SACCSIV – blog ortodox

Parintele MIHAI VALICA: prigoana biometrica a conducerii BOR

Posted in MIHAI VALICA by saccsiv on aprilie 29, 2014

[…]

Despre toate aceste atitudini ştiinţifice internaţionale de maximă importanţă, am adus la cunoştinţă, atât autorităţilor civile, cât şi celor bisericeşti, prin diverse cărţi, studii şi articole, însă, fără nici un rezultat, ba dimpotrivă am primit comunicate de presă patriarhale publice, că tulbur liniştea Bisericii împreună cu părintele Justin, şi apoi mi-au interzis să mai predau la secţia de Teologie Ortodoxă de la Iaşi, numită Biserica azi. Istorie şi actualitate, tocmai despre problemele actuale ale Bisericii şi ale demnităţii umane.

Probabil, dacă aş fi predat despre ecumenismul perdant şi alinierea la mondialismul ocult, adică despre des-bisericire, nu ar fi fost nici o problemă, deoarece era totul după porunca lui Mamona.

Personal, nu mi-am făcut iluzii, deoarece mi-am zis în sinea mea că, dacă nu s-a ţinut cont de o hotărâre a unui sinod local ca cel de la Cluj, condus de marele Mitropolit Bartolomeu, cum vor ţine cont de ceea ce spun sau scriu eu?

În acest context am câteva dileme pastorale şi bioetice:

  1. De unde această frică de puterea lumească, din partea unor responsabili eclesiali? Dacă ei nu vor să ne apere, demnitatea persoanei, măcar etic, prin luarea de atitudine morală, faţă de unele legi, care ne umilesc, cum mai putem noi, să avem încredere în ce vor hotărî ei, la sinodul pan-ortodox, care se va ţine în 2016 la Constantinopol? Nu credeţi că o întâlnire pan-ortodoxă ar fi necesară la Moscova sau la Kiev, sau chiar Bucureşti pentru a evita un război între ortodocşi?
  2. Acum când războiul bate la uşă, generat de două ţări ortodoxe, manipulate globalist de forţele oculte, Sinoadele naţionale ale Rusiei şi ale Ucrainei, şi nu numai, în loc să se adune sinodal în jurul lui Iisus Hristos, şi să cheme toate Bisericile naţionale ortodoxe surori, pentru a găsi împreună soluţii paşnice, ele se adună separat şi fratricid lângă Ana şi Caiafa, în jurul lui Irod şi a lui Pilat, pentru a se acuza, ameninţa şi jigni reciproc. Oare să fi devenit pan-ortodoxia, între timp, pan-slavism, sau pan-naţionalism ieftin, sau pan-mamonism actual, înlocuind pe Hristos şi dreapta credinţă cu puterea lumească şi cu mamona? Sper să nu fie aşa!

În final, încă o veste bună trecută sub tăcere vinovată, după ce unii preşedinţi, recenţi ai României, şi-au asumat public crimele făcute de alţii…!

„Anton Lixandroiu, cetăţean american şi român, a obţinut dupa ani de procese, ca Ungaria să-şi ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL săvarşit asupra romanilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena. Interesant este că cei de la Bruxelles au spus iniţial că “nu pot lua in considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului International dat fiind ca aceste crime s-au petrecut inainte de infiintarea acestui tribunal”. Dupa acest raspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerand ca toti criminalii judecati la sfarsitul celui de al 2-lea Razboi Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, sa fie reabilitati, deoarece acestia au facut crime inainte de infiintarea Tribunalului International. Raspunsul si rezultatul bomba, a fost ca UNGARIA SI-A CERUT IERTARE IN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! O premiera! In Romania stirea a fost lasata deoparte. Sa nu se supere UDMR-ul. FELICITARI ANTON LIXANDROIU!“. (vezi http://www.amosnews.ro/o-decizie-tardiva-dar-necesara-ungaria-cere-public-scuze-pentru-holocaustul-romanilor-din-nordul).

Cine ştie, câte ştiri bune şi necesare mai sunt, dar nu sunt mediatizate? Însă, ştirile rele şi jignirile despre români, circulă peste tot, în ziare şi internet, fie reale, fie inventate, numai să fie despre români…!

În acest context, să ne amintim ce ne îndeamnă Sf. Ap. Pavel: […] să nu dormim ca şi ceilalţi, ci să priveghem şi să fim treji întru toate! (1 Tes. 5, 6).

Pr. Mihai VALICĂ
Cititi va rog mai multe la:
Pr. prof. dr. Mihai Valică – Anularea Legii Big Brother, prigoana biometrică a conducerii BOR, fratricidul dintre patriarhiile Rusiei şi Ucrainei

   Cititi va rog si:

Parintele Mihai Valica: SINODUL din 2016 va fi MARE si SFANT doar daca Ierarhii adunati vor avea „RANILE PERSECUTIEI MONDIALISMULUI ACTUAL”. Va fi insa doar o ADUNATURA MASONICA …

   Referitor la treaba cu cerutul scuzelor, cititi va rog totusi si comentariul de la:

https://saccsiv.wordpress.com/2014/04/28/de-ce-o-intalnire-de-taina-victor-ponta-patriarhul-daniel-intermediata-de-guvernatorul-mugur-isarescu/#comment-212672

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on aprilie 29, 2014 at 1:27 pm

    Minunat, dar la ce sa ne asteptam de la Ierarhia Bisericii? La nimic bun, cu siguranta, ci doar la apostazie prin compromisuri ale credintei in relatiile cu eterodocsi si paganii, la supunere oarba sistemului antihristic, chiar acceptarea cipurilor, si implicit la aclamarea lui Antihrist. Dar noi trebuie sa stim spusele unor Sfinti Parinti ca din pacate Ierarhii BO, din toate tarile, cu mici exceptii, vor ajunge sa bea din acelasi potir cu neortodcsi si atunci putem sa consideram ca acei ierarhi ce vor luat parte la aceasta hula, nu vor mai fi Arhierei, iar noi nu mai avem de ce sa ne supunem lor. Atunci, adevaratii Arhierei nu se vor supune tendintei mondiale si vor fi alungati din scaunele lor, ca si odinioara Sfintii Ierarhi Vasile cel Mare, Ioan gura de Aur etc., dar de acestia surghiuniti trebuie sa ascultam. Atunci Biserica vie se va muta in pustie si acolo va savarsi Liturghia adevarata. Spunea un parinte ca nu vor fi multi din cler ce nu vor aposazia, dar putini si buni, si va fi si o mica turma care-i va urma, pentru ca Mantuitorul s-a rugat pe aceasta turma mica. Va fi o turma mica, pentru ca majoritatea vor fi acaparati de mirajele lui Antihrist si vor primi pecetea lui si i se vor inchina, pentru ca este larga calea spre iad si multi vor merge pe ea, si stramta cea spre Rai pe care nu se poate merge decat cu crucea in spate, cruce a neajunsurilor materiale, dar care imbogateste sufletul omului iubitor de Dumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihai said, on aprilie 29, 2014 at 3:50 pm

    iar in ceea cei priveste pe cei ce doresc ca sa devina preoti, sa fie ft. atenti de la cine primeste invataturi si ce ai invata in facultatile teologice

    Apreciat de 1 persoană

  3. Maresalul. said, on aprilie 29, 2014 at 7:45 pm

    O sa cada multi si inca dintre preoti.Caci pt multi va fi greu sa ia calea saraciei si prigoanei..Vor fi obligati inca de sus de mai marii lor sa cante in struna sistemului iar cine un ca acest slujitor a lui HRISTOS.Interzis poate dat afara.Atunci se va cerne intre ei cum intre noi se va cerne.Atunci o sa vedem adevaratii preoti cu har ,daruinta si sacrificio.Si intre noi la fel.

    Apreciază

  4. ORTODOXIE said, on aprilie 29, 2014 at 11:03 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  5. pr. radu said, on aprilie 30, 2014 at 7:52 am

    jalicice timpuri traim dragilor, si lasa-ti-l in pace si pe IPS bartolomeu, pt. ca-si executa preotii fara sa se uite, mai ales in ultimii ani ai vietii sale, cateii hotarau ce si cum… el semna ce ziceau ei.

    daca sunt ales politic, la ce va astepta-ti sa faca politica lui Hristos sau a lui basescu?! ma doare ca vad ca ortodoxia se raspindeste in alte popoare care demult trebuiau sa fie evanghelizate, iar noi care ne batem cu caramida in piept ca suntem ortodocsi de 2000 ani si avem patent apostolic o luam razna, astia nu sunt ortodocsi sunt horortodocsi.

    Doamne miluieste!

    vedeti:

    http://myocn.net/week-orthodoxy-march-14-2014/

    pr. radu, cluj

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 30, 2014 at 8:32 am

      pr. radu

      Daca altii hotarau cand el era bolnav, ce vina are el?

      Nu inteleg expresia:

      „ma doare ca vad ca ortodoxia se raspindeste in alte popoare care demult trebuiau sa fie evanghelizate”

      Apreciază

  6. […] Parintele MIHAI VALICA: prigoana biometrica a conducerii BOR […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.