SACCSIV – blog ortodox

Ce spunea Shimon Peres despre Romania, despre guvernatorul Guvernului Global si despre un ONU al religiilor

Antena 3: Shimon Peres: afaceriştii israelieni cumpără România (articol din14 noiembrie 2007)

O declaraţie controversată a preşedintelui Israelului a provocat reacţii de nemulţumire atât în ţara sa, dar mai ales în Ungaria. Shimon Peres a spus recent într-un discurs că oamenii de afaceri israelieni cumpără Manhattanul, Ungaria, România şi Polonia. Ulterior, preşedintele israelian a revenit şi a spus că a fost înţeles greşit.
?Unei ţări mici ca a noastră îi va fi greu să devină o ţară industrializată. Văd că totuşi cumpărăm Manhattan-ul, Ungaria şi România şi Polonia. Este interesant, pentru că suntem o ţară mică, dar avem mulţi oameni talentaţi şi cu multe relaţii?, a spus preşedintele Israelului.
Discursul preşedintelui Shimon Peres a fost ţinut la adunarea anuală a Asociaţiei Birourilor de Comerţ din Israel. În Ungaria, presa a reacţionat vehement. Ministerul de externe de la Budapesta a fost criticat aspru că nu a luat nicio poziţie faţă de afirmaţiile lui Peres.
Scandalul a durat câteva zile, timp în care ziarele au susţinut că diplomaţia ungară a fost umilită. În cele din urmă, oficialii israelieni au anunţat că preşedintele a fost interpretat complet greşit de presă.

 

Comentariu saccsiv:

In 2010 Shimon Peres declara ca:

„in vremuri ale nazismului, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”

Alta declaratie celebra:

„Deja organizarea economică a atins punctul ei cel mai de sus. Tinerii noştri acceptă sistemul economic de tip global. Dar cum este posibil să funcţioneze ca  economie mondială, în mod corect şi stabil dacă nu se va constitui un guvern global condus de un singur guvernator?”

In 2014, Shimon Peres a declarat, în timpul vizitei sale la Vatican, că a propus crearea unui ”ONU al religiilor”, ținând cont de ineficiența actualei Organizații a Națiunilor Unite, adăugând că îl vede în fruntea noii organizații pe actualul Papă Francisc, considerând că, ”poate pentru prima dată în istorie”, Papa este respectat și de adepții altor religii. ”Poate că este singurul lider respectat”.

Cititi va rog mai multe la:

Un „ONU al religiilor”, condus de Papa Francisc. Propunerea lui Shimon Perez din Israel

Iata-l si impreuna cu lordul Rothschild in fata machetei unei sinistrei cladiri:

Cititi va rog mai multe la:

VIDEO si FOTO: Israel Suprem Court Building Ierusalim, O CLADIRE PLINA DE SIMBOLURI…

Creații sinistre: Familia ROTHSCHILD și TEMPLUL MASONERIEI – Curtea Supremă din Israel

Cititi va rog si:

8 iunie: RUGACIUNE COMUNA – Papa Francisc I, Shimon Peres si Mahmoud Abbas la Vatican

Presedintele SHIMON PERES vine miercuri in Romania. Este PRIMA VIZITA OFICIALA a unui presedinte ISRAELIAN in tara noastra de la crearea statului evreu

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98imon_Peres

Șimon Peres (în ebraică שִׁמְעוֹן פֶּרֶס, în transcripție oficială: Shimon Peres, născut Szymon Perski; n. 2 august 1923[6] WiszniewPolonia, astăzi Belarus – d. 28 septembrie 2016 Ramat Gan[7]) a fost un om politic social-democrat israelian, președinte al Israelului între15 iulie 2007 – 24 iulie 2014.

Activ din tinerețe în mișcarea social-democrată din țara sa, Peres a fost un colaborator apropiat al fondatorului Israelului, David Ben Gurion.

[…]

Peres a servit ca ministru de externe în al doilea guvern condus de Itzhak Rabin și a fost printre promotorii „Procesului de pace de la Oslo”, o serie de contacte diplomatice între Statul Israel și Organizația pentru Eliberarea Palestinei, care au dus la acorduri care au fost semnate apoi în public la Oslo. Din acest motiv în anul 1994 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace împreună cu Itzhak Rabin și Yasser Arafat.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Previziunile lui David Ben Gurion

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on aprilie 29, 2024 at 4:33 pm

    Din “Viata Sfantului Vasile cel Mare” – Stelianos Papadopoulos

    “Satana s-a luptat intr-adevar sa-l castige pe om, despartindu-l de Dumnezeu. Asta face in intreaga istorie. Dar ceea ce a izbutit este faptul de a-l robi, de a-si supune omul. Nu l-a modificat ontologic, nu l-a transformat in altceva. Nu l-a putut instraina definitiv de Dumnezeu.
    Astfel ca omul in esenta a ramas fiu al lui Dumnezeu, dar robeste satanei. Puntile catre Dumnezeu nu s-au sfaramat. “

    “[…] a izbutit doar sa-l influenteze, nu sa-l transforme.”

    Aceste cuvinte m-au dus cu gandul la insemnare. Si la faptul ca daca ai primit pecetea direct iadul te mananca, fara putinta de a mai fi iertat. Si la faptul ca “nu au liniste nici ziua nici noaptea” cei ce primesc pecetea.

    Pana la pecete, pacatul poate fi iertat. Diavolul, in cel mai negru scenariu, cu incalcarea totala a liiberului arbitru – a se vedea reeducarea de la Pitesti, il putea schimba pe om, dar doar pe durata actiunii lui. Spune Parintele Calciu ca cei ce au devenit tortionari in urma torturilor, apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu si-au revenit. Omul nu a fost modificat ontologic, adica in firea lui, in AND-ul lui, in mecanismele si procesele intime ale creierului. Odata ce sinistrul experiment a incetat, omul a putut reveni la normal.

    Faptul ca pecetluirea inseamna direct iad, ma face sa cred ca aceasta pecetluire il schimba ontologic pe om, il transforma pe om, sfarama toate puntile catre Dumnezeu. Nu mai este asa cum l-a facut Dumnezeu, ci este altfel. E o lucrare fina aici, ce modifica omul in profunzimea lui.
    Si asta o poate face doar un cip implantat, nano-cipuri ce ajung in corpul nostru prin diversi vectori, si care pun stapanire pe fiinta omului, pe sistemul lui nervos, pe creier. Si pun stapanire cu ajutorul internetului. O inteligenta artificiala te va controla si va decide sa nu ai liniste nici ziua nici noaptea daca vei vrea sa fii in Adevar. Va fi un conflict major in permanenta in omul ce nu va mai fi lasat sa se gandeasca la Dumnezeu, la cele Sfinte, nu se va mai putea ruga… Si-a pierdut liberul arbitru, acum nu mai este doar influentat din exterior, este infuentat si transformat la interior, din interior. Cu acceptul lui initial.

    Niste simple tatuaje nu pot schimba firea omului. Niste desene pe piele nu pot schimba firea omului. Inca iti poti reveni. Puntile catre Dumnezeu nu au fost sfaramate. Omul inca este asa cum l-a facut Dumnezeu. Le poti sterge, iti jupoi pielea, ceva se poate face. La pecetluirea, gata, nu se mai poate face nimic, si sentinta e definitiva – iadul.

    Apreciat de 2 persoane

    • radhacross said, on aprilie 30, 2024 at 8:01 am

      NU asta spune sf.Vasile.
      Nu poate ceva fizic să transforme ontologic.
      Ci NUMAI închinarea explicită și conștientă unei persoane.
      (Și nici chiar așa, Chipul lui Dumnezeu din Om nu poate fi șters,
      la fel cum Darul Lui pentru Lucifer nu a fost luat înapoi)
      Ca de exemplu:
      https://patriaromana.com/2024/04/28/65-de-miliarde-de-dolari-risipite-in-zadar-o-reflectie-asupra-consecintelor-ajutorului-militar-american-acordat-ucrainei/
      La finalul editorialului:
      ”La începutul Săptămânii Patimilor , ne rugăm Marelui Arhitect al Universului și DOMNULUI Isus CRISTOS să Protejeze și să Aibă în Grijă , Omenirea Noastră.”
      Întrebarea este, cine este acela, în conștiința autorului.
      De luat aminte la toate legăturile lui cu Gușă și anturajul.
      O altă întrebare este, cât de conștient este pr.Mega de toate acestea.
      Mai rămâne, la limita extremă, posibila taină a apocatastazei.
      Dacă ne rugăm, studiem și medităm adânc, de la Scriptură la sf.Isaac sirul,
      ea nu poate fi absolut exclusă, căci la Dumnezeu TOATE sunt cu putință.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 30, 2024 at 9:23 am

        radhacross

        Citat Ilie Cleopa (Sursa: https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.sufletortodox.ro%2Farhiva%2Fcarti-documente%2FCleopa-Ilie%2FCleopa%2520Ilie%2520-%2520Lumina%2520si%2520faptele%2520Credintei.doc&wdOrigin=BROWSELINK):

        Nici o zidire a lui Dumnezeu nu poate fi lipsita de una sau mai multe energii necreate ale lui Dumnezeu, deoarece Dumnezeu este nescris imprejur si necuprins pretutindenea, aratandu-se in toate si peste tot. Dumnezeu este si in satana si in diavoli, fiindca este necuprins si pe toate le cuprinde. Deci, precum satana este in vazduh dar nu se vatama, fiind si Dumnezeu de fata acolo, si precum pacatul este prezent in suflet, asemenea si darul lui aste prezent in suflet, nimic vatamandu-se sau amestecandu-se, intunericul cu lumina, nici nu poate rautatea sa aiba impartasire cu curatenia. Deci la Dumnezcu nu este nici o rautate ipostatica de vreme ce El nu se vatama de nimic (Sfantul Macarie cel Mare, Cuvantul 16, Omilii, Bucuresti, 1775). Energiile lui Dumnezeu care sunt in diavoli formeaza puterea Lui cea atotstapanitoare, deoarece diavolii nu pot face nimic fara voia si ingaduinta lui Dumnezeu (Iov 1,12-13; 2, 4-7; II Corinteni 12).

        Sfantul Macarie cel Mare, Cuvantul 16, Omilii, Bucuresti, 1775 se poate citi la:
        file:///C:/Users/Vssi/Downloads/Sf_Macarie_cel_Mare_Omilii.pdf

        Referitor la APOCATASTAZA: Sub nici o forma dracii nu vor avea parte de mantuire. O intamplare cu Sfantul Cuvios Antonie cel Mare

        APOCATASTAZA: Sub nici o forma dracii nu vor avea parte de mantuire. O intamplare cu Sfantul Cuvios Antonie cel Mare

        Apreciază

      • radhacross said, on aprilie 30, 2024 at 12:32 pm

        @saccsiv

        Demonii sunt la origine ființe îngerești raționale libere.
        De aceea au putut să cadă.
        Tot de aceea se pot întoarce.
        A nu se confunda cu multitudinea de manifestări demonice
        ce par că au personalitate, dar sunt niște conglomerări infra-personale
        ce se constituie și se hrănesc cu patimile, fiecare la ceata sa,
        ce nu au arhetip/origine în Dumnezeu.
        Acelea vor arde în Iazul de Foc al Duhului, împreună cu miriadele
        de suflete fără număr ale experiențelor reîntrupărilor succesive
        determinate de Legea Universală a Cauzalității,
        în sinergie cu Harul și Iubirea exclusiv pedagogică a Voii lui Dumnezeu.
        Fiecare și orice Chip-duh al Lui în Om va fi mântuit.
        Mai mult știe Domnul.
        Mie, Radu Coteneanu, asta mi-a dat să înțeleg până acum.
        Mântuire tuturor.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 30, 2024 at 1:08 pm

        radhacross

        Dracii nu se mai intorc.
        Nu exista reintrupari succesive.
        Ce-i aia „conglomerări infra-personale ce se constituie și se hrănesc cu patimile, fiecare la ceata sa, ce nu au arhetip/origine în Dumnezeu”?

        Apreciat de 1 persoană

      • radhacross said, on mai 1, 2024 at 4:11 am

        @saccsiv

        Contrar reclamațiilor sărmanului Vișan, în sf.Scriptură
        este clar atestată – la Ioan 9 și Matei 17,10-13 –
        preexistența duhului și reîntruparea.
        Personal, am ales și îmi asum să mă disociez de acele alunecări
        ale Bisericii și sfinților de-a lungul secolelor,
        în distorsiuni si chiar contraziceri ale Revelației Cuvântului,
        din motive mai mult, mai puțin sau deloc întemeiate,
        ori a înțelegerii pe care Domnul a constituit-o în mine
        în aproape jumătate de secol de căutare și experiență.
        Dacă până și cele din Scripturi trebuie cernute prin discernământul Duhului, cu cât mai mult cele ale oamenilor, fie ei chiar sfinți.
        Mai nou, observ întețirea motivării reprezentării Tatălui în icoane.
        Evanghelia după Ioan este ULTIMUL reper fundamental al Adevărului.
        Duhul Domnului să ne călăuzească pe fiecare.
        Să reproducem perihoreza intratrinitară a Dumnezeului nostru
        prin lipirea de respirație a chemării Numelui Său cel Sfânt –
        Doamne(Tată) Iisuse(Fiule) Hristoase(Duhule).
        p.s. Dacă-l consideri nefolositor, nu mai posta acest comentariu.
        Este doar o mărturisire și asumare personală.
        Și nu am nici timpul, nici disponibilitatea necesară pentru alte dezvoltări.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 1, 2024 at 9:23 am

        radhacross

        L-am lasat ca sa vada lumea cum gandesti.
        Te referi la:
        „10. Şi ucenicii L-au întrebat, zicând: Pentru ce dar zic cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie?
        11. Iar El, răspunzând, a zis: Ilie într-adevăr va veni şi va aşeza la loc toate.
        12. Eu însă vă spun vouă că Ilie a şi venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; aşa şi Fiul Omului va pătimi de la ei.
        13. Atunci au înţeles ucenicii că Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezătorul.”

        Ilie nu murise inca. El va fi ucis de catre Antihrist. Deci sufletul sau nu avea cum sa se reincarneze in Sfantul Ioan Botezatorul.
        Dupa cum explica si fratele Felix:
        „Daca Ioan Botezatorul ar fi fost Ilie, cum ar mai fi putut Ilie sa apara pe muntele Taborului la Schimbarea la Fata a Domnului Hristos? Se vede clar ca este vorba de doua persoane diferite: Ioan Botezatorul era prezent in istorie ca persoana unica si irepetabila, iar Ilie era venit din vesnicia Imparatiei unde se afla temporar cu trupul lui fiind mutat acolo pana la venirea lui antihrist in public, cand va reveni pe pamant pentru a marturisi pe Dumnezeul-Om Hristos si a primi moartea martirica dupa 1260 de zile de propovaduire!”

        Reincarnarea este incompatibila cu credinta ortodoxa


        Sfantul Ioan Gura de Aur explica:
        „Hristos il numea Ilie pe Ioan Botezatorul, nu pentru ca era Ilie, ci pentru ca amandoi aveau aceiasi slujire.
        Si profetii numeau cu numele de David pe imparatii deosebiti.
        Dar nu numai din aceasta pricina Hristos il numeste pretutindeni Ilie pe Ioan Botezatorul, ci si pentru ca sa arate ca este deplin acord intre El si Vechiul Testament si ca venirea lui Ioan Botezatorul este potrivita profetiei”.
        (Omilii la Matei, LVII)

        Apreciază

      • Felix said, on mai 1, 2024 at 10:47 am

        radurozacrossa,

        Toata lucratura ta aici la aceste comentarii vizează erezia origenistă condamnată la Sinodul V Ecumenic prin anatematizare.

        Deci matale ești tăiat de la harul mantuitor al Trupului Bisericii prin anatema atât timp cât persiști și cugeți aceste panteisme care -l supradimensionează luciferic pe om.

        In esenta sa erezia origenistă vine la pachet cu panteismul origenist care susține că sufletele emana din Dumnezeu, din ființa Sa.

        Este erezie a susține că omul este prin sufletul lui emanat din Dumnezeu, parte din ființa lui Dumnezeu. Creatorul sufla la creație suflu harului necreeat care însoțește sufletul din momentul Facerii și astfel omul ontologic conține și harul necreat cu care nu se confunda și doar împreună lucrează. Ontologic înseamnă în însăși ființa sufletului. Adică harul a luminat mintea (nous) omului de la facere și Adam prin păcat pierde acest har, adică moare, căci sufletul fara colaborarea cu harul necreat devine mort, după cum spune Sfântul Grigorie Palama. Deci chipul lui Dumnezeu în om consta în esență ontologic in unirea minții în inima cu harul necreat, după teologia Sfântului Grigorie Palama.

        Mantuitorul Se Întrupează, prin Duhul Sfânt Se face Om din Fecioara Maria că sa ne poata transmite prin Dumnezeu-Omenitatea Sa harul mantuirii pe care îl pierduse Adam. Acest har

        ni-L revarsă Mântuitorul prin Tainele Bisericii, îndeosebi prin Botez, Mirungere și în mod transubiectiv prin Euharistie, unde prin împărtășirea euharistică Dumnezeul-Om Se Întrupează in fiecare ortodox care se cumineca euharistic cu pregătire prin spovedanie și pocăință.

        Deci este un nonsens eretic reincarnarea, a doua mare erezie a lui Origen, anatematizata la Sinodul V Ecumenic.

        Apocatastaza este a treia erezie a lui Origen anatematizata la Sinodul V Ecumenic.

        Asadar, Biserica arunca cu hotărâre anatema asupra ta atât timp cât profesezi astfel de erezii!

        Apreciază

      • Felix said, on mai 1, 2024 at 11:39 am

        Preexistenta sufletelor, reîncarnare si evolutie

        STUDENT: De ce credea Origen că sufletul a coborât in timp din tărâmul duhovnicesc?

        Părintele SERAFIM:

        Se afla sub influenta unor filosofi care spuneau că materia este rea. Oamenii priveau în jur si vedeau că păcatele se produc din pricina cărnii, astfel a apărut ideea, mai ales între maniheisti si cei cu invătături similare, că materia însăsi este răul iar sufletul e un lucru nobil, întemnitat în materie. De aici au ajuns la ideea că sufletul a petrecut odinioară într-un alt tărâm.

        STUDENT:

        De ce au coborât sufletele în materie dacă materia este rea?

        Părintele SERAFIM:

        După Origen, aceasta se datora faptului că au păcătuit în acel alt tărâm. Este vorba de o conceptie dualistă asupra universului: există un aspect bun – sufletul, si unul rău – materia, trupul. Pe de altă parte, conceptia crestină vede sufletul si trupul laolaltă, cunoscând că trupul se va transfigura cu adevărat. De fapt, cum vom vedea când vom studia Cartea Facerii, trupul la început era diferit de felul în care a ajuns după cădere.

        STUDENT: A fost oare influentat Origen de idei orientale ?

        Părintele SERAFIM:

        Neîndoielnic. La Alexandria, unde trăia Origen, veneau oameni din India care predau acolo. Unul dintre profesorii lui Origen era din India.

        https://doarortodox.ro/2009/01/17/parintele-serafim-rose-despre-reincarnare/

        Apreciază

      • Felix said, on mai 1, 2024 at 12:37 pm

        44. Spre aceasta mă şi ostenesc şi mă lupt, potrivit lucrării (harului) Lui care se săvârşeşte în mine cu putere (Coloseni 1:29).

        Sfântul Apostol se luptă cu toată fiinţa lui şi lucrarea lui Hristos „lucrează în el în putere”. 

        Omului îi revine să lupte, iar lui Hristos să dea puterile trebuitoare. 

        Numai în acest fel se săvârşeşte lucrarea desăvârşirii evanghelice divino-umane a omului.

         Lucrul acesta se face întotdeauna după o simetrie divino-umană, ca să nu se întâmple una din două: nici omul să nu devină robot, nici Dumnezeu să ajungă de prisos. 

        Într-adevăr, omul ar deveni un automat dacă puterile harului lui Hristos ar lucra desăvârşirea şi mântuirea lui fără participarea voinţei lui şi fără luptă; iar Dumnezeu ar fi de prisos, dacă omul ar urmări desăvârşirea şi mântuirea lui numai prin ostenelile proprii, fără participarea puterilor harului lui Hristos.

         Dar, fiindcă desăvârşirea şi mântuirea sunt un lucru divino-uman, de aceea este nevoie de amândouă, adică de echilibrul divino-uman în conlucrarea divino-umană. Această asceză divino-umană a desăvârşirii omului este o luptă continuă împotriva păcatului, împotriva ispitelor şi a patimilor, împotriva duhurilor celor necurate. In lupta aceasta creştinul învinge întotdeauna, dacă se luptă folosind puterile pe care i le procură Iisus. 

        Şi el se luptă aducând în această luptă tot sufletul lui şi toată voinţa lui. El se oferă pe sine ca luptător, iar armele le ia de la Hristos. 

        În lupta aceasta se osteneşte şi se chinuieşte sufletul său, conştiinţa sa, voinţa sa şi potrivit ostenelii, primeşte de la Domnul energia „care lucrează în el în putere”.

        https://paterika.wordpress.com/2011/07/06/sf-iustin-popovici-capitole-ecleziologice-v/#more-423

        Apreciază

      • radhacross said, on mai 2, 2024 at 4:37 am

        @saccsiv, Felix, ș.a.
        Important este doar ce vede Domnul, nu lumea.
        Eu mi-am asumat ceea ce am zis.
        Opiniile atribuite lui Origen, propuse mai degrabă spre dezbatere,
        și afirmate cu zel ignorant de ucenicii lui, le cunosc, dar nu le recunosc.
        Adevărul, atât cât l-am primit și înțeles până acum de la Domnul,
        este negrăit de adânc și nuanțat doar prin experiența lucrării lăuntrice.
        Nu este nici locul, nici timpul propice pentru păreri sterile și exterioare,
        preluate din concilii și rânduieli mai mult omenești decât dumnezeiești,
        căci e timpul pregătirii și așteptării lucrătoare a împlinirii Cuvântului.
        Din păcate instituția Bisericii, odată cu momentul nefast, dar necesar,
        al afirmării ei în lume, a alunecat încet și inexorabil către extreme,
        de la ritualism și clericalism, până la fabulație hiperbolică
        și contrazicerea vădită a Adevărului simplu și adânc al Evangheliei.
        Cele grosiere nu le mai amintim, deși sunt grozave.
        A păstrat totuși prin Harul Domnului, miezul Tainei, prin sfinții Lui,
        dar chiar și pe aceia folosindu-i mai degrabă ca paravan idolatru,
        în loc să-i urmeze pe căile lor, în urmele pașilor Domnului Însuși.
        Și va sfârși, așa cum ne spune Cuvântul, în mod tragic, în apostazie.
        Domnul să ne dăruiască tuturor Pacea Sa.
        Să ne (re)vedem cu toții pe ulițele Împărăției.
        Ori poate prin pădurile ocrotitoare de teroarea Marelui Necaz.
        p.s. De ce credința adevărată și autoritatea reală a Adevărului
        ar trebui cu necesitate să recurgă la anateme ca să se susțină ?

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 2, 2024 at 7:49 am

        radhacross

        Isi bate diavolul joc de tine.

        Apreciază

      • Felix said, on mai 2, 2024 at 7:55 am

        rodhoscr666cross,

        Deci ce este de reproșat Sfintei Biserici când procedează la fel?

        La urma urmei, o anatemă este tocmai separarea de Biserică sau excluderea din mijlocul ei a acelora care nu împlinesc condițiile unității cu ea și încep să creadă diferit de modul în care o face ea, diferit de modul ei înșiși au promis să gândească la alăturarea în ea.

        https://theodosie.ro/2022/03/13/duminica-ortodoxiei-ce-este-o-anatema-sf-teofan-zavoratul/

        Apreciază

      • Felix said, on mai 2, 2024 at 8:26 am

        Frate Vasile, te rog daca e posibil sa postezi traducerea cuvântului Sfântului Teofan Zăvorâtul.

        Daca cineva este bazat pe limba engleza rugam sa ajute la traducere,!

        https://www.orthodox.net/articles/anathema-st-theophan.html

        Apreciază

  2. Peter Minea said, on aprilie 29, 2024 at 5:06 pm

    Vedem că oamenii aceștia rămân consecvenți crezului lor: „Evreii conduc lumea”

    Apreciază

  3. mircea.v said, on aprilie 29, 2024 at 5:07 pm

    Si de asta se termina lumea asa cum o stim, de asta vine Iisus a 2-a oara, pt ca omul nu mai este asa cum l-a facut Dumnezeu, inclusiv cu liber arbitru.. Prin stiinta si tehnologie omul este modificat ontologic si toate puntile de legatura cu Dumnezeu sant rupte.

    Apreciază

  4. […] Oare de ce? Iata parerea fratelui mircea.v postata la rubrica de comentarii a articolului Ce spunea Shimon Peres despre Romania, despre guvernatorul Guvernului Global si despre un ONU al re…: […]

    Apreciază

  5. geo said, on aprilie 30, 2024 at 8:00 am

    https://www.defenseone.com/threats/2024/04/another-us-precision-guided-weapon-falls-prey-russian-electronic-warfare-us-says/396141/

    https://www.pbs.org/newshour/world/nato-secretary-general-stoltenberg-says-slow-arms-deliveries-to-ukraine-have-benefited-russia-on-the-battlefield

    https://www.ctvnews.ca/world/nato-s-chief-says-alliance-countries-have-moved-too-slowly-to-send-ukraine-new-arms-against-russia-1.6865707

    https://sg.news.yahoo.com/nato-chief-says-ukraine-still-191307406.html

    https://caityjohnstone.medium.com/gen-z-just-might-save-the-world-

    Apreciază

  6. Felix said, on mai 2, 2024 at 8:59 am

    Sfântul Ioan Gură de Aur:

    Cuvântul acesta, anatema, prin înţelesul pe care-l are, ne separă cu totul de Hristos.
    Dar oamenii, care sunt într-atât de păcătoşi, ce-şi spun?

    “Acela este un eretic, spun ei, în el îşi are sălaş diavolul, grăieşte nedreptate împotriva lui Dumnezeu, iar prin cuvintele lui ademenitoare şi prin înşelăciunea lui deşartă a dus pe mulţi în prăpastia pierzaniei.

    Pentru aceasta a fost izgonit de Sfinţii Părinţi dascălul lui, care a tăiat din trupul Bisericii”, înţelegând prin aceasta fie pe Paulin , fie pe Apolinarie .

    Apostolul spune:

    Să dea învăţătură, certând cu blândeţe pe cei ce stau împotrivă, ca doar le va da lor Dumnezeu pocăinţă spre cunoaşterea adevărului, şi ei să scape din cursa diavolului, de care sunt prinşi pentru a-i face voia . Întinde mreaja dragostei nu ca să cadă cel neputincios, ci, dimpotrivă, ca să se vindece!

    Arată că din toată inima ta vrei să faci ca binele (pe care l-ai primit tu) să fie binele tuturora!

    Aruncă undiţa cea plăcută a dragostei, şi astfel, cercetând cu ea cele ascunse, scoate din prăpastia pierzării pe cel pe care îl îneacă gândurile sale.

    Păruta lui învăţătură bună vine sau din prejudecată, sau din neştiinţă. Arată-i că învăţătura lui e străină de învăţătura încredinţată de Hristos Sfinţilor Apostoli.

    Iar dacă omul care s-a abătut din calea cea dreaptă va voi să primească sfatul tău, el, după cuvântul proorocului, cu viaţă va vieţui, iar tu îţi vei izbăvi sufletul tău. 

    Apreciază

    • Felix said, on mai 2, 2024 at 10:31 am

      Sfântul Sofronie Saharov conchide:

      Berdiaev spune ca talcuirea diferita pe care o dau oamenii este dar al

      li­bertatii, dar acest lucru nu este drept. 

      Sau Adevarul este Unul, sau nu exista niciun adevar. Toti cei ce au viata comuna au si invatatura comuna.


      Dogmele sunt necesare vieţii duhovniceşti. Fără ele viaţa duhovniceas­că se strică, se diluează.

       Prin urmare nu suntem fanatici atunci când in­sistăm asupra dogmelor, asupra hotărârilor Sinoadelor Ecumenice. 

      Când întâlnim un om cu care nu ne potrivim, schimbăm direcţia, iar când în­tâlnim un om pe care-l iubim, alergăm către acesta. La fel se întâmplă şi cu dogmele: avem un scop şi alergăm pentru împlinirea lui. Dacă pierdem scopul, nu mai avem puterea de a fugi după el.

      https://www.cuvantul-ortodox.ro/arhimandritul-sofronie-saharov-%e2%80%9etraim-in-vremurile-de-pe-urma-judecata-se-poate-petrece-si-acum-care-e-conditia-deosebirii-duhurilor/

      Trei lucruri nu înţeleg: 1) o credinţă adogmatică, 2) un creştinism fara Biserica, 3) un creştinism fără nevoinţă.

      https://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-sofronie-saharov-15-ani-de-la-adormirea-intru-domnul/

      https://manastirea.petru-voda.ro/2016/06/13/petre-tutea-adevarul-este-unic-mai-multe-adevaruri-inseamna-nici-un-adevar/

      Apreciază

    • Felix said, on mai 2, 2024 at 11:17 am

      Parintele Athanasie MytilineosÎn vremea noastra se încearcă  epurarea hotarelor (horos-ul) dogmelor

       

      Sfantul Ioan Damaschin conchide:

       „noi nu depasim hotarele vesnice, stabilite de Parintii nostrii, ci pazim Traditia asa cum am primit-o. Deoarece daca incepem sa stricam  randuiala Bisericii, chiar si in cele mai marunte lucruri, ea, treptat se va darama intreaga”(Despre sfintele icoane, Omiliile II, 12; III, 41))

      Știați că în timpul nostru se încearcă depășirea hotarelor dogmelor? 

      Știți câți teologi vor să se prezinte ca fiind originali, sociologi, filosofi, ca să-și facă cariera fulminanta? 

      Fiecare, dacă vrea să-și facă cariera, să  facă daca vrea, dar să-i lase pe teologi adevarati să facă teologie în adevar! 

      De ce? 

      Pentru a nu transcende granițele dogmatice ale Bisericii, hotarele dogmelor!

      Câte lucruri sucite nu ni se prezintă! 

      În Occident, nu mai vorbim despre asta. 

      În Vest limitele dogmelor au fost depășite, dar nici măcar nu pot ști sau vorbi despre hotare dogmatice, acestea există doar în Radarit,  fiți atenți la  treaba asta.

       Veți vedea o teologie anglicană trasa de păr. 

      Atenție, teologi anglicani, cu care  dialogam acum… 

      Trasa de păr! De ce? Au depășit limitele dogmelor!

      Dragii mei prieteni, cu toții ne putem masura indrazneala în a ne asigura că nu mergem prea departe. 

      Chiar și atunci când vedem că unii oameni merg dincolo de hotarele dogmatice, ca popor, să protestam și să spunem: 

      „Nu mergeti mai departe, domnilor! 

      Jos mâinile de pe limitele (hotarele) pe care Părinții noștri le-au stabilit.” 

      Cam atât despre dogme. 

      Dar este încă într-un alt domeniu, nu numai în dogmatica, ci și în moralitate.

       Ethosul creștin este ethosul binecunoscut, respectarea poruncilor lui Hristos așa cum le citim în Biblie. 

      Astăzi am mers prea departe. 

      Au survenit schimbari.

       Avem inovatii. 

      Cu alte cuvinte, acum am depășit limitele. 

      Ce va spune, vă rog,   opinia: „dezincriminați adulterul”? 

      Înseamnă că trebuiesa lăsam deoparte porunca de a nu comite pacatul curviei, adulterul și de  lăuda fapta ca  nefiind grava, și de a ne putea concubina  in mod arbitrar! 

      Nu lasam deoparte granițele moralității? 

      Când devine lege să nu sanctionam avortul, adică crima, ce lasa deoparte aici?

       Nu lasam deoparte  porunca: „să nu ucizi?”

      Și așa mai departe.

      Deci, lăsând acest ethos deoparte, am ajuns la ceva epuizant, ceva uimitor, insuportabil.

       Desigur, generația tânără nu vede acest lucru ca fiind insuportabil, chiar il aplauda!

       Cu toate acestea, cei care au trăit în aceste limite ale moralității privesc cu mare tristețe acest fenomen, încălcarea acestor limite…

       Astăzi, câți oameni vin la mine, unii mi-au spus…

       Dragii mei, sunt îngrozit de ceea ce am auzit, sunt speriat, mă înțelegeți? 

      Mi-e frică! 

      Și va spun, Doamne, încotro ne îndreptăm?

       In ce stare ne aflam? 

      În orice caz, grecii moderni încearcă acum să încalce orice rușine și orice limită morală. 

      Nu mai există rușine, nu mai există limite. Este „minunat”. 

      Și totuși, porunca lui Dumnezeu este clară: 

      „Să nu schimbi hotarele  pe care

       le-au stabilit părinții tăi” 

      (Deuteronomul 19:14)

      (Pildele lui Solomon 22:28)

      Dar tocmai pentru că am mutat aceste hotare avem și vom avea consecințe teribile!

      Știți ce s-a întâmplat cu evreii când au trecut aceste granițe?

       Dumnezeu i-a imputinat!

      Cum i-a imputinat?

       Dumnezeu i-a lăsat in mainile vrăjmașilor lor – El nu a mai protejat poporul – dusmanii au intrat în țara Canaanului, țara făgăduită, le-au cucerit pământurile și astfel poporul Israel s-a micșorat teritorial. 

      Atât de scandalos este ceea ce s-a făcut în ultimii ani, atât de grozav și bizar este ceea ce s-a făcut în ultimii ani, astfel încât Dumnezeu va permite, fără ca noi să fim profeți, dar intuim – de aceea Israel este numit un popor tip – Dumnezeu ne va permite să ne micșorăm teritorial, să ne diminuăm. 

      Vreti să-mi spuneti, ca eu mi-aș dori asta? Nu!

      De fapt, când mă gândesc la acele insule ale noastre, insulele  marginale, la est, am un soi de vertij.

       Și vă voi spune de ce. 

      Când mă gândesc la asta.. 

      Dacă cumva pierdem un Chios, un Mitilene, sau un Samos, sau Dodecanese….

      În primul rând, suntem patrioți, ne iubim țara. 

      Ne iubim compatrioții…

      Cum ne-ar veni să cadă patria sub jug, și mai ales sub jugul  turcilor? 

      Desigur, ce sufera aceste popoare, în primul rând, ceea ce noi ca greci și recent în Cipru de la turci? 

      Sunt oameni minunați! 

      Desigur, orice ocupație străină este grea, cu atât mai mult atunci când avem cuceritori precum turcii, al căror gust pagan îl avem de mult timp. 

      Deci, vă puteți imagina asta, dragii mei, ocupând aceste insule, care de fapt le vor dezrădăcina, grecii vor pleca de acolo, se vor stabili turci acolo,  pentru a umple insulele, și apoi să spunem, insulele turcesti, sută la sută.

      Deci, în primul rând, pentru că suntem greci și așa gândim și așa ar trebui să gândim, dar eu mai ales pentru că țara mea este acolo. Strămoșii tatălui meu și ai mamei mele provin din Mitilene, motiv pentru care sunt numit Mytilineos. Dar mama mea vine și ea din Samos și, prin urmare, atât Mitilene cât și Samos sunt pamanturile mele, încă un motiv. 

      Dar nu consider acest al doilea motiv atât de important pe cât îl consider pe primul, că există greci, creștini ortodocși care vor fi abuzați incomensurabil și vom deveni mai imputinati.

      Dar dragii mei vom deveni mai imputinati… 

      Spun asta și îmi pare rău, dar… din moment ce păcătuim atât de flagrant înaintea lui Dumnezeu,  toată rușinea și orice formă de reverență sunt epurate, ei bine, atunci, o astfel de pedeapsă ne așteaptă pe noi!

      Fragment din a 32-a predică din cartea Vechiul Testament „Deuteronomul”.

      Στην εποχή μας προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όρια του δόγματος. – YouTube

      Στην εποχή μας προσπαθούμε να περάσουμε τα όρια του δόγματος. (βίντεο) | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

      Apreciază

    • Felix said, on mai 2, 2024 at 11:44 am

      Sfantul Teofan Zăvorâtul:

      Lucru fara primejdie e oare sa teologhisesti nemteste?

      Nu: vezi ca ai sa cazi sub anatema pusa de Sinoade asupra celor ce teologhisesc de capul lor. Canonul 19 al sinodului VI Ecumenic spune ca Dumnezeiasca Revelatie trebuie expli­cata nu alfel decat au facut-o Dascalii Bisericii si ca trebuie sa ne multumim cu ei mai bine decat sa alcatuim comentarii din mintea noastra – si asta din teama abaterii de la adevar. Prin urmare, daca cineva baga in domeniul adevarului dum­nezeiesc filosofarea sa personala, este supus anatemei rosti­te asupra celor ce nu pazesc hotararile sinodale indeobste.

      https://pildecrestine.ro/mintea-ortodoxa-si-mintea-nemteasca-iata-pericolul-ce-ne-paste-astazi-in-lumea-noastra/

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.