SACCSIV – blog ortodox

Vor mai avea liberul arbitru cei ce vor primi semnul fiarei? Sau vor fi „doar” cuprinsi de o frica ingrozitoare?

Aceasta este o propunere de dezbatere a fratelui mircea.v postata in a doua parte a comentariului sau https://saccsiv.wordpress.com/2024/03/07/biblia-papusarilor/#comment-561513:

In plus, spune Constantin Oprisan: „diavolul e doar analitic, analizeaza pana la distrugere”.

Apare internetul, si viata se muta pe internet. Se inregistreaza totul, si foarte curios, nu se sterge nimic niciodata. Rezulta o contabilizare/contabilitate la max.

Sfantul Paisie Aghioritul defineste la inceputul anilor 1990 aceasta contabilizare prin tehnologie a actiunilor noastre ca fiind dictatura diavolului.

Mai mult, aceste date despre noi incep sa fie prelucrate si de aici sa se extraga alte date despre noi; se analizeaza totul. O analiza pana la ultima resursa, „pana la distrugere”.

Totul culmineaza cu aparitia asa-zisei „inteligente artificiale” – IA. Care este colectare de date, analiza de date si decizie.
Rezulta ca IA are toate caracteristicile demonismului. Este un demonism total, bazat pe contabilitate si ne-uitare. In plus, IA va oferi lui antihrist „omniscienta” pe care va trebui sa o dovedeasca.

Iar la final, la momentul insemnarii, IA va avea si misiunea de a monitoriza si controla poporul cipuit. Adica, va anula liberul arbitru, darul cel mai mare facut omului de catre Dumnezeu.

Spre deosebire de Domnul nostru Iisus Hristos care respecta la modul absolut libertatea omului:
„Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.”
“Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine. “

Concluziile sant evidente.

Prima parte a comentariului fratelui Mircea am inclus-o in articolul:

Dracul contabil

Si tot el mi-a mai trimis cateva citate pe e-mail:

O EXCEPȚIONALĂ PROFEȚIE din secolul XV: “Lumea va purta MĂȘTI DE PIATRĂ”:

„Omul va deveni atât de plin de răutate, atât de înjosit ca urmare a întărâtării şi stăpânirii patimilor celor josnice asupra sa, atât de împietrit la inimă, întunecat şi cu totul epuizat de singura grijă de a supravieţui, încât pentru viaţa duhovnicească el nu va avea nici bunăvoinţă, nici loc în inima sa. Nu va mai rămâne nici o călăuză duhovnicească, deoarece şi aceştia vor urma căile lumii. Bisericile lui Dumnezeu vor deveni fie goale, fie duhovniceşte profanate de către păstori nevrednici.

La apogeul acestor suferinţe şi al haosului din lume va apărea Antihrist. El va veni ca un făcător de pace, un conducător bun şi înţelept, care poate aduce lumea în rânduială. Cu toate acestea, de fapt, el va fi un vrăjmaş al tuturor, un urâtor a tot ceea ce este bun, un tiran şi un făcător de rău, un distrugător a toate; asemenea lui, lumea n-a văzut pe nimeni niciodată şi nici nu va vedea vreodată.

Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.

Vor fi dezastre naturale: valuri chinuitoare de căldură vor alterna cu perioade de ger aspru, seceta cu inundaţiile; tornade şi furtuni cumplite vor pricinui distrugeri înspăimântătoare; erupţii vulcanice, cutremure şi boli între oameni, animale şi plante; toate acestea vor fi atât de îngrozitoare, încât îi vor duce pe oameni la disperare. Pământul, nemaiprimindu-şi binecuvântarea pentru a da roade, va fi lovit de foamete îngrozitoare, şi astfel se va sărăci cu totul. Şi numai celor care au primit pecetea Fiarei, adică a Satanei, li se va îngădui să existe pentru o vreme, deşi în cele mai slugarnice şi josnice condiţii de sărăcie totală şi dispreţ pentru demnitatea umană, pe care omul a primit-o de la Făcătorul său.

Toate se umplu de Antihrist: pământul, marea, aerul. Toate se vor face cu singurul scop de a înlătura cu totul numele lui Hristos din inima omului. Aceasta va fi cu adevărat o împărăţie drăcească pe pământ. Vor veni nenorociri cum n-au mai fost, un timp de agonie intensă nu numai pe pământ, ci în tot universul, căci ele [stihiile] sunt împreunate într-un singur plan al creaţiei, iar tot acest univers urmează să piară pentru ca, după aceasta, să poată fi îmbrăcat în nestricăciune, în statornicie, în veşnicie, după cuvintele Apostolului: Căci trebuie ca acest trup stricăcios să se îmbrace în nestricăciune (I Cor. 15: 53)”.

 

Sf Serafim Rose 1976-1978 din „Cursul de supravietuire ortodoxa”:

“În vremurile contemporane, cunoașterea științifică este resimțită ca fiind ceva de o greutate aproape insuportabilă pentru oameni. Mulți simt că ascensiunea științei moderne are drept obiectiv ultim înrobirea totală a omenirii. Chiar și astăzi

avem profesori serioși în universitățile americane care predau ideea că omul este complet supus determinismului și că oamenii de știință trebuie să guverneze în viitor. Ei cred că în viitor vei putea pune un mic calculator în buzunar și îl vei conecta la creier, iar când cineva va întreprinde un act considerat antisocial, adică împotriva a ceea ce liderii doresc, vor primi un impuls de la creier atât de dureros, încât se vor opri din ceea ce fac.

 

Pr Adrian Fageteanu:

„Acuma toata lumea isi da seama, a inceput epoca lui antihrist, sangerarile vor fi mult mai grele decat cum a fost pe timpul marxismului pentru ca antihristii de acum care conduc toata lumea ne urasc mai mult ortodoxia decat chiar marxistii.

Falsifica si Evanghelia, falsifica tot adevarul si creaza un haos ca lumea sa nu stie cum sa se orienteze, sa nu stie nici sa-si faca asa un mic plan de nadejde cum sa se apere, legile se schimba vertiginos de pe o zi pe alta, se desfiinteaza tot ce mai are o pregatire legala, armata desfiintata, toate se vor desfiinta, ca sa fie numai legea calailor.

Mantuitorul a spus ca libertate inseamna sa cunosti adevarul. Cunoaste intai bine adevarul si atunci esti liber, constiinta ta sa hotarasca orice. Cand, pe timpul lui Iov, Dumnezeu vorbea cu diavolul si spunea: “Vezi, diavole, Iov nu accepta nimic din ce-l ispitesti tu si ii spui tu. Face numai voia mea.” “Da, pentru ca tii cu el. Ia lasa-l pe mana mea.” “Uite, il las cu o conditie. Sa nu te atingi de sufletul lui, de constiinta lui, de liberul lui arbitru.

Eu dupa liceu, dupa bacalaureat, am studiat intai Dreptul. Si am invatat ca toate popoarele in epoca crestinismului au respectat in constitutia lor liberul arbitru si libertatea constiinteiAcuma nu se mai respecta. Acuma se face inocularea cu forta.

Diavolul a incercat de multe ori sa se ridice peste Tronul lui Dumnezeu si impotriva lui Dumnezeu. Prima data in fruntea cetei a doua. A doua oara la Turnu Babel. Si asta e a treia si ultima data, cand nu mai respecta, cum a respectat pana acuma de frica ca Dumnezeu il trimite in fundul iadul iarasi. De aceea diavolului ca de ce vrei sa ne pedepsesti inainte de vreme, adica nu la sfarsitul lumii ci mai inainte.

Pentru ca a spus clar Dumnezeu sa nu te atingi de constiinta, de liberul arbitru, nu? Acuma ei trec si peste asta sa faca cu forta inocularea asta. De aceea si prigoana va fi mai mare si spune Mantuitorul ca va intra un fel de panica si dragostea crestina se va raci, se vor vinde unii pe altii, se vor uri unii pe altii, se vor ucide unii pe altii, cum a fost la Pitesti si care ne tot dau acuma peste tot in toata lumea, pe aceiasi tortionari, pe aceiasi fii ai satanei.

Deci cine e naiv si se increde in ei sau cine ajunge la o stare de panica, de teama, poate sa ajunga in deznadejde si sa faca ce s-a proorocit. Dar cine se roaga bunului Dumnezeu si isi pune nadejdea numai in el, spune Mantuitorul ca vremurile lui antihrist se vor scurta pentru cei alesi.

Pentru un banut se pot cumpara doi pui de porumbel sau turturele, nici o pasare nu va cadea moarta din aer fara stirea si voia lui Dumnezeu. Voi credinciosii sunteti mult mai de pret decat pasarelele, nici un fir de par din capul vostru nu va cadea fara invoirea lui Dumnezeu.

Deci cine isi pune nadejdea in Dumnezeu sau cum spune Biserica noastra: “Ridica-voi ochii mei la Ceruri, de unde va veni ajutorul meu, ajutorul mi-l va da Domnul, cel ce a facut Cerul si pamantul.

 

Parintele Justin:

„. Pe lângă acestea mai sunt şi ispitele supratehnicii, sistemele acestea extraordinar de ascuţite care pătrund până în a-ţi cunoaşte şi gândul. Şi, când ţi-a prins gândirea, aici este şi partea sufletească. Iar când a intrat pe firul acesta Satana, nu mai este deloc uşor. Este o luptă împotriva sufletului.”

„Pentru că ei prin cipuri nu te stăpânesc ca pe animal, ci urmăresc să îți stăpânească ființa, ca spirit, ca suflet. Te pervertește încât nu mai gândești. E ca și cum cineva te-ar pune la curent electric, te așezi pe scaun și te aruncă de vreo trei, patru ori în sus și în jos și în felul acesta devii un om care ți-ai pierdut și memorie și cap; nu mai ai nimic.

Omul devenea o epavă, o cârpă care nu mai gândea, rob al unor atei comuniști. Acesta este scopul cipului: desființarea gândirii omului în profunzime, să devină fără Dumnezeu, fără Hristos, adică omul satanizat. Un lucru trebuie judecat după scopul pentru care este creat. Acest cip nu este rău în sine, dar este creat spre a fi implantat în corpul uman, spre satanizarea omului. După scopul pentru care a fost creat, acest cip este demonic.”

 

La finalul e-mailului sau, fratele Mircea adauga:

„De la mine acum.

Deci prin cip in cap rezulta om satanizat. E ca o posedare prin ajutorul tehnologiei. Si de aici ce ziceam, aia de ataca in hoarde la orase, sate, canibalism, vanarea de catre ei a celor necipuiti… E ceva extrem de intens cand te gandesti la toata povestea. Daca in pandemie s-a produs divizarea societatii, divizarea familiei cu tot ce insemeana asta, prin manipulare din afara creierului, doar prin vaz si auz, pai prin cip in cap nici nu vreau sa ma gandesc. Iar divizarea in pandemie a dus la 2 tabere care pur si simplu nu se mai intelegeau, nu mai aveau nici o punte de comunicare, de intelegere…”

 

Comentariu saccsiv:

Nu stiu cum va fi dar stiu ca deja de multa vreme exista pastile si injectii ce te fac leguma.

Si mai exista si programarea Monarch:

Origini și tehnici de control al minții: PROGRAMAREA MONARCH – o continuare a proiectului MK-ULTRA

Vigilant Citizen: Videoclipul piesei ‘V.A.N’ interpretată de Poppy – unul dintre cele mai evidente videoclipuri MKULTRA realizate vreodată

Deci consider ca un cip in creier poate face cu mult mai mult decat pastilele, injectiile si MK ULTRA.

Oricum ar fi, trebuie sa ne ferim la maxim, caci scris este la Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 14:

  1. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  2. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
  3. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
  4. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.

Eu cred ca dupa ce l-ai acceptat, adio. Nici nu mai poti renunta la el si cu atat mai putin nu vei fi iertat vreodata.

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Diacritice said, on martie 10, 2024 at 8:06 pm

    Întrebare: „scorțișoară” este aceeași persoană cu „scortisoara”?

    Apreciază

    • scortisoara said, on martie 10, 2024 at 10:36 pm

      Da. Cel mai des postez de pe laptop iar link-urile instagram de pe tampifon . Pe tampifon selectez automat si apare ” scorțisoarǎ „

      Apreciază

      • Diacritice said, on martie 11, 2024 at 2:20 pm

        Îmi puteți oferi mai multe detalii despre „tampifon” (tâmpifon)?

        Apreciază

    • scortisoara said, on martie 11, 2024 at 5:29 pm

      :)))))))))))))))))))))))))))))) Sunteti Inteligenta Artificiala ???? :)))))))))))))))))))))))))))

      Apreciat de 2 persoane

    • geo said, on martie 13, 2024 at 7:41 am

      e mai simpatic „scorțișoara”, decat „scortișoară”

      Apreciază

  2. Felix said, on martie 10, 2024 at 8:12 pm

    Controlul Maselor – Jim Keith, Editura Infinit – YouTube

    Jim Keith Controlul Maselor PDF | PDF
    https://ro.scribd.com/document/372138593/346068015-Jim-Keith-Controlul-Maselor-pdf-pdf

    5G este pentru monitorizare si control, noul lagar planetar – Stop 5G România
    https://stop5gromania.ro/5g-este-pentru-monitorizare-si-control-noul-lagar-planetar/

    Controlul maselor – Ingineria conştiinţei umane | Lupul Dacic

    Controlul maselor – Ingineria conştiinţei umane

    Apreciază

    • geo said, on martie 11, 2024 at 10:12 am

      Apropo de controlul maselor: avea deveghepatriei la el pe site niste articole pe tema in care demonstra implicarea cia…

      Apreciază

    • Felix said, on martie 12, 2024 at 11:47 am

      Logodna, în cărțile de cult grecești se numește: „Ακολουθία του Αραβόνος” adică rânduiala arvunirii.
      Si spune preotul : „Ἀρραβωνίζεται ὁ δοῦλος τοῦ Θεοῦ (ὁ τάδε) τή δούλη τοῦ Θεοῦ(τήν τάδε) [στό ὄνομα τοῦ Πατέρα, καί τοῦ Υἱοῦ, καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν”] –
      „se arvunește roaba lui Dumnezeu, robului lui Dumnezeu”.

