SACCSIV – blog ortodox

Implicarea Romaniei in bombardarea ilegala si neprovocata a Serbiei de catre NATO in 1999

Posted in NATO, Romania, SERBIA by saccsiv on martie 24, 2023

Astazi se implinesc 24 de ani de la bombardarea Serbiei, inclusiv cu infernala munitie cu uraniu saracit.

Bombardarmentele au fost ilegale si neprovocate deoarece:

Au fost lansate fara aprobarea Consiliului de Securitate ONU.

Kosovo este pamant sarbesc.

In ceea ce priveste Romania, aceasta nici macar nu a avut scuza apartenentei la NATO, la care a aderat abia in 2004.

Iata, mai pe larg, cum a decurs implicarea Romaniei in razboiul impotriva Serbiei:

Newsweek: CALENDAR 9-22 APRILIE – Avioanele NATO bombardează Serbia venind din România (09.04.2021)

22 aprilie 1999: Parlamentul României aprobă, după dezbateri dure, cererea NATO de acces în spațiul aerian, pentru operațiunile asupra Iugoslaviei.

La acel moment, PSD-ul, în frunte cu Ion Iliescu, precum și presa apropiată acestui partid, au criticat decizia luată la inițiativa președintelui Emil Constantinescu.

Ulterior, chiar și liderii PSD au acceptat că acest acord a facilitat aderarea României la NATO și deschiderea negocierilor de aderare la UE.

„Cum îşi poate închipui cineva că (N.red: NATO) poate fi un partener valabil de discuție, atâta timp cât atacă, adoptă poziţii partizane şi dezavuează conducerea legitimă şi democratic aleasă a unei țări, legitimează amestecul în treburile interne?“, spunea Iliescu, în 1999.

„Wesley Clark, Robin Cook, Jamie Shea şi toţi ceilalţi par nişte mutanţi, nişte androizi cu ochi de cristal lichid, pentru care fiecare cadavru uman nu reprezintă nimic altceva decât o colecţie de pixeli, puncte şi linii de pe display-uri.

Să fie aceasta noua rasă, să fie acesta supraomul timpurilor ce vor veni?“, scria Cristian Tudor Popescu, în articolul „Trocul sângelui“.

Cu toate acestea, Serbia a avut încredere în România și, la 24 aprilie 1999, și-a evacuat flota civilă aeriană de la Belgrad la Kiev, via București, salvând astfel avioanele aflate pe un aeroport care urma să fie bombardat. În 29 martie 2004, România a fost primită în NATO, președintele țării fiind Ion Iliescu.

 

Gazeta de Maramures: Operaţiunea Forţa Aliată (30.03.2015)

[…]

În data de 24 martie 1999, NATO a lansat Operaţiunea Forţele Aliate. La agresiunea împotriva Iugoslaviei au participat direct sau indirect 19 state, printre acestea numărându-se şi România care, pentru prima oară după 1945, a participat la atacarea altui stat.

În octombrie 1998, Parlamentul român a aprobat cererea NATO ca avioanele Alianţei să poată utiliza spaţiul aerian al României pentru posibile operaţiuni militare împotriva Iugoslaviei, numai în situaţii excepţionale şi de urgenţă. În februarie 1999, militarii din România şi Statele Unite ale Americii au stabilit un centru de monitorizare a traficului aerian care să acopere, în afara teritoriului românesc, şi ariile învecinate. La 22 aprilie 1999, Parlamentul a autorizat avioanele NATO să utilizeze spaţiul aerian românesc în timpul operaţiunilor din Iugoslavia. În mai 1999, Ministerul Apărării Naţionale a confirmat faptul că Forţele Aeriene NATO au dreptul să utilizeze aeroporturile româneşti pe durata operaţiunilor din Iugoslavia. Tot în mai, reprezentanţii guvernului român şi cei ai NATO au semnat un acord referitor la condiţiile în care avioanele aliate puteau utiliza spaţiul aerian românesc.

În raiduri au fost implicate 3.500 de aeronave euroatlantice, inclusiv elicoptere de luptă, venind în valuri de 1.200 de nave din Marea Britanie, Germania, Italia, Turcia, Statele Unite, Ungaria etc. Atacurile au fost sprijinite de trei mari portavioane de atac dotate inclusiv cu armament atomic, două crucişătoare, şapte distrugătoare şi treisprezece fregate. Numai în Marea Britanie se aflau patru nave amfibii de război având 10.000 de puşcaşi marini la bord. Bombardamentele au lovit întreaga ţară, paralizând-o. Au fost executate 25.000 de lovituri aeriene şi au fost neutralizate la sol 995 de obiective. Peste 3.000 de rachete de croazieră au lovit teritoriul statului iugoslav. Dintre cei peste două de civili morţi, patru sute au fost copii. Au fost distruse 540 de clădiri, 58 de poduri şi 30.000 de case. Pierderile Iugoslaviei au fost cifrate la 200 de miliarde de dolari.

[…]

Tagged with: , , ,

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. G. Ionita. said, on martie 24, 2023 at 3:14 pm

  North Atlantic TERRORIST Organization strikes AGAIN !!! AND AGAIN !!! AND AGAIN!!!

  And every moron blames Russia!!!

  Apreciat de 1 persoană

  • dflorin78 said, on martie 25, 2023 at 8:18 am

   „În momentul în care tancurile Challenger 2 britanice vor ajunge în Ucraina vor doborî blindatele T55 ca pe niște popice la un tir de bâlci. Iar dacă aceste tancuri sovietice ar reuși cumva să lovească un Challenger 2, probabil că echipajul nici măcar nu ar observa. Un tanc britanic ar doborî probabil două sau trei dintre ele înainte de a rămâne fără suflu. Acum capătă sens de ce rușii încearcă să clasifice obuzele pe care le donăm ca fiind pericole biologice (fabricate cu uraniu sărăcit inofensiv). Ei știu că acestea vor decima «noile» lor batalioane de tancuri, care nu vor putea riposta”.

   este mai important ca oricând ca țările ce sprijină Ucraina să nu cadă în capcana propagandei lui Putin precum că Rusia este pregătită să mobilizeze cantități uriașe de muniție, soldați și material, și că în aceste condiții nu va putea fi oprită.

   El spune că lucrurile nu stau deloc așa, că baza armatei ruse s-a năruit și este imposibil de recuperat – tancurile avansate ale Moscovei au devenit niște epave, în timp ce soldații săi sunt epuizați și incapabili să avanseze mai mult decât câțiva kilometri pe săptămână în noua lor ofensivă.

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 25, 2023 at 10:14 am

    dflorin78

    Tu ai citat de aici:
    https://www.stiripesurse.ro/armata-rusa-si-a-pierdut-iremediabil-capacitatea-de-lupta-analiza-unui-fost-comandant-de-regiment-de-tancuri-britanic_2848930.html
    Respectivul propagandist minte criminal afirmand ca acea munitie este inofensiva. Si daca minte in halul asta cu asa ceva, de ce am crede ca nu minte si in rest?

    Apreciază

   • Teo said, on martie 25, 2023 at 10:41 am

    Uite, eu, un umil român patriot ,,indrăznesc” să consider că pentru nația română victoria Rusiei prin punerea cu botul pe labe (gheare!) a intregii lumi ,,civilizatoare” anglo-saxone ESTE DE IMPORTANȚĂ CAPITALĂ! FORȚA RUSIA, scapă-ne de sataniștii ăștia!

    Apreciat de 2 persoane

   • dflorin78 said, on martie 25, 2023 at 12:50 pm

    lumea așa cum o știm se va termina cu venirea Antihristului si apoi Parusia.

    dacă se va termina cu victoria Rusiei – atunci Antihristul vine din Rusia !!

    dacă se va termina cu victoria Occidentului anglo-saxon – atunci Antihristul vine din Occidentul anglo-saxon !!

    oricum ai da-o tot nu e bine și orice facțiune am sprijini direct sau indirect – tot se va întoarce împotriva noastră

    acum – despre uraniul [îmbogățit sau] sărăcit – e la fel ca și cu vârsta universului, teoria cuantică sau teoria evoluției – e știința lor, minciuna lor. Nu putem să respingem ce vrem dar să credem în teoria lor cu radioactivitatea – Doar ”ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele[…] oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii şi se vor amăgi şi pe ei înşişi.”

    Apreciază

   • mircea.v said, on martie 25, 2023 at 5:30 pm

    Teo,

    rusii de curand au anuntat ca pregatesc si ei rubla digitala, portofelul digital…, exact ca si ue.
    Adica, tot aia. Si Putin face parte din joc. .Nu te lasa pacalit, nadejdea la Dumnezeu/Ortodoxie, si la ce invata ortodoxia.

    Apreciază

   • Mihai said, on martie 25, 2023 at 7:28 pm

    @saccsiv

    Englezul minte prin omisiune. Are dreptate cand face comparatia cu T55 numai ca rusii nu mai folosesc de cateva zeci de ani buni acele tancuri. Acum au adus pe front inclusiv T14 Armata in fata caruia Challenger-urile sunt pe post de popice. Un mic efort de documentare rezolva imediat dilema. Articolul citat de baiatul de mai sus este propaganda de cea mai joasa speta.

    Apreciază

   • Stefan said, on martie 26, 2023 at 9:14 am

    Ce a făcut tancul Challenger 2 in Afganistan ?
    Cred că mai bună mobilitate are tancul T-64 ucrainean decât Challenger 2 , aveau ucrainenii cam 3-4 mii de astfel de tancuri de-aia au reușit să îi respingă pe ruși un an de zile , plus de asta Putin și Zelenski sunt conaționali (vezi numele și naționalitatea mamei lui Putin) , există pe la noi un proverb care zice că cioară la cioară nu scoate ochii .

    Apreciază

 2. ioansperling said, on martie 24, 2023 at 3:42 pm

  Și acum o facem din nou!
  https://vrabiute.blog/2023/03/24/paralele-inegale/

  Apreciază

 3. Simion P. said, on martie 24, 2023 at 5:07 pm

  Prigoana impotriva crestinilor continua in Ukraina

  Ukrainian police arrest priest during service
  https://www.bitchute.com/video/GbNGcEJCxpGc/?list=subscriptions

  Apreciază

 4. Simion P. said, on martie 24, 2023 at 5:20 pm

  Global financial crash fears after Deutsche Bank ‘bloodbath’ puts shares on life support

  https://www.express.co.uk/finance/city/1750477/global-financial-ciriss-deutche-bank-credit-suisse-silicon-valley-bank

  Apreciază

 5. Clement said, on martie 24, 2023 at 5:37 pm

  Campania aeriana de bombardare a Serbiei a durat 78 de zile timp in care aliatii Statelor Unite au efectuat 475 de raiduri .
  Viktor Cernomardin impreuna cu guvernele Bulgariei, Greciei , Kofi Annan., Patriarhul Alexei II, Patriarhul Pavel al Serbiei si Papa Paul Ioan II sustinuti de guvernul de la Bonn au cerut incetarea ostilitatilor in perioada Pastelui Orthodox.
  Ca raspuns la apelul acestora William Cohen, Jamie Shea si Robin Cook au cerut intensificarea bombardamentelor.
  Date de-a valma : 23 Aprilie, bombardarea Radio-Televiziunii Sarbe ,6 morti
  7 Mai bombardarea Ambasadei Chinei.3 morti
  28 Aprilie bombardarea Surdunitzei cu bombe fragmentare 55 morti + 22 de morti intr-un sanatoriu
  Karisa 87 de civili albanezi intr-un convoi de refugiati
  5 Aprilie 60 de pasageri intr-un tren care traversa podul de la Gradelita
  7 Mai bombardarea orasului Niş soldata cu sute de victime strict din randul populatiei civile
  Singurul Sef de Stat care a cerut iertate poporului sarb pentru ca tara sa a perticipat la bombardamentele din 1999 afost cehul Milos Zeman pe 18 Mai 2021.
  Andrei Plesu probabil pastreaza batista cu rujul de pe buzele Madelenei ( Marie Jana) Albreight Korbelova , femeia de Stat care detesta poporul sarb si a declarat ca merita sa fie ucisi 500.000 de copii in Irak, pentru democratie.

  Apreciază

 6. Vio said, on martie 24, 2023 at 5:42 pm

  Sa nu uitam și de Florin Pătrăchioiu, șeful de gară din Pielești, care, în timpul războiului din Iugoslavia, a ținut oprit timp de 14 zile un tren NATO
  https://www.fanatik.ro/ce-face-azi-seful-de-gara-care-a-blocat-un-tren-nato-plin-cu-armament-in-1999-si-acum-i-as-opri-pe-americani-daca-n-ar-avea-actele-in-regula-20012470

  Olteanul-şef de gară care a oprit de două ori trenul NATO, la Pieleşti, şi i-a scos din minţi pe americani: „Băsescu a zis că mă dă personal afară, dar eu n-am cedat”
  https://adevarul.ro/stiri-locale/craiova/olteanul-sef-de-gara-care-a-oprit-de-doua-ori-1656853.html

  Apreciat de 1 persoană

  • Clement said, on martie 24, 2023 at 7:43 pm

   Dreptu-i! El ii reprezinta pe romani, nu complicii satanelor.
   Astazi, la jurnalul belgian pe TV5 aratau imagini de pe santierul unde se construieste in Charleroi un complex spitalicesc cat 5 spitale din Bucuresti.
   Complexul, la care lucreaza numeroase echipe de muncitori romani este in stadiu de finisare.
   Alternativele pe care le au romanii sub guvernarea actuala sunt :mercenari in Ucraina sau forta de munca departe de casa, de familie, de pamantul pe care s-au nascut.

   Apreciază

   • Mihai said, on martie 25, 2023 at 7:32 pm

    In Romania se construiesc 4 spitale politrauma noi-noute. E adevarat ca asta face parte din pregatirea de razboi dar sa nu mai zici ca la noi nu se fac spitale.

    Apreciază

 7. Marius L. said, on martie 24, 2023 at 9:50 pm

  off topic

  Un interviu care, zic eu, aduce unele clarificări în legătură cu debarcarea de la putere și în final uciderea lui Nicolae Ceaușescu. Regimul lui trebuia să se încheie, dar în orice caz nu în acest mod.

  Apreciază

  • Clement said, on martie 25, 2023 at 5:50 pm

   Saul Brukner golemul care l-a instalat pe Roman, fitilul cui era?
   Dumitru Mazilu, mana cu care a cules pseudo ziaristii de la Scanteia pentru a-i planta in media pro americana, de unde a irupt in miscarea revolutionara in 89-90?
   Dl procuror Pițu ne relateaza ce trebuie sa ne relateze in acest moment.

   Apreciază

   • Marius L. said, on martie 26, 2023 at 2:56 pm

    Jocurile pentru înlaturarea lui Ceaușescu trebuie sa fie mai complexe decât le prezintă acest procuror, dar chiar și așa cu explicațiile pe care le-a dat, este cât se poate de clar ca lovitura de stat a fost pregătită, în primul rând, în afara României.

    Apreciază

 8. scortisoara said, on martie 24, 2023 at 10:02 pm

  :))))))))))))))))))))))))))))))) Așadar , candidații iadului așa sunt : vaccinați și mascați … Nu-mi vine sa cred ca s-au demascat . Chiar banc prost …

  https://www.activenews.ro/externe/SATANCON-Cea-mai-mare-Adunare-Satanista-din-istorie-este-cu-Masca-si-Vaccinare-obligatorie-180914

  Apreciază

 9. Paul said, on martie 24, 2023 at 11:30 pm

  Acum Deutsche Welle si alte media oficiale precum Frankfurter Allgemeine Zeitung transmit international caderi masive ale burselor pe principalele banci germane Deutsche Bank si Commerz Bankintre 10=15% asemena caderi pe marea banca elvetiana UBS la Bursa din Frankfurt youtube https://www.youtube.com/watch?v=NCSfr-ywVog

  Apreciază

 10. scorțișoară said, on martie 25, 2023 at 8:32 am

  Apreciază

 11. mircea.v said, on martie 25, 2023 at 8:57 am

  Off

  Extrem de important: boicot total Auchan. Intra in categoria marturisire.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Am vazut ca sant cam 4 categorii de sustinatori ai actelor cu cip si biometrice. Fac precizarea foarte importanta ca nu exista act electronic care sa nu fie si biometric. Cipul si biometria merg impreuna.

  O categorie spune: “nu vad 666 in actul cu cip, deci e ok”. Altii spun :” unde scrie in Biblie de cipuri, de acte cu cipuri…?”. Altii: “avem cipuri si in telefon, in calculator, in frigider, masina de spalat…, asa ca nu vad o problema sa am si in actele de identitate”.
  Si categoria „ips Teodosie, Calistrat ” – „cipurile sant niste simboluri, cifre, ce nu au putere; iar 666 este si in Biblie” (te doare capu’ cand auzi asa ceva de la un ips)

  Lasam la o parte Sfintii si Parintii care ne invata cum sta treaba cu aceste acte cu cip, si care vorbesc de la Dumnezeu, ca cei de mai sus nu sant interesati de aceste invataturi, si mergem la sursa primara – Biblia.

  Si atunci rezulta:
  https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/15/comentariul-zilei-temeiul-biblic-al-neacceptarii-prelevarii-elementelor-de-identificare-biometrica-pentru-documentele-de-identitate-cu-cip/

  https://saccsiv.wordpress.com/2023/02/07/pentru-cei-ce-spun-dati-cezarului-cele-ce-sunt-ale-cezarului-si-ne-indeamna-sa-luam-documentele-cu-cip/

  Asa ca, omule care te incadrezi in cele 4 categorii de mai sus, daca nu refuzi actele cu cip si biometrice din considerente de cip, de 666, de control electronic…, macar refuza-le din considerente biometrice. Care considerente sant din Biblie, si aici nu mai ai cum sa o dai cotita.

  ––––––––––––––––––––––––––––––

  Parintele Nicolae Steinhardt:
  „Soluţia în faţa injustiţiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbeşti, să lupţi, să te afli în treabă. (Să nu-ţi vezi de treburile tale, ci de treaba dreptăţii, care-i adevărata treabă a fiecăruia.)
  Restul e verbalism, spaimă, nimicnicie. Nu ţine nici o scuza, nici o explicaţie. Sînt toate ridicole ca şi attends que je t’explique.”

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: