SACCSIV – blog ortodox

DACA-I REAL, E CUMPLIT: Comisia Specială Inter-ortodoxă de la Chambesy pentru pregătirea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe – la un pas „SA SE STEARGA din SFANTA SCRIPTURA capitolul despre SODOMA și GOMORA”?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 15, 2015

Va fi mai rau decat credeam?

Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „RANILE PERSECUTIEI MONDIALISMULUI ACTUAL”. Va fi insa doar o ADUNATURA MASONICA …

Chiar despre asta va fi vorba pana la urma?

ANTIHRISTUL se va face cunoscut in 2016? Asa spune monahul TEODOT ca i-a zis parintele JUSTIN PARVU

Iata ce putem citi la Homosexualitatea, mărul discordiei pentru ierarhii ortodocși de la Chambesy – Geneva:

Chambesy-1-e1425513653167

Amănunte revelatoare despre întrunirea Comisiei inter-ortodoxe care pricinuiesc rușine sunt date astăzi publicității.

  • Care reprezentanți ai Bisericilor au insistat să susțină homosexualitatea și puțin a lipsit să devină cauze „să se șteargă din Sfânta Scriptură capitolul despre Sodoma și Gomora”?

Profundă neliniște s-a creat în sânul Bisericii datorită poziției ierarhilor și străduinței de a modifica Sfânta Scriptură, Sfintele Canoane ale Bisericii și învățătura Sfinților Părinți.

Culisele pe care le descoperim astăzi referitoare la întrunirea Comisiei Speciale Inter-ortodoxe dovedesc indiscutabil că unii dintre păzitorii Credinței Ortodoxe încearcă să slăbească stâlpii de sprijin ai Ortodoxiei.

PREGĂTIREA COMISIEI INTER-ORTODOXE

De la 16 până la 20 februarie a.c. la Centrul ortodox al Patriarhiei ecumenice de la Chambesy – Geneva, sub președinția mitropolitului Pergamului, Ioannis Ziziulas, respectabil teolog și academician, s-a întrunit Comisia Specială Inter-ortodoxă pentru pregătirea Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Acest Sinod toți ortodocșii îl așteaptă de mai bine de 50 de ani și cu toate acestea pregătirile încă nu s-au încheiat. În Martie anul trecut, când întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe s-au întâlnit la Fanar în urma invitației Patriarhului ecumenic Vartolomeu, au hotărât ca Sinodul Panortodox să aibă loc în vara anului 2016 la Constantinopol.

NEVOIA ACTUALIZĂRII TEXTELOR

Însă s-a constatat că multe texte, care fuseseră pregătite pentru această întâlnire a arhiereilor ortodocși încă din anii războiului rece și mai ales în condițiile regimurilor comuniste din Europa Răsăriteană, nu mai erau actuale. De aceea patriarhii și arhiepiscopii au constituit o nouă comisie, constituită din reprezentanții tuturor cel 14 Biserici autocefale, astfel încât să se revizuiască textele învechite.

Scopul acestei Comisii a fost să actualizeze aceste texte învechite, ca să fie acceptate de către arhiereii care vor participa la Sinod. De altfel toate hotărârile sinodale, așa cum au convenit întâistătătorii în Martie trecut, trebuie să fie luate de comun acord.

Este greu să se stabilească timpul în care vor reuși să-și îndeplinească scopurile lor, de vreme ce predecesorilor lor le-a trebuit zeci de ani să pregătească textele care acum urmeazăsă fie supuse revizuirii.

În orice caz, dacă luăm în considerare conținutul ultimei întruniri a Comisiei la Chambesy, pe care îl descoperim acum, este mai bine să nu se grăbească să ia hotărâri. Și încă mai bine ar fi să nu se întrunească deloc Sinodul acesta, de vreme ce unii, care urmează să participe la lucrările lui, sunt gata să revizuiască și să modifice nu numai anteproiectele teologilor secolului trecut, dar și însăși Sfânta Scriptură, Sfintele Canoane ale Bisericii și învățătura Sfinților Părinți.

De această dată înțelepții care s-au adunat în Elveția au discutat textul care fusese întocmit la a III-a Consfătuire Panortodoxă Presinodală din 1986 și are răsunătorul titlu: „Contribuția Bisericii Ortodoxe la promovarea păcii, dreptății, libertății, frățietății și dragostei între popoare și înlăturarea discriminărilor rasiale și de altă natură”.

Ierarhii din blocul răsăritean au fost cei care au pus acest text pe agenda Sinodului anunțat. De altfel trebuia să dea raport la conducătorii dictatoriali ai statelor lor comuniste și să le dovedească că ostenelile lor în călătoriile lor profesioniste în străinătate nu erau zadarnice. De asemenea, trebuia să-i liniștească că se ostenesc acolo pentru „pace”, așa cum înțelegeau pacea în blocul răsăritean.

Acum însă s-au schimbat lucrurile și cu toate că ne aflăm încă foarte departe de frățietate și dragoste între popoare, lupta împotriva discriminărilor rasiale nu se vede să fie un subiect foarte actual. Și într-adevăr, apartheid-ul din Africa de Sud se referă deja la trecutul îndepărtat, țările coloniale au reușit să-și dobândească independența lor, în timp ce reprezentantul unei rase cândva oprimată s-a mutat la Casa Albă și conduce cel mai puternic stat al lumii contemporane.

