SACCSIV – blog ortodox

Preotul Ciprian Mega (autorul „Pântecul desfrânatei”) pe covorul roșu la Moscova, la ”BRICS FILM FESTIVAL 2024” (sub patronajul lui Nikita Mihalkov) cu filmul ”21 de rubini”

Posted in FILM ARTISTIC, filme, Moscova, RUSIA by saccsiv on aprilie 21, 2024

Sursa: https://solidnews.ro/dorel-visan-laura-si-ciprian-mega-pe-covorul-rosu-la-moscova-filmul-21-de-rubini-selectat-de-catre-nikita-mihalkov-pentru-oscarul-brics/

Aseară la Moscova a fost deschiderea de gală a festivalului ”BRICS FILM FESTIVAL 2024”, sub patronajul marelui actor și regizor rus Nikita Mihalkov. Festivalul de la Moscova este al doilea ca vechime și prestigiu din lume, după cel de la Veneția, dar acum doi ani i s-a retras acreditarea sub motivația sancțiunilor dictate din cauza războiului ucrainean. În concurs participă 320 de filme din întreaga lume, dar noi avem bucuria ca filmul ”21 de rubini”, regizat de către preotul ortodox Ciprian Mega, să fi fost selectat printre cele 9 filme finaliste, iar eu am primit poze de la evenimentul de deschidere, unde au fost invitați de onoare și românii noștri.

În imagini îi puteți vedea pe marele și dragul nostru Dorel Vișan care, împreună cu părintele Mega, o încadrează pe covorul roșu pe producătoarea filmului, Laura Mega. De asemenea apare și Nikita Mihalkov, câștigător de Oscar, azi în vârstă de 78 de ani, dar și celebra Maria Zakharova care, deși are treabă doar cu politica externă, a fost invitată să prezinte un mesaj oficial. În altă poză o puteți vedea pe Zakharova întreținându-se chiar cu Ciprian Mega, iar eu am glumit cu părintele întrebându-l dacă rusoaica i-a pomenit în discuție pe Iohannis, Ciolacu sau Ciucă. El mi-a răspuns că nu, și mi-a întors gluma zicând că l-a întrebat totuși ”cine-i Coldea”! De fapt, în discuția cu Zakharova s-a pus problema faptului că, în mod spectaculos, filmul românilor noștri reușește să participe în concurs, în ciuda faptului că Putin apare și înjurat în anumite scene, ceea ce e de neconceput în condițiile de cenzură maximală instituită pe această temă în Rusia.

Așadar prieteni, trebuie să pricepeți că e un eveniment deosebit nu doar pentru cinematografia românească, dar, pentru că ”21 de rubini” este o sinteză excepțională a situației din România, dominată de către Statul Paralel și de condiția noastră de colonie, prezentarea filmului românesc în concurs va genera dezbateri importante, inclusiv de ordin geopolitic.

Să le ținem pumnii românilor noștri și să sperăm la un premiu important! HAI ROMÂNIA!

Cozmin Gușă 

P.S. Reiau aici comentariul meu despre film, deși nu e de tip profesionist cred că vă va ajuta să vă conectați mai bine la atmosfera creată de filmul românesc la acest festival.

COZMIN GUȘĂ: ”21 DE RUBINI” ȘI O MARCĂ A ROMÂNIEI: ”NOI NE HRĂNIM CU TRĂDAREA, DOMNIȘOARA PROCUROR!”

„Aseară am reușit să văd ”21 de rubini”, filmul scris și regizat de către preotul ortodox Ciprian Mega. Nefiind decât cinefil, și nu critic de film, nu pot să mă lansez în aprecieri de specialitate, dar țin să vă comunic pe scurt de ce mi-a plăcut filmul și-l consider o realizare importantă și utilă, deci de văzut de către cei ce vor să priceapă mai bine culisele infamante ale politicii, justiției, corupției, relației cu SUA-UE, respectiv cauzele decăderii din interiorul BOR”, scrie, pe Facebook, analistul politic Cozmin Guşă.

„Cel mai important lucru de semnalat este legat de cunoașterea profundă pe care Ciprian Mega o are referitor la jocurile de putere subterane din România ultimilor ani, respectiv asupra caracterului și comportamentului decidenților ale căror personaje sunt prezente în film, printre care o să-i regăsiți pe Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel, Laura Kovesi, Alina Bica, Florian Coldea, procurorul Portocală, episcopul Sofronie, diverși alți lideri naționali sau locali. Povestea producției se țese în jurul unei domnișoare procuror, aleasă de către SUA-UE ca să fie promovată reprezentându-le interesele oneroase, fiind însă prinsă în chingile presiunilor șefilor din serviciile secrete românești, și de-aici o serie de întâmplări și răsturnări de situație, ce relevă corect marasmul pe care-l provoacă și trăiesc șefii ”coloniei numită România”, alături de ”supușii” lor aflați în căutare de soluții de viață într-un mediu concentraționar.

Decăderea vieții spirituale este surprinsă prin relatarea detaliilor de tip pidosnic ale relaționării în interiorul BOR, iar asta ar fi partea cea mai dureroasă a filmului, dar binevenită în scopul de a încerca blocarea exceselor prin expunerea lor, lucru pe care Ciprian Mega și l-a propus și l-a și reușit. Securismul ce ne-a schilodit existențele în ultimele decenii este corect reprezentat și perceput prin acțiunea filmului, iar slugărnicia în fața șefilor euroatlantici este expusă în mod concret de-a lungul întregii narațiuni.

Distribuția și interpretarea actorilor este de excepție, de la cea internațională reprezentată prin Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabeta Pellini, la cea românească, unde îi veți regăsi pe Dorel Vișan, Magda Catone, Răzvan Vasilescu, Carmen Tănase, Manuela Hărăbor, Dana Rogoz, Adrian Văncică, Mihai Sandu Gruia, Constantin Dinulescu, ba chiar Loredana Groza și Daniel Buzdugan, respectiv Corina Moise, interpreta rolului principal.

Către finalul filmului, personajul lui Dorel Vișan, un fost primar corupt, pușcăriaș și învechit în rele, are un monolog extraordinar, cu valoare de lecție pentru noii potentați, prin care sintetizează jocul subteran puturos ce-a dus la decăderea societală a României. Marchez aici replica plastică prin care este descrisă complicitatea tuturor întru hoție, ”Ne-ați prins la furat lemne din pădure, dar și voi v-ați încălzit la foc!”, respectiv pe cea care sintetizează una dintre mărcile românești care ne-a retrogradat de-a lungul timpului: ”Noi românii ne hrănim cu trădarea, domnișoara procuror!”

Filmul ”21 de rubini” rulează în cinematografe, îi felicit pe toți cei implicați pentru profesionalism și curaj, vă invit deci să-l vizionați, merită din plin!”, scrie Guşă.

 

Comentariu saccsiv:

N-am vazut filmul.

Mai jos e un trailer:

 

Despre Dorel Visan n-am o parere buna:

Video: Dorel Vișan în emisiunea Ancăi Alexandrescu („Culisele Statului Paralel”) de pe Realitatea plus

Insa, poate ca actor o fi jucat bine.

Preotul Ciprian Mega este atacat de multi:

Preotul Ciprian Mega: Homosexualitatea a devenit criteriu de promovare în multe zone din BOR

„Pântecul desfrânatei” o puteti citi la:

Dă clic pentru a accesa Ciprian-Mega-Pantecul-Desfranatei-Cronika.pdf

Celebrul regizor și actor rus Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar pentru filmul Soare înșelător., a prezentat în emisiunea sa, Besogon TV, teoria Ferestrei Overton, considerată prototipul tehnologiei manipulării opiniei publice:

Fereastra OVERTON sau cum prin inginerie sociala se ajunge de la “ilegal – de neacceptat” la “legal – interzis de criticat”

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 21, 2024 at 3:04 pm

    Dezmăț ezoterist la Trinitas TV, cu Dorel Vișan în rolul principal:

    ”Noi nici nu cunoaștem viața lui Iisus de la 12 ani până la 30. A fost scoasă din Evanghelie.”

    Părintele Dan Bădulescu, despre Dorel Vișan:

    ”El se mai consideră creștin ortodox?”

    https://m.activenews.ro/cultura-biserica-ortodoxa/Dezmat-ezoterist-la-Trinitas-TV-cu-Dorel-Visan-in-rolul-principal-Noi-nici-nu-cunoastem-viata-lui-Iisus-de-la-12-ani-pana-la-30.-A-fost-scoasa-din-Evanghelie.-Parintele-Dan-Badulescu-despre-Dorel-Visan-El-se-mai-considera-crestin-ortodox-186794

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 21, 2024 at 3:18 pm

    Apreciază

  3. Felix said, on aprilie 21, 2024 at 4:02 pm

    Sfantul Nicolae Velimirovici
    Secerisul Domnului

    RECOLTA A DOUA

    Acolo unde poate fi aflata

    Domnul Hristos ne-a spus:
    “Unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu” (Ioan 12:26).
    Unii teologi interpretează aceste cuvinte fără echivoc, adică ca pe o promisiune din partea lui Iisus că urmașii Săi credincioși vor fi cu El în Rai.
    Acest lucru ar fi fost plauzibil in cazul, in care nu ar fi prea simplist rezolvat, daca luam aminte la marea rugăciune a lui Iisus în ajunul Jertfei Sale:
    “Parinte, vreau ca acolo unde sunt Eu sa fie impreuna cu Mine si cei pe care Mi i-ai dat, ca ei să vadă slava Mea pe care Mi-ai dat-o Mie”
    (Ioan 17:24).
    Dar nu este de ajuns ca sa ne lamurim.
    Căci Cel ce le-a promis urmașilor Săi slava le-a prezis și chinurile

    pe care le vor suferi.

    Următoarele versete le completează pe cele de mai sus:
    “Destul ii este ucenicului să fie ca învățătorul său și slujitorului să fie ca stăpânul său.
    Dacă pe stapanul casei l-au numit Beelzebul, cu cat mai mult pe casnicii lui?” (Mat. 10:25).
    Și iarăși: “Dacă M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni” (Ioan 15:20). “Și veți fi urâți de toți din pricina numelui Meu” (Mat. 10:22).
    “Vine ceasul cand oricine vă va
    ucide sa creada că astfel Îl slujește pe Dumnezeu” (Ioan 16:2).

    Să ne uităm la locul în care Iisus a locuit de la Naștere până la Inălțare, și apoi să comparăm unde au fost apostolii Săi în acea perioadă.
    S-a născut în pace și în sărăcie. Apoi a fost prigonit de Irod, a fugit în Egipt.
    Hristos a trăit și a crescut în înțelepciune până la slujirea Sa de Invatator.
    El a postit timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de Satana.
    Învățător și făcător de minuni, Hristos a lucrat neobosit.
    S-a refugiat în pustiu și și-a petrecut nopțile în rugăciune.
    S-a bucurat alături de cei care s-au bucurat, la sărbătoarea nunții, când a fost primit ca oaspete, s-a bucurat de imensitatea mării, de pajiștile înflorite și de lanurile de grâu, mereu sublime, curate și simple.
    A plâns împreună cu cei care plângeau și plângea împreună cu cei care plângeau.
    Lui i-a fost sete și sete de mantuirea omului.
    Hristos i-a vindecat pe cei bolnavi,
    i-a hrănit pe cei flămânzi, plin de mila și i-a sprijinit pe cei infirmi, i-a iertat pe toți și i-a învățat pe toți.
    Hristos a fost cinstit și iubit de oameni.
    Liderii poporului L-au persecutat torturat și, în cele din urmă, L-au ucis.
    A murit pe Cruce, a coborât la iad, a salvat un număr mare dintre cei robiti, păcătoși care s-au pocăit.
    Hristos întru slavă, S-a înălțat la cer cu putere și Și-a luat locul împărătesc de-a dreapta Tatălui în strălucirea și măreția care I-au aparținut de la crearea lumii.
    Acum, să vedem unde au fost apostolii Săi.
    Într-adevăr, ei au fost acolo unde a fost El, dar fiecare în felul său, cu darul său.
    Muncitorii și artizanii, prin muncă cinstită, în sudoarea frunții lor, L-au slăvit.
    Locuitorii deșertului, pustnicii în singurătate, prin post și rugăciune, L-au urmat pe Iisus.
    Preoții nevoitori si făcători de minuni au predicat oamenilor învățăturile Sale.
    Binefăcătorii și ctitorii au ajutat Biserica Sa și pe frații săraci.

    Cuviosii regi si principi si-au condus puterea cu frica de Dumnezeu, au judecat poporul drept in numele Lui, au zidit manastiri pentru slava Sa, ingrijindu-se de mantuirea sufletelor si a poporului lor.
    Misionarii au umblat în jurul lumii și au semănat semințele învățăturii Sale.
    Mărturisitorii in încercări și in temnițe au suferit pentru numele Lui.
    Mucenicii, murind, L-au lăudat.
    Cei smeriți și blânzi I-au imitat smerenia și blândețea.
    Cu inima curată, cu Dumnezeu în sufletele lor, s-au aflat noi urmași ai Lui.
    Făcătorii de pace, cu pacea Sa în ei înșiși, i-au împăcat pe frați și au adus tot intelegerea intre oameni.

    Cei persecutați, calomniați de dragul Lui, au suferit cu răbdare și curaj,
    i-au infruntat pe păgâni și pe eretici. Arhipastorii și înțelepții au scris cărți despre Hristos și despre regulile căii creștine spre Împărăția Cerurilor. Sfinții apostoli, și după ei, timp de multe secole, sfinții egali cu apostolii, au fost in toată lumea, peste tot, au fost ” cu ravna pentru toți”.
    Toți erau acolo unde era si Hristos, aflandu-I urmele și urmându-L pe pământ.
    Mulți abia la sfârșitul vieții lor au coborât de pe calea larga a lumii și au intrat pe calea Sa îngustă, care duce la viață, la viața adevărată.

    Toți cei care s-au jertfit in veacul pământesc pentru Domnul Hristos sunt acum în Cer, unde este El.
    Toți contemplă slava Fiului lui Dumnezeu și, văzând-o, ei înșiși “strălucesc ca niște stele”.
    De unde știm asta?
    Cunoașterea noastră este încredintata, pentru că de la El, avem promisiunea și învățătura Sa. Și totuși, știm acest lucru din experiența veche de secole a Bisericii, căci prin providența lui Dumnezeu, sufletele celor drepți
    s-au arătat în mod repetat oamenilor de pe pământ: în boală, în singurătate, în închisoare, in chinuri, în încercările războiului, în necazuri, pentru a vindeca, alina, încuraja, avertiza, învăța și îndruma pe calea cea bună.
    Din ce alt motiv îi slăvește atât de solemn Biserica Ortodoxă pe apostolii, sfinții, plăcutii și mucenicii lui Hristos, si se roagă lor și le cere ajutorul?
    Biserica face acest lucru pentru că are dovezi că sunt vii și biruitori în Cer, Biserica pământului a revelat acest lucru prin descoperire de la Biserica Cerului.

    Numele lor umplu o parte semnificativă a Cărții celor Vii și nu există un număr pentru ei.
    Sfantul Ioan Teologul, in minunata Apocalipsa prmita pe insula Patmos, a văzut o oaste îngerească și primate ale Bisericii din Cer.
    “Și numărul lor era zeci de mii de zeci de mii și mii de mii” (Apoc. 5:11/Daniel 7, 10).

    Numărul puterilor ingeresti, desigur, a depășit numărul sufletelor umane, dar trebuie să fi fost deja uriaș în acele zile.
    Sfantul Ioan Evanghelistul continua sa spuna:
    “Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor care au fost ucisi pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care o aveau”.
    Iar ei au strigat cu glas mare, zicând:
    “Până când, Stăpâne sfinte si adevarate, oare nu judeci și nu răzbuni sângele nostru?” (Apoc. 6:9-10).
    Sufletele celor neprihăniți martirizati locuiesc lângă Domnul și vorbesc cu El, nu dorm în țărâna pământului, așteptând sfârșitul lumii, ca abia apoi să se trezească la viață, după cum eronat ne învață unii eretici.

    Viziunea Teologului, Sfantul Ioan Evanghelistul citat aici, se aplică cu siguranță creștinilor din vremea sa, dar si celor din secolele următoare.
    Și cât de mare este numărul lor!
    Și dacă socotim toate generațiile de creștini în cele trei secole de persecuție a credincioșilor înainte de proclamarea libertății Bisericii de către împăratul Constantin?
    Poporul creștin din Împărăția Cerurilor a devenit nenumărat.
    Atât de mult sânge varsat!
    Câte jertfe pentru Hristos!
    De la Protomartirul Ștefan și nu numai, prin secole de persecuție a Bisericii din partea iudeilor, din partea lui Irod și mai ales de la cruzii cezari romani: Nero, Decius, Dioclețian, Maxențiu și mulți alții! Numai în catacombele romane sunt îngropate multe mii (unii cred milioane) de creștini.
    În Nicomidia, 20.000 de creștini au fost arși în biserica într-o singură zi.

    Dar, pe lângă oastea mucenicilor pentru Hristos, au fost un număr mare de plăcuti ai lui Dumnezeu, care, deși nu au primit martiriul prin foc și prin sabie, s-au nevoit cu credință și nădejde că vor fi primiți în marea Împărăție a lui Hristos Dumnezeului nostru!
    Și toate acestea pentru cincisprezece generații creștine, de la Apostoli pana la marii Părinți ai Bisericii.

    Într-adevăr, aceasta este marea recoltă a Domnului.

    Conversația a doua:

    – Vreți să mă întrebați despre ceva, frații mei cinstiți, insa aș vrea eu să vă întreb.

    Oamenii au întotdeauna mai multe întrebări decât răspunsuri.
    Întrebați-mă mai întâi și apoi vă întreb si eu.
    Întâlnim mulți oameni care cred în Dumnezeu, dar neagă existența diavolului.
    Credem că aceasta este o iluzie și chiar o abatere de la credința ortodoxă.
    – Aveti dreptate, frați cinstiți, eroarea și neînțelegerea aceasta mentionata de voi, este o cădere de la Evanghelie și de la credința ortodoxă.
    Cine nu crede în existența diavolului nu se luptă cu el.
    Iar pentru diavol acestia sunt mai prețioși decât toți, pentru că dacă nu cred în diavol și în acțiunile lui, diavolul poate să-și îndeplinească în mod liber lucrarea sa ucigașă.

    Dacă diavolul nu ar exista, atunci tot răul ar trebui să fie atribuit lui Dumnezeu, și toate relele și toate păcatelor.
    E înfricoșător să mă gândesc, frații mei.
    Căci în acest caz, Dumnezeu ar fi atât adevăr, cât și fals, lumină și întuneric.
    Da, Dumnezeul nostru sfânt, de trei ori sfânt, ar fi atunci un zeu, cât și un diavol, asa cum il percep păgânii, iar acest lucru este absurd. Cum ne-ar lumina Biblia atunci?
    Și care ar mai fi rostul Evangheliei și al cuvintelor lui Hristos despre demoni?
    Și despre puterea Lui asupra duhurilor rele ale întunericului?
    Ce ar trebui să facem cu Noul Testament și cu marea experiență a sfinților din antichitate până în prezent?
    Vom rupe din Molitfelnic paginile pe care sunt scrise rugăciunile sfinților pentru exorcizarea demonilor din cei posedați și a altor oameni bantuiti? Atunci ar trebui să rupem din Molitfelnic rugaciunile de exorcizare dimpreună cu excluderea a cea mai mare parte a Noului Testament.

    La Botez, preotul este auzit întrebându-l pe catehumen:
    “Te lepezi de Satana și de toate lucrările lui și de toți îngerii lui?” Această întrebare se repetă de trei ori, iar răspunsul se repetă de trei ori: “Ma lepad!”
    Atunci preotul poruncește:
    “Suflă și scuipă-l pe Satana”, apoi întreabă:
    “Te-ai unit cu Hristos?”
    Alta intrebare:
    Si crezi Lui?”
    Răspunsul este:
    “Cred Lui și ca Unui Imparat si Dumnezeu.”
    Așa cum într-o operație chirurgicală a unor bolnavii puroiul curge din trupul omenesc și sânge nou și sănătos se revarsă în trup, tot așa la Botez diavolul este alungat din persoana care primeste Botezul, iar Hristos cu Tatăl și Duhul Sfânt vine si Isi face lacas in inima celui botezat.

    La Botez, ne lepădăm de diavol și ne unim cu Hristos.
    Una e să-l renegi pe diavol, dar alta e să nu recunoști ca exista diavol.
    În primul caz, obținem un bilet de intrare în Împărăția Cerurilor, iar în celălalt rupem acest bilet.
    Ah, frații mei, ce tragedie se afla in ascensiunea omului spre marile vârfuri și abisuri fără fund il pandesc!
    Oamenii iubesc zonele joase și apele puțin adânci.
    Înălțimile și adâncimile nu-s percepute de capetele lor.
    De aceea, mulți neagă două lucruri: Dumnezeirea lui Hristos și existența diavolului.
    Vor egalitate și simplitate.
    Și de îndată ce oamenii încearcă să simplifice ceva, complică totul. Dacă oamenii ar crea lumea, ar crea doar paturi plate pentru varză și coline pentru picnicuri.
    Și este ciudat pentru ei de ce ar trebui sa aiba nevoie sa-si bata capul cu înălțimi dumnezeiesti și cu adâncimi infernale!

    Cei care resping Dumnezeirea lui Hristos resping Dragostea lui Hristos Dumnezeu pentru oameni; iar cei care neagă existența diavolului îl calomniază pe Dumnezeu, pentru că îl fac pe Dumnezeu prima cauză a răului.
    Dușmanii creștinismului confuzeaza tendentiosi randuiala creștinilor ortodocsi prin aceste două negări.
    Și naivii cad in plasa si inghit ca pelicanii momeala lor.
    Nu mă lăsați sa continui, frații mei cinstiți, citiți Evanghelia și înțelegeti că prima și cea mai importantă lucrare a Mantuitorului a fost aceea de a-l birui pe Satana.

    Alungarea demonilor din cei posedați este o minune a minunilor pe care niciunul dintre oameni nu a reușit să o facă.
    Și astăzi este posibil să alungăm demonii, dar numai în numele lui Hristos.
    Printre noi sunt mulți martori în viață care au văzut cum oamenii îndurerați si posedati au fost vindecați în mănăstirile ortodoxe prin rugăciune și post.
    Cazul din tinutul Gadarenilor a fost repetat de multe ori în istoria Bisericii lui Hristos.
    Și se repetă până în ziua de azi. Hristos a încredințat cinci ascultări Apostolilor Săi și, prin ei, Păstorilor Bisericii Ortodoxe!

    Acesti Păstori trebuie:

    Sa evanghelizeze, sa predice
    – sa vindece bolnavii,
    – sa curete pe cei leproși,
    – să învie morții și
    – sa alunge prin exorcizare demonii (Matei 10:8).

    Aceste cinci slujiri au fost prin transmise prin Biserica de către Apostoli ca Legământ/Testament al Domnului Hristos, iar Biserica a îndeplinit Legamantul continuu și neobosit timp de 2.000 de ani.
    Cel care taie aceasta randuiala mult prețuita a Bisericii este un dușman al sufletelor crestinilor ortodocsi.
    Oricare dintre preoți crede că este suficient doar să predice Evanghelia, acesta împlinește doar o cincime din ceea ce a poruncit Domnul Hristos.

    Nu ne-a spus Domnul Hristos Însuși că alungarea demonilor este un semn al venirii Impărăției Cerurilor?
    “dacă am alungat demonii prin Duhul lui Dumnezeu, bineînțeles că Împărăția lui Dumnezeu a ajuns la voi” (Mat. 12:28).
    Că prima și cea mai importantă sarcină mantuitoare a Sa a fost să strice lucrarea diavolului, care până atunci a ținut această lume în puterea sa ca stăpân al casei sale, asa cum este clar declarat de Însuși Domnul:
    “Cum poate cineva să intre în casa celor unui om puternic și să-i jefuiască lucrurile dacă nu-l va lega mai întâi pe cel puternic? Și atunci îi va jefui casa” (Mat. 12:29).

    Cel ce neagă această lucrare principală a lui Hristos de exorcizare a demonilor din cei posedati, se leapada de Hristos, iar cel ce neagă existența diavolului, diavolul nu-l va uita și îl va aștepta în mrejele sale.
    Unul ca acesta se distruge pe sine, si nu poate fi roada buna pentru secerișul lui Hristos.
    Căci cine îl poate împiedica pe Domnul Hristos să facă ceea ce a intenționat?
    Chiar și în vechime, Hristos a spus despre Sine:
    “Sfatul Meu intreg va ramane și orice voi dori, voi face” (Isaia 46:10).
    Auziți acestea, frații mei preaiubiți?

    Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать

    https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodni/#0_3

    Apreciază

  4. dante said, on aprilie 21, 2024 at 4:30 pm

    A tunat si s-a adunat: numai unu si unu….mai lipseste Sosoaca din regie, sau poate o fi in staful tehnic. Pai ia uitati-va voi cu cine face echipa si in film si in viata privata preotul Mega, acest haiduc al clerului romanesc, taman cu ratacitul samanist Dorel Visan, cel care aducea hule si punea sub semnul intrebarii existenta Lui Iisus Hristos.
    Se spune in articol ca : „….Decăderea vieții spirituale este surprinsă prin relatarea detaliilor de tip pidosnic ale relaționării în interiorul BOR, iar asta ar fi partea cea mai dureroasă a filmului, dar binevenită în scopul de a încerca blocarea exceselor prin expunerea lor, lucru pe care Ciprian Mega și l-a propus și l-a și reușit….”
    Pai decaderea vietii spirituale vine intr-adevar prin slujbasii Bisericii, insa tu ca preot sa vii si sa alegi dintre toti actorii pe acest indracit de Visan mi se pare o mare doza de fariseism. Ce pacat este mai mare, hula adusa Mintuitorului sau pidosnicia unora dintre ierarhi? Parerea mea este ca acest popa Mega, este cu treaba prin BOR si face parte dintr-un program mai amplu al destabilizarii Bisericii. Este o vorba veche romaneasca: „spune cu cine te asemeni ca sa-ti spun cine esti”!
    Astept cu nerabdare o recenzie profunda pe baza filmului din partea altui mare actor si mim Dan Puric sa vina si sa ne explice cum numai el stie mesajul acestui film din Postul Pastelui.

    Apreciază

  5. Felix said, on aprilie 21, 2024 at 5:29 pm

    Oare n-a fost Biserica Ortodoxa din totdeauna formata din oameni cu tot cu neajunsurile lor si pacatele lor morale ca si pana acum?!

    De cand pacatele morale ale oamenilor Bisericii intineaza Biserica astfel incat sa aibe nevoie de o „exorcizare publica” sub egida unui Mega(loman)?
    Referitor la pacatul ereziei a avut cumva vreun lapsus Mega de nu l-a scos pe tapet?!

    Inversarea rolului meu ca membru al Trupului Bisericii – acela de a o „exorciza public de pacate morale” in loc de a cauta eu alinare si vindecare prin harul Tainelor, cu alte cuvinte refugiu si adapost in Sobornicitatea Trupului Bisericii, mi se pare o anarhie trufasa precum substituirea lui Mega in locul Capul Trupului Bisericii – Hristos – Care in acelasi timp este si Capul fiecarui crestin ortodox ca celula a Trupului Bisericii!

    Daca ar fi regizat Mega un film in care sa oglindeasca gravitatea pacatului ereziei ecumenismului ca inaintemergator a lui antihrist ar mai fi avut la fel de mult succes si hosanale cantate peste hotare?!

    Sau ar fi fost marginalizat ca un ostracizat?!

    Intreb si eu pentru un vecin care e nedumerit….

    Sfantul Iustin Popovici scrie in acest sens:

    Dar e o realitate evanghelică în cursul istoriei:
    Biserica e plină şi prea-plină de păcătoşi.
    Nu cumva aflarea lor în Biserică micşorează, vatămă, desfiinţează sfinţenia ei?
    Nu, nicidecum şi în nici un fel.
    Fiindcă neîmpuţinată şi neschimbată este sfinţenia Domnului Iisus – Capul ei, şi a Duhului Sfânt – su­fletul ei, şi a Dumnezeieştii ei învăţături, şi a Tainelor ei, şi a faptelor ei bune.
    Biserica îi rabdă pe păcătoşi, îi acoperă sub aripile ei şi îi învaţă, ca să-i trezească şi să-i îndemne la pocăinţă, la însănătoşire şi schimbare la faţă duhovnicească; iar ei nu împiedică Biserica să fie sfântă.
    Numai păcătoşii nepocăiţi, care se îndărătnicesc în rău şi în răutatea cea de a lor voie luptătoare împotriva lui Dumnezeu, sunt tăiaţi din Biserică, fie prin lucrarea văzută a autorităţii Dumnezeu-Omeneşti a Bisericii, fie prin lucrarea cea nevăzută a judecăţii Dum­nezeieşti, pentru ca în felul acesta să fie păzită sfin­ţenia Bisericii.
    Mandria l-a transformat chiar si pe stralucitorul Lucifer in diavol. Mandria este boala mintala incurabila a diavolului.
    Inlauntrul ei se afla si din ea emana toate celelalte rele diabolice.
    Pe de alta parte, smerenia ne invata sa ne
    punem toata nadejdea si toata increderea in Sfanta, Soborniceasca si teandrica minte a Bisericii care este “mintea lui Hristos”. “Noi avem mintea lui Hristos” (1 Cor. 2, 16). In cadrul Trupului teandric al lui Hristos, Biserica Ortodoxa, noi Il avem pe Hristos Dumnezeu-Omul drept orice: cap, trup, viata, adevar, dragoste, credinciosie, timp si vesnicie, precum si prin credinta in El si in viata noastra intru El (Efes. 4, 11-21). Aceasta fiindca “Intru El au fost facute toate si pentru El. El este mai inainte decat toate si toate prin El sunt asezate. Si El este capul trupului, al Bisericii, ca sa fie El cel dintai intru toate” (Col. 1, 16-18). El, Dumnezeu-Omul Hristos si nu un om, oricine ar fi acesta.
    Mesajul Dumnezeu-Omului Hristos pentru neamul omenesc este absolut nou: să despărțim păcatul de păcătos, să urâm păcatul, dar să-l iubim pe păcătos, să ucidem păcatul, totuși să-l mântuim pe păcătos.
    Nu considerați că păcătosul este totuna cu păcatul. Nu-l dați morții pe păcătos din pricina păcatului. Mântuiți-l de păcat! Un exemplu izbitor de acest fel îl reprezintă femeia prinsă asupra faptului de adulter. Atotmilostivul Mântuitor a despărtit păcatul ei de existența ei cea după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. El a condamnat păcatul, dar a avut milă față de păcătos. “Nu te osândesc nici eu. Mergi, de-acum să nu mai păcătuiești”(Ioan 8, 11). Aceasta este metoda ortodoxă a însănătoșirii, fixată ca dogmă, aceea de a-l mântui pe păcătos de păcat.
    Această metodă a Sfintei Tradiții, promovată după înțelepciunea lui Dumnezeu și fixată în Biserica Ortodoxă de către Sfinții Părinți, a fost exprimată în concordanță cu Duhul lui Dumnezeu de către Sfântul Simeon Noul Teolog:“Binele nu este bine dacă nu dă roade bune“. În lumina acestei sfinte, evanghelice Tradiții Ortodoxe este o atrocitate, contrară Evangheliei și antihristică, faptul de a ucide un păcătos fiindcă a păcătuit.
    Ca atare, nu există nici o “sfântă inchiziție” care să poată fi considerată drept sfântă. La o analiză finală, toate tipurile de umanism ucid păcătosul din pricina păcatului, exterminând păcătosul dimpreună cu păcatul.
    Acestea nu-L doresc pe Dumnezeu-Omul Hristos, Care este singura mântuire a omului de păcat, de moarte și de diavolul. Cel ce nu este pentru Dumnezeu-Omul Hristos este în consecință și împotriva omului, fiind în acest mod un ucigaș de oameni și, în plus, se și sinucide.
    Unul ca acesta Îl lasă pe om sub stăpânirea deplină a păcatului, a morții și a diavolului, de care numai Dumnezeu-Omul Hristos îl poate salva, fiindcă nimeni altcineva de sub cer nu poate face acest lucru. Folosind el însuși metodele păcătoșilor, umanistul se sinucide spiritual în mod inevitabil. El își ucide propriul său suflet, el se predă iadului, unei veșnice însoțiri cu diavolul, cel ce este dintotdeauna ucigaș de oameni (Ioan 8, 44).

    Apreciază

    • mircea,v said, on aprilie 22, 2024 at 10:42 am

      Si mai trecem un alt film bun pe lista: „pericolul digitalizarii, actelor electronice si disparitia banilor cash’.

      Apreciază

  6. scortisoara said, on aprilie 21, 2024 at 6:03 pm

    Doar 44 de pagini are cartea „Pantecul desfranatei ” ? S-a terminat prea abrupt …..

    Apreciat de 1 persoană

    • Peter Minea said, on aprilie 22, 2024 at 10:09 am

      Doamne ajută!
      Da, tocmai am citit și eu cartea aceasta și trebuie să ne amintim că uneori nu contează neapărat cantitatea, calitatea este totdeauna importantă. Și apoi, paginile din acel PDF au fontul mai mic și încap mai multe cuvinte, ediția de tarabă pare să fi avut de fapt 119 pagini.

      E drept că această carte este din 2008 și că firul narativ mai putea continua după 1987, dacă aceasta nu ar fi însemnat ca Părintele Adrian să aibă lungime de zile și continuitate dincolo de comunismul românesc. Cartea are învățături tari, pe care trebuie să le procesăm cu mintea și inima ca să le înțelegem! Pe scurt, compromisurile în viață ne fac să o trăim ca pe o Desfrânată și să ne prostituăm sufletește, fiind mare minune să mai avem vreme de pocăință după aceasta.

      Așadar, pe principiul latinesc „Non multa, sed multum!”, cartea nu trebuie neapărat să fie lungă ca să ne învețe ce înseamnă desfrâul sufletesc. Părintele Ciprian Mega a scris rânduri de suflet! Iar ideologul laic al sistemului, Vasile Bănescu, nu s-a abținut să se ia de sfinția sa pentru vizita cea din Rusia. Că tot vorbeam de limba latină, în ea cuvântul imperativ „sile” înseamnă „Liniște!”, și atunci i s-ar cuveni lui Bănescu să îi strigăm așa:
      SILE, Vasile!

      Apreciază

  7. […] A doua parte a comentariului fratelui Felix postat la Preotul Ciprian Mega (autorul „Pântecul desfrânatei”) pe covorul roșu la Moscova, la ”BRICS…: […]

    Apreciază

  8. dante said, on aprilie 21, 2024 at 9:50 pm

    Ia uite aici ce potrivire de nume, pur intimplatoare: curentul renascentist si vitejesc al parintelui Mega in sincron cu conferinta MEGA (Make Europe Great Again) din Bucuresti pe data de 27 si 28 aprilie 2024.

    https://www.rostonline.ro/2024/04/make-europe-great-again-mega-conferinta-eveniment-in-zilele-de-27-si-28-aprilie-la-palatul-parlamentului/

    Nici unii nici altii din acesti mega nu ne vorbesc despre pericolul de anul viitor, 2025 cind se vrea unificarea datei pascaliei sub mitra papala.

    Apreciat de 1 persoană

  9. mircea.v said, on aprilie 22, 2024 at 10:44 am

    Comentariul zilei: Temeiul Biblic al neacceptarii prelevarii elementelor de identificare biometrica pentru documentele de identitate cu cip

    Nu trebuie sa uitam, plata doar cash, chiar daca platim mai mult. Asta sa fie mica noastra jertfa, si marturisirea noastra. Fata de cele patimite de Sfintii Inchisorilor, oricum este zero.

    Apreciat de 1 persoană

  10. […] Preotul Ciprian Mega (autorul „Pântecul desfrânatei”) pe covorul roșu la Moscova, la ”BRICS… […]

    Apreciază

  11. […] Preotul Ciprian Mega (autorul „Pântecul desfrânatei”) pe covorul roșu la Moscova, la ”BRICS… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.