      Apoi urmeaza Taina Cununiei in Hristos prin Duhul Sfant….

      In relatia cu Satana se pare ca va exista, de asemenea, aceasta arvunire sau logodna prin acceptarea buletinului biometric sau mai bine zis prin acceptarea portofelului digital care implica un id digital pentru fiecare om de pe planeta…
      Apoi urmeaza Cununia cu Satana prin pecetluirea stricta – semnul fiarei acceptat pe mana dreapta sau pe frunte!

      In afara de aceste ultime etape decisive mai exista cedarile sau arvunirile cu Satana prin comiterea pacatelor, arvunire care se poate rupe prin Pocainta sau Spovedanie!
      Diferenta este ca dupa arvunirea prin ID digital si acceptarea semnului fiarei pe mana dreapta sau pe frunte nu va mai fi posibila Pocainta – pecetluirea prin semnul fiarei ecraneaza absolut omul pecetluit de venirea harului mantuitor si sfintitor! Deci cel pecetluit nu se mai poate mantui!

      Apreciază

  3. Felix said, on martie 10, 2024 at 9:07 pm

    Apreciat de 1 persoană

  4. Felix said, on martie 10, 2024 at 9:24 pm

    O clinică pentru tratarea dependenței de rețelele sociale, înfiinţată în Elveţia | Agenția de presă Rador
    https://www.rador.ro/2024/03/08/o-clinica-pentru-tratarea-dependentei-de-retelele-sociale-infiintata-in-elvetia/

    Apreciază

  5. Felix said, on martie 10, 2024 at 9:56 pm

    Suprematia Inteligentei Artificiale este INEVITABILĂ:
    Experții avertizează că inteligența artificială va deveni suficient de puternică pentru a controla gandurile, comportamentele umane

    https://www.naturalnews.com/2023-06-08-experts-fear-ai-take-over-human-minds-behaviors.html#

    Sfantul Sofronie Saharov:

    Vremurile noastre sunt dificile.
    Nu sunt infailibil, pot greși la fiecare pas și, într-adevăr, mă înșel.
    Cu toate acestea, vă voi spune că foarte mult cred că am ajuns sa traim „vremurile apocaliptice”.
    Va veni un moment în care vor fi construite mașini care vor controla creierele oamenilor…
    Oamenii trăiesc cu creierul, adică au rațiunea în centrul vieții lor.
    Deci, dacă oamenii de știință descoperă mașina (computerul) care va controla creierul uman, atunci vor putea să citească gândurile oamenilor și să-i controleze (dictatorial).

    Apreciat de 1 persoană

  6. Grigore said, on martie 10, 2024 at 10:36 pm

    Doamne ajuta!

    Lepadarea cea urata a inceput deja. Am mai scris in comentarii acum ceva timp si bine era sa se fi scris articole pe tema asta ca astea nu mai sunt exceptii. Romanii fac deja plati biometrice voluntare. Asta e mai aproape de dracu decat buletinul biometric. Cine cumpara si vinde cu palma sau cu fata sunt la o aruncatura de bat de semnul fiarei. Tot vad articole ca o sa faca nu stiu ce buletin, ba nu stiu ce pasaport, ba ca o sa ne puna cipuri in creier, cand ACUM SI AICI, in tara noastra romanii folosesc semnul fiarei in versiunea beta. Pare ca nu ingrijoreaza pe nimeni dar scriu din nou si promit ca o sa mai scriu daca nu vad reactii.

    Am vazut la Dedeman, la casa cum platesc oamenii. Ori au telefonul pe care il apropie de POS, ori au niste ceasuri din astea inteligente pe care le apropie de POS. Dar ca sa se faca plata oamenii folosesc mana. Pun degetul pe cititorul biometric de la telefon si asa autentifica tranzactia. Cum era inainte cu PIN-ul. Altii folosesc fata, doar se uita in telefon unde aplicatia bancara ii recunoaste si se face plata. Si sunt destui care platesc asa. S-a intins peste tot ciuma biometrica.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 11, 2024 at 10:08 am

      Grigore

      Minimalizezi importanta covarsitoare a buletinului biometric si a cipului implantat.

      Apreciază

      • Grigore said, on martie 11, 2024 at 12:10 pm

        Doamne ajuta!

        In Biblie nu scrie sa nu luati buletinele biometrice, desi e clar ca sunt dracesti. Dar scrie ca aceia care poarta semnul fiarei platesc cu mana (degetele) sau cu fruntea (fata). Oamenii platesc deja asa, doar ca nu poarta si un semn, acum in loc de semn folosesc dispozitivele astea legate la internet. Aceasta este UNICA diferenta fata de semnul fiarei.

        Semnul fiarei > Plata biometrica cu mana/fruntea > Buletin biometric = Pasaport biometric

        Semnele ingrosate se citesc ca semne matematice, mai mare si egal, ca sa exprim mai clar importanta fiecarui nivel de cadere pana la lepadare. Cine ia buletin biometric sau pasaport biometric e in cadere, dar cine plateste biometric este mai aproape de lepadarea finala cu semnul fiarei.
        Avem 2 adevaruri:
        – adevarul ca se plateste asa cum scrie la semnul fiarei
        si
        – adevarul ca deja sunt multi romani (si sigur nu doar romanii) obisnuiti sa plateasca asa.

        Nu stiu cum sa o spun fara sa te supere, dar dupa atatia ani de blog sa nu vezi pericolul din aceste adevaruri, te ineci ca tiganul la mal.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 11, 2024 at 12:45 pm

        Grigore

        https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13#15
        16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
        17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
        18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

        Va fi buletinul cu cip si cardul bancar, apoi buletinul si cardul bancar intr-un singur document cu cip, apoi cipul implantat.
        Tu esti si impotriva fugii la care ne-au indemnat Domnul nostru Iisus Hristos si Sfintii Parinti…

        Apreciază

      • Felix said, on martie 11, 2024 at 7:00 pm

        Grigore este posibil sa te fi contaminat cu virusul ghe-ghe!
        Vizioneaza materialul video!
        Este realizat pentru cei ca tine!
        Intr-adevar limbajul este porcos …

        Apreciază

    • Grigore said, on martie 11, 2024 at 3:55 pm

      Vrei, nu vrei, bea Grigore aghiasma!

      Apreciază

  7. dante said, on martie 10, 2024 at 10:38 pm

    Daca Dumnezeu respecta liberul arbitru atunci nici diavolul nu are autere aspura acestui lucru. Exemple se pot lua cu gramada la cei din puscariile comuniste, cind diavolul nu a putut trece peste acest nepretuit dar si anume libertatea de a alege. Si nici nu ar putea fi altfel, caci Dumnezeu ne vrea in Rai doar daca vrem si noi, caci altfel ne facea de la inceput pe toti ingeri si poate ca o parte dintre noi am fi facut ceea ce a facut la inceputuri Lucifer cind i s-a lasat si lui liberul arbitru cazind in pacatul mindriei, Insa, intrebarea se pune: de cind nu mai are omul libertatea de a alege, sau acest liber arbitru?
    Intr-adevar prin aparitia acestor tehnologii, omul este momit si constrins ca usor – usor sa ajunga la actul final si anume la pecete sau lepadarea de Dumnezeu. De atunci libertatea lui este anihilata prin dominarea satanei si putinta de a mai iesi este imposibila. Lupta finala se da acum odata cu acesti mici pasi care sint foarte multi fi foarte rapizi, astfel ca omul nu mai este capabil sa mai discearna( dar nici nu cred ca vrea) pericolul din spate. Hai sa ne uitam in jurul nostru si sa intrebam pe un om care are portofel plin de carduri: esti tu dispus sa renunti la acestea, la confortul oferit de acestea si de toata tehnologia si sa revii la o viata simpla si mai grea avindu-l pe Hristos ca tinta finala? Veti vedea, daca nu veti fi luati peste picior, ca se vor uita la tine ca la un nebun de legat. Deci pregatirea pentru renuntarea la liberul arbitru a inceput deja, acum se fac doar corecturile de rigoare, astfel incit masele trebuiesc minate in numar cit mai mare la lepadare. Cred insa ca pina la acel act final, bucatica aceea de dumnezeire sadita de Creator in inima fiecaruia dintre noi este valida si vie, ea putind sa faca diferenta dintre Rai si Iad intorcindu-l pe pacatos in ultima clipa. Pentru un exemplu fac trimitere iar la puscariile comuniste si dau cazul parintelui Calciu Dumitreasa, cel care din tortionar a devenit ostasul Lui Hristos.
    Fiara este deja printre noi si se uita sa agate pe cit mai multi in mrejele ei cu toate ca ea nu ar avea nici o putere daca omul nu i-ar da-o, dar omul este copt pentru fiara si va cadea in sacul ei ca un fruct copt.

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 11, 2024 at 1:22 pm

      Cateva corectii ref la Parintele Calciu. Mai intai ca a facut parte din cei ce nu au acceptat din prima sa treaca de partea lui Turcanu, ci dupa indelungi torturi. Adica, i s-a incalcat liberul arbitru. La modul grosoloan. Deci, nu se pune, si nu se pune pt nici unul dintre cei de la Pitesti care in urma torturilor au devenit tortionari. Dupa, toti acestia si-au revenit. Cei ce au acceptat din prima, si au devenit tortionari de bunavoie, astia nu si-au mai revenit.

      Parintele Calciu nu a batut cu mana lui pe nimeni, in schimb a fost „calculatorul” lui Turcanu, datorita memoriei si inteligentei fantastice care o avea.

      Aud la multa lume exemplul asta cu Parintele Calciu, sau Constantin Oprisan, sau cu toti ceilalti. Bezna mintii. Maaama, a fost tortionar… Pai treci tu, cel care spui asa ceva, prin ce au trecut ei la Pitesti, adica tortura fizica si psihica 7 din 7, 24 din 24, cateva luni, si apoi vorbim.

      Spune Demostene Andronescu, nu eu:

      „… cat si ceilalti pe care i-am pomenit aici au in urma lor un atat de mare capital de suferinta si de jertfa incat nu au nevoie sa li se ascunda omenestile lor neputinte. Pentru ca, atat caderea lor, cat si caderea tuturor celor care au acceptat reeducarea sunt tot atat de omenesti ca si lepadarea lui Petru. De aceea, explicarea circumstantelor care au dus la caderea lor, departe de a le stirbi aura eroica, scoate in evidenta maretia eroismului lor. Demonstreaza ca, oameni fiind, au fost capabili sa traiasca, atata amar de vreme, eroic. Caci „nu este greu sa mori ca un erou, este greu sa traiest ca un erou”.

      Apreciază

    • Radu said, on martie 12, 2024 at 9:07 am

      cand esti posedat mai ai liberul arbitru?

      nu cred.

      Apreciază

  8. Felix said, on martie 11, 2024 at 6:00 am

    Programarea predictivă | gandulmeudebucurie

    Programarea predictivă

    Apreciază

  9. mircea.v said, on martie 11, 2024 at 9:48 am

    Spunea Sf Paisie Aghioritul ca acum nu ne mai batem cu Hitler sau Stalin, ci ne batem direct cu diavolul. Adica lupta directa pt suflet. Ultima lupta.
    Nu mai e nici pt pamanturi, paduri, bogatii ale subsolului, nici pt bani si averi, ci e pt suflet. Rai sau iad.

    Mi-am pus intrebarea: de ce vine sfarsitul omenirii dupa capitolul insemnare?
    Raspunsul meu, pt ca atunci cand omul isi pierde liberul arbitru, cand devine la propriu jucarie in mainile dracilor, cand nu se mai poate ruga, cand nu se mai poate gandi la Creator (pt ca in acel moment va primi semnal de bruiere de la IA) atunci omul nu isi va mai justifica existenta. Si cum 99,9% vor fi cipuiti, e clar ca omenirea nu isi va mai justifica existenta, asa cum este ea acum.

    Cei din puscarii aveau o sa-i zicem placere de a spune „Nu, domnule!”. Cel din fata lui era un om. Care cateodata chiar se schimba in urma atitudinii celui anchetat.

    Parintele Nicolae Steinhardt:
    „– Nu, domnule!
    Plăcerea de a şti să spui nu, nu, domnule, anchetatorului care-ţi cere nume, ofiţerului politic care-ţi propune situaţia de turnător, diavolului care te ispiteşte, scîrbelor care fac tot ce sunt şi ele în stare pentru a te scoate din răbdări.”

    Acum, este tristete maxima. Decaderea omului la maxim. Cel „din fata ta” este o masina, o IA. Cel facut dupa chipul lui Dumnezeu va ajunge sa fie controlat de catre o masina.

    Virgil Gheorghiu in „Ora 25” – roman publicat in 1948.
    „Masinile nu tolereaza lipsa de ordine. Masinile nu tolereaza anarhia, lenea si indolenta omeneasca. N-ai voie sa te gandesti la altceva. Masinile te sanctioneaza daca o faci. ”
    „Pana la urma, oamenii nu vor mai putea locui in societate cu natura lor omeneasca. Vor fi socotiti ca egali, uniformi, si vor fi tratati dupa aceleasi legi care se aplica scalvilor tehnici [masinilor], fara nicio concesie fata de natura lor diferita. Se vor face arestari automate, condamnari automate, distractii automate, executii automate.”

    Apreciază

  10. geo said, on martie 11, 2024 at 10:21 am

    https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-31124-patriots-blown-up-as

    https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/razboiul-din-ucraina-ar-putea-ajunge-la-un-punct-2346303.html

    Numai ca duduia asta mare experta in Rusia nu are pregatire in domeniul militar ca sa emita asemenea enormitati, preluate cu nesat de gurnalistii de la pravda…

    Apreciază

  11. scortisoara said, on martie 11, 2024 at 11:34 am

    Fiti atenti,manipulare ! Adica BOR in loc sa ia atitudine sa apere ,ca institutie spirituala ,poporul …. arunca responsabilitatea pe politic. Am recitit zilele trecute „Audienta pentru un demon mut” de Pr Savatie Bastovoi ,m-am simtit de parca o citisem prima data . Era acolo un pasaj in care spunea ce putere are un episcop ( cu atat mai mult un Patriarh) sa intoarca poporul impotriva politicienilor tradatori . Si BOR ce face , ne trimute la AUR ? O sa luam lumina de la AUR pana la urma, ne vom spovedi la AUR, ne impartaseste AUR ….
    BOR nu are minte , in loc sa ia fraiele in propriile maini le paseaza unui partid . Ca noi , ce sa vezi , dormim pe noi …. ne lumineaza AUR.
    Ce se mai aude cu Boicot vot ? Imi place mai mult varianta asta .

    https://www.activenews.ro/opinii/BOR-VERDE-PENTRU-AUR-LA-ALEGERI-Sfantul-Sinod-recomanda-credinciosilor-sa-voteze-numai-cu-cei-care-sustin-FAMILIA-NORMALA-formata-din-Barbat-si-Femeie-si-se-impotrivesc-CRIMEI-AVORTULUI.-Cele-„10-Porunci-din-Indreptarul-Electoral-188066

    Apreciază

    • scortisoara said, on martie 11, 2024 at 5:39 pm

      JUST TALENTED
      11.03.2024 10:16
      AUR, #Basarabia e Romania….etc. Toti au acelasi stapan. Numai cei care nu gandesc considera ca au cu cine vota incat sa le mai reprezinte si interesele. Suntem prinsi definitiv in malaxor. Se doreste o impingere masiva spre AUR pentru legitimitate in procent cat mai mare ca sa nu aiba prostimea ce comenta pentru ceea ce va urma din 2025 incolo. Atat

      Apreciază

  12. scortisoara said, on martie 11, 2024 at 11:38 am

    Ia ,sa vedem ce mai zice Nasul .Nu m-am mai uitat de vreun an si ceva la el .

    https://www.nasul.tv/ce-vi-se-ascunde-radu-moraru-4-martie-2024-nasultv/

    Apreciază

  13. geo said, on martie 11, 2024 at 12:19 pm

    Apreciază

  14. ZitaRita said, on martie 11, 2024 at 7:42 pm

    Oare Lucifer si dracii regreta ceva din raul făcut sau mai simt nevoia de iubire?

    Apreciază

  15. dante said, on martie 11, 2024 at 9:30 pm

    mircea v

    Patrintele Calciu a batut, am citit asta intr-una din cartile de marturii ale celor din puscarii, o fi fost el si calculatorul lui Turcanu, dar a si batut cu mina lui. O sa caut citatul si o sa-l postez. Dar tu ai inteles pe dos ceea ce eu am vrut sa spun si anume ca: marea calitate si marele cistig al parintelui Calciu este tocmai intoarcerea din iad si marurisirea de dupa aceea, ca adinioara Saul din Tars care a devenit Sf. apostol Pavel. Adica e de bine, nu e de rau. Daca ceea ce eu am citit sint eronate, nu e vina mea, caci eu nu am fost cu ei in celula si nici tu nu cred ca ai fost ca sa ai certitudini, altele decit cele citite.
    Spui ca „….Adica, i s-a incalcat liberul arbitru. La modul grosoloan. Deci, nu se pune, si nu se pune pt nici unul dintre cei de la Pitesti care in urma torturilor au devenit tortionari. Dupa, toti acestia si-au revenit. Cei ce au acceptat din prima, si au devenit tortionari de bunavoie, astia nu si-au mai revenit….”
    Ei, hai sa-ti zic ce mi-a zis si mie un calugar de la Aiud care l-a auzit pe marturisitorul Tache Rodas spunind urmatoarele vis a vis de calaul Turcanu: Dupa ce a fost judecat si condamnat la moarte si dupa ce a inteles ca a fost folosit de catre sistem, in drum spre locul executiei a fost auzit de catre cei din celule strigind : Iertati-ma fratilor!
    Acuma, ca a fost iertat de Dumnezeu sau nu, este strict treaba Creatorului, insa posibilitatea de cainta este data omului pina in ultima clipa si nu cumva mare sa ne fie mirarea ca Turcanu sa fie iertat, iar unii dintre cei care au rezistat eroic in fata acestui animal sa cada in mindrie. Liberul arbitru a fost si va fi valabil pina la primirea pecetei, atunci cind omul devine un numar si cade din Harul divin. Inclusiv in puscariile comuniste a fost liberul arbitru, caci daca detinutul nu voia sa semneze o declaratie nu o semna, cu pretul vietii, ca Brincoveanu, e adevarat ca au fost putini dintre aceia, dar au fost.
    George Manu ne-a lasat cu limba de moarte urmatorea marturie: ” Sa le spui tuturor ca nu am facut nici un compromis! „

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 12, 2024 at 8:13 am

      Dante,

      asta a fost liberul arbitru la Pitesti:

      (Dumitru Bordeianu – Marturisiri din mlastina disperarii)

      „Rezultatul acestei experiente a fost ca s-a ajuns la „citirea gândurilor”. […] Atât eu, cât si camarazii mei, am vazut cu ochii nostri ca nu ne mai puteam controla expresia fetei, care ne trada întotdeauna gândurile pe care nu mai reusea sa le mascheze. În momentul când posedatul te tortura si se uita în ochii tai, întrebându-te unde te gândeai sau ce gânduri aveai, daca nu raspundeai sincer, el îti si observa pe fata gîndul pe care voiai sa-l ascunzi. Nu mai aveai nici vointa si nici puterea sa-ti opresti aceasta exteriorizare, si atunci se stia precis daca spuneai sau nu adevarul.
      Aceasta a fost ultima faza a nebuniei colective pe care am trait-o toti cei care am trecut prin demascari. Iar rezultatul acestei „citiri” a gândurilor, prevazute de Nicolski si profetite noua de Turcanu, a fost neîncrederea totala în cel de lânga tine.

