SACCSIV – blog ortodox

IPS Teodosie, o nouă pledoarie împotriva vaccinării: „Sunt atâtea urmări negative”. Ce îndemn are pentru oameni

Posted in Coronavirus, ORTODOXIE, Romania, vaccinare in masa by Vali on octombrie 15, 2021

Sursa: https://alephnews.ro/cultura/ips-teodosie-o-noua-pledoarie-impotriva-vaccinarii-sunt-atatea-urmari-negative-ce-indemn-are-pentru-oameni/

Sursa foto: Mediafax Foto

 • Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a lansat într-o pledoarie împotriva vaccinării anti-COVID, într-o emisiune la Radio Dobrogea.
 • IPS Teodosie susține că vaccinul „nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative”.
 • Prelatul îi îndeamnă pe oameni „să se adreseze în masă justiției” privind „restrângerea unor drepturi pentru cei nevaccinați” și a făcut un „apel la juriști să se mobilizeze și să îi apere”.

IPS Teodosie și-a început pledoaria cu un apel către juriști să îi apere pe oameni, pe care i-a îndemnat să se adreseze în masă justiției.

Așa este. Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze. Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri, să se adreseze în masă justiției. Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților. Am citit clar că Uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă provaccin și a obligativității vaccinului?”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a contestat restricțiile impuse de autorități de la începutul pandemiei. El a contestat inclusiv în instanță restricțiile privind organizarea pelerinajelor, fiind apărat de Diana Șoșoacă.

Arhiepiscopul Tomisului a susținut că nu se vaccinează împotriva COVID-19 pentru că are alergii și că, oricum, nu ar avea motiv pentru că nu se îmbolnăveşte.

Nu este obligatoriu şi mai ales că este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, declara IPS Teodosie în luna aprilie.

de Bogdan Ciucă

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cristian Daniel said, on octombrie 15, 2021 at 6:23 pm

  Vrednic este!!!

  Apreciat de 4 persoane

 2. mircea.v said, on octombrie 15, 2021 at 7:02 pm

  Din „Cumplite incercari, Doamne” – Marcel Petrisor

  (Experimentul Pitesti: (Dumitru Bordeianu – Marturisiri din mlastina disperarii)

  Rezultatul acestei experiente a fost ca s-a ajuns la „citirea gândurilor”. […] Atât eu, cât si camarazii mei, am vazut cu ochii nostri ca nu ne mai puteam controla expresia fetei, care ne trada întotdeauna gândurile pe care nu mai reusea sa le mascheze. În momentul când posedatul te tortura si se uita în ochii tai, întrebându-te unde te gândeai sau ce gânduri aveai, daca nu raspundeai sincer, el îti si observa pe fata gîndul pe care voiai sa-l ascunzi. Nu mai aveai nici vointa si nici puterea sa-ti opresti aceasta exteriorizare, si atunci se stia precis daca spuneai sau nu adevarul.
  Aceasta a fost ultima faza a nebuniei colective pe care am trait-o toti cei care am trecut prin demascari. Iar rezultatul acestei „citiri” a gândurilor, prevazute de Nicolski si profetite noua de Turcanu, a fost neîncrederea totala în cel de lânga tine.

  Nu degeaba la Piteşti ni se spunea că „aceasta este mica revoluţie, care va fi urmată de marea revoluţie”
  La începutul lui august 1951, când declaratiile publice si scrise erau pe terminate, iar tortura de „citire” a gândurilor atinsese nivelul prevazut în planurile ocultei, Turcanu a trecut din camera în camera, cu expresia unui demon satisfacut si l-am auzit repetând ca, ispitind si înselând pe cei tari si credinciosi, i-a putut tavali în mocirla.
  „Ma, banditilor, va amintiti foarte bine ce am spus în camera aceasta cât si în celelalte camere, ca eu nu glumesc, ca ma voi tine de cuvânt si voi folosi toate metodele pentru a-mi atinge scopul urmarit. Or, iata ca am ajuns, prin metodele pe care le-am folosit, sa va citim si gândurile, fapt la care voi nu v-ati asteptat niciodata.”)
  ______________________________________________________
  Un oarecare bolsevic ii explica lui Lenin, faptul ca distrugerea intimitatii umane este cel mai bun mijloc de control.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Parca-l vedea apoi si pe unul, care-l pazise in timpul marii „Prefaceri” si „Reeducari”, spunandu-i:
  – Pana nu simti nevoia batutului in usa, ca sa-ti spovedesti domnului Turcanu si ultimul gand venit in minte, pana atunci nu te poti numi „reeducat” pentru noua noastra „societate”, pentru „viitorul de aur al omenirii”…
  Si asa ajunsese chiar si el, Costache Oprisan, seful Fratiilor de Cruce de atunci, sa simta nevoia unei goliri totale a sufletului de tot ceea ce mai ramasese omenesc intr-insul! […]
  Dar prabusirea nu se oprise acolo, nici pentru el nici si nici pentru ceilalti. Teroarea il impinsese la verificarea caderii. Convingerile noi trebuiau dovedite prin fapte, adica prin participarea la determinarea celorlalti de a „ rupe cu trecutul”, oferind cea mai edificatoare proba a Reeducarii realizate: transformarea in calau, adica in „mentor iluminat” pentru prietenii care nu trecusera prin ceea ce trecusesi tu. Si cine se putea opune inertiei caderii?!
  Doi frati pusi sa se pazeasca unul pe celalalt ajunsesera, intr-un moment de tensiune, sa se loveasca, apoi sa se imbratiseze plangand, pentru ca, despartiti si retrecuti prin ceea ce mai trecusera, sa ajunga iar sa-si crape capetele pentru adevarata dovedire a Reeducarii! Si-i amintea bine de tot…
  Ce greata cumplita! Ce scarba de sine, de lume, de toti si de toate, ce cumplita infrangere a mandriei, ascunsa in adancul sufletului omenesc!

  […] aceleasi torturi, intai insotitorii indraciti care trebuiau sa-i pazeasca ca sa nu se sinucida si nici sa doarma, apoi, incetul cu incetul, prima concesie, a doua, si dupa aceea intregul sir, caruia nici el nu-i putuse opune nici o impotrivire.
  (acesti insotitori erau si in celula; nu mai exista absolut nici un moment de intimitate)

  Si-n sala de judecata, multimea „oamenilor muncii” adusa sa vada ce faceau „banditii”, in timp ce ei se osteneau, stahanovisti, in trei schimburi, fara oprire, sa construiasca noua lume…

  Apreciază

 3. Sa nu ne imbatam cu apa rece.... said, on octombrie 15, 2021 at 7:25 pm

  In ultima instanta reactia ierarhiei va avea tonalitatea urmatorului dialog care a avut loc intre un credincios ortodox (care isi pusese nadejdea in interventia ierarhiei) si un ierarh din BOR:
  „Eu ca ierarh nu am nici competenta si nici autoritatea sa influentez lucrurile contra sistemului actual. Viata merge inainte, cine merge cu sistemul e bine, cine nu asta e!” a conchis ierarhul….

  Apreciază

 4. abc said, on octombrie 15, 2021 at 7:54 pm

  O femeie care ţipă în faţa moaştelor Sfintei Parascheva, „tratată” de pompieri şi jandarmi: „Urletele au încetat când a atins racla”
  Oamenii veniți din toate colțurile țării să se roage la racla cu moaștele Sfintei Parascheva au trecut de testul credinței, după ce au văzut cum o femeie care țipa din răsputeri a fost „tratată” de un echipaj SMURD, la îndemnul unui preot care a recomandat ca femeia fie apropiată de raclă.

  Imaginile cu femeia care stă într-o poziție nefirească pe scările metalice așteptându-şi rându-l pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, au fost făcute publice de o măicuța prezentă la pelerinaj.

  În filmare se vede cum femeia începe să țipe din răsputeri dând impresia că s-ar afla într-un fel de transă. La un moment dat, se aude îndemnul domol al unui preot care roagă pompierii şi jandarmii să ajute femeia să ajungă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

  Imediat după ce a atins moaștele femeia s-a calmat. Cei care au asistat la acest moment confirmă spusele măicuței potrivit cărora au fost martorii unui miracol.

  https://www.antena3.ro/actualitate/locale/femeie-tipat-moaste-sfintei-parascheva-tratata-de-pompieri-si-jandarmi-617002.html

  https://www.antena3.ro/thumbs/big3/2021/10/15/femeie-tipat-moaste-sfintei-parascheva-tratata-de-pompieri-si-jandarmi-731646.webp

  Apreciază

 5. "De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă provaccin și a obligativității vaccinului?”, said, on octombrie 15, 2021 at 8:33 pm

  „De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă provaccin și a obligativității vaccinului?”
  IPS Teodosie

  Coronavirus: Pfizer a depus la EMA cererea de autorizare a vaccinului său pentru copiii de 5-11 ani | AGERPRES • Actualizează lumea.
  https://www.agerpres.ro/mondorama/2021/10/15/coronavirus-pfizer-a-depus-la-ema-cererea-de-autorizare-a-vaccinului-sau-pentru-copiii-de-5-11-ani–797482

  Apreciat de 1 persoană

 6. Oxid de graphen said, on octombrie 15, 2021 at 8:45 pm

  Gelurile dezinfectante contin oxid de graphen🙄

  What are they putting into the hand gels? Some say graphene oxide
  https://www.bitchute.com/video/hpttPfQSx870/

  Apreciat de 1 persoană

  • Editorial Adrian Patrusca said, on octombrie 15, 2021 at 11:51 pm

   Criza economică și COVID-ul: Intrăm în era Crevetelui de Aur – Stirea Zilei
   https://www.stiriledeastazi.ro/2021/10/15/criza-economica-si-covid-ul-intram-in-era-crevetelui-de-aur/

   Apreciază

  • ledpanell said, on octombrie 16, 2021 at 5:39 pm

   Am banuit asta inca de pe vremea cand erau puse la dispozitie in diverse locuri, „gratuit”. Nimic nu e gratuit, decat raul. Binele se face foarte greu, sau deloc. S-a dovedit ca alaturi de masti, gelurile contin mizeriile alea. „Normal”…n-aveau cum sa puna sapun si un lighean! Dar daca chiar era pandemie cu adevarat, chiar treceau cu totii peste imaginea publica/a firmei si puneau si lighean, chiuveta etc. Asa…tot ritualul a primat, si „eleganta” gestului de a te spala fix simbolic cu gel. Acum se vede ca n-a fost doar simbolic.

   Apreciază

 7. Brekiun nius said, on octombrie 15, 2021 at 11:18 pm

  🔴 Live – Prima cununie intre doua persoane de acelasi sex in Biserica Ortodoxa! Nebunia lui jambon – YouTube
  https://m.youtube.com/watch?v=WfMeAyT11S0

  Apreciază

 8. I.N. said, on octombrie 16, 2021 at 4:24 am

  https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/ue/comisia-europeana-a-semnat-un-contract-de-achizitie-pentru-un-tratament-cu-anticorpi-monoclonali-pentru-pacientii-cu-covid-19-1675931
  Despre tratamentul asta nu se prea stie? Se pare ca a dat rezultate bune.
  De ce atata incapatanare ca e buna doar o cale obligatorie?

  Apreciază

  • Mihai T said, on octombrie 16, 2021 at 12:33 pm

   Şi ”terapia cu anticorpi monoclonali e suspectă”. Nu mai putem avea încredere în nimic din zona medicală, deoarece nanotehnologiile au avansat foarte mult.

   Apreciat de 2 persoane

  • gheorghe said, on octombrie 17, 2021 at 1:13 pm

   Tratament pentru ce anume?
   Pentru scenariu politic?

   ….Acei „anticorpi” sint marcati cu ADN-ul „producatorului” si sint respinsi de organism fiind depistati drept corpuri straine. Cum crezi ca se „infratesc” si se „aliaza”? Crezi ca e NATO unde toti mercenarii vorbesc engleza?
   Nici vorba – ori sint cu codul genetic propriu, ori sint eliminati.

   E o solicitare fiziologica suplimentara, ne-necesara.
   E folosit principiul dracesc al diferentei dintre oameni – superiori si inferiori, prezent si in hinduism iar in practica, un exemblu de „reparare’ cu ajutorul altuia este cu rahatul de om – folosit in toate „probioticele”.
   Nu toti scapa; efecte dovedite inseamna cancer de colon, leucemie diabet si altele…

   Apreciază

 9. cum e să faci parte din Apocalipsă!? said, on octombrie 16, 2021 at 7:45 am

  ….să nu ne bucurăm prea mult de starea de la noi deoarece este doar chestiune de timp. Vom vedea cât de doritoare de jerftă și râvnă este ierarhia Bisericii când se va impune vaccinarea obligatorie și se va intra în biserică doar cu certificatul verde.
  Să nu ne mirăm dacă confuzia va continua și se va accelera, ocupând un teren din ce în ce mai mare în jurul nostru. Asta nu face decât să confirme că într-adevăr Apocalipsa este aproape și că foarte probabil această plandemie este ca un “trailer” cum zice Pr. Dan Bădulescu în care noi vedem cum va fi. Când va fi lansarea … nu știm, dar deja avem ceva indicii despre cum va fi atunci. Întrebarea e: alegem doar să fim spectatori sau vrem să și testăm “live” cum e să faci parte din Apocalipsă?

  https://chiazna.ro/22399/de-ce-sunt-grecii-pro-vaccinisti

  Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 17, 2021 at 1:16 pm

   nenea de-acolo, Gigel… are intelegeri teologice proprii.
   Abtinerea ierarhilor – desi nu apara, nici nu incurajeaza asaltul contra turmei.

   Apreciază

 10. Banescu se erijeaza in trompeta vaccinista! said, on octombrie 16, 2021 at 8:46 am

  Banescu se erijeaza in trompeta vaccinista!

  „Trebuie distins în mod clar între problema certificatului verde, care e una nuanțată, și îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total și ferm dezavuat de Biserică. Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii în martirii unei cauze false”,
  arată Vasile Bănescu într-un comunicat…

  „Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”, mai arată Bănescu…

  „În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință”, a mai declarat purtătorul de cuvânt….

  BOR reacționează la declarațiile lui ÎPS Teodosie: „Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală”
  https://www.digifm.ro/stiri/intern/bor-reactioneaza-la-declaratiile-lui-ips-teodosie-biserica-si-cultele-religioase-nu-pot-emite-opinii-in-legatura-cu-o-problema-strict-medicala-117567

  Apreciază

 11. Mistero said, on octombrie 16, 2021 at 9:20 am

  Gabi Acatrinei – Adevarul gol golut despre Plandemia COVID (disperarea romanilor creste)

  Chiar daca, doamna foloseste un limbaj indecent, spune numai adevarul, pe care si noi il spunem de foarte multi ani in urma.

  https://www.bitchute.com/video/SxHzBzAHplac/

  Apreciază

 12. acelas said, on octombrie 16, 2021 at 11:00 am

  de multe ori vorbeste aiureli si e pe campii … Dar ce spune aici pt viitorul apropiat global pare f plauzibil.

  Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 17, 2021 at 1:19 pm

   Stim tot ce ne spun Sfintii PArinti ca sa pierdem timpul cu cei cazuti, ratacitii, ereticii?
   CE FACE EL SA APERE POPORUL? Ca asa a jurat, ca va apara romanii si tara.
   Cu dracu-n spate si ca mesager al Satanei face foarte mult rau, lui si cui se ia dupa el – desigur, dupa ce il asculta.

   Apreciază

 13. vlad tepes said, on octombrie 16, 2021 at 12:53 pm

  Pe toti amaratii care si-au injectat aceste „bombe nucleare genetice”, numite gresit, vaccinuri anti-Covid, ii asteapta de-acum incolo „terapia” cu Cimitirol, Lopatin si Gropanol!!

  Apreciază

 14. Paul said, on octombrie 16, 2021 at 1:09 pm

  Interviu Jacques Atalli-Despre depopularea prin vaccinare a lasilor, fricosilor si a PROSTILOR, care ei înșiși se vor duce singuri la abator. Se va face o selecție naturala

  https://www.incorectpolitic.com/despre-depopularea-prin-vaccinare-a-lasilor-si-fricosilor-care-vor-ceda-si-ca-prostii-vor-accepta-vaccinul-fragmente-dintr-un-interviu-cu-jacques-atalli/

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: