SACCSIV – blog ortodox

Suporterii României au fost evacuaţi de pe stadionul din Priştina, in timpul meciului de fotbal Kosovo – Romania, deoarece au scandat: „Kosovo e Serbia!”

Posted in KOSOVO, Romania, SERBIA, SPORT by saccsiv on iunie 18, 2023

NATO a bombardat salbatic Sebia pentru a smulge din trupul sau provincia Kosovo, centrul traditional a Serbiei ortodoxe:

Maidanul din Kosovo – o pictura slavă reprezentativă a unei femei care își caută iubitul printre morți și răniți, după bătălia de la Kosovo. Foto: Wikipedia

Ce s-a întâmplat de fapt aici? În Kosovo toți creștinii pot învăța o lecție minunată, deoarece aici sârbii îl sărbătoresc pe unul dintre cei mai mari eroi ai lor, pe martirul și țarul Sfântul Lazăr, precum și legendara bătălie de pe câmpurile de la Kosovo, sărbătorită de Vidovdan sau ziua Sfantului Vitus.

Bătălia de la Kosovo a fost o mare victorie a poporului sârb, care a dus la moartea marelui lor rege și erou, la divizarea pământurilor lor, la sacrificarea în masă a poporului, și la anihilarea aproape totală a Serbiei ca stat independent. Și da, ei o numesc o victorie, și iată de ce:

Pe câmpurile (bătăliei) de la Kosovo, Serbia a avut de ales între a câștiga o bătălie spirituală și una fizică. A câștiga gloria pentru națiunea și statul lor, sau (a câștiga) cununa martiriului; ei au ales-o pe aceasta din urmă.

Țarul Lazăr ar fi putut încerca să încheie o înțelegere cu sultanul otoman, care i-ar fi putut cruța atât viața cât și regatul, dar a înțeles că acest lucru ar fi însemnat să ajungă sub controlul unui conducător musulman, acest lucru riscând să amenințe credința sârbă.

În schimb, țarul Lazăr a hotărât că este mai bine să moară ca un creștin liber, decât să fie sclavul musulmanilor. Sultanul a murit și el în luptă, împreună cu regele sârb, și ambele armate au fost aproape anihilate până la ultimul om, dar pentru hoarda turcă numeroasă, aceste efective puteau fi reînnoite, dar pentru națiunea sârbă minusculă, ei au pierdut aproape întreaga armată, și odată cu aceasta capacitatea lor de a rezista din punct de vedere militar invaziilor ulterioare.

Este posibil ca, într-un fel, o parte din Serbia să fi murit pe acel câmp de luptă, dar prin această națiune minusculă a murit un colos, rămânând credincioasă lui Hristos. În schimbul credincioșiei lor, Domnul a binevoit să păstreze poporul sârb și, în ciuda întregii suferințe și a distrugerii pe care le-au experimentat ei și confrații lor slavi, Serbia nu a dispărut niciodată de pe pământ.

Bătălia de la Kosovo și Sfântul Lazăr sunt o lecție care spune că merită să mori în orice luptă pământească pentru câștigarea Împărăției Cerurilor, și că nu merită să-ți pierzi sufletul pentru nici o victorie de pe pământ,și că este mai bine ca trupul tău să moară și sufletul să rămână curat.

Din acest motiv, și nu dintr-un naționalism mărunt, sârbii iubesc Kosovo, pe lângă faptul că este centrul culturii lor.

Cititi va rog mai multe la:

Este Biserica Ortodoxă Sârbă un obstacol pentru SUA în Balcani?

Cititi va rog si:

24 de ani de la bombardarea Serbiei, inclusiv cu infernala munitie cu uraniu saracit

Serbia dă în judecată NATO: Peste 15 tone de bombe cu uraniu au fost aruncate asupra Iugoslaviei în anul 1999

Romania nu a recunoscut nici pana acum Kosovo, insa  s-a implicat in razboiul impotriva Serbiei:

Implicarea Romaniei in bombardarea ilegala si neprovocata a Serbiei de catre NATO in 1999

O parte a suporterilor echipei Romaniei de fotbal sustin Serbia. Iata-i scandand „Kosovo e Serbia” in timpul meciului Romania – Serbia din 2018:

Intre timp Kosovo are si echipa nationala de fotbal iar inevitabilul, pana la urma, s-a produs:

Preliminariile Euro 2024: Romania va juca cu un stat pe care nu-l recunoaste

Si a venit si ziua meciului Romania – Kosovo. Suporterii au scadat din nou, asa ca au fost batuti si alungati din tribune. Iata cum prezinta mass-media din Romania evenimentele:

Sursa: https://as.ro/fotbal/preliminarii-euro-2024/motivul-pentru-care-suporterii-romaniei-au-fost-evacuati-de-pe-stadionul-din-pristina-in-timpul-meciului-cu-kosovo-299464.html

Suporterii României au fost evacuaţi de pe stadionul din Priştina, în timpul meciului Kosovo – România, din preliminariile EURO 2024. Au fost incidente în tribunele arenei.

Aproximativ 130 de fani au putut face deplasarea pentru confruntarea din Grupa I. Iniţial, FRF primise 600 de bilete. Kosovo a remizat alb cu România în meciul care a putut fi urmărit în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

Cu 10 minute înainte de finalul meciului din Kosovo, la scorul de 0-0, organizatorii meciului au decis ca ultraşii din „Uniţi Sub Tricolor” să părăsească de urgenţă arena. Totul în încercarea de a preîntâmpina anumite incidente.

Din sursele AntenaSport, decizia a fost luat în momentul în care fanii care au făcut deplasarea au început să strige: „Serbia Kosovo„. Exista riscul ca ultraşii gazdelor, prezenţi pe stadion, să facă scandal.

Au fost incidente în momentul în care suporterii români au fost evacuaţi. Jandarmii au folosit forţa şi au lovit cu bastoanele fanii naţionalei României.

[…]

 

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2024/gestul-facut-de-ultrasii-romani-in-centrul-belgradului-inainte-sa-fie-evacuati-si-batuti-de-kosovari-2449667

[…]

În contextul în care imnul României a fost huiduit pe stadionul din Priștina, zeci de ultrași români au scandat, la rândul lor, „Kosovo e Serbia”. Au fost evacuați imediat de forțele de ordine, iar unii dintre ei au primit și o corecție fizică din partea acestora.

Conform presei din Serbia, înainte de meci, ultrașii români au afișat un banner uriaș în Belgrad, îndreptat împotriva adversarei „Tricolorilor”.

„Țări inventate, fotbal fals. Pentru noi, ei nu înseamnă nimic”, a fost mesajul afișat în fața Templului Sfântului Sava din centrul capitalei Serbiei.

[…]

 

Sursa: https://as.ro/fotbal/preliminarii-euro-2024/filmul-incidentelor-de-la-pristina-ce-nu-s-a-vazut-la-tv-in-kosovo-romania-0-0-299679.html

[…]

Fanii naţionalei din Kosovo au avut o reacţie reprobabilă şi au scandat: „Ţiganii, ţiganii!„. În cele din urmă, ultraşii din „Uniţi Sub Tricolor” au părăsit arena.

[…]

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Geo said, on iunie 18, 2023 at 1:04 pm

    https://tass.com/politics/1634479/amp

    Apreciază

    • Geo said, on iunie 19, 2023 at 8:54 am

      Apreciază

  2. Adrian said, on iunie 18, 2023 at 1:52 pm

    Apreciază

  3. Avram Iancu said, on iunie 18, 2023 at 1:54 pm

    probabil scenariu pus la cale intentionat de minti malefice, au platit pe unii sa huiduiasca imnul Romaniei, ca sa provoace pe ai nostri, poate poate iesea un nou scandal
    KOSOVO JE SERBIA

    Apreciat de 1 persoană

    • abc said, on iunie 18, 2023 at 8:55 pm

      ………….. poate poate iesea un nou scandal

      Unde ?
      Cum ?
      Ce ?
      Cine ?
      De ce ?
      Cui foloseste ?
      Ce vrei sa spui ?


      Si da,

      Kosovo chiar este Serbia
      si
      Basarabia e Romania

      Apreciat de 1 persoană

  4. Mihai T said, on iunie 18, 2023 at 2:43 pm

    După conferința de la Helsinki (1975), SUA și NATO sunt primii (oricum, înaintea rușilor) care au modificat granițele unui stat suveran.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Țări inventate, fotbal fals. Pentru noi, ei nu înseamnă nimic said, on iunie 18, 2023 at 7:16 pm

    Gestul făcut de ultrașii români în centrul Belgradului, înainte să fie evacuați și bătuți de kosovari

    În contextul în care imnul României a fost huiduit pe stadionul din Priștina, zeci de ultrași români au scandat, la rândul lor, „Kosovo e Serbia„. Au fost evacuați imediat de forțele de ordine, iar unii dintre ei au primit și o corecție fizică din partea acestora.

    Ultrașii români au făcut un gest provocator înainte de meciul Kosovo – România
    Conform presei din Serbia, înainte de meci, ultrașii români au afișat un banner uriaș în Belgrad, îndreptat împotriva adversarei „Tricolorilor”.

    „Țări inventate, fotbal fals. Pentru noi, ei nu înseamnă nimic„, a fost mesajul afișat în fața Templului Sfântului Sava din centrul capitalei Serbiei.

    Apreciază

  6. David said, on iunie 18, 2023 at 8:16 pm

    Kosovo je Serbia !
    De ce deranjeaza adevarul?
    Erdogan ia-ti turcaletii inapoi !

    Apreciat de 1 persoană

  7. Clement said, on iunie 19, 2023 at 3:57 pm

    Un pic de istorie.
    https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje
    Un pic de actualitate.
    https://www.aa.com.tr/fr/politique/kosovo-cavusoglu-rencontre-la-minorit%C3%A9-turque/2617746:
    Discurs al ministrului turc de externe Cuvasoglu, tinut in urma cu 1 an in Kosovo.
    „Știm că inima voastră este cu Turcia, îi împărtășiți bucuria și tristețea și nu vom putea uita niciodată sprijinul dumneavoastră pentru noi în timpul tentativei de lovitură de stat din noaptea de 15 iulie. [2016]”.
    ?!?!?!
    „Ați purtat o mare luptă pentru a vă păstra identitatea turcă, iar astăzi Türkiye este mai puternică ca niciodată și stă cu toată puterea alături de voi”, a adăugat el.
    În cele din urmă, el a reamintit că Türkiye sprijină toate eforturile care vizează păstrarea identității, religiei și culturii turcilor kosovari”
    Titluri colaterale.
    Un bataillon de commandos turc arrive au Kosovo
    Kosovo : arrivée de renforts de l’OTAN sur fond de tensions ethniques entre Serbes et Albanais
    SG NATO mulțumește Turciei pentru întăririle pe care intenționează să le trimită în Kosovo.
    Le SG de l’OTAN remercie la Türkiye pour les renforts qu’elle entend dépêcher au Kosovo
    Integrarea comunitatii turce desavarsita in spatiul valah:
    https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/musulmanii-din-capitala-ar-putea-avea-in-sfarsit-976260.html
    Prietene sacciv, acest pasaj : ”
    Nu vom putea uita niciodată sprijinul dumneavoastră ( al kosovarilor tuci) pentru noi în timpul tentativei de lovitură de stat din noaptea de 15 iulie. [2016]”ar trebui sa ne puna pe ganduri.
    Erdogan si-a mobilizat agentii externi pentru a ramane la putere si despre soarta miilor de arestati Europa nu a indraznit sa ceara cuiva socoteala.
    Suntem inconjurati de forte anticrestine, invadati de musulmani si obedienti fata de cei care il tin prizonier pe Assange.
    Cum ramane cu demnitatea poporului roman?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.