SACCSIV – blog ortodox

PATRIARHIA ne indeamna: VOTATI LA EUROPARLAMENTARE. Motivul: “UNITI, SUNTEM MAI PUTERNICI, niciun stat nu poate face fata de unul singur globalizarii”

Posted in alegeri, PARLAMENTUL EUROPEAN, PATRIARHIA ROMÂNA by saccsiv on martie 28, 2014

   Iata ce putem citi in articolul UNIȚI, SUNTEM MAI PUTERNICI din 12.03.2014de pe Basilica:

COMUNICAT CROCEU cu prilejul alegerilor europene din 22-25 mai 2014:

Membrii Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU)* s-au întâlnit la Bruxelles și au hotărât să publice acest comunicat în vederea apropiatelor alegeri care vor avea loc în luna mai 2014 în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, când vor fi aleşi cei 751 de membri ai Parlamentului European pentru următorii cinci ani.

Mai întâi, Reprezentanții au analizat responsabilitățile și competențele sporite ale Parlamentului European, conform Tratatului de la Lisabona. S-a discutat, de asemenea, despre importanța participării cetățenilor europeni, mai ales a creștinilor, la aceste alegeri.

Reprezentanții ortodocși doresc să sublinieze faptul că Uniunea Europeană nu este doar încă o instituție care urmărește apărarea intereselor economice individuale și colective. Mai degrabă, Uniunea Europeană este purtătoarea aspirațiilor a sute de milioane de oameni ce trăiesc în țările lor, dar își doresc să fie parte a unei familii mai mari de popoare, care lucrează împreună pentru consolidarea standardelor sociale, demnitatea vieții și securitatea societății. Cu toții suntem responsabili de edificarea și dezvoltarea unor instituții sustenabile din punct de vedere social, economic și ecologic. Creștinii sunt încurajați să ia parte în mod activ la aceste alegeri, contribuind astfel la perfecționarea proiectului european.

Reprezentanții Ortodocși își exprimă pe această cale dorința de a coopera cu oricare autoritate competentă în vederea promovării:

[…]

– Politicilor eficiente și umane în privința migranților și refugiaților, mai ales în direcția incluziunii sociale. Trebuie căutate mereu căi de combatere a problemei extremismului și rasismului. Este de o importanţă majoră să se lucreze la consolidarea la toate nivelurile a procedurilor democratice și a statului de drept.

– Politicilor care să permită petrecerea a mai mult timp în familie, consolidând drepturile și îndatoririle părintești în așa manieră încât să poată fi asigurată creșterea, educarea și instruirea satisfăcătoare a copiilor. Familia bazată pe uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, cu deplină considerație pentru egalitatea dintre ei, rămâne un element constitutiv de maximă importanță al societății.

[…]

Asigurarea unei cât mai largi participări la exercitarea acestui drept democratic este de importanță maximă. Niciun stat – sau parte a unui stat – nu poate face față de unul singur provocărilor din ce în ce mai mari ale unei lumi aflate într-un rapid proces de globalizare. Participarea creștinilor la aceste alegeri stă la baza credinței că este nevoie de încurajarea cât mai multor factori de a lucra împreună pentru o lume mai bună, în spirit de solidaritate. Uniți, suntem mai puternici.

– Publicat la 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, ziua prăznuirii unității între membrii familiei Bisericilor Ortodoxe.

* Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (în limba engleză – Committee of the Representatives of Orthodox Churches to the European Union –CROCEU) este format din reprezentanții la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Bisericii Ciprului și Bisericii Greciei.

Comentariu saccsiv:

1)    Crestini, adica ortodocsi sau toti “crestinii”?

2)    Ei definesc imperiul Mamona ca fiind:

Uniunea Europeană este purtătoarea aspirațiilor a sute de milioane de oameni ce trăiesc în țările lor, dar își doresc să fie parte a unei familii mai mari de popoare.

Familie de popoare? Mai degraba ghiveci.

