SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (17.07.2013): „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATORII NEW AGE (Alice Bailey si H. P. Blavatsky) despre LUCIFER

Posted in ALICE BAILEY, DACI, LUCIFER, Madame Blavatsky, NEW AGE by saccsiv on iulie 17, 2013

   Iata ce putem citi in articolul New Age și dacismul în România:

Neopăgânismul din Romania se ascunde sub umbra Bisericii Ortodoxe spunând că practicile oculte pe care le săvârșesc sunt o „Ştiintă a creierului” neavând amestec cu religia. Intenţia lor este de a atrage  câţi mai mulţi adepţi ca mai apoi să pună în aplicare ceea ce de fapt se pregăteşte la nivel mondial: întoarcerea la păgânism.

Mișcarea New Age, tot mai întâlnită la nivel mondial, ca o „religie” a viitorului, are rădăcini în practicile oculte dinainte de creștinism. La baza acesteia stă crezul în reîncarnare. Promotorii noii “religii” mondiale susțin că toate popoarele trebuie să se întoarcă la vechile religii politeiste și astfel nu vor mai fi certuri interconfesionale și războaie religioase. Unul dintre liderii acestei mișcări, Alice Bailley, din SUA, susține că: “Se apropie ziua în care toate religiile vor fi privite ca emanând dintr-o unică sursă spirituală. Toate vor fi reduse la o unică religie comună, din care religia mondială universală va lua naștere în mod inevitabil”. Un alt lider New Age, Helen Blavatsky, tot din SUA, susține că religia viitorului va fi o revenire la vechile religii ale “strămoșilor noștri” dinainte de creștinism socotind că, în final “religia ancestrala este religia viitorului”. Aici se tinde, spre o religie fără Hristos, o religie fără “piatra cea din capul unghiului”, din care se naște haosul. (vezi Serafim Rose, “Ortodoxia si religia viitorului”, ed. Sophia, Bucuresti, 2004, p. 294)

În România se încearcă de câțiva ani conturarea unui cult deosebit al “strămoșilor noștri” daci prin care ni se spune că aceștia au fost manipulați de Apostoli și, de fapt, noi ar fi trebuit să fim zamolxieni. Această teorie o susțin cercurile ezoterice din România care spun, chipurile, că merg la locurile dacice pentru a se încărca cu “energie pozitivă”. Ne întrebăm ce “energie pozitivă” poate avea acel loc în care se aduceau jertfe sângeroase și chiar umane? E drept că dacii aveau o religie păgână, pentru că așa aveau toate neamurile până la întruparea lui Iisus Hristos, dar după încreștinare, dacii au părăsit aceste practici. Cu toate acestea, conform relatărilor scriitorilor antici, dacii aveau o puternică credință într-o singură viață pământească și după moarte o viață veșnică (tocmai din acest motiv despre daci se spunea că sunt nemuritori). De unde au născocit-o ezoteriștii din România cu reîncarnarea? Ce legătură o fi avut religiile tibetane cu dacii nu știe să ne spună nimeni, dar cert este că practicanții ocultismului tibetan din România susțin astfel de teorii încercând să convingă și pe alții de ideile lor. Răspunsul e clar, orice ar fi, ținta e: New Age-ul cu orice preț.

Durerea noastră, ca și creștini, e viclenia cu care se încearcă, la noi în țară,punerea în practică a noii “religii” mondiale. Neopăgânismul mondial se ascunde sub diverse forme pentru a se putea infiltra mai ușor printre creștini. Cu toate că (unii dintre ei au și botez) au anumite ritualuri, invocă duhuri (numite de ei “energii”) etc., neagă că aceste practici ar fi religioase spunând că ezoteria este doar o “știință a vindecării”. În România, practicanții ezoteriei (yoghini, radiestezteziști, bioenergeticieni, reiki, prananadi etc.) merg pe la bisericii și mănăstiri (la mormântul părintelui Arsenie Boca, Cleopa Ilie și alți mari duhovnici ortodocși) fără să declare nimic despre practicile lor. În acest caz se produc confuzii și noii adepți trăiesc cu convingerea că tot ce fac ei e sub umbra Bisericii Ortodoxe, câștigând astfel credibilitate în rândul celor mai puțin cunoscători. 

Cu tot respectul pe care îl avem față de înaintașii noștri daci, trebuie să fim realiști și să înțelegem că astfel de practici nu aduc nici o onoare celor care, în urmă cu două mii de ani, au luptat aici pentru apărarea acestor locuri. În ce privește ortodoxia pe care poporul român o are din perioada apostolică, dacii au primit-o fiind convinși că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.

Despre Înviere se vorbește în tot Noul Testament. Cu toate acestea ezoteriștii din România caută justificări pentru susținerea teoriilor elaborate. În cele ce urmează vom prezenta câteva argumente biblice care demontează teoria reîncarnării:

Reîncarnarea este o credinţă pagână prin care se neagă credinţa în Înviere. Derutant e faptul că unii dintre adepţii filozofiilor orientale, yoga, arte marţiale, budism, hinduism, prananadi etc. se declară creştini şi spunând că recunosc ca bune învăţăturile ortodoxe le contrazic prin însăşi propovăduirea rătăcirilor lor.      

            Unii spun că sufletul omului s-ar putea reîncarna dupa moartea biologică a individului într-un trup de animal (cal, vacă, oaie etc.) ceea ce încalcă grosolan învăţăturile Evangheliei şi ale Sfinţilor Părinţi despre suflet şi mântuire căci Iisus Hristos nu s-a jertfit Pentru mântuirea animalelor. Alţii zic că sufletul, după moartea trupului, pentru a ajunge la purificare poate să treacă prin mai multe trupuri omenesti până la starea finală de curăţie (purificare) sufletească numită: Nirvana. Dar ce se va întâmpla în ziua Învierii? Sufletul în care trup va rămâne? A creat oare Dumnezeu mai multe trupuri decât suflete?

La cartea facerii ni se spune clar că Dumnezeu a făcut pe om după chipul şi asemănarea Sa; după ce l-a făcut din pământ a suflat pe el şi I-a dat viaţă. Apostolul Pavel zice că o dată este dat omului să moară, iar după aceea să fie Judecata (Ev.9,27). Tot Sfânta Scriptură ne mai spune, încă din Vechiul Testament: ,,…fiindcă omul merge la locaşul său de veci… şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, care l-a dat”(Ecles.12,5 şi 7).

            Cu toate acestea, cei ce doresc cu tot dinadinsul să susţină această hulă împotriva Duhului Sfânt, spun că Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul s-a reîncarnat în Sfântul Ioan Botezătorul, justificându-se cu citatul biblic: “Şi dacă voiţi să înţelegeţi, el este Ilie cel ce va să vină” (Mt 11,14). Aici, Mântuitorul vorbea despre Ioan Botezătorul pe care îl numise Ilie căci avea duhul şi râvna lui Ilie şi nicidecum sufletul celui ce s-a ridicat cu trupul la cer. Astfel Evanghelistul Luca spune: “Şi va merge înaintea Lui cu duhul şi cu puterea lui Ilie” (Lc1,17), adică având calităţile (virtuțile) lui Ilie. Acest lucru îl mărturiseşte însuşi Sfântul Ioan Botezătorul în următorul pasaj din Evanghelie: “Şi ei l-au întrebat: Dar cine eşti? Eşti Ilie? Zis-a el: Nu sunt…Ce spui tu despre tine însuţi? El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: Îndreptaţi calea Domnului…” (In 1,21-23).

          O dovadă incontestabilă care dovedeste ca sf. Ilie Tesviteanul nu s-a reîncarnat în sf. Ioan Botezătorul este arătarea sa împreună cu Moise alături de Mântuitorul pe muntele Tabor când a avut loc Schimbarea la față.

            Sfântul prooroc Ilie s-a urcat cu trupul la cer (IV Reg 2,11) şi va reveni împreună cu Enoh care şi el, înainte de Potopul lui Noe, s-a urcat cu trupul la cer (Fac 15,18-24). Sfinții Părinți spun că Ilie și Enoh vor veni înainte de sfârşitul lumii: “Ilie într-adevăr va veni şi va aşeza la loc toate” (Mt 17,11; Apoc 11,3-12; Mal 3,22-24) având misiunea de a lupta cu antihrist. Ambii, când vor veni, vor fi în trupurile lor şi nu în trupurile altora.

            Această erezie este mult susţinută de adepţii New Age -ului mondial şi mediatizată prin reviste, ziare, emisiuni radio şi TV, literatură modernă, programe educative pentru tineret etc. Prin credinţa în reîncarnare se elimină teama de Judecată, existenţa Raiului şi a iadului, necesitatea căinţei, lăsându-se prilej omului să păcătuiască având şansa de a se curăţi sufleteşte într-o aşa-zisă viaţă viitoare.

ieromonah Eftimie Mitra

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Documentar: DACII – ADEVARURI TULBURATOARE (2012). Sunt românii urmasii Romei? Atentie insa si de unde ne informam despre chestiunea dacica

   Inceputul materialului face referire la doi stalpi new age: Alice Bailley si Madam Blavatsky.

image002

   Alice Bailey (1880–1949), initiatoarea amplei miscari new age, continuatoarea Theosophical Society ale carei baze au fost puse de catre Madame Blavatsky.

   Sotul ei, Foster Bailey (1888 – 1977), a fost mason grad 32.

   Intre 1919 si 1949 a scris multe lucrari dictate de catre “maestri ai intelepciunii“, non oameni din zona Tibetului. A declarat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut.

   Este intemeietoarea Lucifer Publishing Company redenumita mai apoi Lucis Trust.

nasymbol_small_medium

(Imagine preluata din articolul A New Age Simbol de pe site-ul oficial LUCIS TRUST)

   Cititi va rog si:

Radio LUCIFER Publishing Company …

   Lucis Trust este Non-Governmental Organization in cadrul Natiunilor Unite!!! La indicatia ei, in cladirea ONU se afla o camera de rugaciune cu insemnele acesteia, unde marionetele de rang inalt se aduna inaintea fiecarei sedinte generale.

un01_05

   Un astfel de „sef secret„ non uman i-a dat in 1937 lui Bailey “Marea invocatie “. Aceasta a fost folosita inclusiv dupa evenimentele din 11.09.2001 de catre Findhorn Foundation (pe care o invoca de la infiintare ei). Este o invocatie folosita si de miscarea new age UFO.

   Findhorn Foundation a fost fondata in 1972. In 1997 devine membru Conference of Non-Governmental Organizations in Consultative Relationship with the United Nations (CONGO) si membru fondator al mai multor grupuri active in UN Headquarters, intre care amintim The Spiritual Caucus in al carei site oficial gasiti fotografia United Nations Meditation Room, camera de rugaciune de care aminteam mai sus si careia ii face propaganda.

   Cuvinte de lauda adresate camerei, precum unui templu, i-a adus si misticul Dag Hammarskjöld (1905–1961), al doilea Secretar General al Natiunilor Unite. Individul avea planuri marete cu ONU dar a murit intr-un accident neelucidat nici pana in zilele noastre.

   Alt greu al Natiunilor Unite, mare iubitor de draci este Robert Muller (1923 – 2010). Asistent al  Secretarului General de peste 40 de ani. Poreclit “filosoful“ UN pentru liniile directoare pe care le trasa. Era plin de idei despre guvernarea mondiala . Recunostea ca este influentat de Alice Bailey pe care o admira caci a fost contactata de “maestri ai intelepciunii“ …

   Lucrarile lui Bailey, Rudolf Steiner (Thule Society din Germania, alta “fiica“ a Theosophical Society, care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler …) si ale Theosophy-ei in general au influentat crearea “religiilor“ UFO, inclusiv Order of the Solar Temple.

   Cititi va rog si articolele:

EXTRATERESTRII sunt DRACI. NEW AGE ii numeste SEFI SECRETI …

VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI …

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

   In lucrarea sa “The Externalization of the Hierarchy”, Alice Bailey scria:

   „NOUA ORDINE MONDIALA va recunoaste ca productia lumii, resursele naturale ale planetei si bogatiile sale nu apartin nici unei natiuni, ci vor fi impartasite tuturor. Nu vor mai exista natiuni la categoria „a avea” iar altele la polul opus. Printr-un proces echitabil si corect se va organiza distributia graului, al petrolului si a mineralelor, in functie de nevoile fiecarei natiuni si popor.Toate acestea vor fi stabilite in raport cu intregul planetar.”

   „NOUA ORDINE MONDIALA se va baza pe recunoasterea faptului ca toti oamenii sunt egali la origine, doar ca se afla la diferite stadii ale dezvoltarii evolutive. Integritatea personala, inteligenta, viziunea si experienta, la care se va adaaga si bunavointa, vor indica viitorii conducatori.”

   „NOUA ORDINE MONDIALA va fi fondata pe un sentiment de responsabilitate. Regula va fi „toti pentru unul si unul pentru toti

   „In perioada de pregatire a NOII ORDINI MONDIALE se va reglementa dezarmarea. Aceasta nu va fi optionala. Nici unei natiuni nu-i va fi permis sa produca echipamente in scopuri distructive sau sa violeze integritatea altei natiuni.„

   „NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa fie destinata pentru o lume care a trecut printr-o criza distrugatoare. NOUA ORDINE MONDIALA trebuie sa puna bazele pentru o viitoare lume, posibila doar dupa o perioada de timp de recuperare si reconstructie.”

image004

Foto: http://www.gnosticliberationfront.com/shadow_of_the_dalai_lama_files/image004.jpg

   Un personaj care a ravarsit mintile intr-o proportie covarsitoare incepand din secolul 19 si pana in zilele noastre a fost:

   H. P. Blavatsky (1831 – 1891), ce a avut legaturi apropiate cu ritul scotian antic si acceptat (Albert Pike).   

   Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center, au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile maleficei femei l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler.

   Lucrarea sa „The Secret Doctrine„ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

   Nascuta in imperiul rus, emigreaza in 1873 in New York si incepe o “cariera“ in spiritism si mai mult agita teorii decat face demonstratii de extracorporalitate, levitatie, telepatie si altele din zona paranormalului.

   In 1875 fondeaza Theosophical Society.

Ts_seal

Foto : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Ts_seal.gif

   Ulterior incepe sa viziteze India .

   In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine, o lucrare plina de teorii rasiste, ce spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului. (acei asa numiti sefi secreti).

   Dupa deces a fost INCINERATA.

   Aceasta scria in The Secret Doctrine„, vol. 1, pag 319 – 320:

   In antichitate si realitate, lucifer sau luciferus, este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei.„

   „lucifer este lumina divina si terestra, „spirit sfant„ si „satan„ in acelasi timp

   Din Theosophical Society pornesc doua ramuri ale unei malefice unitati in diversitate: new age (Alice Bailey) si Thule Society.

   Thule Society (Rudolf SteinerRudolf Sebottendorff (mason), Philipp StauffAnton DrexlerRudolf Hess)  din Germania a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei lui Hitler …

thule-gesellschaft_emblem

Foto: http://morb.files.wordpress.com/2007/02/thule-gesellschaft_emblem.jpg

   Cititi va rog si:

Video (EXTREM DE UTIL): Dialog intre profesorul Ioan Vladuca si un adept new age

MAESTRUL ISUS … Despre cumplitele rataciri NEW AGE

Feriti-va de ratacirile new age. Iata un exemplu de mesaj ce circula pe net: „CE URMEAZA DUPA 2012?”

TARA SUB ASEDIUL RATACITILOR: Meditatie activa OSHO incepand de Joi, 7 octombrie 2010

Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de decizie din Romania …

Documentare celebre: “DOORWAYS TO SATAN”, subtitrare in limba romana

Documentare celebre: „Meditation – Pathway to deception” (MEDITATIA, O CALE SPRE DECEPTIE), subtitrare in limba romana

Documentare celebre: INVAZIA PAGANA – Caderea NEW AGE-ului, subtitrare in limba romana

Documentare celebre: “GODS OF THE NEW AGE” (zeii new age)

DOCUMENTARE CELEBRE: „THE NEW AGE – A PATHWAY TO PARADIS?” (new age – calea spre Paradis?)

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. PG said, on iulie 17, 2013 at 8:05 am

    In legatura cu acest articol am observat la mail yahoo o avalansa de reclame foarte atragatoare :ca Ion a facut 2 mii de euro din tastatura , etc ; interesant este ca apare un sondaj ” o ora valoreaza 322 euro pentru tine ” ;
    Cred ca cineva isi bate joc de noi deoarece acest numar are o semnificatie in masonerie ,
    Doamne ajuta .

    Apreciază

  2. kifa7 said, on iulie 17, 2013 at 9:37 am

    Pentru ca nu luam parte la lucrarile intunericului, ci mai degraba trebuie sa le demascam:

    Miscarea carismatica, o manipulare Iluminatii, (John Todd in clipul de mai jos) pacaleste tineri si adulti sinceri care nu au minime invataturi ale Noului testament; cei care au avut curajul sa puna punctul pe i, ca Jhon Todd, au suferit repercusiuni violente;
    Aparent in Romania miscarea este demascata; dar pericolul inselarii ramane, si nu putem lasa garda jos;
    Personal cred, ca liderii induc o stara de transa prin sugestie si increderea care o castiga de la auditoriu; in transa majoritaea manifesta spasme si sunt semiconstienti; si sunt torturati de scenarii care se declanseaza instantaneu similar starii de odihana si somn; cei care capata experienta au scenarii de extaz gen decorporalizare; cand isi revin si se trezesc, creierul trateaza situatia ca o trauma recenta si inunda corpul cu adrenalina si endorfine pentru calmare si recuperare; usurarea pe care o simt cei implicati este atribuita alinarii Duhului Sfant. Minciuna strecurata aduce batjocura in primul rand lui Hristos. Chiar si bunul simt ne invata ca aceste tehnici sunt identice cu samanismul, yoga, vudu, ocultismul in general; este penibil daca nu ar fi dureros ca liderii parca urasc Cuvantul Viu si nu inteleg lucruri elementare: Duhul Sfant al Domnului Isus cheama si trezeste omul la pocainta si credinta; nu baga in transa, in inconstienta, pe nimeni, pentru simplul motiv ca El vrea sa ne marturism pacatele, sa chemam Numele Domnului Isus, si sa- L recunosatem ca Tata, Stapan si Mantuitor; toate aceste se fac cand suntem treji, si chiar ni se spune sa ne trezim si sa veghem; Aceasta este Evanghelia, care trebuie pastrata, altfel degeaba am crezut; chiar daca un inger sau chiar daca „eu as venii cu o alta Evanghelie”, spune Pavel, va fi anatema; Pe motiv ca se cauta plinatatea lui Dumnezeu, audienta este inselata sa primeasca „atingerea” lui Dumnezeu; dar toata plinatatea lui Dumnezeu locuieste in Isus Hristos, nu doar „o atingere” si El nu coboara in locuinte ascunse, pentru ca Duhul Sau, ne convinge de pacat, si ne invata sa strigam Ava, si sa-L recunoastem pe Isus Hristos ca Dumnezeu toate acesta treji fiind si nu adormiti; cea ce trebuie sa stim intre noi este pe Isus Hristos si pe El rastignit. In tot Noul Testament nu gasim in viata Bisericii practica adormirii si caderii pe spate, cu convulsii etc; todeauna oamenii cadeau cu fata la pament si ramaneau treji plini de teama sfanta; bunul simt ii invata ca hipnoza si transa era ceea ce faceau ei inainte sa-L cunoasca pe Hristos, de aceia se multumeau cu plinatatea Dumnezeirii care este in Isus Hristos. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

    https://www.youtube.com/watch?v=gX4uZGHa5ww – John Todd

    http://ioan8.wordpress.com/2011/09/23/o-victorie-istorica-impotriva-invaziei-carismatice/ articol de Paul Dan

    http://www.satanism.ro/2011/10/20/miscarea-carismatica/ articol de Iosif Anca

    Apreciază

  3. marcela said, on iulie 17, 2013 at 10:31 am

    in scrierile parintelui Ilie Cleopa, am gasit scris ca proroocul Ilie, nu s-ar fi ridicat la cer,ca s-ar fi tradus gresit, ci corect este ca a fost ridicat ca la cer, si da citat din Evanghelii ca „nimeni n-a urcat la cer, daca n-a venit din cer”.De asemenea, se sustine ideea ca ar fi ascuns undeva si va veni cu Enoh(singurii care nu au gustat maoartea)sa propovaduiasca a doua venire. Aceasta idee este si in cartea PUSTNICII NEVAZUTI AI ATHOSULUI” de monahul Vlasie Aghioritul, editura Panaghia, „toate zilele lui au fost trei sute saizeci si cinci de ani.si a placut Enoh lui Dumnezeu…..si l-a mutat si nu l-a mai vazut nici un om pe pamant, insa nu a fost dus la cer, pt. ca daca am afirma asa ceva, am veni in contradictie cu ceea ce ne-a spus Hristos prin cuvintele „NIMENI NU S-A SUIT IN CER, DECAT CEL CE S-A COBORAT DIN CER, FIUL OMULUI, CARE ESTE DIN CER”- IOAN 3,13.
    Vezi si in Vechiul Testament, prorocul Ieremia, care avea pe langa el un om credincios EBED-MELEH, din Etiopia. Ieremia l-a trimis sa stranga smochine (ca era credincios si sa nu vada macelul israelitilor) si l-a luat somnul si a dormit 70 de ani.s-a trezit dupa 70 de ani si a coborat in oras, cand evreii deja se intorsese din robia babiloniana.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iulie 17, 2013 at 12:01 pm

      Asa este, in timpul antihristului vor venii Sfintii Ilie, Enoh si Ioan Evanghelistul sa propovaduiasca. Acesti Sfinti stau intr-un loc ascuns numai de Dumnezeu stiut. De fapt scrie in Scriptura ca va veni sfarsitul atunci cand Evanghelia v-a fi propovaduita la toate neamurile, adica de acesti Sfinti.

      Apreciază

    • adi said, on iulie 17, 2013 at 12:53 pm

      rapit la cer,cred ca asta e termenul mai corect.sursa:
      „Pe când mergeau ei aşa pe drum şi grăiau, deodată s-a ivit un car şi cai de foc şi, despărţindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer. ” (REGI 2:11)

      Apreciază

      • Maria said, on iulie 17, 2013 at 6:21 pm

        Pai nu s-au urcat la Cer ca au vrut ei ci pentru ca Dumnezeu a vrut sai ia la Cer cu trupul lor si corect este ca au fost rapiti la Cer , nu ca ei au urcat la Cer .Sunt termeni diferiti cu intelesuri diferite si trebuie data interpretarea corecta .

        Apreciază

  4. george said, on iulie 17, 2013 at 11:03 am

    off topic
    Comunitatea românească din SUA a fost neplăcut surprinsă zilele trecute după ce câțiva dintre membrii săi, unii chiar cetățeni americani, au fost agresați la Washington pentru faptul că au fost observați purtând culorile drapelului românesc la un festival ce se dorea a promova Ungaria cu tradiții transilvănene. Afacerea de propagadana antiromaneasca costat Ungaria 1.000.000 de dolari. Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei nu a schitat, pana acum, nici o reactie.

    Festival despre “mostenirea” ungureasca cu cetățeni români din Ardeal
    – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2013/07/16/exclusiv-dan-tanasa-ro-in-atentia-sri-sie-si-mae-budapesta-cheltuieste-un-milion-de-dolari-ca-sa-promoveze-ungaria-mare-in-sua-scandalul-antiromanesc-de-la-smithsonian-folklife-festival-galer/#sthash.RF8nm3vJ.dpuf

    http://www.ziaristionline.ro/2013/07/16/exclusiv-dan-tanasa-ro-in-atentia-sri-sie-si-mae-budapesta-cheltuieste-un-milion-de-dolari-ca-sa-promoveze-ungaria-mare-in-sua-scandalul-antiromanesc-de-la-smithsonian-folklife-festival-galer/

    soc total sa rasune trambite
    sa stie romanul adormit

    Apreciază

    • G-man said, on iulie 17, 2013 at 1:00 pm

      perfuziile ca perfuziile , dar in textul de acolo se arata clar prin ce mijloace se va produce hipnoza generala . Fie ca autor e profetul mincinos sau anticristul.
      ……………………………
      „Papa Francisc a oferit iertarea pacatelor oricui urmareste slujba de Ziua Mondiala a Tineretii la televizor, radio sau pe Internet, respectiv pe reteaua de socializare Twitter.”

      Apreciază

      • Maria said, on iulie 17, 2013 at 6:28 pm

        Asta-i o mare ratacire la catolici , faptul ca preotii lor „iarta pacatele oamenilor” , nu Dumnezeu iarta , in ratacirea lor .
        Cum sa spui , eu iti iert pacatele , in loc sa spui cum spun preotii ortodocsi , „prin mine nevrednicul slujitor al Tau , iarta Doamne pacatele robului / roabei , s.a.m.d.

        Apreciază

    • adi said, on iulie 17, 2013 at 10:03 pm

      cum sa ofere iertarea pacatelor profetul mincinos al apocalipsei?

      Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on iulie 17, 2013 at 12:31 pm

    Bolnavi înainte de vreme: Copiii cu boli de adulți

    Medicii anunță un dezastru ce paște sănătatea publică. Din ce în ce mai mulți copii suferă de afecțiuni ce până recent apăreau la maturitate: diabet, obezitate, hipertensiune. Tratamentele medicamentoase care tratează aceste afecțiuni au efecte secundare pe termen lung și sunt o povară pentru sistemul de sănătate, fiind destul de scumpe.

    Ultimele noutăți despre această tendință vin din partea cercetătorilor de la Harvard care au aflat că din ce în ce mai mulți copii și adolescenți suferă din cauza tensiunii arteriale ridicate. Studiul publicat în jurnalul medical Hypertension indică spre o creștere cu 27% a copiilor cu vârste între 8 și 17 ani care au această problemă, comparativ cu situația de acum 30 de ani. Copiii nu au fost diagnosticați cu hipertensiune, ci cu tensiune prea ridicată pentru grupa lor de vârstă, care mai târziu s-ar putea transforma în hipertensiune.

    Rezultatele acestui studiu sunt printre cele mai recente care indică semne ale instalării unor afecțiuni cronice la copii și adolescenți, care altă dată ar fi apărut doar la adulți. La începutul acestui an, Academia Americană de Pediatrie a publicat primul ghid de instrucțiuni pentru tratarea copiilor care suferă de diabet de tip 2, un lucru care acum 10 ani părea de neimaginat. Dacă diabetul de tip 1, în care corpul nu reuşeşte să producă destulă insulină, era de mai mult timp întâlnit și la copii, cel de tip 2 era o raritate, el apărând de obicei mai târziu în viaţă, după vârsta de 40 de ani. Ghidul a apărut ca o necesitate, medicii pediatri neștiind cum să trateze diabetul de tip 2 deoarece era o boală a adulţilor. „Când făceam rezidențiatul nu am învățat mare lucru despre obezitate și diabet de tip 2. foarte rar era un caz de diabet de tip 2 la copii. Acum asta este norma. Acum vedem tot timpul această boală la copii și adolescenți,” a declarat Dr. Dyan Hes, medic pediatriu și specialist în obezitate, pentru Time.

    Care este factorul care determină apariția acestor boli atât de devreme? Obezitate joacă un rol foarte important în multe dintre aceste afecțiuni, de la diabet, la tensiune ridicate și probleme cu încheieturile. Lista mai mare a simptomelor și afecțiunile pe care doctorii le descoperă la copii în ziua de azi include prediabet, astm, apnee în somn, dureri articulare și inflamarea creierului cauzată de obezitatea morbidă. Obezitatea a atins cote alarmante și în Marea Britanie, unde numărul cazurilor de obezitate în rândul copiilor a crescut de patru ori în doar 10 ani. Dacă în anul 2000, aceste cazuri se ridicau la 872, numărul acestora a crescut în 2009 la 3.806. Cele mai frecvente motive pentru spitalizare au fost dificultăţile respiratorii şi diabetul. De-a lungul acestei perioade, în jur de 21.000 de pacienţi cu vârste între 5 şi 19 ani au fost supuşi unui tratament pentru această afecţiune. Nici România nu o duce deloc bine la acest capitol. În anul 2012 se afla pe locul 3 în Europa în topul țărilor cu supraponderabilitate infantilă. În ultimii 8 ani, statisticile arată că numărul copiilor obezi din ţara noastră s-a dublat, ajungându-se la peste 12.000 de cazuri aflate în actele medicilor. Cei mai mulţi, adică aproape 11.000, provin din mediul urban.

    Profesorul dr. Constantin Dumitrache de la Spitalul I. C Parhon din Bucureşti evidenţiază că obezitatea infantilă este cauzată de un program de viaţă incorect. Părinţii, foarte ocupaţi cu serviciul, nu le oferă copiilor un program de viaţă sănătos, dar sunt și mulţi adulţi care nu cunosc normele de conduită pentru o viaţă sănătoasă. Aceeaşi opinie o împărtăşeşte şi profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. El afirmă că, în România, mediul familial nu este un exemplu bun pentru copii.

    Pentru a trata obezitatea și toate afecțiunile legate de ea, din ce în ce mai mulți copii cu vârste mici încep tratamente medicamentoase pe perioade lungi de timp, iar consecințele medicale pe termen lung ale acestui fenomen îi îngrijorează pe medici. „Foarte multe dintre aceste tratamente au efecte secundare rele. În plus sunt scumpe și deci o povară pentru sistemul de sănătate și pentru părinți. Acum copiii încep să meargă la cardiolog și la ortoped pentru probleme articulare,” declară îngrijorată Dr. Pamela Singer, medic pediatru.

    Dacă obezitatea ține de factori genetici, biologici și psihologici, ea depinde și de factori ce țin de stilul de viață. Un mod de viață ce presupune obiceiurile alimentare proaste, mâncatul în exces şi lipsa exerciţiului fizic este o cale sigură pentru ajungerea la supraponderabilitate.

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 17, 2013 at 6:33 pm

      Dar noi stim care sunt motivele adevarate ,pt care copiii din intreaga lume sunt voit imbolnaviti cu cele mai grave boli .

      Apreciază

  6. danutza said, on iulie 17, 2013 at 12:50 pm

    http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/7-5-milioane-de-carduri-de-sanatate-produse-pana-la-sfarsitul-anului-de-cand-le-vor-folosi-romanii.html
    Sunt hotarati sa faca 2 intr-unul, adica buletin si card de sanatate!
    Mie imi plac pt tricou imaginile astea: https://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1138&bih=536&q=anticip&oq=anticip&gs_l=img.3..0i19l10.6031.7210.0.7557.7.7.0.0.0.0.117.599.6j1.7.0….0…1ac.1.21.img.Q85xOV3foeg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=iX_Rro19lPdAWM%3A%3B7za6wORLETyhgM%3Bhttp%253A%252F%252Fcristytepes.files.wordpress.com%252F2012%252F01%252Fstop-666-rfid-civic-media-altermedia-blog.jpg%253Fw%253D500%3Bhttp%253A%252F%252Fcristytepes.wordpress.com%252F2012%252F01%252F16%252Fcardul-de-sanatate-666%252F%3B452%3B440

    si
    https://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1138&bih=536&q=anticip&oq=anticip&gs_l=img.3..0i19l10.6031.7210.0.7557.7.7.0.0.0.0.117.599.6j1.7.0….0…1ac.1.21.img.Q85xOV3foeg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=OQUl5CqON_AAnM%3A%3BMcRiy7uP8HAZ8M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg504.imageshack.us%252Fimg504%252F299%252Frefuzacip0031.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.frontpress.ro%252F2009%252F04%252Fmiting-anti-cip-miercuri-la-camera-deputatilor.html%3B200%3B200
    Macar fiecare daca isi face un tricou inscriptionat si il poarta, tot e bine. Daca am putea si sa dam cateva cadou, ar fi super.
    Oricum, trebuie rapid sa facem ceva.

    Apreciază

    • danutza said, on iulie 17, 2013 at 12:55 pm

      Erau imaginea postata si de cosmin cu cele 2 maini care rup lantul si imaginea de pe Apologeticum, cu mesajul : STOP RFID! Nu stiu ce am copiat….

      Apreciază

  7. Bogdan said, on iulie 17, 2013 at 1:24 pm

    Cam care e treaba cu vechiul simbol dacic, sarpele cu cap de lup? Il vedem la Petrom, la Bitdefender, la Daciaplant, si probabil si la alte firme romanesti.

    L-am intrebat mai demult pe Pr. Justin si mi-a spus ca este totusi un simbol pagan, si ca patronul firmei care si-a ales ca simbol pentru firma sa sarpele cu cap de lup, are si el cap de lup (nu dau numele firmei aici).

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 17, 2013 at 4:44 pm

      Bidefender, dupa cum am vazut pe site-ul lor chiar au ca sigla un sarpe cu cap de lup. Desi am impresia ca au adoptat acest simbol de curind..acum citiva ani nu il aveau. Mai multe detalii insa nu stiu, eu unul nu le folosesc produsele…Si cei de la Daciaplant detin un logo similar exact asa cum ai spus si tu. Este un simbol dacic…cam atita stiu eu.

      In cazul Petromului insa nu as putea spune ca sigla lor este reprezentarea unui sarpe cu cap de lup…

      Mult mai degraba este o stilizare a acestui simbol folosit de o alta companie petroliera, Agip:

      Din cite putem observa emblema celor de la Agip este in mod clar un lup care scuipa foc…Faptul ca scuipa foc ne duce cu gindul la turnurile acelea inalte ale rafinariilor, turnuri din care ieseau flacari…Dar stai asa…ceva nu e in regula cu lupul acela nu? Are sase picioare! Ei bine petromul probabil s-au inspirat din aceasta sigla cind au creat-o pe a lor si nu s-au mai chinuit sa reprezinte intregul lup…pur si simplu au reprezentat doar capul lupului si i-au dat o forma de flacara totodata…cam asa vad eu sigla petromului….un lup de foc, care este o stilizare a lupului cu sase picioare care scuipa foc..

      Multe alte companii insa au ca logo un leu…uneori chiar inaripat (Mega Image, Generali, etc).

      Apreciază

    • G-man said, on iulie 18, 2013 at 10:09 am

      cu probleme din astea il oboseati voi pe Sfantul Parinte ? Nu era clar ca e simbol pagan ?
      da chiar ai ceva probleme omule.

      Apreciază

  8. silvamather said, on iulie 17, 2013 at 2:04 pm

    Aveti mare dreptate, dar sunt mult mai rafinati, și periculos de inteligenti, in săptămâna mare, unii dintre ei ( iesirea din Matrix ) nu aveau altceva mai bun de făcut decât să batjocorească pe Hristos ! Am comentat la sfârșitul postării, foarte politicos, încercând să le atrag atenția că nu sunt … corecți, și că ar trebui să lovească și in alte religii sau lideri spirituali … au raspuns că nu sunt interesati de alte religiii … ci doar de crestinism, și în special de țara noastra,.. lupta lor fiind de fapt adresată sistemului religios institutionalizat, de … oriunde.
    Mie mi a parut un atac la adresa Domnului si ulterior m am dezabonat … pentru că acest discurs , al dacismului e sustinut, uneori de necrestini, din păcate ….

    Apreciază

  9. analistul said, on iulie 17, 2013 at 3:20 pm

    Nu stiu unde ati vazut sau auzit voi ca promotorii unei cunoasteri mai serioase a Istoriei strabunilor daci s-au referit fie si o secunda la zalmoxianism, ori au legaturi cu New Age. Zalmoxianismul nici macar nu era o religie propriu zisa. Cat despre Alice Bailey si celalta promotoare a New Age, nici pomeneala. Ceea ce vor cei de la Romania-Dacia-Casa Noastra nu este decat o aprofundare a cunoasterii Istoriei adevarate a romanilor, precum si filtrarea informatiilor false introduse de catre cei de la Scoala Ardeleana, stiut fiind ca multi din ei erau greco-catolici, si deci slujitorii Vaticanului. Unde e, deci, problema?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 17, 2013 at 3:34 pm

      analistul

      In primul link al comentariului meu, de exemplu.

      Apreciază

      • analistul said, on iulie 17, 2013 at 3:58 pm

        Acolo scrie de zalmoxianism si il amesteca cu New Age si nu stiu ce alte esoterisme, articolul nefiind decat o adunatura pusa cu furca din diverse surse. Daca aceti ceva cu dacistii, luati legatura cu Roxin ori Vali Roman, si vedeti ca baietii astia nu au nimic de a face cu elucubratiile din linkul mentionat. Stiti ca au reusit, cu bani privati, sa deschida un sit arheologic la Zargedava? Cam asetea sunt preocuparile lor, si nicidecum povestile nemuritoare puse pe net de acest Astradrom. Apropo, nu ti se pare ca insusi numele site-ului cam trimite la New Age? Cu tot respectul, oricine poate scrie orice, dar nu trebuie neaparat sa sarim in sus la prima prostie care pare coerenta. Sfatul meu, daca vreti sa-l ascultati, este sa priviti mai…analitic ce apare pe site-ul ala. In fond, este laudabil ca oamenii incearca sa se informeze si sa-si apere credinta, dar fiecare intelege ce poate…

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 17, 2013 at 4:13 pm

        Articolul acesta l-ai citit?

        Documentar: DACII – ADEVARURI TULBURATOARE (2012). Sunt românii urmasii Romei? Atentie insa si de unde ne informam despre chestiunea dacica

        https://saccsiv.wordpress.com/2012/03/18/documentar-dacii-adevaruri-tulburatoare-2012-sunt-romanii-urmasii-romei-atentie-insa-si-de-unde-ne-informam-despre-chestiunea-dacica/

        Problema nu e sa nu studiem despre daci, ci ceea ce fac activistii new age cand „studiaza”.

        Apreciază

      • analistul said, on iulie 17, 2013 at 4:05 pm

        Inca ceva: daca yoghinii folosesc Sarmisegetuza in folos propriu, rusine noua! Numai ca, nici Sarmisegetuza, si nici dacii nu sunt de vina pentru asta!

        Apreciază

      • analistul said, on iulie 17, 2013 at 4:24 pm

        Am vazut si documentarul respectiv, si nu exista acolo decat nixte consideratii pur istorice, fara nici o legatura cu religia dacilor ori mai stiu eu ce New Age-isme. Ce ar trebui sa facem, sa renuntam la a ne cunoaste istoria, numai pentru niste neispraviti incearca sa foloseasca asta in mod anticrestin? Pai, mai bine ii luam pe acestia la goana si continuam sa ne vedem de istoria noastra cea adevarata, precum si de credinta noastra. N-o sa renuntam acum la a-l stima pe Valeriu Gafencu numai pentru ca niste secaturi i-au retras titlul de cetatean de onoare al orasului – de parca un Sfant are nevoie de asa ceva! Onoarea le-ar fi revenit lor, bieti nefericiti! Inchid paranteza, facuta pentru a ilustra mai bine punctul meu de vedere.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 17, 2013 at 4:42 pm

        analistul

        Toti relizatorii sunt activisti new age.

        Tu chiar nu intelegi subiectul propozitiei sau ai un scop anume? Ai gasit scris sa nu studiem despre daci?

        Apreciază

    • Ioan said, on iulie 23, 2013 at 12:43 pm

      Cum iti explici ca la cetatile dacice se fac practici oculte de tip yoga, radiestezie, bioenergie etc.?
      Tocmai ca asa este dacii nu aveau treaba cu New Age, dar New Age-istii se folosesc in mod perfid de dacism.

      Apreciază

  10. AURICA said, on iulie 17, 2013 at 6:36 pm

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/new-age-si-dacismul-in-romania.html

    New Age și dacismul în România

    Neopăgânismul din Romania se ascunde sub umbra Bisericii Ortodoxe spunând că practicile oculte pe care le săvârșesc sunt o „Ştiintă a creierului” neavând amestec cu religia. Intenţia lor este de a atrage câţi mai mulţi adepţi ca mai apoi să pună în aplicare ceea ce de fapt se pregăteşte la nivel mondial: întoarcerea la păgânism.

    Apreciază

  11. Ioana said, on iulie 17, 2013 at 10:20 pm

    Acesti ezoteristi se folosesc si de numele parintelui Arsenie Boca:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/parintele-arsenie-boca-si-ezoterismul.html
    Am vazut blogul ASTRADROM. E foarte fain. Ma bucur ca exista asa ceva, pur romanesc.
    In ce priveste pe Daniel Roxin si trupa lui cam toti sunt radiestezisti. Citeste blogul lui Roxin si vezi ce aberatii scrie acolo.
    Acesti New Age-isti se folosesc de daci si compromit adevaratul respect pe care trebuie sa il acordam dacilor, care sunt stramosi ai poporului nostru.
    Yoghinii, radiestezistii si toti care fac astfel de nebunii la cetatile dacice deturneaza adevarul despre stramosii nostrii. Am fost de cateva ori la Sarmizegetusa si am auzit astfel de idiotenii. Cine a scris articolul are dreptate, acolo se intamplau astfel de nebunii, dar din pacate faptasii nu vor sa recunoasca.
    Consiliul Judetean a pus jandarmi ca altfel distrugeau tot.
    Articolul e foarte coerent si prezinta o realitate despre care nu spunea nimeni pana acum.

    Apreciază

  12. Ioana said, on iulie 17, 2013 at 10:22 pm

    As ruga pe administratorii blogului sa puna si pozele de pe ASTRADROM de la acest articol caci aduc multe lamuriri.

    Apreciază

  13. […] Articolul zilei (17.07.2013): „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATOR… […]

    Apreciază

  14. Ioan said, on iulie 23, 2013 at 12:38 pm

    Demascarea practicilor ezoterice de catre un fost practicant:
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/interviu-cu-teologul-danion-vasile-pe.html

    Apreciază

  15. […] Articolul zilei (17.07.2013): „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATOR… […]

    Apreciază

  16. […] Articolul zilei (17.07.2013): „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATOR… […]

    Apreciază

  17. […] Articolul zilei (17.07.2013): „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATOR… […]

    Apreciază

  18. […] Articolul zilei (17.07.2013): „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATOR… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.