SACCSIV – blog ortodox

24 de ani de la bombardarea Serbiei, inclusiv cu infernala munitie cu uraniu saracit

Posted in KOSOVO, NATO, ONU, SERBIA, uraniu by saccsiv on martie 24, 2023

În seara zilei de 24 martie 1999 incepea bombardarea Serbiei de către blocul euro-atlantic. Bombardamentele au durat până pe 11 iunie 1999.

Au fost lansate fără aprobarea Consiliului de Securitate ONU, după refuzul preşedintelui Slobodan Miloşevici de a accepta un acord de pace cu grupările teroriste albaneze din Kosovo, înarmate şi sprijinite activ de Occident şi unele state din Orientul Mijlociu.

Si n-au fost bombardati oricum…

Iata ce putem citi in articolul Sârbii bombardați de NATO în 1999 au niveluri de uraniu în sânge de sute de ori peste normal! din 24.07.2022 de pe Ziua News:

SUA și aliații săi au petrecut 78 zile bombardând națiunea acum dizolvată a Iugoslaviei în 1999, contaminând Balcanii cu cel puțin 15 tone de muniție cu uraniu sărăcit. În Statele Unite, trupele care au fost expuse la DU sunt eligibile pentru beneficii generoase de invaliditate. Nimic de acest fel nu a fost oferit popoarelor din Iugoslavia.

Testele medicale efectuate asupra unui soldat și unui civil sârb care au fost atacați în timpul bombardamentelor NATO din 1999 au arătat că nivelul de uraniu radioactiv din sângele lor este „de sute de ori” peste normal, a declarat avocatul sârb Srdan Aleksic pentru Sputnik. Aleksic, care a petrecut câțiva ani prezentând procese pentru a încerca să asigure despăgubiri pentru victimele atentatelor cu DU, a declarat că testarea a fost efectuată la Torino, Italia, și că echipa sa juridică așteaptă acum o traducere oficială a rezultatelor în sârbă.

„Deci nu voi aprofunda detaliile medicale. Dar rezultatele sunt înfricoșătoare, nu numai pentru sudul Serbiei, Kosovo și Metohija și zona de securitate de la sol dintre ele, unde primul nostru reclamant a servit timp de 200 de zile”, a spus Aleksic. „A doua analiză a fost luată de la o femeie din Belgrad… Rezultatele ei sunt puțin mai bune. Vom intenta un proces pe baza rezultatelor”, a adăugat el. Presa sârbă a indicat că femeia a fost expusă la DU după ce s-a aflat lângă clădirea bombardată a Ministerului Apărării din capitala iugoslavă în 1999.

Criminalista Dr. Rita Celli, expert în analize DU care a asistat mai multe cazuri juridice italiene pentru a solicita despăgubiri pentru trupele italiene care s-au îmbolnăvit sau au murit în urma expunerii la substanța mortală, a caracterizat rezultatele testelor celor doi sârbi drept „dramatice. ” Ea a indicat că nivelurile de uraniu-238 găsite în țesutul lor a fost de 500 de ori peste normal și că niveluri atât de ridicate de contaminare cu DU nu au fost stabilite la niciun alt civil sau personal militar despre care ea știe.

Abordarea Ritei Celli implică teste de sânge și biopsii, precum și căutarea de aluminiu, bariu, antimoniu, plumb, molibden și alte metale. „Toate metalele detectate conțin urme de U-238, care provine din obuzele folosite de NATO în timpul bombardamentelor Bosniei și Herțegovinei și Serbiei, și în special Kosovo și Metohija. Efectele sale au afectat aproape sigur și țările din jur, cum ar fi Albania și Macedonia”, a declarat Celli pentru publicația sârbă Vecherne Novosti într-un articol publicat sâmbătă.

„În condiții normale, a spus Celli, cantitatea maximă de aluminiu dintr-un litru de sânge este de 3,3 micrograme. Dar în trupele italiene și sârbe care suferă de contaminare cu DU, acesta rulează de la 500, 2.000 sau chiar 3.000 de micrograme. În rândul civililor, nivelul de siguranță al uraniului este de 0,0053 unități pe litru de sânge, în timp ce printre cei care au fost contaminați, acesta poate ajunge până la 10 micrograme.

Aleksic lucrează cu avocatul italian Andel Fiore Tartaglia, care a petrecut decenii luptând pentru despăgubiri pentru expunerea la DU suferită de trupele italiene și de familiile acestora, inclusiv dintre cei care au servit în Kosovo în timpul ocupației terestre de către NATO a teritoriului sârb separatist. În 2021, avocații au intentat un proces la Înalta Curte din Belgrad pentru a cere NATO să ofere [despăgubiri] financiare victimelor sârbe ale atentatelor cu DU.

Este de așteptat ca audierile în acest caz să înceapă în octombrie, dar NATO a declarat deja preventiv că blocul are „imunitate deplină” de urmărire penală sub jurisdicția sârbă, pe baza acordurilor semnate în 2005 și 2006. Aleksic a declarat pentru Sputnik Serbia la începutul acestui an că pretențiile de imunitate sunt o prostie, deoarece o astfel de imunitate nu poate fi aplicată retroactiv, adică celor 78 zile pe care NATO le-a petrecut bombardând țara între martie și iunie 1999.

