SACCSIV – blog ortodox

Ungaria nu-l va aresta pe Putin dacă va intra pe teritoriul său

Posted in UNGARIA, Vladimir Putin by saccsiv on martie 24, 2023

Sursa: https://romania.europalibera.org/a/arestare-putin-ungaria-sfidare-tribunalul-international/32331521.html

Ungaria nu l-ar aresta pe președintele rus Vladimir Putin dacă ar intra pe teritoriul său, a declarat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, susținând că nu ar avea temei juridic.

Ungaria a semnat și ratificat Statutul de la Roma care a creat Curtea Penală Internațională (CPI), care a emis vineri un mandat de arestare în care îl acuză pe Putin de crime de război pentru deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina.

Întrebat dacă Putin va fi arestat în cazul în care ar veni în Ungaria, șeful de cabinet al președintelui ungar, Gergely Gulyas, a spus într-o ședință de informare că Statutul de la Roma nu a fost inclus în sistemul juridic maghiar.

„Ne putem referi la legea maghiară și pe baza acesteia nu îl putem aresta pe președintele rus, întrucât statutul CPI nu a fost promulgat în Ungaria”, a spus Gulyas.

Întrebat, el a spus că guvernul său „nu a luat o poziție” cu privire la mandatul de arestare emis împotriva lui Putin.

„Aceste decizii nu sunt cele mai norocoase, deoarece duc lucrurile către o escaladare ulterioară și nu spre pace, aceasta este părerea mea subiectivă personală”, a adăugat Gulyas.

Putin, al treilea președinte în exercițiu care a primit un mandat de arestare emis pe numele său de CPI, este puțin probabil să ajungă în instanță în curând. Dar mandatul înseamnă că ar putea fi arestat și trimis la Haga dacă ar călători în orice stat membru al CPI.

Rusia nu a făcut un secret din programul său în baza căruia a dus mii de copii ucraineni în Rusia, dar l-a prezentat ca pe o campanie umanitară de protecție a orfanilor și a copiilor abandonați în zona de conflict.

Rusia, care nu este parte la CPI, a negat în mod repetat acuzațiile conform cărora forțele sale ar fi comis atrocități în timpul invadării Ucrainei.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPINIE: Care este adevarul despre ceea ce Curtea Penala Internationala numeste a fi „transferul ilegal de populatie din zonele ocupate ale Ucrainei in Federatia Rusa, in prejudiciul copiilor ucraineni”?

Statele care NU au ratificat statutul Curții Penale Internaționale (Tribunalul Penal Internațional) cu sediul la Haga

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Copaci said, on martie 24, 2023 at 10:30 am

    cpi este un ong soroșist pe care l-au inventat cei care nu îl recunosc (nu chiar toți) pentru cei care îl recunosc, exact pentru a discredita pe cineva, când vor ei … curtea penală internațională este penală !!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: