SACCSIV – blog ortodox

Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „RANILE PERSECUTIEI MONDIALISMULUI ACTUAL”. Va fi insa doar o ADUNATURA MASONICA …

Posted in MIHAI VALICA, prigoana, Sfinţii inchisorilor, SINOD by saccsiv on martie 21, 2014

Ascultati va rog incepand cu minutul 14:43:

Iata si transcriptul:

Sa ne amintim ca exista aceasta tendinta de a se organiza un Sinod, numit de unii Sfant si Mare, fara sa se stie ce se va hotari, dar daca ne amintim de Sinodul I ecumenic, din 318 parinti aproape 300, asa spune istoria, va rog sa cititi, aveau semnele persecutiei. Au venit fara un ochi, fara o mana, cu coaste rupte, cu picioare rupte de bataile pe care le-au suportat in momentul in care au fost acele groaznice persecutii. Va dati seama. Si abia atunci, cu ranile unei persecutii cumplite, cu chinuri, cu amintirea vie a acelor batai si prigoane, sub inspiratia Sfantului Duh, au spus frumoasa invatatura de la Sinodul I ecumenic, la 325 de la Niceea, cand au statornicit in marturisirea despre Iisus Hristos. Si abia dupa aceea la Sinodul din 381, la Sinodul II ecumenic, cand au vazut ca s-au receptat intr-un mod firesc acele frumoase invataturi, l-au numit Sfantul si Mare Sinod.

Ori asta vreau sa spun, in momentul in care peste 2 ani, in 2016, daca vor merge toti Ierarhii si Mitropolitii din Biserica Ortodoxa indiferent de tara, daca vor merge si ei cu ranile persecutiei mondialismului actual si daca vor simti ca au rani cum au avut cei de la Primul Sinod Ecumenic, atunci da, ma inclin si spun: merg cu marturia suferintei ca s-au opus mondializarii, s-au opus dezbisericirii, s-au opus ateizarii, sodomizarii Europei si a lumii intregi.

Dar din pacate nu prea vedem noi. S-au opus doar cu o simpla vorba si restul au spus: lasati voi ca le aranjam noi, acum mai important e sa mergem la Sinodul asta Mare si Sfant si de mare importanta. Acolo aranjam toate. Adica nu-l mai putem numi nici ecumenic pentru ca Sfantul Grigore Palama la 351 a spus cel mai frumos catehism posibil din istoria crestinismului. Va rog cititi-l, ca acest mare catehism al Sfantului Grigore Palama in care arata frumos traditia taborica a sfintei lumini si despre harul dumnezeiesc cum se poate dobandi si care a fost receptat fara sa se mai stabileasca un Sinod ecumenic sau un Sinod, nici macar n-a avut pretentia ca sa fie impus de vreun Sinod. A fost de la sine.

Deci revenind la ideea ca in momentul in care Ierarhii, Mitropolitii, Patriarhii, clerul bisericii de pretutindeni vor merge cu ranile crizei actuale sau vor merge ca unii care sa demonstreze ca ei au suferit si s-au opus dezbisericirii si mondializarii si umilirii bisericii, atunci sunt convins ca Duhul Sfant va lucra la Sinodul de la Constantinopol si abia dupa ce vom vedea ce vor horati si lasam … Personal astept si am mare speranta si bucurie ca daca vor merge cu dorinta de a duce marturia Sfintilor Inchisorilor … Am citit acele 10 puncte despre care se va vorbi. N-am gasit un singur punct ca va fi pusa in discutie la acest Sfant si Maaree Sinod, care se vrea si ecumenic, nu am vazut nicaieri jertfa Sfintilor Inchisorilor, suferinta martirilor … Nu. Doar despre mancare, casatorie, relatiile cu bisericile, LibertéEgalitéFraternité, sloganuri masonice care stiu ca au circulat si mai circula inca in lume, adica pentru mine ca si teolog, ca si preot, nu simt ca va aduce ceva nou, ci personal simt ca va aduce o relativizare. In clipa in care nu vorbesti despre jertfa martirilor, a Sfintilor care au trecut … un secol care a innebunit Europa si lumea prin comunismul si cati martiri au murit … tu vii si-mi vorbesti doar de zece puncte care n-au nimic legatura cu istoria si cu trecutul, doar cu viitorul care sa fie cat mai impaciuitor, cat mai nu stiu cum, adica acestea pentru mine m-au intristat efectiv cand am vazut ca nu sunt trecuti martirii secolului XX sau neomartirii sau jerfa acestor oameni care au reprezentat efectiv Biserica cea vie si coloana vertebrala a harului lui Dumnezeu in lume. De abia atunci am incredere cand voi vedea ca pe ordinea de zi va fi si un astfel de subiect. Ca se vor trata Sfintii Inchisorilor care au fost temelia si paza bisericii si nicidecum cei care se erijeaza ca au condus biserica prin intelepciunea si prin marea lor diplomatie.

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim si ce scria Parintele Savatie Bastovoi:

Ce s-a întîmplat în ultimii ani în lume și nu s-a întîmplat într-o mie și mai bine de ani, că s-a impus nevoia unui Sinod Mondial, care să fie și al Optulea? Această întrebare își are rostul în virtutea faptului că în istorie au fost și multe alte sinoade, ele se petrec peste tot în lume, dar încă nici unul nu a avut pretenția să se adauge celor Șapte sinoade ecumenice.

[…]

Chestiunile ce urmează a fi dezbătute la Sinodul din 2016 au fost făcute publice, așa că pot fi judecate. Ele sînt 10:

1. Diaspora ortodoxă. Determinarea jurisdicției comunitaților ortodoxe de dincolo de frontierele naționale.
2. Procedura de recunoaștere a autocefalei.
3. Procedura de recunoaștere a statutului de autonomie.
4. Dipticul. Recunoașterea canonică reciprocă a Bisericilor Ortodoxe.
5. Uniformizarea calendarului sărbătorilor.

6. Reguli și impedimente pentru Taina căsătoriei.
7. Regula postului în lumea moderna.

8. Relația cu alte confesiuni creștine.
9 . Mișcarea ecumenică.
10. Contribuția creștinismului ortodox la stabilirea în lume a idealurilor creștine de pace, fraternitate și libertate.

Distingem trei blocuri, ca în ispitirea în pustie: de Putere (1-5), de Morală (6-7) și de Ideologie (8-10).

[…]

Ultimul bloc, cel Ideologic, cuprinde punctele 8, 9 și 10 și este cel mai important motiv al întrunirii sinodului din 2016. Ultimile cuvinte din ultimul punct: ”Contribuția creștinismului ortodox la stabilirea în lume a idealurilor creștine de pace, fraternitate și libertate” indică explicit duhul în care trebuie citite toate celelalte puncte. ”Pacea (egalitatea), libertatea, fraternitatea” este o celebră lozincă masonică și în nici un caz creștinismul nu are nevoie de o aliniere la lumea aceasta, oricît de ademenitoare, trufașă și bogată s-ar arăta ea. De aceea părerea cum că al Optulea Sinod va fi unul străin de Duhul Ortodoxiei este demult răspîndită printre creștini, căpătînd uneori forme apocaliptice.

Cititi va rog mai multe la:

Părintele Savatie Baștovoi despre reuniunea patriarhilor ortodocși de la Constantinopol: Încă un sinod mondial despre mâncare?

Si fiind in acest duh, este evident ca nu vor vorbi ceva despre Sfintii Inchisorilor si nici nu vor critica in vreun fel NOUA ORDINE MONDIALA pentru ca le si lipsesc „ranile persecutiei mondialismului actual”. Si nu doar ca le lipsesc, ci ei chiar pun umarul la edificarea acestui GUVERN MONDIAL, prin ecumenismul pe care-l promoveaza, adica prin viitoarea religie a ANTIHRISTULUI ce va trona in varful piramidei NOM.

Sfintii Inchisorilor au suferit in comunism. Dar comunismul este o creatie masonica. Si tot o forma de comunism va avea si reala NOM.

Si mai observa ceva foarte bine Parintele Mihai Valica. Ei dinainte isi autodefinesc Sinodul ca fiind unul Sfant, Mare si Ecumenic. Ca ce chestie? De unde pana unde atata mandrie? Tot de la duhul masonic, evident.  

Cititi va rog si:

Comisia Europeana hotaraste: E LEGALA NEGAREA GENOCIDULUI COMUNIST. Centrul Simon Wiesenthal: HOLOCAUSTUL NU SE COMPARA CU CRIMELE COMUNISTILOR, CACI RUSII I-AU ELIBERAT PE EVREII DIN LAGARE …

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

Intre 5 – 9 martie vor pregati la Constantinopol SINODUL PAN-ORTODOX. Ce trebuie sa le cerem Intaistatatorilor celor celor 14 Autocefalii Ortodoxe?

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Subconstientul Genial said, on martie 21, 2014 at 7:35 pm

    Din pacate…doar o adunatura.

    Apreciază

    • numaiortodoxia said, on octombrie 6, 2015 at 11:11 am

      Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate (7. Regula postului în lumea moderna.) , calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca (6. Reguli și impedimente pentru Taina căsătoriei.) . Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala. ( Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei )

      Apreciază

  2. Iacoboaie Radu said, on martie 21, 2014 at 8:42 pm

    Am avut de la început sentimentul că e ceva în neregulă cu acest nou Sinod pan-ortodox. Pe de o parte, vedeam cum mișcarea ecumenistă devine tot mai activă, în paralel cu proliferarea sectelor. Pe de altă parte, ecumeniștii cred că au avut această idee a convocării acestui Sinod, sau dacă nu, abia așteaptă să profite de ocazie pentru a-și atinge unele obiective.
    Întrebare: cine a stabilit agenda de lucru a Sinodului pan-ortodox, care într-adevăr pare mai degrabă a fi în duhul masonic decât în duhul ortodoxiei? Părintele Mihai Valică a tras un semnal de alarmă pe bună dreptate.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  3. aha said, on martie 21, 2014 at 8:42 pm

    mare dreptate are Parintele Mihai Valica. Avem nevoie de astfel de preoti. E absolut necesar. Dumnezeu cel intru Sfanta Treime slavit sa te binecuvanteze, parinte. Doamne IIsuse Hristoase, milueste-ne pe noi, pacatosii!

    Apreciază

  4. mihai said, on martie 21, 2014 at 9:11 pm

    ingrijorarea parintelui VALICA este pe buna dreptate

    Apreciază

  5. GabiM. said, on martie 22, 2014 at 3:12 am

    Apreciază

  6. Iacoboaie Radu said, on martie 22, 2014 at 11:02 am

    PROCLAMAŢIE – APEL
    Natiunea.ro, 22 martie 2014

    Existenţa şi continuitatea poporului nostru între vechile seminţii europene, în spaţiul etnogenezei sale, din Bazinul Carpatic până la Dunăre şi Mare este un adevăr de netăgăduit, validat ştiinţific, confirmat şi reconfirmat politic la forumuri interstatale pentru pacea şi stabilitatea continentală. Totodată, mişcările de populaţii, evoluţiile şi succesiunile statale din zonă sunt adevăruri aşezate în cărţile de istorie şi îndeobşte recunoscute. În curând se va împlini un secol de la Conferinţa de Pace de la Paris, din 1919 – 1920, care a consfinţit pacificarea Europei după prima conflagraţie mondială şi a ratificat desăvârşirea unităţii politico – statale româneşti. În trecerea anilor, România, acum parte a Uniunii Europene, s-a dovedit a fi un stat democratic, cu respect faţă de toţi cetăţenii săi, fără nici un fel de discriminare, pilduitor pentru statutul minorităţilor, reprezentate în funcţiile de decizie la toate nivelele.

    Asistăm însă, după anii ´90, la o tot mai vizibilă şi mai provocatoare escaladare a extremismului hungarist, care caută să atragă în capcana sa şi pe etnicii maghiari sau maghiarizaţi din Transilvania, preocupaţi de existenţa lor cotidiană, într-o perioadă de criză europeană multiplă şi severă.

    În numele liberei circulaţii în cadrul U.E., al dublei cetăţenii, suveranitatea statală românească este ignorată sau chiar lezată în mod ostentativ, cu încălcarea oricărui criteriu al bunei vecinătăţi şi cu nesocotirea uzanţelor diplomatice elementare, având consecinţă împiedicarea unei convieţuiri armonioase şi civilizate.

    Populaţia maghiară din estul Transilvaniei rezultat al maghiarizării de veacuri a secuilor şi a unei părţi a populaţiei româneşti aservite, este manipulată sub deviza obsesivă a „autonomiei” care vizează de fapt dezmembrarea României ca stat unitar. Sunt vehiculate idei ale unor proiecte politice, nicăieri validate, într-o Europă cu multe enclave minoritare. Sunt contestate făţiş valorile naţionale româneşti, suntem provocaţi şi umiliţi în propria noastră ţară de elemente extremiste, organizaţii paramilitare, partide cu doctrine antiromâneşti şi antisemite, pe care guvernanţii şi factorii de putere responsabili le acceptă cu o inexplicabilă îngăduinţă.

    Se configurează o „falangă” cu comandă transfrontalieră, menită a întreţine acţiunile subversive, antiromâneşti. Aceasta, înfiltrată în structurile locale de conducere, acţionează ca factor de destabilizare, încalcă legile şi ordinea internă a Statului Român, îndeamnă la nesupunere civică. Este regretabil că în această „falangă” este vizibilă şi lucrarea UDMR, organizaţie apărută ca uniune culturală a concetăţenilor noştri maghiari, agreată şi copărtaşă la majoritatea guvernărilor postdecembriste, acţionând de fapt ca un partid politic pe criterii etnice. Atragem atenţia guvernanţilor să înceteze promisiunile exagerate şi antiromâneşti făcute UDMR – pentru o facilă, efemeră şi reproductivă alianţă la guvernare.

    În zonele cu majoritate ungarofonă, separatismul, discriminarea negativă a românilor a dus la o diminuare îngrijorătoare a numărului acestora şi la periferizarea lor socială şi economică. Însemnele maghiaro – secuieşti sunt acolo pretutindeni, iar cele ale Statului Român sunt blamate şi batjocorite, îndeosebi de către cei care deţin demnităţi publice în comunitate. Se îmbracă ostentativ uniforme şi alte însemne se fac marşuri cu scopul de a provoca şi jigni sentimentul naţional românesc.

    Instigatorii acestor atitudini antistatale şi antiromâneşti au în frunte pe pastorul reformat Laszlo Tökes, sprijinit şi de alţi lideri de opinie, unii chiar din UDMR, aflată în acelaşi timp la guvernare, constituind aşa numita „aripă moderată” a hungarismului. Atragem atenţia că toate aceste acţiuni fac parte dintr-un plan elaborat de un centru de comandă antiromânesc.

    Preşedintele, guvernele succesive, parlamentul din perioada post – comunistă au ignorat sau au folosit în interes personal atitudinea ostilă a acestora care ar fi trebuit curmată de la bun început. Un calcul meschin, lipsit de scrupule le dictează atitudini împotriva propriului popor, contra suveranităţii şi integrităţii ţării. Adeseori balanţa puterii este influenţată de cei interesaţi prin pacte dosnice făcute cu liderii UDMR, lideri care apoi îi şantajează, îi obligă pe guvernanţii români să decidă şi să acţioneze împotriva intereselor majorităţii româneşti.

    În acest an, începutul lui martie a marcat o agitaţie fără precedent a naţionaliştilor şi extremiştilor maghiari. Elemente hotărâte să tulbure liniştea ţării noastre, în numele dreptului de liberă circulaţie, au intrat în România, au făcut declaraţii insultătoare, au mobilizat membri ai comunităţilor locale, îndeosebi tineri, dar şi vârstnici cu nostalgia invaziilor ecvestre şi a atrocităţilor horthyste, să participe la manifestări greu de închipuit pe teritoriul unui alt stat străin. S-a scandat împotriva Tratatului de la Trianon (1920), împotriva României ca stat suveran, împotriva majorităţii româneşti, îndemnată să plece acasă (!?!) împotriva ordinii de drept a Statului Român. Au făcut un marş sfidător şi interzis, unde au provocat populaţia paşnică locală şi organele de ordine.

    Reacţiile anemice, neconvingătoare ale autorităţilor ne înfăţişează o clasă politică nedemnă, lipsită de curaj sau chiar aptă de trădare naţională. Nu a fost nici un caz în care demnitarii UDMR – parte a puterii centrale şi locale să aibă o atitudine onestă, responsabilă, să îşi tempereze conaţionalii cu atitudini condamnabile.

    Ceea ce au numit „Comemorarea Secuilor Martiri” sau „Ziua maghiarilor de pretutindeni”, prin întreaga lor concepţie, organizare şi desfăşurare s-au constituit într-un tablou vivant al perioadelor revolute în care autohtonilor li s-au interzis dreptul de cetate, de naţionalitate „receptă” şi chiar de rugăciune în limba maternă.

    Cerem guvernanţilor şi preşedintelui, să lase la o parte gestul trădării şi să pună în practică măsuri de menţinere a normalităţii. Le cerem concetăţenilor noştri care se declară maghiari ori secui, după drepturile conferite de Constituţie să nu se mai lase antrenaţi în acţiuni de forţă, provocări, au lozinci duşmănoase la adresa majorităţii româneşti, să facă totul pentru ca să nu fie ruptă puntea unei convieţuiri durabile între noi, să căutăm împreună împlinirea năzuinţelor fireşti şi comune. S-au pus în serviciul unei cauze care nu este a lor, s-au lăsat atraşi într-un scenariu pe care nu îl cunosc, sunt uneltele unor interese străine şi este timpul să se oprească.

    Cei care ne conduc pe noi şi pe ei, au cu totul alte interese, se înţeleg în afacerile lor foarte bine, le convine ca să fim dezbinaţi, lumile şi interesele în care trăim sunt diferite, iar dacă ne lăsăm manipulaţi o facem în folosul lor.

    Românii nu mai sunt dispuşi să tolereze asemenea ofense la ei acasă. Ei fac un apel vibrant la autorităţile locale şi centrale, la Preşedintele ţării, la Parlamentul şi Guvernul României să întreprindă măsuri concrete de stopare a unor asemenea manifestări, să reglementeze explicit relaţiile dintre state şi cetăţenii lor în Europa Unită, regimul dublei cetăţenii şi împiedicarea unor abuzuri care apar ca posibile din acesta, să sancţioneze orice acte de lezare a suveranităţii statului, a organelor de ordine internă să contracareze orice gest de umilire a cetăţenilor români.

    Cu încrederea că în viitor nu vor mai fi posibile asemenea atitudini pe teritoriul ţării noastre aşteptăm măsurile apte să aducă liniştea şi securitatea tuturor cetăţenilor şi pacea interetnică în întreaga Românie.

    Să ne unim oameni cinstiţi şi oneşti din România, să chemăm la unitate naţională, solidaritate cetăţenească şi buna înţelegere.
    Uniunea Vatra Românească
    Asociaţia Cultural – Patriotică „Avram Iancu”
    Astra – Despărţământul Central Judeţean Mureş
    Asociaţia Cultul Eroilor „Ştefan Guşă”
    Fundaţia Culturală „Vasile Netea”
    Fundaţia „Emil Dandea”,
    Forumul Civic al Românilor Covasna Harghita – Mureş
    Asociaţia Noua Dreaptă

    Apreciază

  7. Iacoboaie Radu said, on martie 22, 2014 at 10:56 pm

    GabiM

    Mulțumim pentru postare. Am urmărit cu mult interes și acest nou montaj cu monahul Teodot, postat mai sus și mărturisesc că este foarte bun. Au fost adăugate unele imagini și filmulețul anti-cip Mondex 666.
    Acest nou montaj ar trebui să fie văzutde către toți frații noștri ortodocși, și mai ales de către preoți și episcopi, care nu ar trebui să se teamă de caterisire, pentru că harul preoției nu le poate fi luat de nimeni!
    Monahul Teodot este ucenicul părintelui Iustin Pârvu și mărturisește cu mult curaj adevărul. Să mărturisim alături de el.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  8. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  9. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  10. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  11. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  12. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  13. bacalion said, on martie 16, 2015 at 12:04 pm

    Reblogged this on FĂRÎMITURI.

    Apreciază

  14. daniela said, on martie 21, 2015 at 4:22 pm

    cine imi poate da detalii despre parintele Mihai Valica si unde poate fi gasit va rog frumos

    Apreciază

  15. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  16. Berbec Valentin Ionuț said, on ianuarie 17, 2016 at 10:33 pm

    Al 8-lea sinod ecumenic a avut loc pe timpul Sfântului Fotie Patriarhul Constantinopolului în 879-880 și al 9-lea pe timpul Sfântului Grigorie Palama în 1340 -1350, chiar dacă nu este recunoscut oficial, dar în conștința Bisericii ele sunt recunoscute și importante pentru Ortodoxie, împreună cu cele 7 sinoade ecumenice a toată lumea. Dogmele de la aceste sinoade fiind ca niște borne în care ne luminează Calea Adevărului care duce la Viață în Împărăția lui Dumnezeu. Acest sinod este un pseudo-sinod ecumenic dacă nu se trateză dogmele și să se elaboreze noi canoane în Duhul Ortodoxiei și să nu fie prezenții papa și masonii acestei lumii. Astfel cu acest sinod intrăm pe ultimele momente și clipe a celei de a Doua Venirii în Slavă a lui Hristos- Dreptul Judecător și Arhiereu și sfârșitul acestei lumii păcătoase. Vino Doamne Iisuse și ne miluiește!

    Apreciază

  17. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  18. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază

  19. […] Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.