În mod similar, Tartaglia i-a spus la Vecherne Novosti în articolul său de sâmbătă că „nu există imunitate pentru crimele de război și principiul retroactivității nu se aplică”. În 2000, un tribunal de la Belgrad i-a găsit vinovați de crime de război pentru atentatele din 1999 pe fostul general american Wesley Clark și pe șeful NATO Javier Solana. Cu toate acestea, hotărârea a fost anulată în 2001, după răsturnarea revoluționară de culoare a președintelui iugoslav Slobodan Milosevic și detenția sa la Haga, unde a murit în arest în 2006.

Serbia suferă de una dintre cele mai mari rate de cancer din Europa, cu aproape 60.000 diagnostice oncologice făcute în fiecare an, iar cancer în rândul copiilor de până la două ori și jumătate peste media europeană. În deceniile de după atentatele din 1999, medicii și oamenii de știință locali au înregistrat, de asemenea, o creștere alarmantă a infertilității, a bolilor autoimune și a tulburărilor mintale.

Mașina de război NATO a folosit muniții DU în multe dintre campaniile sale de la sfârșitul Războiului Rece, semănând până la 2.300 tone de DU în Irak în timpul Războiului din Golf din 1991 și invaziei din 2003, și folosind armele din Afganistan și Siria pe o scară mai mică. De asemenea, se spune că exercițiile militare și accidentele care au implicat avioane americane au contaminat părți din Okinawa, Japonia, Sardinia, Italia și Remscheid, Germania.

S-a confirmat sau sunt suspectate aproximativ 20 națiuni, inclusiv Rusia, Franța, Japonia, China, Coreea de Sud și Africa de Sud că au în arsenale obuze de uraniu sărăcit, gloanțe perforatoare și proiectile aruncate din aer, dar Statele Unite și Marea Britanie sunt singurele două țări confirmate că au folosit substanța în luptă. Potențialul DU pentru utilizare ca armă a fost descoperit pentru prima dată în anii 1970 și a fost integrat în proiectile, în special în proiectile antitanc, datorită densității sale incredibile, rezistenței aerodinamice relativ scăzute și capacității de a pătrunde mai adânc în ținte decât obuzele convenționale.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Ministerul Afacerilor Externe din China: 97 000 de sarbi bolnavi de cancer din cauza bombelor cu uraniu folosite de NATO in Iugoslavia in 1999

Chiar daca sunt folosite doar impotriva blindatelor, efectele cumplite ale munitiei cu uraniu saracit (pe care Marea Britanie vrea sa le trimita in Ucraina) asupra populatiei civile din zonele de conflict sunt similare cu cele ale supravietuitorilor de la Hiroshima. O demonstreaza folosirea lor in Irak si Iugoslavia

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C8%9Biunea_For%C8%9Bele_Aliate:

La 22 aprilie 1999, Parlamentul României a autorizat avioanele NATO să utilizeze spațiul aerian românesc în timpul operațiunilor din Iugoslavia.[21][22]

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. scortisoara said, on martie 24, 2023 at 1:43 pm

  Mirel Curea nu isi explica ce au ocultii cu copii

  Apreciază

 2. Dumnezeu sa le ajute said, on martie 24, 2023 at 1:52 pm

  Două adolescente din Brăila și una din Botoșani au dispărut în aceeași zi! Părinții au anunțat poliția: ALERTĂ în toată țara

  Cele trei adolescente din Brăila și Botoșani dispărute în urmă cu două zile sunt de negăsit și sunt căutate și acum de polițiști.
  Este vorba despre o adolescentă în vârstă de 13 ani din Botoșani și alte două în vârstă de 15 ani din Brăila. Toate cele trei fete au dispărut în aceeași zi.

  Tinerele au plecat la școală și nu s-au mai întors acasă. Părinții acestora au fost cei care au sunat de urgență la 112 după ce fetele nu au mai răspuns la telefon.

  Oamenii legii au făcut publice fotografiile cu tinerele dispărute și roagă pe oricine care are informații să se adreseze poliției.

  https://www.realitatea.net/stiri/actual/doua-adolescente-din-braila-si-una-din-botosani-au-disparut-in-aceeasi-zi-parintii-au-anuntat-politia-alerta-in-toata-tara_641d82680081bc0cae71b608

  Apreciază

 3. […] Astazi se implinesc 24 de ani de la bombardarea Serbiei, inclusiv cu infernala munitie cu uraniu saracit. […]

  Apreciază

 4. Geo said, on martie 25, 2023 at 8:14 pm

  Apreciază

 5. Geo said, on martie 26, 2023 at 8:05 pm

  A german producer, Frieder F. Wagner, releaeed a documentation about the aftermath of the use of DU-ammunition in Serbia, Kosovo and Irak. Filled with shocking pictures of horrific malformations. He once was a respected and acknowledged producer, and his films entered the stage of the public tv (ARD/ZDF) in germany numerous times. Well, that changed after the release of:” deadly dust”.

  He became „Persona non Grappa” as the italian would say.

  https://filmsfortheearth.org/filme/todesstaub/

  Este în germană…cine poate face o traducere…

  https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FAcyn%2Fstatus%2F1639706688830984192%3Fref_src%3Dtwsrc%255Etfw%257Ctwcamp%255Etweetembed%257Ctwterm%255E1639706688830984192%257Ctwgr%255E5038cbe56a4425765c5103c43362a16180c0bfa6%257Ctwcon%255Es1_%26ref_url%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.salon.com%252F2023%252F03%252F25%252Fted-nugent-calls-zelenskyy-a-homosexual-weirdo-during-waco-rally%252F%3AvtYCk_gNxYFMhF9Q02E74sarRRg&cuid=3446943

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: