SACCSIV – blog ortodox

RAZBOI INTRU CUVANT si Razvan Bucuroiu ATACA PE CEI CE DEMONSTREAZA ca Mitropolitul Serafim de Pireu are dreptate …

Posted in Lumea credintei, ORTODOXIE, RAZBOI INTRU CUVANT, Razvan BUCUROIU by saccsiv on ianuarie 1, 2011

Citez din articolul Internetul dăunează grav Ortodoxiei (1):

De la internet la internat

Fără să am pretenţia de a fi făcut o descoperire importantă de unul singur, pot afirma cu mâna pe inimă că ACUM, exact în zilele noastre, internetul dăunează grav sănătăţii  duhovniceşti. Chiar aş putea afirma că este un virus mortal, care loveşte Ortodoxia perfid şi care nu are antidot. O loveşte în „moalele” naturii ei: în taina, în discreţia, în firescul şi în optimismul ei comunitar, în finalitatea ei euharistică. Cum şi de ce?

Pentru că aproape întreg conţinutul articolelor sau ştirilor din site-urile ori blogurile aşa-zis ortodoxe speculează, ambalat şi deghizat, aplecarea „naturală” a românului spre bârfă, talentul lui nativ către înflorirea şi exagerarea unor poveşti, gustul pentru teoria conspiraţiei alimentat, ce-i drept, şi de perioada regimului comunist în care totul era „creditat” cu: „am auzit eu din sursă sigură, mi-a spus mie cineva de încredere…” etc. Ei bine, tot acest amestec nociv de bârfă necontrolată, dezvăluiri, picanterie şi demascări, învelit în aura sfântă a Ortodoxiei, flancat rapid cu câteva citate din sfinţii părinţi sau mari duhovnici ai neamului, devine aproape irezistibil pentru omul de rând. Nicio verificare a surselor de informaţii, a citatelor şi a contextului în care au fost făcute, nicio minimă corelare cu alte puncte de vedere – doar insinuări, execuţii şi sentinţe tip „România Mare”. Dar astea sunt chestiuni mai mult tehnice, care nu prea interesează marele public, fiind strict gazetăreşti. Să le vedem mai degrabă pe cele duhovniceşti…

Sub aspect duhovnicesc, e jale. Dacă cineva îşi analizează starea sufletească după ce a vizitat un astfel de site/blog, are marea surpriză să constate că neliniştea pune stăpânire pe sufletul lui. De asemenea, indignarea şi revolta, depresia şi amărăciunea sunt tovarăşi buni de călătorie. Dacă te uiţi în urmă, după „lectură”, constaţi că ai coborât în hazna sau de-a dreptul în infern. Acolo ţi se prezintă un bestiar întreg de inşi daţi „în vileag”, suflete condamnate (nicio dorinţă de a le salva, cumva, din partea torţionarilor cu mouse; demascarea şi pedeapsa atrag rating baban, asta ştim şi noi!), legături ecleziale periculoase, ticăloşii euharistice inimaginabile, trădări dogmatice pe faţă sau într-ascuns, apostazii, ecumenisme josnice. Te şi întrebi cum de mai existăm ca Biserică, într-atâta trădare şi ticăloşie?! Te miri cum de mai existăm pe planetă ca oameni ai credinţei, într-atâtea atacuri ale ocultei, ale agenturilor, ale coruptelor guverne euro-atlantice?! Toate sunt descrise însă minuţios, cu o siguranţă bolnavă. Reeducarea sufletelor creştine slabe, prin aceste site-uri, este garantată! Căci despre reeducare este vorba aici. Devii bănuitor, ciufut. Ţi se usucă dragostea din inimă, încrederea, speranţa.  Aşa se face că, într-o bună zi, tot ceea ce iubeai e murdărit sau pe cale de a fi maculat. Tot ceea ce apreciai, tot ceea ce îţi dădea speranţă poate fi pus de-acum sub semnul deziluziei grabnice. Oameni pe care îi îndrăgeai din scris sau din prestaţia publică acum sunt descrişi ca nişte monştri, însetaţi de bani şi slavă deşartă, sau animaţi de poftă de trădare a Ortodoxiei la primul colţ de stradă, cu temiricine. Refuzul realităţii este cuvântul de ordine, iar idealizarea unui trecut fabulos devine formula de recunoaştere a noii comunităţi virtuale „luminate”, dezmeticită de comploturi, adusă la starea de vigilenţă. Această comunitate este reprezentată de vizitatorii respectivului site, care asigură şi traficul (adică ratingul) şi care deprind modul de a gândi dar şi ticurile verbale ale adminstratorilor nevăzuţi, camuflaţi în spatele anonimatului din blogosferă.

Îţi spune Biserica ta ceva? Nu asculţi, că ai aflat tu de pe internet că lucrurile stau tocmai pe dos. Te sfătuieşte duhovnicul tău să faci sau să nu faci cutare lucru? Nu eşti fraier şi nu pleci urechea, că tu ai duhovnici ai neamului dar şi consilieri spirituali, care postează comentarii şi sfaturi duhovniceşti on line. În toată această harababură, unde e duhul ortodox, adică răspunsul nostru la neorânduiala şi amăgirea lumii? Cu ce ne diferenţiem, ca ortodocşi purtători de lumină, de toată zoologia deznădejdii care dă năvală din ecranul computerului? Unde mai sălăşluieşte taina persoanei, a comunicării şoptite şi a comuniunii de credinţă? Unde, dragii mei? Nicăieri, căci în iarmarocul internetului nu se mai aude nimic. Internet? Era să scriu internat – realitate care e mult mai aproape de ceea ce se întâmplă acum cu noi. Internaţi de bunăvoie într-un lagăr virtual al amăgirii, din care nu poţi evada căci a ajuns să fie prezent oriunde (la serviciu, pe telefon, în concediu, în vârf de munte ori în mânăstiri), ne stricăm sufletele cu adevăruri imposbil de verificat şi nici de purtat ca povară (chiar dacă unele s-ar dovedi reale). Adevăruri care nu ne fac liberi, ci din contră.  Adevăruri care erodează sufletul, care intoxică inima şi ne fac viaţa duhovnicească un infern. Al deznădejdii, fraţilor!

(va urma)

Comentariu saccsiv:

Bucuroiu reia tema din articolul sau din 2009 intitulat:

Sânge!

Atunci cica vorbea „în numele zecilor de mii de cititori normali la cap ai revistelor Lumea Credinţei şi Lumea Monahilor şi al site-ului www.lumeacredinţei.com”. Dar mintea, caci avea doar vreo 1000 de afisari pe zi. Acum nu mai are nici 500 …

Daca in cel de anul trecut se referea la mai multe site-uri si reviste, acum atacul se axeaza indubitabil asupra blogului saccsiv.

Articolul e de tip bla bla. Cica ne stricăm sufletele cu adevăruri imposbil de verificat, vorbeste despre gustul pentru teoria conspiraţiei si ca acolo ţi se prezintă un bestiar întreg de inşi daţi „în vileag”, suflete condamnate (nicio dorinţă de a le salva, cumva, din partea torţionarilor cu mouse; demascarea şi pedeapsa atrag rating baban, asta ştim şi noi!), legături ecleziale periculoase, ticăloşii euharistice inimaginabile, trădări dogmatice pe faţă sau într-ascuns, apostazii, ecumenisme josnice. Te şi întrebi cum de mai existăm ca Biserică, într-atâta trădare şi ticăloşie?! Te miri cum de mai existăm pe planetă ca oameni ai credinţei, într-atâtea atacuri ale ocultei, ale agenturilor, ale coruptelor guverne euro-atlantice?!

E de tip bla bla, caci nu demonstreaza ca n-am dreptate, caci nici nu poate. Daca insa se va incumeta, eu il poftesc la o dezbatere pe oricare din temele abordate pe acest blog.

Front comun cu Bucuroiu fac si cei de la Razboi intru cuvant. Iata ce scriu acestia la  http://www.razbointrucuvant.ro/2010/12/29/marturisire-esentiala-profetica-a-sinodului-bisericii-greciei-despre-cauzele-crizei-economice-planul-de-inrobire-mondiala-si-remediile-sale-duhovnicesti-si-despre-o-prima-strategie-diversionista-d/:

Sa luam aminte, insa. Evident ca cei care conduc aceste planuri masive de dezagregare nationala si sociala se asteapta si la momente sau atitudini de rezistenta. Sa nu ne inchipuim ca nu au pregatite strategii de contracarare. Si deja, in cazul grecesc, se vede deja ca sunt puse la lucru manipulari prin care atentia sa fie deturnata de la esential, de la miza ce se afla in joc: faptul ca Biserica, in corpore, la nivel de ierarhie, marturiseste impotriva planurilor antihristice, este deja pus in penumbra de scandalul provocat in jurul declaratiilor IPS Serafim de Pireu. Avand in vedere ca, dupa cum a declarat chiar mitropolitul Serafim, pozitiile sale pe tema sionismului se cunosteau demult, fiind publice, nu are cum sa fie intamplator ca tocmai acum s-a creat un scandal in jurul lor, axat, cum altfel, in jurul acuzatiilor de anti-semitism (in conditiile in care Mitr. Serafim a condamnat – si recunoscut – explicit holocaustul…).

Care ar fi strategia: pe langa a pune in penumbra marturisirea Sinodului grecesc, o alta miza este de a compromite chiar mesajul in sine, care va fi infierat pentru ca ar fi conspirationist si ar ascunde prejudecati si atitudini anti-semite, de fapt (pe logica manipularii: iata ce fel de ierarhi stau in spatele declaratiei sinodale).

Ceea ce este dureros este ca ceata “marturisitorilor” si a otevistilor ortodocsi pun un umar deosebit la aceasta strategie, amplificand la maxim, la randu-le, scandalul din jurul declaratiilor lui IPS Serafim de Pireu, aducand in fata tot felul de teorii care chiar sunt conspirationiste si imposibil de dovedit (deci inutil de adus in discutie) citand tot felul de surse dovedit false (reamintin ca Protocoalele sunt o capcana inghitita de naivi si propagata de interesati) si aratand, pe scurt, nu doar ca nu pricep nimic din miza luptei in care s-a angajat Biserica Greciei dar chiar, constient sau nu, actionand in directia strategiilor de manipulare si de contracarare a marturisirii ortodoxe!

Si iata si ce comenteaza ei la acelasi articol:

Intr-adevar, acest duh ”criticist” nu mai are nimic de-a face cu spiritul critic, ca exercitare normala a discernamantului si a identitatii de crestin. Sa nu mai vezi nimic bun, sa scotocesti numai dupa relele si scaderile oamenilor bisericii, sa le inventezi chiar, acolo unde nu exista, sa interpretezi orice actiune din biserica intr-o cheie negativa, inseamna sa fii stapanit de un duh nihilist si revolutionar, identic cu al gruparilor de nihilisti rusi din sec. XIX.

Asemenea oameni L-au scos demult pe Dumnezeu din inimile lor, iar acum, acolo, troneaza NIMICUL, un mare gol care creste tot mai mult in amploare si pe care se straduiesc sa il uite aruncandu-se intr-o ”traire” crestineasca de imprumut, virtuala, care isi gaseste implinirea pe internet si nu inlauntrul omului. Aici este adevaratul surogat al vietii duhovnicesti, pe internet, unde ”marturisirea”, viata de manastire si imaginea de sine sunt reconstruite, ”reinnoite” cu untdelemnul pixelilor si al prelucrarii digitale. Degeaba vor stii ei (si nici macar nu stiu) totul despre cipuri, despre nu stiu ce bancheri si elite (de parca numele sunt esentiale in lucrarea faradelegii, numele acelor bogati pe care Evanghelia nici nu le consemneaza, a se vedea pilda cu saracul Lazar), degeaba citesc in continuu despre antihrist – nu il vor recunoaste, pentru simplul fapt ca nu si-au dat jos de pe inimi valul nihilismului. Degeaba protesteaza ei impotriva digitalizarii si a impunerii cipurilor, deoarece ei fac exact acelasi lucru pe care il fac puterile acestei lumi: translateaza toate functiile lor vitale pe internet. Daca acestia translateaza in virtual functiile administrative ale statului, ei isi translateaza trairea, inima, preocuparile, asteptarile si nazuintele. Asadar, crezand ca se opun valului de digitalizare al lumii, ei contribuie din plin la ea, si chiar mai rau: contribuie in cel mai sensibil si delicat domeniu – cel al vietii duhovnicesti.

Nu informarea seaca ne va ajuta in aceste vremuri ce stau sa vina peste noi. Nu date, nume si pricepere in simbolistica de doi bani. Cu ce va ajuta o astfel de informatie pe cel al carui copil moare de foame sau de boala si el nu are cu ce sa il ajute?! Cu ce il va ajuta pe cel covarsit de greutatea si rautatea acestor zile? Cu ce va ajuta omul un ”sfat” aruncat electronic de ”preoti” impostori cu identitate falsa si virtuala? Cu nimic, caci nimic e in sufletul acestora. Dar nu putem fugi la nesfarsit de noi insine, la un moment dat toata aceasta vraja se va sfarsi, balonul de sapun se va sparge si ne vom vedea confruntati cu realitatea – si, mai ales, cu golul din noi insine, cu roada ”trairii” noastre de imprumut. Domnul sa binevoiasca sa aiba mila de noi toti in acel moment!

Comentariu saccsiv:

Cat de intunericit sa fi sa faci o asemenea constructie „logica”? Adica „deja ca sunt puse la lucru manipulari prin care atentia sa fie deturnata de la esential, de la miza ce se afla in joc: faptul ca Biserica, in corpore, la nivel de ierarhie, marturiseste impotriva planurilor antihristice, este deja pus in penumbra de scandalul provocat in jurul declaratiilor IPS Serafim de Pireu. Avand in vedere ca, dupa cum a declarat chiar mitropolitul Serafim, pozitiile sale pe tema sionismului se cunosteau demult, fiind publice, nu are cum sa fie intamplator ca tocmai acum s-a creat un scandal in jurul lor, axat, cum altfel, in jurul acuzatiilor de anti-semitism.

Razboinicii n-au postat nimic despre „scandalul provocat in jurul declaratiilor IPS Serafim de Pireu”, iar acum se „motiveaza” … De ce n-au postat nimic? Deoarce continua ceea ce au inceput in vara:

AUDIO: EXCEPTIONAL cuvant al parintelui Amfilohie despre MASONERIE. De ce RAZBOI INTRU CUVANT incearca sa nu-l faca cunoscut?

Atunci au intors ei armele si au inceput atacul furibund impotriva celor ce indeamna la refuzarea documentelor cu cip. Atunci au inceput ei sa vina cu teorii ciudate, cum ca actiunea anti cip este creatia protestantilor si ca dezvaluirile despre activitatea ELITELOR se bazeaza pe … PROTOCOALELE ÎNŢELEPŢILOR SIONULUI.

Intr-adevar, Mitropolitul vorbeste de ceva vreme:

Mitropolitul Serafim de Pireu despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … VREAU SA AUD UN IERARH ROMAN VORBIND ASEMENEA

Insa ultimele declaratii sunt recente:

Mitropolitul Serafim de Pireu: “EVREII sunt de vina pentru situatia actuala din Grecia si din lume”

Ca si atacurile impotriva sa:

CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros …

A INCEPUT CERNEREA – aparatorii masoneriei, ai ecumenismului, a cipurilor si ai sionismului fac pe fata front comun impotriva IPS SERAFIM DE PIREU. Raspunsul Mitropolitului. DE CE MITROPOLITUL ARE DREPTATE, dar nu in intregime?

Sa vii cu teoria ca totul este o diversiune … Incredibil. Unde se incadreaza? In habauceala sau ticalosie? Eu ii cunosc insa pe baieti si o spun limpede: prosti nu sunt.

Si continua ei:

Ceea ce este dureros este ca ceata “marturisitorilor” si a otevistilor ortodocsi pun un umar deosebit la aceasta strategie, amplificand la maxim, la randu-le, scandalul din jurul declaratiilor lui IPS Serafim de Pireu, aducand in fata tot felul de teorii care chiar sunt conspirationiste si imposibil de dovedit (deci inutil de adus in discutie) citand tot felul de surse dovedit false (reamintin ca Protocoalele sunt o capcana inghitita de naivi si propagata de interesati) si aratand, pe scurt, nu doar ca nu pricep nimic din miza luptei in care s-a angajat Biserica Greciei dar chiar, constient sau nu, actionand in directia strategiilor de manipulare si de contracarare a marturisirii ortodoxe!

Eu i-am mai invitat de cateva ori: sa iasa la dialog si sa demonstreze ca informatiile prezentate pe blogul meu sunt “imposibil de dovedit”. Dar n-au facut-o si probabil ca nu o vor face. Ei vin cu placa ce au pus-o si cei de la CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN: Protocoalele … Pai mai da-le incolo de protocoale. Tot ce am scris eu pe acest blog, pe protocoale se bazeaza? Se poate discuta si separat despre ele: au fost scrise de niste grei ai sionismului sau de cineva ce a dorit sa arate care le-ar fi planul? Dar este cu totul neinteresant in ecuatia data. Puteau sa nici nu fie scrise. Informatiile de pe acest blog si altele similare sunt suficiente pentru a trezi pe cei adormiti.

Razboinicii au insa siretenia sarpelui si s-au gandit ei mai pe urma si la asta, asa ca au venit cu completari in acel comentariu:

Degeaba vor stii ei (si nici macar nu stiu) totul despre cipuri, despre nu stiu ce bancheri si elite (de parca numele sunt esentiale in lucrarea faradelegii, numele acelor bogati pe care Evanghelia nici nu le consemneaza, a se vedea pilda cu saracul Lazar), degeaba citesc in continuu despre antihrist – nu il vor recunoaste, pentru simplul fapt ca nu si-au dat jos de pe inimi valul nihilismului.

Nu informarea seaca ne va ajuta in aceste vremuri ce stau sa vina peste noi. Nu date, nume si pricepere in simbolistica de doi bani. Cu ce va ajuta o astfel de informatie pe cel al carui copil moare de foame sau de boala si el nu are cu ce sa il ajute?! Cu ce il va ajuta pe cel covarsit de greutatea si rautatea acestor zile? Cu ce va ajuta omul un ”sfat” aruncat electronic de ”preoti” impostori cu identitate falsa si virtuala? Cu nimic, caci nimic e in sufletul acestora.

Nu stim totul despre cipuri, dar sapam. Si sapam adanc. Razboinicii spun insa ca lupta anti cip este facatura protestanta …

Este mare nevoie sa stim nume de ELITE si istoricul organizatiilor, ca sa punem lucrurile cap la cap si sa dovedim ca cei din spatele cipurilor, instaurarii NOII ORDINI MONDIALE, promovarii homosexualitatii, avorturilor, finantatorii revolutiilor, stapanii sistemului financiar-bancar, etc. sunt aceiasi. Ca toate se leaga intre ele. Ca sa se priceapa cum se pregateste terenul antihristului.

Ei reiau si ticaloasa teorie ce au vanturat-o in vara: ca cei ce refuza cipurile nu au traire ortodoxa. Acum au extins-o: nici cei ce arata cum functioneaza SISTEMUL nu au traire ortodoxa … Ba chiar au plusat. Cica „cu ce va ajuta o astfel de informatie pe cel al carui copil moare de foame sau de boala si el nu are cu ce sa il ajute?! Cu ce il va ajuta pe cel covarsit de greutatea si rautatea acestor zile?

De parca noi doar la a informa ne limitam … De parca solutia oferita de noi nu este clara: sa ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu! De parca nu repetam de mii de ori: rugaciune, marturisire, milostenie, fapte bune si nu baricade.

Razboinicii insa nu-si pun nadejdea in purtarea de grija a Domnului nostru Iisus Hristos, caci ei urla: vai, fara card de sanatate ne vom tavali in chinuri. Vai, fara buletin cu cip vom ajunge in pesteri si ne vor filma posturile tv copii murdari. Vai, cei ce refuza cardul bancar vor schisma.

Ei sunt nocivi, nu noi cei ce aratam detaliat cum functioneaza SISTEMUL. Caci noi demonstram spusele noastre. Ei insa degeaba spun: se vrea avort, homosexualitate, GUVERN MONDIAL.

E aiurea sa arunci vorbe in vant: se vrea GUVERN MONDIAL. Pai cine vrea? Ei foarte usor sunt etichetabili a fi teoreticieni ai conspiratiei. Caci n-au argumente. Pe noi (blogurile similare saccsiv si remarcabilii lor comentatori) insa nimeni nu ne-a putut combate cu argumente, caci nu exista. Doar bla bla-uri a la Bucuroiu. Se pare insa ca razboinicii si-au asumat de la o vreme rolul de intrusi. Inainte preluau articolele acestor bloguri, din vara insa au intors armele. Inainte pricepeau ca sunt necesare informatiile. Acum insa, cica informatiile fac rau.

Ei inca figureaza in ochii unora ca fiind blog ortodox anti sistem. Aici e nocivitatea. Se bazeaza pe vechile lor materiale copy paste din scrierile Sfintilor Parinti si un pic de critica (actualmente doar un soi de anti ecumenism politic corect) si atrag in plasa pe unii. Se suie pe deal strigand de acolo cat de traitori sunt ei cu copy paste-ul lor, ii ilizioneaza pe cititori ca s-au inscris in grupul celor ce pasesc pe calea fara extreme ce duce la Rai (in fapt cea caldicica) si gata … Apoi baga din greu otrava …

Nu stiu daca de la inceput au fost intrusi sau au devenit pe urma.

Sa ne rugam si pentru ei sa se trezeasca.

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 1, 2011 at 7:06 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Narcis said, on ianuarie 1, 2011 at 7:41 pm

  @ Florin M …asta e valabil daca nu cumva esti tu acela …

  @ saccsiv

  Chiar era nevoie de laturile acestea la o asemenea sarbatoare? Nu discutam de fondul problemei, caci nu are rost, doar asa ca gest… Pentru ce?
  O faci din dragoste pentru cititorii tai spre a fi acestia feriti de „ratacirea” celor de la razbointrucuvant?
  Unde e smerenia?
  Iertare dar incepi anul blogaresc foarte prost ! Sau este criza de subiecte tari (aminarea buletinelor electronice nu te ajuta), sau e totul premeditat din ratiuni de marketing al luptei cu elitele ?

  Apreciază

  • el said, on ianuarie 1, 2011 at 8:43 pm

   @Narcis

   Este foarte bine sa se afle pozitiile fiecaruia.
   Bucuroiu toarna acuze si murdarii la comanda celor pe care-i deranjeaza ca se spune ADEVARUL in alte locuri pe care nu le controleaza ei ca situl RIC unde OTRAVA este prezentata intr-un subtil melanj cu adevaruri spre aburirea celor care NU STIU sa gandeacsa singuri ci asteapta cu gurile cascate sa le pice „gata mestecat” rodul dulce al si confortabil al „explicatiilor”.
   Si oricum nu te scandaliza caci vine vremea sa mai cada din masti si se va vedea de ce parte se sirueaza fiecare.Acum a fost randul lui Bucuroiu sa „linga laba” puterii; manie al altora;de rezistat va rezista IN ADEVAR doar cel FARA VICLESUG !

   „O faci din dragoste pentru cititorii tai spre a fi acestia feriti de “ratacirea” celor de la razbointrucuvant?”________DA acesta este raspunsul; si BINE FACE !caci aceia „teologhisesc” si rastalmacesc cu mestesug!(sa nu amintesc decat doar unul din „pretioasele” lor comentarii „experte” recente ,mosta TIPICA de prostie si „polliticaly correct”la adresa Ierahului Artemie cel prigonit la inceputul atacurilor asupra lui cand dupa ce anuntau ca ierarhul Artemie NU recunoaste indepartarea lui din scaun si punerea obligatorie in retragere;”expertii” RIC talcuiau cam acuzandu-l pe bietul ierarh martir ca n-ar face ca Sf Ioan Gura de Aur care s-a supus exilului.Si aceasta pana cand a venit publicarea cuvantului DREPT al parintelui Zisis care lua apararea HOTARAT Ierarhului Artemie si il dadea exemplu chiar pe Sf Iaon Gura de AUr(sic!) care si el a protestat pentru indepartarea nedreapta dinscaun si s-a considerat/AFIRMAT ca episcop DE DREPT desi exilat al Constantinololului.Atunci „talcuitorii” RIC au dat-o cotita ,a ca da asa este,s.a.Ma intreb ce BALIVERNE sforaitor-acuizatoare cu citate muticolorate ca un curcubeu si sublinieri ar fi astazi pe situl lor daca parinti si teologi GRECI de valoare nu i-ar fi luat apararea bietului Ierarh prigonit Atremie ?JENANT! )

   Apreciază

  • cezar said, on ianuarie 2, 2011 at 2:50 pm

   subscriu

   Apreciază

 3. Ayan said, on ianuarie 1, 2011 at 7:42 pm

  Astazi am fost la biserica sa particip la Sf. Liturghie si m-a impresionat momentul citirii Moliftelor Sf. Vasile … Am vrut sa incep anul in curatenie sufletesca mai cu seama ca ieri pe la pranz mi-a aparut iarasi o cruce mare intr-un cartof tocmai cand gateam o salata.
  Referitor la articolul Internetul dauneaza grav Ortodoxiei … Preotul ne-a tinut o predica pe tema asta … cum ca internetul ne corupe ( da , doar daca al folosesti fara discernamant , zic eu ) ca Sfarsitul lumii nu e acuma si ca trebuie sa ne preoucupe sfarsitul nostru personal…si nu scenariile apocaliptice. Ei na, si cu Semnele timpului de sfarsit cum ramane ? Sa fim orbi ? Marturisesc ca fara internet nu as fii aflat multe din ce stiu acum despre conspiratii , asasini economici etc… Sa fie asta un lucru rau ? Atitudinea unora dintre preoti e parca dicatata de undeva… prea i-a apucat pe toti : Internetul e asa si pe dincolo …. De fapt le e teama ca se trezeste constiinta in oamenii de rand si ei , preotii ,vor fi trasi la raspundere chiar de catre mirenii care isi pun intrebari …. Pana la urma trebuie sa ne preocupe sfarsitul lumii pentru ca se vede ca e legat de tentativa de distrugere a Ortodoxiei …si nu toata lumea moare azi , maine ca sa nu ne preocupe ce se va intampla peste niste ani nu indepartati . Nu am nimic cu preotul meu , chiar imi este drag , dar nu stiu de ce m-a incercat o dezamagire cand l-am auzit astazi vorbind cam in acelasi spirit ca R. Bucuroiu.
  Astazi am aflat la predica tinuta de preot ca Sf. Vasile a marturisit in scrierile sale ca in sec 4 d. H. inca mai iesea fum din locurile unde au fost odata cetatile Sodoma si Gomora …Interesant , nu ? Eu n-am stiut pana acum ….

  Apreciază

 4. Fulger said, on ianuarie 1, 2011 at 8:04 pm

  ASTA E CULMEA!!! Sudul Coreei foloseste pe post de profesori roboti pentru a invata limba engleza.
  http://vigilantcitizen.com/?p=6105

  Apreciază

 5. umilinta said, on ianuarie 1, 2011 at 8:46 pm

  Poate o aparea in” Lumea Credintei” faptul verificabil ca Teodora care a trecut prin „Vamile Vazduhului” a fost ucenita Sfantului Vasilie cel Nou dar nu s-a spovedit niciodata la el ( informatia in versiunea veche a cartii la vama 13), faptul ca in saptamana branzei nu este dezlegare la peste. Oare cine o fi „duhovnicul ” lui Razvan Bucuroiu?

  Apreciază

 6. mircea said, on ianuarie 1, 2011 at 9:25 pm

  Liniste nu mai este si nu va mai fi. Cel mai important razboi si cu efectele cele mai serioase e dus pe internet. Vrei nu vrei asta e campul de lupta cel mai cuprinzator.
  La un moment dat acest razboi va fi castigat de cei rai (razboiul pe internet).
  Unii zic intr-un fel, ceilalti in alt fel. Eu l-as pune pe Parintele Iustin Parvu sa arbitreze acest „meci”. Iar raspunsul scurt si clar este chiar ce spune parintele despre anul 2011.
  Despre acte cu cip stim deasemenea ce spune. Si despre aceste vremuri la fel stim ce spune. Fiecare sa judece cine are dreptate.
  Teoria conspiratiei nici nu mai exista. Se vede cu ochiul liber. Nu mai e nici nevoie sa sapi. Trebuie doar sa vezi. Daca as fi stat ascuns ultimii 20 de ani fara sa stiu nimic si dupa 20 de ani mi-ar fi spus cineva ca pt a calatori liber, pt a fi liber trebuie sa fii amprentat, scanat la retina as fi zis ca e teoria conspiratiei. Daca la fel mi-ar fi spus cineva ca Patriarhia zice ca 666 e un nr obisnuit si ca cei de la Patriarhie se lasa primii amprentati pt a fi liberi, la fel as fi zis ca e teoria conspiratiei si ca asa ceva doar o minte bolnava poate sa creada (si mai sant si alte exemple de acest gen iar ecumenismul furnizeaza astfel de ex). Dar iata ca toate acestea sant adevarate. Deja termenul de teoria conspiratiei e depasit de realitate.
  Argumentele si logica folosite pt a te convinge ca negrul e alb sant diabolice. Omul normal nici nu le prea poate pricepe, caci sant foarte complicate. Te obosesc. Zicea si parintele Calciu, cred ca era vorba de ultima ancheta cand era deja preot-profesor, ceva de genul ca raul si toate metodele lor il oboseau asa de tare ca nici nu mai statea sa le urmaresca logica, ca el nu era facut pt asa o logica. Si atunci a luat decizia sa nu-l mai intereseze nimic din ce ziceau ei, ca oricum stia f bine ce era in capul lor.
  Despre sistemul bancar si sistemul de creditare oricine isi poate da seama ca e cea mai diabolica inventie lumeasca. Ex: in loc sa iti iei apartament cu 20.000 euro ti l-ai luat cu 100.000 iar cu dobanzi te costa 200.000. Muncesti si iti tremura chilotii toata viata. Mintea ta in capcana aste e prinsa si la altceva nu se mai poate gandi.
  Un pic de logica elementara si totul devine simplu. Nici nu mai trebuie sa te obosesti prea tare sa asculti, sa intelegi ce vrea sistemul sa-ti „vanda”. E clar. Scrie si la Apocalipsa, Parinti care au trecut prin multe iti spun acelasi lucru.
  Capacana care ni se intinde este aceea a sofisticatului, a modernismului, a schimbarii. Parerea mea e ca cine ramane la logica simpla si clara si nu intra in acest joc si are si exemplul unui „profesor” bun nu are cum sa fie pacalit.
  SI apoi, daca te rogi, Dumnezeu nu te lasa. Caci fara El nimic nu poti.

  Apreciază

 7. cb said, on ianuarie 1, 2011 at 10:14 pm

  Pentru mine internetul a fost important pentru ca am gasit informatii ce nu prea erau disponibile in presa centrala, decat intr-un mod marginal. Din presa centrala, intr-o perioada ziarul „Ziua” a avut materiale foarte interesante, unele alcatuite in suplimente facute pe o anumite tematici.
  Primele informatii, stiri alternative am gasit cand am descoperit prin 2003 Altermedia, si apoi Novopress (care s-a inchis cred ca de vreo 2 ani si nu inteleg de ce, a ramas doar cel francez care nu stiu ce orientare mai are). Mai tarziu am descoperit RIC si mai apoi Saccsiv.
  1. De ce adminii, baietii sau ce sunt ei, de la RIC folosesc internetul? Oare nu stiu ei ca internetul a fost lasat sa „explodeze” tocmai pentru a fi inchis, „securizat”? Nu stiu ei ca odata cu prabusirea presei scrise, explodeaza presa virtuala si atunci regulile (a se citi controlul) din presa scrisa se vor muta in presa virtuala? Adminii de la RIC pot sta linistiti: la ce initiative legislative se propun pentru reglementarea noului internet, vor scapa de concurenta…si ei vor reprezenta una din vocile „autorizate”…
  2. Eu nu stiu cine este Dl Bucuroiu, dar am observat ca foloseste o expresie: „omul de rand”. Ce este „omul de rand”? Dl Bucuroiu in ce raport este fata de „omul de rand”? Este primul sau ultimul rand? Este ca la cinema sau ca la teatru?

  Apreciază

 8. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 6:08 am

  La biserica Chibrit (nu stiu cum se numeste, am fost intamplator acolo) NU S-AU CITIT MOLITVELE SFANTULUI VASILE.Preotul de acolo (Vasile ) a dat in schimb o masa bogata pentru credinciosi, care erau in numar foarte mare.Discursul sau :pretios, plin de sine. Am inteles ca acest preot a a facut dupa 1989 studii in Germania; el conduce un jeep , biserica pare sa prospere…
  Din cate inteleg de la voi, este o situatie singulara…Eu am ramas extrem de surprinsa.In mod sigur (in opinia mea ) acest preot face parte din elita BOR.
  La multi ani tuturor!

  Apreciază

 9. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 6:54 am

  Pentru „domnul „bucuroiu
  Cine sunteti de fapt, „domnule”?
  Din cate stiu eu, sunteti producatorul emisiunii „Universul credintei”,difuzata pe postul national de televiziune, cel mai audiat posibil,pentru ca patrunde in orice sat .Si ce faceti dumneavoastra acolo??? Incepeti de obicei emisiunea cu rubrica „catolica”, mai adaugati si stiri despre alte culte, si APOI prezentati noutatile crestin- ortodoxe ;
  -prezentatimai toate stirile in spiritul asa -zisei tolerante ecumenice;
  – dati o nota de neutralitate oricarui documentar istoric prezentand evenimente crestin – ortodoxe,ca si cum ar fi „ceva” ce nudifera de altele,cu o indiferenta bine „dozata ”
  Parerea mea este ca reeducarea incercati sa o faceti dumneavoastra, dispunand de toate parghiile.
  Sunteti o persoana dubioasa.

  Apreciază

 10. Arhanghelul said, on ianuarie 2, 2011 at 9:11 am

  1999 -2000 : „Dormi linistit, FNI vegheaza pentru tine”;

  2007? -2012? : „Dormi linistit, BOR vegheaza pentru tine”.

  Presupun ca d-l Razvan Bucuroiu … are bonuri nominale de participatiune la BOR – Ecumenic .

  Dupa ce ne-am fript cu atatea ” ciorde ” … vezi democratia de dupa 1989 cu neocomunisti – saturnieni , capitalisti de carton , marea privatizare prin angenturiiiiiile politico – economice , bula imobiliara ,criza financiara(Made by Wall Street) …

  De ce mai crede domnia sa R.B. ca am mai avea atentia adormita .

  Atata mai am de spus :
  Somnul ratiuni a incetat pentru cei mai multi crestini …

  Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
  În care te-adânciră barbarii de tirani!

  Apreciază

 11. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 11:55 am

  Chircutz=avocatul diavolului

  Apreciază

 12. Arhanghelul said, on ianuarie 2, 2011 at 1:09 pm

  @mihaelaa
  1.
  Poate oi fi ratacita…eretica…dar…iata ! am avut o “revelatie” ! Nu cred ca…poti sa te mantuiesti…oricate fapte bune ai face si chiar de-ai avea o “inima buna “…si…oricat de evlavios vei fi…daca…tot arati in continuu…cu degetul la altul…Involuntar…automat…in acel moment…e clar ca te simti ~ te situezi…mai presus…mai bun….decat “acela”…
  2.
  Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne…
  Sa avem inima buna ! si…Dreapta Credinta !

  Sper sa te hotaresti … cu „inima buna” …

  @Chircutz
  Răzvan Bucuroiu are dreptate!Cu un amendament totuş:

  Adevarat graiesti … cu un „amendament ” totusi : conteza din ce parte a baricadei privesti …

  Apreciază

 13. Mirela said, on ianuarie 2, 2011 at 1:10 pm

  Poti fi informat, dar daca omul nu s-a aranjat sufleteste, curajul il va parasi. Mereu acuzand pe ierarhi, nu atragem Harul.

  Argumente ref. conspiratie se vad cu ochiul liber, numai pt „habauci” sunt necesare detalii. 🙂
  Ref. copy-paste, orice citat e o copiere, nu am auzit sa fie drepturi de copyright pe scrierile Parintilor… Si deci, cine evita extremele este intrus (agenturili), cine nu e cu noi e impotriva noastra. Come on…

  Apreciază

  • el said, on ianuarie 2, 2011 at 1:51 pm

   @Mirela

   arata tu INSELAREA(ecumenismul,FALSIFICAREA ORTODOXIEI sub toate formele) din unele actiuni/lucratori ale/ai BOR care amenita cu moartea vesnica a ereziei si caderii din har si ADEVAR sufletele crestinilor ortodocsi FARA sa le numesti,FARA sa numesti ierarhii/lucratorii care le practica si vei vedea daca demersul (fara nume si fara definitii exacte) are vreun sens.
   Nu cred ca FARA IDENTIFICAREA EXACTA a ereziei,apostaziei ,inselarii si a lucratorilor ei Biserica a combartut vreodata vreo erezie.Totdeauna s-a discutata DESCHIS si LA OBIECT.

   Suntem dealtfel obisnuiti de discursuri FARA SENS ca acesta al tau !
   Ar fi de dorit sa faci si un efort de gândire inainte de a vorbi prostii si nonsensuri ca acestea daca nu vrei sa-ti atragi „consideratia” corespunzatoare .Nu orice posesor al darului vorbirii/scrierii este OBLIGATORIU si un vietuitor CUGETATOR cinste care ar trebui sa o aibe toti oamenii dar de care din pacate putini dau dovada ca o si actualizeaza in mod efectiv.
   Come on ,un pic de efort si …poate reusesti !

   Apreciază

 14. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 1:19 pm

  Arhanghelului
  Eu sunt mihaelaa, cu doi „a” la sfarsit si fara punctulete.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 15. Arhanghelul said, on ianuarie 2, 2011 at 1:25 pm

  Arhanghelul said, on ianuarie 2, 2011 at 1:09 pm

  @mihaelaa
  1.
  Poate oi fi ratacita…eretica…dar…iata ! am avut o “revelatie” !

  NO COMMENT …

  Apreciază

 16. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 1:44 pm

  Arhanghelule ,
  Esti prea subtil pentru mine.Nu inteleg .

  Apreciază

 17. Lucian said, on ianuarie 2, 2011 at 1:52 pm

  Desi sunt departe de a fi un admirator al domnului Bucuroiu, totusi, in acest articol are pe alocuri dreptate.

  Iar dovada ne este furnizata, din pacate, chiar in comentariile de mai sus, in momentul in care barfa este publicata si, mai mult, chiar alimentata, de insusi administratorul site-ului.

  Sora Mihaela (a-ul de la sfarsit il sar, pentru a incerca totusi sa-ti vorbesc pe numele de botez, nu pe „nick”-ul de internet), nu iti este putin teama de Dumnezeu sa vorbesti asa despre un preot ?

  In primul rand spui ca ai nimerit intamplator la biserica respectiva (despre care nu stii nici macar cum se numeste). Cu toate acestea, stii cum il cheama pe preot. Mai mult decat atat, ai aflat si ca a facut studii in Germania dupa 89. Intrebarea mea (retorica) este cum ? Rapunsul este unul simplu si evident: prin barfa.

  De asemenea, ti-ai facut deja o parere extrem de fundamentata vis-a-vis de faptul ca biserica respectiva prospera. Pot sa te intreb si eu, din nou, cum ? (pentru o persoana care habar nu are de parohia respectiva si a pus piciorul singular si „din intamplare”, acolo). Pai iarasi simplu: tot prin barfa.

  Mai mult decat atat, ai aflat si ca parintele conduce un jeep (probabil l-ai scanat pana la iesirea din biserica si te-ai uitat in ce masina se urca) si „pare” sa faca parte din elita BOR. Toate aceste informatii culese in cele, sa zicem, doua, trei ore in care te-ai invartit intr-un loc pe care nu-l cunosti, plin de oameni pe care nu-i cunosti.

  Incredibil. Iata un link care cu siguranta iti va fi de folos in cazul in care vei decide sa faci o schimbare de cariera: http://www.sri.ro/categorii/54/conditii-de-incadrare.html

  Pot sa te intreb si eu ce intelegi tu mai exact prin notiunea de „jeep” ? Un X5 ? Un Q7 ? Un Aro ? De unde stii ca este masina lui si nu a parohiei ? De unde stii ca nu este folosita si in scop utilitar, pentru transport in zone mai putin accesibile ? (cum ar fi, pentru a oferi ajutor si asistenta unor familii aflate in zone izolate si fara drumuri asfaltate din provincie)

  Stii ca in zilele noastre, din diferite motive, un „jeep” (o masina de teren) la mana a doua a ajuns sa coste cat un logan ? (sau poate chiar mai putin).

  Intrebarile mele sunt, din nou, retorice. Evident ca tu STII. Altfel nu ai mai fi, nu-i asa, atat de sigura pe afirmatiile si judecatile tale.

  Dumnezeu sa te ierte si sa ne ierte pe toti pentru patima judecarii si osandirii aproapelui.

  Un an nou fericit si tie !

  Apreciază

 18. Arhanghelul said, on ianuarie 2, 2011 at 1:53 pm

  Am raspuns la postul de mai jos :

  mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 1:19 pm

  Arhanghelului
  Eu sunt mihaelaa, cu doi “a” la sfarsit si fara punctulete.
  Doamne ajuta!

  Raspuns :

  V-am afisat modul cum m-am exprimat …

  @mihaelaa

  Si nu vad unde am pus punctuletele in „numele” user-ului dumneavoastra …

  Eu o sa incetez … a raspunde la orice alta provocare din partea dumneavoastra …nu cred ca e constructiv … ci din contra provoaca ambiti si orgoli …

  Apreciază

  • cb said, on ianuarie 2, 2011 at 10:10 pm

   @ Arhanghelul
   Daca cititi atent, observati ca a incercat sa va spuna ca nu ati raspuns cui trebuie.

   Apreciază

   • Arhanghelul said, on ianuarie 3, 2011 at 10:55 am

    @cb

    Iertati-ma … acum sunteti dumneavoastra prea subtila …
    Daca am gresit adresantul @mihaelaa … LUMINATI-MA … sunt si eu om …

    Apreciază

 19. Mirela said, on ianuarie 2, 2011 at 2:44 pm

  @el,

  Altoim cum se cuvine pe cei cu oaresce retineri in aruncarea a anatemelor, dar cu masura cu care judecam, cu aceea vom fi judecati. Vorbele scrasnite sunt desigur, din multa ta dragoste, smerenie, si… „politete”, nu conteaza ca dialoghezi cu o „ea”. Traire duhovniceasca, ce mai… La fel de exigent esti si cu propria persoana? Ce usor e sa cerem de la altii… Insa daca dragoste (de aproapele) nu am, nimic nu-mi foloseste. Fara amenintari chiar nu se poate? Hai, fa un efort, poate reusesti.

  Apreciază

  • el said, on ianuarie 2, 2011 at 3:03 pm

   @Mirela

   Dovedesti singura ca te-a formatat „EDUCATIA” de pe situl RIC si nu mai pot gandi singura!Pacat.
   Chiar efortul meu de care zici (ironic ca ti-ar fi necesar) este in zadar pentru unii ca tine,fericiti si „iubitori”,dormi in pace si vise placute :cu …”dragoste” si „asigurarea” fratilor tai reeducatori (ric)ca cipuletul din acte este inofensiv duhovniceste !

   Apreciază

 20. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 2:59 pm

  Lucian,
  Am mers la acea biserica in acea sambata pentru ca era mai aproape de casa , si eram in intarziere;
  Atata vreme cat consider ca acel preot , care-si sarbatorea ziua numelui in biserica,a gresit, cred ca trebuia sa ma consult cu fratii mei intru Hristos,sa intreb daca ceea ce a facut el este in regula . SI NU ESTE IN REGULA!
  Cat despre amanuntele din viata sa , le-am aflat dupa slujba, de la o prietena pe care am intrebat-o daca la biserica la care a fost ea s-au citit aceste rugaciuni; ea mi-a spus ca „da”;tot ea mi-a mai spus ca a renuntat sa mearga la biserica de la Chibrit pentru ca a vazut o confruntare dintre acest preot si un altul ,repartizat acolo ;in discursul sau ,preotul Vasile se arata extrem de nemultumit ca a mai venit un preot la o asa biserica „saraca”; restul amanuntelor tot de la aceasta prietena le stiu, pentru ca lucrurile se afla;
  banuiesc ca, pentru ca tot in timpul cuvantului de sambata s-a mentionat faptul ca preotul Vasile este un pasionat al internetului, cineva a citit ceea ce am scris eu si tu ai „sarit ” in ajutor;
  Sunt un om liber :parerea mea este ca , in locul mesei bogate date in cinstea zilei numelui ,preotul trebuia sa citeasca molitfele.
  Mia mult ca oricine ,preotii care nu respecta canoanele ar trebui sa se teama de Dumnezeu.

  Apreciază

 21. Mirela said, on ianuarie 2, 2011 at 3:08 pm

  Sa nu uit, nu a zis nimeni sa nu se atraga atentia la greselile ierarhilor (caci sunt destule), dar ideea pe care vroiam sa o subliniez (si nu doar eu) era aceea de a nu discuta doar despre acestea, ci si despre lucrurile bune care se fac in Biserica de catre unii ierarhi. Altfel dam apa la moara stilistilor sau altora care doresc denigrarea Bisericii noastre.

  Apreciază

 22. el said, on ianuarie 2, 2011 at 4:56 pm

  @Mirela
  Lucrurile bune care se fac in Biserica le pomenim cu bucurie ca de exemplu cuvintele de invatatura ale duhovnicilor neamului P.Arsenie,P.Iustin,P.Adrian Fageteanu ;articolele despre actiunea CURAJOASA si marturistoare a Ierarhului Artemie,cuvintele pline de har si adevar ale P.S Serafim al Pireului,enciclica Sf Sinod al Bisericii Greciei;toate aceastea sunt remercate prin articole aici; si pentru ca Biserica Lui Hristos nu are bariere de neam orice virtute a madularelor Ei reprezinta o IMBOGATIRE in har si putere a INTREGII Biserici de pretutindeni.

  Si apoi nu este vina siturilor ortodoxe ca faptele BUNE ale ierarhilor si Bisericii actuale sunt mai putin numeroase astazi decat lucrarile ecumenistilor si inselatilor;aici cel mult poate fi vina noastra a tuturor crestinilor ortodocsi ca suntem lipsiti de sfintenie,curaj si duh de MARTURISIRE .
  Doamne ajuta.

  Apreciază

 23. paul said, on ianuarie 2, 2011 at 7:16 pm

  Diabolic: Primarul Oprescu vrea sa puna microcip tuturor cersetorilor la fel cum a facut cu cainii vagabonzi
  http://ide4ortodox.blogspot.com/2010/12/diabolicprimarul-oprescu-vrea.html

  Apreciază

 24. Lucian said, on ianuarie 2, 2011 at 8:20 pm

  Mai bine te sfatuiai cu duhovnicul tau (daca ai unul) decat cu „fratii tai intru Hristos” virtuali. Asa este normal si crestineste, dar cui ii mai pasa, pana la urma, de ce este normal si crestineste.

  Nu il cunosc pe parinte si nici biserica despre care vorbesti. Este pentru prima oara in viata mea cand aud de el. Deci inca o judecata ieftina pe care ai facut-o si pentru care vei da socoteala inaintea lui Dumnezeu.

  In loc sa-ti cauti indreptatire pentru judecarea si osandirea altora mai bine te-ai ruga pentru ei, si pentru tine.

  Tu stii de ce pregatire are nevoie un preot pentru a putea citi molitfele Sfantului Vasile cel Mare ? Stii in ce conditii se pot citi si in ce conditii nu ?

  A, am uitat, chestiile astea sunt neimportante puse in blanta cu pretioasa ta parere despre ce ar trebui sa faca un preot si ce nu.

