SACCSIV – blog ortodox

Vigilant Citizen: Serialul „American Horror Story: Delicate” și mesajele sale despre lumea subterană ocultă de la Hollywood

Posted in copii, filme, ritualuri satanice, satanism, SIMBOLURI, VIGILANT CITIZEN, vrajitorie by saccsiv on mai 11, 2024

Vigilant Citizen: “American Horror Story: Delicate” and its Messages About Hollywood’s Occult Underbelly

Serialul „American Horror Story: Delicate” și mesajele sale despre lumea subterană ocultă de la Hollywood

Cu Emma Roberts și Kim Kardashian în rolurile principale, cel de-al 12-lea sezon al serialului American Horror Story (Povești de groază americane) transformă bucuriile maternității într-un coșmar absolut. Mai important, dezvăluie, cu foarte puțină subtilitate, forțele întunecate care acționează în industria divertismentului, inclusiv abuzul ritualic satanic și morțile suspecte deghizate în accidente ale celebrităților.

Publicat pe 03 Mai 2024, de Vigilant Citizen

Avertisment: urmează spoilere (detalii despre film care strică plăcerea de a fi vizionat pentru prima oară) faraonice!

Încă din anul 2011, serialul de televiziune American Horry Story (AHS) îi îngrozește pe americani cu povești pe care unii le-ar descrie ca fiind „destul de încurcate”. Dar asta nu îi împiedică pe oameni să se uite. Într-adevăr, AHS a adunat un număr imens de telespectatori, câștigând în același timp nenumărate premii la toate categoriile imaginabile. Unii chiar au afirmat că AHS „a intrat fără îndoială în rândul serialelor de referință ale televiziunii”.

În timp ce majoritatea serialelor devin învechite după câțiva ani, AHS a reușit să rămână relevant prin distribuirea unor mari vedete în rolurile principale, promovând în același timp fiecare sezon cu postere și trailere foarte la modă.

Lady Gaga în AHS Hotel (2015).

După cum puteți vedea în posterul de mai sus, în ciuda laudelor primite de serial, există de fapt ceva teribil de greșit cu AHS. „Groaza” afișată nu este o chestie de groază obișnuită. Este mult mai profundă decât atât. Este vorba despre a pune în evidență obsesiile bolnave ale elitei oculte și, într-un fel, de a le celebra. În cazul imaginii de mai sus, Lady Gaga ține copiii în lesă într-o manieră ritualică, un mod „artistic” de a reprezenta dragostea elitei pentru exploatarea copiilor (citiți aici articolul meu despre acel sezon din AHS).

Cel de-al 12-lea sezon din AHS – intitulat Delicate – urmează aceeași formulă. Kim Kardashian a fost înrolată ca actriță principală demnă de luat în seamă, iar subiectul este, mai mult ca oricând, pură nebunie a elitei oculte. Bineînțeles, sezonul a fost precedat de o ședință foto la modă.

Acest poster cu Cara Delevigne face aluzie la complexul satanico-medical văzut în AHS: Delicate.

Emma Roberts pozează cu un păianjen uriaș pe post de burtă de gravidă.

Așa cum a fost exprimat prin posterul de mai sus, ‘AHS: Delicate’ se concentrează în jurul temei maternității. Dar, cum ar fi, o maternitate malefică, murdară, satanică, în care fiecare aspect al nașterii unui copil este corupt și transformat într-un adevărat coșmar.

O scenă din ‘AHS: Delicate’ are loc într-o cameră plină cu bebeluși în borcane. După cum vom vedea în curând, serialul are drept scuză transformarea în „artă” a obsesiei elitei de a răni, sacrifica și exploata bebelușii.

În timp ce subiectul principal al serialului este despre luptele unei viitoare mame, contextul din jurul său este despre Hollywood și tendințele sale întunecate. Într-adevăr, prin diverse povești secundare, AHS dezvăluie de fapt latura ocultă a evenimentelor istorice de la Hollywood.

Deși AHS este o operă de ficțiune, există un efort clar de a face paralele cu Hollywood-ul din viața reală. De exemplu, Kim Kardashian joacă rolul unei figuri puternice de la Hollywood care face parte, de asemenea, dintr-un grup de vrăjitoare sataniste. Cel puțin se poate spune că acest rol nu a fost prea mult de la sine înțeles pentru ea (clanul Kardashian este unul de vrăjitoare). Să fie acesta motivul pentru care Kim K a fost aleasă (în mod surprinzător) să joace acest rol important în serial?

Iată o privire de ansamblu asupra principalelor teme ale serialului.

Coruperea maternității

Secvența de deschidere a serialului se referă la transpunerea în „artă” a obsesiei elitei de a corupe maternitatea.

Un scaun de examen ginecologic scăldat în sânge. Maternitatea se transformă într-un ritual satanic sângeros.