   In cartea sa Praktischer Idealismus, Kalergi scria:

   „Omul viitorului va fi de rasă mixtă. Actualele rase și clase vor dispărea treptat din cauza dispariției spațiului, timpului și prejudecatilor. Rasa viitorului euroasiato – negroida, similara la infatisare cu anticii egipteni, va inlocui diversitatea popoarelor cu diversitatea indivizilor.”

Separat de acest ghiveci european, Kalergi mai descrie noua rasa de nobili ai batranului continent: evreii …

Cititi va rog mai multe la:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

Evreul Wesley Clark:

„Nu există nici un loc in Europa moderna pentru statele pur etnice. Asta-i o idee din secolul al 19-lea si incercam sa trecem in secolul 21 si o vom face cu state multi etnice.”

Cititi va rog mai multe la:

ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

Cititi va rog si:

STATELE UNITE ALE EUROPEI – un ideal al MASONERIEI din secolul XIX

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

Video – MASONUL de culoare Jesse Jackson catre suedezi: SUEDIA ESTE SORTITA SA DEVINA MULTIRASIALA si MULTICULTURALA, aceasta este NOUA ORDINE MONDIALA

3)    Mai zic ei de extremism. Dar ce anume inseamna extremism? Probabil ca asta:

UE – SANCTIUNI PENALE PENTRU COMBATEREA INTOLERANTEI (inclusiv homofobia si ideologiile totalitare). Asta cere MOSHE KANTOR, Chairman of the ECTR, presedinte al CONGRESULUI EVREIESC EUROPEAN si chairman of the Policy Council al CONGRESULUI EVREIESC MONDIAL …

4)    Alt citat:

Creștinii sunt încurajați să ia parte în mod activ la aceste alegeri, contribuind astfel la perfecționarea proiectului european.

Si care ar fi acest proiect european? Aflam din textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001, sub preşedinţia masonului Valéry Giscard D’Estaing:

   „După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11.09.2001. Forţele opozante încă nu au dispărut: FANATISMUL RELIGIOS, NATIONALISMUL, rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere.„ ( … )

   „Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE.„

Cititi va rog mai multe la:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

Asadar revolutia franceza:

„Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI

Adica treaba cu Liberté, Egalité, Fraternité.

Deci nu batea campii Vladimir Bukovsky cand ne avertiza ca:

Uniunea Europeana este Noua Uniune Sovietica

5)    Citat:

Niciun stat – sau parte a unui stat – nu poate face față de unul singur provocărilor din ce în ce mai mari ale unei lumi aflate într-un rapid proces de globalizare.

Asta e o culme a perversitatii. De parca globalizarea asta vine asa, ca o ploaie, si te intrebi cum sa faci fata fara umbrela. Pai nu cei ce au cladit imperiul UE sunt si cu globalizarea? Adica ELITELE le creaza pe amandoua apoi vine CROCEU si ne explica ca nu ne descurcam cu globalizarea decat prin UE. Incredibil cat tupeu …

6)    In spatiile […] erau lungi paragrafe scrise in limbaj de lemn, pe care le-am eliminat pentru a se putea parcurgere mai lesne textul. Sunt idei ce le regasim si in lista cu chestiunile ce urmează a fi dezbătute la Sinodul din 2016:

Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „RANILE PERSECUTIEI MONDIALISMULUI ACTUAL”. Va fi insa doar o ADUNATURA MASONICA …

   De amintit ca pe lista aia de chestiuni ce urmeaza a fi dezbatute la Sinodul din 2016 gasim aceeasi treaba cu Liberté, Egalité, Fraternité.

7)    Iata si bomboana de pe coliva:

UNIȚI, SUNTEM MAI PUTERNICI

Ne-o spune Basilica si in titlul sau, ca sa bagam bine la cap. Uniti cine? “Crestinii”? Toti cetatenii din familia europeana? Nu conteaza. Principalul e sa fim uniti ca sa fie iubire si pace pe pamant, ca sa putem edifica minunata NOUA ORDINE MONDIALA. Cu ecumenism cu tot, evident.

8)    Mai zic ei de familie. Doar ca in acest context vorbim de fapt despre:

ECUMENISMUL ANTI HOMOSEXUALITATE: cea mai perfida forma de ecumenism

Acestea fiind zise, voi ce credeti, participam la vot sau nu?

IMPERIUL UE = MAMONA. De ce nu trebuie sa votam la alegerile europarlamentare, sa candidam sau sa fim alesi? NE EXPLICA SFINTII SI MARII DUHOVNICI Ioan Gura de Aur, Justin Popovici, Nicolae Steinhardt, Staretul Antonie

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dinu marius said, on martie 28, 2014 at 11:41 pm

  vai de cel ce va vota ceva legat de antihrist(ecumenism)

  Apreciază

 2. Iacoboaie Radu said, on martie 28, 2014 at 11:49 pm

  Ecumeniștii propun UNIREA, UNIREA TUTUROR CREDINCIOȘILOR. Așadar, nu promovează o unire în duhul adevărului, ci dimpotrivă, în duhul antihristic.
  Părerea mea este că alegerile europarlamentare trebuie boicotate prin respingere. Oricum, prin Tratatul de la Lisabona, ratificat de către România, se încalcă suveranitatea noastră națională. Prezența românilor acolo este oricum inutilă. Ba ei pot face la o adică mai rău țării prin lobby făcut acelor legi anticreștine adoptate la Bruxelles.
  Doamne ajută!

  Apreciază

  • NIMENI said, on martie 29, 2014 at 1:26 am

   Iacoboaie Radu,
   BOICOT TOTAL!

   Apreciază

  • Irina said, on martie 29, 2014 at 10:18 am

   Da intr-adevar, este o greseala sa acceptam acest ghiveci de popoare si credinte diferite, pentru ca nu este o unire in duh ortodox, ci antihristic, dar in acelasi timp si noi ca popor avem nevoie de a fi reprezentati in parlamentul european, din care din pacate si noi facem parte, de oameni care sa apere valorile noastre ortodoxe acolo, pentru ca altfel ne trezim ca suntem reprezentati de cineva ca Eba, care voteaza acolo pentru legalizarea homosexualitatii, drogurilor usoare, prostitutiei si exemplele pot continua. S-a adus in discutie la un moment dat despre Iulian Capsali, care binenteles ca are bubele lui, dar intre un Capsali si o Eba cred ca mai de folos ne-ar fi sa fim reprezentati in acel parlament antihristic de un om care de bine de rau are principii cat de cat ortodoxe

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 10:45 am

    Irina

    Cand ne trimitem reprezentanti acolo, inseamna ca acceptam imperiul. In momentul in care acceptam imperiul, deja suntem invinsi.

    Apreciază

   • dinu marius said, on martie 29, 2014 at 11:11 am

    vasile ai curaj sa ii spui PARINTELUI ALDEA ce ai spus aici?

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 12:00 pm

    dinu marius

    Ce anume mai exact?

    Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on martie 29, 2014 at 11:33 am

    Am intrat în hora Uniunii și trebuie oare să jucăm la nesfârșit? Deși ne-am convins ce promovează această Uniune. Chestiuni precum Europa Națiunilor, unitatea în diversitate și multe altele sunt doar povești cu care ne-au cucerit. Sunt rodul propagandei și demagogiei.
    Dacă ortodoxia îi deranjează atât de mult pe europeni, având cu totul alte concepții și mod de viață, atunci să ne lase să ieșim din această Uniune antihristică.
    Doamne ajută!

    Apreciază

   • dinu marius said, on martie 29, 2014 at 12:02 pm

    asta>”Cand ne trimitem reprezentanti acolo, inseamna ca acceptam imperiul. In momentul in care acceptam imperiul, deja suntem invinsi.”

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 12:03 pm

    dinu marius

    Sigur.

    Apreciază

 3. Florin said, on martie 29, 2014 at 12:19 am

  Votam pe Capsali.
  Deja au inceput sa apara cei care l-au sustinut si zic ca le pare rau ca l-au sustinut.
  Chiar nu se vede ca omul asta este foarte dubios/?
  Multi zic. Am discutat si cu preoti si la fel au zis ca nu este ceva in regula cu Capsali. Este sustinut din umbra de politicieni.
  Parintele mi-a zis ca este lucrarea lui Dumnezeu ca sa ne arate cine este de-a dreapta si cine de-a stanga, ca daca Capsali candida direct pentru parlamentul Romaniei , am fi cazut mai multi in plasa, asa acum vedem cine este el si cei care il sustin. Imi pare rau de fratii care au anumite organizatii si s-au lasat dusi de val asa cum a spus si fratele sacciv zilele trecute.

  Apreciază

  • mircea.v said, on martie 29, 2014 at 1:19 am

   Florin,

   asa am zis si eu in mintea mea. Foarte bine cu Capsali asta, asa se mai limpezesc/despart apele si vedem si mai clar cine cu cine e, pe cine te poti baza. E foarte bine sa fie lucrurile clare. Problema e ca se cam raresc randurile.

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 1:26 am

    mircea.v

    Au fost mereu rare randurile, frate, la nivel de asociatii, bloguri, reviste, etc., adica ceea ce numim vectori. Doar ca pe zi ce trece li se da intrusilor arama pe fata.

    Apreciază

  • mircea.v said, on martie 29, 2014 at 2:40 pm

   Vasile,

   cand ziceam de rarit randurile, aveam in cap un parinte Aldea, pozitia sovaielnica de la Petru-Voda…

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 3:51 pm

    mircea.v

    Am inteles.

    Apreciază

 4. lastunnegrul said, on martie 29, 2014 at 12:46 am

  NU PARTICIPAM LA VOTUL PENTRU EUROPARLAMANARE.

  Apreciază

 5. dinu marius said, on martie 29, 2014 at 1:06 am

  Apreciază

  • Prahovean said, on martie 29, 2014 at 2:21 pm

   Sfântul Mucenic Efrem cel Nou este mare făcător de minuni. După o viață de cuvioșie, după luni de întemnițare, este ucis cu bestialitate de către turci, când au cucerit Grecia. Este probabil aromân de origine, fiind născut în Trikala. Părticică din moaștele lui se găsește la mănăstirea Chiajna, de la marginea de nord a Bucureștiului.

   Apreciază

 6. stef said, on martie 29, 2014 at 1:16 am

  In Apocalipsa Dumnezeu ne spune clar ca toata sandramaua asta va arde! De ce se baga -capistile- Bisericilor Ortodoxe in laturi??…sau sunt bagate de multa vreme … Acum se vede clar cum a lucrat satana si i-a adunat in lojile lui…

  Apreciază

 7. Iani said, on martie 29, 2014 at 1:43 am

  Capsali este furibund impotriva legionarismului si este fan al ideilor taraniste de tipul Ion Mihalache. Se stie ca in partidul taranesc al lui Mihalache erau multi masoni, ca de exemplu sinistrul Armand Calinescu, calaul tineretului roman. Intr-un CV online am citit ca bunicii lui Capsali erau „implicati in administratia locala” inainte de razboi, dar nu ni se spune ce functii clare au avut, si in ce partide politice au activat. Sunt foarte multe mistere care il inconjoara pe acest domn candidat, despre care eu unul nu stiu din ce traieste si din ce isi intretine familia numeroasa (11 oameni). Cumva din cele doua filme documentare facute in ultimii 10 ani ? (pe un site, cinemagia, am vazut ca e dat un singur film, dar el zice ca a facut mai multe, insa nu am vazut nicaieri cate anume, in ce ani, ce titluri au,. etc – sa stim si noi, alegatorii, cui dam votul, nu ??) Alaturi de Capsali activa si o duduie pe nume Ioana Dida, si ea furibunda impotriva legionarilor (cu ocazia scandalului proiectarii unui film pro-gay la MTR daca nu ma insel la o conferinta de presa a organizatiei lui capsali au incercat sa puna intrbari si niste tineri pro-legionari, si au fost intampinati agresiv si pusi la punct – cred ca exista inregistrarea pe internet).

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 1:54 am

   Iani

   Poate gasesti inregistrarea aceea.

   Apreciază

  • Iani said, on martie 29, 2014 at 1:59 am

   Apreciază

   • Iani said, on martie 29, 2014 at 2:01 am

    Din pacate aici nu se vede pozitia anti-legionara

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 2:15 am

    Iani

    Stii cumva unde-i inregistrata?