      Nu degeaba la Piteşti ni se spunea că „aceasta este mica revoluţie, care va fi urmată de marea revoluţie”

      La începutul lui august 1951, când declaratiile publice si scrise erau pe terminate, iar tortura de „citire” a gândurilor atinsese nivelul prevazut în planurile ocultei, Turcanu a trecut din camera în camera, cu expresia unui demon satisfacut si l-am auzit repetând ca, ispitind si înselând pe cei tari si credinciosi, i-a putut tavali în mocirla.
      „Ma, banditilor, va amintiti foarte bine ce am spus în camera aceasta cât si în celelalte camere, ca eu nu glumesc, ca ma voi tine de cuvânt si voi folosi toate metodele pentru a-mi atinge scopul urmarit. Or, iata ca am ajuns, prin metodele pe care le-am folosit, sa va citim si gândurile, fapt la care voi nu v-ati asteptat niciodata.”

      =======================================

      Daca tu zici ca asta a fost respectarea liberului arbitru, asta e interpretarea ta. Doar cativa au reusit sa reziste. Oamenii sant diferiti, au rezistenta diferita la orice.
      Dar, cand e cu tortura nu se pune. Ca la insemnare. Spune Parintele Justin ca atunci cand se face cu forta si tu nu vrei, nu ti se socoteste tie.

      Asa ca, un exemplu corect pe care a-i fi putut sa il dai este Sf Moise Arapul, care a devenit talhar si criminal ca a vrut el, nu ca a fost torturat sa devina asa.

      Cele spuse ref la cei ce si-au revenit sau nu, nu sant de la mine, sant de la Parintele Calciu.

      Pitestiul nu se compara cu nimic. George Manu nu a trecut prin Pitesti. Cand a ajuns Gheorghe Calciu la Aiud, in ultima faza a reeducarii, era o varianta mai soft, „doar” Zarca pt cei recalcitranti unde crestea mucegaiul pe tine, i s-a parut ca este in vacanta. Asta dupa 1959. A fost dur si la Aiud pana in 1959, dar nu ca la Pitesti.

      Apreciază

    • P.M. said, on martie 12, 2024 at 5:45 pm

      @@@dante,
      consideri că la injectarea contra guvid ului oamenii au avut liber arbitru?

      Apreciază

  16. mircea.v said, on martie 12, 2024 at 8:29 am

    In plus, nu toti au avut parte de acelasi tratament, la Pitesti. Constantin Oprisan a fost torturat cel mai tare, de ex. Poti sa stii daca Tache Rodas ar fi rezistat la ce a fost supus Oprisan?
    Din cei ce au rezistat, unul a facut-o pe nebunul (si a fost singurul caruia i-a iesit), Bordeianu a aburit-o asa, pe la mijloc, si mai stiu de Tache Rodas ca el a fost cel mai lacrima. Astia au fost din toti cati au trecut prin nebunia Pitesti.

    Si daca Tache Rodas a rezistat, tu ai tras concluzia ca acolo s-a respectat liberul arbitru.
    Mai frate, e non-sens total, e aberant sa sustii as ceva.
    Se incalca chiar definitia liberului arbitru. Liber arbitru este libertatea omului de a alege fara constrangeri. Ca daca e cu constrangeri, nu se mai cheama „liber”.

    Apreciază

  17. Felix said, on martie 12, 2024 at 5:52 pm

    Parintele Athanasie Mitilyneos:

    (…)
    Antihrist va fi un om care se va naște dintr-o mamă și dintr-un tată….
    (…)
    „Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă” (Apoc. 13, 1).

    Cele șapte capete, numărul sapte, înseamnă o mulțime, un număr care desemneaza o mulțime de oameni (indeosebi liderii), un număr relativ, un număr convențional, adică nu este real – strict sapte, și înseamnă că vor fi o mulțime de susținători ai lui Antihrist.
    Deasupra capetelor lor sunt scrise numele blasfemiei (vor huli)!
    Înseamnă că acești adepți ai lui Antihrist nu se vor jena să rostească diferite blasfemii împotriva lui Iisus Hristos și a Bisericii Sale… si care blasfemie este cea mai abominabila?
    Negarea naturii Dumnezeu-Omenesti a lui Hristos!
    Aceasta este blasfemia supremă!
    Și precum ne spune Sfântul Andrei al Cezareii:
    „Căci cei ce hulesc pe Hristos dintru început nu se vor opri. Ei nu au încetat să-L hulească pe Hristos de la început, de când Mantuitorul a venit în lume si S-a Intrupat”.
    Astăzi, dragii mei, avem informația că acești slujitori ai Antihristului au devenit foarte mulți în zilele noastre caci IL hulesc pe Hristos prezentându-L până la cel mai mic detaliu – până la cel mai mic amanunt – un om, un simplu om, nu-L recunosc ca
    Dumnezeul-Om – Dumnezeu desavarsit și Om desăvârșit!
    La fel și romancierii (chiar unii „teologi”n.n.), editorialiştii.
    În ziare, în reviste, în cărți, în publicații etc
    […]
    Ei vor să ne arate un Hristos micsorat, un Hristos neajutorat, un Hristos așa cum Îl vor evreii așa cum îl doresc ateii, așa cum îl vrea Antihrist, precum îl vrea diavolul, de aceea, toti acestia sunt hulitori!
    Αθανάσιος Άμβωνας: Ὁ θυμός τοῦ Δράκοντος κατά τῆς Ἐκκλησίας. Ἡ ἀνάδυσις τοῦ Θηρίου. Ἀντίχριστος ἐκ τῆς θαλάσσης.
    https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/06/blog-post_20.html?m=1&fbclid=IwAR04ZnPIdTp9Gn4IYWzqAFvDIJpOkggkB05ALMV3TEvtqvG9ak3DGaI-pE4

    Apreciază

  18. dante said, on martie 12, 2024 at 8:20 pm

    mircea v
    Spui tu asa: „… Liber arbitru este libertatea omului de a alege fara constrangeri. Ca daca e cu constrangeri, nu se mai cheama „liber”.
    Hai sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gindim ca eu sint pus in fata pecetluirii si a acceptarii semnului fiarei, pe care nu il vreau sub nici o forma. Din aceasta cauza eu voi fi constrins si fortat prin diferite metode si actiuni sa cedez. La un momentdat, latura mea trupeasca nu mai poate rezista si in urma acestor constringeri voi accepta pecetea satanica.
    Acuma eu te intreb pe tine: In fata Lui Dumnezeu eu voi fi considerat pecetluit, sau nu, caci voi avea pe mina semnul fiarei?
    Care e sinonimul de la a constringe? Caci in Biblie scrie ca pentru primirea semnului fiarei pe om satana il va sili ( il va determina, il va constringe, il va obliga, il va face in vreun fel, etc ) sa primeasca pecetea. Nu spune nicaieri ca vom accepta semnul la o cafea.
    „..Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte..” Apocalipsa 13.16
    Da, are dreptate parintele Iustin cind spune ca daca insemnarea se face cu forta atunci nu se pune, dar cred ca tu incurci sensurile cuvintelor si anume, daca ti se ia mina si ti se imprima pe ia semnul fiarei atunci nu e valabil, insa daca esti determinat si constrins in vreun fel ca tu sa te duci si sa pui mina singur acolo atunci situatie se schimba radical si cred ca asa se va proceda peste tot.
    Vezi ca exact ceea ce tu sustii sa nu fie o mare capcana, un fel de argumentatie la cedare si nu degeaba l-am adus in fraza pe Brancoveanu., caci daca nici el nu a fost constrins, atunci nu a mai fost nimeni.

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 13, 2024 at 1:36 pm

      Dupa cum stim scrie „face”, nu „sileste”. Face – care le include pe toate. Daca constrangerea e prin tortura eu zic ca nu se pune, ca aia dpdv al meu e cu incalcarea liberului arbitru. Adica, daca se ating de tine, sau de la distanta iti produc durere. Asta o consider egala „cu forta” a Parintelui Justin. Nu doar ca te tin aia legati si iti baga cip in cap. Cand e pe vorbe, fara durere, aia o consider ca ai liber arbitru. Durerea te innebuneste, nu mai stii de tine, nu mai esti tu.

      Acuma, pr pusa de tine e buna, de unde incepe constrangerea, ce e aia constrangere in ochii lui Dumnezeu. La unul ii dai o palma si nu are nici o importanta. La altul poate fi maxim, poate chiar sa fie atat de speriat incat pt o palma sa accepte.

      Asta Dumnezeu stie, pt ca santem diferiti, si doar El poate aprecia ce inseamna o palma pt unul, si ce inseamna pt altul.

      Apropo de Brancoveanu, cred ca stii ca la Pitesti majoritatea ar fi dorit sa moara si sa se termina cu tortura. Adica, tortura nesfarsita era mai grea decat moartea.
      .Caci „nu este greu sa mori ca un erou, este greu sa traiest ca un erou”. – spune Demostene Andronescu.

      Adica, e usor sa mori in cateva secunde, e greu sa fii torturat luni intregi.

      Apreciază

      • Felix said, on martie 13, 2024 at 4:48 pm

        Asa este!
        Parintele Arsenie Papacioc marturisea:

        „Mucenicilor li se taiau capetele si mureau!
        Dar acest martiraj continuu dus cei mai multi dintre noi in temnitele comuniste e foarte greu de purtat! Cati dintre noi
        n-ar fi dorit sa moara…!
        Dar un lucru foarte greu de explicat este acela ca lucra continuu o pronie nevazuta care palea sabia dusmanului ceea ce m-a facut sa spun ca Dumnezeu intareste clipele istoriei!”

        Acum ceea ce e paradoxal rezulta din Gingasia lui Dumnezeu care se oglindeste si in urmatoarea imprejurare relatata de un ortodox care era inchis in temnitele comuniste:
        La un moment dat dupa ani de detentie acest marturisitor recunostea ca i-a venit urmatorul gand la care „foarte greu” i-a picat:
        Dupa ezitari indelungi i-a spus Domnului Iisus in gand:
        Doamne nu cred ca mai pot rezista… ma gandesc sa cedez!?
        La care harul i-a raspuns in inima:
        „Faci ce vrei eu nu te silesc sa Ma urmezi pe Mine!”
        Probabil ca aceasta libertate lasata de Dumnezeu fiecaruia – si care arata Maretia Lui – este lucru cel mai paradoxal in antiteza cu soaptele seducatoare si de multe ori constrangatoare ale diavolului si ale oamenilor indemonizati care se pun in slujba Satanei!

        Apreciază

      • Felix said, on martie 13, 2024 at 5:22 pm

        Sfantul Iustin Popovici:

        Imensă și nemărginită este libertatea omului, dacă el poate după voința lui
        să-L tăgăduiască pe Dumnezeu.
        Omul, creația lui Dumnezeu, poate să-L tăgăduiască pe Dumnezeul-Om Hristos! În aceasta este și dumnezeiasca măreție a omului și pieirea lui satanică:
        dacă stă lângă Dumnezeu, Creatorul său, el este mărire, iar dacă stă lângă Satana, ucigașul său, este diabolic sărac și de nesuferit.
        Acest lucru este valabil cu atât mai mult pentru om după venirea Dumnezeului-Om, fiindcă întru Dumnezeul-Om Hristos s-a arătat și s-a dovedit în modul cel mai limpede pentru simțurile omului, în modul cel mai convingător pentru mintea omului, pentru conștiința omului, singurul adevărat Dumnezeu și Domn, singurul adevărat Mântuitor al neamului omenesc.
        Iar dacă omul, și după Dumnezeul-Om și lângă Dumnezeul-Om, poate ajunge să-L tăgăduiască pe Dumnezeu, într-adevăr libertatea lui este imensă și de sine stătătoare și independentă.
        Iar de ea depinde întregul om, întreaga lui viață, și întreaga lui veșnicie. Tăgăduindu-L pe Hristos Dumnezeul-Om, oamenii nu au scuză pentru acest păcat capital – atotpăcat, fiindcă neamului omenesc nu i se poate dărui nici un Dumnezeu mai bun, nici mai desăvârșit, pentru că nu există.
        Cu adevărat nu există scuză pentru cei ce nu marturisesc pe Hristos (Ioan 15, 22:24).

        Apreciază

      • Felix said, on martie 13, 2024 at 6:28 pm

        Mai intai „voluntar” , apoi te sileste….

        Parlamentul UE susține că portofelul digital va fi “voluntar”. India a spus același lucru înainte ca el să devină obligatoriu | ActiveNews
        https://m.activenews.ro/externe/Parlamentul-UE-sustine-ca-portofelul-digital-va-fi-voluntar-.-India-a-spus-acelasi-lucru-inainte-ca-el-sa-devina-obligatoriu-188133

        Apreciază

  19. dante said, on martie 12, 2024 at 8:36 pm

    @ P.M.
    Da, absolut au avut libertatea de a alege, au avut liber arbitru, mai mult decit atita au si semnat pentru acel asazis act medical. Ca nu au stiut, ca nu au crezut, ca au fost constrinsi in vreun fel niciunul dintre cei intepati nu a fost luat cu japca si injectati. Da, cei care au refuzat au avut de suportat niste neajunsuri foarte mari si ti-o spune unul care pe toata perioada de 2 ani de plandemie nu a purtat masca deloc. Numai eu stiu cum am trait in acei ani cind nu am mai putut intra in magazine, si cind am avut drepturile mele total desfintate pentru ca nu am vrut sa port botnita. Satana este foarte viclean si ne indeamna sa ne gasim scuze si explicatii pentru neputintele noastre.
    A fost un examen foarte greu din care eu am invatat multe.

    Apreciază

  20. Felix said, on martie 13, 2024 at 10:08 am

    Sfantul Iustin Popovici:

    Filosofia diavolului este sintetizata astfel:
    să nu recunoască prezența Dumnezeului-Om în lume; să nu recunoască întruparea Fiului si Cuvantului în Om; sa afirme și propovăduiasca ca: nu există Dumnezeu în lume, nici în om; nu există Dumnezeu nici măcar în Dumnezeul-Om; ca este un nonsens să crezi că Dumnezeu S-a întrupat în om și că poate trăi în om; ca omul este complet fără Dumnezeu si anume omul este o ființă în care nu poate exista Dumnezeu, sau ceva dumnezeiesc, nemuritor, vesnic; omul este cu totul trecător, muritor; în toate privințele, omul ar aparține lumii animalelor și nu este aproape deloc diferit de animale, așa că este firesc pentru oameni să trăiască ca niste animale, care sunt singurii lor strămoși legitimi și, de asemenea, singurii lor corespondenti naturali.
    Aceasta este de fapt filosofia lui Antihrist, care cu orice preț vrea
    să-L înlocuiască pe Hristos,
    să-I ia locul în lume și în oameni. Sunt nenumărati
    cei care il preced ca adepti pe Antihrist în lumea noastra omenească de-a lungul veacurilor. „Fiecare duh” – și un duh poate semnifica orice personaj, sau orice învățătură, sau oricare idee, sau orice gând, sau oricare om. Și fiecare învățătură, fiecare personaj, fiecare idee, fiecare gând, fiecare om care nu recunoaște că Iisus Hristos este Dumnezeul-Om și Mântuitorul oamenilor, Dumnezeu întrupat – Dumnezeul-Om, provine de la Antihrist, este a lui Antihrist!
    Au existat astfel de personaje, învățături și idei încă de la venirea Domnului Hristos în lume, de aceea Sfântul Ioan Teologul spune despre Antihrist
    „și acum el este deja în lume”. Oricare om, orice idee din lume care IL neagă pe Dumnezeul-Om Hristos și Biserica Sa, provine de la Antihrist.
    Creatorul oricărei ideologii anti-creștine este Antihrist, direct sau indirect.
    De fapt, toate ideologiile pot fi reduse la două tipuri:
    cele pentru Hristos și cele pentru Antihrist.
    La urma urmei, omul exista în această lume pentru a rezolva singura problemă:
    daca este pentru Hristos sau împotriva lui Hristos!
    Și fiecare om, indiferent dacă vrea sau nu vrea, face exact asta: solutioneaza aceasta problemă, de fapt singura lui problema.
    Și fiecare dintre noi este fie un iubitor de Hristos, fie un luptător impotriva lui Hristos – nu există o a treia pozitie (de neutralitate).
    Da, omul este fie un închinător al lui Hristos, fie un închinător al diavolului – nu există o a treia posibilitate!

    Догматика Православне Цркве – Том III (први део) – Page 149 – Светосавље
    https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-1/149/

    Apreciază

  21. Felix said, on martie 13, 2024 at 11:31 am

    Încercarea acestor „conferentiari” de a extrage si de a cenzura din invatatura Parintelui Arsenie Papacioc, partea „tulbure”

    (teme precum ecumenismul, venirea lui Antihrist etc ) e ca epurarea cafelei de cofeină și a hranei de nutrienții esențiali.

    Lucrurile duhovnicesti sunt cel mai ușor de distrus atunci când li se impune o perspectiva manipulatoare si astfel se schimba perceptia orientarii din darul deosebirii duhurilor prin care se evindentiau marii duhovnici!
    Orice invatatura duhovniceasca devine comerciala si „apa de ploaie” atunci când e cosmetizata politic corect si este astfel transformata în produs de reclamă a sistemului….

    Iata contrafacerea:

    „În Cartea [Apocalipsei] este rostul și sensul nostru în Hristos și prin Hristos. Și ne pregătim pentru apocalipsa personală – iar e o chestiune pe care eu am înțeles-o foarte greu, dar am înțeles-o de la Părintele Arsenie. Nu e nevoie să ajungi la Apocalipsă, la a doua Judecată să înțelegi, o să aflăm. Dacă eu mor azi, azi e apocalipsa mea personală, se dezvăluie totul.Asta înseamnă „moartea vine să te ia, nu să-ți facă o cafea”. Sunt niște înțelesuri extrem de profunde, în sens ontologic al omului până la urmă.”

    Român Ortodox în Franța: Părintele Ilarion Dan și Mihai Vladu despre Părintele Arsenie Papacioc în conferința „De la moarte la viață” (Iași, 1 februarie 2024)
    https://corortodox.blogspot.com/2024/03/parintele-ilarion-dan-si-mihai-vladu.html?m=1#more

    Apreciază

  22. dante said, on martie 13, 2024 at 9:14 pm

    @ Felix
    „….Mai intai „voluntar” , apoi te sileste….”
    Q. E. D. ( Quod erat demonstrandum ). Cine are ochi si urechi sa le foloseasca.

    Apreciază

  23. mircea.v said, on martie 14, 2024 at 5:50 pm

    In contextul discutiilor pe teme de liber arbitru, constrangere… cred ca e de folos

    Sf Ap Pavel, Evrei, cap 12

    „În lupta voastră cu păcatul, nu v-aţi împotrivit încă până la sânge. „

    Apreciază

    • Ovidiu.d.C. said, on martie 15, 2024 at 1:44 pm

      Ui-te și din a 2-a către Corinteni : “ Fraţilor, nu voim ca voi să nu ştiţi de necazul nostru, care ni s-a făcut în Asia, că, peste măsură, peste puteri, am fost îngreuiaţi, încât nu mai nădăjduiam să mai scăpăm cu viaţă. Ci noi, în noi înşine, ne-am socotit ca osândiţi la moarte, ca să nu ne punem încrederea în noi, ci în Dumnezeu, Cel ce înviază pe cei morţi, Care ne-a izbăvit pe noi dintr-o moarte ca aceasta şi ne izbăveşte, şi în Care nădăjduim că încă ne va mai izbăvi”

      Apreciază

  24. […] Vor mai avea liberul arbitru cei ce vor primi semnul fiarei? Sau vor fi „doar” cuprinsi de o fri… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.