CULISELE RUȘINII ȘI DISPUTELE

Nimeni nu s-ar fi așteptat ca această chestiune să pricinuiască discuții aprinse între participanții la întrunirea ce a avut loc. Însă discuțiile care au apărut au luat dimensiuni de furtună, potrivit cu informațiile exclusive. Au fost atât de aprinse și răsunătoare, încât din sala consfătuirilor închise au ajuns la urechile atât a personalului tehnic al Centrului ortodox, cât și la cele ale studenților care studiază acolo teologia ortodoxă (?).

Așa cum s-a dovedit, obiectul divergențelor a fost drepturile minorităților sexuale. Aceste minorități mitropolitul Pergamului le-a numit eufemistic „minorități de altă natură” și care, după părerea sa, trebuie protejate de orice fel de discriminare și nedreptate.

„Nu avem dreptul să smerim și să prigonim chipul lui Dumnezeu”, a spus, potrivit cu surse sigure, profesorul de teologie ortodoxă de 84 de ani, adresându-se „neîndurătorilor” săi colegi. „Să ne întrebăm dacă trebuie să-i considerăm pe homosexuali țapi ispășitori care merită să sufere persecuție. Dacă noi înșine vrem ca ei să fie persecutați. Și dacă nu vrem să se stabilească principiul conform căruia acești oameni trebuie să fie protejați, aceasta înseamnă că vrem să fie pedepsiți și închiși”.

În felul acesta mitropolitul a repetat crezul acelora care susțin antirasismul, dar de fapt proiectul de lege antiortodox, care a fost votat de parlamentul grec sub presiunea Comunității europene.

Ne aducem aminte că acest proiect de lege a constituit obiectul criticii din partea Înaltpreasfințitului mitropolit Serafim de Pireu, precum și din partea altor multor factori bisericești vrednici de respect cu multă autoritate duhovnicească, care reprezintă majoritatea sănătoasă din punct de vedere moral a societății grecești.

Cu toate acestea străduințele de a încorpora în textul Sfântului Sinod poziția care pretinde respect față de „comunitățile minorităților naționale, religioase, de limbă și de altă natură” și „garanții pentru ei să se dezvolte liber potrivit cu principiile lor”, nu a aflat susținere de către majoritate.

Atunci a încercat să-l ajute pe mitropolitul Ioannis al Pergamului un alt profesor de teologie, decanul Institutului de Teologie Ortodoxă de la Chambesy, Vlasios Feidas, care a accentuat:

„Există minorități sexuale, iar ele sunt ca și noi mădulare ale Bisericii. Participă și ei la viața Bisericii. Sunt păcătoși, dar și noi toți suntem păcătoși. Statul îi recunoaște ca membri respectabili ai societății, prin urmare și noi, la rândul nostru, nu trebuie să-i ignorăm. Păcatele sexuale sub nici o formă nu sunt cele mai grele, de aceea trebuie să înfruntăm comunitatea LGBT nu prin condamnare, ci cu dragoste și respect”.

La început, printre participanți s-au aflat foarte puțini care au împărtășit această poziție. Dimpotrivă, reprezentanța Bisericii Ruse, condusă de mitropolitul Ilarion Alfeyev, și-a exprimat dezacordul absolut. Poziția de respect față de comunitățile homosexuale și protecția lor față de persecuții, nu au vrut s-o aprobe sub nici un chip nici reprezentantul Patriarhiei Antiohiei, mitropolitul Vasilie din Siria, unde frații noștri creștini suferă aspre persecuții din pricina credinței lor, nici mitropolitul Amfilohie de Muntenegru, care se împotrivește cu curaj la Festivalul mândriei (gay pride) în capitala țării sale, nici ceilalți ierarhi.

Însă spălarea creierului împreună cu intensa constrângere psihologică pe care a exersat-o timp de 7 ore (!) președintele Comisiei asupra participanților nu a rămas fără roade. Rezultatul a fost formularea unui amendament de compromis prin care „minoritățile de altă natură nu trebuie să constituie obiectul discriminării, iar acest lucru nu pretinde de la nimeni să împărtășească opiniile și principiile lor”.

Acest amendament, spre marea noastră mâhnire și rușine, potrivit cu exclusivul nostru reportaj, a fost votat de toți ierarhii de origine greacă, cuprinzându-l și pe mitropolitul Dimitriadei Ignatie. Mitropolitul Ignatie a declarat că în Grecia „susținătorii ideologiei naziste”, chipurile, atacă minoritățile sexuale.

Amendamentul a fost votat și de mitropolitul Hrisostom al Messiniei, de mitropolitul Gheorghie de Pafos (Biserica Ciprului), de arhiepiscopul Aristarh de Constantinia (Patriarhia Ierusalimului) și de mitropolitul Serghios al Bunei Speranțe (Patriarhia Alexandriei).

La acest compromis al rușinii, în afară de mitropoliții Ilarion, Vasilie și Amfilohie, mai sus amintiți, s-au împotrivit cu putere ierarhii Bisericilor Serbiei, Bulgariei, Georgiei și României.

Toți aceștia, spre cinstea lor, nu și-au schimbat părerea până la sfârșit. Datorită acestora, așteptata revizuire a teologiei ortodoxe nu s-a înfăptuit, de vreme ce s-au împotrivit la includerea în textul ce s-a întocmit pentru Sfântul și Marele Sinod, poziția pentru protecția homosexualilor.

Biserica Ortodoxă va numi, ca și până acum, păcatul păcat și adevărul adevăr. Nu se vor scoate din Sfânta Scriptură nici capitolul despre Sodoma și Gomora, nici cuvintele Sfântului Apostol Pavel care spun că „nici sodomiții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”1.

În orice caz, faptul că astfel de discuții au avut loc între cei pe care Dumnezeu i-a pus păstori ai poporului Său și păzitori ai Credinței Ortodoxe pricinuiește profundă neliniște. Iar comportamentul în această discuție a unor anumiți ierarhi, care din pricina fricii de lumea aceasta și în numele corectitudinii politice eretice, în ascuns de turma lor, trădează învățătura Sfinților Părinți, pricinuiește o profundă mâhnire.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Homosexuality, the bone of contention for the Orthodox hierarchs present at Chambery

Iata si doua materiale in greaca:

http://www.agioritikovima.gr/arthrografia/item/55136-η-ομοφυλοφιλία,-μήλον-της-έριδος-για-τους-ορθόδοξους-ιεράρχες-στο-σαμπεζύ-της-γενεύης

http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/2061.pdf

Materiale din care n-am inteles nimic, dar poate ne spun mai multe cunoscatorii acestei limbi.

Daca stiti si alte surse, va rog dati un semn, caci daca-i real ceea ce s-a incercat acolo, e cumplit.

 

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. nikodim said, on martie 15, 2015 at 5:51 pm

    Membrii comisiei inter-(pseudo)ortodoxe probabil ca s-au plictisit de cat de mult timp se tergiverseaza cu reformarea ortodoxiei pe calapodul „valorilor fundamentale” si doar sunt si ei oameni, deh. Poate ca doresc sa vada cu ochii lor aceasta noua si „minunata” manifestare de „iubire” si „armonie” intre creaturi, unde de atata „dragoste” nici macar sexul omului nu mai conteaza, nici macar specia. Poate ca dupa stergerea cat mai rapida a Sodomei si Gomorei din Sf. Scriptura, „inter-ortodocsii” astia se vor simti eliberati de prejudecatile medievale in care s-au simtit constransi toata viata lor, isi vor arunca sutanele si isi vor lua locul in lenjerii intime multicolore (pe care probabil ca multi dintre ei le poarta deja cu mandrie ascunsa pe sub sutane) la marsurile „libertatilor” si „valorilor” ca mandri purtatori de drapele curcubeu. Trebuie sa urmeze si asta, asta este.

    Apreciază

    • ioannis said, on martie 16, 2015 at 9:22 am

      Ce nu înţeleg eu, de ce mai nou, comisiile ortodoxe se întâlnesc mai mult prin occident sau Istanbul, iar nu la noi acasă…

      Apreciază

      • Partizanu said, on martie 17, 2015 at 12:52 pm

        Am o butelie o chema TEODOSIE se incarca periodic la CONSTANTINOPOL oare de ce?

        Apreciază

  2. Paul said, on martie 15, 2015 at 6:26 pm

    Reprezentantii Ortodoxiei trebuie sa dea dovada de intelepciune. Daca anumite anomalii vor fi acceptate oficial,s-ar putea ca acele Biserici ortodoxe sa ramana fara enoriasi si se va justifica preceptul:”nu am nevoie de nici o religie,imi ajunge credinta in Dumnezeu”.

    Apreciază

    • nikodim said, on martie 15, 2015 at 7:29 pm

      @Paul,
      S-ar putea sa nu ramana fara enoriasi. Ierarhii nu sunt din alta lume, ci tot din randurile noastre ale enoriasilor. Intelepciunea si Adevarul daca vor exista, vor fi coplesite de majoritate. Vor accepta multi situatia de fapt din comoditate. Adica cei mai multi. Iar cei putini vor fi declarati in toate felurile negative posibile si in final vor fi tratati ca paria, schismatici, eretici ai noilor „valori”, bacili ucigatori, s.a.m.d. Si atunci ca si de alte multe ori Adevarul nu va exista in majoritate ci va fi haituit si asuprit sub toate formele „democratice” posibile.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Partizanu said, on martie 15, 2015 at 6:31 pm

    TREZITI-VA asa v-a arata interiorul unei BISERICI UNIVERSALE. https://www.youtube.com/watch?v=mKvQkxEalE8 sau poate mai rau.

    Apreciază

  4. o oarecare said, on martie 15, 2015 at 6:32 pm

    Vad ca si la noi se munceste in aceasta directie pentru a justifica astfel o eventuala interventie in textele biblice. Doamne, cum ne mai suporti? Priviti si va minunati de procentul exagerat de mare al celor care sunt de acord cu parteneriatele civile intre parteneri de acelasi sex. Cum e posibil sa prosteasca romanul in fata cu astfel de minciuni?
    http://www.gandul.info/voteaza/sondaj-sunteti-de-acord-cu-parteneriatul-civil-intre-persoane-de-acelasi-sex-13962384

    Apreciază

    • Nimbus said, on martie 15, 2015 at 8:26 pm

      Vezi ca e manipulat. Nu credeti sondaje de gen.

      Apreciază

    • Ioio said, on martie 15, 2015 at 8:29 pm

      o oarecare, serios, tu chiar crezi in procentul ala ?
      Pai nu s-a vazut ca Romanii doresc sa frecventeze ora de religie ? Aia de au votat sunt doar cei 5% de nu vor religie, pentru ca restu de 95% nu-s acceptati la votul gandul.
      Tot la fel va fi si cu votul electronic.

      Apreciază

      • o oarecare said, on martie 16, 2015 at 8:36 pm

        Nu cred in procentul acela, de aceea am si scris. Unii voteaza de mai multe ori, fac ei ceva in asa fel incat sa iasa procentul dorit de ei. Noi am putea macar sa votam ,,Nu!”.

        Apreciază

    • Liliana said, on martie 15, 2015 at 9:17 pm

      Doamne ajuta!
      Scris este:
      ,,Nu ma da pe mine pe mina celor ce ma necajesc,ca s-au ridicat impotriva mea martori nedrepti si nedreptatea a mintit siesi.”(Psalmul 26,18)
      ,,Stricatu-s-au si uriti s-au facut intru faradelegi.Nu este cel ce face bine.[…]/Toti s-au abatut,impreuna nedrebnici s-au facut;nu este cel ce face bine,nu este pina la unul.”(Psalmul 52,2,4)

      Mint.Fara limite.Fara mustrari de constiinta.Stiu ca noi,cei mintiti, nu-i credem.O fac pentru ca asa li se cere de catre stapinul acestei lumi.Sa stringa dovezi.Fie si false,create de ei.Minciuna desfigureaza,dezumanizeaza.

      Apreciat de 1 persoană

    • Euu said, on martie 15, 2015 at 10:54 pm

      Au raspuns multi LGBT la sondaj. Stiu sigur.

      Apreciază

    • cristi o. said, on martie 17, 2015 at 2:34 pm

      Sondajele sunt praf in ochi. „Dintre toti europenii doar romanii cred masiv in valorile UE” – o gogoasa infirmata chiar in emisiunea radio respectiva – toti care au sunat erau sceptici (pana la enervati de inutilitatea prezentei Romaniei in UE)! Pe strada sondajul se face asa: aia care zic bine sunt trecuti in formular, aia care zic rau sunt trecuti pe „formular” (adica pe o foaie care se arunca!). Seara, cand se strang hartoagele, evident, sondajul e cum trebuie – majoritatea au spus bine… Acolo se manipuleaza cel mai tare – mai ales ca sunt alesi respondentii, dupa caracteristici. Majoritatea oamenilor normali refuza sa participe la sondaj, ori dau raspunsuri in bascalie, gandind ca „statul” culege informatii despre ei, asa ca tot ceea ce iese e nereal – marja lor de eroare e valabila doar in cazul strict al respondentilor, un grupulet infim, raportat la toti ceilalti. Marja lor de eroare poate sa fie, in realitate, si de 80%, in functie de cum aleg respondentii… Iar daca mai si manipuleaza datele, avem situatia din ’46 cand invinge in alegeri partidul comunist cu 5% voturi reale! Sondajele, asa cum sunt facute, nu valoreaza nici cat o ceapa degerata – oare de ce marile companii spioneaza populatia indeaproape si nu apeleaza niciodata (poate doar de fatada) la sondaje cand isi proiecteaza activitatea comerciala?

      Apreciază

  5. Un oarecare said, on martie 15, 2015 at 6:56 pm

    ăsta e hal de articol? cum adică „la un pas” să se șteargă din Sfânta Scriptură? Spui „la un pas” despre ceva care era gata să se întâmple, dar se înțelege că Bisericile Rusiei, României, Bulgariei, Serbiei, Antiohiei, Georgiei, nu mai spun de Muntele Athos, – adică MAJORITATEA Ortodoxiei – au fost împotriva oricărui compromis. Și atunci – cum adică „la un pas”?
    Pe urmă, ce mărturie serioasă se aduce în articol că s-a propus de către vreo Biserică modificarea („ștergerea”) Scripturilor? Nicio mărturie, afară de o insinuare perfidă că „a ajuns la urechile personalului tehnic și ale studenților” de acolo. Păi asta e vreo dovadă?! În felul acesta, oricine poate spune orice.
    Dar o asemenea acuzație, că cineva încearcă „ștergerea” Scripturilor, este ea în sine de un ridicol nemaipomenit. Cum să ștergi / modifici ceva ce există în Scripturi de mii de ani și multiplicat în sute de milioane de pagini? În secunda doi, ar fi un scandal imens printre creștini, o asemenea pretinsă Biserică în care s-ar modifica în halul ăsta Biblia ar dispărea peste noapte. Nici măcar în Occident, în confesiunile unde homosexualitatea a fost admisă, nu a încercat nimeni schimbarea Bibliei.
    În concluzie, articolul publicat de „mărturieathonită” este de rea credință și după ureche. Trebuie să fim atenți la ce se întâmplă cu acest sinod, trebuie criticat imediat tot ceea ce e de criticat, dar asta nu înseamnă să aruncăm praf în ochi, numai pentru a compromite ideea acestui sinod pan-ortodox. Până una-alta, el este un sinod convocat de comun acord de ierarhii noștri, ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. Ne facem ca sectarii care critică din principiu orice este legat de ierrarhia Bisericii Ortodoxe? Să nu fie așa!

    Apreciat de 1 persoană

  6. dante said, on martie 15, 2015 at 7:37 pm

    Toata cinstea pentru Bisericile care au marturisit Adevarul. Vrednici sint!
    Din cite stiu eu, un sinod ca sa fie recunoscut „panortodox” trebuie sa fie in UNANIMITATE, altfel nu va fi recunoscut ca atare. Si aici cred ca o mare pavaza va fi din partea Rusiei. Insa simpla luare in calcul a acestui cumplit pacat, al sodomiei, ne arata care este tendinta sforarilor globalisti, care incearca cu ajutorul unor ierarhi cazuti sa obtina bresa prin care neamul omenesc isi va condamna sentinta la moarte. Faptul ca ei neaga Sodoma si Gomora nu face ca aceste doua cetati sa nu fi existat.
    Hristos asteapta la El pacatosi pocaiti, nu pacatosi desfrinati.
    Bravo Patriarhiei Romane!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  7. geo said, on martie 15, 2015 at 7:49 pm

    Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) atrage atentia asupra unei inregistrari video despre care sustine ca a fost realizata la serbarea de sfarsit de an scolar 2014 de la Scoala si Gradinita „Sfintii Martiri Brancoveni”, Constanta. In imaginile prezentate, elevii pun in scena o piesa de teatru cu decapitarea Voievodului Constantin Brancoveanu ai a fiilor sai, Constantin, Stefanita, Radu, Matei, impreuna cu ginerele sau Enache Vacarescu.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19647592-video-scene-serbarea-unor-copii-scoala-primara-ortodoxa-elevi-intruchipand-membrii-familiei-brancovenesti-decapitati-dupa-refuza-renunte-credinta-crestina.htm

    Apreciază

    • Iani said, on martie 15, 2015 at 9:49 pm

      si care e problema daca pun in scena decapitarea lui Voda Brancoveanu ? face parte din istorie. se invata despre asta la scoala, nu ? m-am saturat de politii ale gandirii de genul asta, nu mai poti face nimic ca te supravegheaza si te denunta imediat politistii gandirii. nici in comunism nu era asa rau.

      Apreciază

      • geo said, on martie 16, 2015 at 8:12 am

        …da’ cine garanteazaca am iesit o clipa din comunism???

        Apreciază

    • Radu Humor said, on martie 16, 2015 at 6:27 pm

      Bine că nu se spune nimic despre filmele sexy şi porno, despre filmele horror şi sporturile în care se bat în cuşti nişte bieţi amărâţi, până aproape de exterminare, sau concursurile dezumanizante cărora li se face reclamă sau chiar sunt distribuite la oră de vârf unde concurenţii sunt obligaţi să mânânce rahat sau să înoate în el ( şi nu-i din ăla turcesc ! ) !
      Nişte mizerabili !
      P.S.
      Felicitări celor care au înţeles să aducă la lumină, pentru a nu le cuprinde uitarea, întâmplări pline de tragism din Istoria Neamului Românesc !

      Apreciază

  8. geo said, on martie 15, 2015 at 7:50 pm

    Saracia din spitale duce la dezumanizare. Cum e tratata o pacienta cu dureri atroce la spitalul din Galati

    Zilnic, in orice colt de Romanie, tot ce se intampla in spitalele sarace, cu doctori putini care au lefuri de nimic, duce la o dezumanizare generala.

    O demonstreaza niste imagini recente, filmate la Spitalul Judetean din Galati, unde o pacienta care acuza dureri atroce la coloana vertebrala a fost lasata sa astepte cu orele pentru o radiografie. Apoi, in ciuda neputintei, nu s-a gandit nimeni sa cheme un brancardier si a fost plimbata, in picioare, pe holuri. Reportajul este filmat cu o camera ascunsa.

    http://stirileprotv.ro/stiri/sanatatesirespect/camera-ascunsa-saracia-din-spitale-duce-la-dezumanizare-modul-in-care-sunt-tratati-pacientii-la-spitalul-judetean-galati.html

    Apreciază

  9. geo said, on martie 15, 2015 at 7:51 pm

    Peste o suta de vehicule blindate care apartin fortelor NATO au ajuns samata la Constanta. Imaginile filmate cu o drona a Claboo Media arata trenul ce transporta vehiculele la baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu, scrie Mediafax. Imaginile surprinse de drona Claboo Media arata trenul care a intrat in tara prin vama Curtici si a carui destinatie finala a fost baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19644376-video-imagini-filmate-drona-convoi-militar-nato-ajuns-sambata-romnia.htm

    Apreciază

  10. geo said, on martie 15, 2015 at 7:54 pm

    Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi, că oscilaţiile de temperatură au dus la înmulţirea cazurilor de gripă, iar formele cele mai severe de boală sunt cauzate de virusul pandemic AH1şi virusul B. Totodată, el a recomandat celor care nu s-au vaccinat să se imunizeze.