    Apreciază

   • Iani said, on martie 29, 2014 at 2:18 am

    Saccsiv: din pacate nu stiu unde este inregistrata, locul exact, (in Bucuresti oricum…) dar cea de langa capsali este duduia Dida, si e inregistrata dupa tarasenia de la muzeul taranului roman, deci acum vreun an, nu mai stiu cand a fost. Cred ca dupa aceasta conferinta au urmat intrebari, cand legionarilor nu li s-a dat voie sa vorbeasca.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 29, 2014 at 2:19 am

    Iani

    E o incinta luxoasa.

    Apreciază

   • Iani said, on martie 29, 2014 at 2:29 am

    Cineva comenteaza pe net ca ar fi filmat la un restaurant, „One million dollars”

    http://www.vice.com/ro/read/o-mica-lectie-de-homofobie

    Apreciază

   • Iani said, on martie 29, 2014 at 2:35 am

    Dau cu copy/paste un comentariu facebook la ultimul link pe care l-am dat, unde cineva presupune ca filmarea a fost la restaurantul „One million dolars” (denumire predestinata, nu-i asa, pentru un europarlamentar):

    „Ioan Furtuna · Top Commenter · Galati
    Cel cu paharul în mână(sau cu ”ceaslovul” în mână!) este Iulian Capsali… posibil candidat la europarlamentarele din mai 2014!

    L-aș fi votat și eu pe tatăl cu 9 copii, dar… este prea crud cu animalele! L-am văzut cum s-a comportat atunci când bunica neisprăvită se trata cu bere în timp ce nepotul era hăcuit de câinii de luptă și nu de bieții maidanezi..!
    Odată ales… marele creștin va deveni spaima câinilor Europei!.. Înfățișarea lui, din poze, înșeală foarte mult. Este un mare prefăcut și mincinos!
    Un prieten a scris pe propriul blog: Legea uciderii: în drum spre europarlamentare, în haină pioasă… http://mihaicaragiu.blogspot.ro/2014/02/legea-uciderii-in-drum-spre.html
    Cine urăște, așa de tare animalele(în special câinele, prietenul ancestral și necondiționat al omului), nu poate fi decât un fals iubitor de oameni!..
    Pledoariile lui, privitoare la urgentarea uciderii câinilor precum și persiflarea iubitorilor de animale nu pot fi uitate și cred c-ar trebui să le recunoască că au existat, chiar dacă și-a făcut drastică curățenie pe FB-ul personal odată cu începerea campaniei: ”Iulian Capsali – candidatul familiei românești”!
    Deocamdată, pentru mine, rămâne… CANDIDATUL AMORAL!”
    Reply · Like · 2 · Follow Post · February 23 at 11:07am”

    Apreciază

 8. Iani said, on martie 29, 2014 at 2:16 am

  Eu nu am incredere in acesti doi oameni:

  Apreciază

 9. nikodim said, on martie 29, 2014 at 8:43 am

  Majoritatea arhiereilor s-au metamorfozat in farisei marsavi care isi sacrifica turmele indemnandu-le cu vorbe mincinoase spre gura iadului.Argintii tradarii le-au alungat Duhul Sfant din suflete. Acesti lupi in piei de miel or fi taiati imprejur si or avea drept evanghelie talmudul?
  Dar asa cum ne-a promis Mantuitorul, Biserica va fi pana la Judecata de Apoi si nici portile iadului n-o vor invinge. Amin!
  Referitor la toleranta si respectarea valorilor democratiei, de ce n-am lua exemplul de respectare al acestora de la statul cel mai democratic, anti-rasist, pasnic si tolerant din lume si cu poporul cel mai ales si mai nevinovat din lume. Am zis odata o parere similara acum ceva vreme referitor la „vaccinurile” acelea „binefacatoare” si aproape obligatorii pentru fetitele de 12 ani. Sa le acceptam si noi daca in prealabil au fost vaccinati copii poporului cel mai ales…Ne-ar acuza ca incercam sa facem ca oamenii cei mai alesi din lume?…Dar noi avem conducatori si chiar arhierei vicleni si sinistri cu sufletele vandute antihristului, nicidecum cu inimile blande ca de porumbei si mintile intelepte ca de sarpe, calitati cu care sa-si slujeasca neamul. Ei isi slujesc stapanul lumii acesteia si din pacate „vaccinurile” acelea ucigase ne-au fost administrate deja sub diverse alte forme decat forma clasica cu ac si seringa si la fel , in mod constant si perfid ni se administreaza alte si alte otravuri in corpuri si suflete.

  Apreciază

 10. nikodim said, on martie 29, 2014 at 9:05 am

  Cand se voteaza, cati realizeaza ca sistemul nu-ti da nicio sansa reala ci votezi doar variante favorabile lui? Si consecintele votului se rasfrang moral si asupra celor care au pus stampila. Daca omul votat de noi promoveaza legi favorabile pentru hoti (intre care este de cele mai multe ori prezent si el), pentru ucigasi (avort, vaccinuri si practici oculte in industriile alimentara si farmaceutica sau pentru interventii militare la comanda stapanului mondial), pentru dezaxati sexual si alte asemenea „binefaceri” pentru societatea demonocratica pe care o cultiva si impotriva majoritatii oamenilor normali… cei care am pus stampila pentru acest om suntem partasi la toate faradeligile sale. Simtim asta pe pielea noastra de 25 de ani…dar ne complacem si ne mintim ca vom vota pe altii si va fi mai bine si este mereu la fel. Asta denota ca deja suntem dependenti de „dulceata” toxica a minciunii, ca ne place minciuna si nu putem trai fara ea daca tot votam si votam de fiecare data dand gir legal faradelegii. Prin asta suntem partasi la pacatul care se face lume si la propria tragedie.

  Apreciază

 11. Geo said, on martie 29, 2014 at 12:20 pm

  Acum doua saptamani, dupa Sfanta Liturghie, preotul a cerut semnaturi de la enoriasi pentru candidatura lui Iulian Capsali. Toti cei prezenti au semnat tabelul inafara de mine. Uite asa s-au strans semnaturile pentru I Capsali. Cred ca ne ducem de rapa. Eu deja nu ma mai spovedesc la acest preot incepand cu anul acesta cand si-a aratat arama pe fata de Sf. Vasile cel Mare cand a refuzat sa faca Moliftele Sfantului invocand indrumarile primite de la centru.

  Apreciază

  • Iani said, on martie 29, 2014 at 3:07 pm

   Vorbiti de preotul din ultimul videoclip ?

   Apreciază

  • Irina said, on aprilie 1, 2014 at 1:17 pm

   Nu stiu daca sunt bine informata, dar am inteles ca suntem singura tara ortodoxa in care se citesc moltfele Sf Vasile cel Mare de ziua Sfantului, fara post. In celelate tari se citesc dar cu postul cuvenit. Acum nu stiu ce sa zic, si cum e mai bine. Oricum cert este ca de acele molitfe are nevoie tot crestinul, ca doar nu le-o fi scris Sf Vasile cel Mare ca sa stea in carti necitite, ci spre folosul omului.

   Apreciază

 12. Iacoboaie Radu said, on martie 29, 2014 at 3:18 pm

  RĂSPUNS PRIMIT

  Noi luptam sub semnul pe care l-a pus pe steaguri Constantin cel Mare, monograma lui Hristos. Acea floare este o stilizare a monogramei lui Hristos. Am facut-o asa pentru a nu ne fi contestat la Tribunalul Bucuresti chiar de catre BOR dreptul de a purta.
  Vom avea grija la orice infiltrare. suntem convinsi ca vor exista.
  PNTCD a cazut in ochii lumii pentru ca s-a asociat cu Traian Basescu in 1996, care i-a si ingropat. nu atat pentru ca erau crestin-democrati. In plus au avut o guvernare proasta si se cam stia ca reprezinta greco-catolicismul, nu aveau o baza foarte solida in lumea ortodoxa.
  de ce am fost reticenti sa denumim partidul cu cuvantul „ortodox”: pentru ca toata presa ar fi tabarat pe Biserica Ortodoxa si ar fi spus ca si-a facut partid. Mai mult, orice esec al nostru ar fi fost pus pe seama Ortodoxiei. Nici unul dintre noi nu doreste asta. Chiar si asa cum ne numim am inregistrat deja spaime din randul unora ca dorim sa instauram un regim fundamentalist. Inchipuiti-va ce ar fi zis daca am fi pus in denumire si ideea de ortodox.
  Faptul ca noi propunem o alternativa crestina la actualul sistem politic necrestin trebuie sa fie de ajuns celor ce vor sa ni se alature. Se va sti ca suntem ortodocsi, deoarece celelalte culte au partidele lor, catolicii au PNTCD, protestantii penticostali au UCDR, ceilalti protestanti au PD-L si tot asa.
  Multumesc pentru ganduri.
  Cu prietenie,
  Mihai-Silviu Chirila

  Apreciază

  • timisorean1 said, on martie 31, 2014 at 1:20 pm

   Din punctul meu de vedere nu stau in picioare explicatiile lui. De unde stie ca vor fi dati in judecata? Au fost niste discutii preliminare, ceva? Daca te temi din prima clipa de presa ca tabara pe tine atunci sincer, nu stiu cum o sa-ti sustii urmatoarele puncte de vedere pe linie ortodoxa.

   „Faptul ca noi propunem o alternativa crestina la actualul sistem politic necrestin trebuie sa fie de ajuns…”

   Este departe de a fi de ajuns. Asa cum au spus unii, este o exprimare mult prea generala. Ceilalti au si ei cuvantul crestin in denumire deci cu ce ne dosebim de ei? A, „SE STIE” ca aia au pe ala s.a.m.d.! Aiurea… Parerea mea este sa se porneasca la lupta cu sigla si nume ortodoxe iar tinta sa fie accederea in parlament nu „prosperitate pt toti” si alte asemenea. Daca nu putem lua 5% prin lupta dreapta atunci mai bine o lasam balta. Si citind comunicatul CROCEU, chiar imi vine s-o las balta. Greu este sa fim sapati in halul asta chiar din interior! Iar de la BO Rusa si Greaca am niste pretentii. Si totusi, ce treaba are Patriarhia Moscovei cu alegerile ue?!?

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu said, on martie 31, 2014 at 6:32 pm

    TIMISOREAN1

    Eu nu pot să insist și nici nu cred că ar fi bine. Ar fi mult mai bine ca să-ți exprimi personal punctul tău de vedere, puțin argumentat evident, trimițând un mesaj lui Mihai Silviu-Chirilă și același mesaj lui Alexandru Moleanu. Ai adresele lor de e-mail în articolul mai vechi cu Forumul Alternativa Creștină.
    Cu cât îi vor scrie mai mulți pe această temă, cu atât cred că vor fi șanse mai mari pentru a se îndrepta lucrurile până nu este prea târziu și nu se mai poate.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  • Irina said, on aprilie 1, 2014 at 1:25 pm

   In timpul Guvernarii PNTCD, a fost perioada cea mai prospera atat cat s-a putut dpv economic, din 89 in coace, nu eu ci indicatorii economici arata asta clar. Problema este ca ei au fost tolerati la conducere, si li s-au pus bete in roate la modul cel mai obscur de catre adversarii lor politici din fostul partid comunist care aveau in maini cea mai puternica arma, anumea MASS- MEDIA prin care au discreditat in ultimul hal partidul taranist. Binenteles ca a fost si greseala taranistilor care au acceptat acest compromis de a se alia cu Base si ai lui. Cred ca aceeasi soarta or s-o aiba si liberalii cat de curand, si vom ramane cu aceeasi comunisti vechi si noi, cu diverse fete, dar cu acleasi naravuri in veci, amin.

   Apreciază

 13. Mariuca said, on martie 29, 2014 at 3:57 pm

  Ieri imi spunea cineva despre Capsali ca nu are origini romanesti . Verificati si voi.

  Apreciază

 14. Iacoboaie Radu said, on martie 29, 2014 at 10:12 pm

  Aș dori să recomand tinerilor să vizioneze măcar trei filmulețe excepționale de pe site-ul fight4romania: MESAJE DIN TRECUT, MESAJ, LUPTĂ PENTRU ROMÂNIA. Ar fi foarte instructiv. Există acolo și alte link-uri utile, despre cip-uri, revolta de la Pungești, Roșia Montană…
  Mulțumesc. Doamne ajută!

  Apreciază

 15. nikodim said, on martie 29, 2014 at 10:32 pm

  Sub influenta greco-catolica din politica anilor 1920-1930 (asta ca a amintit cineva mai sus de PNTCD) si din cauza slabiciunii sau intentiei nefaste a ierarhilor, BOR s-a ales cu o pata urata de tot pe trupul sau si anume praznuirea Pastilor s-a facut de doua ori anticanonic, in 1926 si 1929. Guvernantii greco-catolici de atunci au influentat aceasta faradelege si clerul ortodox in marea majoritate a implinit-o fara ezitare.
  Reamintesc ca acesti politicieni uniati, urmasi ai „mutantilor” in piei de miel din scoala ardeleana, creati in laboratoarele oculte iezuite, si-au facut bine treaba lor de a dezbina poporul ortodox roman si de a-i insufla apartenenta pe o pozitie de supunere si inferioritate fara de Roma, implicit fata de Vatican si erezia catolica.
  In anul 1926 luna plină a fost nepascală, adică înainte de echinocţiu, la 13 Martie s.v. S-a mai aşteptat încă 29 de zile până la viitoarea lună plină, care a fost la 12 Aprilie s.v., când luna plină (a lui Martie) a fost pascală, adică după echinocţiu şi în zi de Duminică. La această dată evreii au sărbătorit Paştele. Toate ţările ortodoxe au mai aşteptat încă 7 zile (prima Duminică de după ziua în care a fost luna pascală) până la 19 aprilie s.v., când au serbat Paştele după Pascalia şi calendarul iulian.
  Biserica Ortodoxă Română s-a trezit într-o situaţie liturgică, fără precedent în toată istoria ei, aceea de a prăznui Paştele complet izolată de celelalte Biserici Ortodoxe. La această gravă abatere se adaugă şi încălcarea canonică, în ceea ce priveşte relaţia cu paştele iudaic, care nu poate să fie simultan, şi cu atât mai puţin după Paştele creştin.
  În 1929 luna plină a fost iarăşi nepascală, la 16 Martie s.v., mai înainte de echinocţiu. S-a mai aşteptat încă 29 de zile, până la data 15 Aprilie s.v. (Duminică), când luna era pascală (a lui Martie). De la această dată s-a mai aşteptat încă 7 zile, până în viitoarea Duminică, 22 Aprilie s.v., când toate celelalte Biserici Ortodoxe au sărbătorit Paştele, urmând Pascalia tradiţională, adică cea rămasă după vechiul calendar. Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit Paştele la 18 Martie s.v.-31 Martie s.n. tot înaintea evreilor ca şi în 1926, nerespectându-se nici măcar scara pascală 22 Martie – 25 Aprilie, izolându-se prin aceasta de celelalte Biserici surori, de Pascalia Tradiţională, încălcând iarăşi dispoziţia privitoare la paştele iudaic.
  Credinta Ortodoxa nu trebuie sub nicio forma amestecata cu politicienii si activitatile lor politice! Politicienii nu au ce cauta in Biserica cu activitatile lor pseudo-umaniste, intrucat minciuna nu are loc in Trupul lui Hristos! asta ar trebui sa stie clericii ortodocsi si sa nu permita in Bisericile lor politicul.

  Apreciază

 16. acelas said, on martie 29, 2014 at 10:33 pm

  uitasem de asta ..

  http://www.cotidianul.ro/papa-francisc-si-obama-o-intalnire-deloc-pe-placul-conservatorilor-234805/

  ma intreb daca acest ziar a mai preluat articole de aici de-a lungul timpului ..

  http://www.cotidianul.ro/revolutia-islandeza-ca-lectie-europeana-180112/

  .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: