SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de decizie din Romania …

   Iata un comentariu postat de mihai-cristian la articolul Viorel Hrebenciuc si ocultismul din politica romaneasca:

   Din pacate ,la mine la serviciu treaba asta cu flacara violet si cu saint-germain e groasa rau.Am doua colege si inclusiv sefa mea care participa la meditatii si ,zic ele cica la rugaciuni.Pentru ele totul a inceput cu un personaj “Mitrut”(poate fratele Saccsiv se va ocupa de el )care atrage tot mai multi prozeliti.Intr-o etapa destul de intunecata a vietii mele l-am cunoscut si i-am cunoscut si invatatura.Sfatuit de ele ,am mers ca prostu’ si am cerut ajutorul lui intr-un necaz.M-a ferit Dumnezeu de a crede in invatatura lui Mitrut .Este o invatatura blestemata in care le spune bietilor i oameni ca nu exista pacate ci doar experiente pozitive si negative ,ca sunt o grama’ de spirite si entitati luminoase care de abia asteapta sa ne ajute sa transcedem intr-o lume mai buna, ca el este in topul spiritelor si ca are o misiune mareata pe pamant de a pregati oamenii pentru dimensiunea a cincea si pentru o noua lume …Am prins si eu fugitiv, de pe la sefa mea(ea chiar vorbeste noaptea cu saint-germain ) uitate, pe desktop sau pe hartii adevarate incantatii si invocatii catre saint-germain si alti demoni.Nu pot sa fac mai nimic din nefericire, ci doar sa incerc ii pazesc dupa puterile mele slabe si neputincioase pe ceilalti colegi ai mei de ratacirile astea.Le vorbesc cat pot despre Iisus Dumnezeu,despre importanta spovedaniei si a mersului la Biserica si le arat tot felul de articole folositoare sufletului de pe internet, sau le imprumut carti.Cu colegele mele ,adeptele lui Mitrut nu pot face mare lucru.Mai ales ca Mitrut a amestecat intr-un mod parsiv Biserica si credinta in Dumnezeu cu blasfemiile lui.A avut chiar tupeul sa le minta ca a fost la parintele Iustin sa ia binecuvantare pentru “lucrarea ” lui si ele saracele chiar au crezut (cica parintele ia zis “mergi Apostole “,auzi comedie).Le-am propus ca pe cheltuiala mea sa mergem la Petru Voda si sa il intreb pe Parintele Iustin de Mitrut dar nu au vrut in ruptul capului.S-au impotrivit cu inversunare practic m-au si speriat.M-am mai speriat odata cu una din ele.Era vorba de Sfanta Scriptura ,pe care zicea ea ca e scrisa de oameni doar asa ca pe vremea aia nu era nimic mai bun pentru a ghida oamenii spre sfere mai inalte.Da’ acu’ daca au venit “entitatile”….Fratilor, va spun ,datorita meseriei pe care o practic(lucrez in vanzari de vreo zece ani) am o anumita elocinta si argumentatie in discutiile pe care le port, dar in cazul asta ,practic, am dat in balbaiala si vorbele nu se legau deloc.Dar deloc.Aveam ca un fel de teama in suflet si am pus umilit capul in pamant si mi-am zis ca asa imi trebuie daca ma cred eu destul de tare sa ma bag in chestiile astea cu dinti de lapte .Iertati-ma daca am vorbit prea mult de mine dar asta e situatia la mine la serviciu si cred ca in multe alte locuri din tara.Doamne ajuta !

   Comentariu saccsiv:

   Nu stiu cine e Mitrut asta. Problema per ansamblu este insa foarte grava, iar new age, yoga, ocultismul, ezoterismul, vrajitoria, ratacirile indo-tibetane, paganismul, etc. se extind periculos de mult si la toate nivelele. Are dracul „invatatura’ pentru toate clasele sociale, saraci sau bogati, culti sau analfabeti … Ii vorbeste fiecaruia dupa cat il duce capul. Si il „ajuta” pe fiecare: pe politician, pe psiholog, pe afacerist …

   Si asa cum otrava este mult mai probabil sa fie inghitita atunci cand este ascunsa in prajiturele si nu in carne putrezita, la fel si „invatatura” ratacitoare este invelita in crestinism. Astfel, de la vrajitoarea tiganca si pana la Oreste, toti lasa impresia incepatorilor ca nu sunt anti crestini.

   Tupeul acestor „initiati” este foarte mare. Si eu am auzit de yoghini si bioenergeticieni ce se lauda ca unul de-al lor a fost la parintele Arsenie Papacioc si ca acesta l-a incurajat pe „binefacator” dupa o „demonstratie” ce i-ar fi intremat parintelui trupul … 

   In unele domenii specia asta a ajuns din nefericire sa faca jorurile. Iata de exemplu cum stau lucrurile in pshihoterapie:

   Holdevici Irina (terapii cognitiv comportamentale, hipnoza), Ion Manzat (profesor Universitatea Bucuresti, facultatea de psihologie) sau Iolanda Mitrofan sunt printre cei ce formeaza generatia de spalati pe creieri, adepti total ai „invataturii” new age. Ultima, are un rol determinant in aceasta actiune. Sefa si cofondatoarea societatii de psihoterapie experientiala romana, preda la Universitatea Bucuresti, facultatea de psihologie si este stapana unei comisii de psihoterapie si pshihopatologie, acreditand pe cei ce au voie sa practice aceasta meserie. Iar evident ca toti trebuie sa fie anti ortodocsi si pro „invataturi” indo-tibetane …

   Ei cica nu amesteca religia cu domeniul lor de activitate. Evident, nu le amesteca atunci cand refera la crestinism nu insa si la reincarnare … Tot Iolanda Mitrofan mai este si unul din greii terapiei unificarii despre care care voi vorbi mai pe larg intr-un articol separat. De asemenea este autoarea  manualului de baza in formarea psihoterapeutilor: „Orientarea Experientiala in Psihoterapie; Dezvoltare personala, interpersonala, transpersonala

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 22, 2009 at 12:08 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mucenicul said, on decembrie 22, 2009 at 12:27 pm

    am impresia ca este vorba Dumitru Ioan Branc zis Mitrut, care a scris si o carte. Daca intri pe blogul lui vei vedea ceva ce n-ai mai vazut. Apostoli crestini alaturi de Saint-Germain, Kuthumi, Tobias,etc. Preda ” Noua Energie ” la facultatea SHAUMBRA ( asta am gasit-o pe un alt blog( http://www.shaumbraconstanta.ro/Materiale.html). Adresa site-ulului lui Mitrut este: http://www.branc.ro/meditatii/meditatie_globala/. Printre altele este un mesager al cerului. Doamne fereste-i si apara-i pe toti cei care incap pe mainile unor astfel de oameni!

    Apreciază

    • mihai-cristian said, on decembrie 22, 2009 at 1:06 pm

      mucenicule,despre el e vorba ,despre Dumitru Branc.L-am cunoscut personal acum un jumatate , pe vremea aia avea un milion de lei de Eliberare tarif.Sarlatan.

      Apreciază

  3. psihoblog said, on decembrie 22, 2009 at 12:30 pm

    un sfat pentru Mihai-Cristian, nu numaidecat din partea mea , dar am auzit un parinte spunand ca, cu astia sa nu te pui ca astia au scoala, si cum zicea saccsiv, le da dracu minte ce sa spuna. Ce putem face noi e sa ii ducem la dovezi, Sintele moste, Lumina invierii de la mormantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos de la la Ierusalim.
    Si apoi, discutiile astea trebuie purtate cu cei care il cauta pe Dumnezeu, lor sa le vorbesti de Dumnezeu nu celor se inchina la cine stie ce idoli.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

  4. Don Quijote said, on decembrie 22, 2009 at 1:38 pm

    „Va veni vremea ca oamenii să se înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu se înnebuneşte se vor scula asupra lui zicându-i că el este nebun că nu este asemenea lor.” Avva Antonie-Patericul egiptean

    Apreciază

  5. daniel said, on decembrie 22, 2009 at 1:59 pm

    Mitrut (Dumitru Branc), Saint Germain si toti psihologii acestia (profesori si cercetatori in psihologie) sunt in inselarea lui satan.
    de fapt, toate facultatile de psihologie sunt unelte si propovaduitori ai iadului, manate de satana.

    Apreciază

  6. naayram said, on decembrie 22, 2009 at 2:19 pm

    frumoase blok-uri. subcultura la valahi.hhahha

    Apreciază

    • Witness said, on decembrie 22, 2009 at 4:42 pm

      draga mariana, stii ca este de la diavolul scrisul numelui invers? Si daca stii, ce cauti pe un blog ortodox?

      Apreciază

      • ovidiu said, on decembrie 22, 2009 at 4:53 pm

        Witness,
        Cre`ca e un el,adica e marean(vorba lu`unu…).
        …cika-laka-ciki chan!!Fara numar!! 😉

        Apreciază

  7. parereamea said, on decembrie 22, 2009 at 2:41 pm

    rufin-liban, cred ca e nevoie de tine la :
    http://www.tabu.ro/pictorial_114/religia_moderna.html
    Poti comenta la:
    http://bazavan.tabu.ro/2009/12/22/pictorialul-religia-moderna-tabu-dec-2009-ian-2010/
    in caz ca nu vrei sa-si faci cont pe tabu 😉

    Cred ca au nevoie de o colinda, „baietii”….

    Apreciază

  8. Suflet Bun said, on decembrie 22, 2009 at 3:51 pm

    Doamnelor si domnilor, ati fost zilele acestea prin mall sa cumparati cozonaci, globulete sau prin piata la brazi? Va doriti sa aveti un Craciun frumos si sa va bucurati de acest spirit adus de El ?

    In aceste zile, intreaga omenire viseaza frumos si ne unim toti, impreuna in acelasi vis si spirit, al iubirii si al unicitatii. Noi toti suntem un singur SUFLET !

    Deci, de ce sunteti atat de critici ? De ce nu permiteti si altora sa viseze ? Sau este cumva batut in cuie acest fel de a te apropia de Dumnezeu, Mohamed, Buddha, Saint Germain, sfinti si arhangheli cu nume diferite, dar toate cu acelasi minunat spirit de recunostinta fata de Creatorul nostru ?

    Toti cei pe care ii criticati sunt fratii nostri, oameni buni !
    Dumnezeu nu face diferente, ci numai noi ! De ce facem asa ? De ce ne respingem fratii chiar si azi, cu 3 zile inaintea Craciunului? De ce ne place si ne simtim mai bine facand astfel ?
    … iar apoi ne intoarcem si ne bucuram de spiritul sarbatorilor, punem globuletele pe brad, mancam sarmale si cozonaci sau mergem la biserica ?

    Va pun aici niste legaturi spre cateva filme frumoase, facute de autoarea blogului casatreziriiforum.blogspot.com.

    Indiferent ce fac acesti oameni, haideti ca macar acum sa ii iubim ca pe fratii nostri si sa vedem partea frumoasa a lumii, asa cum Dumnezeu ne invata.




    Sarbatori fericite, in sanatate, pace si bucurii !

    Semnat:
    Suflet Bun

    Apreciază

    • Eugen said, on decembrie 22, 2009 at 4:43 pm

      Cata dreptate ai

      Apreciază

    • ovidiu said, on decembrie 22, 2009 at 4:46 pm

      Esti teribil(a)!! Ghiceste tu in ce sens…
      Iti dau un element ajutator:Mare e gradina lui Dumnezeu! (Did that make any bell ring?)

      Apreciază

    • parereamea said, on decembrie 22, 2009 at 5:07 pm

      Nu ne invata acelasi „Dumnezeu”, sorry…

      Apreciază

    • Svetlana said, on decembrie 22, 2009 at 5:15 pm

      Dute de aici new-ageistule, ce cauti pe un blog crestin ortodox. Nu ai cum sa fii frate cu fiii gheienei. Aici nu se vrajeste, ai gresit adresa. De ce te prezinti ca fiind suflet bun, eu am vazut opusul, esti o inselaciune.

      Apreciază

    • Veaceslav said, on decembrie 22, 2009 at 5:27 pm

      @Suflet Bun,
      La ce bun iti foloseste bunatatea ta daca esti departe de ADEVAR, ADEVARUL E UNUL! si fara de adevar esti pierdut, esti o minciunca, o INSELARE si nu mai posta inselatorii diavolesti pe aici.

      Apreciază

    • parereamea said, on decembrie 22, 2009 at 5:43 pm

      Tot eu, am uitat sa zic…
      Nu cumpar din mall, draga, prefer sa fac piata, sa fac vanzare si la tarani.
      Cozonacii nu-i cumperi din mall calzi si cu tot cu aroma proaspata de copt, asa ca daca nu ai timp sau nu-ti ies (cazul meu…) mai bine te rogi de bunica, mama, o matusa sau o prietena sa-ti faca vreo doi cozonaci. Si mai bine ar fi sa mergem gramada la parinti acasa daca-i mai avem si acolo sa ne bucuram cu totii de cozonacii calzi.
      Globuletele sunt bune si cele mai vechi, nu trebuie in fiecare an sa fac vanzare mall-ului din asta, si mai mult prefer decoratiunile facute impreuna cu copilul meu din hartii vechi de ciocolata sau alte nimicuri (cum faceam pe vremea mea cand nu aveam bani deloc de globuri si alti sclipici).
      Brad mi-am cumparat unul din plastic acum cativa ani si e cel mai bun. Ma doare sufletul pentru fiece brad taiat pe care-l vad. Cateva crengute de brad rupte de la poale, sunt destul ca sa faca miros de cetina in casa.
      Ai uitat sa spui de colinde, fara de care nu exista Craciun.
      Acestea sunt traditii, doar traditii…Dupa cum vezi nici la aceste traditii nu avem puncte comune, asa ca nu-mi povesti mie de „…ne unim toti”. Asta e gargara ieftina. Traditia satului romanesc nu o poti suprapune peste traditia mall-ului.

      Crestinii nu vorbesc de „spiritul Craciunului”. Nu e nici un spirit. E o mare sarbatoare. A Nasterii Mantuitorului. Aceasta ai uitat sa mentionezi. E o sarbatoare crestina, in caz ca ai uitat, si e a lui Hristos, nu e a lui Budha sau altui asiatic sau arab.
      Care „intreaga omenire viseaza frumos”? Sa nu-mi spui ca arabii sarbatoresc Craciunul! Cam faci ciulama, mataluta, din toate astea. Ai sa-mi spui probabil ca suntem niste ingrati ca nu vrem sa simtim si spiritul Ramadamului la o adica.

      Craciunul nu e sarbatoarea sfarsitului de an, nu e „luna cadourilor”, nu e Mos Gerila, nu e pentru oricine, e doar pentru crestini sarbatoare. Si asta vreti sa ne-o furati? Sa o masluiti? Sa o faceti circ si bairam, party si chermeza?

      Maturizeaza-te! Lasa visarea si desparte grâul de neghina.

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 23, 2009 at 5:00 am

      ..ptiu!..”inapoia mea Satano”!Uite ce vrajeala si la inselatorii astia!Cu atita „toleranta” o sa ajungem o „casa de toleranta” !Stati pe site’urile voastre new-age si vedeti-va de shabaturile voastre !
      ps; Sf.Pavel spunea ca „..ereticului e pacat sa-i dai binete”

      Apreciază

    • andrei iulian said, on ianuarie 2, 2012 at 12:24 am

      Sincer imi dau lacrimile la sfarsitul vizionariiMultumesc!La multi ani!!

      Apreciază

  9. Radu said, on decembrie 22, 2009 at 4:30 pm

    Io-te-l pe Germain (nu si sfant):
    http://www.crystalinks.com/stgermain.html

    Apreciază

  10. Suflet Bun said, on decembrie 22, 2009 at 4:35 pm

    Daca veni vorba de colinde, cel cu pareri, iti recomand un frumos colaj cu Walt Disney:

    http://casatrezirii.blogspot.com/

    si un altul minunat, cantat de Bogdan Curta:

    http://www.trilulilu.ro/petreradu1/1794c4519302af

    Mai am, daca mai vrei 🙂

    Suflet Bun

    Apreciază

  11. stefan said, on decembrie 22, 2009 at 7:13 pm

    pt ‘suflet {?!?} bun’

    Bre omule … da mata de care sectar esti?
    Adica pe bune, om fii noi molcomi da prosti nu suntem… si serios inceteaza de a mai abera cu prostiile alea new-ageiste ca ni s-a luat.

    Apreciază

  12. nea Anderthal said, on decembrie 23, 2009 at 2:38 am

    Salutare,
    Referitor la „Mitrut” este un al 2’lea Bivolaru! Lasati-i pe „initiatii’ lui sa faca citeva sedinte de „pishoterapie” si citeva „golden-shower’uri” si o sa-si revina!DE CE VA MAI MIRA CA APAR „GURI” DE EGNUL ASTA? SUNTEM LA SFARSITUL LUI 2009 SI NE APROPIEMMM…etc..
    ps:INCA N-ATI VAZUT TOTUL !CIND O SA IASA „TARTORUL” LOR IN LUME SA VEDETI ACUM SHOW !

    Apreciază

  13. naayram said, on decembrie 23, 2009 at 7:52 am

    frate WITNESS sunt barbat.imi scriu numele cum vreau.pe tine sunt convins ca nu te cheama martor-cel putin eu imi scriu numele real de Botez nu imi iau alte nume-chiar ma numesc asa..iar tu
    OVIDIU daca vrei sa ne intalnim sa iti demonstrez ca nu suport manelele-sunt gata oricand.Daca va simtiti atacati cu ceva e treaba voastra.Si voi valahilor radeti de cate ori aveti ocazia de neamul meu rom.Si tocmai v-am aratat cum ne putem certa crestineste inainte de Craciun.Ca tot asa m-am certat si cu saccsiv-pentru ca se tot ia de tiganii care tigani l-au aparat si a fost insurat cu o tiganca-deci face parte din trupul mistic al natiei rome.
    SI DE UNDE STITI VOI PREALUMINATILOR CA LA SATANISTI SE SCRIU NUMELE INVERS?
    stiti ceva?sunteti neinfomati! Cunosc satanisti-si pot sa spun ca sunt oameni cu probleme materiale si spirituale …au ajuns asa din cauza ca asa zisii preoti ortodocshi isi indeplinesc MESERIA.Asta e tristul adevar-popii nostri sunt MESERIASI nu MAESTRII.Asa ca nu va mai luati de alte rase- uitati-va la ai vostrii.
    IN LOC SA FIM UNITI NE CERTAM! Stiti de ce? eu ma voi certa cu toti pe blogul asta oridecate ori va mai luati de tiganii mei!
    Sunt gata sa ma confrunt si direct cu oricine se mai ia de neamul meu! Sa va fie rusine! Va credeti rasa superioara si va bateti joc de oameni creati dupa Chipul Lui Hristos!
    Si saccsiv tot asa -are o poza pe blog cu niste pasari :
    https://saccsiv.wordpress.com/2009/01/07/tigani-tiganesc-tiganime-tiganizare-istoric-george-soros-deceniul-de-incluziune-sociala-a-rromilor-2005-%E2%80%93-2015-pro-tv-manelizare/

    Apreciază

  14. naayram said, on decembrie 23, 2009 at 8:05 am

    PAREREAMEA frate sa stii ca aia e o sarbatoare hindusa si se numeste Holi+este o sarbatoare a bucuriei+are vreo cateva mii de ani+oamenii se veselesc aruncand unii pe altii cu vopsele.nu vad de ce sa radem de altii cand si noi avem brad de craciun+doar se stie ca s+a introdus in Crestinism obiceiuri pagane.

    Apreciază

  15. naayram said, on decembrie 23, 2009 at 8:06 am

    PAREREAMEA frate sa stii ca aia e o sarbatoare hindusa si se numeste Holi+este o sarbatoare a bucuriei+are vreo cateva mii de ani+oamenii se veselesc aruncand unii pe altii cu vopsele.nu vad de ce sa radem de altii cand si noi avem brad de craciun+doar se stie ca s+a introdus in Crestinism obiceiuri pagane.

    http://www.telegraph.co.uk/travel/picturegalleries/6866598/International-Travel-Photographer-of-the-Year-2009-competition-winners.html?image=25

    Apreciază

    • parereamea said, on decembrie 23, 2009 at 4:53 pm

      Da, stiu si eu asta.
      Dar mie mi se pare aberant acest comportament tipic păgân.
      Dupa câte stiu eu, ca ortodox trebuie sa-mi respect trupul si infatisarea asa cum mi-a lasat-o Dumnezeu.
      Ce fac aia acolo? Se mazăcesc, se scălămbăie si venerează nu-ş’ ce idoli (draci) . Mie imaginea aia imi inspira o atmosfera drăceasca. Sărbătoarea bucuriei? Adica a dezmăţului?
      Obiceiurile spoitului fetei si trupului (machiajul), bortitul urechilor, nasului si restul porcariilor de la hindusi ne vin.
      Asta e cultura/religia lor, treaba lor.
      Eu doar am avut o reactie de oroare la vederea acelei imagini si am vrut sa o arat si altora.
      Nu am râs de ei. Nu e nimic amuzant pentru mine. Am pus-o aici considerând ca ar fi interesant să o vadă şi altii.
      Nu pot admira acest tip de oameni si comportament in veci.
      Cum poti compara bradul de Crăciun cu obiceiurile hinduse? Atmosfera de Crăciun cu ce fac aia acolo?

      Apreciază

  16. Mihaela said, on decembrie 23, 2009 at 2:01 pm

    @Suflet bun,
    Hai să lămurim puţin lucrurile, deoarece observ că voi, cei cu credinţe de tip new-age, le cam încurcaţi.
    1.Chiar nu observaţi că veniţi şi comentaţi , fără a avea măcar o vagă idee despre ortodoxie. Mă întreb atunci, cum puteţi face judecăţi asupra a ceva ce nu cunoaşteţi.
    2.Dacă aţi fi cunoscut ortodoxia, aţi fi înţeles multe, inclusiv că aici se critică fapte , nu oameni. Se scriu articole (documentate) despre tot felul de lucruri care se practică, care sunt mediatizate cu multă tenacitate şi care pot rătăci pe creştini. Deci, nu respingem pe nimeni, respingem doar acţiuni. Şi atunci când omul rătăcit se încăpăţânează să rămână în starea lui, da, nu ne întovărăşim cu el. Dar nu pentru că l-am urî, ci tocmai fiindcă el nu caută prietenia noastră.
    3.Iubirea noastră ai putea-o afla dacă ne-ai ştii. Deşi ea pare asprime, este iubire, căci ne doare de fraţii nostri rătăciţi şi ne rugăm Domnului să-i lumineze.
    4.Nu insist aici, fiindcă au spus şi alţii, că spiritul sărbatorii Naşterii Domnului nu stă în supermarketuri, malluri, etc. Ci în bucuria de a prăznui (ceea ce nu înseamnă ghiftuire şi băutură) întruparea Adevărului salvator. Fără să te superi pe mine, Iubirea nu este doar un vis pe care să-l visăm 1 dată sau de 2 ori pe an.
    5.Şi tu (la fel ca şi alţi adepţi new-age) eşti tenace în dorinţa de a ne demonstra ce lipsiţi de dragoste suntem – cuvinte, linkuri… Ai venit aici ca oaspete, asadar respectă casa în care ai păşit şi nu încerca să o aranjezi după propriile-ţi idei. Dacă ne-am fi dorit ornamentele tale, veneam noi la tine ca să ne inspirăm.
    Domnul să te lumineze!

    Apreciază

    • Suflet Bun said, on decembrie 23, 2009 at 10:16 pm

      Am ajuns aici ca vizitator. Sunt o EA de peste 65 de ani, ma consider o buna crestina, iar linkurile ce am dorit sa le impartasesc cu dv de sfintele sarbatori le-am primit la randu-mi de la nepotii si copiii mei, care probabil ca au varsta multora dintre dv.Nu fac parte din nici un grup new age, nu il cunosc pe Mitrut, insa ideile din filme mi-au placut.Eu vreau sa privesc partea frumoasa si nu ma voi schimba pentru nimeni la varsta pe care o am si nu inteleg de ce aceste reactii la ceea ce am scris si la colindele pe care am dorit sa vi le daruiesc.

      Va rog sa ma iertati de curajul de a patrunde in acest spatiu. Voi pleca si voi cauta sa nu mai intervin pe viitor.

      Va doresc pace in suflete si in viata, un Craciun plin de bucurii , cu miros de paine coapta ,cozonaci si brad.
      Da, doamnelor si domnilor, ma consider cu adevarat un Suflet Bun. Angela Dumitriu este numele meu.
      Ramaneti cu bine.

      Apreciază

  17. naayram said, on decembrie 23, 2009 at 7:15 pm

    TUTENES frate , cuvantul„ rom„ are acoperirre in realitate-stiu ce spun – pt ca sunt ROM.Am si dovezi.Cuvantul valah nu l-am folosit peiorativ.

    Apreciază

  18. naayram said, on decembrie 23, 2009 at 7:25 pm

    PAREREAMEA ; de ce iti pare „aberant acel comportament de tip pagan?„ pai romanii sunt mai buni?daca nu stii nimic despre o natie cum o poti denumi pagana?de ce e pagana?pt ca nu sunt crestini?pai si ei ne numesc pagani pe noi…nu apar hinduismul -stramosii mei au fost hindusi, dar ar trebui sa ne vedem pe noi..

    BRADUL DE CRACIUN ESTE UN SIMBOL INDO-EUrOPEAN PAGAN.NU ARE LEGATURA CU CRESTINISMUL.ESTE SIMBOLUL ARBORELUI LUMII-AXUL LUMI SAU MUNTELE COSMIC ..mai citeste si dupa aia o sa intelegi..bradul de craciun este un element pagan absorbit de crestinism ca si serbarea Cinzecimii in ziua de Rusalii-ziua rozelor-sarbatoare pagana.

    Apreciază

  19. naayram said, on decembrie 23, 2009 at 7:41 pm

    De ce decoram bradul de Craciun? Obiceiul provine probabil de la egipteni, care isi ornau casele cu frunze de palmier in ziua solstitiului de iarna. Obiceiul a fost preluat de romani, care au folosit, in locul palmierului, brazii.

    http://www.obiceiuri-si-traditii.myforum.ro/-vp45.html

    Apreciază

  20. gil said, on decembrie 24, 2009 at 2:41 pm

    nairame este tare destept si sti multe,dar nu sti ce e cel mai important si te vad cam certaret,uite asa sant romanii prosti si ne bucuram sa ne destepti tu

    Apreciază

  21. Mihaela said, on decembrie 24, 2009 at 3:29 pm

    @ Suflet bun,
    Va rog, cu sinceritate, sa nu dramatizati. Daca cititi cu sufletul deschis ceea ce am scris , veti observa ca nu aveti motiv sa dramatizati.
    Si eu va urez sa praznuiti sarbatoarea Nasterii Domnului cu bucurie si daruire!
    PS. Eu nu imi permit sa decid daca sunteti/ nu binevenita aici. Personal, va astept oricand, chiar si daca nu-s de acord cu ideile dvs. Doamne ajuta!

    Apreciază

  22. timisorean1 said, on decembrie 24, 2009 at 6:47 pm

    @naayram

    explica-ne ce inseamna sa te confrunti direct cu cineva cu care nu esti de acord? asta ca sa nu judec la gramada ca doar stim ce inseamna la tigani confruntarea directa

    referitor la neamul tau parerea mea este ca tiganii au facut cel mai mult rau poporului roman de cand exista acest popor. am fost sub romani, turci, tatari, unguri, etc dar de cand a inceput tiganizarea/manelizarea poporul roman(nu stiu exact ce procent dar semnificativ oricum) a decazut foarte mult

    nu te mai mintii ca saccsiv face parte din trupul mistic al natiei tiganesti. parca am citit ca e posibil sa fi fost influentat prin vraja sau alte chestii din astea. auzi trup mistic…

    lasa-ne cu rrom/rromi

    Apreciază

  23. […] Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de deci… […]

    Apreciază

  24. […] Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de deci… […]

    Apreciază

  25. vasile said, on ianuarie 25, 2010 at 2:22 pm

    de ce sa mai las un comentariu daca nu apare ca toate celelalte??

    Apreciază

  26. CrisF said, on februarie 27, 2010 at 9:37 pm

    Va rog s-o scoateti pe dna Holdevici din articol si sa cercetati mai bine cand denigrati pe cineva. Dansa nu are nicio legatura cu religia sau alte practici spirituale, nici cu reincarnarea, cu nimic. Nu am idee de dna Mitrofan sau dl Manzat, insa la dna Holdevici stiu sigur ca nu practica altceva decat ceea ce au dovedit zeci de mii de studii stiintifice si nu amesteca acest lucru cu religia. Hipnoza dansei este o relaxare in care ti se spune sa respiri, sa te calmezi si sa nu-ti mai faci griji ca pica drobul de sare, ca sa faci fata stresului stiinta a dovedit deja ca in hpnoza subiectul nu poate face nimic impotriva vointei, iar dansa preda tehnici de rezistenta in fata stresului, ca sa nu mai faca oamenii ulcer de la atata anxietate. Iar terapia cognitiv-comportamentala are in spate zeci de mii de studii clinica (cognitive-behavioural therapy) in jurnale de medicina din toata lumea, pentru ca adat rezultate in anxietati, depresii, agorafobii, etc. Prin alaturarea dansei cu restul refuzati ajutorul pe care poate l-ar primi niste oameni normali cu mici probleme (care cu toata credinta in D-zeu, nu mai ies din casa din cauza agorafobiei), dar aici pot vedea ca e un pacat sa faci psihoterapie cognitiv-comportamentala.

    Apreciază

  27. […] Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de deci… […]

    Apreciază

  28. […] Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de deci… […]

    Apreciază

  29. […] SACCSIV = https://saccsiv.wordpress.com/2009/12/22/comentariul-zilei-22-12-2009-paganismul-este-imbratisat-de-d… […]

    Apreciază

  30. […] Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de deci… […]

    Apreciază

  31. […] Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de deci… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.