  Apreciază

 25. el said, on ianuarie 2, 2011 at 8:52 pm

  @Lucian

  Daca tie duhovnicul iri spune ca este bine sa NU se respecte traditia Bisericii si deci sa NU se citeasca Molitfele Sf Vasile cel Mare pe motiv ca preotul este „slabanog” si nepregatit” VAI de tine si de un asemenea duhovnic „folositor”.

  Este firesc sa se intereseze crestinul care petrece cu luare aminte de ce NU aude la Biserica ceea ce era invatat sa auda de ziua unui asemenea Praznic ;daca NU o face este nesimtit/nepasator duhovniceste.

  Si à propos vad ca desi nu remarci iti semnalez ca ceea ce faci tu aici este TOT JUDECATA ;cam ca prietenii „politically correct „ai lui Iov care-l acuzau in virtutea unor asa zise „pledoarii” de aparare a Lui Dumnezeu si „adevarului” mintii lor.
  Iar dupa cuvintele ACUZATOARE,amenintatoare si nu lipsite de prezumtie dar LIPSITE de ACOPERIRE si respect(„A, am uitat, chestiile astea sunt neimportante puse in blanta cu pretioasa ta parere despre ce ar trebui sa faca un preot si ce nu” )pe care le adresezi comm mihaelaa nu faci decat dovada „duhului” care te mana.

  Apreciază

 26. mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 9:01 pm

  Lucian,
  Bascalia ta denota o mare infumurare , iar aerele tale de superioritate nu ma impresionraza.
  Am duhovnic ,si voi discuta si cu el acest lucru.
  Faci si tu parte dintre elite?Esti atotstiutor, incat sa incepi sa moralizezi pe net ?
  Te deranjeazaa am intrebat ce s-a intamplat la alte biserici?E dreptul meu sa ma informez, sa aflu cu cine am de a face.Daca nu cumva ai observat , destui sunt de parere ca Molitvele trebuiau citite.
  Link-ul pe care mi l-ai indicat probabil ca il cunosti mai de mult ; habar nu aveam de existenta sa. Daca tu cunosti aceste aspecte legate de securitate, si de ce aptitudini trebuie sa ai ca sa te inscrii acolo, aceste lucruri sunt pentru mine o noutate, care nu ma intereseaza.Probabil tu le cunosti mai bine.
  Pari „experimentat ” in astfel de dispute;iti bati joc de orice, esti semet si,in nici un caz nu esti fratele meu intru Hristos. POATE ESTI FRATE IN ALE ECUMENISMULUI ANTIHRISTIC.

  Apreciază

  • Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 9:39 pm

   mihaelaa said, on ianuarie 2, 2011 at 11:55 am

   Chircutz=avocatul diavolului

   @mihaelaa , tragi prea multe concluzi din cateva randuri scrise de unul sau altul , rezumate te rog doar la bunatatea din sufletul tau care iti va aduce multa liniste sufleteasca . Lasa interpretarile cuvintelor ca iti vor aduce multa tulburare in suflet .

   Te rog sa ma ierti daca te-am suparat cu ce am scris .

   Apreciază

 27. Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 9:23 pm

  Ca domnul Razvan Bucuroiu s-a exprimat intr-un mod neferict in problema internetului este o problema a dansului , ca de la un timp se exprima fara sa gandeasca cea ce spune este alta problema a dansului . Este evident ca internetul are parti negative dar si parti pozitive , depinde cum este folosit . Ca este internetul un instrument foarte specializat si sofisticat si ca nu oricine poate sa il stapaneasca este o alta poaveste . Eu cel putin pot da marturie doar despre cum ma ajuta pe mine in cunoasterea vieti sfintilor si in alte taine ale credintei noastre ortodoxe , fara internet eu nu as fi descoperit poate pana acum aceste lucruri . Sint convins ca este si cazul multora dintre voi.

  In privinta celor de la RIC pot sa spun ca site-ul lor este de calitate si ei sunt foarte echilibrati si cumpatati in cea ce spun . Nu este vorba de copy si paste la ei pe site ci de modul in care ei prin NOTA NOASTRA clarifica subiectul , aceasta este valoarea adaugata pe care ei o aduc pe langa structurarea informatiei ca sa fie usor inteleasa de internauti care le viziteaza situl .

  Si eu sunt de parere ca atat IPS Serafim de Pireu cat si IPS ARTEMIE al Kosovului au actionat distorsionat chiar daca aveau dreptate . De aceasta distorsiune se vor folosi dusmani biserici pentru a face rau . Si aceasta stratagema nu este de azi , este de la inceputul biserici .

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 2, 2011 at 9:47 pm

   Ruben

   Vezi frate ce se intampla daca citesti explicatiile razboinicilor de la NOTA LOR? Ajungi sa scrii asa ceva:

   Si eu sunt de parere ca atat IPS Serafim de Pireu cat si IPS ARTEMIE al Kosovului au actionat distorsionat chiar daca aveau dreptate . De aceasta distorsiune se vor folosi dusmani biserici pentru a face rau . Si aceasta stratagema nu este de azi , este de la inceputul biserici .”

   Apreciază

 28. Mircea Puşcaşu said, on ianuarie 2, 2011 at 9:29 pm

  Portretul luptătorului la tinereţe – film complet, necenzurat

  Regizat de Constantin Popescu, filmul urmăreşte acţiunile grupului de partizani anticomunişti condus de Ion Gavrilă Ogoranu, fost membru al Fratiilor de Cruce (organizatia de tineret a Miscarii Legionare).
  Cercurile extremist-sioniste au cerut interzicerea filmului pe motiv ca ar promova un personaj legionar. Un film care nu trebuie ratat!

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/01/02/portretul-luptatorului-la-tinerete-film-complet-necenzurat/

  Apreciază

 29. Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 10:17 pm

  Frate SACCSIV parerea mea in legatura cu IPS Serafim de Pireu cat si cu IPS ARTEMIE nu are legatura cu nota celor de la RIC , este doar opinia mea personala neinfluentata de nimeni . Eu citesc si cu placere site-ul tau chiar daca uneori mai dai si rateuri . In analiza preemptiva a evenimentelor nu poti sa ai acuratete buna mai ales cand depinzi de alte evenimente , de aceia nu iti reprosez nimic . Vad ca te stradui sa iti ti informati internauti pe site-ul ta cea ce este bine , dar uneori te grabesti cu concluzile .

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 2, 2011 at 10:25 pm

   Ruben

   Ia fa frate o lista de rateuri.

   Apreciază

   • Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 10:53 pm

    Uite frate iti dau doar un singur rateu si acela mare ca restul nu mai au importanta deoarece acesta sta in capul listei . Frate lasate de scris cartea aceia cu noua sau noile ordine mondiale CA NU TE PRICEPI , inteleg ca ai acumultat destul material in acest sens , dar pana la a face o lucrare didactica este cale lunga . In materialele adunate de tine sunt si multe falsuri si risti sa produci o lucrare intoxicata si nociva .

    Am impresia ca de cand cu blogul tau privesti lumea cam de sus , poate ar trebui sa incerci sa te cunosti pe tine din nou .

    Iti sugerez un nou TITLU care sa te ajute sa te recunosti -> CARE SUNT CELE TREI LUCRURI CARE VA PLAC LA SACCSIV SI CARE SUNT CELE TREI LUCRURI CARE NU VA PLAC -> fi atent mai ales la cele care nu plac … S-AR PUTEA SA AI O SURPRIZA .

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 2, 2011 at 11:08 pm

    Ruben

    Era limpede ca dai un raspuns de tip bla bla.

    Si pentru ca alde voi nu vreti s-o scriu, chiar ma voi apuca de ea si chiar de luna aceasta. Va dura, dar multumita bunului Dumnezeu ma voi stradui sa o finalizez cat mai repede. E indubitabil ca este foarte necesara pentru a pricepe cat mai multi ce se petrece in jur si pentru a nu putea fi aburiti de cei ca voi.

    Apreciază

 30. Aurora said, on ianuarie 2, 2011 at 10:19 pm

  @Ruben si Lucian, ma plictisiti cu argumentarile voastre subrede. Ce tot incercati sa dati lustru la ceva murdar ? (decenta ma opreste sa spun la ce anume) Vad ca va simtiiti confortabil in caruta lui Bucuroiu, sluga Sistemului si a RIC-ariilor .Sunteti reeducati. Si jalnici. Lasati-ne in pace !

  Apreciază

  • Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 10:57 pm

   Draga Aurora , daca nu stiai sa inventat si cititul in diagonala asta in cazul in care nu vrei sa ignori ce au scris altii . Eu practic cititul in diagonala la forumisti care scriu in nestire fara sa faca o sinteza a cea ce spun .

   Regret ca te plictisesc .

   Apreciază

   • el said, on ianuarie 3, 2011 at 5:25 pm

    @Ruben

    Tu dupa cele ce ai scris astazi aici dovedesti ca practici cititul pe digonala al ADEVARULUI dar aprofundezi si „inghiti nemestecate” in mintea ta de „internaut” in ale ortodoxiei NOTELE din SUBSOLUL GANDIRII CRESTINE (RIC=jalnici reeducati si reeducatori la randul lor ).
    Trzeste-te daca mai poti,mergi si pe la Molitfele acelea(zicea cineva ca se zic saptamanal la Man Casin,lunea) poate mai pleaca dracul acela al inselarii de care te-ai molipsit pe internet de la alti bolnavi.( se transmite inselarea in minte ca virusul in calculator, ca sa vorbesc in limbajul internautilor )

    Apreciază

 31. mircea said, on ianuarie 2, 2011 at 10:35 pm

  Ruben,
  Aici nu inteleg, adica au dreptate dar actioneaza distorsionat.
  La modul absolut, cum e cazul invataturii date de Iisus, daca ai dreptate si respecti ce ne-a invatat Iisus, apoi distorsionata e doar gindirea celor ce nu pricep adevarul. Ca altfel e ca si cum ai zice ca e distorsionat Iisus.
  Nu e loc de compromis aici.

  Apreciază

  • Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 11:19 pm

   IPS Serafim de Pireu a spus un lucru adevarat , dar la spus ca si cum ar fi tras un glonte pe la urechile evreilor . Ce crezi ca au sa faca acestia acum ? crezi ca au sa stea cu mainile in san ? Acestia au acum un pretext ca sa-l izoleze si sa-l dea jos . Ghici cine o sa-i i-a locul in cazul in care vor reusi in planul lor . Si atunci ne miram ca ramane Ortodoxia fara episcopi cu har . Aceata lupta se duce prin credinta marturisita nu prin acuze fondate sau nefondate . Sigur eu am doar dreptul la o opinie si nu imi permit sa il critit pe sfintia sa .

   Daca imi aduc aminte mantuitorul nostru Iisus Hristos ne-a lasat porunca sa-l marturisim pe el si nu sa ii acuzam public pe evrei .Dupa cate stiu eu credinta noastra sa bazeaza pe dragoste si nu imi aduc aminte sa aiba in componeta si acuzele in stanga sau in dreapta .

   Apreciază

   • el said, on ianuarie 3, 2011 at 4:52 pm

    @Ruben

    Ceea ce afirmi este DOVADA clara a spalarii pe creier ,de care in plus nici NU esti constient, a PROPAGANDEI de pe RIC; afirmi aceleasi INEPTII ca si ei.
    Dupa voi Hristos trebuia sa actioneze „soft” nu sa-i acuze cu vai voua CARTURARILOR si FARISEILOR FATARNICI” si celalalte si ar fi facut dupa mintea voastra bolnava mai bine (poote gasea o cale mai „subtila” ca sa nu SCANDALIZEZE chiprile bietul popor si sa nu-si atraga ura pizmasilor ca sa fie rastingnit;doar ce i-a raspuns lui Petru cand i-a propus „fie-ti mila de tine”?L-a NUMIT SATANA!!Caci aceste ganduri sunt SATANICESTI ;pe acestea la propovduiti voi tu si RIC-ari));la fel Sf Apostoli care erau doar 12 trebuiau(dupa logica voastra SMINTITA) sa faca propaganda crestinismului „pe sest” ca sa nu fie prinsi si sa ramana chipurile lumea fara povatuitori(ASTA sugereaza MANIPULATORII de la RIC cand afirma ca ierarhii nostri ortodocsi trebuie sa stea „pititi” si sa nu sufle o vorbulita de frica ecumenistilor si masonilor ca vvezi Doamne fara asa VREDNICIE de episcopi ar ramane poporul fara povatuitori)la fel si mucenicii care PUTINI fiind intr-o lume pagana si vrasmasa lui Dumnezeu au MARTURISIT ADEVARUL si au fost ucisi(tot dupa rationamentul vostru BOLNAV ar fi facut mai bine sa se ascunda si sa se prefaca ca n-au auzit de crestinism ca sa poata „face slujbe” lui Dumnezeu in continuare si sa-si exercite „credinta”;doar ca ar fi fost niste jalnici ;;;CAZUTI,lapsi)

    HALLO ,…voi va auziti,voi va dati seama ce INEPTII si LEPADARI sustineti fratilor?
    Ca SINISTRII de la RIC o fac cu elan de cateva luni incoace este pentru ca acesta este ROLUL care LI S-A TRASAT lor in perioada aceasta;sa MANIPULEZE „soft” pe unii care NU VOR (sau doar NU SUNT CAPABILI) sa citeasca si singuri scrierile,cartile si invataturile Sfintilor Parinti ci vor „abrégé”-uri ,scurtaturi ca sa nu-si osteneasca ceea ce n-au exersat poate niciodata,adica mintea lor statuta ca o balta imputita unde se „usureaza” toate dobitoacele padurii.

    Ruben frate ,pune mana si citesti CARTI nu MANIPULARI si NOTE de „subsol” ale RIC daca nu vrei sa ajungi la SUBSOLUL GANDIRII CRESTINESTI.

    Apreciază

 32. mircea said, on ianuarie 2, 2011 at 10:48 pm

  Declaratia parintelui Iustin referitoare la 2011 m-a cam pus pe ganduri. Mie imi seamana a un fel de atentionare. Asta asa, si contextul legat de moliftele Sfantului Vasile.

  Apreciază

 33. mircea said, on ianuarie 2, 2011 at 10:50 pm

  si in contextul legat de

  Apreciază

 34. Ruben said, on ianuarie 2, 2011 at 11:43 pm

  Man … nu am nimic impotriva sa scrii o carte pe subiectul acesta , dar nu ai o logistica capabila sa sustina acest efort , nu intru in detali . Multe din sursele tale nu sunt verificate , multe din ele sunt lansate de diverse structuri care isi urmaresc scopurile lor . Aceasta carte nu este o carte simpla de amintiri din copilarie pe care s-o scrii la o masuta seara . Daca ma duc in Mall la librarie am sa gasesc destule carti de genul acesta si unele scrise de istorici care au avut acces la unele documente probate si cunoscute .

  Nu mai continui discutia deoarece nu mai are rost .

  Apreciază

 35. mircea said, on ianuarie 3, 2011 at 12:15 am

  Ruben,

  Parerea mea.
  In Grecia nu vor schimba evreii nici un episcop.

  Judecata asta a ta seamana cu judecata multor preoti din perioada comunista.
  Eu sant fan Calciu. Si mai radical de felul meu. Adica alb, negru. Fara griuri.
  Noi toti si mai ales daca esti episcop trebuie sa spunem adevarul si sa aratam minciuna. Si astea nu le faci in ascuns. Ca zice tot la Biblie sa nu tii lumina ascunsa. Adica unii se folosesc de toate mijloacele de comunicare iar ceilalti sa nu se foloseasca. Exista si principiul armelor egale. Ce arma alege vrasmasul aceia o poti alege si tu fara pr. Chiar si minciuna. Am citit la Steinhardt de treaba asta si m-a convins. Pai raul trebuie sa-l explicitezi ca sa inteleaga toata lumea.
  Nu prea mai poate fi vorba de „diplomatie” in vremurile astea. Hai, recunoaste ca e din ce in ce mai pe alb si negru. Da de fapt asa ar fi trebuit sa fie tot timpul, ca Iisus nu vorbeste de compromis ci de Lumina care lumineaza in intuneric. Ba chiar spune, nici un fel de compromis. Nu vreau sa-ti reamintesc cam cum i-a acuzat Iisus pe evrei si cum i-au acuzat si Apostolii, ca sant vorbe grele. Si tot in public. Si nu au zis ei sangele Lui asupra noastra? E vorba de evreii rai.
  Nu e vorba numai de evreii rai ci de oricine vrea sa ne invete altceva decat a facut-o Iisus.
  Si asta e. Toti Parintii zic ca Antihristul din neam evreiesc se va naste, ei prin religia lor pe Antihrist il asteapta… Nu e nici un secret.
  Religia noastra se bazeaza pe dragoste, corect, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim prosti, naivi.

  Apreciază

  • Ruben said, on ianuarie 3, 2011 at 12:31 am

   @mircea … cel putin ai fost onest si ai spus „parerea mea” sper doar ca sa aplica la tot textul .

   Apreciază

 36. mircea said, on ianuarie 3, 2011 at 8:17 am

  Ruben,
  Citeste te rog Viata parintelui Gheorghe Calciu.
  Eu dupa ce am citit-o, m-am ghemuit sa ma fac cat mai
  mic posibil si sa stau asa acolo. Asa mi-a venit. Sa ai un an bun!

  Apreciază

 37. natalia said, on ianuarie 3, 2011 at 2:20 pm

  Razvan Bucuroiu mi se pare foarte nedrept in declaratiile sale daca nu chiar de-a dreptu grotesc.Pai ei zice :”Îţi spune Biserica ta ceva? Nu asculţi, că ai aflat tu de pe internet că lucrurile stau tocmai pe dos. Te sfătuieşte duhovnicul tău să faci sau să nu faci cutare lucru? Nu eşti fraier şi nu pleci urechea, că tu ai duhovnici ai neamului dar şi consilieri spirituali, care postează comentarii şi sfaturi duhovniceşti on line. În toată această harababură, unde e duhul ortodox, adică răspunsul nostru la neorânduiala şi amăgirea lumii?”Din pacate multi slujitori ai bisercii nu spun mai nimic…nu prea gasesti usor un duhovnic sa te sfatuiasca in zilele noastre.Pai am observat si eu in atatea randuri cam cum se fac spovedaniile de 2-3 minute cat si faptul ca multi preoti nici macar nu au rabdare sa te asculte sau sa iti dea un sfat dupa cum ai astepta si ar fi normal caci chipurile stau oamani la rand si asteapta.Am cautat ani la rand si am schimbat duhovnici din aceste motive pana cand am intalnit pe cineva cu har ,rabdare si intelepcinue.Nu vreau sa judec caci e pacat, e doar o simpla constatare e realitatea si undeva e si vina mirenilor in primul rand care se complac in starea asta caldicica caci cine vrea sa tina conoane grele in ziua de azi sau cui ii place sa ii fie demascate pacatele pe care nici nu le banuia.Deci faza asta cu ” tu ai duhovnici ai neamului dar şi consilieri spirituali, care postează comentarii şi sfaturi duhovniceşti on line”mi se pare de o fatarnicie si o mojicie maxima.Pai unde sa caute omul un raspuns la framantarile sale daca pastorul lui indreptatit nu poate sau nu vrea sau nu are timp sa i le dea?Nu toata lumea are posibilitatea atunci cand are o problema sufleteasca sa alerge la Parintele Iustin sau la Parintele Arsenie sau la vreun alt duhovnic de la manastire pentru a gasi raspunsul o face dar pentru asta ai nevoie de timp si bani iar nu toti avem aceste posibilitati totdeauna.Bine ar fi ca sa gasesti un duhovnic cat mai aproapae de tine sa poti alerga oricand ai nevoie la el ,caci ortodoxie fara duhovnic nu prea exista insa din pacate acest lucru e mai greu de realizat.Deci a acuza pe cei ce se ofera din timpul lor a-i ajuta pe fratii lor cu sfaturi duhovnicesti si informatii pe care sunt datori sa le dea este un lucru meritoriu…caci altfel cati dinte noi am fi in nestiinta si vazand ca nu ne putem vindeca in Biserica am cadea in pacatul deznadejdii si ne-am indeparta cautand solutii ratacitoare in alta parte.Iar informatiile de pe interent,sfaturlie duhovnicesti „on line”nu suplinesc total setea noastra si nici nu ne pot vindeca pe deplin, ar fi bine sa fie verificate mai ales cele in domeniul sufletului prin discutii cu preoti duhovnici pe care ii stim traitori cu viata imbunatatita.
  Cat despre caci de la Razboi intru cuvant atunci cand au adoptat atitudinea acea fata de cipuri in vara am crezut in naivitatea mea ca o fac din considerente si convingeri personale caci probabil au probleme si intr-adear le este foarte greu sa se desprinda deoacamdata de sistem iar argumentele pe care le aduceau cumva erau mai mult ca sa se justifice in fata cititorilor lor.Probabil faptul de a vb contra cipuri si tu sa le accepti este dovada de fatarnicie si inselaciune pana la urma.Dar acum cu articolul asta nu stiu ce sa mai cred despre ei ,cred ca cele doaua miscari asta de acum si cea de asta vara sunt cumva mana in mana.Eu nu cred ca e vorba de ratacire,cred ca e mult mai grav,sper insa sa ma insel…si bine ar fi sa fie asa,eu cred ca e vorba de aservire direct sau indirecta asta nu e treaba mea.
  Sper sa ma insel si sa isi revina caci e mare pacat de totata munca lor de pana acum.Doamne ajuta!

  Apreciază

  • el said, on ianuarie 3, 2011 at 5:11 pm

   @atalia

   Cei ca Razvan Bucuroiu si altii care mai au acelasi discurs de trimitere a crestinilor la chipurile „duhovnici” de fapt sugereaza ca ei ar asculta de duhocnici cand de fapt fiacare asculta DOAR de pooa care-l „odihneste” pe el in confortul si nesmtirea lui duhovniceasca.Daca le-ai spune DA am intrebat duhovnicul si mi-a spus ASA(ADEVARUL iar nu minciunile de propaganda „politically correct” ale lui ciobotea si gastii lui raspandite prin parohii si administratie,mai ales in locuri zice-se „de cinste” ca sa aibe prin urmare si „caderea” de a se considera sfatuitori avizati(cu „diplome” si zoroane___de preferat pe la ERETICII PROTESTANTI SAU PAPISTASI____dar numite „de la Faculati prestigioase” ale Occidentului apostat de 1000ani incoace; ori niscaiva functii,etc); ce crezi ca-ti vor raspunde sofistii? Iti vor spune ca ai mers la „talibani” iar nu la oamenii „invatati” care prezinta cica parerea „Biesricii” de fapt „polliticaly correct”!
   Nu le pasa lor de aascultare de duhovnici aici;lupta se da pentru INSELAREA SUFELTELOR;ei au facut pactul cu puterea pentru ceva faloase personale si acum isi aduc „obolul” slugarnic la lucrarile intunnecate ale puterii ;cu cat actioneaza mai mult cu atat li se da mai mare putere,li se creeaza faima ca sa continue.

   Apreciază

 38. fane said, on ianuarie 4, 2011 at 6:44 am

  @saccsiv ,

  un raspuns sincer te-as ruga : citesti vreodata atent comentariile lui @el ?
  Si daca le citesti , faptul ca le lasi fara ca macar sa-i atragi atentia , denota cumva ca il aprobi ?

  Doamne , ajuta-ne !

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 4, 2011 at 7:09 am

   fane

   Cu ce anume nu esti de acord in comentariile lui el?

   Apreciază

   • fane said, on ianuarie 4, 2011 at 2:25 pm

    cu balacareala pe care o aplica oricui . Halal dragoste frateasca ! Si foarte multa „smerenie ” .

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 4, 2011 at 2:45 pm

    @fane

    Ai dreptate frate in ultima vreme am fost intolerant si taios cu unii comm,imi dau seama perfect de forma nemultumitoare si cricticabila a multora din mesajele recente;desigur ca cu un pic de efort as fi putut exprima aceleasi idei la un nivel mai decent si mai putin suparator.Si eu sunt nemultumit de mine in sensul acesta.
    Te rog sa ma ierti (in ultima vreme am fost suprasolicitat cu multe care mi-au consumat rabdarea mai mult decat in alte perioade,stiu ca nu este o scuza); voi face o pauza de la unele activitati printre care si comentariile aici caci imi dau seama ca nu le pot face corect pe toate si nici nu doresc sa aduc vreun prejudiciu sitului si asa destul de NEDREPT atacat al lui saccsiv.
    Multumesc de atentionare.
    Ideile insa mi LE MENTIN.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

   • el said, on ianuarie 4, 2011 at 2:55 pm

    @fane

    admit ca pe langa forma ,si continutul unora din mesajele mele este criticabil,abrupt si insuficient argumentat ori fara eleganta.
    Mesajul esential il MENTIN .Iau o pauza caci se impune.

    Apreciază

 39. Stefan said, on ianuarie 6, 2011 at 7:15 pm

  Pentru fratele saccsiv si sora mea MARTURISITOARE intru Hristos Domnul, @Mihaelaa si sora @Aurora : va spun La multi ani cu sanatate si pace !
  Frate saccsive ,eu nu fac pe moralistul ptr. ca nu am fata de cine,fac referire la subiecti,insa vreau sa pun si eu o intrebare celor care au atacat cu batosenia si atotstiinta caracteristica „barbatilor macho” gen @ruben,@Lucian,@chircutz(vine de la chibutz nu-i asa?) si altii ca ei pe sora Mihaelaa. Am fost la dezbaterea publica prilejuita de dorinta implementarii „sistemului”a cardurilor de sanatate din finele anului trecut,evident fiind impotriva cardurilor de sanatate,si in acea sala am intlnit-o si pe sora Mihaelaa care mi-a spus ca ar fi venit si sora Aurora dar nu a reusit si vreau sa va intreb pe voi acesti farisei atotstiutori si plini de bascalie baloasa :ati fost vreunul pe acolo sa luati pozitie impotriva cardurilor de sanatate? V-ati manifestat deschis opinia de Crestini Ortodocsi in vreun spatiu public in afara de spatele vreunui calorifer?Ati facut vreunul vreo fapta la fel ca si sora Mihaelaa,pur si simplu din altruism,nu din spirit Crestin Ortodox,si apoi sa aruncati cu bolovanii vorbelor otravite ce le trantiti fara sa stiti cine este aceasta sora,femeie,doamna la urma urmelor,ptr. ca o domnesc faptele ei? Si-a exprimat o parere adevarata,reala si in timp si in spatiu,si nu asa cum ati aruncat voi vorbele din santul in care poate va balaciti voi ! Cunosc pe aceasta sora nu din vorbe asa cum sunteti voi ipocritilor ,ci din fapte ! Aceasta sora este acel om de care cu toti avem nevoie intr-un moment din viata,si care isi exercita profesia intr-un stil ce v-ar lasa cu gura cascata de veninul care va iese din ele,iar dragostea fata de semeni pe care o manifesta intr-un spirit autentic de Crestin,intrece puterea voastra de intelegere ! Luati apararea ecumenistilor cum este si r.b.,nu-i scriu numele ca obosesc inutil,si altor pleve ca si el,aveti o morga verbala plina de texte copiate din tismenitki si patrupievici citire si incercati in zadar,ca niste fameni sa asaltati prin expresii jenante pe o sora de a noastra.Pai cine sunteti voi ? Sora Mihaelaa,asa dupa cum o stiu,a incercat prin generozitatea sufleteasca sa va raspunda cuvincios dar ferm si in totala cunostinta de cauza dar voi nu dom’le,nu !Cine sa va poata contrazice pe voi ? Luciane,daca te vad pe strada in mercedes si purtand numar 666 sau/si bor,tu crezi ca ma fac a nu te vedea? E opinia mea si o spun la fel cum o gandesc,si cu ce drept ii interzici sorei Mihaelaa sa spuna despre acel preot ca are jeep? Vrei vreo fotografie de a jeepului condus de „neobositul”pastor? Cunosti vreun cadru mai ridicat in „gradatie”din BOR care sa mearga cu bicicleta ? Daca tot faceti pe atotstiutorii,mergeti oamenilor la sursa ,pe „deal”si o sa vedeti cum se pastoreste,cu ce limuzine si apoi mai vorbiti daca aveti glas.Ati vazut vreunul din parintii Ortodoxiei Romanesti si nu ecumeniste,in vreun spatiu luxos altul in afara de temnite si chilii ? Ati vazut vreun parinte marturisitor in vreun mijloc de transport cum este limuzuna sau jeepul de care se face vorbire? Oricum mi-e mila de voi toti acestia,care fatarnici,lingusitori si obedienti „sistemului”incercati prin false cuvinte,duri si intransigenti precum papistasii, prin abateri de la tema propusa de fratele sacssiv,sa deturnati atentia unor Crestini Ortodocsi spre alte piste.Doamne Dumnezeul parintilor nostri,Binecuvanteaza pe tot poporul Tau !

  Apreciază

 40. […] RAZBOI INTRU CUVANT si Razvan Bucuroiu ATACA PE CEI CE DEMONSTREAZA ca Mitropolitul Serafim de Pireu… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: