SACCSIV – blog ortodox

La Manastirea Voronet nu este elogiata astrologia, ci sunt pictate constelatiile pe cerul, ce la Sfarsitul Vremurilor, „s-a dat in laturi, ca o carte de piele pe care o faci sul”

Posted in APOCALIPSA, ASTROLOGIE, IISUS HRISTOS, SFARSITUL LUMII, sfarsitul vremurilor by saccsiv on mai 22, 2024

Fresca de la Manastirea Voronet, unde ingerii infasoara cerul precum un sul:

Unii inteleg din aceasta imagine cam ce-a inteles Nicolae in comentariul sau la articolul Video – Carmen Harra: Noul Mesia s-a nascut de Paste in anul 2000 si se va arata in 2033:

Dragilor, nu știu cum ați ajuns la concluzia că astrologia este vrajitorie,ținând cont de faptul că bisericile ortodoxe, au pictate pe ele, cele 12 semne zodiacale ale astrologiei !!! Vă și demascați unii dintre voi, care spuneți asemenea inepții, ori din cauza ignoranței voastre, ori din cauza împietririi conștiinței voastre, ori din cauza unor ștate de plată… ori Dumnezeu știe de ce…

Adevarul este insa cu totul altul. Iata ce putem citi la Apocalipsa 6:14:

Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor.

Asadar, este vorba despre Sfarsitul Vremurilor.

Iata si ce a vazut Sfantul Ierarh Nifon:

Era miezul noptii si el inca veghea, privind cerul instelat si luna. Singur isi socotea pacatele sale si se tanguia cu mintea, gandindu-se la infricosatul ceas al judecatii.
Deodata, vede ca se trage taria cerului ca o perdea si apare Domnul nostru Iisus Hristos intr-o slava negraita. In jurul lui, in vazduh, stateau toate ostile ceresti; ingeri, heruvimi si serafimi, erau in minunate si infricosate cete, randuite fiecare dupa felul, frumusetea si stralucirea lor.”

Cititi va rog mai multe la:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/nifon/cap5.html

Deci Universul nu este precum ni-l prezinta stiinta oficiala ca ar fi. Iar la final, gata si cu el:

Sfantul Paisie Aghioritul: “precum stelele stralucesc cu lumina de la soare” / Si de ce scrie in Biblie ca la Sfarsitul Vremurilor “cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul”?

Iar acele semne pictate pe acel sul sunt constelatii. Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Constela%C8%9Bie

„O constelație este o grupare aparentă de stele, care, unite printr-o linie imaginară, se aseamănă cu un anumit obiect, animal, personaje mitologice etc. Pentru majoritatea constelațiilor vizibile din emisfera nordică a Pământului, denumirile există deja din Antichitate. Pentru cele din emisfera sudică, denumirile provin de la navigatori și astronomi din epoca Marilor descoperiri geografice, și de aceea aceste constelații poartă denumiri ca de exemplu MicroscopulMașina Pneumatică etc.

În astronomia modernă constelația este o anumită porțiune din sfera cerească exact delimitată, în jurul figurii imaginare inițiale, astfel încât fiecare obiect ceresc fix (chiar invizibil ochiului omenesc) poate fi atribuit unei constelații. Constelațiile nu sunt grupări spațiale reale de stele, ci doar aparente.”

Constelatiile au jucat un rol important in navigatie si agricultura. Si scrie in Sfanta Scriptura, la Facerea:

“Şi a zis Dumnezeu: „Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii”

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Zodiac

„În astrologia occidentală, și anterior astronomie, zodiacul este împărțit în următoarele douăsprezece zodii: BerbecTaurGemeniRacLeuFecioarăBalanțăScorpionSăgetătorCapricornVărsător și Pești . Fiecare ocupă 30° de longitudine cerească și corespunde aproximativ constelațiilor astronomice cu același nume.”

In concluzie, la Manastirea Voronet nu se face elogiu astrologiei, ci pur si simplu sunt pictate constelatii pe cerul ce la Sfarsitul Vremurilor va fi facut sul. Adica, sa priceapa privitorul ca in acea imagine este vorba despre cer.

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Spaceman said, on mai 22, 2024 at 2:49 pm

    După cum am spus aici.

    Astrologia și horoscopul este asta:

    Apreciază

    • Cris said, on mai 22, 2024 at 6:39 pm

      Din postarea Dvs. din 3.05.2024, din articolul cu link-ul la pagina historia:

      „Din antichitate și până târziu, în secolul XVII, astrologia era considerată o știință respectată, strâns legată de astronomie. Abia epoca iluminismului a aruncat astrologia în zona ocultismului. Însă interesul pentru zodiace și horoscoape a revenit în forță în secolul XX, în vremea culturii de masă – chiar și în zilele noastre, majoritatea ziarelor și televiziunilor de știri oferă cititorilor și telespectatorilor horoscopul zilnic.”

      Eliphas Levi – sec. XIX

      Apreciază

    • Spaceman said, on mai 22, 2024 at 10:34 pm

      @Cris

      Ghicitul în zodiac, adică astrologie și horoscoape, se face la sfatul dracilor.

      Apreciază

  2. scortisoara said, on mai 22, 2024 at 5:03 pm

    @Spaceman

    Uciga-l Toaca !

    Apreciat de 2 persoane

    • lica said, on mai 23, 2024 at 12:56 pm

      Zelenski e ala din fatza… expus publicului… este actor, sa nu uitam asta !

      Apreciază

      • scortisoara said, on mai 23, 2024 at 2:54 pm

        Nu conteaza pe ce pozitie se afla. Nu i-a pus nimeni pistolul la tampla ca sa se bage in clica satanistilor , a facut-o de bunavoie ca e la fel de stricat la minte ca ei .

        Apreciază

  3. scortisoara said, on mai 22, 2024 at 5:09 pm

    Asta va fi proba de foc pt multi : politicieni si cler . Vedem de la anul incolo….

    https://www.activenews.ro/stiri/Simion-ii-provoaca-pe-Ciuca-si-Ciolacu-sa-promita-ca-nu-vor-accepta-casatoriile-persoanelor-de-acelasi-sex-„Nicolae-Marcele-ati-auzit-189486

    Apreciază

  4. scortisoara said, on mai 22, 2024 at 5:23 pm

    Am remarcat o chestie …. De ceva ani de zile ( de cand ne-au inchis in case ,2020 ) urmaresc canale de calatorie pe youtube . Nu sunt vloguri ci canale de tipul : just driving/uberdriving sau walking . Iubesc foarte tare spatiul mediteraneean si vizionez cu precadere Riviera franceza ,Riviera Italiana , Insula Capri, Coasta Amalfitana dar si Grecia ,Cipru . Filmuletele sunt postate destul de des de persoane diverse .In atatia ani de zile am remarcat un lucru , facand comparatie cu aspectul cerului in tara noastra . Nu am vazut nici macar o dara de chemtrails pe cerul din Monaco, Cannes , Menton , Capri, etc…. Veti spune ca nu sunt prezenta acolo zi de zi dar nu cred ca trebuie sa fiu fizic acolo .In atatia ani si la cati useri de canale care filmeaza aceste zone ma gandesc ca macar o data sa fi fost prinsa pe camera o dara alba … dar nu. Si ce cer senin au !

    Apreciat de 1 persoană

    • guti flo said, on mai 22, 2024 at 9:40 pm

      Scortisoara,
      Vara trecuta am avut o lucrare exact pe riviera franceza..mai exact in statiunea Antibes… intre Monaco si Cannes.
      Si te asigur ca era plin de chemtrails…zi de zi,din pacate…nu vreau sa te dezamagesc, dar este adevarat…si trist.

      Apreciază

      • Sorin said, on mai 23, 2024 at 8:31 am

        In Dubai,de aprope 3 saptamini,nu a fost pe cer nici cea mai mica dira a mortii.Avione trec incontinuu,dar cum cred ca unii stiti,avioanele nu mai lasa dire de condens ,care, de catre un profan, pot fi confundate cu direle mortii,de prin anii 90.Avioanele nu mai functioneaza cu combustil ci cu compresoare de aer (ma refer la cele de pasageri)asa ca nu mai lasa dire de condens cum cred majoritatea.Bineinteles si cu acest aspect suntem mintiti.Deci in Dubai nu misca nici un avion criminal ,bine,mai misca cite o inundatie provocata de HAARP,si nu mai spun ca desertul e aici dar nici vorba de praf desertic ,ca,cica, la noi!

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 23, 2024 at 1:15 pm

        Sorin

        Esti in Dubai? Daca da, sa ne mai povestesti, te rog, cum e pe acolo.

        Apreciază

      • scortisoara said, on mai 23, 2024 at 8:41 am

        Ok. Multam , sa nu traiesc cu alte impresii. Naspha ,oricum .

        Apreciază

  5. thorandhor said, on mai 22, 2024 at 7:31 pm

    sa nu confundam astrologia care este folosita de vrajitori cu astronomia

    Apreciază

    • Sindo said, on mai 22, 2024 at 9:14 pm

      Și,pentru profani: care-i diferența dintre ele?!

      Apreciază

      • C said, on mai 22, 2024 at 10:11 pm

        Set a fost de 40 ani când s-a răpit la ceruri şi a stat în cer 40 de zile şi a învăţat astronomia şi scrisul. Set a trăit 912 ani! Primul om care a scris din lume şi care a învăţat astronomia şi mişcarea astrelor a fost Set, fiul lui Adam. Zice şi Sfântul Vasile: „Astronomia este de origine îngerească”; îngerii l-au învăţat pe Set. Când s-a coborât Set pe pământ, foarte mult îi strălucea fața. Dacă Moise, numai cât a vorbit cu Dumnezeu pe Muntele Sinai și când a coborât de pe munte, feciorii lui Israel puneau văl că nu-l puteau vedea de strălucire! Dar fața lui Set, care a fost în ceruri, strălucea ca soarele, cum arată Sfântul Ioan Gură de Aur.(Arhimandrit Ilie Cleopa, Ne vorbește Părintele Cleopa, ediția a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, Vânători-Neamț, 2004, p. 49)

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Astronomie

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Astrologie

        Apreciază

  6. C said, on mai 22, 2024 at 9:53 pm

    Sf. Ioan Damaschin :

    Elinii spun ca prin rasaritul, apusul si prin conjunctia acestor stele, a soarelui si a lunii, se conduc destinele noastre. Cu aceasta se ocupa astrologia. Dar noi sustinem ca ele sunt semne de ploaie, de seceta, de frig, de caldura, de umezeala, de uscaciune, de vanturi si de alte asemenea, dar nici intr-un caz semne ale faptelor noastre, caci noi am fost facuti liberi de creator si suntem stapanii faptelor noastre. Daca facem toate din cauza miscarii stelelor, facem cu necesitate ceea ce facem: iar ceea ce se face cu necesitate nu este nici virtute, nici viciu. Iar daca nu am dobandit nici virtute, nici viciu, atunci nu suntem vrednici nici de laude, nici de pedepse.Dumnezeu va fi nedrept daca da unora bunatati, iar altora necazuri. Apoi Dumnezeu nu va carmui si nici nu va purta grija de fapturile sale, daca toate se conduc si se produc din necesitate. De prisos va fi ratiunea noastra, caci nu suntem stapanii nici unei fapte si in desert deliberam. Dar negresit ratiunea ni s-a dat in scopul deliberarii; pentru aceea tot ceea ce este rational este si liber.Noi spunem ca stelele nu sunt cauza celor care se intampla, nici a producerii celor care se fac (Tradus prin corectarea textului editiei din Migne PG, dupa editia de la Verona, 1531, f. 32v. ), nici a distrugerii celor care pier, ci mai degraba semne ale ploilor si ale schimbarii aerului. Poate ca ar spune cineva ca stelele, daca nu sunt cauzele razboaielor, sunt totusi semnele lor. Calitatea aerului, insa, care rezulta din pricina soarelui, lunii si a stelelor, da nastere intr-un fel sau altul la diferite temperamente, stari sufletesti si dispozitii. Dar starile sufletesti fac parte din actele care sunt in puterea noastra; caci atunci cand se schimba sunt stapanite si sunt conduse de ratiune.De multe ori se produc si comete, care sunt niste semne ce vestesc moartea regilor. Ele nu fac parte dintre stelele care s-au facut la inceput, ci se produc la porunca dumnezeiasca in timpul hotarat si dispar iarasi. In timpul nasterii trupesti, iubitoare de oameni si mantuitoare a Domnului, care pentru noi s-a facut, s-a aratat magilor o stea (Matei II, 2.), care nu era dintre stelele care au fost facute la inceput. Si lucrul acesta este evident din aceea ca steaua mergea cand de la rasarit la apus, cand de la miazanoapte la miazazi, cand se ascundea, cand aparea. Iar aceasta nu este rinduiala si natura stelelor.Trebuie sa se cunoasca ca lumea, este luminata de soare, nu pentru ca Dumnezeu nu a avut de unde sa-i dea lumina proprie, ci ca sa puna in natura ritm si ordine, pentru ca unul sa conduca, iar altul sa fie condus, ca si noi sa ne invatam de a comunica unii cu altii, de a da si de a ne supune; in primul loc insa, lui Dumnezeu, facatorul si ziditorul si stapanul; apoi celor pusi de el sa conduca. Si sa nu cercetam pentru ce conduce acesta si nu eu, ci sa primim pe toate cele de la Dumnezeu cu multumire si cu recunostinta.Soarele si luna eclipseaza. Faptul acesta vadeste nebunia acelora care adora zidirea in locul ziditorului (Romani I, 25.), si ne invata ca sunt schimbatoare si trecatoare. Si tot ce este schimbator nu este Dumnezeu, caci tot ceea ce este schimbator, potrivit firii sale proprii, este supus stricaciunii. Soarele eclipseaza atunci cand corpul lunii, devenind ca un zid despartitor, il umbreste si nu-i da voie sa ne transmita lumina. Asadar, cat de mult corpul lunii va acoperi soarele, atat de mare este si eclipsa. Sa nu te miri daca corpul lunii este mai mic, caci unii spun ca si soarele este cu mult mai mare decit pamantul; sfintii parinti spun, insa, ca este egal cu pamantul si cu toate acestea de multe ori il acopera un nor mic sau chiar o colina sau un zid.

    https://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/dogmatica/despre-lumina-luminatori-soare-luna-stele-80046.html

    Apreciază

    • Lica said, on mai 23, 2024 at 1:27 pm

      Cred cu tarie ca aceast concept, ‘ASTROLOGIE’ este o alta inventie, extrem de timpurie, impusa cu desavarsita maiestrie de catre SATANA/LUCIFER insusi…

      „NATO”, „UE”, „ONU”, „FMI”, „BM”, „organizatii non-guvernamentale”, „datorie publica”, „pandemie” (aia de prostie si frica irationala „e exclusa”), OMS (cineva ne „doreste binele perpetuu” desi, ni se URLA IN CREIERE CA SUNTEM PREA MULTI SCLAVI INUTILI PE „planeta”), „Forumul International Mondial”, „Tribunalul International de la DRAQ din PRAZNIC”… „Crucea ‘rosie'” :)))… si multe altele…

      Toata MASS-MEDIA e globalista. ABSOLUT TOTI.

      Oare, toate aceste ‘, va intreb eu acum, cine le-a ‘ales’? Cine le-a ‘creat’?

      Nu intru in detalii, sunt atatea „GENII” si oameni ai lui „Dumnezeu” in ‘prezent’ incat, nu vreau sa deranjez.

      Va marturisesc doar atat.

      IISUS HRISTOS este ADEVARATUL DUMNEZEU (ipostasul „FIULUI LUI DUMNEZEU”) si CREATOR SUPREM datorita faptului ca se IMPLINESTE 100% EXACT ceea ce se INTAMPLA ACUM.

      Traim, cum zic anumiti ‘rabini’ ‘evreiesti’ si alte ‘genii’, VREMURILE APOCALIPSEI. Adica, vremurile ‘DEZVALUIRII’.

      Sectele si tot felul de ‘culte’, impreuna cu ‘Marele Alb’ al BOR & gashca aferenta sunt in mana lor. E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP PANA LA ‘unirea credintei’…

      ‘UNIREA CREDINTEI’ – adica, stramosii nostri s-au luptat cu toti PAGANII (SATANISTI) iar acum , aceasta noua tendinta NEW-AGE, adica ‘ECUMENISMUL’ ne zice ca toate religiile sunt ‘egale’… Adica sa pui pe toti la un loc caci toti sunt „buni si exprima adevarul”… Dar cu DRACU’ ce facem? Caci, indiferent de secta/’religia’ din care faci parte, dracu’ tot are un nume, nu-i asa? Ce sa facel cu el? Sa-l DISCRIMINAM, adica sa NU-I PUNEM LA UN LOC PE SATANISTI CU CEILALTI? Oare asta, nu e ‘DISCRIMINARE’? … pai si daca-l punem pe satana la un loc cu toti ceilalti ‘dumnezei’, oare nu e exact ceea ce el si-a dorit? DIVIDE-ET-IMPERA pana vei fi adaugat langa EL. Asta a fost dintotdeauna strategia arhanghelului mort, a dumnezeului MORT.

      Toti il asteapta pe ‘mesia’‘ANTIHRIST EVREIESC‘… AL TREILEA TEMPLU ESTE APROAPE GATA.

      URMEAZA MULT DORITUL WW3 PENTRU CA PO-PULA-TIA ( 🙂 ) SA CEARA GUVERNUL MONDIAL. SI GHICI CINE VA FI INSCAUNAT, DREPT LIDER?

      Ce mi se pare ABSOLUT FANTASTIC ESTE CA, DACA NE IMAGINAM CA DE LA DREAPTA LA STANGA, sau invers, AM DA LA O PARTE CERUL (fie el cand este instelat, innourat sau insorit), ACEST FAPT ESTE IZBITOR DE ASEMANATOR CU:

      s-a dat in laturi, ca o carte de piele pe care o faci sul”

      Apreciază

      • C said, on mai 23, 2024 at 3:23 pm

        pai Sf. Ioan Damaschin tocmai asta ne spune în textul de mai sus , că astrologia e de la draci .

        Ceea ce ai spus și tu mai sus o știm cu toții…iar Dumnezeu ne ajută să ne ferim de toate acele rele ca și când n-ar fii .

        CeL mai mult îi afectează pe aceia care încă nu au ajuns să trăiască și să cunoască Singura credință adevărată ( Ortodoxia ) .

        Apreciază

  7. geo said, on mai 23, 2024 at 10:42 am

    Apreciază

  8. scortisoara said, on mai 23, 2024 at 3:01 pm

    Nu cred in astrologie …din bun simt . Daca astrele ne influenteaza viata Dumnezeu ce contributie ar mai avea….? E o prostie sa crezi ca ceva facut de Dumnezeu poate avea atributele lui Dumnezeu . Nonsens. Asta e o gaseslnita menita sa ne abata atentia de la relatia cu Creatorul. Sa nu fie la noi !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.