SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – WTVT FOX 13: CUM POTI SPIONA PRIN MOBIL? Cum poti aculta convorbirile si urmari deplasarile posesorului?

Posted in telefon mobil by saccsiv on noiembrie 14, 2009

   Iata o inregistrare interesanta de pe WTVT FOX 13:„Is your cell phone spying on you?

   VIDEO:

http://www.clipsyndicate.com/video/playlist/8178/1176922

   TRANSCRIPTUL:

   Cu totii stim ca exista multe feluri de a accesa ilegal un calculator, foarte multe, dar ce stim despre accesarea ilegala a telefoanelor mobile? Nu este ceva complet sigur. Iata-l pe reporterul nostru Dog Smith cu o investigatie asupra acestei probleme.

   Oamenii care vorbesc tare la telefon sunt usor de “ascultat”. Si cand activeaza difuzorul poti auzi ambele parti. Dar exista o modalitate ascunsa prin care cineva poate sa iti asculte conversatia chiar daca iti tii telefonul apasat de ureche si soptesti. Poti gasi foarte usor online modalitati de a “asculta” telefonul cuiva. Si nu doar sa “asculti” conversatiile private dar totodata sa stii tot ceea ce scrie prin mesaje sms primite sau trimise. Si chiar sa urmaresti orice miscare fac ei prin sistemul GPS. Software-ul  costa cateva sute de dolari si se poate descarca pe diferite tipuri de telefon pentru a prinde pe sotii ce inseala, pe sotiile care inseala fara ca ei sa stie vreodata.

   Andrew Map : “Nu o sa fie vizibila pe celular ca orice alta aplicatie”

   Andrew Map conduce o afacere de calculatoare ce se ocupa cu analiza dovezilor care ne arata ce usor poate fi spart un telefon. Odata ce stie ce model si specificatile “treaba” dureaza intre 5-10 minute. Daca nu stii ce faci iti va lua mai mult dar odata ce e instalata aplicatia toate lucrurile pe care le faci la telefon pot deveni disponibile pe un site web parolat. “Nici nu ma gindeam ca cineva mi-a interceptat telefonul si ca ma poate spiona”. Cu permisiunea unui angajat Fox TV va putem demonstra cum functioneaza. De fiecare data cand cel urmarit primeste sau da un telefon software-ul se activeaza printr-un semnal si cineva care vrea sa o spioneze poate asculta telefonul. “Oamenii obisnuiti nu au cum sa isi dea seama ca sunt ascultati”. Folosind serviciul de urmarire pot afla unde se duce. Si daca nu e suficien,t software-ul face posibila ascultarea convorbirilor atunci cand ea nu foloseste telefonul. Daca telefonul e pornit software-ul poate activa difuzorul ca si cum ar avea un microfon ascuns.

   “Spui toate lucrurile alea si crezi ca e sigur si de fapt nu e. E un sentiment foarte ciudat.” Poate fi legal acest lucru? Am gasit consultantul companiei si puteti sa cumparati soft-ul dar cum il folositi e alta problema pentru ca e ilegal. Aceste inregistrari nu pot fi folosite in procese legale pentru ca sunt inregistrari ilegale si se pot constitui in incalcari ale intimitatii persoanelor. Aceste inregistrari sunt impotriva legii. Toate acestea nu te va scuza de legea protectiei intimitatii conversatiilor sau schimbului electronic de mesaje.

   Asadar cum te vei proteja de astfel de spionaje. Pentru a avea acces trebuie ca spionul sa aiba acces la telefonul tau. Asa ca trebui sa il tii cu tine mereu si sa il parolezi ca sa nu poata fi accesat.

   Si binenteles daca nu vrei sa fii inregistrat, adauga doamna de la stiri, “trebuie sa scoti bateria”.

   Comentariu saccsiv:

   Daca particulari pot face asta, ce poate face SISTEMUL?

   Cititi va rog si:

BIG BROTHER. Prin obligativitatea folosirii cartelelor magnetice RFID in transportul in comun, de la 1 ianuarie SISTEMUL va stii mai multe despre voi

SUA au devenit oficial o societate de tip BIG BROTHER: incepand cu 01.06.2009 cetatenii ei sunt obligati sa posede un Passport Card cu tehnologie RFID incorporata

BUCURATI-VA! A fost lansat EGNOS, GPS de mare precizie, gratuit pentru europeni

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Google va aduce GPS gratis?

INTERESANT: Wikipedia critica proiectul european INDECT („detectarea automată a comportamentului ameninţător, anormal sau violent“), ce include si ascultarea telefoanelor

Va mai amintiti de „prietenii” de la VeriChip? Au castigat licenta exclusiva pentru SISTEME IMPLANTABILE LA OM care sa detecteze … GRIPA PORCINA (H1N1)

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VIDEO: Promovare BRATARI RFID (Smat Band)

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

Din 2013, în UE cutia neagră la automobile va pune toţi şoferii sub urmărire

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

Obama ofera oficial NSA (National Security Agency) posibilitatea de a verifica intregul trafic privat spre si dinspre site-urile guvernamentale

Va iesi dupa cum vrea JAY ROCKEFELLER? Senatul american îi dă lui Obama CONTROLUL ASUPRA INTERNETULUI

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

Din noiembrie, britanicii SE VOR PUTEA SPIONA UNII PE ALTII pentru bani, prin CCTV …

Rezidentii britanici vor primi pana la 500 lire pentru a raporta orice activitati suspecte ale vecinilor

Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 14, 2009 at 2:12 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. bibicu said, on noiembrie 14, 2009 at 2:35 pm

    Pai toate acestea sunt posibile inca de la aparitia telefoanelor mobile:)). Poate mai putin partea cu softul. Dar se stie ca ceea ce este invechit pentru sistem sau nu mai este de actualitate este dat si pentru „prostime” sa se minuneze cat a evoluat tehnologia.

    Apreciază

  3. Svetlana said, on noiembrie 15, 2009 at 2:33 pm

    Cel mai sigur e sa nu mai folosesti un telefon mobil (mai ieftin te costa si mai sigur), ma satisface telefonul fix, restul e palavrageala desarta.
    Vezi: http://mdzr.blogspot.com/2008/05/cum-sunt-interceptate-telefoanele.html

    Protectia impotriva interceptarii telefoanelor mobile (cele mai folosite astazi) nu este ceva aflat doar la indemana profesionistilor. Iata: http://spyology.myforum.ro/interceptarea-metode-simple-de-evitare-vt112.html
    Exista si mijloace profesionale de protectie impotriva interceptarii, care pot fi utilizate insa de oricine: http://www.gsm-interceptor.myforum.ro/fspy-secure-telefon-anti-interceptare-vf28.html
    http://www.gsm-interceptor.myforum.ro/fspy-secure-ultimate-dynamic-imei-protection-vt58.html

    Apreciază

  4. […] VIDEO – WTVT FOX 13: CUM POTI SPIONA PRIN MOBIL? Cum poti aculta convorbirile si urmari deplasaril… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.