SACCSIV – blog ortodox

Vasile Banescu MINTE SATANIC cand spune ca “Biserica nu poate emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea”. BA DA, POATE, si nu doar ca poate, ci chiar TREBUIE deoarece credinciosii isi pot pierde mantuirea prin injectarea cu vaccinuri cladite pe trupusoare de prunci avortati

Dupa cum stiti:

IPS Teodosie, o nouă pledoarie împotriva vaccinării: „Sunt atâtea urmări negative”. Ce îndemn are pentru oameni

Iata reactia lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, conform G4Media:

”Trebuie distins în mod clar între problema certificatului verde, care e una nuanțată, și îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total și ferm dezavuat de Biserică. Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii în martirii unei cauze false

”Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”

”În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință”.

Articolul de pe G4Media se incheie cu un apropo:

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare […] intr-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, care a primit licența CNA și ar trebui să se supună regulilor din legea audio-vizualului.

Revenind la zicerea lui Vasile Banescu, acesta minte satanic spunand ca “Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea”.

Pentru a demonstra ca minte, reiau cele ce le-am mai scris in articolele Refuzarea vaccinarii din motive religioase din 3 august 2021 si Oare cum spera sa scape de IAD crestinii ce se lasa injectati cu vaccinuri cladite pe trupusoare de prunci omorati? din 23 iulie 2021:

Toți angajații Washington Post, ziarul deținut de Jeff Bezos, vor fi obligați să prezinte dovada vaccinării complete anti-Covid-19 până la jumătatea lunii septembrie, aceasta fiind condiție de angajare, cu excepția celor care au motive religioase sau medicale pentru care nu se imunizează, a anunțat pe 27 iulie 2021 editorul Fred Ryan într-un mesaj către echipă, relatează Reuters:

Washington Post va obliga toți angajații să se vaccineze anti-Covid

Articolul de pe Hot News nu ne da insa si detalii despre aceste motive religioase. Ceva mai multe despre motive religioase aflam dintr-o stire din Marea Britanie, conform articolului Regulile obligatorii de vaccinare la locul de muncă nu se pot aplica veganilor de pe ALEPH NEWS:

Avertismentele avocaților evidențiază probleme etice în încercarea de a forța toți lucrătorii să faca vaccinul.

Peste jumătate de milion de vegani vor fi scutiți dacă companiile introduc reguli obligatorii de vaccinare în Marea Britanie, deoarece credințele lor sunt protejate de legislația muncii, au spus experții legali, potrivit The Telegraph.

Așa-numitul veganism etic a fost considerat o caracteristică protejată la un tribunal anul trecut, ceea ce înseamnă că angajatorii ar risca acțiuni în justiție dacă ar ordona vaccinarea personalului.

Este probabil ca alte persoane din categorii protejate să fie protejate de legile drepturilor omului, inclusiv unele grupuri religioase, precum și persoanele cu anumite dizabilități sau afecțiuni medicale.

Un purtător de cuvânt al firmei Lewis Silkin, o firmă de avocatură, a declarat: „Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinările pe baza faptului că inevitabil vor fi fost testați pe animale. Veganismul etic a fost găsit anterior de un [tribunal pentru ocuparea forței de muncă] ca echivalent cu o credință, capabilă să fie protejată”.

Legislația privind egalitatea poate, de asemenea, să îngreuneze companiile să ceara noilor angajați sa fie vaccinați dacă se încadrează în una dintre categorii.

Asadar, in Marea Britanie, veganismul etic este echivalent cu o credință iar acesti vegani pot sa nu fie de acord cu vaccinarile deoarece respectivele vaccinuri au fost testate pe animale.

Unui crestin i se poate permite insa sa nu fie de acord cu vaccinarile deoarece sunt utilizate celule de la fetușii avortați? Treaba reala, iar Institutul Charlotte Lozier din Statele Unite chiar oferă, pe baza unei analize riguroase a literaturii științifice și a rezultatelor studiilor clinice, un sondaj precis al companiilor farmaceutice care utilizează sau nu linii celulare derivate de la fetușii avortați:

Vaccinurile împotriva Coronavirusului și utilizarea celulelor de la fetușii avortați: situația actuală

Din pacate, tema nu este dezbatuta in Romania nici de Patriarhie si nici de mass-media. Vaticanul insa s-a aplecat asupra chestiunii, dar mesajul transmis credincioşilor catolici, inca din decembrie 2020, este ingrozitor: utilizarea vaccinurilor anti-COVID-19 este acceptabilă din punct de vedere moral chiar şi atunci când aceste produse farmaceutice utilizează linii celulare provenite din ţesuturile prelevate de la fetuşi avortaţi. Cititi va rog mai multe la:

Vaticanul aprobă vaccinurile anti-COVID care folosesc celule prelevate de la fetuşi avortaţi

Iar in Grecia lucrurile stau si mai oribil, Sinodul transmitand, la sfarsitul lui iulie, o enciclica in care credinciosilor li se spune cum ca „Niciunul dintre vaccinurile Covid-19 utilizate în țara noastră nu conține celule embrionare”:

Biserica Ortodoxă din Grecia: Vaccinurile nu conţin microcipuri, nici celule embrionare / Sfândul Sinod îi îndeamnă pe credincioși să se vaccineze

Este absolut sigur faptul ca Patriarhia Romana cunoaste subiectul, cu atat mai mult cu cat chiar s-a si manifestat in curtea sa cu patru ani in urma (caci utilizarea liniilor celulare derivate de la fetușii avortați nu-i o treaba noua):

VIDEO (interzis la tv): ORTODOCSI manifestand la PATRIARHIE deoarece VACCINURILE contin celule din COPII AVORTATI iar Patriarhul pune preotii sa … sustina vaccinarea

De ce Patriarhia Romana tace totusi, nu stiu.

Elim Chicago (penticostali romani din SUA) nu tace insa, ba mai mult, ii sustine prin documente si avocati pe cei ce refuza vaccinarea tocmai din astfel de motive.

Rau a ajuns Patriarhia Romana daca neoprotestantii ii dau lectii de crestinism…

Deci, cum necum, se pare ca in vest se mai poate refuza vaccinarea din motive religioase iar mai sus am dat trei exemple: la vegani, la penticostali si chiar la angajatii Washington Post.

Acolo ii ajuta legea, organizatii, avocati.

La noi Patriarhia nu ne ajuta, ba din contra, zice, prin purtatorul sau de cuvant, ceea ce zice.