Scheletul unui bebeluș pus în interiorul unei „cutii de cadou” pe care este inscripționat Sigilul lui Lucifer. Persoana care s-a gândit la această imagine are serioase probleme la cap care trebuie abordate.

Un cărucior de copii incendiat. Mesajul: Bebelușii sunt sacrificați.

Cu aceste imagini create de psihopați întipărite în creierele noastre, începe povestea.

Emma Roberts interpretează rolul Annei Victoria Alcott, o actriță de la Hollywood care încearcă să rămână însărcinată. Evident, cineva nu vrea ca ea să o facă. (pe oglindă stă scris: nu o face Anna)

După ce nu reușește să rămână însărcinată în mai multe rânduri, Anna este trimisă la cea mai bună clinică de fertilitate din oraș. Spoiler: Aceasta este controlată în secret de sataniști. Prin fertilizare in vitro, ea rămâne în sfârșit însărcinată, iar ea și soțul ei, Dex, sunt foarte fericiți.

Cu toate acestea, Anna începe să vadă lucruri ciudate care se întâmplă în jurul ei.

În drum spre clinică, Anna vede un cuib cu un pui de pasăre mort înăuntru. Încă o „artă” anti-bebeluși de la aceiași oameni care sunt obsedați de avorturi.

Pe parcursul episoadelor, mai multe personaje se angajează într-o retorică anti-bebeluși care pare a fi scrisă de WEF (Forumul Economic Mondial). O femeie (care se dovedește a fi o vrăjitoare) îi spune Annei:

„Dar, sincer, de ce și-ar dori cineva un copil, mă depășește. Aștepți toată copilăria pentru a fi liber să faci propriile alegeri și apoi ce alegere faci? Să creezi o ființă inutilă care contribuie la încălzirea globală, care se hrănește pe seama corpului nostru și de a cărei supraviețuire ești responsabil.”

„O ființă inutilă care contribuie la încălzirea globală”. Da, așa îi văd ei pe copiii noștri.

În afară de retorica nebunească de tip sponsorizată de WEF, o mare parte din serial este dedicată oamenilor care se uită ciudat la Anna, iar ea caută lucruri pe iPhone™. Într-adevăr, produsele Apple™ beneficiază de o cantitate ridicolă de timp petrecut pe ecran în timpul serialului, ceea ce mă face să cred că firma a plătit bani grei pentru plasarea produselor… într-un serial despre niște sataniști care sacrifică bebeluși. Nu este surprinzător, deoarece logo-ul companiei este un măr mușcat. Fapt amuzant: În Geneză, Lucifer i-a spus Evei să muște dintr-un fruct (reprezentat în mod tradițional ca fiind un măr).

Dex, soțul Annei, îi oferă acesteia un măr din care sa ia o mușcătură. Simbolic. În curând vom înțelege că Anna nu poate avea încredere în nimeni și aproape tot ce i se dă să mănânce este contaminat. (în imagine stă scris: poftim, ia o mușcătură)

Mai târziu aflăm că tatăl lui Dex este un adept al unui cult de nivel înalt care a supus-o pe mama sa la abuzuri ritualice satanice (SRA).

La fel ca Eva, Anna mușcă din măr. De fapt, ea îl mănâncă pe tot. Simbolic.

În timp ce sarcina ei ar trebui să fie o binecuvântare, realizăm curând că este foarte blestemată.

Anna este urmărită de niște doamne pasăre înfiorătoare care se plimbă cu capre. Vă amintiți cuibul de păsări înfiorător de mai sus? Serialul este plin de simbolismul păsărilor.

Doamnele pasăre efectuează proceduri ginecologice asupra Annei în timp ce repetă o incantație satanică. Ea este însărcinată cu un copil demonic blestemat.

Tradus din latină, incantația spune:

„Slavă, copil al Satanei, viață lungă copiilor Domnului nostru!”

Fără a exagera, această incantație se aude de cel puțin o sută de ori în timpul serii. Apare mereu când vrăjitoarele dansează înfiorător pe ritmurile sale sau atunci când fac ritualuri. Cred că unul dintre obiectivele serialului este de a ne băga în cap această incantație (destul de molipsitoare) zile întregi.

În cele din urmă, Anna dă naștere, înconjurată de grupul de vrăjitoare. Pentagrama inversată indică faptul că miracolul vieții s-a transformat într-un ritual satanic profan.

Dacă vă uitați cu atenție la imaginea de mai sus, Anna ține în mână un Oscar în timp ce dă naștere copilului demon. Asta pentru că a fost de acord să renunțe la copilul ei pentru a câștiga acest premiu.

Adevăratele vrăjitoare de la Hollywood

Kim Kardashian joacă rolul lui Siobhan Corbyn, publicista și „cea mai bună prietenă” a Annei. Șarpele din jurul gâtului ei indică faptul că este ceva malefic cu ea.

Înainte de a rămâne însărcinată, Anna a jucat într-un film de groază „feminist” numit The Author (Autorul). Contrar așteptărilor, ea a câștigat nenumărate premii pentru acest film. Vom afla în curând că sunt în joc forțe întunecate.

Într-una dintre căutările sale pe iPhone™, Anna dă peste „ aberațiile demențiale” ale unui teoretician al conspirației. În curând aflăm că teoreticianul conspirației avea dreptate. (pe ecran cu litere mari: ‘O cabală secretă a vrăjitoarelor care fac legea în Tinseltown’, cu litere mici: ‘adânc înfipte în inima orașului Tinseltown, în ascuns o organizație de vrăjitoare sataniste s-a infiltrat la toate nivelurile din Hollywood… și dincolo de acestea’.)

La sfârșitul serialului, se dezvăluie ceea ce este evident: Siobhan este de fapt șefa unui grup de vrăjitoare satanice. Și, prin intermediul forțelor întunecate, ea manipulează întreaga industrie pentru a obține rezultatele pe care le dorește.

De exemplu, principala concurentă a Annei pentru un Oscar este o tânără actriță pe nume Babette Eno. Cu ea se întâmplă ceva ce se întâmplă adesea la Hollywood.

Clanul o ucide pe Babette, iar în mass-media se consideră că a fost un accident de mașină. (în imagine, pe ecranul telefonului, titlu de ziar: ‘câștigătoare a globului de aur Babette Eno a fost decapitată în accident de mașină’)

După cum se vede în captura de ecran de mai sus, Babette a fost decapitată în urma unui accident de mașină. Acest lucru este paralel cu un eveniment real de la Hollywood.

În anul 1969, actrița Jayne Mansfield a murit într-un accident de mașină și s-a zvonit mult timp că ar fi fost decapitată în acest proces. Fapt ciudat: ea a fost o mare preoteasă în Biserica Satanei. Ne trimite AHS un mesaj despre adevărata cauză a morții acesteia?

Imagini cu Jayne Mansfield alături de Anton LaVey – șeful Bisericii lui Satan.

Prin intermediul narațiunii sale, AHS comunică și alte adevăruri despre Hollywood. Anna a jucat într-un film intitulat The Author, care a fost atribuit unui regizor de sex masculin pe nume Hamish Moss. În realitate, Siobhan, vrăjitoarea, a scris filmul „feminist” și l-a convins pe regizor să își asume meritele, folosindu-se de sex. Cu toate acestea, Hamish sfârșește prin a se simți inconfortabil în legătură cu această înțelegere la propriu cu diavolul și simte nevoia de a dezvălui lumii adevărul.

Apoi, i se întâmplă ceva ce se întâmplă adesea la Hollywood.

Vrăjitoarele de la Hollywood l-au ucis, iar presa prezintă cazul ca fiind o sinucidere. (în imagine, pe ecranul TV: ‘regizorul Hamish Moss a fost găsit decedat în urma unei aparente sinucideri’)

În timp ce Siobhan și clanul ei manipulează Hollywood-ul în spatele scenei, Anna culege roadele. Bineînțeles, asta vine cu un sacrificiu.

Anna câștigă un Oscar pentru cea mai bună actriță… după ce a acceptat să renunțe la copilul ei.

Întregul scenariu este foarte asemănător cu ceea ce s-a întâmplat în viața reală în acest an.

Emma Stone își ține discursul de acceptare după ce a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Premiile Oscar 2024.

În AHS, Anna a câștigat un Oscar pentru că a jucat într-un tulburător film „feminist” atribuit unui bărbat. În 2024, Emma Stone a câștigat un Oscar pentru că a jucat într-un film „feminist” tulburător atribuit unui bărbat. Filmul în cauză este „Poor Things” (Sărmane creaturi) și este, de asemenea, o demonstrație dezgustătoare a depravării elitei. Este realitatea mai ciudată decât ficțiunea?

În câteva ocazii, AHS revine la evenimente reale din trecut, de la Hollywood, pentru a arăta cum intervine clanul în spatele scenei. O astfel de retrospectivă implică filmul Rosemary’s Baby din 1968.

Regizorul Roman Polanski (văzut în spatele cameramanului) o obligă pe actrița Mia Farrow să meargă pe jos în traficul real din New York pentru a filma o scenă. El i-a spus în mod faimos că „nimeni nu ar lovi o femeie însărcinată”.

S-a întâmplat cu adevărat, Mia Farrow a fost obligată să meargă în trafic în timpul filmărilor pentru Rosemary’s Baby.

Așa cum am explicat în articolul meu despre Rosemary’s Baby, există un întreg puzzle de ciudățenii oculte în jurul acestui film. Regizat de Roman Polansky (care mai târziu va fi acuzat că a drogat și violat o fată de 13 ani), filmul este despre o femeie care este pregătită de un cult satanic pentru a da naștere Antihristului.

În AHS, Sharon Tate (soția lui Roman Polanski) se apropie de Mia Farrow și îi spune: „Diavolul este frumos, știi?”.

În timp ce această scenă poate părea întâmplătoare, un pic de context îi conferă un sens straniu. Din articolul meu despre Rosemary’s Baby:

„Înainte de a alege-o pe Mia Farrow, Roman Polanski și-a imaginat inițial că soția sa, Sharon Tate, va juca rolul lui Rosemary. Ea nu a fost distribuită în acest rol, dar a avut o apariție neacreditată în film, în timpul unei scene la o petrecere. La paisprezece luni după lansarea filmului, Tate (care era însărcinată în opt luni) a fost ucisă în mod ritualic de membrii familiei Manson. A fost înjunghiată de 16 ori, iar ucigașii ei au scris cu sângele ei cuvântul „porc” pe peretele casei sale. (…)

Și-a sacrificat Roman Polanski soția (la fel cum Guy a sacrificat-o pe Rosemary în film) pentru a obține favorurile Hollywood-ului? La scurt timp după deces, el s-a lăsat fotografiat de revista Life Magazine în casa în care murise Tate. Sângele ei uscat era încă destul de vizibil în fotografii. Ședința foto i-a provocat numeroase critici.”

Polanski pozează lângă cuvântul „PIG” (PORC) scris cu sângele soției sale moarte. Comportament suspect.

Pe scurt, totul în Rosemary’s Baby miroase a implicare a elitei oculte. AHS pare să fie de acord.

În culise, Mia Farrow descoperă că Siobahn (care nu îmbătrânește pentru că este o vrăjitoare) se află în spatele acestui film satanic și infect. În AHS, Siobahn reprezintă elita ocultă în ansamblul ei.

Explicația finalului

Și ce s-a întâmplat cu Anna și cu copilul ei? În timp ce finalul este oarecum enigmatic, este, de asemenea, exact finalul la care te-ai aștepta de la Hollywood-ul ocult.

După ce dă naștere copilului demon, apartamentul Annei devine în mod misterios roșu (culoarea sacrificiului). Acolo, Siobahn îi dezvăluie planul ei măreț. (in imagine: ‘toate acestea aparțin unui plan’)

Siobhan dezvăluie că ea crește o armată de copii demonici pentru a ucide toți bărbații de pe Pământ (păstrând unii dintre ei ca sclavi sexuali) și pentru a instaura un matriarhat. Într-o altă producție de la Hollywood, vrăjitoria și satanismul sunt asociate cu feminismul.

De asemenea, toate femeile din jurul Annei în timpul sarcinii făceau parte în secret din acel grup. Ei bine, nu toate sunt femei. Vrăjitoarea din dreapta este o femeie transsexuală. Da, un bărbat biologic face parte din planul matriarhatului. E perfect logic.

Așa că Siobahn îi oferă Annei posibilitatea de a alege:

„Vino alături de noi și primește darurile noastre: Tinerețe veșnică, frumusețe și putere. Sau nu și rătăcește prin lume urât, îmbătrânit și singură.”

În regulă, să ne oprim o secundă. De ce vorbește ea despre tinerețe, frumusețe și amenințarea de a fi singură dacă scopul este de a ucide toți bărbații? Evident, cineva trebuie să stea de vorbă cu vrăjitoarele pentru a-și revizui planul de afaceri al matriarhatului.

Dar, în cele din urmă, nu contează, pentru că Anna reușește să o ucidă pe Siobahn. Cum? Ei bine, o fantomă îi apare și o face să înceapă să cânte „Ave Hestia” (referindu-se la zeița greacă a căminului și a casei) pentru a contracara „Ave Satanas” al vrăjitoarelor. Și numai asta a ucis-o pe puternica vrăjitoare care influențase lumea timp de secole. Da, a fost jalnic, iar fanii serialului au urât acea parte. Dar, hei, trebuiau să încheie cumva povestea în ultimele sale 10 minute.

În ultima scenă a serialului, Anna poartă coafura lui Siobhan în timp ce își ține în brațe copilul (care acum este normal și nu demonic). De asemenea, ea ține în mână și Oscarul ei. Ea are totul.

Așadar, a învins lumina împotriva întunericului? A învins binele asupra răului? S-ar putea crede că da, dar nu prea.

Dormitorul bebelușului este plin de capre de pluș, lăsând să se înțeleagă că răul este încă la pândă. Mai mult, auzim slab „Ave Satanas” în timp ce Anna își ia Oscarul. Anna s-a lăcomit. Ea vrea copilul, Oscarul și puterea reprezentată de coif. În timp ce Siobahn este moartă, Satana s-ar putea să-i fi găsit înlocuitor.

Mesajul: În poveștile sponsorizate de elite, Satana nu pierde niciodată.

În concluzie

Pe de o parte, ‘AHS: Delicate’ este o poveste de ficțiune cu o premisă ciudată, plină de prostii supranaturale. Pe de altă parte, este o descriere înfricoșător de exactă a adevăratei mentalități a elitei oculte și a influenței acesteia asupra evenimentelor din viața reală. Și acesta este scopul final al unui astfel de „divertisment”: să dezvăluie adevăruri publicului neavizat, dar în același timp să le ficționalizeze. Le face parte din „artă” și din cultura populară, făcându-i în același timp pe oameni să creadă că sunt povești inventate.

‘AHS: Delicate’ se referă la un grup de sataniști care desfășurau ritualuri, sacrificii, abuzuri rituale satanice și crime deghizate în sinucideri și accidente. Toate aceste subiecte au fost discutate pe acest site pe bune, folosind evenimente reale. Serialul a transformat aceste lucruri îngrozitoare în „artă” și divertisment pentru a fi consumate de mase. Și, în timp ce oamenii laudă prestația lui Kim Kardashian ca vrăjitoare de la Hollywood în serial, cei mai mulți habar nu au că ea nu juca deloc un rol.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Vigilant Citizen: Ceva este teribil de în neregulă cu filmul ‘Poor Things’ (Sărmane creaturi)

Filmul “Rosemary’s Baby”, oda lui Roman Polanski pentru Antihrist

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan said, on mai 11, 2024 at 8:54 pm

    Daca politicienii care mai merg la slujbele ereticilor nu se leapada de comuniunea cu ei si nu inceteaza sa mearga la slujbele oficiate de ecumenisti si unde se pomenesc episcopi eretici e interzis sa ii votam.Inca suntem in asteptare sa vedem ce miscari fac acesti politicieni vizavi de erezie.Daca nu fac nimic contra ereziei si tot mai merg la slijbele lor si tot se mai invart in jurul ecumenistilor si vin alegerile si nu se dezic public de partasia cu ereticii si participarea la slujbele lor Nimeni Nu Ii Va Vota.Nu conteaza ca e Diana Sosoaca si membrii SOS Romania,ca e George Siemion si partidul Haur,Marcel Ciolacu si ai lui ciolaci,Mircea Geoana si ai lui,Nic.Ciuca si ai lui PNListi,printesa Margareta si ai ei sustinatori,care si-a vandut credinta devenind de religie iudaica-mozaica.Sa fim intelesi,ca lucrurile sunt foarte clare.

    Apreciază

    • Cryptsofrays said, on mai 12, 2024 at 3:25 pm

      de unde stie poporul ce face politicianul x sau printesa y? Sa fim seriosi. S’ apoi dvs. nu stiti ca indiferent de ce s-ar vota, iese ce trebuie. Si asta mai peste tot in lume.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  2. scortisoara said, on mai 11, 2024 at 11:44 pm

    Am descoperit un serial indian marca regizorului Bhansali . Cel care a facut si „Bajirao Mastani „, „Pavmati „… Foarte fain ,l-am vizionat deja .Sezonul 1 are 8 episoade . Il gasiti pe seriale….. Dati cautare titlul si vedeti unde apare . Sa va treaca de scarboseniile astea sataniste …

    Heeramandi: The Diamond Bazaar 

    Apreciază

  3. scortisoara said, on mai 12, 2024 at 9:12 am

    Apreciază

  4. Costelo said, on mai 12, 2024 at 9:17 am

    Europa a murit ! Trăiască Europa ! Mă gândesc la Ceaușescu și proiectele pe care le avea pentru România. Cei mai mari prieteni ai României au fost Franța și China. Când Ceaușescu a căzut, Rusia era economic vorbind la fel ca România. Datorită lui Putin a devenit Rusia o mare putere internațională. Dacă Ceaușescu nu ar fi fost dat jos de la putere, România ar fi un concurent foarte serios pentru Rusia de astăzi. Ceaușescu avea planuri mărețe de a ajuta Africa, cu scopul de a garanta acces României la resursele naturale africane. Rusia urmărește același scop în Africa. Înlăturarea Occidentului Colectiv din Africa și alte zone, nu se poate face decât cu Ajutorul Chinei. România ignoră voit China. Este normal pentru o colonie ca România, să urmeze ordinele stăpânilor. Conceptul de suveranitate rămâne un mister pentru țările europene în general. Se scufundă Europa într-o sărăcie cum nu s-a mai văzut de când își poartă numele. Vă garantez că situația va fi piperată cu multă migrație, invazie de sălbatici, menită a ocupa popoarele europene până când vor fi jefuite. Industria europeană încă rentabilă va pleca în SUA probabil, lăsând Europa într-un colaps economic. Civil War nu va fi în SUA ci în Europa după cum se prevede. Europa va fi distrusă de europeni ! Nu de migranți ci de europenii care permit deja numeroase crime împotriva popoarelor europene. Crime comise de non europeni. De văzut pe Twitter, RadioGenoa un canal care arată anumite probleme cu migrația ! Invazia forțată a Europei este fără de milă. Forțele de ordine și statele europene sunt complice total la aceste crime. Statele permit invazia prin finanțarea migranților cu bani publici, nu apară frontierele ba chiar încurajează prin ONGuri finanțate tot din bani publici, invazia. Invazia unor hoarde ce violează până și caprele. Nu glumesc, numeroase filmări evidențiază voința statelor europene de a crea haos și panică în rândul populațiilor. Poliția colaborează prin nepăsare voită și justiția prin laxism. Totul este făcut ca Europa să ardă ! Totul este gata lipsește chibritul care va aprinde prepeleagul. Care va fi momentul nu se știe dar va fi grandios. Europa este în faliment din toate punctele de vedere. Economic, social, cultural, dar să nu uităm că orice sfârșit este un nou început. După noua Renaissance a Europei, fără îndoială va exista o nouă UE. Probabil cea cu două viteze dorită de mulți. O Europa jumi juma între Occident și Eurasia. O Europă sper eu mai sănătoasă și viabilă, din toate punctele de vedere. Mulți cred în mitul fenixului. Pasărea nemuritoare ce renaște din scrum. Același destin să sperăm pentru Europa căci scrum va fi, dacă nu se trezește. Să sperăm că va mai rămâne ceva de reînviat. Aceasta nu este un pamflet, mai degrabă un strigăt de disperare și de bucurie în același timp. Numai bine.

    Vechea Europă a murit ! Trăiască Europa !

    By Costelo

    Apreciază

  5. scortisoara said, on mai 12, 2024 at 9:27 am

    nu doar filme patriotice dar nici filme cu tema ortodoxa nu avem voie sa facem …. Cum ar fi viata si luptele unui Voievod ca Stefan cel Mare in care sa se oglindeasca tot : viata de om cu viata spirituala ,ortodoxa ,prezenta unui Sf Daniil Sihastru ? Cum ar fi ? Sau a lui Neagoe Basarab ? sau vietile celor care au trecut prin Inchisorile carliste si comuniste ulterior devenind Sfinti ? Nu avem voie asa ceva,nu? Dar aceasta e ortodoxia istorica /adevar istoric.

    https://www.activenews.ro/opinii/Calin-Liviu-Georgescu-Romanii-nu-au-voie-sa-faca-filme-patriotice-189273

    Apreciază

  6. Felix said, on mai 12, 2024 at 9:47 am
    • MIHAI_T11.05.2024 18:54
    • Mă bucur că vreți să vreți să clarificați această chestiune, și apreciez munca dumneavoastră pe tărâmul muzicii psaltice.
      Nu știu dacă aveți 100 % dreptate. Este corect că e de preferat să se cânte muzică psaltică. Problema e că oamenii cântă cum pot. La străni sunt puțini care pot cânta cântările psaltice, în timp ce acest axion îl știu mulți pe de rost. Desigur că e mai bun axionul lui Macarie Ieromonahul, dar câți pot să-l cânte ?
      E adevărat că Îngerul a strigat (pe glas 3 ?) de Varlaam are ritm care sugerează marțialitate, dar această asociere între marțialitate și masonerie o faceți dumneavoastră. Nu știu dacă asta e ceva care transpare în mod obiectiv. Poate autorul a vrut să încorporeze ideea de marțialitate pentru a sugera caracterul puternic al Învierii Domnului (a sfărâmat lanțurile și lacătele din iad, cum zice în cântări și cum arată în icoana canonică a învierii – sub acel podeț se văd chei și bucăți de lanțuri care cad în jos).

    Apropo de marțialitate. Cu siguranță veți admite că pe timpul Sfântului Paisie Velicicovschi, la Mănăstirea Neamț se cânta psaltică. Ori în tradiția paisiană este un Hristos a înviat pe glas 5 tetrafon, pe care l-a cântat și Byzantion. A se vedea acest clip: https://youtube.com/watch?v=H75VWdIyyiA
    la început cântă de trei ori Hristos a Înviat cu o melodie aghioritică, pe glasul 5 normal, iar apoi (de la 02:12) se trece în glasul 5 tetrafon, care este foarte intens. În mod normal se cântă pe glas 5 standard pentru a sublinia sobrietatea momentului (glasul 1 și 5 sunt sobre), dar când cânți în glas 5 tetrafon subliniezi caracterul de putere al evenimentului. Probabil melodul a vrut să sublinieze faptul că Hristos a venit cu putere peste duhurile necurate din iad. Această idee apare și în textele bisericii, când zice că Hristos a înviat ”răcnind împărătește ca un leu din Iuda”. Nu știu cât de canonică este această interpretare pe care o dau, dar mie cel puțin așa îmi sugerează varianta pe glas 5 tetrafon. Acest glas în general este foarte intens, iar Hristos a înviat pe glas 5 tetrafon are un fel de caracter implacabil, nu neapărat marțial dar ritmul pare implacabil. Poate acest caracter este dat de faptul că Byzantion aplică ison isoritmic.

    Treaba asta cu ritmul e mai complicată. Există cântări cu ritm determinat, și toate care le-am văzut au ritm de trei. Și tango-ul are ritm de trei, dar nu înseamnă că acele cântări sunt tango. Amândouă au ritm de trei, dar scopul este altul.
    Nu știu dacă e o chestie absolută asta cu trebuie cântat pe glasul 1. În Buchetul pentru Sfânta Liturghie se află și un axion pe glasul 5. Glasul 3 merge la slujbă combinat cu glas 1. Nu pot să explic în profunzime de ce, simt doar că merge. Se pare că slujba confirmă acest lucru, pentru că la Utrenia Învierii, după ce se cântă mult la canoane pe glasul 1, la luminândă se trece la glas 3.
    Și mie mi se pare că masoneria își bagă coada, dar de unde știți că acel Varlaam Ierodiaconul din document e același Varlaam ? Puteau să fie mai mulți cu numele Varlaam în acel timp.

    iata si intervenția pizmașă a lui Filotei eruditu-studitu care emana prihană celui care curata pe dinafară paharul iar în interior este mormant văruit… Vai voua fariseilor fățarnici!

    https://www.activenews.ro/opinii/Monahul-Filotheu-Balan-Ingerul-a-strigat-in-Do-Major-este-melodie-de-mars-masonic-Imitare-rusa-Astfel-tradusa-VIDEO-DOC-189266

    Apreciază

  7. Felix said, on mai 12, 2024 at 9:59 am

    Hristos îi mustră pe farisei pentru umblatul lor după slavă deşartă, numindu-i „morminte văruite” şi spunându-le: „făţarnicilor” (Matei 23, 27)Că slava deşartă. este pricina tuturor relelor şi pricina pieirii lor. Nu i-a numit numai morminte văruite, ci a spus că sunt plini de necurăţie şi făţărie. Spunea acestea ca să arate pricina pentru care n-au crezut; n-au crezut pentru că sunt plini de făţărnicie şi nelegiuire.

    Şi astăzisunt mulţi oameni la fel ca și cărturarii şi fariseii. Se împodobesc pe din afară, dar pe dinăuntru sunt plini de toată nelegiuirea. Şi astăzi mare e grija şi multe sunt chipurile curăţirii pe din afară; dar pentru curăţirea sufletului, nici o grijă. Dacă ai zgândări puţin de tot conştiinţa unui om, ai da peste grămezi de viermi, peste venin şi peste duhoare nespusă, adică poftele cele desfrânate şi rele care sunt mai necurate decât viermii.

    Că fariseii şi cărturarii sunt aşa nu-i atât de grozav, deşi e grozav, dar ca noi, care am fost învredniciţi să fim temple ale lui Dumnezeu, noi să ajungem dintr-o dată morminte pline de atâta duhoare, da, asta este culmea ticăloşeniei. Cât de mare ne e, oare, ticăloşia când ajunge mormânt locul unde locuieşte Hristos, unde a lucrat Duhul Sfânt, unde s-au săvârșit atâtea taine? Câte bocete şi plânsete nu trebuie scoase când mădularele lui Hristos ajung morminte pline de necurăţie?

    Gândește-te, omule, că te-ai născut a doua oară, gândește-te la darurile de care ai fost învrednicit; gândește-te la haina ce-ai primit, că ai fost făcut templu de nesfărâmat, că ai fost făcut templu frumos împodobit. N-ai fost împodobit cu aur, nici cu mărgăritare, ci cu Duhul Sfânt, mai de preţ decât aurul şi mărgăritarele. Gândește-te că nimeni nu zideşte mormânt în oraş; aşadar nici tu nu poţi fi mormânt în cetatea cea de sus. Dacă nu-i îngăduit să zideşti mormânt în oraş, aici pe pământ, cu atât mai mult acolo.

    Dar, mai bine spus, chiar aici pe pământ eşti de râsul tuturor dacă plimbi un suflet mort; dar nu numai că eşti de râs, dar mai fug şi toţi de tine. Spune-mi, nu s-ar da toţi la o parte, n-ar fugi toţi de tine dacă ai plimba de colo până colo un cadavru? Gândește aşa şi de sufletul tău! E mult mai groaznic să plimbi prin lume un suflet omorât de păcate, un suflet stricat, decât un cadavru. Cine va avea, dar, milă de un astfel de suflet? Nimeni! Când tu nu ai milă de sufletul tău, cum va avea milă de el un alt om când tu te porţi atât de crud cu propriul tău suflet, ca un duşman, ca un vrăjmaş?

    Ce n-ai face, oare, unui om care ar îndrăzni să îngroape un mort acolo unde dormi şi mănânci tu? Tu însă îngropi sufletul tău mort nu acolo unde mănânci, nici acolo unde dormi, ci în biserică, între mădularele lui Hristos, şi nu te temi că are să cadă de sus mii de trăsnete şi fulgere pesta capul tău? Cum îndrăzneşti, dar, să păşeşti în biserica lui Dumnezeu, în templul cel sfânt, când iese din tine o duhoare atât de grea?

    Ai primi cea mai cumplită pedeapsă dacă ai duce un mort în palatul împărătesc şi l-ai îngropa acolo. Gândește-te ce cumplită, ce mare pedeapsă vei primi pentru că intri în biserică şi umpli casa cea sfântă a lui Dumnezeu cu atâta duhoare!

    Adu-ţi aminte de femeia cea păcătoasă, care a uns cu mir picioarele lui Hristos şi a umplut toată casa cu bun miros. Tu însă faci cu totul altceva în casa lui Dumnezeu. Spui că nu simţi duhoarea ce iese din tine?

     Dar asta mai ales e grozăvia bolii; de aceea nici nu te poţi vindeca; eşti mai bolnav decât cei care au răni pe trupurile lor, de care nu te poţi apropia din pricina mirosului greu ce iese din rănile lor. Cei bolnavi de astfel de boli simt mirosul rănilor lor; boala lor nu merită osândă, ci milă; boala ta însă, ură şi osândă”.

    (Sfântul Ioan Gură de AurOmilii la Matei, traducere de Pr. D. Fecioru, în „Părinți și Scriitori Bisericești”, vol. 23, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1994, pp. 832-833)

    Apreciază

  8. Costelo said, on mai 12, 2024 at 10:35 am

    Aceste gânduri haotice mă fac să mă gândesc la mine. De multe ori avem tendința de a ne ocupa de lucruri care ne depășesc. Și uităm că avem priorități în viață. De fapt totul are sens pentru cine știe. Noi nu știm, presupunem gândim și cam atât. Asta dovedește că existăm. Am citit undeva că este bine să notăm ideile undeva. Pentru a evita neînțelegeri citiți cu detașare părerea despre Europa. Este de fapt o notă de idei pentru anumite lucrări viitoare. Am abordat doar o parte din probleme. Mă gândesc la viitorul Europei care nu arată bine și probabil mă pierd. Mulțumesc pentru înțelegere. Numai bine

    By Costelo

    Apreciază

  9. Decebal said, on mai 12, 2024 at 12:04 pm

    În curând, Bunul Dumnezeu va opri aceste blestemății satanico-drăcești! Aveti nădejde În Domnul!

    Apreciază

  10. scortisoara said, on mai 12, 2024 at 3:43 pm

    A aparut continuarea trilogiei Planeta maimutelor . Va amintiti de Cezar si prietenii lui , fiul lui – Cornelius … Pandemia din film ….E pe acelasi site cu serialul indian de mai sus …

    Kingdom of the Planet of the Apes-Planeta maimuțelor: Noul regat (2024)

    Apreciază

    • G,. said, on mai 12, 2024 at 6:09 pm

      L-am vazut la cinema. A fost decent. Am ras copios de majoritatea maimutelor. Erau hade peste masura, si desi se presupunea ca ar fi destepte, erau proaste ca cizma.

      Asa ca niste idei generale; Teoria evolutiei la baza: teorie care te face sa cazi in depresie. Indiferent de cate lucruri marcante a facut (Caesar); intr-un final a murit, si gata, disparut pt totdeauna, majoritatea l-au uitat, sau folosesc numele lui sa faca total invers. Parca iti baga in subconstient un fel de depresie.

      Cat despre Dumnezeu, nici macar cea mai mica mentiune.

      Apreciază

      • scortisoara said, on mai 13, 2024 at 6:44 pm

        Nu a fost pe masura primelor filme . Acelea aveau un sens ,o poveste .

        mai bine se opreau la Cezar si gata . Au dus seria in derizoiu…. M-a dezamagit , un film scremut ….

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.