SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: De luni incep si in Romania PROTESTELE. Va urma REVOLTA DESCULTILOR …

Posted in revolte sociale by saccsiv on martie 14, 2010

   Citez din Antena 3:

   De luni, încep proteste. Tonul îl vor da profesorii. FSLI a anunţat mitinguri, pichetări şi greve de avertisment. Studenţii se vor alătura şi ei protestelor, tot de mâine. Iar joi, transportul în Capitală va fi paralizat. Salariaţii de la metrou întrerup lucrul şi intră în grevă generală. Nicio garnitură nu va mai circula vreme de 12 ore.

   Primii care vor ieşi în stradă sunt profesorii. De mâine şi până pe 2 aprilie FSLI organizează în toată ţara mitinguri, pichetări şi greve de avertisment. Iar acţiunile împotriva guvernanţilor nu se opresc aici. În paralel, Cartel Alfa continuă pichetările prefecturilor din ţară.

   400 de studenţi sunt aşteptaţi să protesteze în faţa Ministerului Educaţiei, tot de luni.

   Proteste şi la metrou. Angajaţiii vor intra în grevă generală, joi, astfel încât nicio garnitură nu va mai circula între orele 4 şi 16. Oamenii cer o majorare a salariilor şi condiţii mai bune de muncă.

   Şi pensionarii se pregătesc de proteste în stradă.

   Miercuri şi joi, Capitala va fi de-a dreptul paralizată. 7.000 de şoferi de microbuze şi taximetre vor veni în Piaţa Victoriei să îşi strige nemulţumirea.

   Ameninţări vin şi din partea sindicaliştilor din administraţie, nemulţumiţi de reducerea salariilor.

   Vizionati va rog si:

VIDEO

   Comentariu saccsiv:

   Cei de mai sus reprezinta deocamdata segmentele sa le zicem ordonate ale nemultumitilor (sindicate, asociatii). Cat de curand insa foamea si lipsurile vor scoate in strada multimile … Atunci nu vor mai fi bulgari de zapada, ci pietre, bate, ciocniri violente cu fortele de ordine, si mult sange, foarte mult sange. Iar guvernantii dorm pe ei. Ei nu constientizeaza ce inseamna revolta descultilor. Cine i-a mintit ca vor fi in siguranta, ei si aliatii lor imbogatiti peste noapte? Se considera puternici si la adapost caci nu cunosc istoria ce le-ar oferi destule exemple cat sa se ingrozeasca. Insa ei sunt fericiti in bogatia, incultura si nepasarea lor. Majoritatea se uita in jur si nu pricep nimic. O minoritate dintre ei insa pricep ca va incepe revolta generalizata in toata lumea “civilizata” insa se considera “initiati” ce stiu ce fac si caror ELITE le sunt slugi. Si dorm pe o ureche, nestiind sarmanii ca nu sunt decat pioni de sacrificiu.

   Cititi va rog si:

Ceea ce trebuie sa se intample, se va intampla: NEMULTUMIRILE SOCIALE …

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. agent said, on martie 14, 2010 at 7:15 pm

    http://www.share-international.org/events/upevents.htm

    Se pare ca acest Benjamin Creme e foarte activ.

    Apreciază

    • mikis said, on martie 15, 2010 at 8:06 am

      Un mosneag senil…chiar credeti ca cel propovaduit de acest sclerozat va fi antihristul?

      Apreciază

  2. saccsiv said, on martie 14, 2010 at 7:17 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  3. Cris said, on martie 14, 2010 at 11:43 pm

    In orice caz violentele niciodata nu au rezolvat nimic. Istoria a dovedit asta, se ajunge la distrugeri iremediabile care tot in nota de plata a celor ce raman va fi. Ar trebui sa ne reinventam cumva, sa gasim metode mult mai inteligente si spirituale, dar care sa nu inspire violenta si distrugere. De exemplu un semn de alarma ar fi sa incetam cu totii sa mai platim impozite si taxe la stat o luna intreaga. Este un exemplu, dar astazi cu siguranta putem gasi metode mult mai eficiente si nesangeroase sa ne spunem cuvantul. Pana una alta suntem net superiori numeric, asa incat nu e nevoie de forta.

    Apreciază

  4. cristina said, on martie 14, 2010 at 11:45 pm

    Doamne ajuta! off topic, dar important…

    de pe site-ul razbointrucuvant.ro a disparut un articol postat recent; unde a disparut articolul ”In mars fortat spre noua ordine sociala (I)” ????

    o deosebit de impostanta si documentata analiza cu privire la sensul transformarilor sociale, economice si geopolitce prin care trece lumea

    a mai vazut cineva articolul acesta postat initial pe 13 martie?

    Apreciază

  5. adris1919 said, on martie 15, 2010 at 7:59 am

    Pe vremurile astea, cand mass-media ne-a suprasaturat cu folosirea aberant de frecventa a cuvantului „criza” si a efectelor sale, cum pot „masele” sa se lase manipulate si antrenate in asemenea „valuri de proteste” de catre cei care controleaza conducerile sindicatelor?
    Cat de mare e gaura in creierele profesorilor si a studentilor care vor intra in greva? Se presupune ca sunt oameni „cu carte”, cat de greu e sa-ti dai seama ca „nu-i de unde” sa obtii ceea ce ceri acum!? ( profesori, nu dati in mine, ambii parinti sunt in bransa, deci cunosc sistemul din interior).
    Iar magarii de la metrou, au salariul mediu printre cele mai mari din tara. Si cu maxima nesimtire, vor mai mult! Mai ales cand se stie ca sunt sate (cunosc personal situatia, prin natura meseriei) unde din 1000 de oameni au un serviciu 7-8, restul muncesc pe unde apuca si sunt platiti prin troc. Si sunt zeci de mii de pensionari pentru care conteaza si firmiturile de paine.
    Dar, pe de alta parte, nimic nu se intampla fara a fi ingaduit de Dumnezeu. Asadar, faca-se voia Lui!

    Apreciază

  6. Enache said, on martie 15, 2010 at 8:46 am

    Hai mai bine sa boicotăm consumul. Să vedem ce fac televiziunile cand li se duc audienţele in bot, cand jumatăte din consumatorii de „cablu” reziliază contractele. Hai sa nu mai fim saturaţi de mass media şi mai bine să ne regăsim cu Dumnezeu in rugăciune şi El să ne hrănească sufletele. Să nu cumpărăm decât produse românesti, sa evităm intermediarii străini. Să stabilim zile non consum în care să nu calce picior de român într-un supermarket străin, hai să mancăm grâu fiert cel puţin sâmbăta. Cred că ar fi mai de efect. Petrom OMV a făcut profit anul trecut. De unde?. RATB ne impune carduri cu cip, ce-ar fi dacă nu am mai folosi nici ratb-ul, nici maşina personală şi am merge pe jos, acolo unde se poate. Nu este ilegal să nu consumi, nu este ilegal să nu te mai „distrezi”. Oare nu suntem destul de necăjiţi ca să ne mai ardă de distracţie? Vor să vadă care este limita noastră, ce-ar fi sa le arătăm ca limita răbdării lui HRISTOS nu există? Să fie Iisus Hristos Domnul modelul nostru de dragoste si de răbdare. Încă un îndemn, hai să scriem cu diacritice.

    Apreciază

    • em said, on martie 15, 2010 at 6:13 pm

      Cea mai mare minune ar fi dacă oamenii ar renunţa sa plătească cablul tv. Însă imi vine greu sa cred că o vor face; ei sunt la fel de dependenţi de tv cum eram eu de ţigări: puteam sa nu am ce mânca, însă ţigări imi cumpăram neapărat. Prin urmare, au n-au cu ce trăi, dar la telenovele şi la ştiri nu vor renunţa nicicum. Şi dacă mă gandesc mai bine, e mult mai uşor să renunţi la ţigări pt că e decizia ta şi nu afectează pe nimeni altcineva. Dar dacă elimini televizorul s-ar putea sa te trezeşti cu o grevă generală când ţi-e lumea mai dragă.
      E grele cu diacriticele astea, aproape că, tot cautându-le, am uitat ce vreau să spun 😛

      Apreciază

  7. adris1919 said, on martie 15, 2010 at 4:10 pm

    Poate sindicalistii grevisti vor marirea salariilor ca sa cumpere din astea:
    http://www.supereva.ro/info.asp?id=2029

    Intru totul de acord ma declar cu indemnurile lui Enache. Haideti!

    Apreciază

  8. vio said, on martie 15, 2010 at 5:07 pm

    N-avem puteri si chip de-acum
    Sa mai traim cersind mereu,
    Ca prea ne schingiuiesc cum vreu
    Stapani luati din drum!
    Sa nu dea Dumnezeu cel sfant
    Sa vrem noi sange, nu pamant!
    Cand nu vom mai putea rabda,
    Cand foamea ne va rascula,
    Hristosi sa fiti, nu veti scapa
    Nici in mormant!

    Apreciază

  9. em said, on martie 15, 2010 at 6:17 pm

    a, da: nu cred că cei care lucrează în sectorul privat vor avea timp, sau chef de greve şi alte manifestări. Oricum lor nu le măreşte nimei salariul, deci tot efortul lor ar fi zadarnic.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 15, 2010 at 6:24 pm

      em

      In etapa a doua vor iesi si cei ce au fost in sectorul privat. In etapa a treia vor iesi si multi ce inca sunt in sectorul privat, deoarece in acel moment vom vorbi despre REVOLTA.

      Apreciază

  10. adrian said, on martie 15, 2010 at 7:04 pm

    Frate Saccsiv, imi permit sa-ti scri si sa iti aduc la cunostiinta urmatorul lucru:
    ESTE VB DESPRE ECTENIA CELOR CHEMATI… care se rosteste la scurt timp dupa ctirea Sfintei Evanghelii, ei bine, in timpul slujbei de duminica, slujba la care nevrednicul incerc sa ajung cat pot de des, mare mi-a fost mirarea sa aud, mai bine spu….s SA NU O MAI AUD ROSTIINDU-SE.
    Imi cer iertare daca par infumurat si increzut, departe de mine…si eu la randul meu am fost atentionat de un preot si am luat aminte.
    Biserica la care am fost si am participat la slujba este cea de pe calea Victioriei…la Sf Ciprian.
    Sunt foarte multi dintre tineri, si oamenii mai in varsta care nu avem habar ec inseamna Dumnezeiasca Liturghie, si asa cum spunea Parintele Calsitrat…..citez din memorie” multi vin la slujba ca stiu ca este Dumnica si trebuie sa fie in Biserica”
    Iertare daca supar pe cineva, poate e bine sa atentionam pe fratii nostri care incep sa inteleaga timpurile si sa stie ca sita a inceput sa cearna.
    Las la atitudinea ta , cum poti ajuta oamenii care nu stiu , care nu cauta sa citeasca, sa se documenteze…etc.
    A intelege , a avea aceasta capacitate este un DAR de la Dumnezeu, sa-l folosim si sa nu-l irosim.
    Doamne Ajuta ! si iertare pt suparari.

    Apreciază

  11. adrian said, on martie 15, 2010 at 7:13 pm

    Stiu, si realizez ca comentariul meu este deplasat si nu este dirijat spre subiectul discutat de ceilalti mai sus…..

    Apreciază

  12. mirceapuscasu said, on martie 15, 2010 at 11:48 pm

    BUCOVINA PROFUNDĂ
    şi
    A.S.C.O.R. – Suceava
    vă invită la conferinţa

    ORTODOXIA
    şi provocările actuale

    Pr.Prof.Dr. Mihai VALICA

    Doctor al Universitatii „Albert Ludwig” din Freiburg
    Profesor colaborator extern la disciplina de Antropologie Comparată a
    Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi

    joi, 18 martie, ora 18.00
    Sala Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

    Se vor aborda teme precum:

    Secularizarea credinţei şi moralei
    Consumismul si Hedonismului
    Relativizarea credinţei creştine
    Comunismul conservat spre păstrare şi reactivare
    Canoanele Sfinţilor Părinţi subţiate de statute şi regulamente secularizate
    Globalismul şi descreştinarea lumii
    Ortodoxia între sinodalitate şi confiscare eclezială
    Atitudinea crestinului fata de autoritati: de la supunere la boicot
    Noua ordine mondiala, o asezare antihristica comuna a lumii
    Comunismul, ca religie
    Sfintii de langa noi si din toate timpurile – modele vii de atitudine in fata autoritatilor
    Neamul si mantuirea
    Biserica, Statul postmodern si politica secularizata
    Dictatura obligativitatii: actele biometrice, vaccinarile, monopolul educaţiei
    Libertatea si mântuirea

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/03/15/ortodoxia-si-provocarile-actuale/

    DATI MAI DEPARTE.RASPANDITI.

    Apreciază

  13. flor said, on martie 16, 2010 at 2:13 am

    stati asa… nu confundati manifestarile stradale cu vointa oamenilor! inainte de a arunca insulte gen „magarii de la metrou” (nu vreau sa iau apararea nimanui dar mai ales nu vreau sa arunc cu pietre in nimeni), ginditi-va ca nu angajatii de rind organizeaza aceste miscari, ci sindicatele. asta este de fapt miezul problemei.
    si acum vreau sa va intreb, cunoasteti vreun lider sindical care sa aiba verticalitate morala si profesionala? asa cum ar trebui sa fie un lider – cel mai bun dintre toti. eu NU CUNOSC. nu exista asa ceva. sindicatele sunt de fapt o prelungire a caracatitei care conduce totul, si prin ele se manevreaza masele si oamenii care simt ca le fuge pamintul de sub picioare si vor sa faca ceva.
    pina acum n-a fost greu? a fost. aceste manifestatii vor rezolva ceva? cu siguranta ca nu pentru mase. singurul efect pe care il vor avea va fi iritarea si atitarea si mai multor oameni, eventual pina la un punct critic in care chiar vor iesi toti in strada.

    Apreciază

  14. LORENA said, on martie 16, 2010 at 5:08 am

    Mai nou nici carti de munca nu se mai fac, in schimb pensiile private sunt obligatorii.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.