SACCSIV – blog ortodox

Foto: incep sa fie scoase Crucile din spatele Sfintelor Mese din Altarele bisericilor din Grecia?

Posted in BISERICA, CRUCE, Grecia, IISUS HRISTOS by saccsiv on martie 10, 2024

Comentariul fratelui Felix postat la DE STUDIAT ZILNIC despre evenimentul de maximă importanță din istoria întregii creații: Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. E despre Sfârșitul Vremurilor, pe care mai nimeni nu le așteaptă și nici nu se pregătește pentru întâmpinarea lor:

Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Cincizecime, I, 4:

Caci trebuia sa Se junghie Mielul si sa fie biruit pacatul si sa se produca mormantul si Invierea, ca apoi sa vina Duhul!

Sfantul Simeon Arhiepiscopul Tesalonicului, partea a Va, capitolul 133:

(…)

Drept aceea, si dinapoia Jertfelnicului (in spatele Sfintei Mese) este asezata binecuvantata Cruce, fiind ramnificata in patru parti, pentru Cel Ce S-a rastignit pe dansa, Care cele de sus si cele de jos si toate cate se vad le-a creat si le cuprinde. Si pe cele de sus cu cele de jos le-a unit, pogorandu-Se de sus jos si cele de jos, inaltandu-Se sus, pe toate le-a unit intru Sine, de la marginile lumii pe toti i-a chemat si cu inaltimea Dumnezeirii si cu smerenia Trupului pe toate le-a dobandit si cu inaltimea Slavei cu multa saracie (kenoza) si smerenie si cu marea mila si dragoste ne-a restaurat pe noi, ne-a ridicat din iad si in loc de pamantesti ne-a facut ceresti. Acestea ne dezvaluie Crucea si Taina SfinteiTreimii prin Cruce si prin aratare ne invata. Inaltimea Crucii ne arata pe Parintele Ceresc Care poarta grija de noi cei de pe pamant, iar bratele Crucii inchipuie pe Unul Nascut Fiul Sau si pe Duhul Sfant, caci, caci prin aceste brate ca si cu niste maini ne-a zidit din nou asa cum Prorocul David zice: „Mainile Tale m-au facut si m-au zidit”, adica Fiul si Duhul Sfant.

Blogul de mai jos ne semnaleaza incepand de anul trecut, cred a 4 sau a 5 mitropolie din Grecia din cuprinsul carora incep sa fie scoase Crucile din spatele Sfintelor Mese din Altarele bisericilor!
Vorba lui Caragiale „nu putem pentru ca sa stim”?!

Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός έβγαλε τον Εσταυρωμένο από τον Άγιο Νικόλαο Αστακού. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
https://tasthyras.wordpress.com/2024/03/10/%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b9%cf%84%cf%89%ce%bb%ce%bf%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b1%ce%bc/

 

Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim si de profetia Sfantului Ioan de Kronstadt:

„[…]

Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

Am privit înapoi. Staretul se uita la ceva, m-am uitat si eu. „Parinte, spune-mi, ce este cu aceasta înfricosatoare biserica?” – «Acestia-s „cetatenii cosmosului”, ereticii, cei ce au parasit sfânta si soborniceasca Biserica si au primit inovatiile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; în astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te împartasesti!»

[…]”

Cititi va rog mai multe la:

Vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt despre Antihrist, caderea in erezii, semnul fiarei, sfarsitul lumii…

 

Tagged with: , , ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on martie 10, 2024 at 5:46 pm

    Ferească Dumnezeu!

    Apreciază

  2. Felix said, on martie 10, 2024 at 7:06 pm

    Scrisoare de protest pentru îndepărtarea Crucii din Altarul bisericii Sfintii Imparati Constantin și Elena din Mitropolia Pireului

    Επιστολή διαμαρτυρίας για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου από το Ιερό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

    Επιστολή διαμαρτυρίας για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου από το Ιερό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά.

    👇

    Μη φοβού το Μικρό Ποίμνιο. Οι Λαϊκοί στην Μητρόπολη Περιστερίου υπερασπίζονται τον Εσταυρωμένο.


    👇

    Διαμαρτυρία του πιστού λαού της μητροπόλεως του Περιστερίου περί της επιχειρούμενης αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου από το Άγιο Βήμα των Ιερών ναών.


    👇

    Περιστέρι Τώρα: Ο Λαός του Θεού απαιτεί να επιστραφεί ο Εσταυρωμένος στην θέση Του πίσω από την Αγία Τράπεζα. (βίντεο) – ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ


    👇
    Αίτημα Επιστροφής του Εσταυρωμένου στο Ιερό Βήμα Ναού της Ι.Μ. Περιστερίου. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

    Αίτημα Επιστροφής του Εσταυρωμένου στο Ιερό Βήμα Ναού της Ι.Μ. Περιστερίου.


    👇

    Διαρκής διαμαρτυρία για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου και του Σταυρού στην Ι.Μ. Περιστερίου.


    👇

    Ἄφαντος ὁ μητρ. Περιστερίου στὴν προκαθορισμένη συνάντηση ποὺ ὑποσχέθηκε γιὰ διάλογο μὲ τοὺς πιστοὺς.

    👇

    Ἀποδομητές νεοταξίτες μέ…παραδοσιακές προβιές.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.