    “Sezonul gripal se poate prelungi din cauza oscilaţiilor de temperatură şi pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri în colectivităţi. De aceea, noi recomandăm celor care nu s-au vaccinat să se imunizeze”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

    http://ampress.ro/sanatate/prof-dr-streinu-cercel-oscilatiile-de-temperatura-au-dus-la-inmultirea-cazurilor-de-gripa-e-nevoie-de-vaccin/

    Apreciază

    • Liliana said, on martie 15, 2015 at 9:24 pm

      A.Strienu-Cercel este un mincinos ,sluga a sistemului.In presa franceza de acum vreo doua saptamini se spunea ca nici un vaccin anti-gripal actual nu poate face fata acestui virus al virozei care s-a manifestat in acest an.

      Apreciază

      • geo said, on martie 16, 2015 at 8:14 am

        …big farma au simti ca e momentul pentru niste profituri grase si au trimis la inaintare trepadusul…care pentru oarece firimituri ar fi in stare sa ne vaccineze pe toti…

        Apreciază

  11. Alin said, on martie 15, 2015 at 10:02 pm

    Vladimir Putin este în viaţă, dar a fost „neutralizat” în urma unei lovituri de stat, susţine Geydar Dzhemal, şeful Comisiei Islamice, citat de Daily Mail.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ultima-teorie-privind-disparitia-lui-putin-lovitura-de-stat_1653292.html#ixzz3UUDL1FU0

    Apreciază

    • geo said, on martie 16, 2015 at 8:15 am

      ..si drept urmare este momentul ca sa se intervina si sa se planteze oamenii nostri…cam asta este mesajul ascuns…e clar: Rusia ii deranjeaza tare de tot pe…

      Apreciază

  12. Gladiatorul said, on martie 15, 2015 at 11:26 pm

    Apreciază

  13. Iani said, on martie 16, 2015 at 12:56 am

    Este cea mai teribila stire din ultima vreme, daca e adevarat ce se spune in articol, si eu cred ca da. Este mai grav decat stirile care vestesc apropierea razboiului, sau ruperea Ardealului, sau cipul sau altele. De ce? Fiindca aflam ca in sanul Bisericii noastre drept-slavitoare exista lupi printre chiar pastorii, ierarhii acestei Biserici. Daca ei inca nu sunt majoritari, pot deveni. Spre asta ne indreptam.
    Daca se pune problema SCOATERII UNOR PASAJE DIN SCRIPTURA este ceva nemaiauzit, ceva ce nu s-a intamplat niciodata in toata istoria, nici ereticii nu au facut asa ceva. De asemenea, daca se pune problema stricarii unor dogme, a falsificarii invataturii Sfintilor Parinti.
    Problema „nediscriminarii” homosexualilor este folosita ca pretext pentru promovarea homosexualitatii, si asta ca sa se distruga totul: familia, morala si iata, si Biserica. O Biserica care nu mai marturiseste adevarul, care stalceste Scriptura si pe Sf Parinti si dogmele, care si ele sunt sfinte fiindca au fost adoptate de Sinoadele ecumenice sub insuflarea Duhului Sfant. O astfel de biserica nu va mai fi biserica. Este cutremurator.
    Daca se poate, frate Saccsiv, sa fii (si sa fim) cu ochii pe subiectul asta si daca mai exista si alte informatii din alte surse, care sa confirme acest articol, ar fio bine sa fie date. Mi se pare de o gravitate uriasa.

    Apreciază

    • radu iacoboaie said, on martie 16, 2015 at 11:27 am

      Într-adevăr este un subiect extrem de important. Promovarea homosexualității în țările ortodoxe nu se poate realiza cu adevărat atâta vreme cât în Sfânta Scriptură este CONDAMNATĂ sodomia… și ortodocșii o văd ca pe un mare păcat… Cât privește pe cei compromiși prin ,,toleranța” lor față de acest păcat, EI SUNT ORTODOCȘI DOAR CU NUMELE ȘI LUPI RĂPITORI PRINTRE NOI…

      SĂ NU UITĂM CĂ HOMOSEXUALITATEA ESTE VÂRFUL DE LANCE PRIN CARE ESTE ATACATĂ ORTODOXIA!…

      Apreciază

      • stef said, on martie 16, 2015 at 9:01 pm

        Vad ca au inceput sa ruleze pe televiziuni un spot pubilicitar la ciocolata milka in care apare continut homosexual/lesbian – Astazi am vazut pe DIGI24 – Nu reusesc sa gasesc reclama pe internet

        Apreciază

    • scortisoara said, on martie 16, 2015 at 8:37 pm

      @ Iani
      Este asa cum spui . Of Doamne … Ma uit la ei si tot nu-mi vine sa cred , parca visez urat . Cum sa fi ierarh ortodox si sa pui in discutie asa ceva ca si cum Sfanta Scriptura lasa loc de indoiala pe vreun subiect ?!
      „Nu avem dreptul să smerim și să prigonim chipul lui Dumnezeu”… pai asa e chipul lui Dumnezeu ? Astia aud ce spun ? Si cine pe cine prigoneste ? Cine pe cine umileste ? Pana la urma persoanele gay sunt niste oameni cu probleme mari psihice , nu pot fi tratati ca si minoritati cu drepturi . Cum sa te uiti , bre , la tine sa vezi ca esti barbat si sa te crezi femeie , ca si cum nu esti destul de nebun asa le impui si altora sa gandeasca ca tine ? !

      Apreciază

  14. aniush said, on martie 16, 2015 at 8:35 am

    Or vrea ei sa stearga ce nu le convine si sa se afiseze cum vor…dar vedeti voi ca Dumnezeu nu doarme si pe toate le priveste cu amaraciune. Atata spun ca inca ne mai rabda, dar nici rabdarea lui Dumnezeu nu e infinita. Daca El vede ca nu ne indreptam si tot persistam in aceleasi porcarii, atunci cu parere de rau, dar in conditiile astea sfarsitul va fi ca in Sodoma si Gomora. Daca noi nu ne dam seama si tot le mai luam in deradere, si continuam asa cum ne convine noua…ne-o facem cu mana noastra.
    Din cate vad eu noi oamenii nu invatam nimic din greselile trecutului.

    Apreciază

  15. Alex Mihai said, on martie 16, 2015 at 11:10 am

    Eu tot nu am inteles…

    Adica cum, daca folosind tehnologia de ultima generatie s-au trimis mici ‘drone submersibile’ care au putut ignora salinitatea ridicata din Marea Moarta si care au ajuns pana pe fundul acesteia facand poze si filmand zidurile vechilor cetati Sodoma si Gomora… adica cum acuma se schimba cartea cand tehnologia a demonstrat ce era scris acolo?

    Hehehe… Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu mai intarzie toata mizeria asta! Mai intarzi-o Doamne!

    Amin!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 16, 2015 at 11:29 am

      Alex Mihai

      Noi zicem mai degraba precum Sfantul Apostol Ioan:

      Vino, Doamne Iisuse!

      Apreciază

  16. […] DACA-I REAL, E CUMPLIT: Comisia Specială Inter-ortodoxă de la Chambesy pentru pregătirea Sfântul… […]

    Apreciază

  17. Olesea said, on martie 16, 2015 at 12:26 pm

    Pentru cunoscatorii de limba rusa! In iunie cica va fi sinodul, dar mai multe ne spun imaginile de acolo!
    http://3rm.info/34562-v-iyune-proydet-tn-vsepravoslavnyy-sobor-8-y-volchiy-sobor.html

    Apreciază

  18. mihai said, on martie 16, 2015 at 2:11 pm

    aceasta adunatura nu reprezinta ortodoxia, iar in ceea cei priveste pe homosexuali si lesbiene, de vrei sa faci ceva pt. acestia, acel ceva este de ai ajuta sa se debaraseze de naravurile lor, dar nici intrun caz a li se da apa la moara cu asa zise drepturi, iar prin acestea asa zise drepturi se folosesc pt. a-si atinge scopurile lor murdare

    Apreciază

  19. Mălin said, on martie 16, 2015 at 6:10 pm

    Vreau să atrag atenţia asupra unei probleme. Căutând un text în Dogmatica Sf. Ioan Damaschin, am dat peste o eroare gravă. Nu ştiu dacă această eroare a fost strecurată intenţionat, ori este doar o eroare de tranducere sau de transcriere în ediţia electronică. În ediţia electronică se spune că Sf. Duh este din Tatăl, „nu în chip firesc”.
    Aceasta afirmaţie este de fapt o mare erezie, fiindcă a spune că Sf. Duh este din Tatăl, nu în chip firesc, înseamnă a spune că Sf. Duh este una dintre creaturi sau una dintre zidiri, şi a nega, de fapt, că Sf. Duh este de o fire cu Tatăl şi, prin urmare, şi cu Fiul. Este posibil totuşi să fie doar o eroare de transcriere şi în loc de „nu în chip fiesc”, să fi scris „nu în chip firesc”.

    Sf. Grigorie Palama spune: „Pentru aceea şi cămăraş al dumnezeiescului Duh şi este şi Se zice Hristos, ca Cel ce este Fiu adevărat al lui Dumnezeu. Care şi dumnezeiescul Chiril în Comori arătând, “toată nevoia este”, zice, “pe Sfântul Duh a-L zice că este de dumnezeiască fire; al căreia începătură şi este, după Apostolul; iar de este aceasta, nu este zidire, ci Dumnezeu mai vârtos, ca Cel ce este din Dumnezeu şi în Dumnezeu”.

    „Iar latinii (o, nebunie împreună şi mândrie) pe cea după dreapta credinţă şi mărturisită la Dumnezeu rânduială o leapădă, iar pe cele ce Marele Vasile şi Grigorie Teologul mărturisesc că sunt mai presus de cunoştinţa lor, ca cele ce sunt negrăite şi mai presus de noi, ei se laudă că le-au priceput şi pentru purcederea cea negrăită şi neînţeleasă a Duhului în deşert grăiesc, iar mai potrivit a zice, hulesc, cu mijlocire şi fără de mijlocire pe ea zicându-o şi de aproape şi de departe, prin care acestea se primejduiesc şi întru zidire a trage pe Sfântul Duh.

    Postez mai jos eroarea despre care spuneam din formatul electronic al Dogmaticii Sfântului Ioan Damaschin în traducerea lui Dumitru Fecioru – tradusă după ediţia din Migne, Patrologiae Cursus Completus. Series graeca, Parisiis, 1864, volumul XCIV, prin colaţionarea textului cu ediţia de la Verona, 1531. ( http://www.biserica-luzern.ch/Dogmatica%20SF%20Ioan%20Damaschin.pdf , http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/dogmatica/despre-sfanta-treime-80033.html )

    Iată şi varianta în traducere corectă preluată de pe site-ul fratelui apologeticum. În loc de formularea greşită „nu în chip firesc„, apare formularea corectă „nu cu chip de fiime” !
    Nu ştiu ce ediţie a folosit fratele Apologeticum pentru textul din acest articol, însă traducerea este cea corectă. Am mai găsit unele formulări care par dubioase în traducerea lui Dumitru Fecioru, însă, din păcate, nu am avut nici un text alternativ pentru putea face o comparaţie. ( http://www.apologeticum.ro/2011/06/sfantul-ioan-damaschin-sfanta-treime-dumnezeul-nostru/ )

    Apreciază

  20. john said, on martie 17, 2015 at 12:07 pm

    Biserici și simboluri creștine din Irak, distruse de ISIS. CRUCEA, înlocuită cu STEAGUL NEGRU al Califatului islamic
    http://activenews.ro/foto-biserici-si-simboluri-crestine-din-irak-distruse-de-isis-crucea-inlocuita-cu-steagul-negru-al-califatului-islamic_1891160.html

    http://activenews.ro/11-ani-de-la-pogromul-din-kosovo-28-de-morti-sase-orase-curatate-de-sarbi-35-de-biserici-ortodoxe-distruse-manastirea-prizren-din-patrimoniul-unesco-a-fost-arsa-foto_1891225.html

    Polonia, gata pentru ce-i mai rau. 100 de grupari paramilitare se pregatesc de razboi
    http://www.business24.ro/international/polonia/polonia-gata-pentru-ce-i-mai-rau-100-de-grupari-paramilitare-se-pregatesc-de-razboi-1555579

    Aproape 6 milioane de israelieni vor merge astăzi la vot pentru a alege noul Parlament, într-un scrutin foarte incert în care se va arăta dacă alegătorii îl mai doresc pe Benjamin Netanyahu în funcţia de premier al ţării sau dacă e momentul schimbării “regelui”, după o domnie de 6 ani.
    http://epochtimes.ro/news/urzeala-tronurilor-din-israel-intai-se-merge-la-vot-apoi-este-ales-regele–231466

    Nu uitati in 20 eclipsa totala de soare,vom vedea ce se intampla:
    http://www.dcnews.ro/eclipsa-de-soare-2015-vineri-20-martie-are-loc-o-eclipsa-totala-de-soare-in-romania-va-fi-par-iala_470324.html

    Apreciază

  21. eu said, on martie 18, 2015 at 11:50 am

    ”SODOM” – DOCUMENTAR ȘOCANT :

    http://social-media-romania.linure.com/22-de-europarlamentarii-romani/

    Apreciază

  22. gogu said, on aprilie 15, 2015 at 8:01 pm

    pai..stirea asta e veche..se spune ca motivul „retragerii” este cruzimea pedepsei.. lucru care nu mi se pare normal..Adica..pan’la urma e normal sa se scrie despre asta, sa avem idee si noi ce s’a petrecut .. pacatul se iarta..da’ insistenta si persistenta in pacat se pedepseste.. sa percepem Sodoma si Gomora ca pe 2 infractori.. unul este Criminal, iar celalalt este Violator Pedofil, cand vor fi prinsi si adusi in fata judecatorului, e clar ca vor fi judecati dupa fapte si vor fi pedepsiti diferit.. Sodoma si Gomora nu trebuie scoase..Daca asa ceva se va scoate..cu siguranta vor fi scoase din Vechiul Testament si Potopul, si faptul ca Sara s’a facut stana de piatra..vor ajunge sa interzica si Apocalipsa dupa Ioan..mi se pare o dobitocenie sa scoti Sodoma si Gomora.. 2 orase arse..nu este lux de amanunte pe oras si individ in parte..preotul nu am auzit sa spuna ca a trimis Dumnezeu foc din cer si a lovit pe poponautul x prin cap si i’a iesit prin burta, imprastiindui matele si creiirii..si nici nu am auzit ca a daramat stanca pe lezbiana y… Sa nu exageram! .. + ca muuulti oameni la biserica habar nu au cum a venit propagat acel foc..nici preotii nu stiu asta..o fi trimis meteoriti din vre’un asteroid si in picaj, prin frecarea cu aerul s’au autoaprins si au cazut peste cele doua orase..si asta a fost focul.. Tot ce pot spune e ca numai Sfintii si Sf.Treime stiu si au vazut asta..in zilele noastre doar preotii si calugarii clarvazatori pot vedea cum au ars aia acolo si asta doar daca vrea Dumnezeu.. Haideti sa lasam scriptura asa cum e ea..Nu este autoturism sa o cosmetizam dupa bunul plac..e ca si cum as schimba „amintiri din copilarie” a lui Creanga..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.