SACCSIV – blog ortodox

CARDURILE sunt din ce in ce mai nesigure … VA TREBUIE CIP IMPLANTABIL

Posted in carduri, CIPURI by saccsiv on martie 22, 2010

   Citez din articolu Furtul de identitate, un pericol din ce in ce mai mare:

   Furtul de identitate folosit in fraude bancare este din ce in ce mai raspandit in SUA si Europa Occidentala, fenomenul aparand in ultimii ani si la noi. O victima celebra autohtona este realizatorul TV Mircea Badea, caruia i s-a clonat cardul in toamna anului trecut si a ramas pagubit.
   Furtul de identitate este un termen folosit pentru a se referi la frauda care implica pe cineva care pretinde a fi altcineva, in scopul de a fura bani sau de a avea alte beneficii. Furtul de identitate apare atunci cand cineva foloseste informatiile dvs. de identificare personala (nume, CNP, numarul cardului de credit) fara permisiune, cu scopul de a comite fraude sau alte infractiuni.
   Grupul de servicii informatice Experian din Marea Britanie a anuntat ca a avut de-a face in 2009 cu peste 5.000 de cazuri de astfel de fraude in Regat, cu 20% mai mult decat in 2008.
   Potrivit statisticilor internationale, trendul este ascendent si este posibil ca in 2010 numarul de victime ale furtului de identitate sa creasca, informeaza The Telegraph.
   Evident, vizati sunt mai ales oamenii cu posibilitati financiare, cele mai probabile victime fiind managerii de companii si patronii de firme.
   Grupul Experian a avertizat, insa, ca mai nou infractorii de acest gen au inceput sa ia in vizor si oamenii obisnuiti. In cazul acestora, furtul de identitate se poate face mai usor, iar hotii se aleg cu mai putin bani de la fiecare victima, insa numarul acestora e mai mare, asa incat profitul final merita efortul infractorilor.
   In pericol de a fi victime ale fraudei bancare sunt mai ales tinerele cupluri si familiile monoparentale. Cert este ca tentativele de frauda sunt in crestere si natura amenintarii este in continua schimbare.
   Infractorii sunt in miscare pe piata, lasandu-i pe cei bogati si cautand tinte vulnerabile, deoarece in aceasta categorie sunt multe mai multe potentiale victime din zona celor cu venituri medii si mici.
   „In acelasi timp, stresul financiar adus de recesiune ii face pe tot mai multi sa comita fraude pentru a-si mentine stilul de viata dinainte de criza. Ca urmare, institutiile financiare ar putea fi confruntate cu multe fraude in 2010”, a declarat Nick Mothershaw, director la Experian.
   Din pacate, de multe ori auzim despre romani care reusesc fraude de milioane de euro/dolari peste hotare. Hackerii romani sunt inventivi in domeniul furtului de identitate, asa incat in tara, pericolul este cu atat mai prezent.
   Mai multe banci de pe piata noastra, printre care BRD, Bancpost si Raiffeisen, au trimis alerte de securitate in ultimii ani in care isi avertizau clientii sa nu cada prada tentativelor de phishing din ce in ce mai dese.
   Phishing-ul in Romania este in plina ascensiune, dar numarul de atacuri pe zi si numarul de banci atacate este inca foarte mic fata de ce vom vedea in viitor, daca e sa ne raportam la cum au evoluat lucrurile in Occident.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, cardurile sunt din ce in ce mai nesigure, dar trebuie sa le avem cu totii. Au ajuns bande de analfabeti sa le poata clona, insa noi trebuie sa ne luam salariile pe card … Banii pe card sunt cu mult mai in nesiguranta decat erau inainte in buzunar, dar SISTEMUL il vrea. De ce aceasta nebunie? De ce pe de o parte banii trebuie sa stea pe card, dar pe de alta parte nu se ascunde deloc cat de nesigur este acesta? Deoarece SISTEMUL vrea disparitia cash-ului, caci atata timp cat el exista, celebrul „nu veti putea cumpara sau vinde fara semn” nu este aplicabil. De ce este nesigur? Deoarece reprezinta doar o etapa spre cel „sigur”, implantabil …

   Evident aceeasi schema se aplica si actelor de identitate.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 22, 2010 at 10:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. TransMix said, on martie 22, 2010 at 11:11 am

    Despre cardurile bancare si (in)securitatea acestora se pot scrie tratate sau cel putin lucrari de doctorat fara ca subiectul sa fie acoperit exhaustiv. Cert este ca infractorii autohtoni au inceput sa se orienteze spre cardurile romanilor si din cauza atitudinii iresponsabile intalnita la multe banci romanesti. Daca bancile occidentale restituie sumele fraudate in conturile victimelor, urmand ca banca sa-si recupereze apoi prejudiciul de la asigurator, la noi banca ii spune pagubitului pe un ton senin ca el este de vina, deoarece extrasul de cont si jurnalul bancomatului indica faptul ca a fost folosit cardul si codul PIN…

    Apreciază

  3. ide4nty said, on martie 22, 2010 at 12:27 pm

    Se intrevede deja urmatoarea etapa …implantarea cipului sub mina dreapta sau pe frunte….Din numeroase surse ….aNUMITE COMPANII, DISCO…CINEMA etc….implanteaza cipul celor care vor intra sau vor lucra ca angajati…

    Apreciază

  4. silviu said, on martie 22, 2010 at 1:12 pm

    adevarat; marea majoritate a celor care fac acest tip de infractiuni sunt persoane cu 8 clase sau maxim liceu!!!

    Apreciază

  5. em said, on martie 22, 2010 at 5:41 pm

    condusi de cate un plod ai carui parinti sunt avocati, procurori sau mai stiu eu ce oameni cu renume si cu bani

    Apreciază

  6. pasiivorbelor said, on martie 24, 2010 at 9:57 am

    Poate povestea cu cardurile si cipurile fac parte din vreo conspiratie dar pana una alta existenta cardurilor face castiguri intr-un mod mult mai prozaic: bancile detin banii oamenilor si se folosesc de ei, bancile taxeaza orice activitati in cont. Poate vi se pare ca e putin dar astfel de operatiuni aduc castiguri cu multe zerouri.

    Apreciază

  7. Marius said, on martie 24, 2010 at 11:54 am

    Nu peste tot sunt taxe. Cardul (cu tot cu cont curent) erau gratuite la PostBank in germania, inca de prin 2003-2004. Si alte banci de acolo le urmau exemplul. Sparkasse a introdus un sistem electronic de tranzactii si a redus la jumatate taxa de administrare. Extrasele de cont si scosul banilor de la bancomatele bancii la care aveai cardul erau de mult gratis!
    Ramane faptul ca banca iti folosesc banii…

    A! Si codurile de bare nu contin 666. Este doar o confuyzie. Omul nu este masina. Cautati pe Google explicatii pertinente.
    Cheers!

    Apreciază

  8. igaveuponlife said, on martie 24, 2010 at 2:37 pm

    Cardurile sunt sigure, insa oamenii sunt prosti. Daca tu stii ca nu trebuie sa divulgi PIN-ul nimanui, de ce completezi formulare online care iti cer pin-ul?
    Se intampla sa ti se fure pin-ul cu ajutorul unor dispozitive montate pe bancomat, insa poti sa verifici usor daca exista un asemenea dispozitiv (si daca exista, ia-l cu tine…costa peste 3 mii de euro 😛 ).

    Banca nu iti va trimite niciodata un e-mail sa iti ceara datele personale + pin. In curand, bancile vor trimite intr-adevar o notificare pentru a-ti actualiza datele personale, insa aceasta se va face prin formular completat in prezenta operatorului de la ghiseu. Multi nenorociti o sa speculeze asa ceva si o sa va trimita mail cerand datele personale, numarul cardului, data expirarii, cvv 2 si pin. Chiar si fara pin, pot face cumparaturi online, deci mare atentie.

    Apreciază

  9. rastoaca olivia said, on martie 25, 2010 at 6:19 pm

    pai pe net foloseste solutii de securitate puternice si cripatarea comunicatiilor,ciocu mic si verifica la bancomat gura de intrare /trage de ea si tastatura.
    bafta la bani si asa eu nu am un ban acasa ,dar nu fac asa ceva ,chiar daca ma mai iau la harta cu raii si infractorii.
    bani de unde sa am si card de unde?
    am pantalonii rupti si paine de 4 zile in casa .
    muncesc cu ziua sau cersesc.
    bine ca pot supravietui fara acte infractionale urite.

    Apreciază

  10. rastoaca olivia said, on martie 25, 2010 at 6:28 pm

    asa sunt eu sociopat dar nu infractor si alte rele.
    sint mereu suspicioasa ,chiar si cu parintii.
    sint ca toma necredinciosul si modesta .
    am defectele mele si calitati cit de cit .
    nu mi place sa ies in lume sau in evidenta.
    computerul ,munca,sportul,cartea si meditatia ma fac fericit.

    Apreciază

  11. igaveuponlife said, on martie 25, 2010 at 7:00 pm

    ce legatura avea ultimul comentariu? Nu era vorba despre tine aici, noi discutam despre infractiuni cu carduri 🙂

    Apreciază

  12. igaveuponlife said, on martie 25, 2010 at 7:02 pm

    saccsiv, suna aiurea „implantabil” ca nu-l bagam sub piele 🙂 …ce zici…”incorporat”? merge?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.