In concluzie:

Dincolo de orice discutie despre ce substante ar baga Big Pharma in vaccinuri, orice crestin trebuie sa stie ca se afla in cel mai mare pericol posibil: pierderea MANTUIRII prin injectarea cu vaccinuri cladite pe trupusoare de prunci omorati.

Pentru ca folosirea a orice, inclusiv medicamente si vaccinuri, cladite pe astfel de crime oribile, reprezinta uraciune inaintea lui Dumnezeu.

Ce vor putea spune la Judecata Particulara si cea de Obste?

Ca au facut-o ca sa nu moara de coronavirus?

Ca au ascultat de Ierarhi?

Ca au facut-o ca sa poata calatori sau ca sa nu-si piarda serviciul?

Astea sunt scuze? Cu ele spera sa scape de iad? Sunt siguri ca tin aceste scuze?

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Foc de la altarul Dumnezeului cel Drept said, on octombrie 16, 2021 at 2:40 pm

    Sau oare nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt Care este în voi, pe Care-L aveţi de la Dumnezeu, şi că voi nu sunteţi ai voştri? 20 Căci voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Slăviţi-L deci pe Dumnezeu în trupul (şi în duhul) vostru (care sunt ale lui Dumnezeu)[a]! – 1 Corintieni 6:19-20

    Să păziţi poruncile Mele. Să nu împerechezi două vite de rasă diferită; să nu semeni ogoarele cu două feluri de seminţe; să nu porţi haine ţesute din două feluri de fire. – Leviticul 19:19

    Apreciat de 2 persoane

  2. Memoriu adresat prin domnul Vasile Banescu Sinodului BOR said, on octombrie 16, 2021 at 2:59 pm

    Domnului Vasile Banescu,

    cu rugamintea de a transmite tuturor ierarhilor romani, in calitatea sa incontestabila de purtator de cuvant a Sinodului BOR, aceasta epistola a poporului dreptcredincios Traditiei Duhului Sfant a Bisericii:

    Scriem această scrisoare cu mâhnire și durere în suflet, de multă vreme ducând o povară în tăcere. Astăzi scriem cu îndrăzneală, o îndrăzneală care nu se regăsește în noi înșine, ci în dorința de a rămâne statornici Sfintelor Tradiţii ale iubitei noastre credinţe ortodoxe – adevăratul medicament al lumii. Scriem ca o frăție a clerului. Focurile actualelor încercări ne-au adus laolaltă, frăția noastră fiind formată prin lacrimi și rugăciune.

    Ȋn ultimul an și jumătate am simţit perturbarea Bisericii la mai multe niveluri, dar am găsit frați preoți cu gânduri similare cu ale noastre, a căror bucurie vie, suferință tăcută și rezistență asemănătoare mărturisitorilor ne-au ținut aprinsă scânteia râvnei.

    Din păcate, datorită naturii mărturiei noastre, nu ne putem dezvălui identitatea în mod public, dar considerăm că vocea noastră este vocea necesară care plânge în pustie din dragoste și durere pentru Biserică. Ne păstrăm anonimatul nu din lașitate, ci pentru că am tăcut deja de multe luni și ne îngrijorăm pentru ceea ce s-ar putea întâmpla cu credincioșii noștri dacă vom fi identificați. Ȋntr-adevăr, ne aflăm într-o situaţie lamentabilă!

    Cu toate acestea, strigătele de suferinţă ale credinșiosilor ne-au inspirat să vorbim într-un duh de pocăință și vindecare. Ne vom adresa mirenilor pe care i-am neglijat, îi vom îndemna pe frații noștri preoți să se trezească și îi vom îndemna pe părinții și ierarhii noștri iubiți la o ferventă mărturisire apostolică.

    +

    În primul rând, către credincioși. Ultimul an a dezvăluit mult din inimile noastre. Ar fi mai ușor să dăm vina pe circumstanţe exterioare sau pe alte persoane: societatea în ansamblu, autorităţile guvernamentale sau bisericești. Cu toate acestea, recunoaștem că, mai presus de orice, păcatul începe în inimile noastre. Mai presus de orice, suntem personal responsabili pentru neajunsurile și minusurile pe care Domnul le-a descoperit.El este Cel care a îngăduit multele necazuri și ispite din anul trecut, din cauza păcatelor noastre. Aceste încercări sunt pentru pedepsirea și vindecarea noastră; sunt pentru întoarcerea inimii noastre din nou la Domnul nostru Iisus Hristos. Noi credem așa cum mărturisesc Sfinţii: „Pentru păcatele tale, Domnul a îngăduit acest necaz să vină peste tine, pentru că tu ai uitat de Dumnezeu” (Sfântul Ioan de Kronstadt).

    În calitate si de clerici semnatari, ne asumăm responsabilitatea pentru numeroasele obstacole puse în fața turmei lui Hristos, în special în anul turbulent 2020. Recunoaștem că în multe privințe, noi, clerul, am acționat din slăbiciune și frică nelegiuită. Cu umilinţă cerem iertare. Știm că acțiunile clerului au făcut ca profeţii cumplite să se adeverească.

    „Va veni o vreme când nu vom mai găsi nici măcar o firimitură de anafură și ne vom întreba: Cum pot să găsesc un pic de anafură? Obișnuiam să o am în fiecare zi. O luam și o mâncam din mână. Unde ești mica mea bucată de anafură, ca să mă pot împărtăși cu tine? Va veni vremea când nu vom avea nici anafură, nici apă sfințită.”[1]

    Iertaţi-ne pentru că nu am făcut un apel clar la pocăință.

    Iertaţi-ne pentru închiderea bisericilor într-un timp de profundă nevoie spirituală.

    Iertaţi-ne pentru limitarea accesului la slujbe și restricționarea prezenței.

    Iertaţi-ne că am îndepărtat poporul lui Dumnezeu de Biserică și de Sfintele Taine într-o perioadă de profundă nevoie, efectiv „nepermițând celor care vor să intre să intre.”

    Iertați-ne că de teama răspândirii bolii, am permis modificarea modului de a dărui Sfânta Împărtășanie prin utilizarea mai multor linguriţe și prin ștergerea linguriţei de împărtășanie cu un dezinfectant.

    Iertaţi-ne pentru că am refuzat spovedania faţă către faţă într-o perioadă de mare criză.

    Iertaţi-ne pentru că am interzis cinstirea corectă a icoanelor întocmită de Sfinții Părinți ai Sinodului 7 Ecumenic, cinstire pentru care strămoșii și mamele noastre și-au vărsat sângele.

    Iertaţi-ne că am făcut din măștile de față o cerință pentru intrarea în Biserica Sfântă a Domnului nostru.

    Iertaţi-ne pentru că am așezat narațiuni seculare deasupra învățăturilor Sfintei credințe ortodoxe.

    Iertaţi-ne, căci ar fi trebuit să fi făcut mai multe slujbe.

    Ar fi trebuit să ne fi asumat public pocăința, rugăciunea și postul.

    Ar fi trebuit să fi avut procesiuni cu icoane sfinte și rugăciuni fierbinți.

    Ar fi trebuit să fi slujit slujba binecuvântării apei sfințite și stropirea poporului lui Dumnezeu cu aceasta.

    Ar fi trebuit să fi făcut Sfântul Maslu, pentru vindecarea sufletului și a trupului.

    Ar fi trebuit să fi chemat, atât prin cuvânt, cât și prin faptă, poporul lui Dumnezeu la nădejde, încredere și credință în Dumnezeu mai presus de orice.

    Ar fi trebuit să fi arătat curaj și credință fermă în lucrurile sfinte ale credinței.

    Iertaţi-ne pentru că nu am reușit să umblăm pe calea Sfinților noștri Părinți. Iertaţi-ne că am estompat frumuseţea dumnezeiască a Sfintei Liturghii cu cerneala întunecată a justificărilor și raționamentului trupesc.

    Iertaţi-ne că v-am neglijat copiii și i-am dat peste cap, cerându-le să-L experieze pe Dumnezeu printr-un ecran și forțându-i să-și ascundă fețele angelice în spatele unor măști iconoclaste. Nu am ținut seama de cuvintele Mântuitorului nostru, Care vă cheamă copiii la El și am permis ca piatra de moară a directivelor să ne tragă în adâncurile întunecate ale unei conștiințe împovărate.

    Vă cerem iertare, căutând duhul dătător de viață al pocăinţei.

    Declarăm cu tărie că nu vă vom mai abandona niciodată pe dumneavoastră sau pe familiile voastre, indiferent de circumstanțe sau costuri – până la vărsarea sângelui nostru.

    +

    Ȋn al doilea rând, către fraţii preoţi și diaconi.Trebuie să amintim cuvintele Noului Sfinţit Martir Petru,

    „Dar aceasta este durerea noastră: am inventat toate mijloacele greșite prin care credem că suntem mântuiți de această cumplită boală care nu are milă de nimeni. Încercăm să folosim diferite seruri și vaccinuri, iar marea majoritate a oamenilor aproape uită punctul de start – sufletul”.

    Am plecat de la exterior și nu de la acest punct de start duhovnicesc. Slăbiciunea și păcatul nostru, manifestate în ultimul an, nu sunt decât simptome ale unei afecțiuni mai profunde, una care depășește covid în gravitate și se pare că a infectat un mare număr de oameni. Am călăuzit creștinii ortodocși să raționeze mai mult după spiritul lumii căzute decât prin Viața și Duhul Sfintei Ortodoxii. Inimile noastre s-au obișnuit treptat cu gândirea lumească, mai degrabă decât cu mintea lui Hristos. Anul trecut nu a fost despre boală, ci a dezvăluit într-o lumină mai clară boala care deja ne afectează. Când, în calitate de preoți, am primit la hirotonire Sfântul Trup al Domnului nostru în mâinile noastre nevrednice, ne-am angajat să-L păstrăm întreg și nevătămat până la ultima noastră suflare, recunoscând răspunderea noastră la a Doua Venire. Cum am alunecat atât de departe încât să ne uităm promisiunea făcută înaintea lui Dumnezeu și să devenim atât de străini de căile Sfinților noștri Părinți care au slujit demn înaintea noastră? Am permis unui ecumenism umanist să înlocuiască Biserica, Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească, aceasta fiind chiar Trupul Dumnezeului-Om. Predominanța plasării credinței noastre între judecăţile oamenilor dezvăluie că am început, cum zice Sfântul Iustin Popovici,

    „să înlocuim credința în Dumnezeu-Om cu o credință în om, să înlocuim Evanghelia Dumnezeului-Om cu o evanghelie după om, să înlocuim filosofia Dumnezeului-Om cu o filozofie după om, să înlocuim cultura Dumnezeului-Om cu o cultură după om. Pe scurt, căutăm să înlocuim viața după Dumnezeu-Om cu viața după om.”

    În multe locuri am permis ca viața noastră liturgică să înceteze, privând lumea de puterea Sfântă a Liturghiei dumnezeiești care alungă puterea celui rău.

    „Știi cât de mult ne păzește asta? Un bătrân ne-a spus odată că, atunci când o persoană poartă Evanghelia cu el, aceasta protejează pe toată lumea din cartierele din jur. Imaginați-vă atunci puterea jertfei lui Hristos care se petrece în fiecare zi.”[2]

    Astăzi clericii sunt uimiți de răul care a escaladat în ultimul an, dar au neglijat să vadă semnificația cosmică pe care o joacă vocația noastră. „Sfânta Liturghie este modul prin care Ȋl cunoaștem pe Dumnezeu și modul prin care Dumnezeu se lasă cunoscut de noi”, spune Sfântul Sofronie. Este cea mai mare misiune a Bisericii, iar noi am pus-o deoparte! În această mare lucrare, lucrarea Domnului Ȋnsuși, același Sfânt spune:

    „Simțim prezența Sa dumnezeiască în noi, în afara noastră, în cea mai înaltă măreție a universului, pe chipul omului și în mintea luminoasă. Iar în orele în care Lumina neclintită luminează inimile noastre ne dăm seama că nu vom muri.”

    Cu toate acestea, mulți dintre noi am permis ca prezența dumnezeiască a lui Dumnezeu, care este imprimată pe chipurile dragi ale credincioșilor noștri, să fie ascunsă sub o mască și i-am abandonat pentru a fi urmăriți de fălcile lupilor, fără a a-i lăsa să participe la slujbele dumnezeiești. Mai mult, am dezamăgit lumea și am încetat să o sfințim, permițând răului să se demaște și să acționeze mai deschis. O mare parte din acestea s-au făcut sub masca iubirii – dar nu a fost dragoste creștină. A fost o „dragoste” definită de politicieni și de purtătorii de cuvânt care pledează pentru „dreptul” de a ucide copiii nenăscuți, și care bombardează țările noastre ortodoxe de Paști și care nici măcar nu vor ridica un deget pentru cei săraci din propriile orașe. Unii dintre oamenii noștri au murit fără Sfintele Taine, fără credincioși lângă patul lor, fără înmormântare corespunzătoare. Alții s-au ofilit în singurătate, s-au luptat cu gânduri de sinucidere și s-au pierdut în ghearele acestei lumi.

    Rugăciunea deschisă și comună cu ereticii și schismaticii, contrar canoanelor, a devenit prea obișnuită. Și acest păcat trist și-a lărgit rana acum pentru a cuprinde rugăciunea cu grupuri necreștine. „Ce armonie”, ne întrebăm, „are Hristos cu Velial? Sau ce amestec are un credincios cu un necredincios?”[3] Respingerea flagrantă a învățăturii ortodoxe clare despre moralitate este permisă în plină zi, iar cei care susțin credința ortodoxă rămân tăcuţi. Calea largă și ușoară a compromisului este continuu căutată, iar tradițiile vindecătoare ale Sfinților Părinți sunt neglijate.

    Pentru aceste lucruri, trebuie să oferim lumii pocăința noastră publică. L-am uitat pe Dumnezeu, încrezându-ne mai mult în puterile acestei lumi. Lumea are acum nevoie de preoți și diaconi care sunt mărturisitori, oameni de rugăciune și care aspiră spre o viață austeră de asceză. Dacă suntem căldicei, nu numai că vom fi scuipați de Domnul nostru, ci și de lume – căci ea cunoaște prea bine duhoarea nenorocită a unui preot compromis.

    +

    Ȋn ultimul rând, către păstorii noștri iubiţi, episcopii. Adesea, când ne uităm înapoi, de-a lungul istoriei, la rănile profunde trăite de Biserică, vedem ruptura anormală dintre credincioși și păstorii lor ca fiind cauza rănii. Noi, ca frăție a preoților voștri pe care cu drag îi numiți fii, am trăit acum o astfel de ruptură și trăim sentimente de orfani. Cea mai mare suferință pe care a adus-o anul acesta este absența unor păstori apostolici curajoși.

    Vocea călăuzirii și ocrotirii voastre părintești a devenit pentru noi vocea unui străin, căci nu am mai auzit glasul alinător al Domnului, al Sfinților Părinți sau despre medicamentele vindecătoare ale Bisericii, ci am auzit glasul lumii, al politicienilor corupţi, al consilierilor medicali care profită acum de o situație gravă. Lupii îmbrăcați în politicieni au cooptat moralitatea creștină; sunt aceiași care le învață pe femei să-și ucidă copiii în pântece și care vorbesc cu emfază despre „dragostea pentru aproapele”, iar ierarhia noastră a repetat papagalicește aceste lucruri cu nerușinare. Această „dragoste pentru aproapele” a însemnat să nu ne mai îngropăm morții în mod corespunzător și să ne izolăm turmele până la sinucidere. Această „dragoste” a contribuit la creșterea tot mai mare a abuzului în familii și multe altele. Frica și această pseudo „dragoste pentru aproapele” i-au determinat pe episcopii noștri [pe voi!] să ne instruiască să nu permitem poporului să intre în biserică pentru vindecare. Toți cei din această frăție am început să ne dăm seama că vocile voastre deveniseră străine, înfricoșătoare, și nu mai reprezentau vocea Celui căruia ne-am dăruit viața ca să Ȋi slujim – Unicul nostru Păstor.

    Vă iubim și tânjim după grija voastră, dar dacă veţi continua să fiţi voci străine, nu putem face altceva decât să luăm în considerare Unicul glas adevărat care ne conduce spre pășunile vieții. Nu vedem această cale ca neascultare, ci ca ascultarea supremă față de Domnul nostru și Mireasa Sa – Sfânta Biserică. Căci, sub masca ascultării, ni s-a spus să urmăm această nouă cale ciudată care este fără precedent în istoria noastră ca popor al lui Dumnezeu. În multe cazuri, am rezistat în tăcere față de această nouă voce străină pe care am auzit-o și am călăuzit credincioșii cât de bine am putut – luptându-ne singuri în tăcere. Cu durere de inimă și cu disperare, i-am văzut pe păstorii noștri dezgoliţi sufletește și îmbătați cu băutura pe care o oferă această lume; ne-am străduit să vă ascundem goliciunea în faţa oilor. Credincioșii vă iubesc — vă mulțumesc în rugăciunile lor pentru că nu i-aţi exclus, nu i-aţi forțat să poarte măști, nu aţi schimbat metoda de împărtășănie etc., când în realitate ne-aţi spus să le impunem aceste idei mortale. Iertaţi-ne, dar a trebuit să găsim Vocea Stăpânului și cu durere, a trebuit să ne împotrivim căii ciudate pe care am observat că o impuneţi, pentru că nu există viață în ea – tot ce am văzut în parohii prin aceste măsuri lumești a fost moarte duhovnicească.

    Vă rugăm să vă întoarceți la noi ca păstori iubitori împreună cu Glasul Celui care ne aduce viață. Ne-am simţit orfani, fără îndrumare apostolică, și am suferit despărțirea nefirească dintre tată și fiu. Indiferent dacă ați tăcut sau ați susținut în mod direct deteriorarea parohiilor noastre prin mandate lumești, ne-ați întristat și ați zguduit adâncurile inimilor noastre. Nu putem exprima pe deplin în cuvinte cum ne-a afectat această trădare – aţi văzut lupul și aţi fugit, aţi împrăștiat oile, dar este timp să vă întoarceţi și să aveţi grijă de turmă. Cu mare tristețe, v-am urmărit cum vă băteați pe spate, felicitându-vă și lăudându-vă că acţiunile de anul trecut au fost cinstite și corecte.

    Cu toate acestea, când de-a lungul multor luni, credincioșii voștri au fost lipsiți de medicamentele Bisericii, au fost împinși în pragul întunericului, au fost prinși în ghearele iadului și au fost forțați să participe la Liturghie printr-un ecran ca niște copii înfometați care privesc o sărbătoare printr-o fereastră, trebuie să recunoașteți că aceasta nu a fost cu adevărat o victorie.

    În calitate de fii ai voștri, trebuie să vă spunem că nu putem să fim ascultători de vocea duhului ucigaș din această epocă, duh pe care l-am văzut ieșind din cancelariile voastre sub formă de mandate, predici, conferințe politice și întâlniri pe zoom. Avem o mare dragoste pentru voi și vă respectăm treapta slujirii, dar, din păcate, nu vă putem urma pe un drum străin, așa că vă rugăm să reveniți la discursul apostolic curajos. Știm că ascultarea este o calitate distinctă atât la Sfinții noștri Părinți, cât și în Scripturile dumnezeiești, pentru că amândouă vorbesc despre păstorii adevărați și falși. Cunoaștem exemplele sfinte ale Sfântului Maxim Mărturisitorul și ierarhia înșelată care s-a aliniat cu împăratul necuvios. Ne amintim de Sfântul Atanasie și de presbiteriul eretic care i s-a împotrivit. Ne amintim fidelitatea și îndrăzneala Sfântului Marcu din Efes și modul în care ierarhia compromisă a fost rușinată de mireni pe docurile din Constantinopol. Suntem inspirați de îndrăzneala recentă a martirilor ruși care au fost închiși și au suferit sub serghianism și regimul ateist. Calea schismaticilor este plină de dezastre, iar această cale nu o vom lua niciodată, dar discernem în viața acestor Sfinți calea dureroasă a binecuvântatei neascultări.

    „Ascultarea îl face pe subordonat una cu cel pe care îl ascultă. Sfânta Scriptură vorbește: „și turmele concepute înaintea toiagelor” (Gen. 30, 39) […]. Se poate spune: credința subordonatului poate înlocui inadecvarea bătrânului. Greșit! Credința în adevăr salvează. Credința în minciuni și în înșelăciunile diabolice dăunează!”[4]

    Sfântul Ioan Scărarul scrie:

    “Mai presus de toate, ar trebui să lăsați credința neatinsă și dogmele evlavioase ca moștenire copiiilor voștri, astfel încât nu numai pe copiii voștri, ci și pe nepoții voștri să reușiți să îi îndrumați către Domnul parcurgând calea Ortodoxiei.”[5]

    Aceasta este moștenirea care nu este străină, iar în aceste timpuri este imposibil să ramâi tăcut ca păstor în faţa trădării. Învățați-ne, călăuziţi-ne și lăsați-ne moștenirea Adevărului și Vieții. Sfântul Paisie ne-a avertizat spunând:

    „Dacă creștinii nu încep să-și mărturisească credința ca să reziste răului, atunci distrugătorii vor deveni și mai insolenţi. Dar creștinii de astăzi nu sunt războinici. Dacă Biserica păstrează tăcerea, pentru a evita conflictul cu guvernul, dacă mitropoliţii tac, dacă călugării țin la pacea lor, atunci cine va vorbi?”

    Cu adevărat, trebuie să recunoaștem că din cauza tăcerii Bisericii, răul a dominat cu atât mai mult în aceste vremuri.

    Vorbiţi, iubiți ierarhi! Vorbiţi împotriva mandatelor care ne-au lipsit de viața spirituală, vorbiţi împotriva agendelor imorale ale mișcării LGBTQ care caută public să vă smulgă copiii, vorbiți împotriva falselor uniri! Daţi-le curaj preoților și nu ne privaţi de păstori de dragul ușurinței, al imunității legale sau din indiferență. Suntem prada acestei epoci actuale, salvaţi-ne! Ne simțim așa cum a scris profetul:

    „Precum este adevărat că Eu sunt viu, zice Domnul Dumnezeu, tot aşa este de adevărat că voi face dreptate; pentru că oile Mele au fost lăsate pradă şi fără păstor, oile Mele au ajuns mâncarea tuturor fiarelor câmpului, iar păstorii Mei n-au purtat grijă de oile Mele, ci păstorii s-au păscut pe ei înşişi şi oile Mele nu le-au păscut. De aceea ascultaţi, păstori, cuvântul Domnului. Asa zice Domnul Dumnezeu: Iată Eu vin la păstori; le voi cere înapoi oile Mele din mâna lor şi îi voi împiedica să nu mai pască oile Mele şi nu se vor mai paşte păstorii pe ei înşişi şi voi smulge oile Mele din gura lor şi ele nu vor mai fi pentru ei o pradă de sfâşiat.”[6]

    Ȋntoarceţi-vă ca să ne hrăniţi pe noi, sărmanii preoţi și credincioși.

    +

    Către toţi, cu smerenie înaintea lui Dumnezeu, promitem să nu ne mai întoarcem pe calea străină a anului trecut, pe care atât de mulţi au experimentat-o și încă suferă de pe urma ei. Nu vom reveni la practicarea următoarelor lucruri:

    Nu vom mai priva credincioșii de Tainele dătătoare de viaţă ale Bisericii din teamă.
    Nu vom schimba metoda Sfintei Ȋmpărtășiri.
    Nu vom limita prezenţa în Biserica lui Dumnezeu.
    Nu vom priva credincioșii de venerarea Sfintelor icoane, de moaște și alte lucruri sfinte.
    Nu vom cere măști iconoclaste pentru credincioși.
    Nu vom îndemna și nu vom cere oamenilor noștri să se injecteze cu injecții experimentale, în special cu cele fabricate și/sau testate pe linii de celule fetale avortate.
    Prin urmare, hotărâm să susținem Sfânta Credință Ortodoxă a Părinților noștri și îi chemăm pe toți ortodocșii credincioși să facă același lucru. În primul rând, aceasta este o chemare la pocăință mai profundă și la determinare duhovnicească. Cu toții avem responsabilitatea de a identifica boala epocii moderne și de a o vindeca, apelând la cel mai dulce nume al Domnului nostru Iisus, spunând: „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă..”.

    Clerici si mireni din Trupul Bisericii lui Hristos, care ne aratam adeziunea la aceasta epistola – indemn la pocainta!
    Pocaiti va ca s a apropiat Imparatia Cerurilor!

    #

    [1] Stareţa Makrina Vassopoulou, Cuvintele Inimii, p 504. A spus aceste cuvinte profetice pe data de 19 decembrie 1992.
    [2] Stareţa Makrina Vassopoulou, Cuvintele Inimii, p 504. A spus aceste cuvinte profetice pe data de 19 decembrie 1992.
    [3] 1 Corinteni 6:15
    [4] Sfântul Ignatie Briancianinov, op. cit., tome I, p.141.143.146 ff
    [5] Sfântul Ioan Sinaitul, Despre Păstor 97, ediţia Holy Monastery of Paraclete, Horopos Attica, 19946, p.402 (PG 88, 1201A).
    [6] Iezechiel 34, 8-10 (KJV)

    Apreciat de 5 persoane

  3. Un om said, on octombrie 16, 2021 at 3:06 pm

    Să NU ne vaccinăm de COVID și nici de gripă sau altceva! Să NU ne vaccinăm copiii de nimic!

    Apreciat de 1 persoană

  4. ovidiu said, on octombrie 16, 2021 at 3:31 pm

    Ce pretentie poti avea de la un ecumenist ?Degeaba este preot,ortodox daca nu marturiseste cand Biserica este atacata !

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on octombrie 16, 2021 at 3:42 pm

      ovidiu

      Nu e preot.

      Apreciază

      • ovidiu said, on octombrie 16, 2021 at 7:24 pm

        Frate Vasile,il cunosc de 35 de ani ,de cand traia la Margineni de Prahova ,mama lui fiind la pangarul patriarhiei pe vremea comunistilor si dupa ei cam pana prin 2000.

        Apreciază

  5. Alin Razvan said, on octombrie 16, 2021 at 4:25 pm

    Banescule, nebune, satano, blestematule, principala activitate a BOR in aceasta perioada –vremurile de pe urma– este/ar trebui sa fie lupta pe fata impotriva vaccinarii, cipurilor si actelor cu cip.
    Fara aceasta lupta, iadul e al vostru …

    Apreciat de 1 persoană

    • sky said, on octombrie 17, 2021 at 10:12 am

      Am citit despre tine in Scriptura ca te-a pus Dumnezeu judecator peste oameni. Fericit esti dar atentie la ba^rne ca inca nu ai murit.

      Apreciază

  6. stef said, on octombrie 16, 2021 at 5:39 pm

    Apostazia trebuie sa inceapa cu ceva … Iata ca BOR ne dovedeste ca se leapada de Hristos si Evanghelia Lui ! Nu credeam ca voi auzi asa ceva tocmai de la o Biserica Ortodoxa …
    Priviti-l pe inselat cum se amageste si se ingroapa in vorbele moi si iscusite ale satanei , priviti-l cum isi bate joc diavolul si ii trage masca peste urechi – mai , mai sa i le rupa .. Dar ce raspuns vor avea de dat soparlele „preainalte” si „preafericite” care aproba abominatiile diabolice !
    Iar in privinta „pasaportului satanic”, cu exceptia IPS Teofan, acestia NU sunt cu poporul , NU ii intereseaza daca antihrist ii omoara pe cei care nu se lasa batjocoriti si marcati , eventual in nemernicia lor isi trag un pasaport FALS si legitimizeaza sistemul tortionar atroce !

    Apreciază

    • nenimenea said, on octombrie 16, 2021 at 11:00 pm

      stef,
      Ai vrut să zici „cu excepția IPS Teodosie”,da?

      Apreciază

  7. dd_2d said, on octombrie 16, 2021 at 11:26 pm

    NU uitati ca se practica aceeasi schema peste tot:

    Cei mai ‘dresati’ si mai ne-vredenici sunt in varf tocmai sa se duca caruta in prapastie.

    Am vb cu un preot si am intrebat de ce nu se implica si Biserica? A zis ca nu stie sa raspunda dar POATE , patriarhul are el o intelepcinune aparte.

    Ce sa zica si el !!! Ca nu are ce sa zica. Nu e vina lui. Se vede ca buna ziua ! Nu am mai insistat. Vroia dar pt acum ascultare !!!

    Sfatul meu e sa va gasiti preot sa va tineti de el. In curand vor trebui sa aibe certificat verde si sa faca slujbe cu alte religii.

    Apreciază

  8. ledpanell said, on octombrie 17, 2021 at 8:44 am

    off topic
    Am ceva curiozitati…Am inteles ca nu mai e democratie, ca nici n-a fost vreodata, ca e o minciuna, ca in numele sanatatii publice se poate face orice. Ne-au pregatit din timp cu mesaje gen „sacrific o mie sa salvez un milion”.
    Spunea cam asa si Ciumara, de care multi au uitat:
    https://jurnalul.ro/special-jurnalul/momente-memorabile-despre-mai-bine-sa-moara-o-mie-acum-decit-un-milion-mai-tirziu-626414.html
    Acelasi tip de mesaje apar in multe filme haliud, care pledeaza pentru sacrificiul absolut necesar(aici e marea manipulare-eliminarea ideii ca se poate si fara sacrificiu) al unora, „nesemnificativi” pentru a salva pulimea, grosul populatiei. Cand n-avem toate datele problemei, admitem cu greu ca asa ceva suna cat de cat „rezonabil”. Problemele incep cand in piesa de teatru globala, politicienii invoca studiile specialistilor/medicilor, iar medicii invoca deciziile politice, sugestiile neoficiale, si astfel se formeaza un tandem patologic, in care fiecare grup-politic, medical…da vina, arunca responsabilitatea celuilalt.
    Astea fiind spuse, nu sustin sau contest ceva anume…M-ar interesa doar corelatii intre legile privind „discursul urii” si „incitarea la ura” si cui se aplica ele? Doar antisemitilor? Cum arabii sunt si ei semiti, daca esti proarab esti prosemit? Daca ne uitam la societate in ansamblu, provacserii sunt cei plini de ura, si cel putin de agresivitate manifesta, la cote ridicate, si nu antivacserii! Din mai multe motive….primii se arunca, cei din urma se conserva, isi vad de viata lor. Provacserii, unii vacsinati au devenit externalisti. Cei anti, internalisti.
    Provacsii au ajuns la erori grave de atribuire din disperare si frica; prin externalizare, arunca vina asupra celorlalti privind propria soarta. Sa ne amintim aici discursurile oficiale capitaliste din ultimele decenii: politicienii radeau de popor ca ne place sa gasim vina in alta parte, sa invocam trecutul comunist etc. Fix asta faceau ei, ba chiar ei faceau asta cu adevarat. Deci dubla-masura de rationament peste tot, adica schizofrenie globala in floare. Nu trebuie sa (mai) fie nimic rational. Gandirea rationala, mostenita de la vechii greci, dispare ca si democratia aia nenorocita.
    Prin multitudinea de erori de abordare a situatiei, unii au ajuns la ura pura, si cel putin discriminare. Se pare ca si legile privind incitarea la ura, ca multe alte mii de legi…sunt facute de o persoana doua…tot pentru o persoana doua. In rest nu se discuta: cine are posibilitatea in prezent sa identifice si sa atace discursul urii la vacsi si provacseri?? Si in aceste situatii, nu-i nevoie s-o scaldam in semantica…mesajele sunt extremiste, rasiste, foarte clare si explicite.
    Am spus mai sus „rasiste”. Unde ar fi rasismul? Daca tot se lauda unii ca odata vacs, ai ADN modificat, nu-ti mai apartii, nu mai esti om ci proprietatea cuiva…deja ai devenit alta „rasa”…Ba chiar mai diferit de toate rasele la un loc, compuse din aia nevacs. Asa ca uite si rasismul cum a aparut!
    Incitarea la ura e clar un fenomen, la care participa prea multi. Hilar e ca masurile care se iau, etapizate, conform agendei, chiar nu au nevoie de urletele, isteriile unor asa-zisi analisti politici, politologi, cadre medicale „de ocazie”. Se intampla si fara ei! Deci exces de zel stupid, in dorinta lor profunda de a arata cat de usor calca pe cadavre. Si cine-s medicii „de ocazie” amintiti? Aia pe care nu-i gasesti nicaieri pe net sa fi publicat macar un articol, o lucrare, un tratat, sau macar o participare la conferinte internationale, ci dai de ei doar in mesaje panicarde, isterizant-amenintatoare.
    Discursul urii deci nu e lipsit de perspectiva; amenintarile directe sunt ceva masurabil, deci pot intra usor in sfera penala.
    Discursul urii e rostit, dupa criteriul anonimatului, de doua categorii: anonimi si nominali.
    Anonimii pe net pot scrie orice, pentru ca nu s-a ridicat o societate civila care sa faca politie cu forta, apeland la orice resurse pentru a demasca acei indivizi care primesc bani iliciti pentru postari. Si procesele ar curge garla nu atat pentru continutul mesajelor scrise, ci pentru frauda, evaziune fiscala: precis „bugetul” bagat in postaci, soparle, dezinformatori, fitilisti nu e trecut „corect” unde trebuie, si nici public, desi avem dreptul sa stim unde se toaca banii institutiilor. Sunt banii nostri din care isi iau ei salarii.
    Cei nominali, care o dau cu subsemnatul, nu-si asuma termeni gravi, cuvinte incitatoare la ura, rasism, hartuire, discriminare. Desi semneaza articolele, sau dau interviuri, nu se tem de consecinte penale. De ce? Ei fac parte din juriul imens al unui tribunal global, in care orice forma de justitie e mimata, simulata. Asa se explica si nesimtirea pura a celor care dau lectii la tv.

    Apreciază

  9. sky said, on octombrie 17, 2021 at 9:55 am

    „Iraționalul antivaccinism justificat religios”
    Ciudat, pentru ca in UK si US poti fi scutit de vaccinare pe motive religioase.

    Apreciază

  10. gheorghe said, on octombrie 17, 2021 at 12:48 pm

    Cred ca e sincer – biserica lui e impotenta, nu e capabila – nicidecum nu are interdictie sa se pronunte.
    Stiinta care contrazice pe Dumnezeu este fals intelectual, … para-stiinta, … este prostitutie intelectuala, …este demonica si trebuie respinsa cu toata convingerea si puterea!
    Cum poate sustine unitatea dintre trup si suflete pri n grija de suflet – „mergi si nu ma pacatui ca sa-ti fie bine!” sfat dat dupa vindecare… nu l-a injectat, nu l-a pus sa inghita nimic si nici nu i-a recomandat_ sa se intepe sa bage prostii in corp!

    PAi, e o biserica a sufletului si una a trupului?
    … a dat si asta in schizofrenie…

    DE CE NU TACE?
    Daca nu se poate abtine, macar sa spuna ca nu stie, ca sint pareri diferite din lumea medicala, din observatiile realitatii inconjuratoare… si nu are mijloace „tehnice” suficiente pentru evaluare…

    Apreciază

    • ledpanell said, on octombrie 17, 2021 at 3:03 pm

      Nu stim de ce nu tace, de ce se abtine sau nu. Unii vorbesc de masonerie la varful oricaror structuri, institutii. Chiar daca n-ar fi masonerie, servicii cu acoperiti, unii gandesc pragmatic. Nu moral sau imoral ci pragmatic: incep eu primul, ca mereu trebuie sa existe „primul”, ma dau afara, pierd salariul, apar conflicte in familie ca am fost ferm pe pozitii si vor muri de foame din cauza mea…si chiar ajung sa mor de foame, aruncat in strada in urma evacuarii silite…si cu mine nu se va schimba nimic. Ba nici nu va aparea in mediile de informare cenzurate, ca sa nu existe exemple…ci doar sentimentul neputintei totale.
      Parerea mea, e totul pierdut. Pentru a se ajunge in ziua de azi, cu lumea care e cum e, cu sistemele politice si guvernele care sunt…s-a urmat un plan diabolic de secole. Caramida cu caramida, pas cu pas. Nu s-a dat inapoi ci in cel mai bun caz s-a stagnat-pauze strategice si regrupari. Lumea a evoluat fara sa fie constienta de evolutia ei, in secole. Am ajuns cei de acum, asa cum suntem acum. Asta inseama tipuri de relatii, de inteactiuni, legi scrise si nescrise, obiceiuri, cutume, trasaturi psihologice si sociale ale indivizilor care fac parte dintr-o comunitate. E imposibil, logistic vorbind, sa se anuleze tot, ca intr-o calatorie in timp, si sa se mearga pe calea cea buna. Chiar daca mai marii lumii ar face o „pauza” de cativa ani…oamenii s-ar sfasia intre ei, pentru ca unitatea si solidaritatea au disparut de mult. Avem doar simulacre televizate. Suntem in faza de virusare atat de avansata incat antivirusul fie nu se instaleaza, fie crapa la prima scanare. In plus, ca sa devirusezi, trebuie sa ai semnaturi de virusi. Social vorbind, asta ar insemna sa stim ce e rau cu adevarat in societati…ori multe din rele ni se par bune! Nu, nu salariile mici sunt cea mai mare problema, desi probabil asta credem. Si nici coruptia din guverne, clasa politica.

      Apreciază

  11. Elena said, on octombrie 18, 2021 at 9:56 am

    CTP, despre îndemnurile anti-vaccinare ale ÎPS Teodosie: Individul ar trebui arestat și cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor
    https://www.digi24.ro/opinii/ctp-despre-indemnurile-anti-vaccinare-ale-ips-teodosie-individul-ar-trebui-arestat-si-cercetat-pentru-zadarnicirea-combaterii-bolilor-1702599

    Apreciază

  12. Presa pune tunurile pe Arhiepiscopia Tomisului said, on octombrie 18, 2021 at 11:59 am

    Arhiepiscopia Tomisului cere pomelnice prin PayPal. Unde ajung, de fapt, banii | Ziarul National
    https://www.national.ro/news/arhiepiscopia-tomisului-cere-pomelnice-prin-paypal-unde-ajung-de-fapt-banii-739011.html

    Apreciază

  13. unu doi said, on octombrie 18, 2021 at 12:42 pm

    Folosirea celulelor din copii avortați este într-adevăr o foarte mare problemă din punct de vedere religios.

    Dar problema este mult mai mare decât atât, deoarece în lume există o SUMEDENIE de alte produse medicale și cosmetice în a căror dezvoltare s-au folosit celule de copii avortați.

    Sunt curios dacă a avut cineva timpul necesar să facă o listă completă a tuturor medicamentelor cu această problemă. Eu am găsit doar o listă parțială cu medicamente din America, dar ne-ar interesa și o listă cu cele din Europa: acetaminophen, albuterol, aspirin, ibuprofen, Tylenol, Pepto Bismol, Tums, Lipitor, Senokot, Motrin, Maalox, Ex-Lax, Benadryl, Sudafed, Preparation H, Claritin, Prilosec, and Zoloft.

    Lista de mai sus conține și aspirina. Probabil e vorba doar de anumite firme producătoare de aspirină, și nu de toate variantele de aspirină.

    Apreciat de 2 persoane

    • rudyscc said, on octombrie 18, 2021 at 2:28 pm

      Da, din pacate asa e!
      Mare ticalosie!

      Apreciază

    • VioletaB said, on octombrie 21, 2021 at 12:38 am

      @unu doi Exista si o aspirina naturala, din coaja de salcie, și una românească din plante, de la Hofigal, de numește Salicilol și are la baza substanță naturală din care se produce aspirina chimica. Folosesc Salicilol de ceva timp și îl recomand. In pliant spune că ajută și împotriva coagulării sângelui.

      https://comenzi.farmaciatei.ro/farmacie/diverse/salicilol_natural_60_tablete_hofigal-p10022259
      Am citit o lista pe telegram in care sunt trecute și produse cosmetuce și alimentare care au la baza acest ritual satanic cu celule de copilași avortați. Nu știu cât de reală este, deși de unele dintre produse am auzit de multi ani…

      BQQQQQQQM💥

      Boicotarea canibalismului: alimente care conțin
      celule fetale moarte
      De fiecare dată când mâncăm oricare dintre sursele de hrană enumerate mai jos (și de fiecare dată când mâncăm carnea și sângele
      unei alte ființe simțitoare), participăm la un ritual satanic. Este timpul să spunem „nu” prin a nu mai
      cumpăra niciodată produse făcute cu bebeluși morți. Următoarele produse sunt fabricate folosind celule fetale avortate:

      BĂUTURI PEPSI:
      – Toate băuturile răcoritoare Pepsi
      – Băuturi răcoritoare Sierra Mist
      – Băuturi răcoritoare Mountain Dew
      – Bere cu rădăcină și alte băuturi răcoritoare
      – Băuturi fără frică
      – Băuturi spray Ocean
      – Cea mai bună cafea din Seattle
      – Tazo băuturi
      – Băuturi energetice AMP
      – apă Aquafina
      – Băuturi aromate Aquafina
      – Băuturi energizante DoubleShot – Băuturi
      Frappuccino
      – Ceai Lipton și alte băuturi
      – Băuturi Propel – Băuturi
      SoBe – Băuturi
      Gatorade
      – Băuturi Fiesta Miranda
      – Sucuri și băuturi Tropicana

      PRODUSE NESTLE:
      – Toate crema de cafea
      – Supe instantanee Maggi Brand, cuburi de bouillon , ketchup-uri, sosuri, condimente, tăiței instant

      KRAFT – PRODUSE CADBURY ADAMS:
      – gumă de mestecat Black Jack
      – gumă Bubbaloo – gumă
      Bubblicious bubble
      – Chiclets
      – Clorete
      – Dentyne
      – Freshen Up Gum
      – Sour Cherry Gum (Limited)
      – Sour Apple Gum ( Limitat)
      – Pas

      Bomboane Trident CADBURY ADAMS:
      – Blasteruri de cireșe acre
      – Fruit Mania
      – Bassor’s Licorice All sorts
      – Maynards Wine Gum
      – Pește
      suedez
      – Fructe suedeze – Squirts suculente
      – Gummies originale
      – Fuzzy Peach
      – Sour Chillers
      – Sour Patch Kids
      – Mini Fruit Gums
      – Certs mentă de respirație
      – Halls Tough Drops

      PRODUSE NEOCUTIS „BEAUTY”:
      Neocutis folosește celule masculine avortate după o perioadă de gestație de 14 săptămâni în
      cremele antirid . Următoarele creme pe care le vând conțin celule fetale avortate, dar trebuie să le boicotăm toate
      produsele.
      -Bio-Gel Prevedem Journee
      -Bio-Ser Lumiere
      -Crema de piele bio restauratoare VACCINE

      :
      -MMR II (Merck)
      -ProQuad (MMR + Varicela – Merck)
      -Varivax (Varicela – Merck)
      -Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
      -Vaqta (Hepatita-A – Merck)
      -Havrix (Hepatita-A – Glaxo SmithKline)
      -Twinrix (Combinatul Hepatitei A și B – Glaxo)
      -Zostavax (Zoster – Merck)
      -Imovax (Rabia – Sanofi Pasteur)

      ALTE MEDICAMENTE:
      -Pulmozima (Fibroza chistică – Genetech)
      -Enbrel (Artrita reumatoidă – Amgen)

      https://t.me/QNewsOfficialTV/38542

      Apreciază

  14. gigimutu said, on octombrie 18, 2021 at 9:13 pm

    ba poate,

    trebuia de la inceputul asa zisei ” pandemii ” sa ia o pozitie ferma si sa-i sfatuiasca corect pe credinciosi!!!!

    JOS VAXXUL, JOS CERTIFICATUL LU PESTE VERDE SAU DE ORICE ALTA CULOARE, JOS ARAHAT, JOS CARTU PIRTU, JOS JOIANIS, SUS POPORUL!!!!

    in incheiere, citat din marele patriot roman, Corneliu Vadim Tudor:

    Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,

    sa scapi odata de masonerie!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.