de la razboi intru cuvant pe blogul lor:

@ Romeo:

Sa ne arati unde a vorbit Cuviosul Paisie despre acceptarea cardurilor si a buletinului biometric. Suntem dezinformati sau dezinformam? Despre ce a vorbit Cuviosul si cum este manipulat acum…. cred ca plange si in Rai, ca nu pot sa zic ca se intoarce in mormant.

Si de ce ar fi riscant, la o adica, sa fie contrazis (desi nici nu e cazul, macar, dar trebuie sa discutam si ca principiu)? Pe acest subiect, si intre sfinti parerile nu au concordat mereu, si e bine de stiut asta si nu de mitraliat pe cei care au pus problema diferit si de venerat numai pe unii. Cuviosul Paisie a avut si afirmatii milenariste (am aratat deja asta), dar pentru niste greseli ale sale (pe care nu a avut pretentia sa le numeasca profetii sau viziuni!) nu inseamna ca este mai putin sfant. Asta poate ca sa ne invatam sa nu mai credem in infailibilitatea papala a unuia sau a altuia dintre sfinti chiar, luati separat, ci in sobornicitatea cugetului Bisericii. Si ca sa ne invatam sa nu mai asteptam mereu sa ne bazam pe o autoritate exterioara, sa primim totul mura-n gura, in loc sa cautam si noi insine sa ne intemeiem o viata duhovniceasca bazata pe pocainta, si pe experienta relatiei vii cu Dumnezeu, inclusiv prin rugaciune si prin spovedanie. Niciun sfant nu ne poate scuti de raspunderea proprie, de datoria de a dobandi PE CONT PROPRIU harul Duhului Sfant, dreapta socoteala si tot ceea ce ne este de folos.

Ce vom face si cum vom distinge atunci cand se vor insela si “cei alesi”, asa cum este profetit? Ce criterii vom avea, daca noi tot asteptam mereu solutii miraculoase si raspunsuri “mecanice” din afara, de la autoritati duhovnicesti, care mai sunt si filtrate, unele dintre ele, de unii “ucenici”? Si e clar ca niciun sfant nu se poate interpune peste cugetul Sfintilor Parinti… Iar ca sunt vremurile din urma, noi am vedea ca semn si faptul ca exista, mai mult ca niciodata, o lipsa de unitate in Ortodoxie si, mai ales, o lipsa de vointa in a se aduna acesti duhovnici, impreuna si cu arhiereii cu adevarat binecredinciosi, ca sa poata sa aiba o pozitie comuna, sa faca un “sinod” si sa vada cine se insala si cine nu. Ca si Sfantul Apostol Petru s-a inselat si a avut nevoie de indreptare de la Sfantul Apostol Pavel cand “nu mai calca drept”. Si asta era dupa Cincizecime! Marele Petru! Asa ca…. De ce nu se cauta a se face un fel de sobor? Asta da, ar fi o tema de rugaciune colectiva, nu credeti?

Totul a pornit de la faptul ca NU AM PRIMIT urmatoarele:
– a spune ca primirea actelor cu cip este lepadare si pierderea harului preotiei sau de botez
– a face din opozitia fata de actele cu cip inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine (adica a provoca oamenilor obsesii si psihoze)
– a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.

Acum, sa aruncam o privire mai atenta:

Exista unii care au deraiat cu totul si afirma ca primirea actelor cu cip, asa cum sunt ele acum, este lepadare si pierdere a harului. Acest lucru este absurd, de vreme ce actele nici macar nu contin codul 666 si nu sunt insotite de vreo conditionare in credinta.

Exista ceilalti care, mai subtili, ar zice ca totusi nu e lepadare, insa faptul ca sunt primite te face complice la jocul diavolului si, prin acceptarea numarului de identificare, iti altereaza cumva identitatea de persoana. Trebuie sa intelegem insa un lucru – tiranii si imperiile strivitoare au folosit intotdeauna metode de control si inginerie sociala. Recenzarea si inscrierea au fost folosite inca din antichitate, din timpurile biblice. Ele nu sunt neutre in sine, ci reprezinta un aspect al robiei in care s-a aflat omul. Dar niciodata nu au a fost cazul ca prin supunerea fata de ele sa fie vorba de complicitate. Mantuitorul, alaturi de dreptul Iosif si Maica Sa au mers special pentru a fi numarati si inscrisi in scriptele lui Cezar. Oare facea aceasta Cezar de dragul numaratului? Sau pentru a isi supune mai bine populatiile de sub stapanirea lui? Evident ca pentru a isi supune mai bine populatiile stapanirii lui, una idolatra si cu accente tiranice.

Vedem si din alte exemple din Vechiul Testament ca se practica recenzarea si inscrierea. Exista insa un moment in care acestea sunt respinse – in momentul in care sunt insotite de un SANTAJ explicit care lasa supusilor de ales: ori se leapada de credinta parintilor ori isi pierd viata. Asadar, nimic pe ascuns, nimic neclar – ori credinta, ori viata. Si in Apocalipsa se profeteste aceeasi situatie: exista un SANTAJ explicit, care consta in: a il primi pe antihrist sau a iti pierde viata. Acolo nu vei avea loc de intors. Asa arata si profetiile, asa arata si Scripturile.

Aceste realitati sunt valabile si pentru timpurile moderne. Trebuie sa se stie, de pilda, ca rostul introducerii buletinelor de identitate in URSS a fost legat de practicarea ingineriei sociale si a terorii. O spune insusi Alexandr Soljenitin in Arhipelagul Gulag. Asadar, gandul introducerii acestor buletine este de-a dreptul diavolesc. Iar insemnele de pe el masonice, comuniste, ateiste etc. A privat insa primirea acestor buletine comuniste pe cineva de har? Evident ca nu. Ar fi o hula adusa impotriva Duhului Sfant care a lucrat prin atatia martiri si marturisitori ai Gulagului, printre care se numara si Soljenitin, sa afirme asa ceva. Si ghiciti ce, niciunul dintre ei nu a murit pentru buletin, ci atunci cand a fost pus in fata unei alegeri capitale: ori Hristos si inchisoarea/moartea/tortura, ori viata libera dar lepadarea de Dumnezeu. In privinta numarului asociat numelui de botez, aici este si mai simplu: in lagare prizonierii nu erau strigati si identificati dupa nume, ci dupa numar. Nu a lipsit insa pe nimeni acest lucru de harul botezului si de propria integritate a constiintei. Si numarul asociat persoanei, pentru identificarea sa, este practicat demult, pe scara larga, pe plan mondial (nu peste tot inca). Nu a lipsit insa pe nicio persoana acest numar de libertatea vointei si de vocea constiintei.

Asadar, nu putem spune ca primirea unor acte de identitate ne face complici la sistemul antihristic. Altceva ne face complici: aderarea la ideologia antihristica, la valorile antihristice, la filosofia antihristica. De aceea ne opunem noilor acte de identitate cu cip/biometrice, nu pentru ca ar fi ceva in sine, ci pentru ca fac parte dintr-o ideologie a supravegherii si a controlului total, a robiei. Insa aceasta opunere trebuie dusa cu dreapta socoteala, cu discernamant, nu prin extremismele descrise de noi mai sus. Si nu doar pentru ca acele conceptii sunt deraiate complet, ci si pentru ca antihristul va face un joc si mai periculos decat credem noi.

Asa va fi si cu antihristul! El va veni ca un lider care promite eliberarea! Oare chiar crede cineva ca antihristul va aparea asa, zicand am venit sa va pun cipul, prostilor? Nu, el va veni cu un mesaj exact pe dos: am venit sa va eliberez de tiranie, de lagare, de totalitarism. Si omenirea il va crede si il va urma, asa spune Apocalipsa! Si atunci va pune, intr-o forma neasteptata, pecetea pe cei care il vor urma! Da, desigur, este evident ca noile acte cu cip premerg pecetii. Insa este la fel de sigur, avand in vedere precedentul istoric si lucrarea de amagire cu care va veni antihristul, ca el va poza intr-un oponent al lor, chipurile, sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment. De aceea e absolut necesar sa nu credem ca ne-am lamurit cu privire la forma pe care o va lua pecetluirea si cu privire la frontul pe care va aparea antihrist. Macar atata sa fi invatat din Scripturi, ca el va aparea de unde nu se asteapta nimeni, si va spune lucruri care vor mira pe toti. Doar cei care vor fi dobandit duhul pocaintei adevarate si harul dumnezeiesc nu se vor lasa inselati.

   Iata si ce scrie comentatorul el la articolul Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA:

lepadarea de Hristos nu are neaparat nevoie de un cip,de mijloce superperformante ,se poate lepada crestinul si scriind pe o hartie simpla,pe o piatra cu un silex,ori simplu marturisind doar cu cuvantul lepadarea sau nici macar atata ci doar adoptand-o asumat in sine si comportandu-se in consecinta;daca face una din acestea harul Duhului Sfant l-a parasit complet.
Dar iata ca in Apoclaipsa Sf Ioan ne previne si de existenta introdusa cu viclesug a unei “peceti” cu care fiara ii va sili pe toti sa se insemneze,ne da detalii despre ea , ne-o descrie/talcuieste/anunta ca fiind 666,”numar de om” si ca e in legatura cu posibilitatea de a “putea vinde sau cumpara” adica a-si procura mijloacele de subzistenta materiale obligatorii supravietuirii.De ce era nevoie de descrierea cu atatea detalii a pecetii daca simpla lepadare era suficienta sa-l desparta pe om de Dumnezeu?
Viclesugul acestei peceti a gasit de cuviinta Duful Sfant sa ni-l anunte cu un motiv intemeiat ,nu doar pentru descrierea fara rost a unui aspect al “peisajului” vremurilor lui Anticrist.
Viclesugul ei conta in aceea ca face alegerea lepadarii de Hristos IREVERSIBILA;prin ce mijloace ne ramane noua celor din traitori in aceste vremuri sa discernem;de aceea si insista Sf Ioan ca NU TREBUIE luata !
Daca in vremea sfantului Vasile cel Mare citim din viata sfantului despre crestinul care se lepadase de Hristos scriind un zapis cu sangele lui si dandu-l diavolului;intelegem din cele ce s-au intamplat ca ulterior acel crestin si daca s-a POCAIT si a ales sa se intoarca la demnitatea lui de rob al lui Hristos NU PUTEA SA REVINA SINGUR la aceasta si a fost nevoie de interventia unui SFANT VASILE CEL MARE ca sa-l SILEASCA pe diavol sa returneze zapisul in mod miraculos ca sa dezlege legatura lepadarii acelui crestin;adica zapisul era “pecetea diavolului” de care a fost nevoie sa fie debarasat OBLIGATORIU ca sa fie reprimit la Hristos crestinul lepadat.
Pecetea fiarei de care ne previne Sf Ioan insa va avea “calitatea” nu numai de a marturisi lepadarea purtatorului ei ,ci si de a face lepadarea IREVERSIBILA.
Acum ca am fost preveniti de GRAVITATEA pecetii;ca sfintii nostrii parinti mai noi,contemporani lucrarii viclene de pregatire a “formei si bazei materiale” ca sa zic asa a imparatiei lui Anticrist ,ne-au prevenit despre ce sistem este vorba___si ma gandesc aici de exemlu la Parintele Paisie Aghioritul care cu MULT inainte de aratarea in lume a sistemului viclean al monitorizarii tip schenghen ne-a spus ce-i cu el si unde va conduce;noi astazi vazand ca a avut dreptate(de fapt Duhul Sfant ne-a descoperit noua orbilor de pe urma si prin el aratarea sistemului fiarei)ne comportam fara respect RASTALMACIND cuvintele lui;acuzandu-l de hiliasm si alte “subtilitati” ale ratiunii unora inca intunecate de pacat.
Pecetea nu va putea fi implementata FARA PASII PRELIMINARI si acum stim care si anume aceia ai actelor cu cip.Si unii din noi stau astazi si “justifica” fariseic ca scolasticii cu “argumente subtile si diabace” dupa mintea slaba care sunt gradele lepadarii si care din ele mai sunt eventual reversibile;si analizam cuvintele parintilor daruiti de Dumnezeu cu clarviziune si intelepciune duhovniceasca asa cum pazeau si fariseii cuvintele lui Hristos ca sa le rastalmaceasca pentru ca nu “incap” in vasul mintii unora.

   Comentariu saccsiv:

   Pentru a va lamuri la ce anume se referea Parintele Paisie Aghioratul si daca au sau nu dreptate razboinicii in ceea ce-l priveste, citit va rog:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

   Dupa cum puteti constata, razboinicii au scris mult in materialul de mai sus despre dictaturi de-a lungul vremii. Pai, sa ne intelegem: bat vremurile apocaliptice la usi sau nu bat? 

   Spun ei la un moment dat:  

   Asa va fi si cu antihristul! El va veni ca un lider care promite eliberarea! am venit sa va eliberez de tiranie, de lagare, de totalitarism.

   Consider ca zic bine ei aici. Asta spun si eu demult si des si de aceea am si scris articolul:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Din nefericire, mai departe gresesc grav in aproape tot ceea ce zic in comentariile ce le-am postat mai sus. Si asta datorita mandriei uriase pe care o au. Probabil ei insisi si-au zis despre ei (sau altcineva le-a zis) ca ar fi mari rugatori, mari traitori si ca atare si mari descoperitori … Aceasta efectiv sare in ochi in majoritatea comentariilor lor pe aceasta tema si de aceea si repeta intr-una ca cei ce indeamna sa nu fie luate actele cu cip, n-ar avea nici o treaba cu biserica …

   Din cauza acestei mandrii ca ei ar fi miezul, au ajuns in inselare. De aceea au ajuns sa spuna:

   Asta poate ca sa ne invatam sa nu mai credem in infailibilitatea papala a unuia sau a altuia dintre sfinti chiar, luati separat, ci in sobornicitatea cugetului Bisericii. Si ca sa ne invatam sa nu mai asteptam mereu sa ne bazam pe o autoritate exterioara, sa primim totul mura-n gura, in loc sa cautam si noi insine sa ne intemeiem o viata duhovniceasca bazata pe pocainta, si pe experienta relatiei vii cu Dumnezeu, inclusiv prin rugaciune si prin spovedanie. Niciun sfant nu ne poate scuti de raspunderea proprie, de datoria de a dobandi PE CONT PROPRIU harul Duhului Sfant, dreapta socoteala si tot ceea ce ne este de folos.

   Adica, dupa mintea lor, Parintele Paisie Aghioratul ori nu vorbeste despre ceea ce se intampla acum in jurul nostru ori eventual bate campii. De aceea nici nu fac ascultare de marii duhovnici ce indeamna sa nu luam nici un act cu cip:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

   Mai mult, de aceea se si straduie sa-i faca (impreuna cu parintele Mihail Stanciu) sa se suceasca:

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

   De ce zic ei totusi ca se incred in cugetului Bisericii? Deoarece stiu ca majoritatea preotilor si a ierarhilor gandesc ca ei (sau si mai rau, in sensul ca daca ar putea si-ar lua si cate doua randuri de astfel de acte). Si e firesc, caci vremurile apocaliptice bat la usi si stim clar din profetii ca majoritatea preotilor se vor clatina sau vor cadea. Si atunci razboinicii ce fac? Incearca sa-i indeparteze pe cititori de parinti precum Iustin Parvu si sa-i indrume se cei multi si politic corecti:

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   Mai scriu ei:

   Ce vom face si cum vom distinge atunci cand se vor insela si “cei alesi”, asa cum este profetit? Ce criterii vom avea, daca noi tot asteptam mereu solutii miraculoase si raspunsuri “mecanice” din afara, de la autoritati duhovnicesti, care mai sunt si filtrate, unele dintre ele, de unii “ucenici”?

   Cum vom face? Pai sub nici o forma dupa cum invata ei. Iata ce ne spune o profetie:

   „în timpul punerii coroanei se va citi Simbolul Credinţei – Crezul -, dar el nu va permite ca acesta să fie citit corect, iar acolo unde vor fi scrise cuvintele „şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu el se va lepăda de acestea şi se va recunoaşte doar pe sine. La încoronare, antihristul va avea mănuşi pe mâini, iar când le va da jos ca să-şi facă Sfânta Cruce, Patriarhul va observa că el în loc de unghii are gheare şi aceasta îi va întări bănuiala sa că acesta este antihristul. Atunci Patriarhul va exclama: „Acesta este antihristul” pentru care Patriarhul va fi omorât.”

   Cititi va rog mai multe la:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Asadar, despre ce vorbim? Ce ne tot impaunam ca am fi ceva, cand de fapt nu suntem decat niste scame in vant? Nu ascultam de ceea ce ne spun stalpii, ca suntem noi miezu”. Noi nu ne pregatim de pe acum, ca cica vom stii atunci, ca suntem noi mari rugatori. Ne-o spun clar profetiile, ca va fi inselare cumplita, noi insa n-avem nici o treaba … 

   Mai zic razboinicii:

NU AM PRIMIT urmatoarele:
– a spune ca primirea actelor cu cip este lepadare si pierderea harului preotiei sau de botez
– a face din opozitia fata de actele cu cip inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine (adica a provoca oamenilor obsesii si psihoze)
– a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.

   Dupa cum vedeti, ei stiu sigur ca actele n-au nici o treaba cu lepadarea (de aceea au si insirat mai sus un istoric al dictaturilor). Dar cum de stiu? Au avut vreo vedenie, ceva?

   Noi, cei ce indemnam sa nu fie luate, nu spunem ca e vorba de lepadarea finala. Ci poate doar cativa. Restul ne punem intrebari si n-avem raspunsuri sigure sau la unison. Unii spun ca mai este un pas, altii ca este un inceput de lepadare. Parerea mea o gasiti la:

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

   Un lucru stim insa clar: actele put a 666. Si daca put, nu ne bagam capul in oala si nici nu mancam, ca sa nu dam in alte alea.

   Pe de alta parte, majoritatea dintre cei ce indeamna sa nu le luam, nu fac din aceasta opozitie: “inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine. Asta e o scorneala a razboinicilor, fara absolut nici un fundament.

   De ce anume a indemna sa nu fie luate noile acte, inseamna a provoca oamenilor obsesii si psihoze? Observati va rog ca aceeasi idee o au si multi dintre cei ce ne ataca atunci cand prezentam informatii despre SISTEM …

   Zic ei, asadar, ca nu sunt de acord cu:

–          a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.

   Pai, a refuza actele, intr-un final, cam asta inseamna … Desi nu neaparat toate la un loc si sigur nu dintr-o data. Asta e, insa. Asa stau lucrurile.    Deci daca nu accepti actele, accepti consecintele. Daca nu accepti consecintele, atunci nu mai mintii ca nu accepti actele.

   Crestinismul nu e o treaba caldica. Nu poti fi cu fundul in doua luntrii. Nu-L poti fenta pe bunul Dumnezeu. Sa o lalai pe pamant: mai figurand la biserica duminica, mai facand o milostenie in limitele rezonabilului, mai vizitand o manastire, mai cititind o rugaciune in functie de timpul disponibil, dar urland cat de traitor esti … Si dupa ce-ai dus-o frumusel pe pamant, sa speri la o binemeritata rasplata: adica un casoi in ceruri. De preferat cat mai mare.

   Crestinismul este extremism. Prin definitie data actualmente acestui cuvant. Recititi tot ceea ce ne citeste preotul duminicile din Sfanta Scritpura. Daca aplicam in viata de zi cu zi doar o mica parte din cele ce le gasim acolo, deja deveniti niste „ciudati” intr-o lume de „normali”. Asadar, ori alb ori negru. Crestinismul n-are nici o legatura cu griul caldicel. Ci cu fiebintele.

   Sigur, noi nu putem, prin puterea noastra, face nimic. Dar trebuie sa ne straduim. Trebuie sa ne straduim sa urcam scara. Si pentru fiecare treapta pe care bunul Dumnezeu vede ca ne chinuim s-o escaladam, El ne trage alte o suta in sus.

   Trebuie sa ne fixam stacheta cat mai sus. Apoi sa ne antrenam sa sarim peste ea. Daca o punem la genunchiul broastei, praful se alege. Cum ne antrenam? Cititi va rog aici:

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

    Ca sa intelegem si mai bine care e parerea razboinicilor despre cipuri, sa analizam cateva fraze cheie ale comentariilor lor.

   Asadar, ne zic la inceput ca actele nu sunt insotite de vreo conditionare in credinta.”, adica, „ori credinta, ori viata iar mai apoi ne zic ca  „Oare chiar crede cineva ca antihristul va aparea asa, zicand am venit sa va pun cipul, prostilor?”, „el va poza intr-un oponent al lor sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment”.

   Si „actele nici macar nu contin codul 666”, iar mai apoi ne zic ca „Si atunci va pune, intr-o forma neasteptata, pecetea pe cei care il vor urma!

   Altfel spus, razboinicii considera ca actele cu cip nu au nici o treaba cu semnul fiarei. Ele nu sunt decat etape spre crearea unei tinte impotriva careia se va lupta chiar antihristul. Care antihrist, va veni mai apoi cu un cu totul alt semn …

   In viziunea razboinicilor, actele sunt doar o componenta a unei forme de dictatura, de tipul celor ce le-au insirat ei mai sus. O dictatura ca toate dictaturile din istoria umanitatii …

   Tare. Pai, dupa ce au debitat aceasta teorie, e firesc sa ne atace furibund pe noi cei ce indemnam sa nu fie luate actele cu cip. Caci, nu-i asa, o lupta anti cip va duce si antihristul.

   Asadar, SISTEMUL s-a straduit sa construiasca o mega structura, doar pentru a-i oferi un front de lupta antihristului …

   Fratilor, trebuie sa intelegem ca nu vorbim doar de un pasaport sau un buletin ce va avea un grante de siliciu pe el. Sunt multe legate intre ele, iar acestea nu sunt decat niste piese dintr-un urias puzzzle. Sincer sa fiu, nu-mi vine acum sa explic. Cat de mult m-as stradui sa fiu concis, ar insemna sa ma lungesc pe multe pagini. Si chiar parca nici chef nu mai am s-o iau ca si de la zero, sa le explic razboincilor si celor ce mai adera la teoria asta, ca este fundamental gresita. Am scris enorm in acest blog despre SISTEM: cum functioneaza, cine il conduce, ce urmareste. Daca unii l-au citit dar nu inteleg, asta e. E obositor sa comprim sutele de articole intr-unul singur si pana la urma ca sa ce?

   Pana la urma, cel mai important este sa ne rugam.

   Doamne ajuta!

139 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 8, 2010 at 4:15 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. fanu said, on septembrie 8, 2010 at 4:48 pm

  fraţilor dar de ce nu se încetează taberele astea fiecare este liber să accepte sau nu. din motive demne de romanul 1984 sau din motive religioase…

  nu înţeleg cearta asta fără rost şi cred că se ajunge prea departe…

  Apreciază

 3. fanu said, on septembrie 8, 2010 at 5:04 pm

  păi în loc să vă întâlniţi aşa cum aţi făcut odinioară la Petru Vădă vă certaţi în blogosferă iar ceara asta este fără rost fiindcă nu duce nicăieri. nu am văzut o ceartă care să ducă decât la ireconciliabile schisme… aici ziceam că nu văd rostul din perspectiva asta… cred că sistemul se bucură teribil când vede că deja există certuri şi identifică lejer şi la vreme poate să potenţeze aspectele negative …

  Apreciază

  • atys said, on septembrie 9, 2010 at 6:31 am

   se intalneau la PETRU VODA si au facut ce?!!!nimic!nu stiu cum ocultatul asta de saccsiv isi zice crestin.mars, putoare, la munca nu sta pe net 12 ore smintind atata lume fara creier!

   Apreciază

   • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 1:27 pm

    Tu te auzi ce spui?… ca rad si curcile de ratiunea ta. N-ai citit niciodata : „Orice împărăţie, dezbinându-se în sine, se pustieşte şi casă peste casă cade” (Luca 11.17)? Atunci cum spui ca saccsiv este ocultat cand el demasca oculta intr-un mod care aduce acesteia multa dauna si zdruncinare?
    12 ore in fata calculatorului nu este deloc o munca usoara, tu ce muncesti? Porti sapca si epoleti? Tre’ sa fie tare grele…

    Apreciază

   • DM said, on septembrie 9, 2010 at 2:39 pm

    Adevarat este ca sunt un taran si nu ma pricep la cuvinte, dar macar sa respectam parerile fratilor nostri ortodoxi, iar de nu suntem de acord, atunci mai bine sa tacem de nu putem da un raspuns cu folos.

    Nu cred ca a folosit cuiva ce ai scris mai sus.

    Doamne ajuta!

    Daniel

    Apreciază

 4. Vasile said, on septembrie 8, 2010 at 5:08 pm

  Poziţia cea dreaptă, calea de mijloc, e la Război întru cuvînt. AU dreptate! Dar ce mîndrie drăcească ai, Saccsive, să nu poţi vedea abordarea lor profund duhovnicească? A ta este o abordare lumească, politică, obsedată de instituţiile lumeşti, de parcă faci politica cuiva. La tine nu există Biserica pe care nu o vor birui porţile iadului, la tine există doar spaime, frici eshatologice, diavoli, lepădări… Se bucură dracul de propoăduirea ta, chipurile, „antisistem”, căci tocmai asta urmăreşte: să ne distragă atenţia duhovnicească printr-o falsă psihoză asupra celor lumeşti.
  Cei care declară că primirea actelor cu cip e lepădare de Hristos sunt RĂTĂCIŢI! Lepădarea nu poate fi decît conştientă, declarată prin gînd, vorbă şi faptă, nu prin primirea unui act. Poate să spuna că e lepădare orice duhovnic, şi păr Iustin chiar – tot rătăcire o voi socoti. În Ortodoxie nimeni nu e infailibil. S-au văzut duhovnici mai mari în istoria Bisericii care au căzut… NU CONFUNDAŢI O CHESTIUNE CIVILĂ/POLITICĂ/DE SISTEM CU UNA DUHOVNICEASCĂ. Aşa au făcut zeloţii din timpul lui Iisus şi rezultatul a fost că, atunci cînd a fost de ales, l-au ales pe Baraba, nu pe Iisus.
  Îţi spun toate acestea ţie, Saccsive, pentru că tu promovezi această atitudine. Eşti vinovat de psihoza pe care o întreţii,- pînă într-atît încît lăsai de înţeles unei fete că mai bine moare cu zile decît să primească cardul de sănătate pentru a+şi face dializa în continuare. Asta e un sfat satanic! (Voi posta acest mesaj şi pe Război, ştiu că tu nu suporţi dialogul – eşti omul monologului obsesiv, narcisiac şi autosuficient. Domnul cu tine. Păcat de zelul tău că se risipeşte…)

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 8, 2010 at 5:13 pm

   Vasile

   Arata-mi unde am scris unei fete asa ceva.

   Pe de alta parte trebuie sa fii dat cu smirghel pe creieri ca sa nu realizezi cumplita ratacire din teoria lor: ca antihristul va fi anti cip.

   Sau ai scris ca teleghidatul, fara sa citesti articolul?

   Apreciază

   • Bogdan said, on septembrie 9, 2010 at 8:50 am

    saccsiv, si eu gandesc la fel. Dupa gandirea mea umila, mi se pare ca s-a facut atata caz pe tema cipurilor, incat antihristul sa fie prost sa nu ia o pozitie contra lor. Ni s-a dat ceva lumesc cu care sa ne luptam, pentru ca in momentul in care mascariciul va veni, sa ne „elibereze”. tu zici „Crestinismul este extremism. Prin definitie data actualmente acestui cuvant.” Nu sunt de acord. Calea Imparateasca este calea de mijloc. Fara extreme. Niciodata crestinismul nu fost al extremelor. A fost al sacrificiului dus la extrem, de dragul credintei. Fanatism in dragostea pentru Hristos, da. Dar nu al extremelor. Si avem multi sfinti (din pacate, nu-mi vine in minte momentan niciun exemplu, dar se gasesc destule pe internet) care ne-au avertizat sa nu cadem in extreme. De cand a pornit toata lupta asta intre bloguri, am stat deoparte, nestiind dupa cine sa ma iau. Mi-am lasat constiinta sa lucreze si acum pot sa-mi exprim o parere, desi recunosc ca nu e niciodata recomandat sa te increzi deplin in propria gandire. Si mie mi se pare ca razbonicii au o atitudine mai duhovniceasca. Au vazut ce balarii de comentarii accepti pe blogul tau si au luat atitudine, delimitandu-se de tine. De mult incepusem sa am dubii in privinta cailor tale, urmarind comentariile aparute pe blog. Dar am tot incercat sa dau la o parte banuielile. Cred ca esti bine intentionat, insa gandul imi spune ca atitudinea abordata este una gresita. Sunt de acord ca mai bine mori decat sa te lepezi, dar, dupa cum a spus si parintele Arsenie Papacioc, in prima sa reactie dupa lansarea apelului parintelui Iustin: este prea devreme; se striga „lupul!” prea devreme. Astfel, cand va veni antihristul, vom fi deja obositi, subiectul va fi tabu. Ne irosim energia impotriva acestor acte, care sunt malefice, intr-adevar, insa acestea nu sunt pecetea. Chiar tu o zici. Eu cred ca acestea ar trebui sa serveasca drept avertisment sa tinem mintea treaza si sa inmultim rugaciunea. Din interviul cu parintele Arsenie, reiese ca da, nu va primi actele. Da, este recomandat nici noi sa nu le primim. DAR, a zice ca prin primirea acestora pierdem Harul lui Dumnezeu sau ca ne lepadam constient (fara sa ne fi cerut nimeni o lepadare concreta), este prea mult. Fiecare dupa masura sa. In ultima vreme ai inceput sa ai o atitudine mult prea radicala, in sensul de „esti dat cu smirghel pe creier, numai eu am dreptate!”. Iar de comentatori, nici nu mai zic! Exista foarte multi care numai de iubire crestina si de smerenie nu dau dovada. Incepi sa-mi amintesti de bataiosu, care in ultima vreme a sters orice critica la adresa sa, neacceptand sa fie contrazis, desi foarte multi i-au spus ca a luat-o prin balarii. Dintre blogurile ortodoxe, tu si cu apologeticum (care de mult timp nu-mi mai prezinta incredere, prin diverse articole, unele dintre ele ulterior retrase) ati ramas cam singurii care aveti atitudinea asta extrema anti-cip. Ti se pare ca esti destul de sporit duhovniceste incat sa ai doar tu dreptate? Iarta-ma de intrebarea pe care nu am niciun drept sa o pun, dar cu cati duhovnici te-ai sfatuit? Sau ii consideri pe toti cazuti si nu mai merita sa te sfatuiesti decat cu cei doi-trei care-ti impartasesc parerea extremista? Lupta s-a intensificat, sfarsitul bate la usa, asa este. In ultima vreme am observat ca-mi este tot mai greu sa ma opun patimilor si de foarte multe ori cad. Toti dracii au iesit pe pamant, probabil. Insa, totodata, repet, cu mintea mea cea slaba, daca eu as fi in locul antihristului, as profita exact de aceste cipuri infame pentru a-i pacali si pe cei alesi. De mult timp ma bate acest gand, ca antihristul va veni cu ceva total neasteptat. Doar cei sporiti duhovniceste vor supravietui, recunoscandu-l dupa comportament, dupa ideile promovate, dupa incercarea de substituire de sine in locul lui Dumnezeu, NU DUPA TIPUL PECETII. Aceea n-avem de unde sti cum va fi. NOI TREBUIE SA-L RECUNOASTEM PE ANTIHRIST, NU PECETEA SA. Caci in clipa in care l-am identificat, vom sti sa ne ferim de orice ne va servi acesta, fie el chiar si un lucru bun, la prima vedere.
    Intr-un final, ca deja m-am intins mult prea mult, te rog sa mai ai in vedere si faptul ca la inceput, parintele Iustin nu a fost pe aceeasi unda cu niciunul dintre marii nostri duhovnici, stalpi. Au fost de acord ca cipurile nu-s bune, insa nu ne-au cerut martiriul pentru acestea, considerand ca deocamdata nu este cazul (desi destul de curand va fi). Pastila a fost aruncata de vrajmas si, odata inghitita, s-a declansat o enorma dezbinare in comunitatea ortodoxa. Ii facem jocul. Parintele Serafim Rose s-a cait spre sfarsitul vietii de zelotismul sau din tinerete. In ultima vreme noi avem parte numai de zeloti. Calea Imparateasca este foarte stramta si fragila, trebuie sa avem foarte mare grija cum pasim. Dupa cum spunea tatal duhovnicului meu, care a suferit in temnitele comuniste, aceasta nu are nicio treaba cu extremele. Dumnezeu sa ne ajute! Iertare!

    Apreciază

   • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 1:59 pm

    @bogdan,
    „Niciodata crestinismul nu fost al extremelor. A fost al sacrificiului dus la extrem, de dragul credintei”

    „Sacrificiul dus la extrem” nu este o extrema? :-)
    Cand Iisus spune ‘luati de beti, acesta este sangele meu” nu este o extrema? Sau cand spune „luati de mancati, acesta este trupul meu” nu este o extrema?
    Si as putea sa insirui aici nenumarate exemple de „extremism” crestin.
    Exista doua extreme: iadul si imparatia Lui Dumnezeu. Intre ele nu exista nimic. Tu ce crestinism cunosti, exista vreunul de mijloc? „vinul amestecat cu apa” pe care ti-l da papa (si mai nou, si unii dintre ierarhii asazisi ortodocsi) sa-l bei? Iisus Hristos insusi s-a pronuntat foarte clar fata de „caldicei” si fata de sarea care si-a pierdut gustul ei de sare, nici Cuvantul Lui nu-l crezi?
    Metodistii caii de mijloc, ai mediei aritmetice dintre bine si rau, corecti politic, incuibariti si in sanul bisericii noastre sunt la fel precum preotii evrei din vremea cand Iisus propovaduia pe pamant. Aceia care strecurau tantarul si inghiteau camila, aceia care varuiau mormintele pe dinafara iar inauntru era toata necuratia. Cum de nu-i poti deosebi cand evidentele sunt atat de stridente? Deschide-ti inima ca mintea te-nseala si nu crede chiar tot ce ti se toarna in urechi.

    Apreciază

 5. Gelem said, on septembrie 8, 2010 at 5:12 pm

  Pare off-topic, dar azi am renuntat la abonament in favoarea cartelei, si am avut un imens sentiment de usurare… Mai liber. Cred ca peste relativ putini ani va trebui sa lasam senini si proprietatile pe care ne-a ingaduit Dumnezeu sa le administram. Incolo, logica articolului lui saccsiv este buna, expresiile sunt arhicunoscute :)) din armata macar… Iar logica razboinicilor este un silogism penibil. Incolo, va urez putere sa nu le luati. Dar va exista o perioada cand toti va vor arata cu degetul k pe penibili… Si asta trebuie inteles si depasit…

  Apreciază

 6. gabriel said, on septembrie 8, 2010 at 5:16 pm

  Antihristul ne recunoaste utilizand tehnologia, Dumnezeu folosind Sfantul Botez.. Si Sfantul Botez este metoda de identificare.Si fertilizarea in vitro este metoda de nastere.Dar este antihristica. De ce? pentru ca este tehnologica si deci artificiala.Atunci cand Mantuitorul a fost intrebat daca e bine sa se plateaca bir cezarului, a cerut sa i se aduca BANUL cu care se platea birul. Si i s-a adus un DINAR.. Apoi a intrebat a cui este chipul si inscrisul de pe ban. Si i s-a raspuns : al cezarului.LA SFARSIT DA URMATOAREA PORUNCA :sa se dea cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu!
  daca se va face totul electronic, fara bani lichizi, vom plati cu ajutorul cartii de identitate electronice, ce reprezinta BANUL de mai sus. Deci a cui va fi chipul si inscrisul de pe”noul ban”?BINEINTELES CA AL NOSTRU.. Noi stim ca, suntem crestini, suntem ROBII LUI DUMNEZEU. Deci, INCALCAM PORUNCA DE A PLATI CEZARULUI CU LUCRURILE CEZARULUI. Platim cu cele divine cezarului. iertati-ma!

  Apreciază

  • valentin said, on septembrie 9, 2010 at 3:16 am

   daca se va face totul electronic, fara bani lichizi, vom plati cu ajutorul cartii de identitate electronice, ce reprezinta BANUL de mai sus. Deci a cui va fi chipul si inscrisul de pe”noul ban”?BINEINTELES CA AL NOSTRU.. Noi stim ca, suntem crestini, suntem ROBII LUI DUMNEZEU. Deci, INCALCAM PORUNCA DE A PLATI CEZARULUI CU LUCRURILE CEZARULUI. Platim cu cele divine cezarului.

   excelent comentariul tau!

   Apreciază

 7. fanu said, on septembrie 8, 2010 at 5:18 pm

  comentariu scris pe blogul război intru cuvânt; sper să nu fiu înţeles greşit dar este cazul să vă întâlniţi cei din blogosfera ortodoxă până nu se ajunge la contondenţe de limbaj şi ireconciliabilităţi cronice

  am spus şi pe blogul lui saccsiv şi repet aici; apăi în loc să vă întâlniţi aşa cum aţi făcut odinioară la Petru Vodă şi să discutaţi calm, alături de părinţii care cu toţii îi invocaţi şi care pot să fie mediatori, vă certaţi în blogosferă iar cearta asta este fără rost fiindcă nu duce nicăieri. nu am văzut o ceartă care să ducă decât la ireconciliabile schisme… aici ziceam că nu văd rostul din perspectiva asta… cred că sistemul se bucură teribil când vede că deja există certuri şi identifică lejer şi la vreme poate să potenţeze aspectele negative…

  Vă este atât de greu să vă întâlniţi aşa faţă către faţă şi să discutaţi? Este atât de mare orgoliul încât nu vă puteţi vedea şi întâlni într un ţinut monastic?

  Ierta ţi mi intervenţia dar nu mi place deloc când văd ortodocşi în ceartă şi dacă se mai continuă astfel fără măcar o încercare de întâlnire lămuritoare eu nu am ce să mai caut pe nici un site ortodox în care văd că sunt certuri ireconciliabile.

  Pe bune de ce mergeţi separat la părinţi la mânăstiri? De ce nu vă stabiliţi un calendar de întâlnire şi astfel de faţă cu toată lumea să discutaţi. Ce i aşa de greu?

  Până una alta sunt sigur că aşa se distrează băieţii sistemului de numa de pe urma acestor certuri…

  Apreciază

 8. Mihai said, on septembrie 8, 2010 at 5:23 pm

  „Altfel spus, razboinicii considera ca actele cu cip nu au nici o treaba cu semnul fiarei”. Dar cine poate dovedi ca aceste acte sunt sau au de-a face cu semnul fiarei. se fac doar speculatii pe marginea acestei probleme. Daca se vorbeste de „semnul fiarei” unde este oare fiara care in mod firesc trebuie sa preceada ca aparitie existenta semnului ei. Nu scrie clar in Apocalipsa Sfantului Ioan ca fiara adica Antihristul va fi cea care va insemna oamenii? Nu trebuie sa apara mai intai aceasta fiara ca apoi sa putem zice” iata semnul fiarei”. cum putem stii noi cei de acum in ce va consta aceasta pecete, ce forma materiala va avea, din moment ce presupune insasi lepadarea totala de Hristos. prin pecete se intelege lepadare, adica inchinare la antihrist, iar aceasta se va face in mod constient si in prezenta lui antihrist.

  Apreciază

  • el said, on septembrie 9, 2010 at 12:10 pm

   @Mihai

   fiara si ANticristul se vor arata doar inultimii 7 ani ai lumii acesteia.Si cine n-a inteles duhul si lucrarile anticristice(chiar si sub forma manifestarilor lor exterioare,materiale)nu va recunoaste nici pe Anticrist nici pecetea lui ci le va primi ca „firesti”.
   Daca Parintele Paisie Aghioritul arata CLAR cu degetul sistemul anticristic si „baza lui materiala”si spune dinainte cu mult(sa se fi nascut chair unii din DETRACTORII lsi RASTALMACITORII ui actuali) sa se fi putut „vedea” de catre o minte omeneasca neluminate de harul „claviziunii si inainte vederii „unde va duce aceasta lucrare;nu cred ca un om cu minte intreaga si lipsit de viclesug poate sa treaca cu vederea acestea fara consecinte.
   Asteapta deci linistit ceea ce zici tu :”, adica inchinare la antihrist, iar aceasta se va face in mod constient si in prezenta lui antihrist” ca ar fi elementele OBLIGATORII ale recunoasterii anticristului si sa-ti ajute Dumnezeu ,daca vei mai ajunge la acel moment,sa recunosti si sa refuzi pe Anticrist daca intre timp n-ai putut intelege vicleana lui lucrare prealabila de inselare.

   Apreciază

 9. gabriel said, on septembrie 8, 2010 at 5:23 pm

  Deci concluzia este ca este corect sa platim bir, dar cu o singura conditie : sa platim cu lucrurile cezarului, altfel e incalcare de lege

  Apreciază

 10. kosk said, on septembrie 8, 2010 at 5:50 pm

  da unde si cand a scris Cuv Paisie de imparatia de „o mie de ani” a Mantuitorului Iisus Hristos?…ca asta inseamna erezia hiliasta

  Apreciază

  • Iones said, on septembrie 9, 2010 at 10:43 pm

   Cuviosul Paisie Aghioritul nu a spus nicaieri despre vreo „imparatie de o mie de ani”…

   Este vorba despre de un text pe care razboincii l-au interpretat dupa cum ia taiat pe ei capul.

   Dupa al treilea razboi mondial Vaticanul nu va mai ocupa niciodata locul si importanta pe care le-a avut in lume. Sunt multe profetii care vorbesc de faptul ca papa ve veni inapoi la Ortodoxie de unde s-a rupt in 1054.
   Popoarele din apus vor incerca sa se uneasca din nou insa fara prea mare succes…

   Aceasta si pentru faptul ca dupa tot ceea ce se va intampla popoarele ortodoxe vor fi mai unite. Deasemenea se spune si despre Germania care va veni la Ortodoxie.
   Daca nu ma insel actualul papa este neamt.

   In cartea Sfarsitul omului scrisa de Zosima Pascal, la profetia Fericitului Agatanghel se spune asa:

   ____AM CITIT cartea ce cuprinde aceste cuvinte: Constantin a început, Constantin va pierde împărăţia Vizantiei, a Răsăritului (Constantinopolul). Fiul omului, numără de la cel
   dintâi Constantin până la al doisprezecelea cu acest nume şi vei vedea numărul în care are să se întâmple ceea ce Dumnezeu a hotărât. Această sfântă hotărâre, nestrămutată va fi; şi se va împlini la anul 1452 până la 1453. Când trebuie să cadă cea
   mai mare împărăţie în mâinile agarenilor (turcilor). Dar, fiul omului, nu te teme; se va întoarce din nou către dar, şi va fi mult mai slăvită decât cea dintâi. După această stăpânire a lumii, care are să vină în stricăciune, vrea Dumnezeu să ne supună, nouă, din nou, nenumărate neamuri, mai multe decât cele dintâi. Aceasta va smeri grumazul tău cel mâdru, închinându-te vei merge a te închina împreună cu care va
   stăpâni jertfelnicul la Vizantiea. Amin.

   Tâlcuire
   Aici zice Agatanghel că, după ce se va face împărăţia creştinească a Răsăritului, va veni Papa de la apus şi se va uni cu Biserica Răsăritului şi Bisericile se vor face una, precum au
   fost şi mai înainte.

   Agatanghel
   Vai, ticăloase Răsărite, asemenea vei fi robit la a opta sută deplin, pentru că te vezi tare silit şi vândut de către neprietenia cea latinească. Dar mai îngăduieşte încă, intăreştete pentru că slava veşnicului Dumnezeu după aceasta la tine se va arăta. Fii credincios, fii statornic (în credinţă) până la moarte şi vei lua cununa vieţii veşnice.

   Tâlcuire
   Aici Agatanghel prooroceşte pentru Germania. „Noaptea va fi luminată şi lină, pentru că tu vei pierde mândria cea latinească (a se citi catolica), şi vei vedea mândria ei smerită căzând cu durere, ca să cânte cântare împreună la răsărit (care este locuinţa Mea). Amin.”
   Aici se arată că Germania are să silească pe Papă ca să meargă la Constantinopol să se închine şi să se unească cu Biserica Răsăritului, ca Biserica să fie una, după cum una a fost de la începutul creştinismului până la anul 1054. ____

   Parintele Paisie spune ca bizantul va reveni dupa acest mare razboi mondial, atunci va fi o mare renastere spirituala inainte ca lumea sa decada de tot, inainte de venirea lui Antihrist.

   Dar asta se va intampla pentru foarte putin timp, doar cateva decenii, si apoi va veni Antihrist.
   Acest lucru cu cateva decenii nu il spune doar Parintele Paisie, ci il spun si alti Parinti, Parintele Iosif Vatopedinul, chiar si Parintele Iustin Parvu si alti

   Pe langa faptul ca Antihrist va fi un important om politic el va cunoaste si destula teologie va fi foarte viclean, si va avea o inteligenta asa-zis luciferica, se va arata la inceput a fi smerit bland si credincios. Insa toate acestea in exterior pentru ai amagi pe oameni, in el insa se va afla toata viclenia si rautatea. Dupa ce va intra in gratiile multor oameni isi va da pe fata toata perfidia si rautatea.

   Apreciază

   • el said, on septembrie 10, 2010 at 10:08 am

    @Iones

    asa cred si eu.Nu e vorba de hiliasm la P.Paisie Aghioritul(erezie grosolana la un parinte cu mare finete a intelegerii duhovnicesti;ca exemplu l-a „dibuit” pa preamandrul si invatatul Christos Yannaras de inselari mai „subtiri” ca hiliasmul condamanat de Sinodul I ecumenic).Si admit ca poate ma insel, dar si eu banuiesc ca-l „ataca” din cauza scrierilor lui foarte clare impotriva sistemului anticristic si buletinelor care vin in contradictie cu pozitiile pe care campeaza ei(Ric)azi.
    Sa avem rugaciunile si binecuvantarea sfantului nostru parinte Paisie Aghioritul.

    Apreciază

  • Iones said, on septembrie 10, 2010 at 8:40 am

   Interesant este faptul ca razboinicii se iau de Parintele Paisie… Stim cu totii ca Parintele Paisie a fost unul dintre duhovnicii care s-a ocupat personal s-a nevoit cu rugaciune si cu post ca Dumnezeu sa-i descopere ce este acest semn al fiarei…

   Oare sa aiba vreo legatura pozitaia lor din urma pro cip care intra in contradictie cu pozitia anti-cip a Parintelui Paisie ?

   Stim cu totii ca Parintele Paisie a vorbit foarte clar si despre carduri si despre buletinele elctronice si depre cipuri… Spunea ca in America au pecetluit pestii si ii urmaresc din satelit in ce ocean se afla…spunea si despre cainii care au fost pecetluiti si tot asa…

   Parintele Paisie mai spunea ca el nu citeste ziare si ca lucrurile astea le afla din alta parte…
   Dar pe site-ul razboi intru cuvant din pacate astfel de articole ale Parintelui aproape ca au disparut ca sa nu produca „chipurile” schisma ar zice ei.

   Apreciază

  • Iones said, on septembrie 10, 2010 at 9:18 am

   Care este de fapt erezia hiliasta ?

   Aceasta erezie consta in faptul ca hiliasti (milenaristii) cred ca Hristos va avea doua invieri, doua parusii (doua veniri), si doua judecati (universale).
   Se mai sustine ca El ar intemeia o Imparatie de o mie de ani , imparatie in care dreptii vor petrece impreuna cu Mantuitorul Hristos (fie ca imparatia va fi in cer, fie ca va fi pe pamant)… Hiliastii mai spun ca dreptii vor fi judecati la un interval de 1000 de ani fata de pacatosi…

   Ce trebuie sa stim noi?

   Ca exista decat o singura judecata universala (adica si pentru drepti si pentru pacatosi in acelasi timp) Ca Mantuitorul Hristos va invia, si va veni va judeca lumea O SINGURA DATA. Ca Mantuitorul Hristos va veni dupa ce va Imparati Antihrist, si la venirea Sa Mantuitorul Hristos il va nimici pe Antihrist cu suflarea gurii Sale [vezi (II Tes. 2:8)]
   Si ca odata ce va veni va judeca intreaga lume, iar Imparatia Sa va fi vesnica (NU DE O MIE DE ANI) Imparatia Sa va insemna SFARSITUL TUTUROR CELORLALTE IMPARATII si nu va fi o imparatie pamanteasca…

   Apreciază

   • Iones said, on septembrie 10, 2010 at 9:23 am

    Imi cer scuze am formulat gresit, sa ma fac inteles mai bine-

    Rectific:

    Mantuitorl a Inviat o Singura data si nu va mai Invia (adica nu nu va mai exista alta Inviere / a Mantuitorului Hristos)

    Si nu vor exista nici doua invieri ale celor morti pentru a fi judecati.

    Apreciază

 11. iustin said, on septembrie 8, 2010 at 5:54 pm

  Intrebare:

  SE VORBESTE CLAR IN APOCALIPSA SFANTULUI IOAN DESPRE PECETEA FARA DE CARE NU SE POATE SUPRAVIETUI?

  Raspuns:
  DA.

  Intrebare:
  Se poate supravietui fara ACTE BIOMETRICE?

  Raspuns:
  NU.

  Intrebare:
  Ni se ofera ALTERNATIVE – pe motive religioase – la actele cu cip?

  Raspuns:

  Apreciază

 12. iustin said, on septembrie 8, 2010 at 5:59 pm

  Parintele Paisie a scris ca va fi o perioada de revitalizare a crestinismului, cand, de pilda, spunea el, toti te vor invita sa le vorbesti despre Hristos, si cand chiar si in autobuze vei vedea icoane.
  Se pare ca aceasta perioada au fost cele doua decenii de dupa caderea comunismului.

  Apreciază

 13. iustin said, on septembrie 8, 2010 at 6:01 pm

  … dar aceasta nu este o conceptie milenarista.

  Apreciază

 14. Marturiseste said, on septembrie 8, 2010 at 6:07 pm

  Si-a bagat rau de tot vrajmasul coada de data asta si nu se va opri, ci o va baga si mai tare.
  Citind Evangheliile, un lucru extraordinar mi-a ramas intiparit in minte: fiecare cuvant din ele este folositor. Nu se folosesc multe cuvinte, nu se vorbeste nimic in plus nimic in minus, ci doar ceea ce este strict necesar pentru mantuirea sufletului, fara prea multa vorbarie.
  In toata disputa asta, testul final se va da cand fiecare om va fi pus in fata faptului implinit: cel de a accepta sau a nu accepta aceasta cadere prin luarea actelor cu cip?
  La cat de pacatos sunt nu stiu sa apreciez in totalitate gravitatea picarii acestui test, dar in schimb am o temere care e bine infipta in mine: aceea ca e posibil sa-l manii pe Dumnezeu daca iau actele, iar asta e ultimul lucru pe lumea asta pe care as vrea sa-l fac. De aceea, faptul ca nu trebuie luate, la mine nu este doar la nivelul de parere, ci este o certitudine: Stiu sigur ca nu trebuiesc luate, o simt cu toata fiinta mea si o traiesc la fiecare gand care-mi trece prin cap despre ele, in acelasi sens in care savantul N.C. Paulescu spunea: „Omul de stiinta nu se poate deci multumi sa zica: Credo in Deum (Cred in Dumnezeu). El trebuie sa afirme: Scio Deum esse (Stiu ca Dumnezeu exista)”.

  Apreciază

  • Mihaela said, on septembrie 8, 2010 at 10:10 pm

   La asta cred ca se rezuma discutia: glasul constiintei. Aceeasi senzatie o am si eu, si stiu sigur ca daca le accept o sa cad in dizgratie. Am simtit odata aproape fizic cum s-a indepartat Dumnezeu de mine pentru ca am luat o decizie contrara voii Lui, dar care mi-ar mai fi ciuntit din cruce. Chiar in momentul in care am decis, brusc m-am simtit ingrozitor de singura, cu adevarat neprotejata. Pur si simplu S-A INDEPARTAT. A fost cumplit pentru ca in momentul ala mi-am dat seama ca nu mai am niciun sens. Toate lacrimile pe care le-am varsat apoi implorandu-L sa ma ierte pentru hotararea in care totusi ramaneam si cautandu-mi scuze de tot felul care sa ma indreptateasca, au fost inutile. Atunci am simtit ce inseamna sa Il manii pe Dumnezeu… Nu am cuvinte sa descriu in ce stare jalnica am fost pana L-am rugat sa imi arate ce vrea sa fac. Poate pare de necrezut, insa n-a durat 5 minute pana sa mi se infatiseze alternativa, ceea ce refuzasem defapt anterior si care (imi dau seama acum) facea parte din lucrarea Lui, pe care nici acum nu o inteleg dar o urmez… Lipsa lui Dumnezeu este cu adevarat un iad si cel care o experimenteaza nu poate avea liniste nici ziua, nici noaptea. Nu stiu cum rezoneaza in constiinta altora treaba cu actele, insa in mintea mea este un semn egal cu a ma lasa descoperita in mijlocul viscolului.

   Apreciază

 15. kosk said, on septembrie 8, 2010 at 6:08 pm

  pai asa stiam si eu, da razboinicii anonimi vad ca au o conceptie originala despre milenarism

  Apreciază

 16. iustin said, on septembrie 8, 2010 at 6:23 pm

  Ni se tot spune:

  Cititi Sfintii Parinti!
  Rugati-va!
  Faceti fapte crestinesti!
  GANDITI!

  Dar credeti ca pana acum am stat degeaba?
  Daca era asa, ajungeam si noi sa credem ca …Antihrist este prietenul nostru!

  Apreciază

  • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 2:14 pm

   Practic ni se spune (dar nu pe fata) „faceti-va de lucru chiar cu cele ce sunt bune in sinea lor, DAR NU CUMVA SA LUATI SEAMA LA CEEA CE SE-NTAMPLA CU VOI SI IN JURUL VOSTRU”! Un fel de invitatie la „somn” cu „cantec de leagan” in timp ce casa arde deasupra ta.

   Apreciază

 17. gabriel said, on septembrie 8, 2010 at 6:25 pm

  Pentru Mihaela, e greu sa explici logic, rational, ceva foarte subtil. Pe nesimtite incircuitul munca-da bani- obtii produse-supravietuire se introduce un element nou, identificarea noastra fara de care nu poti sa utilizezi banii.. Daca inainte nu erai obligat sa ai un act de identitate cand utilizai banii, acum vei fi obligat sa te identifici.. ce e rau?sincer nu pot sa-ti explic. Dar simt ca e ceva la mijloc.vezi, pe nesimtite, munca fizica se transforma in munca electronica cu ajutorul calc., banii fizici in bani electronici cu ajutorul cardurilor,identitatea fizica intr-una electronica cu ajutorul cipului,produsele naturale in produse obtinute artificial ceea ce conduce la o supravietuire dependenta nu de ce ne-a lasat Dumnezeu in mod natural, ci de tehnologie.

  Apreciază

 18. fanu said, on septembrie 8, 2010 at 6:29 pm

  comentrariu scris şi pe blogul război întru cuvânt, care au scris că nu găasesc reconciliere din partea dvs; mă aştept fraţi români şi ortodocşi să aflaţi înţelegere şi să încercaţi o întâlnire alături de toţi părinţii care s au pronunţat despre biometrie…

  atunci să mă ierte Dumnezeu dar până nu se află vreo soluţie mă retrag de pe toate blogurile acestea fiindcă nu mai vreau să fiu parte şi nici să asist cu tristeţe la nici o ceartă iar când se vor limpezi apele voi reveni.

  nu mi place să pescuiesc în ape care se tulbură.

  poate că este momentul şi pentru mine să las mai moale internetul şi să fiu mai aproape de duhovnicul meu şi să încerc a mi organiza mai bine viaţa după cum au rînduit părinţii de mânăstire în cărţile lor acum mai vitale decât oricând.

  voi mai citi şi mă voi informa, dar de posta nu prea curând. eu nu ştiu ce să mai zic.

  am scris şi lui saccsiv ce am scris către dumneavoastră. dacă nu se află înţelegere apăi eu nu am ce să mai caut nici pe un site nici pe altul.

  am scris cele 12 motive pt care nu voi accepta acte din alea biometrice şi mai ales că trebuia să mi schimb buletinul fiindcă mi am schimbat adresa voi rămâne sper eu pe următorii 10 ani cu cel de acum adică cu ăla vechi iar dacă vor alţii să îl schimb obligatoriu cu unul biometric de la anul nu îl voi schimba fiindcă am rezerve nu doar de natură religioasă or de conştiinţă ci şi de natură a drepturilor omului şi cetăţeanului… ŞI fiindcă tocmai am unul valabil pe 10 ani care nu poate fi catalogat desuet cu atât mai mult ieşit din vigoare…

  http://fanu.wordpress.com/2010/09/06/de-ce-nu-voi-accepta-buletin-biometric-in-romania/

  până una alta uitaţi ce lovituri se iscă la nălţimea ierarhiilor care au tăcut, tac şi se pare că vor tăcea în continuare… motivele tăcerii??? să fie tocmai acesta strânsa legătură de afaceri cu statul sau cu videanu pentru terenuri sau faptul că Patriarhu o ajuns să fie votat implicit dependent de masoni ca frunzăverde???

  http://www.antena3.ro/romania/avere-pe-banii-enoriasilor-arhiepiscopul-tomisului-detine-un-hotel-doua-case-si-19-de-hectare-de-pamant_106690.html

  eu ce să mai cred de aici, la nivel înalt BOR tace deşi vede că naţiunea este terfelită şi dusă în robie sau exil; apoi în blogosferă ortodocşii se ceartă şi nu ajung la o întâlnire lămuritoare, eu iarşi ce să mai cred; apoi de curând am avut o dispută cu un sectar şi s a luat un părinte ortodox de mine m a făcut în fel şi chip luându i apărarea acestuia iarăşi nu mai zic nimic…

  sunt sătul

  eu zic totuşi să mai încercaţi a discuta unii cu alţii, poate aflaţi înţelegere şi mai ales întâlnire lămuritoare.

  Doamne, Ajută!

  Apreciază

 19. gabriel said, on septembrie 8, 2010 at 6:33 pm

  Sfintii Parinti vad ceea ce noi nu putem vedea si cred cum noi nu credem, adica nu rational si de aceea noi, oamenii din lume, care nu suntem deprinsi cu rugaciunea nu putem intelege cu ratiunea.Ratiunea e folositoare pentru supravietuire fizica , pentru mantuire ne incurca.

  Apreciază

 20. ady said, on septembrie 8, 2010 at 6:41 pm

  Stai linistit frate Saccsiv, cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi d vazut sa VADA!!!

  Apreciază

 21. Cosmin S. said, on septembrie 8, 2010 at 6:42 pm

  gabriel,
  Interesant argumentul, foarte interesant. Merita pus intr-un articol.
  citez:

  [……….se va face totul electronic, fara bani lichizi, vom plati cu ajutorul cartii de identitate electronice, ce reprezinta BANUL de mai sus. Deci a cui va fi chipul si inscrisul de pe”noul ban”? BINEINTELES CA AL NOSTRU.. Noi stim ca, suntem crestini, suntem ROBII LUI DUMNEZEU.] Deci,

  „INCALCAM PORUNCA DE A PLATI CEZARULUI CU LUCRURILE CEZARULUI. Platim cu cele divine cezarului”

  Deci, in momentul in care numele omului, chipul omului, datele biometrice devin instrumente de plata ale „Cezarului”, inseamna ca omul se da pe sine dar si partea Lui Dumnezeu, cezarului.
  Oricate dictaturi au fost pana acum, actul de identitate nu era instrument de plata.

  Apreciază

 22. fanu said, on septembrie 8, 2010 at 6:50 pm

  puteaţi frate saccsiv astfel cum au făcut şi fraţii de la război întru cuvânt să mi acceptaţi comentariul. era ultimul, chiar şi cu adăugiri elementare… în fine, am să vă citesc şi pe unii şi pe ceilalţi în continuare dar intervenţii până ce nu văd vreo bună înţelegere fără ceartă nu voi mai avea pe nicăieri.

  Doamne, Ajută!

  regret că atunci când am intrat în această luptă bună nu v am afla astfel pe nici unii dintre dvs

  Apreciază

 23. gabriel said, on septembrie 8, 2010 at 6:59 pm

  Frate Cosmin, sa dea Dumnezeu ca sa intelem si rational de ce e rau , ca omul totdeauna o sa ceara si o explicatie raportata la ce stie ca e bine sau rau pentru a putea intelege si cu ratiunea.Am acasa o editie veche a Noului Testament unde pentru pecetea antihristului se foloseste termenul de scrisoare, la fel si pentru inscrisul de pe banul cezarului se numeste tot scrisoare. nu stiu daca este important.

  Apreciază

 24. stratilat said, on septembrie 8, 2010 at 7:02 pm

  Da, pe noi ne preocupa cipurile si actele biometrice fara cap, in sensul ca multi dintre noi zicem, “gata, nu le accept!”. E oare asa de simplu? Daca nu ne intarim credinta citit scrierile mucenicilor contemporani precum Mh. Nicolae Steinhardt, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Corneliu Zelea Codreanu, Ion Mota, Vasile Marin, Simion Mehedinti, Nae Ionescu, Nichifor Crainic, Radu Gyr, Gheorghe Racoveanu s.a. cum vreti sa avem sanse de reusita?

  Ei au reusit! Ei au respins tot! pana la sange! Noi facem pe desteptii cu atitudinea aia sectanta “eu ma mantuiesc, nu accept actele”! NU ASA!

  Nu uitati de rugaciune si de LECTURA pentru ca Ortodoxia, fiind si Dreapta credinta, combate prostia, incultura, ignoranta care sunt pacate si duc la erezie si alte desertaciuni.

  Nu vom putea spune la judecata de apoi “n-am stiut”. Oare chiar nu am stiu? In epoca in care avem carti si uite, avem libertatea sa citim? Luati-va carti ortodoxe cat mai puteti, cautati si citit pe intelectualii din inchisori cat mai puteti, pana nu cenzureaza astia tot!

  Nu degeaba Dumnezeu a ingaduit ca cei de laRazbointrucuvant si pr. Mihail Stanciu sa dea in noi ca suntem cipo-maniaci impreuna cu “trupa de la PV” si nu ne mai rugam! Haideti sa recunoastem! Unii chiar nu ne mai rugam! Unii visam ca sectantii la ce va fi mai tarziu! Sa citim profetiile Sf Parinti daca vrem sa stim concret, nu sa ne dam cu parerea! Iar blogurile lui Apologeticum si Saccsiv nu sunt suplinitoare pentru Scriptura, pateric si Sf Parinti. Unii credem ca e de ajuns sa-i citim pe ei zilnic si gata, totu-i bine.

  Ei nici nu se cred dar nici nu sunt salvatorii Neamului Romanesc! Singur Hristos este! Unii ii acuzati ca formeaza pareri si secte. Bai fratilor, DACA TRAIAU ACUM SF PARINTI VOI CREDETI CA ACCEPTAU CIPURILE SI ACTELE? Atunci nu ar mai fi fost sfinti! Ii acuzati pe Apo si Saccsiv de prozelitism si fanatism schismatic. Atunci Hristos si sfintii sai sunt cei mai mari fanatici! Ce intoarcere la fariseism…

  Legat ce cipuri, celor care nu cred ca sunt rele, sarind peste aspectul teologic cu care unii nu aveti treaba, ca sa vedeti ca Sf. Ioan Teologul care a scris Apocalipsa nu este mancator de gogosi, cititi directivele UE si putina fizica de liceu,, precum di siteurile producatorilor (verichip, hitachi) ca sa va convingeti ca se poate!

  Revind la acte, unii chiar sunteti egnoranti? Simplu: L-ati vedea pe Sf. Ioan Gura de Aur luand buletinul? Eu nu. daca voi il puteti vedea, inseamna ca aveti o imaginatie bolnava.

  Cel mai mare prejudiciu adus Ortodoxiei este din interiorul ei, produs ce cei care nu stiu, nu au citit, nu citesc si din mandrie isi dau cu parerea. Pentru smerenia si mantuirea voastra si a noastra tuturor, cu pace va rog: TINETI-VA GURA!

  Apreciază

  • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 2:38 pm

   Fratilor, un lucru nu inteleg nici in ruptul capului la unii dintre voi decat daca, eventual, se face din rea intentie. Pentru ce insistati sa prezentati refuzul cipului malefic si rugaciunea ca fiind doua alternative care se exclud reciproc? Cum adica, daca nu ai cip acuma nu mai poti nici sa te rogi sau sa citesti carti crestine? Sau daca lupti impotriva cipuirii ce te inpiedica sa te rogi si sa citesti literatura crestina sau sa mergi la biserica??? Cu siguranta este vreme pentru toate si pe deasupra mai avem timp si sa privim desene animate cu Tom si Jerry… eventual.
   V-a intrat cumva vremea-n sac? Sau poate considerati ca rugaciunea trebuie sa fie o bolboroseala neincetata si datul cu capul in zid ca la jidani? Si un simplu gand catre Dumnezeu este rugaciune pe langa cele randuite dupa canoanele zilnice.
   Voi lasati de-nteles ca toata ziua de la rasaritul soarelui pana la apus cititi carti crestine. Ce ati invatat din ele??? ca nu se vede nimic.

   Apreciază

 25. fanu said, on septembrie 8, 2010 at 7:04 pm

  Apreciază

 26. umilinta said, on septembrie 8, 2010 at 7:06 pm

  http://paginiortodoxe.tripod.com/vsiul/07-21-cv_simeon_si_sf_ioan_pustnicul.html Pe la sfarsitul ei :În vremea aceea, a căzut în boală unul din cei mai de frunte ai cetăţii, în a cărui casă se obişnuise cuviosul nebun a merge şi a juca. Îngreunîndu-se boala aceluia, i s-a arătat în vis o vedenie ca aceasta: se vedea că aruncă un arşic de joc cu un oarecare arap înfricoşat şi s-a făcut între ei un rămăşag. Dacă arşicul nu va cădea celui bolnav de trei ori numărul şase, apoi el va fi biruit de arap; astfel bolnavul a rămas în îndoire şi în frică mare. Bolnavului i s-a mai arătat nebunul Simeon, zicîndu-i: „Cu adevărat acum te va birui pe tine acest arap; deci, dă-mi cuvînt că nu vei mai întina patul femeii tale şi eu voi arunca numărul pentru tine şi tu vei birui. Bolnavul s-a jurat sfîntului, în acea vedenie, că nu va mai păcătui. Apoi sfîntul, luînd un os, l-a aruncat şi a căzut de trei ori şase şi arapul a plecat de la bolnav. Deşteptîndu-se din somn, a simţit că i s-a uşurat boala. Venind nebunul ca de obicei în casa lui, a zis către el: „Bine ai făcut cele trei aruncături de arşic. Însă, crede-mă pe mine, că de-ţi vei călca jurămîntul, atunci arapul te va sugruma”. După aceea, ocărînd pe toţi cu obiceiul nebuniei sale, s-a dus de acolo.

  Oare zarul din os de vita nu are doar 4 fete, de unde numarul 6?

  Apreciază

 27. iustin said, on septembrie 8, 2010 at 7:06 pm

  In concluzie, as vrea sa mai reamintesc doar atat:

  ,,NU ESTE INSA DEPARTE LEPADAREA DESPRE CARE SPUNETI” … (parintele ARSENIE PAPACIOC)

  Asta inseamna 2 lucruri:

  1. NU ESTE DEPARTE CA INTERVAL TEMPORAL!
  2. NU ESTE DEPARTE DE IMPLANTUL IN CORP!

  TREZVIE!

  Apreciază

 28. elena said, on septembrie 8, 2010 at 7:27 pm

  Vasile,
  Unde este abordarea profund duhovniceasca?Si unde profunzime duhovniceasca,cand tu te lupti cu un mare duhovnic,un Parinte prin fata caruia nici nu meriti sa treci?Cata dreptate avea Parintele Iustin,cand spunea ca nu este deloc impresionat de cantitatea uriasa a multimii care se imbulzeste de marile sarbatori sau la Sf.Moaste,caci importanta in crestinism nu este cantitatea(de altfel,Mantuitorul Insusi nu vorbeste de vreo turma uriasa,ci spune „Nu te teme,turma mica!”),ci CALITATEA!Sa te razboiesti,chiar si intru cuvant-sau mai ales intru Cuvant-cu Pr.Iustin Parvu,asta nu arata nicidecum profunzime,ci cadere!Dumnezeu sa ne lumineze tuturor mintea,caci altfel,vai de noi!
  Si ar trebui toti cei care scot pe gura numai aiureli,puse acolo de tatal minciunii,s-o termine pentru totdeauna cu jignirile la adresa marilor nostri Parinti-azi este randul Pr.Iustin,maine cine stie in cine mai lovesc!Cat de cretin sau de putin credincios trebuie sa fii ca sa-ti imaginezi ca Pr.Iustin sau oricare dintre marii Parinti ai acestui neam,ajunsi la o venerabila varsta(pentru care sa-I multumim Bunului Dumnezeu),devin,precum oamenii lumesti,niste bieti batranei ce-si pierd discernamantul,devenind manipulati de ucenici rau intentionati?!!! M-am saturat de toate porcariile pe care le-am citit in ultimele zile la adresa Sfintiei Sale,nu mai exista dram de rusine la unii,ce sa mai vorbesc de frica de Dumnezeu!I s-a pus in carca Parintelui si faptul ca s-ar teme de cipuri,el,care nu s-a temut in vremea prigoanei temnitelor comuniste!Ar trebui o minima rusine…si in definitiv,lumea asta o mai tine Dumnezeu pentru rugaciunile monahilor si ale pustnicilor, ale Pr.Iustin,ale Pr.Arsenie,ale Pr.Adrian,ale Pr.Petroniu si si ale babutelor evlavioase de cine stie unde,ale copilasilor nevinovati…Treziti-va!

  Apreciază

 29. IOAN said, on septembrie 8, 2010 at 7:36 pm

  CRESTINI !!! TREBUIE SĂ ÎNŢELEGEM CĂ SISTEMUL MONDIAL SE IMPUNE CA O FIARĂ. DE ACEEA FIARA ACEASTA CA SĂ FUNCŢIONEZE NE SILEŞTE SĂ ACCEPTĂM INSTRUMENTELE DE FUNCŢIONARE CARE SUNT CIPURILE. CIPURILE VOR SERVI PENTRU IDENTIFICAREA INDIVIDULUI IN FAŢA FIAREI. FĂRĂ FIARA NU VOM PUTEA VINDE ŞI NICI CUMPĂRA…FIARA ŞTIINDU-TE IN SISTEMUL EI IDENTIFICAT CU NUMARUL EI, VA PUTEA SĂ-ŢI DEA VOIE SĂ CUMPERI ŞI VINDE…ADICĂ VEI PUTEA FACE ORICE IN SISTEMUL EI RESPECTÂND NORMELE SI REGLEMENTARILE LEGALE IMPUSE DE SISTEM ŞI CARE SISTEM VA OFERI EXTREM DE MULTE SERVICII SI TRANZACTII LEGALE. DACĂ NU AI INSTRUMENTUL FIAREI EŞTI IN AFARA SISTEMULUI SI DECI PRIN URMARE VEI RĂMÂNE FĂRĂ RESURSELE PE CARE SISTEMUL LE STĂPÂNEŞTE. MULŢI SE INTREABĂ UNDE ESTE NUMĂRUL FIAREI 666 ? NUMĂRUL FIAREI 666 EXISTĂ IN MOD SIGUR…DEŞI APARENT NU SE VEDE…DAR NOI PUTEM VEDEA..NUMĂRUL FIAREI 666 SE VEDE IN COMPORTAMENTUL EI, PRIN SERVICIILE PE CARE LE OFERĂ, PRIN DICTATURA EI GLOBALĂ, PRIN NIVELAREA CONŞTIINŢEI UMANE, PRIN IMPUNEREA LEGILOR EI, PRIN POLITICILE EI, PRIN GUVERNAREA EI…DECI TOTUL…ABSOLUT TOTUL SE VREA A NU SE PUTEA FACE NIMIC FĂRĂ SISTEMUL FIAREI 666. CINE E FIARA ? ….ESTE DIAVOLUL CARE IMPUNE SISTEMUL…. CE ESTE AŞA GREU DE ÎNŢELES ?

  Apreciază

  • rodica said, on septembrie 8, 2010 at 7:52 pm

   Scurt si cuprinzator, Ioan ! Am mai vazut o postare inteligenta ( MARTURISESTE) din care citez :”Si-a bagat rau de tot vrajmasul coada de data asta si nu se va opri, ci o va baga si mai tare.Citind Evangheliile, un lucru extraordinar mi-a ramas intiparit in minte: fiecare cuvant din ele este folositor. Nu se folosesc multe cuvinte, nu se vorbeste nimic in plus nimic in minus, ci doar ceea ce este strict necesar pentru mantuirea sufletului, fara prea multa vorbarie.” Asta consider si eu.In Evanghelii fiecare cuvant este la locul sau.Are rost.Daca reusim sa aflam randuiala in ce gandim probabil o sa transpara si in ce vorbim si apoi in ce facem. Doamne ajuta-ne !

   Apreciază

 30. elena said, on septembrie 8, 2010 at 7:43 pm

  Am uitat de un lucru,foarte important si el…pentru tine,Vasile,oare ce este mai importanta,viata aceasta trecatoare,cu toate desertaciunile ei,sau viata de dincolo,VIATA VESNICA?
  I-ai spus lui Saccsiv ca indemnul lui a fost satanic,pentru ca i-a spus fetei sa nu primeasca cardul medical cu cip…si daca fata ar fi fost conditionata de cipul final,de pecete,cum era?Trebuia sa-l primeasca,pierzandu-si astfel mantuirea,pentru o viata vai de ea aici,pe pamant…Dupa tine,probabil ca si Martirul Brancoveanu a gresit,nu ar fi trebuit sa-si dea copiii,mortii(bine,Martirul Brancoveanu si-a dat copiii VIETII,dar e mai greu pentru unii sa inteleaga)!Ai avut vreodata contact cu un bolnav renal care a ajuns la dializa?L-ai vazut cum se chinuie si cam ce inseamna pentru el o astfel de viata?Bine,imi imaginez ca noi,muritorii de rand,am da orice sa mai traim putin,dar asta din cauza pacatelor,care nu ne lasa sa vedem dincolo de desertaciune!Suntem noi mai buni decat inchinatorii la vitelul de aur?Ma indoiesc…vitelul de aur modern,caruia i se inchina evlavioasa majoritatea omenirii,este STIINTA,care l-a inlocuit complet pe Dumnezeu in societatile apusene si,din pacate,se amplifica si la noi!
  Pr.Arsenie Papacioc a spus-o clar:LA HRISTOS,NU EXISTA NU SE POATE!Si este valabil si pentru boala,caci cine este Doctorul sufletelor si al trupurilor?Dar cati dintre crestini mai cred asta?!!Este mai usor sa te increzi in vitelul de aur….

  Apreciază

 31. Vasile said, on septembrie 8, 2010 at 7:50 pm

  Nu e nimic naucitor. Sf Parinti ne avertizeaza ca Antihrist se va da un mare luptator pentru credinta, va vrea sa treaca inaintea crestinilor drept un al doilea Hristos… Asta si inseamna Antihrist: „in locul lui Hristos”. Asa ca, e posibil sa apara ca oponent la cipuri. Mare luptator contra „sistemului”. Mare luptator contra cipurilor, cardurilor etc. In consecinta, Saccsiv si altii ca el i s-ar inchina imediat…. Posibil, vreau sa zic,… Dar ma poate contrazice cineva?

  Apreciază

  • el said, on septembrie 8, 2010 at 9:10 pm

   @Vasile
   poti spune urmatoarele:””. Asa ca, e posibil sa apara ca oponent la cipuri” DOAR ca o SPECULATIE.
   Sa admitem ca da, ar putea sa zicem sa fie oponent la cipuri dar il va inlocui IMPUNAND(cu justificari mestesugite)altceva ABSOLUT ECHIVALENT ca lucrare;pana acum cipurile sunt singurele mijloace prin care experienta omului a aratat ca se poate face un CONTROL ABSOLUT al omului.Asa ca daca intelegi de ce e GRAV si inacceptabil sistemul cu cipuri si iti lamuresti temeiurile teologice ale pericolului reprezentat de un astfel de sistem nu vei avea probleme cu eventualele lui forme inlocuitoare ,admitand ca acestea vor exista;mie personal imi e greu sa cred ca va mai fi timp de alte”rafinamente”.Si atunci a te opune la cipuri revine la a te opune la orice face functie echivalenta lor.

   Apreciază

 32. Vasile said, on septembrie 8, 2010 at 7:54 pm

  @ Elena

  cardul de sanatate nu e „cipul final”. Asta e o prostie. Nimeni nu a spus ca e „cipul final”. Nici nu exista un „cip final”. Asta e o gogomanie mai mare. CIPUL final e LEPADAREA DE HRISTOS. Pricepi? Iar daca fata aceea si-a primejduit viata, nemergand la doctori, cum fac iehovistii, inseamna ca a pacatuit contra vietii ei – e ca sinuciderea. Asta o spun canoanele. Deci a facut jocul Satanei…
  Lasa-te de dat sfaturi goale. Sa de aDumnezeu sa nu ajungi sa ai nevoie de dializa, si sa/ti amintesti de sfaturile care le dadeai altora…

  Apreciază

  • el said, on septembrie 8, 2010 at 9:40 pm

   @Vasile

   Cipul final NU e DOAR ce zici tu:”CIPUL final e LEPADAREA DE HRISTOS” ci este ceva MATERIAL pe MANA/FRUNTE care va contine si aceasta(si un cip actual ar putea face afacerea!!).Lepadarea n-are nevoie de o „pecete” aflata OBLIGATORIU LA PURTATOR;stii si tu ft bine ca daca te lepezi doar si in gand de Hristos te-ai despartit de El.
   De ce ar avea atunci nevoie Anticristul de o „pecete” pe corp,in trup si exact ANUME pe mana/frunte daca simpla completare sa zicem a unui formular (ieftin si tot atata de eficient)ar face acelasi efect?
   Mai reflecteaza la „taina” asta a „pecetii”ca nu e spusa fara rost in Apocalipsa;ba se dau foarte multe delatii despre ea;Duhul Sfant nu spune/subliniaza lucuri inutile.
   Si nu dispretui cu atata usurinta prin „talcuiri” REDUCTOARE scripturile mai ales cand suntem si anuntati de sfinti parinti actuali ca P.Paisie Aghioritul MULT NEDREPTATITUL actualmente de catre unii.

   Apreciază

 33. Marius8eu said, on septembrie 8, 2010 at 8:14 pm

  Va rog sa ma iertati si sa ma corectati.
  In Biblie se specifica ca doar gandind o fapta rea, ai si savarsit pacatul (cu toate ca nu l-ai pus in practica, ci doar la nivel mintal este deja pacat).
  Facand o analogie cu actele cu cip, doar primind in buzunar cipul, ai si pacatuit pentru ca l-ai acceptat (l-ai primit la nivel mintal, desi nu il ai definitiv). Problema care se pune este daca dupa orice pacat nadajduim ca ne putem pocaii, dupa cel implantat (lepadarea finala) ne mai putem indrepta? cipul implantabil este definitiv.

  http://www.euroticket.ro/legislatie/hg_dispozitive_medicale_implantabile_active_55_2009.php
  Aceasta este o Hotarare de Guvern practic o actualizare a legilor existente printre care si 95/2006. Daca are cineva interesul sa-mi redescopere ce am citit anul trecut cand am vazut-o in monitorul oficial si erau trecute datele 2012 si 2014 perioada in care oamenii vor fi implantati cu astfel de dispozitive. Scopul este sa cititi fiecare lege sau dati search cu toate legile ce interactioneaza cu aceasta.

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul si pe toata lumea ta.

  Apreciază

  • tataia said, on septembrie 10, 2010 at 12:29 am

   Acum am si eu o mica nedumerire aici. Nu ma interpretati gresit sint 100% impotriva cipurilor biometrice. Dar daca unii au luat actele cu cip in necunostinta de cauza iar apoi au aflat si dupa ce au scapat de ele s-au pocat am aflat de aici ca ar mai fi sanse pentru ei sa se mintuiasca datorita infinitei mile a lui Dumnezeu. De ce ar fi cipul implantabil permanent? Cit de greu este sa il scoti? Si in nici un caz nu e nevoie sa tai toata mina asa cum spunea cineva mai jos.

   Apreciază

 34. altcineva said, on septembrie 8, 2010 at 8:26 pm

  saccsiv,
  ti-ai facut un titlu de glorie din a dezbate subiectul actelor cu cip la nesfarsit.

  Si din parerea eronata ca cine nu gandeste ca mine mi-este dusman.

  Nu este nevoie sa te justifici, deja esti pe pozitie de extrema. Ceea ce nu se poate spune si despre cei de la razbointrucuvant care indeamna la experimentarea unei relatii vii cu Dumnezeu prin mai toate postarile lor.

  Stii si tu, ca si ei dealtfel, ca atitudinile extreme nu aduc nici un bine nimanui, nu aduc decat dezbinare si ura intre oameni.

  Sa fie oare satisfactia atat de mare incat sa acopere complet glasul constiintei?

  Apreciază

 35. abc said, on septembrie 8, 2010 at 8:27 pm

  umilinţa ,, zarul are întotdeauna 6 feţe nici mai multe nici mai puţine. zarul este un cub.

  Apreciază

 36. el said, on septembrie 8, 2010 at 8:36 pm

  exista 2 aspecte care cred ca trebuie lamurite :
  -una e „pecetea” adica ce anume e si cum, sub ce forma se va prezenta ea
  -si al doilea lepadarea si cum anume va fi ea legata de pecete caci sigur vor fi indisolubil legate impreuna indiciu cheie IMPORTANT furnizat noua(nu degeaba) de Sf Ioan in Apocalipsa.
  Despre lepadare e simplu stim ce e,care e „definitia” ei si ca nu are nevoie de mijloace de expresie ultraperformante ca sa fie eficace si nici nu are nevoie de vremurile Anticristului ca sa te desparta de Hristos.Lepadarea te separa de Dumnezeu fara sa aibe nevoie de vreo forma materiala.
  Pecetea insa e o „taina” sa zicem asa, care era practic mai greu de inteles pentru crestinii de pana azi pentru ca fiind MATERIALA ea e legata de oarecare dezvoltare a stiintei(intelepciunii viclene alcatuirii ei) ,iar in plan temporal e legata de vremurile de pe urma;asadar chestiunea ei e mai delicata;ceea ce va fi aceasta pecete era ceva greu/imposibil de banuit pentru crestinii altor timpuri.Sf Andrei de Cezareea in cartea lui „Tâlcuirea Apocalipsei” ne spune ca aceasta carte e greu de inteles ,si ca cu timpul vremea si experienta vor descoperi celor mai treji(sfintii parinti actuali) aspecte a caror intelegere lui la vremea respectiva ii erau imposibil de descris/explicat exact.
  Sistemul anticristic de control si sclavagism total al omenirii desi cu „lucratura” draceasca intensiva este totusi unul si MATERIAL si pecetea face parte din elementele lui FUNDAMENTALE.
  Acum noua celor ce traim in vremurile de pe urma ni se CERE sa recunoastem aspectele lor specifice care au legatura cu mantuirea/pierderea ei.
  Pecetea anticristului fiind materiala nu e ceva care va apare deodata ca o „inventie” nemaivazuta cu totul noua si „ad hoc” doar odata cu aparitia Anticristului ,ci este ceva cunoscut oamenilor cu care ei vor fi fost deja familiarizati cumva;altfel cum ar putea fi adoptata,ceruta si de buna voie si asumat de slugi.Si noi stim acum ca cipurile sau ceva cu calitati/proprieteti asemanatoare ar putea fi folosite ca „pecete”,avem enorm de multe argumente si avertizari in sensul acesta.
  Din Apocalipsa intelegem ca DOAR IN VREMEA Anticristului pecetea si lepadarea vor fi CONCOMITENTE.Dealtfel acesta nici n-ar putea sa ceara lepadarea si inchinarea la el decat cand se va fi declarat deja dumnezeu(deci in ultimii anii 3ani jumate sau ceva mai mult cand va fi primit puterea si-si va permite sa fie tiran fatis)pentru ca inainte ca sa poata insela lumea ca e bun n-ar putea sa faca acestea.Dar atunci va fi FOARTE tarziu.
  Ceea ce avem acum e pecetea care are in potential calitatea de a cuprinde in ea si lepadarea sub forma fatisa,asumata mai devreme sau mai tâziu si capacitatea de a face aceasta lepadare IREVERSIBILA.Acceptarea pecetii sub forma(deocamadata sa zicem incompleta)in care se prezinta ea azi in acte sau in corp e echivalent cu a da o semnatura in alb pe ORICE se va afla acum si in viitor in pecete (si sistemul din care face parte) la un moment dat incepand din ziua acceptarii ei pana la sfarsitul purtarii ei.Acesta admitand ca nu are deja pe 666 si noi NU STIM SIGUR aceasta(desi unii ca cei de la RiC repeta asta obsesiv si FARA ARGUMENTE),ba chiar avem motive sa banuim contrariul.
  Faptul ca acum pecetea nu e legata imediat fatis si concomitent de o lepadare „oficiala” cum pretind unii e doar o falsa linistire,adormirea constiintei ;deja ai actul/semnul care te-a legat de sistemul fiarei pe care IL INCURAJEZI/CLADESTI astfel si e doar o chestiune de timp sa-l detii si in forma lui finala;dar tu te afli deja prin posedarea ei inregimentat de partea cui va apartine finalmente sistemul(Anticrist).Si pecetluirea nu e doar o numerotare fie ea si nevoita ca cea din lagarele comuniste ci are si alte PUTERI asupra libertatii si pana la urma si a structurii omului;altfel nu avea nevoie Anticrist de pecete ci doar de un soi de lagar cu reguli specifice(si au experimentat suficient ca sa inteleaga care sunt „avantajele” si „dezavantajele” unui lagar;insa in lagar oamenii numerotati si lipsiti de libertate SE MANTUIAU,deveneau MUCENICI SFINTI).

  Apreciază

 37. Roland said, on septembrie 8, 2010 at 8:40 pm

  Saccsiv , comentarii de nota 10 la articolul lor manipulativ. CACI ASTA ESTE , MANIPULARE , CAND 2 MARI DUHOVNICI ZIC UNA SI EI INCEARCA SA CONVINGA OAMENII DE OPUS, prin niste comparatii MANIPULATIVE care m-ar fi prostit daca nu-ti citeam comentariile, caci nu te astepti de la razboinici sa te manipuleze , deci nu cauti asta in text , cum ai cauta in mass-media , insa se pare ca trebuie sa fim atenti si cu astia. BRAVO TIE SACCSIV.

  VASILE NU MAI BATE CAMPII CU VIZIUNEA LOR PUR DUHOVNICEASCA CARE DE FAPT ESTE O VIZIUNE STRICT LUMEASCA DE OCOLIS.

  ” Cei care declară că primirea actelor cu cip e lepădare de Hristos sunt RĂTĂCIŢI! Lepădarea nu poate fi decît conştientă, declarată prin gînd, vorbă şi faptă, nu prin primirea unui act.”
  DAR PRIN PRIMIREA UNUI SEMN, PE MANA DREAPTA SAU PE FRUNTE ? SAU CREZI CA O SA ITI CEARA SEMNATURA SUB UN PARAGRAF SCRIS ” LEPADARE DE HRISTOS ” ? PENIBIL.

  Apreciază

 38. Karol said, on septembrie 8, 2010 at 9:54 pm

  ai ca astia chiar sunt haiosi………. bai deci nu se paote, le-a spart cienva site, nu o mai fi al celor care postau la inceput, nu stiu ce sa mai cred,e incredibil…….. Deci pentru ei diavolu va fi un luptator anti cip :)))))))
  deci sunt de plans astia, doar niste idioti sa-i creada…..unde ajung astia cu fatarnicia, asta e deja abuz, e fariseism, vorbesc in numele unor mari duhovnici, se pretind aparatori ai ortodoxiei, si uite ce poate sa le debiteze mintea

  Apreciază

  • tataia said, on septembrie 10, 2010 at 12:57 am

   Hm..cind eram mic imi aduc aminte ca locuiam la bunica mea si cind eram bolnav chema o asistenta sa imi faca injectii cu penicilina (care apropos sint foarte dureroase). Iar mie imi era foarte frica de injectii. Protestam minute in sir inainte de injecetie. Poate stiam eu ce stiam. Dar copil fiind eu nu intelegeam ca durerea nu provenea de la ac ci de la ce anume injecta acesta in corpul meu. Drept urmare asistenta imi arata seringa fara ac. Uite mai ca iti fac fara ac! Cum o sa te doara daca iti fac injectia fara ac? Evident ca injectia o facea tot cu ac ca altfel nu este posibil dar il punea intr-un moment cind nu vedeam eu. Asa ca ceea ce sustin cei de la razboi intr-un cuvint si anume ca antihristul va lupta impotriva cipurilor este posibil sa fie adevarat intr-o oarecare masura mai ales datorita faptului ca problema cipurilor a fost deconspirata si se face deja mare tambalau pe tema asta, dar va fi doar o lupta de forma, in final tot se va recurge la o metoda de control total al populatiei fie ca e cu cip, cu tatuaj sau mai stiu eu ce le va debita mintea deoarece asta este esenta imperiului antihristic, control total. Daca bazele de date biometrice ale populatiei vor fi deja create cu ajutorul actelor biometrice le va fi mult mai usor dupa aceea sa treaca la pecteluirea finala pe corp. Ar fi in principiu ca in pseudodocumentarul zeitgeist unde ne arata ca atentatele de la 11 sept nu sint ceea ce sustine varianta oficiala, ca se pregateste implantarea cipului in corp, cit de profund imoral este sistemul monetar bancar actual (chestii adevarate) iar apoi ne este prezentata alternativa, proiectul venus. Unde nimeni nu va mai trebui sa aiba job, unde nu vor mai exista bani ca totul se va baza pe resurse, ca vor fi construite case, scoli, spitale pentru toata lumea etc. Ce frumos nu-i asa? Numai ca la un moment dat vor zice, mai da noi cum va putem tine socoteala ca nu luati hrana cit pentru 10? De unde sa stim ca nu aveti mai multe masini decit va sint necesare? Nu trebuie sa va identificam cumva sa tinem o evidenta a vostra? Voila ca tot in acelasi loc am ajuns. Cum spunea saccsiv: Ultima revolutie noua ordine mondiala impotriva falsei noi ordini mondiale.

   Apreciază

 39. un cititor din departari said, on septembrie 8, 2010 at 9:56 pm

  Draga Saccsiv din momentul in care ai inceput sa te iei aiurea de cei de la razboiintrucuvant sa sti ti-ai pierdut credibilitatea in fata mea. Toate blogurile anti sistem sunt in mare parte inspirate din scrierile Sfintilor Parinti, deci cine vrea sa se pregateasca pentru vremurile de pe urma (care le traim azi) trebuie doar sa citeasca( din scrierile Sfintilor) si sa se informeze . Nu e nevoie de zeci de bloguri anti sistem care amesteca adevarul cu minciuna sau care talmacesc si rastalmacesc spusele Sfintilor Parinti dupa cum le trece lor prin cap ( in general vorbind). Acu nu vreau sa spun ca ceea ce ai facut tu pana acum a fost degeaba dar sa sti ca nu e atat de important ce vrea sa iti arate cineva ci mai degraba unde vrea sa ajunga la final, unde bate. Adica cu alte cuvinte degeaba ai inceput bine daca la final o sa sfarsesti prost (in general vorbind).

  Am observat deasemenea cat de repede treci de la un subiect la altul cand postezi un nou articol, adica cand postezi un articol legat de orodoxie (ex: praznicul unui sfant sau o sarbatoare ortodoxa), ca si cum acestea sunt asa niste fleacuri pe care le arunci din cand in cand pe blog ca sa pari ca esti oarecum interesant si de cele ale orotdoxiei.

  Deci dupa articolul cu „NASTEREA MAICII DOMNULUI (Dezlegare la peşte)” si ” Povestire foarte de folos despre IMPACARE „, postezi alte 3 articole unul dupa altul din care ultimul se intitiuleaza ” Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR”. Ai terminat repede cu Nasterea Maicii Domnului si cu „impacarea” acum e timpul sa trecem din nou la atacul impotriva fratilor nostri ( am zis nostri deci implicit si ai tai) de la razbointrucuvant.

  Ma intreb ce ai inteles tu si cititorii acestui blog din articolul „NASTEREA MAICII DOMNULUI ” ? Ai fost la Biserica ? Ai facut macar Acatistul Nasterii Maicii Domnului ? Te-ai spovedit ? Ca daca ai facut toate acestea ma intreb cum ai mai avut timp sa scrii alte 3 sau 4 articole intr-un timp atat de scurt?

  Intrebare: crestin esti ? Ca ultraorotdox ne-ai dovediti tuturor ca poti sa fi.

  Obisnuiam sa recomand rudelor din tara si amicilor de aici sa iti citeasca blogul, ei bine incepand de acum o sa fac contrariul si am le explic si de ce.

  Si ca sa inchei am sa redau aici ce am postat si pe razbointrucuvant:

  As vrea sa precizez ca multi dintre cei care au spus ca vor refuza categoric primirea actelor cu cip, sunt niste mincinosi care nici macar nu constientizeaza ceea ce spun. Mai cred deasemena ca cititorii fanataci ai blogului saccsiv vor fi chair printre primii care le vor lua. De ce? Pentru ca a putea refuza actele cu cip trebuie mai intai sa scapi pe cat poti de patimile care te robesc. Trebuie sa ai mare tupeu sa afirmi ca nu vei primi aceste acte dar in schimb tu nu te poti infrana de la a comite si cel mai mic pacat. Numai oamneii tari in credinta si care duc zi de zi lupta cu sinele,cu omul vechi launtric,poate numai aceia vor avea sanse de a refuza actele cu cip,nu laudarosii si cei care se lefuiesc in pacate precum porcii in noroi. Eu traiesc in America de mult timp si va pot spune ca aici crestinii ortodocsi sunt mult mai cumpatati. Parintele nostru ne-a vorbit despre aceste acte cu cip si ne-a spus ca mai inainte de a le putea refuza pe acestea trebuie mai inatai sa refuzam cipurile launtrice,adica pacatele si patimile care ne robesc. Deci frate, cum zici tu ca nu vei accepta actele cu cip daca tu inca minti,te certi cu sotia, bei, injuri ,barfesti, nu te rogi, nu faci milostenie, nu ti post cum trebuie,fumezi, traiesti in desfatari, placeri si alte pacate, cum deci vei putea tu atat de pipernicit duhovniceste fiind sa refuzi aceste acte care ar insemna infranarea de la toate cele enumerate mai sus si multe altele ? E nebunie curata ! Daca omul launtric este biruit cu siguranta ca si omul din afara este si el biruit. Nu-mi iau acte cu cip (suna bine) zice omul din afara, dar in schimb sunt plin de patimi si pacate pe dinauntru. Adica omul launtric e tinut captiv in lanturi iar cel din afara zice ca refuza actele cu cip. E cu totul absurd si caraghios sa faci o asemenea afirmatie lipsita de discernamant.

  Sfintii Parinti au spus clar ca mai inatai va veni un razboi mondial in care multi dintre cei slabi (dar care nu ar vrea sa ia semnul fiarei) vor pieri, iar cei care vor ramane in viata vor fi fie cei mai mari sfinti fie cei mai mari pacatosi. Chair Sfantul Serafim de Virita spune ca cei care vor rezista in perioada lui Antihrist vor fi cei care vor avea rugaciunea inimii, altminteri nu ar putea rezista.

  Deci ca sa poti refuza un rau (fie ca-i mic sau mare) trebuie sa pui ceva bun in loc. Asa ca cei care va dati mari ca o sa refuzati actele cu cip sper ca a-ti ajuns sa va infrangeti din patimi si sa practicati rugaciunea neincetata,altminteri vorbiti degeaba numai de dragul de a vorbi.

  Iar in legatura cu ce spun duhovnicii Romaniei ca nu trebuie sa primim actele cu cip, sunt total de acord. Din nefericire aceast sfat nu este complet si nu este nici de mare folos. Ar fi trebuit mai degraba sa spuna ca cei care sunt pregatiti si le pot refuza sa nu le accepte iar cei care sunt inca caldicei si slabi sa le ia dar nu spre a trai lumeste ci spre ca o cumparare de timp (un semnal de alarma) pentru pregatirea sufleteasca,pentru intarirea duhovniceasca si nu spre le folosi pentru a avea acces mai departe la comfortul si traiul lumesc. Cu alte cuvinte sa se foloseasca de aceste acte pentru a mai cumpara putin timp pentru despatimire si pentru pregatirea infruntarii anithirstului, pentru agonisirea de har.

  Greu e sa ma gasesti in ziua de azi oameni echilibrati. Dracul ii indeamna pe oamneii sa pacatuiasca iar oamneii “drepti” ii indeamna pe oameni sa se infraneze de la pacat (dar in acelasi duh de austeritate cu care ii indeamna diavolul sa pacatuiasca). Nu e atunci de mirare ca nimeni numai intelege nimic. Biruiti de propiile slabiciuni si osteniti de zarva lumeasca ne mai ramane sa ne amintim de cuvintele mereu vii ale Domnului Iisus Hristos:

  “Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.” (Matei 11, 27-30)

  Doamne ajuta si numai bine tuturor fratilor din tara!

  Apreciază

  • Ronaldinho said, on septembrie 9, 2010 at 3:08 pm

   @ cititor din departari
   In penibila ta logica superioara, in ideile tale de indemn de popa shmeker la smerenie…
   Sf Maxim Marturisitorul ar fi trebuit sa taca si sa-si vada de pacatele si patimile proprii, in loc sa critice de unul singur ideea ce cele doua firi pot avea o singura lucrare. Deci, gandesti gresit!!!
   Sf Nicolae ar fi trebuit sa fie smerit, poate chiar politically correct :), si sa nu il palmuiasca pe Arie. Ar fi trebui9t sa mediteze la pacatele proprii…
   Sf Ioan Gura de Aur nu ar fi trebuit sa o critice pe mimparateasa Pulcheria, ci sa bata metanii in chilia sa ZI SI NOAPTE…
   etc… (Sf Ioan Botezatorul, Sfintii nasaudeni, sfintii din inchisorile comuniste).
   Nu vezi ca lumea este interesata de salarii si ies in strada sa li se dea ajutoare, iar de pericolul dictaturii nu le pasa? Nu crezi ca cineva trebuie totusi sa vorbeasca? Vrei sa asteptam sa devenim fara pacat ca sa vorbim?!?!?!? Asta (ne-pacatosenia) este imposibil, in caz ca nu stiati.

   Apreciază

 40. Erica said, on septembrie 8, 2010 at 9:56 pm

  Nu s-a postat:
  Nil athonitul: „Iar intelesul pecetii lui antihrist (666) este asa: „Al meu esti si al tau sunt, de buna voie viu, nu de sila”.

  Apreciază

 41. Aurora said, on septembrie 8, 2010 at 10:00 pm

  @Vasile, esti un prost. Imi pare rau, dar nu am alt mod de a-ti spune ca n-ai inteles nimic din lupta contra cipuirii. Mai sunt ca tine, din nefericire. Saccsiv isi sparge pieptul sa va lamureasca, dar voi tot catari. @Altcineva este la fel de patratos la cap ca tine si vad ca si @Fanu, de la care aveam pretentii, incepe sa dea semne de oboseala.
  @@@@@@ OAMENI BUNI, intelegeti ca Saccsiv nu duce o lupta de orgolii, de idei ,cu Razboi. El duce o lupta crancena cu PECETEA, iar Razboinicii sunt pe punctul de a o accepta si de aici contradictia. Razboinicii sunt atat de orbiti de parerile lor, incat nu mai vad padurea din cauza copacului. Acel Parinte sub a carui umbrela s-au refugiat de ceva timp, este si el un om foarte mandru, de aceea a si reusit satana sa-l deturneze de la discursul sau initial pe care-l ascultam cu inima sugrumata de emotie, mai ceva ca pe vremea cand ascultam EUROPA LIBERA SAU VOCEA AMERICII. Acest Parinte, imi pare rau s-o spun, l-am simpatizat mult, dar daca nu isi vine in fire, va incepe sa semene cu Iuda. MANDRIA IL VA PIERDE.Ma rog la Dumnezeu sa nu se intample asa, va rog sa ma credeti ca il iubesc, nu am niciun fel de resentiment fata de el, ca persoana, dar cum isi permite sa persifleze lupta anti- sistem, anti-cip, tocmai el, care acum vreun an spunea „sa nu luati bomboanele otravite pe care vi le intind guvernantii” ? El ,care in mai toate predicile strecura cate ceva legat de EVREOPA, catolici, iudei, pasapoarte, u.e. Cine ti-a spalat creierii ,Parinte ? Cei din Deal te-au amenintat cumva cu mutarea pe coclauri sau te-au ademenit cu suierat de sarpe pe la urechi, cum ca daca te faci baiat cuminte te vor face episcop ?
  @Fratii mei cei lamuriti si cei nelamuriti, voi credeti ca eu nu sunt constienta ca pt. cele ce scriu aici e posibil sa-mi cada intr-o zi o caramida in cap ? Asa ca din intamplare ?!! Credeti ca cei raniti de vorbele mele, in zvarcolirile lor de sarpe vor mai rabda mult sagetile mele ?
  Credti ca Saccsiv e iubit de acei oameni sinstri pititi dupa perdea ? TREZITI-VA ODATA !
  Va dau un sfat duhovnicesc, atat cat ma pricep. Va trebuie intelepciunea serpilor ca sa cititi RAZBOI INTRU CUVAT si sa nu cadeti in capcanele lor. Sunt vicleni. Posteaza tot felul de lucruri frumoase – ei ,nefericitii chiar cred ca detin cheia intelepciunii cum ca cipul din acte e o falsa problema, adevarata lepadare fiind scrijelirea pe mana sau pe frunte – cu care iau ochii la lume care zice prostita „uite ce baieti duhovnicesti sunt la Razboi, bravo, sa mai postati , va multumim, voi sunteti ca niste ingeri, doar Saccsiv cauta mereu cearta, el nu se simte bine decat asa”. Deci, dragi naivi, omul care isi sleieste puterile sa va semnaleze pericolul este vazut cu ochi rai , in timp ce invaluitorii si impostorii ii aveti la evlavie. Eu am o rugaminte la voi. Nu mai postati aici, scrieti acolo unde sunt aplaudate comentariile voastre si lasati-ne pe noi sa ne nelinistim pentru mantuirea noastra.

  Apreciază

  • fanu said, on septembrie 8, 2010 at 11:00 pm

   stimată doamnă sau domnişoară eu m am pronunţat clar la mine pe blog cu privire la încipare; pe scurt dar suficient de clar şi coerent, NU VOI LUA BULETIN BIOMETRIC

   http://fanu.wordpress.com/2010/09/06/de-ce-nu-voi-accepta-buletin-biometric-in-romania/

   vă asigur că nu dau semne de oboseală, ci mai repede dezgust faţă de certuri nespecifice între ortodocşii din blogosferă care fie nu vor, fie nu pot sau poate nu au chef să se întâlnească undeva în afara blogosferei şi să discute ca să nu se mai certe având ca mediatori pe părinţii care se pronunţă ori s au pronunţat cu privire la biometrice sau cipuri…

   după cum văd aţi trecut deja la contondenţe de limbaj pentru unii iar de la mine aveţi pretenţii fără măcar să fi avut o discuţie faţă către faţă, ceea ce nu i prea frumos;

   spun şi afirm că este lăudabil ceea ce face fratele saccsiv, ne informează şi asta este bine

   DAR

   mă miră faptul că totuşi nu se află un numitor comun de întâlnire cu ceilalţi fraţi cu care s a început această lupta bună şi acum s a ajuns la ceartă de vorbe uneori grele;

   să se întâlnească şi să discute faţă ctre faţă iar dacă nu se înţeleg atunci Dumnezeu ştie ce a fi…

   atâta tot; nu ţin partea nimănui fiindcă nu aparţin nici de unii nici de alţii eu sunt liber şi al ORTODOXIEI şi am un duhovnic de mănăstire şi prieteni preoţi care au grija să nu mi pierd libertatea precum şi înţelegerea înţeleaptă a acesteia

   şi da, doamnă sau domnişoară am obosit de atâta ceartă de vorbe, de aceea prefer să mi văd mai des duhovnicul ori să merg mai des la biserică să mă rog şi să duc o viaţă mai aproape de Dumnezeu şi mai rar să fiu pe internet decât să asist la aceste interminabile dispute…

   aveţi o falsă şi fadă impresie; eu nu postez să fiu aplaudat; eu postez ce gândesc LIBER că aşa mi a îngăduit Dumnezeu să fiu aici pe pământ; fiţi liniştită nu voi mai posta, doar voi citi, asta nu mi o puteţi interzice

   Doamne, Ajută!

   am considerat că este necesar să răspund DAR de acum înainte voi scrie pe blogul meu; nu de alta dar vreau să vedeţi că nu mi plac aplauzele pentru cea ce scriu şi nici nu caut laudele cu lumânarea orbecăind prin lume aşa cum mă vedeţi; sincer, m a întristat mult mesajul dumneavoastră, atât de mult încât să nu mi mai doresc a scrie nici aici şi nici pe celelalte bloguri odinioară luptătoare împreună iar acum în imposibilitatea măcar a unei întâlniri faţă către faţă reconciliative chiar la Mănăstirea Petru Vodă sub binecuântarea părinţilor pe care cu toţii îi invocăm…

   curând îmi voi schimba buletinul DAR NU VA FI BIOMETTRIC CI LA FEL CA CEL PE CARE ÎL AM ACUM, DOAR CU ADRESA SI POZA SCHIMBATĂ şi voi pune pe blog poza cu cel de acum şi poza cu cel nou ca dovadă că am deja un prim pas şi argument conttra celor care vor veni să mi ceară să schimb buletinul cu unu biometric deşi valabilitatea celui vechi este de 10 ani, astfel că 10 ani nimeni nu are DREPTUL SĂ MI CEARĂ SCHIMBUL iar dacă o vor face NU VOI ACCEPTA!!!

   Apreciază

 42. Stefan said, on septembrie 8, 2010 at 10:20 pm

  E bine sa mentinem pacea intre noi cat putem de mult! Inca de anul trecut anumite personaje au incercat sa faca dezbinare intre cei de acelasi gand. Au inceput cei pusi de patriarhie, prin angajatii de la radio dobrogea. S-a continuat prin angajatii statului care au introdus indoiala ca permisele auto nu ar contine cip. Usor, usor o parte au renuntat la lupta anti-cip. Acum cand ne apropiem de un pas mai grav, al buletinelor cu cip, pe care orice roman va fi nevoit sa-l aiba, apare o alta ruptura intre cei ce erau de aceeasi parte a baricadei. Se incearca slabirea noastra in aceasta lupta, facandu-ne sa cadem in capcana discordiei si a urii fata de aproapele. Din neputinta unii, iar din viclesug altii se pun de-a curmezisul sfaturilor unor duhovnici pe care pana acum ii ascultau.
  Trebuie sa stiti niste lucruri foarte importante, caci altfel nu avea sens aceasta marturie. Si anume care ar fi motivele inversunarii celor ce nu mai considera un pericol actele cu cip.
  Despre Mihail Stanciu:
  – el este format de catre Vincentiu (Grifoni) Ploiesteanu, care dupa spusele sale a “lucrat 10 ani la formarea lui” ; despre Vicentiu Ploiesteanu se stie ca are un frate evreu in America care este rabin intr-o sinagoga. Despre IPS Vincentiu Ploiesteanul parerile sunt radical impartite, acesta avand manifestari antimasonice, intersectate cu intalniri „de gradul trei” in sanul albastrei familii Grifofoni.
  – Mihai Stanciu tocmai a fost inlaturat din functia de staret al manastirii Sf. Antim din Bucuresti, in locul sau fiind pus parintele Vincetiu, provenit din manastirea Petru Voda; foarte suspecta aceasta alegere, luand seama cine este patriarh acum. Prin urmare, aceasta demitere poate fi considerata ca o sanctionare a lui Mihail Stanciu, datorita pozitiei sale anti-cip (mai mult sau mai putin clara si asumata public), pozitie pe care o puteti gasi in cartea Dictatura-biometrica si cu a carei publicare Mihail Stanciu a spus celor de la pangarul man. Sf. Antim ca nu a fost de acord (poate il si intrebati de ce). Iata dintr-o data o posibila explicatie pentru aversiune fata de manastirea Petru Voda si de atacul perfid la adresa parintelui Iustin. Prin acestea el incearca sa-si recastige simpatia oficialilor patriarhali, lucrand acum la surparea miscarii anticip si catalogarea ei ca eritica, pentru asi recapata postul pierdut la man. Sf. Antim.
  – despre acest Mihail Stanciu, cu ceva ani in urma parintele Adrian Fageteanu a zis: “l-au ametit si pe Mihail asta”
  – ca ucenic al parintelui Adrian Fageteanu, ati vayut si singuri cum isi tradeaza duhovnicul, parand la parintele Arsenie ca “unii parinti” – printre care si parintele Adrian Fageteanu – “spun ca acceptarea actelor este lepadare”. Nu zice nimeni ca e lepadarea finala ca in cazul pecetii lui antihrist (cand nu mai ai cale de intoarcere), insa este o lepadare din care multi nu-si vor mai reveni (asta o zic toti cei trei mari duhovnici: Iustin, Arsenie, Adrian). Insa si in inregistrarea video de pe 30 august, parintele Arsenie spune ca nu suntem departe de acea “lepadare”
  Despre razbointrucuvant:
  – ei nu sunt independenti, ci scriu la sfaturile diferitilor preoti mai tinerei, ce se cred mari teologi, capabili sa nege si sa renege pe orice mare duhovnic, care dupa mintea lor nu se afla in accord cu Sfintii Parinti.
  – sufera de patima vedetismului duhovnicesc (considerand ca ei sunt in duhul sf. Parinti) si se folosesc de cuvintele sfinte pentru rafuielile lor cu ceilalti;
  – viata lor particulara este prea dependenta de cele lumesti si li se pare greu a se desprinde acum de sistem, pentru ca au copii, au sotie bolnava etc. Astfel ei sunt fortati de imprejurari si duc un razboi in propria familie vis-a-vis de plecare din Bucuresti, stabilirea intr-un sat, fara a accepta niciun act cu cip. E de inteles de ce se inversuneaza impotriva celor(nu conteaza cine ar fi: parintele Iusin, parintele Adrian Fageteanu) care considera ca pentru a mai lungi timpul independentei noastre fata de stat, trebuie sa ne retragem din mrejele statului acum, cat inca se mai poate. Ei nu pot recomanda asa ceva, atata timp cat nu o fac, din neputinta. Dar oare unde e purtarea de grija a lui Dumnezeu si unde e nadejdea lor castigata prin credinta in Sfintele Taine ale Bisericii despre care tot zic sa le folosim?
  – tot o patima foarte daunatoare este numarul celor care ii citesc, care de la o zi la alta se imputineaza si pentru ei este motiv mare de mahnire, caci se considerau buricul internetului ortodox, dar in ultima vreme foarte multa lume s-a convins de ipocrizia lor, caci una publica si alta fac. Daca le priviti comentariile pline de ura, de cuvinte grele, de demonizare a unor oameni, va veti da seama ce este si in sufletul lor;
  – umbla un zvon, cum ca unul dintre ei, [cenzura saccsiv] ar fi membru de partid in PNL si ca ar avea legaturi cu cei de la mises.ro, indivizi foarte dubiosi cu legaturi in evreime.
  Ar mai fi multe de zis, dar sa le judece Dumnezeu pe toate, caci nu asta am urmarit, ci doar expunerea unor realitati, concluzii pe seama unor fapte pe care le puteti verifica si singuri. Trebuie tinut cont de ele ca sa stim cu cine avem de-a face.
  Frate SACCSIV, Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti lumineze mintea sa faci cele ale Sf. Scripturi, spunand mai departe adevarul direct, netrunchiat si fara frica. Doamne, ajuta!

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 9, 2010 at 12:57 am

   Stefan

   Am inlocuit in comentariul tau numele unuia dintre razboinici cu [cenzura saccsiv]. Te rog si ii rog pe toti cei ce le stiu numele reale sa se abtina de la a le face publice. Noi trebuie sa dovedim ca nu suntem ca ei, care duc un razboi total. Asadar, daca de ani de zile au dorit sa nu li se stie numele, sa le respectam dorinta.

   Apreciază

 43. Morosan said, on septembrie 8, 2010 at 10:45 pm

  asta este ” saccsiv ” daca nu faci cum zice el te BLOCHEAZA :))) daca ii iei jucaria si nu i-o dai inapoi face ca trenu :)))

  inca nimeni NU a dovedot ca in codul de bare al cip-ului este 666

  dar poate el stie mai multe :))) ma distrez :))

  Bafta ! Necuratu isi face voia si prin el :))) el aduce ispita si restul fac pacate ….

  Apreciază

  • el said, on septembrie 9, 2010 at 2:59 pm

   @Morosan


   ma distrez „__distractie placuta! dar nu uita si ca „cine rade la urma rade mai bine”.

   si daca:”inca nimeni NU a dovedot ca in codul de bare al cip-ului este 666″ __(repetat cu obstinatie si FARA ARGUMENTE de unii)te linisteste la constiinta ia actele si cipul(ca doar asta e doar scopul circului ritoricesc facut de unii cu viclesug;si poti sa-i feliciti pe tine te-au convins);insa in IMPARATIA MINCIUNII nu-i e usor oricui sa afle adevarul.

   Apreciază

 44. sorin said, on septembrie 8, 2010 at 11:08 pm

  saccsiv,

  am mai spus. propune-le razboinicilor o intalnire mediata pentru a incerca sa va lamuriti. voi nu comunicati intre voi, voi va cititi blogurile si commurile unii altora. astfel lasati spatii neelucidate, spatii de care se foloseste diavolul.

  Apreciază

 45. Ruben said, on septembrie 8, 2010 at 11:10 pm

  Cred ca privim problema intr-o directie gresita si ca in spatele nostru fara sa vedem se face adevarata lucratura a intunericului . Noul testament este strans legat de vechiul testament , iar pentru a intelege ce este cu acest 666 ar trebui studiat cu mare atentie si vechil testament mai ales ca se spune ca in vremurile de la sfarsit va fi la fel ca la inceput . In vechiul testament Regele Solomon a impus platirea unei taxe de 666 de Talanti de aur anual . 666 era pe vremea lui Solomon birul in sicli de aur cerut de stapanirea poporului lui Dumnezeu asupra celorlalte semintii, deci ca o datorie in fata tronului de Aur facut de rege pentru un fel de jertfa in fatza lui Dumnezeu…

  Daca este adevarat ce scrie mai sus inseamna ca Solomon a instituit un IMPOZIT RELIGIOS pentru care Dumnezeu la pedepsit . Ma intreb daca acest 666 va fi un impozit religios adresat cuiva , iar noi acceptandul sa-l platim defapt ne inchinam acelui ceva rupand defapt relatia noastra cu Dumnezeu .

  Pana acuma avem doar impozite laice obligatori si sub constrangere , oare ce va fi cand Cezarul ne va cere si ce nu este al lui adica un impozit religios si mai ales sub constrangere ? Oare ce va fi atunci cand Cezarul va cere si va lua si dreptul lui Dumnezeu ?

  Ganditiva ca in viitor toate tranzactile vor fii efectuate printr-un sistem informantic care va aviza si garanta tranzactile , dar va refuza accesul oricarei persoane care nu a acceptat si nu si-a platit impozitul religios . Cred ca prin acceptarea acestui impozit religios in numele ” pacificatorului mincinos „oameni se vor insemna cu pecetea anticristului deoarece ei vor accepta ca el este noul lor mesia .

  Astazi este foarte greu sa mai impui ceva prin fortarea directa , la moda este conditionarea iar ea este mult mai perfida si ticaloasa deoarece loveste direct in sufletul omului . Impunerea prin forta raneste doar trupul , dar ofera celui nedreptatit argumentul moral ca sufera pentru o cauza dreapta . Pe cand conditionarea este mult mai vicleana si datorita misloacelor ei poate face ca albul sa para negru si invers . Cat priveste cele de mai sus expuse de mine ma gandesc ca poate gresesc si ramane la latitudinea voastra sa apreciati ce am scris .

  Nota matematica :

  numarului simplu sase cu inzecitul lui si cu insutitul lui: 6 + 60+600=666.

  1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16+17+18+19+20+21+23+24+25+26+27+28+29+30+31+32+33+34+35+36 = 666

  Apreciază

  • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 7:23 pm

   Nimeni nu-ti poate „marca” un impozit pe mana dreapta sau pe frunte. Semnul fiarei este ceva foarte specific.
   Interesanta explicatia matematica de la final. Chiar ma intrebam de unde aceasta cifra? De ce Solomon s-a oprit tocmai la aceasta? De ce nu un numar de genul 100 sau 1000?
   Din moment ce reprezinta suma tuturor numerelor de la 1 pana la 36 (un calcul demn de aritmetica oamenilor din vechime) rezulta ca de fapt cifra 36 care reprezinta limita sirului de calcule trebuie sa fi avut o semnificatie deosebita la vremea aceea. Deci cifra 36 este „cheia” acelui 666 de atunci. Oare ce „usi” mai deschide aceasta cheie?

   Apreciază

 46. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 5:22 am

  Iata un citat dintr-o carte pe care o recomanda triumfator cei de la razboiintrucuvant:

  ,,La noi a avut loc o substituire, care a fost realizată de către sectanţi. Ideile că INN [CNP, n. n.] şi paşapoartele biometrice, şi paşapoarte în general sunt pecetea lui antihrist provin din mediul disidenţilor. Despre paşaport au inventat disidenţii. La început disidenţii ruşi, vechii credincioşi [stilistii], apoi alergătorii – a existat o astfel de sectă, după cum a spus şi Iurii Valerievici. Iar în ceea ce priveşte INN, această idee a venit de la adventiştii de ziua a şaptea. Şi anume, în 1970 una dintre predicatoarele adventiste a avut o „viziune” cu un spirit, care i-a spus că aceasta este o pecete a lui antihrist – înţelegeţi din ce surse confuze provin toate aceste lucruri?”

  (Martiriul unui apologet al ortodoxiei. Pr. Daniil Sâsoev. Iurii Maximov, Ed. Sophia, 2010)

  INTELEGETI CINE A SCRIS CARTEA ACEASTA?

  Apreciază

  • el said, on septembrie 9, 2010 at 11:49 am

   @iustin

   si-au gasit „apologeti” ai relativizarii pericolului ;asa pot sa „telologumne-asca” ca ei lasa poti sa iei actul ala biometric nu-i problema(de fapt asta se doreste in momentul acesta;asta e STRAREGIA INSELARII,sistemul anticristic inainteaza pas cu pas ca si dracul care-l inspira si conduce–doar nu va zice direct eu sunt dracul inchina-te acum imediat la mine;dar convingand prin argumente „din aproape in aproape” ca este „drept” sa i se inchine);zic ei ca problema e DOAR la implantul in corp;si cand va veni implantul o sa gaseasca alte „justificari”;le vor gasi atunci;deocamadata trebuie castigata batalia preliminara.
   Pana acum asta e TREND-UL MOMENTULUI impiedicarea OPOZITIEI la pasii preliminari de instalare a sistemului anticristic si baietii fac treaba buna.
   Adica Sisoev(care zice si multe lucruri adevarate dealtfel) contra Parintelui Paisie Aghioritul(care arata CLAR cu degetul sistemul si mijloacele lui ),fara jena!Cu adevarat aici lucreaza dracii teologi.

   Apreciază

  • el said, on septembrie 9, 2010 at 12:18 pm

   @iustin

   si ca sa fie ei RiC si comp.si mai convingatori nu se vor compromite zicand CALR „noi luam actele” ci zic ca”nu luam actele” dar in acelasi timp inmod abil FURNIZEAZA AGRUMENTE(cica „teologice”) tocmai care JUSTIFICA LUAREA ACTELOR(cu implantul ramane de vazut ce „argumente” vor aduce unii ca ei).

   Apreciază

 47. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 5:40 am

  Pe de o parte, parintele Arsenie Papacioc spune in interviu:

  ,,Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot PREA DEVREME. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului.”

  Iar pe de alta parte, spune:

  ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.”

  Nu pare ca se contrazice?

  Si mai marturiseste RASPICAT, atat la inceput, cat si la sfarsit, ca NU IA ACTELE CU CIP.

  Ce inseamna acest lucru?
  Doar atat:
  Ca stie adevarul, dar nu vrea sa provoace panica.

  Apreciază

 48. Marcel said, on septembrie 9, 2010 at 7:07 am

  Ceva care sa mai descreteasca fruntile si sa vezi frumusetile sufletesti prin intermediul frumusetilor naturii, toate fiind frumusetile infinite ale lui Dumnezeu.
  http://www.haioase.net/filmulete/frumusetea-pamantului-14716.htm

  Apreciază

 49. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 7:10 am

  @el:

  Ati spus:

  ,,Pecetea insa e o “taina” sa zicem asa, care era practic mai greu de inteles pentru crestinii de pana azi pentru ca fiind MATERIALA ea e legata de oarecare dezvoltare a stiintei(intelepciunii viclene alcatuirii ei)”.

  Sfantul SERAFIM ROSE, atunci cand aminteste de ceea ce apostolul Pavel numea ,,taina faradelegii”, spune ca se numeste ,,taina” deoarece este ceva ce nu este descoperit pe deplin in aceasta lume: ESTE CEVA CE VINE DIN CEALALTA LUME.

  Iata citatul:

  ,,Iar taina dreptei credinte (I Tim. 3, 16) reprezinta intreaga istorie a modului cum Hristos a venit din ceruri voind sa ne mantuiasca. TAINA FARADELEGII este opusul: este un fel de taina ce vine din IAD, care intra CU FORTA in aceasta lume incercand sa o schimbe. De aceea, taina faradelegii sau ANARHIA este pregatita pentru venirea omului nelegiuirii, care este Antihrist.”

  (Serafim Rose, Semnele sfarsitului lumii, Ed. Egumenita, 2004, pp. 63-64)

  Deci taina faradelegii este ceva ASCUNS ochilor multimii.
  Doar nu o sa se spuna clar: da, actele cu cip contin 666.

  DE ACEEA, TREBUIE SA-I ASCULTAM PE MARII DUHOVNICI!!!

  (Parintele Iustin Parvu, parintele Arsenie Papacioc, parintele Adrian Fageteanu)

  Apreciază

  • el said, on septembrie 9, 2010 at 11:05 am

   @iustin

   exact,sunt perfect de acord!
   Voiam numai, neabordand si aspectul semificatiei ei duhovnicesti de care sigur ca nu poate fi despartita,sa atentionez/nuantez ca PECETEA e si semn material si ca cipurile(in acte,corp)sau ceva asemanator ca proprietati ar putea face aceasta functie.
   In rest sunt de acord cu ce a spus P.Arsenie si cred ca luarea actelor cu cip este o tradare ,o forma de lepadare si cadere din har chiar daca nu exact acelea aduse de pecetluirea finala in corp cum e ea descrisa in Apocalipsa.
   Doamne ajuta.

   Apreciază

 50. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 7:16 am

  Frate Fanu,
  Te rog sa ma ierti, nu am vrut sa te ranesc. Daca primesti scuzele mele, vei mai scrie pe acest blog .Esti un comentator valoros, de aceea am spus am ca pretentii de la d-ta. Si daca aceea e poza reala, pot spun ca ai un chip simpatic. Dar nu despre asta e vorba, ci de faptul ca nu ajungem sa fuzionam, ci fiecare are pareri si pareri si asta nu ne mantuie. MA BUCUR CA NU ACCEPTI ACTELE CU CIP, e foarte bine ca ai o pozitie ferma, dar trebuie sa ne delimitam de cei care joaca la doua capete, caci seamana confuzie ; stii la ce blog ma refer. „Fericit barbatul care n-a umblat in sfatul necredinciosilor”, nu stiu daca am citat corect, ideea este sa ne ferim de amagiri, indiferent de unde ar veni ele, chiar si de la ingeri luminosi. Recunosc ca ma mai manii uneori, dar intentia mea nu a fost de a rani pe cineva, ci de a trezi. Dumnezeu sa ne dea rabdare si intelepciune !

  Apreciază

  • fanu said, on septembrie 9, 2010 at 12:37 pm

   spuneam că mă mâhneşte în parte duritatea cuvintelor dumneavoastră iar în parte că cei care se contrazic nu pot să se întâlnească sub medierea părinţilor Bisericii şi clarificam poziţia mea cu privire la biometrice.

   mă bucur nespus că am aflat o fantă ca să mi pot prelungi vechiul buletin pentru încă 10 ani

   DAR

   nu ştiu ce voi face în cazul cardurilor de sănătate. pe mine mă lezează mult faptul că ăştia ne impun partea asta tehnologică aşa fără ca noi să avem măcar un referendum, ne impun c aşa vor ei. asta nu mi place deloc. iar dacă la buletin am rezolvat o pe 10 ani la cardul de sănătate care cică mi l bagă pe gât prin poştă nu cred că mai este ieşire fiindcă se pare că nu mai trebuie să ai carte de muncă pentru a l avea acest card – încă nu am informaţii clare – DAR mi se pare ciudată graba asta cu care se vrea e România aceasta înainte de toată ieuropa lor…

   Nu este vorba de scuze nici nu se pune problema de aşa ceva. Mulţumesc pentru aprecieri în privinţa comentariilor mele esenţialmente sincere şi cu speranţă căutării şi aflării adevărurilor.

   Sincer vă spun că sunt autonom. Nu mă bag în conflicte cu fraţii de credinţă.Am ce am cu sectarii care vor o Românie protestantă. Nu ţin partea nimănui. Eu vin, citesc şi dacă am ceva de scris scriu dacă nu fac altceva.

   Amu, cu trezirea este după cum am mai spus, ţine de conştiinţa fiecăruia. Şi oricum cine a mai pus mâna pe romanul 1984 cel puţin cred că judecă altfel aspectele şi înţelege vremurile pe cre treptat ni le pregătesc ăştia.

   Sunt puţin egoist oare dacă spun că nu mi pasă de cei care sunt de un calm irezisibil la conceptul de big brother atâta vreme cât li se spune despre aşa ceva. Datoria fiecăruia este să informeze iar cine aude bine cine nu este fix problema lui proprie şi personală.

   Spuneam că mă retrag fiindcă îmi caut job, ceea ce presupune travaliu de reflexie cam dur dat fiind vremile. Se pare că de când scriu naţionalist, de când am în cv faptul că sunt creştin ortodox practicant, sau de când mai postez antisistem or anti masonierie unii se sperie sau mă iau nebun;
   ŞI mai mult, am nevoie de Biserică de multă rugăciune, de prezenţa la duhovnic care îi la ceva km de ţinutul Haţegului unde am revenit, după ce am fost prin Cluj şi Iaşi o vreme îndelungată.
   ŞI no, nu mi place să văd ceartă, atâta tot.
   O las mai lejer.
   Doamne, Ajută!

   Apreciază

 51. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 7:27 am

  Un semn foarte clar al apropierii sfarsitului este, dupa parerea Sfantului Serafim Rose, dramatizarea pe scena a lui Iisus Hristos.

  Iata citatul:

  ,,Exista totusi un semn care mi se pare foarte sugestiv pentru vremurile in care traim: acela ce ni-L prezinta pe Hristos pe SCENA. Inainte vreme nu se ingaduia cu nici un chip ca Hristos sa fie in vreun fel dramatizat pe scena, deoarece un actor nu poate decat sa-si ofere propria interpretare (strict) omeneasca, iar HRISTOS ESTE DUMNEZEU. Poate ca in Ortodoxie nu exista un canon precis in acest sens, dar intreaga viziune crestin-ortodoxa este impotriva acestei practici; mai mult, pana acum cativa ani, protestantii si catolicii s-ar fi ingrozit la ideea vreunui actor in rolul lui Hristos.
  Acum a devenit un lucru obisnuit, si nu numai in contexte religioase, dar si in contexte aflate departe de taramul religios. GODSPELL, JESUS CHRIST SUPERSTAR si altele: toate acestea nu sunt altceva decat parodii blasfemiatoare ce prezinta publicului un hristos in forma seculara.
  Este deosebit de simptomatic pentru vremurile noastre deoarece prezinta chiar si celor necredinciosi o oarecare imagine a lui Hristos, astfel incat, in momentul venirii lui Antihrist, ei vor spune: ,,A, am mai vazut undeva ceva asemanator. Da, el trebuie sa fie.”

  (Serafim Rose, Semnele sfarsitului lumii, Ed. Egumenita, 2004, pp. 35-36)

  Prelegerea a fost tinuta in anul 1980.

  Ce sa mai spunem acum?

  (a se vedea Patimile lui Gibson, sau Ultima ispita a lui Hristos, de exemplu)

  Apreciază

 52. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 7:28 am

  Frate Fanu,
  Referitor la formula de adresare catre mine, „doamna” sau „domnisoara”, fiecare de aici poate sa-mi spuna pe nume, chiar daca am 52 de ani, dar in niciun caz „domnisoara” pt. ca sunt casatorita si am copii trecuti de 30 de ani. Imi place sa ne tutuim pt. ca am impresia ca inlaturam toate barierele impuse de societate. Stiti cum spunea un ganditor francez :”oamenii au inlocuit omenia cu politetea” si cred ca a avut mare dreptate. Sa ne dea Dumnezeu respect si ingaduninta unul fata de altul asa incat fiecare sa doreasca mantuirea celuilalt ! Va imbratisez pe toti !

  Apreciază

  • fanu said, on septembrie 9, 2010 at 12:43 pm

   eu am 33, ierta ţi vă rog dar nu ştiam detaliul vârstei de aceea am încercat să intuiesc cu bun simţ contextul.

   Sunt multe conjuncturi prin care am trecut şi de povestit ar fi multe doar atât pot să vă spun că după ce am trecut prin sectarism, 10 ani am fost neconfesional din dezgust şi din lene spirituală, adică hai şi hui, abia am revenit la ortodoxie şi am de gând să scap de multe himere care s au cuibărit în inima mea, de aceea spun că internetul are şi părţi bune dar şi mănâncă din timpul rugii, smereniei, lecturii Sfintei Scripturi per total din abordarea vieţii precum ne învaţă duhovnicii…

   Voi scrie dar cu pauze, nu mari dar atât cât să mi pot asuma ortodoxia în cel mai fain chip al frumuseţii omului plăcut Lui Dumnezeu.

   Doamne, Ajută!

   Apreciază

 53. spellmaker said, on septembrie 9, 2010 at 7:36 am

  Pana una alta acceptarea actelor cu cip ne face partasi in a aduce raul mai aproape de noi.Este o colaborare cu raul,o acceptare care ne duce si mai aproape de capcana lui.Fiecare este insa liber sa faca dupa cum il taie capul.Consider ca nu trebuie ca vreo fiinta umana sa colaboreze cu raul.Actele cu cip poate ca nu sunt o lepadare, dar sigur prin acceptare ne duc mai aproape de ea.

  Apreciază

  • fane said, on septembrie 9, 2010 at 9:28 am

   de foarte multe ori si in multe privinte , parerile noastre au fost diferite , dar de aceasta data , sunt de acord cu tine .

   Ce vom face sau cum vom proceda la momentul decisiv , consider insa ca tine de relatia noastra strict personala cu Dumnezeu , tine de cat de mult ne dorim sa se implineasca voia Lui si de Harul fiecaruia . A spune ca pentru toti este valabila aceeasi reteta , este un nonsens . A sustine , ACUM , ca nu vom primi , nu are nici o valoare daca la momentul acela , hotarator , nu vom fi ramas la aceeasi decizie , luata in Duhul Domnului si pentru Hristos si slava Lui .

   Putem sti ce va fi maine ? Nu , dar sa ne dorim sa se intample cum va vrea Domnul . Daca maine nu stiu ce va fi , mai are rost sa continui sa-mi fac planuri ? Nu , dar pot sa mai adaug inca o caramida la zidirea pocaintei mele , la zidirea dragostei de semeni , a milosteniei , a smereniei . Am destule de facut pentru ca , fara ele , nici Duhul Domnului nu va fi acolo , atunci cand voi avea nevoie de El .

   Oare toate acestea nu pot fi mult mai frumos spuse , cu cuvintele Blandului Pastor :
   ” Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. ”

   Doamne , ajuta-ne !

   Apreciază

 54. […] Lucrul e cu atat mai grav cu cat respectivul autor ne-a citat pe larg, exact cu acele afirmatii care ii contraziceau manipularile facute pe seama noastra, deci stia foarte bine ce am scris si care e adevarul. Este vorba de articolul – cu titlul ales deliberat sa socheze din start: Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR. […]

  Apreciază

  • el said, on septembrie 10, 2010 at 9:20 am

   @RIC

   sunteti atat de penibili cu „demontarile” voastre ca mie personal imi faceti greata cand afirmati ca niste pseudosupraortodocsi ce va prezentati ca voi nu luati actele cu cip dar de fapt de cateva luni nu faceti decat VICLEANA APOLOGIE PROCIP furnizand argumente care JUSTIFICA cipurile.
   Sa nu credeti ca daca ati capatat caitiva aplaudatori(dintre care unii sunt clar in cautarea de justificari a traiului caldicel)o sa-l pacaliti si pe Hristos cu „subtilitatile” voastre ritoricesti.
   Daca publicarea textelor sfintilor parinti inspirate de Duhul Sfant si lucratoare in sufletele celor ce le citesc (care ar face mai bine sa le citeasca din cartile din care sunt luate si nu de pe bloguri ) a facut sa se rasfranga si asupra voastra din cinstea celor pe care-i citati ;asta NU e meritul vostru ci dimportiva va face datori sa va „ridicati” dupa puterile voastre cu smerenie si frica la cinstea „invatatorilor” citati ;ca sa nu auziti si voi judecata :
   „Iar sluga aceea care a stiut voia stapanului si nu s-a pregatit ,nici n-a facut dupa voia lui,VA FI BATUTA MULT.”
   Si nu uitati si ca „vamesii si desfranatele vor intra in imparatia lui Dumnezeu” inaintea „unora care pareau drepti ,asta inainte sa atacati josnic pe unii (saccisv) si sa-i acuzati de ce l-ati acuzat si sa contabilizati cat „bine” si de cate ori l-ati ajutat voi(ca doar asa v-a invatat Stapanul Hristos sa tineti registre cu binefacerile facute si sa le publicati periodic) aratandu-va „dragostea frateasca”in public.Cu aceastea v-ati aratat fatis masurile duhovnicesti.
   Iar daca va credeti „luminatorii ortodoxiei virtuale” si ati iesit „la lupta”de la care din sfintii parinti iesit sa mustre greselile de invatatura sa zicem ati vazut ca au strigat de pe acoperis pacatele personale ale celui ratacit?
   Cat despre „expertiza” voastra presupusa n-ar fi rau sa meditati si la cuvantul Mantuitorului:
   „In vremea aceea ,raspunzand,Iisus a zis:Te slavesc pe Tine,Parinte ,Doamne al cerului si al pamantului ,caci ai ascuns acestea de cei intelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor.”

   Apreciază

 55. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 9:40 am

  …Un amanunt:

  De ce tine parintele Arsenie Papacioc sa precizeze cu tot dinadinsul ca ei – preotul Mihail si cei care-l sustin – trebuie sa spuna DOAR ATAT:
  EU NU PRIMESC ASA CEVA!

  Adica ATAT, iar nu sofisme peste sofisme …

  Iata fragmentul din interviu – interviu pentru care le multumim foarte mult! – :

  ,,Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…

  – Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.”

  Apreciază

 56. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 9, 2010 at 9:52 am

  Sacciv @ incearca sa a-ti gasesti pacea interioara sti nu trebuie sa conteze parerea altora caci Mandria naste ura ,cum am mai zis vorba unui pusnic „Dracul nu se smereste” noi trebuie sa ne ridicam atunci cand cineva te loveste fai bine caci asa ne sfatuie si mantuitorul zicea un rau intentionat caci nu avem abordarea cartilor sfinte oare exemplul Mantuitorului mai trebuie comentat scris e faptic ,scrierile ajuta sa ai ganduri bune dar finalizarea e de la Inima Buna si Smerita .Hai incearca sa nu te mai uiti in ograda vecinului care treaba lui ce face vom avea cu toti o judecata incearca se te focalizezi in ceia ce faci si Sa ne Smerim cu toti cerandune iertare caci e foarte inportanta iertarea daca esti certat cu cineva nu ai sanse de izbanda ann cele bune placute de Dumnezeu .Cearta vine de la Diavol mai bine iartal si cauta-ti pacea cea launtrica acolo e adevaratul razboi ,se poate de fiecare data sa gresim intentia sa fie buna dar finalizarea proasta vati certat de la niste probabilitati hai lasa ce a fost mergi mai departe ,chiar daca ai crede ca nu gresesti noi toti gresim e bine sa ne iertam si sa fim Statornici in Credinta si sa ne Smerim ,avem cel mai mare exemplu cu Insusi Fiul Lui Dumnezeu care sa Smerit pana la Moarte ca sa luam exemplu .Vorbim prea mult de probabilitati dar nu mai dam atentie faptelor ce trebuie sa urmeze Drumul anevoios al mantuitorului.Iartati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

  Apreciază

 57. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 9, 2010 at 9:52 am

  Apreciază

 58. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 10:03 am

  … Deci la fel cu parintele ARSENIE PAPACIOC fac si cei ce scriu pe site-ul acesta.
  Noi nu indemnam pe nimeni in mod special sa nu ia actele cu cip.
  Aici se arata ca ele sunt rele si din punct de vedere al libertatii cetatenesti, si din punct de vedere al libertatii duhovnicesti.
  PANA SI NECRESTINII INCEARCA SA DEMONSTREZE LUCRUL ACESTA!

  Cel putin eu, IUSTIN, spun clar:

  NU LE IAU!

  In rest, Dumnezeu ne-a creat LIBERI, si fiecare va decide pentru el, dupa cum ii dicteaza constiinta!

  Asa ca lasati deoparte incercarile ridicole si NEDIBACE de a asimila ortodocsii care-si asculta MARII DUHOVNICI cu vreo secta pentru ca, vorba parintelui ARSENIE PAPACIOC:

  NU VETI REUSI, PENTRU CA MINTITI!

  Milioanele de oameni care au fost la manastirile marilor duhovnici NU SUNT O SECTA!
  Ei sunt CRESTINI ORTODOCSI!

  Apreciază

 59. Vlad said, on septembrie 9, 2010 at 10:22 am

  Doamne ajuta!
  Eu n-am mare lucru de spus… au spus ei tot. Dar am o curiozitate pe care mi-o starneste propria memorie. Daca va aduceti aminte, la un moment dat cei de la razboi intru cuvant au afrimat ca era un frate care scrisese ceva asemanator cu ce scriu ei acum pe blogul lor si ca acel frate era e vina si au rupt orice colaborare cu acela. Ma intreb, vazand ce s-a ales de acel blog la putina vreme dupa plecarea respectivului, oare era vinovat? O intrebare mai mult retorica, dar pusa pentru noi toti, cei interesati de Dumnezeu.
  Maica Domnului sa ne pazeasca!

  Apreciază

 60. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 10:53 am

  @Bogdan, am o rugaminte la tine : nu mai gandi !
  @Atys esti sub orice critica. Niciun cuvant din sfera adjectivelor urate nu te-ar putea califica. Chiar nu stiu unde sa te plasez , dar daca stau sa ma gandesc, te regasesc in gloata aceea turbata care striga acum 2000 de ani „Sa se rastigneasca !

  Apreciază

 61. Luciana said, on septembrie 9, 2010 at 11:58 am

  Fratilor, nu va mai revoltati atat! Fiecare e liber sa aleaga…deocamdata.
  Oricum, ar insemna ca nici alimente nu ar fi trebuit demult sa mai cumparam ca si ele il contin pe 666. E dificil… Fiecare are constiinta si vom fi judecati de propria constiinta la sfarsitul veacurilor.

  Nici eu nu cred ca Antihristul va fi un oponent al cipurilor.

  Iti multumesc mult pentru tot ceea ce faci pentru noi, frate Saccsiv!

  Apreciază

  • tataia said, on septembrie 10, 2010 at 9:54 pm

   Pai ar fi fost foarte bine sa nu mai cumparam alimente cu cod de bare (666) deoarece abia de curind am aflat ca acestea sint in mod absolut intentionat OTRAVITE. Dar alimentele nu tin de identitatea noastra. Daca vrasmasul a pecetluit alimentele aratind faptul ca acestea ii apartin si din cauza aceasta nu sint bune pentru noi, totusi aceasta nu reprezinta pecetea pusa pe corpul nostru si nu reprezinta IDENTITATEA noastra. Actul insa reprezinta IDENTITATEA noastra.

   Apreciază

 62. magelan said, on septembrie 9, 2010 at 1:09 pm

  Acesta problema a cipurilor pare un subiect de larg interes pentru unele bloguri.In acest vartej din ziua de astazi acesta controversa ne mai trebuia ca in rest le aveam pe toate.Primirea sau refuzarea acestor acte sta la latitudinea fiecaruia.Respingerea cipurilor este foarte fregvent asemanata cu debarasarea de sistem.Respingerea sistemului inseamna automat izolarea de societate si de lume in general dar,ma intreb cata lume ar putea face acest pas sau ma intreb chiar care este lupta cea dreapta pentru mantuirea sufletului nostru.acesta este scopul cel mai inalt.cat de mult afecteaza cardurile cu cip mantuirea nostra.A te situa in diferite tabere anti sistem oare rezolva problema duhovniceasca a fiecaruia dintre noi?A cere oamenilor sa se debaraseze de sistem este ca si cum i-ai spune in momentul de fata sa se sinucida .Oameni sunt cam departe de Dumnezeu incat o desprtire de sistem ar fi un motiv de nemultumire si frustrare(evreii in drumul spre patria lor au avut acesta frustrare pentru ca nu aveau nici prea multa credinta si le lipsea mult si confortul).Parerea mea este ca intai ar trebui o apropiere a omului de Dumnezeu prin post si rugaciune si viata in cumpatare si sigur acesta debarasare de sistem va fi automata pentru ca omul va fi intr-o asa legatura cu Dumnezeu ca nu-i va trebui cele lumesti.
  Doamne ajuta

  Apreciază

 63. Adriana said, on septembrie 9, 2010 at 1:50 pm

  Doamne, ce ati ajuns!!!!! Nu vedeti ca a intrat dracul si intre voi? Va certati aiuritor! Nici macar pe facebook nu gasesti asa ceva! Uitati-va Duminica la Parintele Papacioc! Poate va vine mintea la cap! Mantuitorul ne-a facut liberi, intelegeti LIBERI! Fiecare accepta sau nu ! Fiecare e liber sa aleaga calea! Iar voi ce faceti ? Cautati sa va impuneti punctul de vedere cu dea sila! Vai si amar! Cine asculta de voi? Se pare ca aveti prea mult timp liber! Folositi-l cu stiinta rugandu-va Bunului Dumnezeu sa va lumineze! Doamne ajuta!

  Apreciază

 64. Ruben said, on septembrie 9, 2010 at 1:56 pm

  ” miroase a 666 ”
  ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.”
  Nu pare ca se contrazice?

  Nu se contrazice , este foarte clar dupa parerea mea daca privim cipul ca pe un veritabi cal troian care intra in sufletul nostru si sta in asteptare pana la momentul cand din interiorul fintei noastre va deschide usile sufletului nostru spre pierzare . Ce a mai putut face Troia cand portile ei au fost deschise ? nimic . Cel mai letal pericol este atunci cand este langa tine dar nu il vezi . Cipul pare a fi rampa de lansare in viitor a peceti 666 si ma intreb cati dintre noi vom constientiza acest lucru si il vom respinge , chiar daca noi aici pe forumuri vb. si vom putea recunoste inselatoria inteligenta a diavolului in viitor oare restul lumii o va vedea ?

  ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.” – vedeti ca spune ca nu este lepadarea acum ci este doar inceputul ei . Acuma este inceputul lucrari lepadari , adica se creaza instrumentele de care se va folosi lepadarea . Cred ca parintele a fost foarte clar si trebuie ca cuvintele lui sa ne mearga la inima ca sa ne intareasca si atunci vom avea ochi sa vedem lucratura odioasa . Sincer sa va spun eu nu imi fac griji de noi cei ce stam pe aceste bloguri ortodoxe si mai vb. sau me mai ciondanim din cand in cand pentru ca cred ca dumnezeu nu me va lasa la greu mai ales ca a spus-o si cuvantul lui este adevar . In schimb imi fac griji de cei ce nu sunt ca noi ortodocsi pentru ca nu stiu cum vor rezista la final . Dar Dumnezeu are tainele lui pe care nici ingeri nu le stiu .

  Revin cu cuvintele ca cipul este un cal troian care va servi ca rampa de lansare a peceti 666 . Ca pecetea va fi un impozit religios , o noua botezare , o noua biserica , o credinta mai veche dar in haine noi etc … atunci in ziua cand va veni cei ce traiesc in harul lui Dumnezeu vor vedea si vor sti .

  Apreciază

 65. Roland said, on septembrie 9, 2010 at 1:57 pm

  E bine ca ii lasa sa posteze ca sa se vada la ce nivel sunt. Si tot ei se considera marii Crestini , cand ei sunt cei care fac compromisuri. Totusi ar trebui si cei de la P.V sa renege afisul si prostia cu ne-impartasitul celor cu carduri bancare , etc , pt ca de la asta a pornit si asa au un MOTIV. Pe langa asta , altul nu e , dar li s-a dat motiv de ocolis si acum te ataca si pe tine, pentru GRESEALA altora.

  Apreciază

 66. codin said, on septembrie 9, 2010 at 2:09 pm

  Nimeni nu trebuie sa demonstreze nimic celuilalt, doar fata de Dumnezeu, si asta prin fapte. Cearta nu duce la nimic bun atata timp cat nu exista umilinta si toleranta. Cine pune punct vrajbei acela sa sa se cunoasca intaiul intelept dintre noi.

  Apreciază

 67. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 2:24 pm

  @Ruben:

  Ati spus:

  ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.” – vedeti ca spune ca nu este lepadarea acum ci este doar inceputul ei .

  Ei, atunci dormiti linistit, din moment ce sunteti asa de multumit ca nu v-ati lepadat de Hristos, ci DOAR ati inceput sa va lepadati…
  Mda … toate cele bune!

  Apreciază

 68. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 2:45 pm

  @el:

  Strategia pe care o folosesc cei de la RIC este aceea de a da de inteles ca oricum murim – vine razboiul, foametea, cutremurele (ceea ce e adevarat!) -, deci ce mai conteaza ca luam si actele cu cip …
  Dumnezeu, care, stim cu totii, II IUBESTE PE TOTI OAMENII, va ingadui aceste plagi tocmai pentru ca la Judecata sa-si mai recunoasca pe unii copii, asa cum un parinte cu greu isi mai recunoaste un copil dupa o boala sau dupa un accident.
  Cei care iau actele incep sa-si schimonoseasca chipul, care ar trebui sa fie dupa asemanare…
  Cei care vor lua pecetea IN CORP, se vor chinui vesnic inaintea Creatorului si a cetelor ingeresti, SI NU VOR MAI AVEA NICI O SANSA DE MANTUIRE, o spune clar textul Apocalipsei.
  Da, vin plagile, da, vom muri…
  Insa cei care au avut un episod-limita in viata lor – temnita, viol, batjocura, saracie etc – stiu foarte bine ca UCIGASUL DE OAMENI nu se multumeste sa te omoare, ci vrea, mai intai, SA TE TERFELEASCA.
  Deci cam asta e cu invitatia de a lua cipul…

  Apreciază

  • el said, on septembrie 9, 2010 at 6:23 pm

   @iustin

   „c-o moarte toti suntem datori,dar nu-i totuna leu sa mori ori câine inlantuit”

   ei da ,sugereaza ei si asta;printe altele.Dar si moartea si viata(care sunt lucruri neutre) sunt NIMIC fara Hristos.

   Apreciază

  • Mihaela said, on septembrie 9, 2010 at 10:01 pm

   Adevar graiesti. Domnul sa te acopere cu harul Sau.

   Apreciază

   • Mihaela said, on septembrie 9, 2010 at 10:04 pm

    mesajul era pentru Iustin dar si pentru toti cei care raman darzi in lupta dreapta.

    Apreciază

 69. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 2:48 pm

  @Mihaela:

  Da, trebuie rugaciune plus UNITATE!

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 70. Erica said, on septembrie 9, 2010 at 3:01 pm

  @mihaela,
  „Teoria mea ,de fapt CERTITUDINEA (pe care am mai expus-o si in alt comentariu ) este ca…ACCEPTAREA ACTULUI DE IDENTITATE BIOMETRIC SI A SEMNATURII ELECTRONICE REPREZINTA DE FAPT PECETEA ! si…implicit LEPADAREA DE HRISTOS !”

  Cuv. Paisie spune totusi ca acele acte (cu cip sau cod) reprezinta „introducerea pecetii” nu pecetea de care e vorba in Apocalipsa. Adica doar o etapa. Si o cadere, sau inceput de lepadare, cum zice saccsiv, nu acea lepadare ireversibila. Parerea mea.

  Apreciază

 71. Ruben said, on septembrie 9, 2010 at 3:12 pm

  @iustin

  A merge pe drumul lepadari este la fel cu a merge pe drumul pierzari . Unii se pot lepada intr-un moment dar nu toti . Diavolul este inteligent si stie ca nu toti omeni sunt la fel si mai ales fac la fel . Astfel el se straduieste sa ii insele si pe cei cu har , si mai ales pe acestia pentru ca ceilalti au cazut usor . Iar in a insela pe cei cu har este o treaba foarte grea deoarece acestia au ca hrana cuvantul lui Dumnezeu . Si atunci diavolul lucreaza pas cu pas pentru atingerea acestui scop . Iar lepadarea vine la sfarsitul unui drum plin de compromisuri . Da acest cip este primul pas sau primul compromis pana la lepadarea final . Daca vrei poti sa-i spui compromisul diavolului si cezarului , deoarece pentru prima oara cezarul este complet supus intunericului .

  Nici eu nu accept nici un act cu cip pentru ca cred ca odata pornit pe acest drum alunecos va fi foarte greu sa mai dai inapoi iar la unii imposibil . Odata intrat in acest joc perfid al intunericului oare mai va gasi crestinul lumina ca sa iasa afara ? .

  Am spus ca cezarul este supus diavolului , dar inca nu este el insasi diavolul . Va fi in ziua in care anticristul va sta in templu . Atunci cezarul va fi diavolul . Dar pana atunci acest act apartine cezarului chiar daca este facut in numele imparatie intunericului .

  Daca credeti ca nu am fost sincer in ce am spus si ca sunt sub nu stiu ce acoperire atunci sincer imi pare rau de ce am scris aici . De multe ori credinta noastra este la fel ca zidurile Troiei puternice in exterior , dar in interior … nu mai continui pt. ca am impresia ca cuvintele mele sunt de prisos .

  Dumnezeu sa ne aiba in paza .

  Apreciază

 72. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 3:33 pm

  @Ruben:

  Ati spus ca nu acceptati nici un fel de act cu cip.
  Dumnezeu sa va intareasca PANA LA SFARSIT!

  Apreciază

 73. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 3:41 pm

  Acum este un moment de mare rascruce in istoria omenirii.
  Inainte de sfarsitul ei, Dumnezeu ne cere, ca si acum cateva mii de ani, sa NE OPRIM!

  PSALMUL 45:

  ,,10. Opriţi-vă şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu, înălţa-Mă-voi pe pământ.
  11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.”

  Apreciază

 74. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 4:16 pm

  @Mihaela:

  Ati spus:

  ,,Sigur ca…toti care strigam Adevarul precum Ioan Botezatorul in pustie…riscam nu numai sa parem nebuni….sau…cum spunea Sacciv “ciudati” intr-o lume “normala”….dar….riscam sa fim si…..suprimati…
  Dar…..personal….imi asum riscul…….nu pot ramane nepasatoare….si…altfel…oricum “vor striga pietrele…”

  NU TE TEME!
  NU VA TEMETI!

  ,,Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!”

  (parintele IUSTIN PARVU)

  Apreciază

 75. el said, on septembrie 9, 2010 at 4:27 pm

  In cartea aceea ,daca cele scrise sunt adevarate si nu cu vreo „fina schimbare”,parintele Daniil Sisoev zice:
  „Mulţi oameni cred că antihristul nu va reuşi să identifice persoanele fără pecete, dar în antihrist va trăi satana, după cum se menţionează în Epistola către Tesaloniceni, că el va acţiona prin acţiunile lui satana, iar satana are autoritate asupra tuturor duhurilor viclene. Duhurile viclene merg după noi şi ne compromit. La fel cum e descris în istorisirea despre trecerea fericitei Teodora prin vămile văzduhului, ele înregistrează fiecare faptă rea pe care o facem noi. Oare îi va fi greu antihristului să cheme duhurile şi să le întrebe unde se află cineva? Ba îi va fi foarte uşor să le întrebe. Pentru aceasta el nu are nevoie să ne urmărească. Antihristul nu va fi interesat să afle unde se află persoana, cu ce se ocupă, ce vinde. Pentru el va fi important ca persoana să încheie acordul cu el. Să intre în uniune cu el. El o să ne şantajeze prin foame, de aici interdicţia asupra comerţului, şi principiul va fi simplu – nu te vei închina la mine, te voi extermina cu foamea. Aceasta este logica, înţelegeţi?”

  Da este adevarat ca LEPADAREA e elementul FUNDAMENTAL al „pecetii” dar nu unicul altfel de ce ar fi OBLIGATIORIE prezenta permanenta a ei la putrator.
  Dracii pot afla ce face si ce zice un om si nu au nevoie de un „marker”(pecete)ca sa-l supravegheze;dar NU STIU SI CE GANDESTE;si omul e o biata fiinta duala,schimbatoare.Desi FT PUTIN PROBABIL sa fie atunci in situatia asta in vremea Anticristului multi ;daca omul se razgandeste si ii pare rau ,se pocaieste(admitand si ca gaseste pe cineva ca Sf Vasile ce Mare ca sa-l ajute) acea lepadare incepe sa-si piarda din lucrarea ei inrobitoare si atunci daca pecetea are doar calitatea de a marturisi lepadarea omului(cum zice parintele Sisoev)n-ar avea nici o putere sa-l impiedice pe om sa caute/reuseasca sa se”vindece” de cadere si sa o arunce(extirpeze ca doar se pune la suprafata).Prin ce face „pecetea”mantuirea IMPOSIBILA si LEPADAREA PERPETUA SI IREVERSIBILA?Si de ce trebuie pusa tocmai pe mana dreapta sau pe frunte?

  Despre „pecete”:”Sf Andrei cel de la Cezareea ,zice pentru semnul lui Anticrist asa:Ca se va nevoi sa pue inferarea numelui celui perzator al potrivnicului si inselatorului ,preste toti.Insa pre mâinile drepte va pune ,CA SA TAIE LUCRAREA lucrurilor celor drepte si bune,iar pe frunti ,ca sa INVETE INTRU INSELACIUNE SI INTUNERIC pre cei amagiti.”(pag 53 din Anticristica semnul venirii lui anticrist si sfarsitul lumii;editia a3a ;din Publicatiile religioase ale Sf Manstiri Romanesti Prodromu din Athos;editata la Manastirea Sihastria.)
  Prin „pecete” se va constrange vointa si libertatea omului la LEPADARE CONTINUA,prin ce mijloace ramane de explicat celor mai treji.Dar e clar ca Anticristul cu toate puterile si dracii lui AU NEVOIE de pecete la purtator!

  Apreciază

  • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 6:18 pm

   Prin ce mijloace…?
   Cel mai probabil prin mijloace simple ce tin de psihologia umana. Purtatorul semnului va deveni automat un slujitor fidel semnului cel putin pentru a-si justifica (fata de ceilalti, insemnati sau neinsemnati) situatia proprie si pentru a o impune si altora.
   Puteti vedea deja cu cata darzenie apara unii posesori cipul din cardul bancar sau din carnetul de conducere auto si cu cata darzenia incearca sa-i justifice utilitatea si nevinovatia. Nimeni nu-i obliga, nimeni nu-i plateste sa faca acest „lobby” si totusi il fac pentru a-si justifica pozitia intr-o anumita tabara, apartenenta la un anumit grup.

   Apreciază

   • el said, on septembrie 9, 2010 at 6:46 pm

    @agerstress

    ar fi bine daca ar fi doar atata,ar fi ca si acum lucrare care tine doar de propria libertate si vointa;ca in cazul oricarui eretic/apostat/lepadat de astazi.
    Lepadarea alunga harul Duhului Sfant si separa de Dumnezeu al carui loc in om e luat de diavol;dar daca omul isi revine harul il „apara” iarasi si „taie” drepturile diavolului.
    Cu lepadarea purtatorilor pecetii insa e mai mult;aduce in joc si alte „mijloace”exterioare sinelui decat cele ce tin simplu de psihologia proprie.

    Din Apocalipsa aflam ca cei pecetluiti nu se vor cai si vor arde apoi in focul vesnic.

    Apreciază

   • el said, on septembrie 9, 2010 at 7:35 pm

    @agerstress

    si nu este vorba aici de teama de tehnologie .Doar ca chestiunea pecetii e mai complexa decat poate apare la prima vedere,as dori sa ma lamuresc si eu mai bine.De aceea cred ca p.Sisoev e incomplet in ce zice in citatul de mai sus.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

   • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 7:48 pm

    In termeni duhovnicesti pecetluirea inseamna posedare sau stapanire si nu este doar una exterioara ci la propriu. Atunci cand spunem ca un om este pecetluit cu semnul fiarei, acel om si-a vandut sufletul si in trupul lui stapaneste un alt duh care-si va face voia sa proprie prin acel fost om. Noi nu putem deosebi cu usurinta aceasta schimbare interioara a celui din fata noastra deoarece, pe dinafara persoana pare neschimbata (cu exceptia semnului daca va fi unul vizibil), insa „dupa roade veti cunoaste pomul”.

    La cealalta extrema cand un om este insemnat cu semnul Lui Dumnezeu (dupa cum se pomeneste in Apocalipsa) acel om s-a incredintat intrutotul Lui Dumnezeu si prin el se va face voia Lui Dumnezeu deoarece este in puterea Lui Dumnezeu, adica s-a intors in buna stapanire a Lui Dumnezeu, de unde a plecat Adam candva. Acest om nu-si vinde sufletul pentru ca de la Dumnezeu l-a primit si la Dumnezeu se intoarce.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • el said, on septembrie 9, 2010 at 7:50 pm

    @agerstress

    si cand pSisoev zice ca :”

    “Atunci când va veni antihristul adevărat, toate aceste persoane care se tem de primirea pecetei vor primi adevărata pecete de bunăvoie. Deoarece vor căuta pecetea nu acolo unde va fi ea”.
    face o SPECULATIE,o presupunere fortata cel mult;cine identifica duhul si lucrarile anticristice il va recunoaste si pe Anticrist.
    Iar cand zice:”
    Şi indiciul aici este foarte simplu – reţineţi, cu cât începe să se implice mai mult o persoană în lupta cu INN [CNP la noi] sau cu paşapoartele biometrice, cu atât ea devine mai iritabilă, agresivă, furioasă. Oare asta este de la Duhul Sfânt? Oare Duhul Sfânt este Dumnezeul confuziei? După cum a spus Apostolul Pavel, Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al confuziei, ci al păcii. Iar eu nu am văzut încă nici măcar un om liniştit şi paşnic care să fie implicat activ în lupta cu INN. Toţi sunt isterici”

    e de-a dreptul JENANT.Cum citeaza sfintii parinti,pare ca intelege lucrurile ortodox dar NU IDENTIFICA ca sistemul cipurilor si actelor biometrice ESTE IN DUH ANTICRISTIC?

    Parintele Paisie Aghioritul spune TOCMAI INVERSUL si daca Duhul Sfant nu se contrazice pe sine cum sunt posibile ca adevarate acste 2 afrimatii contradictorii.
    Asta e .Eu il cred pe P.Paisie.SI sesisez CONTRADICTIA.

    Apreciază

   • el said, on septembrie 9, 2010 at 7:57 pm

    @agerstress

    perfect adevarat ce spui.Dar cum explici POSIBILITATEA revenirii a lepadatului si nu si a celor „insemnati”de Anticrist?

    Apreciază

   • agerstress said, on septembrie 10, 2010 at 11:51 am

    Cei insemnati nu-si mai apartin lor insisi din momentul insemnarii. Acceptarea insemnarii este in acelasi timp acceptarea posedarii pentru ca insemnarea aceea este de fapt marcarea posesiei asa cum stapanii de sclavi isi insemnau sclavii numai ca de data aceasta nu va fi o posesie exercitata din exterior ci una exercitata din interior. Stii cel putin din studiul bibliei sau din alte marturii care este situatia unui posedat sau indracit – nu mai este constient de sine si nu mai poate dispune de sine insusi, prin urmare nu se mai poate intoarce (de la sine) la starea sa initiala si nici nu se mai poate pocai.
    Iisus i-a vindecat pe unii indraciti la rugamintile oamenilor dar nu i-a primit in jurul Sau si nici nu a oferit garantii pentru ei pe termen lung, ba mai mult, in Evanghelia dupa Luca la 11.24-26 spune: „Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieşit.
    Şi, venind, o află măturată şi împodobită.
    Atunci merge şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, locuieşte acolo; şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi”.

    Spre deosebire de acestia, cei care s-au lepadat de Dumnezeu dar inca nu au trecut in posesia diavolului mai au o mica sansa de a se pocai si de a fi primiti dar cu siguranta nu le va fi deloc usor.

    In privinta isteriei si a exagerarilor de genul „cipul din buletin iti controleaza creierul si poti fi urmarit din satelit…” si altele asemenea ai dreptate, acestea trebuiesc evitate pentru ca singurul lor efect este exact cel urmarit de diavol si de sistemul pe care il guverneaza: sa cazi in ridicol si in acest fel sa te poata declara fals si necredibil.
    Isteria aceasta aparenta, in cazul multora, nu vine din tulburare personala ci mai degraba din exasperare in fata celor (atat de multi) care nu pot vedea ceva atat de evident. Vine totusi din dragoste fata de aproapele sau dar nu orice spectator poate intelege.

    Apreciază

   • el said, on septembrie 10, 2010 at 1:00 pm

    @agerstress

    deci tu asa iti explici pecetluirea ca pe o posedare de catre diavol fata de o lepadare de Hristos din vremurile dinaintea Antihristului care n-ar fi o posedare in acelasi grad.
    Posibil si in orice caz ar avea o logica.

    Si se zice ca pecetea nu va mai da posibilitatea omului sa se insemneze cu crucea si sa gandeasca ortodox dupa cum invata Sf.Andrei al Cezareei :”Insa pre mâinile drepte va pune ,CA SA TAIE LUCRAREA lucrurilor celor drepte si bune,iar pe frunti ,ca sa INVETE INTRU INSELACIUNE SI INTUNERIC pre cei amagiti” si Sf Ipolit al Romei :”“Atunci se vor duce toti catre dansul si-i vor zice: Am auzit ca esti mare imparat si veselesti pe toti slujitorii tai, pentru aceasta am venit, ca sa ne inchinam tie, spre a ne hrani, ca pierim de foame. Atunci le va zice inselatorul: veniti sa va punem pecetea (666) pe mana dreapta si pe frunte si va voi da oricate voiti.
    Pentru aceasta va pecetlui dreapta omului, ca sa nu mai poata face cu mana semnul cinstitei Cruci si sa fie a lui desavarsit. Se vede ca numai cu cate o litera are sa fie insemnata in pecetea lui antihrist, pentru fiecare cuvant, care va fi zis al lepadarii de Dumnezeu. (SI FITI ATENTI CE SPUNE AICI)–>[ Iar aceia, necunoscand inselaciunea lui, vor sta ca sa-i pecetluiasca pe mana dreapta si pe frunte. Iar pecetea lui va avea numarul 666, dupa marturisirea Sfantului Ioan Evanghelistul „.
    Tu crezi deci ca e vorba de o posedare desavarsita ,ceea ce ar fi logic,atunci ce interes ar avea sa fie insemnati chiar pe mana dreapta sau frunte NEAPARAT;posedarea nu s-ar incurca de locatia fizica a semnului lepadarii?
    Te rog sa ma scuzi ca tot insist dar as vrea sa inteleg doar,nu e din iubire de iscodire.Multumesc.Doamne ajuta.

    Apreciază

   • agerstress said, on septembrie 10, 2010 at 8:54 pm

    Nu putem spune ca va fi o posedare desavarsita. Desavarsirea numai la Dumnezeu se poate gasi in toata lucrarea Sa, in alta parte desavarsire nu este.
    Ceea ce face diavolul nu poate fi desavarsit de aceea are nevoie disperata de sistemul fiarei si de suport tehnologic. Cred ca acea posedare va fi mai degraba ca un „bruiaj” cvasipermanent (nu bruiaj radio… :-) ) prin care sa blocheze constiinta si sa domine vointa. Trecerea in proprietate este insa completa dar asta e altceva. Poti avea teoretic mai multe proprietati dar nu le folosesti pe toate in acelasi timp insa iti vei reimprospata oridecate ori este nevoie autoritatea asupra acelor proprietati.
    In privinta locului unde va fi aplicat semnul, poate ca motivatia este una pur tehnica sau poate ca tine de un ritual. Nici interpretarile sfintilor parinti nu sunt gresite doar ca privesc problema dinafara ei (afara fata de sistemul fiarei). Macar de si-ar dori acel om insemnat sa-si faca semnul crucii si sa se inpiedice de semnul de pe mana dreapta. Si cu limba poti face semnul crucii si chiar si in duh. Oare un crestin care-si pierde mana dreapta intr-un accident, sau daca asupritorul ii leaga mainile la spate cum isi va face semnul crucii? Nu va mai putea el sa fie in continuare crestin doar pentru ca nu-si poate folosi mana dreapta?
    In cazul celui insemnat cu pecetea fiarei problema cea mare va fi una de constiinta si de vointa.
    Subconstientul si vointa omului pot fi programate pentru anumite perioade de timp (nu este nevoie de o actiune permanenta) si aceste tehnici (iarasi ajungem la proteza „tehnic” de care are mare nevoie inselatorul) se aplica deja cu succes la „spalarea creierelor cu televizorul” sau prin alte mijloace care au acces la subconstientul omului si chiar la rationalul omului (unde este ca unde nu e… ). Inselatorul poate ispiti sau hartui pe unul sau pe altul dar nu poate face asta in masa. Daca ar fi putut ar fi facut-o demult. Are nevoie de proteze tehnice dupa cum se vede.

    Si acum lucrurile vazute dinspre Dumnezeu (Ioan 15.5-15.7):
    „5. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.
    6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard.
    7. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă”

    Simplu, direct, cuprinzator. In aceste cuvinte este cuprins mult mai mult decat pare la prima vedere. Cel ce se leapada de Dumnezeu devine neputincios si-si pierde viata („se usuca”) cand se rupe de la izvorul vietii dar mai intai pierde harul („se arunca afara ca mladita”).
    Versetul 7 arata calea deschisa pentru rugaciune dar si conditionarea.

    Apreciază

  • tataia said, on septembrie 10, 2010 at 10:09 pm

   Un cip implantat se poate scoate usor. Eu personal cred ca as avea si curajul sa o fac singur, fara anestezie…dati-mi doar un bisturiu. Am experienta la asa ceva (capuse). Sincer nu cred in ceea ce spunea cineva pe aici ca acel cip s-ar deplasa singur si ca nu il mai poti scoate. Astea imi par de domeniul SF. Dar ce ar putea fi posibil insa ar putea ca acel cip sa contina o mica cantitate de otrava (doza letala) si daca nu esti atent cind il scoti si il spargi adio. Dar o marcare cu raze laser, tatuaj e mult mai greu…practic trebuie sa jupoi pielea in locul acela. Teribil de dureros fara anestezie si deosebit de inestetic ulterior dupa ce se va cicatriza. Tot ceea ce am spus insa mai sus nu se vrea un indemn la a primi cipurile implantate in ideea ca, lasa ca avem un bisturiu le scoatem noi. Va periclitati serios mintuirea. Cel mai sigur e sa spui NU inca din faza actelor biometrice.

   Apreciază

 76. elena said, on septembrie 9, 2010 at 5:25 pm

  Vasile,ignorantule si putin credinciosule,
  Cum nu va exista pecetea finala,cand ea este clar pomenita in Sfanta Scriptura?Sau capitolul Apocalipsei nu face parte din Sfanta Scriptura?
  „Si ea(fiara)ii sileste pe toti,pe cei mici si pe cei mari,si pe cei bogati si pe cei saraci,si pe cei slobozi si pe cei robi,ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte,incat NIMENI SA NU POATE CUMPARA SAU VINDE,DECAT NUMAI CEL CARE ARE SEMNUL,ADICA NUMELE FIAREI,SAU NUMARUL NUMELUI FIAREI.”
  Sfaturile mele or fi goale pentru tine,inchinator la idoli,dar cu siguranta nu ma asteptam sa gasesc la tine altceva decat o inima impietrita!
  Caci inima impietrita trebuie sa ai,daca poti compara ceea ce am spus eu cu idioteniile facute de sectarii de orice fel!
  Cand o sa-ti vina nu stiu ce medic sa-ti spuna sa iei Sf.Impartasanie cu lingurita de unica folosinta,ca asa este „igienic”,tu ce-o sa faci?Ce zice doctorul,nu?Ca doar ne inchinam vitelului de aur,STIINTA!Sau sa-ti botezi copilul intr-o cristelnita pe care s-o speli mai intai bine,bine,acasa,sa nu ia mititelul vreo micoza?!!!Caci aici s-a ajuns…si habar nu ai cati crestini chiar fac lucrurile astea,pentru ca ei se inchina vitelului de aur modern,STIINTA!
  Si nu avea tu grija sanatatii mele,las-o in grija Domnului,caci nici nu este problema ta!
  Daca ai citi ceva folositor,sunt atatea exemple de bolnavi grav,incurabili,trimisi acasa fara nici-o speranta,cu toate progresele medicale,care s-au vindecat in chip minunat…
  Dar stiu bine ca nu poti sa intelegi,ai o inima mult prea impietrita!In care nu mai este loc de iubire,de credinta,de nadejde…
  Minte luminata,Vasile….daca nu scrii sub pseudonim,porti numele Sfantului considerat cel mai mare Sfant al crestinatatii!Roaga-l sa mijloceasca pentru tine…

  Apreciază

 77. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 6:34 pm

  @Elena, bine ai grait.

  Apreciază

 78. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 7:51 pm

  Fanu
  Spui ca ai ratacit mult pe la diferite secte,spune-mi te rog cine tea convins sa te intorci din nou la Ortodoxie si de ce ai facuto.

  Apreciază

 79. admin blog-vestitorul said, on septembrie 9, 2010 at 9:37 pm

  Saccsiv are dreptate… Chiar daca m-a facut yoghin, lucru pentru care nu ii dau dreptate pentru ca nu este adevarat… insa in aceasta problema referitoare la documentele electronice are dreptate…si o spun cat se poate de deschis…

  De data asta razboi intr-un cuvant a dat cu nuca in perete. Fac o mare greseala abordand aceasta problema in modul cum o abordeaza ei acum…

  Intr-adevar Antihristul se va arata ca un eliberator, insa nici un Parinte induhovnicit (si aici ma refer la toti marii duhovnici cu diferite harisme prin care a vorbit Duhul Sfant) nu am vazut sa fi spus vreodata ca Antihristul se va opune cipurilor sau actelor electronice, biometrice sau cum vreti sa le spuneti.

  In schimb mai multi Parinti spun ca actele biometrice ne pot pune mantuirea in primedie.

  Nu cred ca razboi intru cuvant au o asemenea autoritate din punct de vedere duhovnicesc incat sa faca astfel de declaratii cu privire la o problema atat de sensibila nici saccsiv nu are o asemenea autoritate insa ii dau dreptate pentru faptul ca are o pozitie foarte apropiata de ceea ce au spus marii duhovnicii ortodocsi.

  Dupa cum stim, intr-adevar la un interval de timp dupa marele razboi mondial ce va urma se va arata Antihrist, se va arata ca un eliberator, dar ca un eliberator ce vine sa scape lumea din primejdie, ca unul ce vrea sa aduca pacea, nu ca un eliberator ce se va opune cipurilor. Oricine poate intelege cum vor sta lucrurile dupa un razboi mondial, lumea va fi slabita de foamete, va fi satula de razboi si va accepta orice solutie numai pace sa fie. Se spune clar ca dictatura sionista va duta 7 ani si jumatate… Primi 3 ani vor fi usori, insa in ultimii 3 ani si jumatate cand va imparati Antihrist dupa o vreme isi va arata toata tirania si rautatea.

  Sfantul mucenic Ipolit Papa al Romei vorbeste foarte clar despre aceste lucruri el spune in felul urmator despre vremea pecetluirii, iata un fragment:

  . . . „Atunci se vor duce toti catre dansul si-i vor zice: Am auzit ca esti mare imparat si veselesti pe toti slujitorii tai, pentru aceasta am venit, ca sa ne inchinam tie, spre a ne hrani, ca pierim de foame. Atunci le va zice inselatorul: veniti sa va punem pecetea (666) pe mana dreapta si pe frunte si va voi da oricate voiti.

  Pentru aceasta va pecetlui dreapta omului, ca sa nu mai poata face cu mana semnul cinstitei Cruci si sa fie a lui desavarsit. Se vede ca numai cu cate o litera are sa fie insemnata in pecetea lui antihrist, pentru fiecare cuvant, care va fi zis al lepadarii de Dumnezeu. (SI FITI ATENTI CE SPUNE AICI)–>[ Iar aceia, necunoscand inselaciunea lui, vor sta ca sa-i pecetluiasca pe mana dreapta si pe frunte. Iar pecetea lui va avea numarul 666, dupa marturisirea Sfantului Ioan Evanghelistul.si ii va face pe cei mari si pe cei mici bogati, va slobozi pe cei ce sunt in robie, ca pe multi sa-i amageasca, si nimeni nu va putea sa vanda, sau sa cumpere, fara numai aceia care vor avea semnul si numarul fiarei sau numarul numelui fiarei.”. . .

  Sunt si alte profetii in care se spune ca Antihrist va incerca prin viclenie ca sa-i faca pe oameni sa fie pecetluiti.

  Imi pare rau ca cei de la razboi intru cuvant au ajuns sa de-a astfel de sfaturi. Nimeni nu ii obliga sa fie contra actelor biometrice, e parerea lor si ii priveste. insa cel mai potrivit ar fi ca sa aiba grija ceea ce ii invata pe altii mai ales atunci cand teoriile lor nu sunt valide din punct de vedere duhovnicesc nefiind confirmate de niciun Parinte cu autoritate duhovniceasca traitor in Hristos.

  Sa nu uitam totusi ca niciodata in istoria omenirii in nici un imperiu fie el cat de mare nu a existat un sistem atat de diabolic cum este implementarea actelor biometrice, careia i se da o prioritatea nemaintalnita lasand in urma adevaratele probleme mult mai importante cu care se confrunta societatea in care traim. Si aceasta situatie o putem vedea nu doar intr-o tara, uniune, sau confederatie si generalizata la nivel mondial, asa cum vedem cu totii ca este in momentul de fata.

  Apreciază

 80. […] altfel, o parte dintre ei si afirma deschis, pe langa niste manipulari grave pe care le-am demontat […]

  Apreciază

 81. […] Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR […]

  Apreciază

 82. http://martirii-inchisorilor.blogspot.com/ said, on septembrie 26, 2010 at 10:28 am

  Felicitari pentru blog!Tara martira Romania va intoarce Europa la credinta!
  As dori sa ne lasati un link al blogului dumneavoastra pe urmatoarele bloguri:
  http://minunicrestine.blogspot.com/
  un blog in care gasiti minuni si dovezi ale unor incredibile minuni ,multe dintre ele
  petrecute in Romani : aratari ale lui Dumnezeu si multe alte minuni
  http://duhovnicii.blogspot.com/
  un blog in care gasiti antologia marilor duhovnicilor din Romania : Arsenie Boca, Arsenie
  Papacioc, Iustin Parvu , Sofia Boghiu , Teofil Paraian si multi alti duhovnici,articole noi in fiecare zi
  http://martirii-inchisorilor.blogspot.com/
  un blog in care gasiti despre :Valeriu Gafencu ,Mircea Vulcanescu, Elisabeta Rizea,
  Ilie Lacatusu, Radu Gyr, Vasile Militaru , Vladimir Ghika si multi altii care au murit pentru Credinta.
  Romania este un pamant plin de martiri!Romani uniti-va !
  Doamne ajuta!
  Credinţa este pasărea care cântă când zorii nu au apărut încă.

  Apreciază

 83. […] Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR […]

  Apreciază

 84. Ruben said, on septembrie 8, 2010 at 11:24 pm

  Doamne Iisuse Hristoase, slavit sa fie Numele Tau ‘ca’ unui vierme ca mine Tu i-ai dat sa cunoasca – GRESIT

  Doamne Iisuse Hristoase, slavit sa fie Numele Tau , ‘astfel’ unui vierme ca mine Tu i-ai dat sa cunoasca – Corect

  Fi mai atent cu liniaritatea frazei daca nu poti scrie cu – că – in loc de – ca –

  In rest numai de bine .

  Apreciază

 85. fane said, on septembrie 9, 2010 at 9:03 am

  Wow ! Profund , domnule ! Atat de profund incat te poate injura toata lumea , fara sa banuiasca cineva de partea cui te plasezi .

  la mai multe …. !

  Apreciază

 86. Ruben said, on septembrie 9, 2010 at 12:58 pm

  :)) Recunosc ca nu prea le am cu dialectul si nici eu nu sunt perfect , dupa cum ai vazut si tu este mai usor sa vezi gresala aproapelui tau decat pe a ta . Asa suntem noi pacatosi fara exceptie . …ce este smerenia ? – cred ca este o intrebare capcana dar daca m-ai intrebat asa frumos am sa-ti raspund simplu : Smerenia este inversul mandriei .

  Apreciază

 87. Viorel Mihai said, on septembrie 9, 2010 at 3:50 pm

  un comentariu plin de iubire frateasca, crestina. bine faci, frate saccsiv ca postezi asemenea mesaje si le cenzurezi pe cele smintitoare. ura este binevenita aici, descarcati fratilor…

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 3,844 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: