SACCSIV – blog ortodox

Categoria “E GATA!”: Antihristul va repurta o strălucită victorie / Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE): statele Uniunii Europene TREBUIE să includă AMPRENTE digitale în CĂRȚILE DE IDENTITATE / Germania a început deja! / România, cel târziu până 2031

E gata, fratii mei dragi! A inceput! Orizontul de timp nu mai este la decenii distanta, ci e deja palpabil.

Nu se mai elibereaza buletine de tip vechi valabile dincolo de 2031:

https://saccsiv.wordpress.com/2024/03/25/are-cineva-buletin-valabil-dincolo-de-2031/

Pentru ca au stabilit deja de ani de zile cum ca:

03.08.2031 este TERMENUL LIMITA pentru VALABILITATEA vechilor buletine. Toate cărțile de identitate electronice vor include obligatoriu amprentele titularului

Unii mai sperau ca exista o speranta. S-a dus si aceea. Iata ce putem citi in articolul Amprente digitale în cartea de identitate. CJUE a decis legalitatea acestei practici din Germania de pe Capital:

Amprente digitale în cartea de identitate! Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a luat o decizie extrem de importantă. Iată ce modificări vor avea loc, ca urmare a acesteia! Cum se vor schimba buletinele?

Amprente digitale în cartea de identitate. CJUE a decis legalitatea acestei practici din Germania

Încă din anul 2021, amprentele digitale sunt integrate în cipul cărților de identitate din Germania.

În România, măsura va fi implementată prin introducerea buletinului electronic până în august 2031. Acesta va conține amprentă facială şi două amprente digitale.

Această măsură a generat numeroase critici în Germania. Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a emis o decizie: prezența amprentelor digitale pe cărțile de identitate este legală, însă regulamentul trebuie ajustat.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg a concluzionat că viața privată și datele personale sunt încă bine protejate. Ei au argumentat că o fotografie este mai puțin fiabilă în ceea ce privește prevenirea falsificărilor decât amprentele digitale. Mai mult, judecătorii au subliniat că amprentele din cărțile de identitate au fost utile în lupta împotriva criminalității și terorismului, având un impact pozitiv în combaterea acestor amenințări.

Totul a început cu un caz specific. Este vorba de cel al unui bărbat a contestat într-un tribunal din Wiesbaden refuzul de a i se elibera o nouă carte de identitate fără amprente. Tribunalul a trimis cazul către CJUE pentru clarificări cu privire la legalitatea stocării a două amprente.

Se cerea lămurirea unei probleme precise. Încalcă această practică dreptul fundamental la protecția datelor cu caracter personal? Judecătorii au respins acum această ipoteză.

CJUE a cerut noi reglementări în această direcție

Cu toate că drepturile fundamentale referitoare la viața privată și protecția datelor personale sunt limitate, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a concluzionat că introducerea amprentelor digitale în cărțile de identitate face mai dificilă falsificarea documentelor și furtul de identitate. De asemenea, acest lucru facilitează cetățenilor UE exercitarea mai ușoară a dreptului lor la liberă circulație în interiorul Uniunii Europene.

De peste doi ani, în Germania, toți cetățenii sunt obligați să furnizeze amprentele digitale atunci când solicită un nou act de identitate. Practica este în conformitate cu cerințele Uniunii Europene. Potrivit Ministerului Federal de Interne, amprentele sunt înregistrate exclusiv pe documentul de identitate în sine, fără a fi stocate într-o bază de date centralizată.

Cu toate acestea, instanțele au constatat că baza legală a regulamentului este incorectă, ceea ce a dus la o aplicare eronată a procedurii legislative corecte. Conform deciziei, este necesar un consens între statele membre ale Uniunii Europene. Drept urmare, instanța a declarat regulamentul invalid.

Totuși, având în vedere posibilul impact negativ semnificativ asupra unui număr mare de cetățeni ai Uniunii și a siguranței acestora, conform deciziei instanței, regulamentul va rămâne în vigoare până la adoptarea unui nou regulament. Judecătorii au stabilit o dată limită pentru asta: 31 decembrie 2026.

 

Comentariu saccsiv:

Tehnic, “CJUE a evaluat mai multe aspecte juridice importante. În primul rând, a fost analizată baza juridică a Regulamentului UE 2019/1157, care impunea integrarea amprentelor digitale. CJUE a constatat că acest regulament a fost adoptat pe o bază juridică incorectă, deoarece ar fi trebuit să fie bazat pe Articolul 77, paragraful 3 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene (TFUE), care se referă specific la documentele de identificare, și nu pe Articolul 21, paragraful 2, care are o aplicabilitate mai generală. Prin urmare, Regulamentul UE 2019/1157 a fost declarat invalid.

Cu toate acestea, pentru a evita consecințele negative grave și pentru a proteja siguranța juridică, CJUE a decis să mențină efectele regulamentului până când va intra în vigoare un nou regulament, care trebuie să fie adoptat pe baza articolului corect și într-un termen rezonabil de maximum doi ani după 1 ianuarie a anului următor datei pronunțării acestei hotărâri.”

Adica, berbecii care au hotarat initial treaba cu amprentele, au gresit referirea la niste articole. CJUE a observat greseala, dar au zis ca se merge in continuare cu ea pana in 2026, dupa care o vor remedia.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.avocatnet.ro/articol_66616/CJUE-Inserarea-obligatorie-in-c%C4%83r%C8%9Bile-de-identitate-a-dou%C4%83-amprente-digitale-este-compatibil%C4%83-cu-drepturile-fundamentale-la-respectarea-vie%C8%9Bii-private-%C8%99i-la-protec%C8%9Bia-datelor-cu-caracter-personal.html

Altfel spus, acel cetatean german nu scapa de buletin biometric si nici altcineva din UE.

Deci, a inceput! Si nu e bine:

Comentariul zilei: Temeiul Biblic al neacceptarii prelevarii elementelor de identificare biometrica pentru documentele de identitate cu cip

De ce tac Ierarhii si majoritatea preotilor romani? Evident, de tradatori ce sunt. Dar cati teologi romani mai vorbesc? Altii vorbesc:

MODEL GRECIA: 24 de asociații ortodoxe din Grecia protestează față de noile carți de identitate digitală. Actuala poziție vine după 40 de ani de dezaprobare populară constantă și de respingere a unor eforturi guvernamentale similare

Si cati romani simpli se mai opun? Altii se opun:

BRAVO GRECILOR! Mulți greci au format cozi lungi la secțiile de poliție din întreaga țară pentru a-și reînnoi cărțile de identitate vechi, care vor fi valabile timp de 10 ani, înainte ca noua carte de identitate electronică să intre în circulație. Se pregatesc proteste in marile orase ale tarii

Din pacate insa, socotind si tragand linie, constatam ca majoritatea oamenilor de pe acest Pamant dorm pe ei, inclusiv in Grecia (chiar daca intr-un procent mai mic decat in Romania) asa ca Antihristul va repurta o stralucita victorie. Sigur, nu se va bucura multa vreme de biruinta sa, caci va avea loc si:

Parusia

Dar perioda domniei sale va fi suficient de lunga incat sa se piarda multi.

Ce e de facut? Ce mai asteptam? Ce mai visam? Il mai lasam multa vreme pe diavol sa ne sufle la ureche?

Poate ultima ispita a diavolului: da, vine sfarsitul lumii, dar nu prea curand

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 8, 2024 at 4:50 pm

    👇😳⛾

    RBB TV: „Mâncați doar un ou pe săptămână ca să salvăm planeta!”

    https://m.ziuanews.ro/stiri/rbb-tv-m-nca-i-doar-un-ou-pe-s-pt-m-n-ca-s-salv-m-planeta-1581973

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 8, 2024 at 5:59 pm

      Sfântului Cosma Etolianul:

      „Candva se va  găsi aur aruncat  pe drumuri, nimeni nu se va apleca să-l ia; Bogații vor  sărăcii…”

      👇

      Pretul aurului a început să crească de la începutul lunii martie. 

      Creșterea meteorică a cotatiei aurului la un maxim istoric poate părea ușor de explicat de la distanță, având în vedere climatul geopolitic provocator și perspectivele întunecate pentru economia globală.

       Metalul prețios este cunoscut ca fiind un „refugiu sigur”…

       Nu este deloc clar: de ce cotatia aurului crește brusc chiar acum?

      #@

      (Mare scofala: se presimte apropierea WWIII si instinctul de conservare  din oameni isi spune cuvantul!

      Oamenii spera ca se vor salva prin aur….

      Sau mai bine zis li se induce aceasta idee pentru ca ei sa-si investeasca aproape toate economiile in depozite de aur….)

      Μυστήριο με το ξαφνικό ράλι στον χρυσό – Περίεργες κινήσεις σε ένα αδιαφανές επενδυτικό σύμπαν

      https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/731327/mystirio-me-to-ksafniko-rali-ston-xryso-perierges-kiniseis-se-ena-adiafanes-ependytiko-sympan

      Apreciază

    • Lica said, on aprilie 9, 2024 at 5:09 pm

      „Așa spune Cartea secretă a porumbeilor, Cartea adâncuril

      Saccsiv, ce mama lu’ proces verbal, chiar suntem cretini?

      Chiar tolerezi toate mizeriile astea?

      ..cartea secreta a porumbeilor auzi la el LOOOOOOOOL !

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2024 at 6:38 pm

        Lica

        Nu am timp sa citesc toate comentariile.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2024 at 6:40 pm

        Iar tu nu ajuti prea mult. La ce te referi?

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 9, 2024 at 6:56 pm

        Acum vad ca te referi la cele scrise in articolul de pe Ziua.
        Il voi citi.

        Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 8, 2024 at 7:02 pm

    Sfantul Paisie Aghioritul spunea ca Mantuitorul Hristos, dincolo de sirul nesfarsit al minunilor pe care le-a savarsit, a lasat inadins anumite lucruri nelimpezite pana la capat in Evanghelie, spre a-i da in acest mod omului posibilitatea de a-si dovedi buna credinta prin dispozitia de receptivitate, astfel incat credinta fiecaruia sa nu izvorasca din constrangere (spre exemplu, din multimea unor dovezi zdrobitoare), ci sa fie  rodul deplinei sale libertati si bunei intentii. Nimic ce nu se face din deplina libertate nu are valoare vesnica!

    In acest fel, credinta care e un dar de la Dumnezeu devine si o lucrare personala a fiecarui om, vrednica de rasplata din partea lui Dumnezeu. 

    Insa hotaratoare in  privinta refuzului sau asumarii credintei in Hristos Dumnezeul-Om raman intentia sincera si calitatea receptivitatii fiecarei persoane.

    Sfantul Iustin Popovici conchide:

    Viata crestinilor este viata dimpreuna cu Treimea Dumnezeiasca: unirea, impartasirea cu Ea, cu puterile si lucrarile Ei sfintitoare prin harul Sfintelor Taine si implinirea poruncilor lui Hristos. Nu putinta unei observari exterioare din afara a harului, ci viata inlauntrul Treimii prin participarea la Liturghie.

     Aceasta este intr-adevar comuniunea, co-unirea (impreuna-unirea) omului cu Dumnezeu, co-intruparea cu Dumnezeu

    Nu exista Dumnezeu in afara Dumnezeirii Treimice. 

    Cel ce nu-L marturiseste pe Hristos ca Dumnezeul-Om, acela este pagan si ateu. 

    Cel ce se leapada Fiul, se leapada in acelasi timp si de Tatal, fiindca Tatal prin aceasta este Tata, prin faptul ca are Fiu. Relatia fata de Hristos stabileste relatia omului fata de Dumnezeu.

     Fiindca nu exista Dumnezeu fara Hristos si fara Dumnezeu, Tatal Sau, si fara Duhul Sfant, nici in ceruri, nici pe pamant. 

    Apreciază

  3. Felix said, on aprilie 8, 2024 at 7:50 pm

    Naivitate, trădare sau unirea ortodocsilor cu papistașii? 

    Parintele George Metallinos † (video)

    Ei (ecumenistii) vor proclama că există egalitate și unire (inter-comunio)!

     Acest unionism a fost legiferat in documente oficiale la Balamand (Liban), prin participarea a nouă (9) Biserici locale – la Balamand în 1993 -, începând cu Patriarhia Ecumenică și terminand cu delegatia papală, s-a proclamat (ratificat)  de comun acord recunoașterea reciprocă a Tainelor și, prin urmare, impartasirea  in comun (inter-comuniunea) valida intre ortodocși  și romano-catolici.

    * Observați acum, ei (papistașii) când vin să se împărtășească in comun (Potirul comun) in baza deciziei Conciliului Vatican II, ne convertesc imediat  facandu-ne papistași, și ei nicicum nu devin ortodocși. Deci a existat diplomație… (nicidecum marturisire de credinta ortodoxa n.n.)

    *Și știti ce au mai făcut? Textele părintelui Ioan (ecumenistul Romanidis n.n.) și ale mele, în aceste dialoguri, în timp ce petreceam luni întregi făcând dialog, nu au fost niciodată luate in considerare… 

    *Mascarada, mascarada constant… Ei bine, unde dar vom ajunge?! 

    Sau tot ceea ce am dialogat cu ei (cu papistasii) sunt de fapt minciuni… sau nu sunt adevărate și va trebui sa murim pentru marturisirea Adevarului! 

    Iertați-mă, Dumnezeu sa fie cu noi… 

    Sfintia sa Parinte George Metallinos

    Αφέλεια ή Προδοσία η ένωση με τους Παπικούς; ~ π. Γεώργιος Μεταλληνός † (βίντεο) | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 8, 2024 at 8:49 pm

      Felix

      Pentru cei ce nu stiu:
      DOCUMENTUL (ACORDUL) DE LA BALAMAND – 1993

      DOCUMENTUL (ACORDUL) DE LA BALAMAND – 1993

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 8, 2024 at 8:51 pm

        Da, e la fel grav ca achiesarea la „sinodul” din Creta 2016!

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 9, 2024 at 5:28 pm

        Patriarhul Bulgariei s-a opus deciziilor Sinodului din Creta.

        V. Haralambie, teolog

        Înaltpreasfințitul Patriarh Neofit al Bulgariei s-a opus cu îndrăzneală ortodoxă deciziile Sinodului din Creta.
        Aceasta este o pagină glorioasă în istoria Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Indiferent cât de discreditată va fi fost această poziție a Patriarhului Neofit al Bulgariei, în conștiința noastră ortodoxa universala Patriarhul Neofit va ramane un reper de marturisire ortodoxa caci, împreună cu Patriarhul Georgiei,
        s-au opus deciziilor Sinodului din Creta, care au fost in esenta denaturări (erezii) ecleziologice.

        Raportul peiorativ prin care se presupunea că ar fi fost instigat de patriarhul rus a fost cu totul neadevărat.
        A fost o „motivare” tristă și respingătoare.
        Caracterizările acestea peiorative au demonstrat, de asemenea, lipsa argumentelor teologice.
        Fără nici un argument teologic, Patriarhul Bulgariei a fost discreditat.
        Marturisirea de credinta ortodoxa a Patriarhiei Bulgare sub obladuirea Patriarhului Neofit va rămâne în istoria Bisericii.
        Dimpotrivă, caracterizările peiorative de discreditare fara acoperire teologica vor ramane o pagină neagră în istoria Bisericii.

        Pozitia Patriarhiei Bulgare, în timpul conducerii Patriarhului Neofit, care a fost postat pe site-ul oficial al Patriarhiei Bulgare http://www.bg-patriarshia.bg, datat 29 noiembrie 2016,
        http://www.bg-patriarshia.bg/
        se referea la textul Sinodului din Creta intitulat „Relația Bisericii Ortodoxe cu confesiunile creștine”.

        Simpla referire critică la așa-numitele „presupoziții ecleziologice” ale „Declarației de la Toronto”, care sunt în mod covârșitor distorsiuni (erezii) ecleziologice, este suficientă ca argumentare.
        În aceasta marturisire de credinta a Patriarhiei Bulgare, s-a subliniat că „Capul Bisericii este Însuși Domnul nostru Iisus Hristos, Care este „Calea, Adevărul și Viața”, o referință care ne-a amintit de mărturisirea mângâietoare din scrisoarea Sfântului Paisie Aghioritul către Starețul Haralambie Vasilopoulos, pentru publicare în „presa ortodoxă”, cu privire la acțiunile ecumeniste și „pro-unificatoare” ale Patriarhului ecumenic de atunci Athenagora, in care a subliniat că „Biserica este Biserica lui Hristos Dumnezeul-Om si El este Capul Trupului Bisericii”.

        În aceasta marturisire a Patriarhiei Bulgare, s-a făcut referire și la prezența „observatorilor” non-ortodocși la Sinodul din 2016, cu precizie dogmatica ortodoxă după cum urmează:
        „… persoane si delegatii religioase non-ortodoxe (romano-catolice, anglicane etc.)”.
        Simplul fapt că Patriarhul Neofit a numit cu exactitate comunitățile eretice drept „grupari religioase” eterodoxe cu precizie ortodoxă arată clar cine crede și mărturisește cu adevărat că Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică este Biserica Ortodoxă. Observația Patriarhiei Bulgare că „nu există si nu recunoaste alte Biserici” este suficientă pentru a se înțelege acrivia (in materie de dogme nu pot exista concesii).

        În aceasta marturisire a Patriarhului Neofit, nu rămâne loc de nicio ambiguitate teologică.
        Dimpotrivă, cei care au ales să susțină ceea ce nu ar fi trebuit să susțină (sa semneze) și care, în locul argumentelor teologice, au ales caracterizări peiorative și abuzive, Patriarhia Bulgară nu a lăsat nicio problemă fără răspuns dogmatic sub obladuirea Patriarhului Neofit.
        De asemenea, a fost menționată „Teoria ramurilor”. Patriarhul Neofit s-a referit, de asemenea, la așa-numita „teologie baptismală”. De asemenea, s-a referit, la așa-numita „egalitate (echivalare, redefinire) a dogmelor”.

        Acrivia adjectivului „grupari religioase” indica aberații (erezii) ecleziologice.
        Ceea ce s-a subliniat înainte de aceasta marturisire pe site-ul oficial al Patriarhiei Bulgare, că „în afară de Sfânta Biserică Ortodoxă nu există alte Biserici, ci doar secte și schisme (erezii), iar a le numi „Biserici” constituie o eroare teologică, dogmatică și canonică”, și-a găsit extinderea expresivă ortodoxă în aceasta marturisire a Patriarhiei Bulgare.

        Declarația se referea la așa-numita „teorie a ramurilor” și la faptele ecumenice conexe, după cum urmează:
        „Biserica Ortodoxă nu poate accepta diferitele concepte și doctrine prin care eterodocșii au justificat această „unitate”, cum ar fi teoriile despre existența unei aparente „unități” a tuturor confesiunilor creștine, cum ar fi învățăturile despre „biserica invizibilă”. «Teoria ramurilor», «teologia baptismală» sau «echivalarea dogmelor»”.

        Ecumenistii sunt și vor fi deranjați de poziția Patriarhului Neofit cu privire la problema așa-numitului CMB.
        După cum se știe, Patriarhia Bulgară s-a retras din acest mozaic sincretist.
        Ei doresc cu ardoare o schimbare de atitudine din partea Patriarhiei Bulgare.
        O declarație similară a fost făcută la 21 aprilie 2016 de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, care a menționat următoarele:
        „Mulțumim lui Dumnezeu că Biserica Ortodoxă Bulgară a părăsit Consiliul Mondial al Bisericilor, pentru care și-a exprimat dezaprobarea față de funcționarea sa, pentru motivul că nu poate fi membra al unei organizații în care este privita „ca una dintre cele multe, sau ca o ramură a Bisericii celei Una, care caută și se străduiește să o realizeze Consiliul Mondial al Bisericilor”.

        Cei care l-au discreditat pe Patriarhul Bulgariei și Patriarhia Bulgară în general au vorbit cu insolență, atribuind așa-numitul etnofiletism argumentelor teologice pe care le-au opus, pentru ceea ce nu ar fi trebuit să se amestece în deciziile Sinodului din Creta.
        Însa, in conștiința noastră soborniceasca, Patriarhul Neofit va ramane marturisitorul care, împreună cu Patriarhul Georgiei, s-a opus deciziilor Sinodului din Creta, care constituie denaturări (erezii) ecleziologice.

        Ο μ. Πατριάρχης Βουλγαρίας, ο ανασκευάσας αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

        Ο μ. Πατριάρχης Βουλγαρίας, ο ανασκευάσας αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

        Apreciază

  4. Felix said, on aprilie 8, 2024 at 8:02 pm

    „pământul nu mai poate suporta atât de multe „oglinzi”(fotovoltaice) care reflecta apostazia universală a omenirii de la Dumnezeul-Om Hristos și blasfemia  la adresa creației Sale.”

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/04/blog-post_95.html?m=1

    Apreciază

  5. Felix said, on aprilie 8, 2024 at 8:26 pm

    „Tehnologiile au creat non-natură. Tehnologiile modelează și modulează conviețuirea și comunicarea, nu mai relaționăm direct, pe viu, ci (inter)mediat, ele transformă simultan și psihismul, acest organism care se adaptează la orice mediu.

    Tehnologiile au ajuns să ”facă” omul, să îl reconstruiască, reinventeze, să îi dicteze.

    Nu ne putem plânge simultan de alienare și însingurare, de dispariția consensualităților, cutumelor și valorilor colective și de presiunea externă a unui ”creier colectiv”, a unei autorități care dictează modele de coexistență. Acest creier se formează de la sine, Babelul se autogenerează și haosul social, care e în esență neîntâlnire, produce dictatură prin simplul fapt că oamenii nu se mai cunosc, nici între ei și uneori nici pe ei înșiși, ci se inventează și proiectează și evaluează, se etichetează, se ”definesc”, se concep, nu mai ies din câmpul viziunilor…”

    https://www.catchy.ro/exilul/181955

    Apreciază

  6. mircea.v said, on aprilie 9, 2024 at 9:14 am

    Schengen aerian pt noi = fara alternativa la actele biometrice. Chiar daca astia ziceau altfel.

    Intai s-a spus ca dupa 2031 se va putea calatori in UE doar cu buletin biometric, iar cei cu buletin normal nu vor putea calatori. Noi am zis, nici-o pr, stam acasa. Era control la frontiera si era clar ca daca aveai buletin normal, nu te lasa sa treci.

    Am intrat in Schengen aerian, nu mai este control, rezulta ca dispare alternativa buletin normal. Ca altfel nu se poate dpdv al calatoriilor in ue. Nu mai conteaza ca tu nu vrei sa pleci din tara. Toata lumea doar biometric.

    Ca la RCA. Nu conteaza ca 60-70% din popor nu iese cu masina din tara, trebuie sa faci rca care sa acopere daune in UE. Vreau sa imi fac asigurare pt ue doar cand ies din tara. Nu se poate. De ce? Asa vrem noi.

    Esti liber sa pleci pe luna, da pt ca e periculos, toata lumea trebuie sa faca asigurare de 100mii euro. Da eu nu vreau sa merg pe luna. Nu conteaza.

    Apreciat de 1 persoană

    • Peter Minea said, on aprilie 9, 2024 at 9:25 pm

      Pentru moment, încă se mai fac controale asupra românilor, din ce am văzut. Eugen Tomac și un alt europarlamentar s-au plâns de acest lucru pe aeroporturile din Viena și Paris. Discriminările acestea încă ne mai țin sub control!

      Apreciază

  7. geo said, on aprilie 9, 2024 at 10:32 am

    https://www.g4media.ro/important-cotidian-elvetian-romania-printre-primele-tari-care-s-ar-implica-daca-razboiul-din-ucraina-s-ar-extinde.html

    https://www.g4media.ro/franta-nu-mai-are-interes-sa-discute-cu-responsabilii-rusi-afirma-ministrul-de-externe-de-la-paris.html

    https://g4food.ro/carnea-de-piton-propusa-ca-alternativa-la-pui-sau-porc-pentru-a-salva-planeta-supa-si-tocana-de-sarpe-deja-populare-in-anumite-zone-ale-lumii/#new_tab

    https://www.g4media.ro/daca-ucraina-pierde-pierdem-cu-totii-avertizeaza-marea-britanie-si-franta.html

    https://www.g4media.ro/exercitiu-de-mobilizare-in-judetele-braila-si-galati-rezervistii-au-fost-chemati-la-unitatile-militare-e-planificata-o-secventa-de-antrenament-in-poligonul-de-tragere-smardan.html#comments

    https://www.g4media.ro/razboiul-din-ucraina-impulsioneaza-reintroducerea-serviciului-militar-obligatoriu-in-tarile-nordice-si-baltice-norvegia-si-danemarca-au-anuntat-masuri-pentru-a-recruta-mai-multi-militari.html#comments

    https://www.g4media.ro/washingtonul-nu-va-accepta-din-nou-avalansa-de-produse-chinezesti-vandute-in-pierdere-pe-pietele-mondiale-yellen.html#comments

    https://www.g4media.ro/pactul-european-privind-migratia-si-azilul-a-intrat-in-linie-dreapta.html#comments

    https://www.g4media.ro/marcel-ciolacu-de-ziua-nato-vom-continua-sa-contribuim-la-fel-de-hotarat-si-sa-ne-implicam-activ-in-asigurarea-securitatii-romaniei-si-in-spatiul-euroatlantic.html#comments

    https://www.g4media.ro/iohannis-de-ziua-nato-articolul-5-al-tratatului-de-la-washington-este-astazi-mai-relevant-ca-oricand-romania-un-veritabil-pilon-de-securitate-si-stabilitate-in-regiunea-marii-negre-si-pe-flancul.html#comments

    https://www.g4media.ro/jens-stoltenberg-declara-ca-o-alianta-a-puterilor-autoritare-actioneaza-impotriva-democratiilor.html#comments

    Apreciază

  8. Felix said, on aprilie 9, 2024 at 12:53 pm

    We are just one step away from an apocalyptic war in the Middle East – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2024-04-08-one-step-away-apocalyptic-war-in-middle-east.html

    Apreciază

  9. Lica said, on aprilie 9, 2024 at 5:12 pm

    Mai sunt oare inca imbecili care sa nu constientizeze existentza unei COMENZI MONDIALE create din familiile Rockefeller, Rothschild, Warburg, Dupont, etc. ?

    Totul pentru CONTROLUL ABSOLUT.

    „Fiecare aspect al vietii fiecarui cetatean va fi atent monitorizat 24h/24h, 7/7, 365/365.”

    Apreciază

  10. Felix said, on aprilie 9, 2024 at 6:44 pm

    Parintele Athanasie Mytilineos

    În vremea noastra se încearcă epurarea hotarelor (horos-ul) dogmelor
    (video)

    Sfantul Ioan Damaschin conchide:
    „noi nu depasim hotarele vesnice, stabilite de Parintii nostrii, ci pazim Traditia asa cum am primit-o. Deoarece daca incepem sa stricam randuiala Bisericii, chiar si in cele mai marunte lucruri, ea, treptat se va darama intreaga”
    (Despre sfintele icoane, Omiliile II, 12; III, 41))

    Știați că în timpul nostru se încearcă depășirea hotarelor dogmelor?
    Știți câți teologi vor să se prezinte ca fiind originali, sociologi, filosofi, ca să-și facă cariera fulminanta?
    Fiecare, dacă vrea să-și facă cariera, să facă daca vrea, dar să-i lase pe teologi adevarati să facă teologie în adevar!
    De ce?
    Pentru a nu transcende granițele dogmatice ale Bisericii, hotarele dogmelor!
    Câte lucruri sucite nu ni se prezintă!
    În Occident, nu mai vorbim despre asta.
    În Vest limitele dogmelor au fost depășite, dar nici măcar nu pot ști sau vorbi despre hotare dogmatice, acestea există doar în Radarit, fiți atenți la treaba asta.
    Veți vedea o teologie anglicană trasa de păr.
    Atenție, teologi anglicani, cu care dialogam acum…
    Trasa de păr! De ce? Au depășit limitele dogmelor!

    Dragii mei prieteni, cu toții ne putem masura indrazneala în a ne asigura că nu mergem prea departe.
    Chiar și atunci când vedem că unii oameni merg dincolo de hotarele dogmatice, ca popor, să protestam și să spunem:
    „Nu mergeti mai departe, domnilor!
    Jos mâinile de pe limitele (hotarele) pe care Părinții noștri le-au stabilit.”
    Cam atât despre dogme.
    Dar este încă într-un alt domeniu, nu numai în dogmatica, ci și în moralitate.
    Ethosul creștin este ethosul binecunoscut, respectarea poruncilor lui Hristos așa cum le citim în Biblie.
    Astăzi am mers prea departe.
    Au survenit schimbari.
    Avem inovatii.
    Cu alte cuvinte, acum am depășit limitele.
    Ce va spune, vă rog, opinia: „dezincriminați adulterul”?
    Înseamnă că trebuiesa lăsam deoparte porunca de a nu comite pacatul curviei, adulterul și de lăuda fapta ca nefiind grava, și de a ne putea concubina in mod arbitrar!
    Nu lasam deoparte granițele moralității?
    Când devine lege să nu sanctionam avortul, adică crima, ce lasa deoparte aici?
    Nu lasam deoparte porunca: „să nu ucizi?”
    Și așa mai departe.

    Deci, lăsând acest ethos deoparte, am ajuns la ceva epuizant, ceva uimitor, insuportabil.
    Desigur, generația tânără nu vede acest lucru ca fiind insuportabil, chiar il aplauda!
    Cu toate acestea, cei care au trăit în aceste limite ale moralității privesc cu mare tristețe acest fenomen, încălcarea acestor limite…
    Astăzi, câți oameni vin la mine, unii mi-au spus…
    Dragii mei, sunt îngrozit de ceea ce am auzit, sunt speriat, mă înțelegeți?
    Mi-e frică!
    Și va spun, Doamne, încotro ne îndreptăm?
    In ce stare ne aflam?
    În orice caz, grecii moderni încearcă acum să încalce orice rușine și orice limită morală.
    Nu mai există rușine, nu mai există limite. Este „minunat”.
    Și totuși, porunca lui Dumnezeu este clară:
    „Să nu schimbi hotarele pe care
    le-au stabilit părinții tăi”
    (Deuteronomul 19:14)
    (Pildele lui Solomon 22:28)

    Dar tocmai pentru că am mutat aceste hotare avem și vom avea consecințe teribile!

    Știți ce s-a întâmplat cu evreii când au trecut aceste granițe?
    Dumnezeu i-a imputinat!
    Cum i-a imputinat?
    Dumnezeu i-a lăsat in mainile vrăjmașilor lor – El nu a mai protejat poporul – dusmanii au intrat în țara Canaanului, țara făgăduită, le-au cucerit pământurile și astfel poporul Israel s-a micșorat teritorial.
    Atât de scandalos este ceea ce s-a făcut în ultimii ani, atât de grozav și bizar este ceea ce s-a făcut în ultimii ani, astfel încât Dumnezeu va permite, fără ca noi să fim profeți, dar intuim – de aceea Israel este numit un popor tip – Dumnezeu ne va permite să ne micșorăm teritorial, să ne diminuăm.
    Vreti să-mi spuneti, ca eu mi-aș dori asta?
    Nu!
    De fapt, când mă gândesc la acele insule ale noastre, insulele marginale, la est, am un soi de vertij.
    Și vă voi spune de ce.
    Când mă gândesc la asta..
    Dacă cumva pierdem un Chios, un Mitilene, sau un Samos, sau Dodecanese….

    În primul rând, suntem patrioți, ne iubim țara.
    Ne iubim compatrioții…
    Cum ne-ar veni să cadă patria sub jug, și mai ales sub jugul turcilor?
    Desigur, ce sufera aceste popoare, în primul rând, ceea ce noi ca greci și recent în Cipru de la turci?
    Sunt oameni minunați!
    Desigur, orice ocupație străină este grea, cu atât mai mult atunci când avem cuceritori precum turcii, al căror gust pagan îl avem de mult timp.
    Deci, vă puteți imagina asta, dragii mei, ocupând aceste insule, care de fapt le vor dezrădăcina, grecii vor pleca de acolo, se vor stabili turci acolo, pentru a umple insulele, și apoi să spunem, insulele turcesti, sută la sută.

    Deci, în primul rând, pentru că suntem greci și așa gândim și așa ar trebui să gândim, dar eu mai ales pentru că țara mea este acolo. Strămoșii tatălui meu și ai mamei mele provin din Mitilene, motiv pentru care sunt numit Mytilineos. Dar mama mea vine și ea din Samos și, prin urmare, atât Mitilene cât și Samos sunt pamanturile mele, încă un motiv.
    Dar nu consider acest al doilea motiv atât de important pe cât îl consider pe primul, că există greci, creștini ortodocși care vor fi abuzați incomensurabil și vom deveni mai imputinati.

    Dar dragii mei vom deveni mai imputinati…
    Spun asta și îmi pare rău, dar… din moment ce păcătuim atât de flagrant înaintea lui Dumnezeu, toată rușinea și orice formă de reverență sunt epurate, ei bine, atunci, o astfel de pedeapsă ne așteaptă pe noi!

    Fragment din a 32-a predică din cartea Vechiul Testament „Deuteronomul”.

    Στην εποχή μας προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όρια του δόγματος. – YouTube

    Στην εποχή μας προσπαθούμε να περάσουμε τα όρια του δόγματος. (βίντεο) | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

    Στην εποχή μας προσπαθούμε να περάσουμε τα όρια του δόγματος. (βίντεο)

    Apreciază

  11. Felix said, on aprilie 9, 2024 at 7:54 pm

    Ελληνορωμαϊκά!: ” αυτόν τον πόλεμο δεν θα το βλέπουμε από τις οθόνες αλλά στην σειρά των συσσιτίων ” μας είπε Ασκητής

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/04/blog-post_58.html?m=1 din fluxul de informații al CNN: 

    Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că „nicio forță din lume” nu va împiedica trupele israeliene să intre în Rafah, unde se adăpostesc aproximativ 1,5 milioane de palestinieni, pentru a elimina unitățile Hamas despre care se spune că se află acolo. Netanyahu a declarat anterior că ora pentru un atac la sol a fost stabilită – dar nu a dezvăluit data.

    Pe de altă parte… 

    „Atacul de represalii al Iranului asupra Israelului în urma unui atac mortal asupra consulatului său din Damasc va fi probabil efectuat de puteri proxy regionale”, au declarat pentru CNN persoane familiare cu serviciile de informații americane.

    Sursa

     https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-war-gaza-news-04-09-24/index.html

    Apreciază

  12. Felix said, on aprilie 9, 2024 at 8:49 pm

    Arhimandritul Sava aghioritul

    Este important să știm că starea de liniște, rugăciunea minții, nu se adresează mijloc de nevointa si trezvie numai monahilor, ci și tuturor creștinilor, și aceasta ne-a învățat Sfântul Grigorie Palama.
    În timp ce vorbea odată cu un parinte duhovnicesc, simplu, imbunatatit, dar opus poziției Sfântului Grigorie Palama, cum că toată lumea ar trebui să se roage cu rugaciunea mintii, acest gheronda, din simplitate a spus că oamenii din lume nu pot face rugaciunea mintii pentru că au multă muncă de facut și copii, griji etc.
    Dar când s-a întors la chilia sa, un înger al Domnului i-a spus:
    „Nu ai dreptate, Grigorie Palama are dreptate „, iar el a facut pocăință pentru greseala sa. Pentru că acum primise o revelație de la Dumnezeu, conform căreia toți creștinii, copilași și adulți, trebuie să practice această rugăciune a lui Iisus:
    „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine pacatosul”.

    Și Sfântul Cosma Etolianul spunea aceasta, și toți sfinții noștri ne învață să pastram tăcerea, să ne rugăm – să ne rugăm neîncetat.
    „Îmi doresc”, spunea Sfântul Cosma Etolianul, „ca toți creștinii să aibă un metanier în mâna și să practice în mod constant rugăciunea mintii neîntrerupt”.
    Și această filocalie trebuie să se aplice Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, despre care îndrăznim să spunem că este de fapt în pericol indeosebi prin vizita actuală a unui eretic – papa eretic.
    De asemenea, vine din Occident pentru a ne contamina invatatura ortodoxa și nu trebuie să acceptăm în niciun caz pozitia lui.
    Trebuie să ne opunem și să protestăm.
    Oriunde vine papa, urmeaza mari dezastre.
    Și poate că va fi începutul unor mari dezastre și suferințe și pentru țara noastră (Grecia), dacă îi acceptăm oferta aici – așa cum de fapt l-au invitat ca șef al statului. Într-adevăr, Vaticanul este un stat, după cum știți, și are, de asemenea, o bancă și o industrie militară și multe scandaluri de imoralitate.

    Să-i cerem PreaSfintei Fecioarei Maria și Sfântului Grigorie Palama să ne susțină în viața noastră duhovnicească, în rugăciunea neîncetată a mintii.
    Să rămânem fermi, statornici și neclintiti în credința noastră ortodoxa.
    Sfântul Grigorie Palama a fost persecutat de ierarhia Bisericii din vremea lui, care se folosea și de autoritatea seculară.
    Și, din păcate, vedem același lucru întâmplându-se acum, cum mitropoliții trimit poliția să controleze mănăstirile și bisericile de mir.
    Este halucinant ce se întâmplă!
    Trăim într-o situație teribilă numită Cezarism!
    Cezarul, statul, este venerat, iar aceasta este marea erezie din vremurile de pe urma!
    Și Antihristul va veni ca lider mondial, ca Cezar (Imparat) și va cere închinare din partea tuturor.
    Și acum avem evident preludiul aparitiei sale in public, inaintemergatorii lui pregatesc terenul, pecetluirea cu semnul fiarei și calea sosirii sale care este pregatita, covorul roșu care, din păcate, este asternut și pregătit, atât de liderii religioși cât și de cei politici.

    Să fim vigilenți și veghetori, să-L chemăm pe Domnul Iisus și să știm că indiferent ce decide sinodul și toate sinoadele împreună, adică un sinod panortodox, asa numit „panortodox”, ceea ce se decide nu este valabil dacă poporul dreptcredincios nu ratifică deciziile sinodale contrare Sinoadelor Ecumenice si locale.
    Am avut din totdeauna sinoade talharesti în Biserica Ortodoxa.
    Adică sinoade care nu s-au desfasurat după insuflarea Duhului lui Dumnezeu, care au luat decizii împotriva voinței lui Dumnezeu.
    Avem de pilda un sinod care l-a depus (caterisit) și excomunicat pe Sfântul Ioan Gură de Aur.
    Atunci, ce ar fi trebuit să spună oamenii din Trupul Bisericii?!
    Desi, sinodul a spus: „așa este cum am hotarat noi”.
    După cum ne spun unii astazi, „din moment ce sinodul a spus așa, aceasta este calea pe care trebuie să o urmam; și din moment ce duhovnicul meu mi-a spus sa ascult așa, mă supun.”
    Și se ascund în spatele falsei ascultări, pentru că ascultarea adevarata este cea facuta față de Hristos și nu cea facuta față de oameni, nici chiar față de hotararile sinoadelor, dacă nu ne invata drept Cuvântul Adevărului!

    Să avem deci în minte aceste lucruri și să avem grijă să fim curățiți prin rugăciune neîncetată, prin viața duhovnicească, spovedanie, prin participarea noastră stăruitoare la Sfintele Taine, să ne păstrăm credința ortodoxa, care vedeți că se estompeaza….
    Este timpul să ne intoarcem la Hristos, să facem pocainta pentru a avea nadejde de mântuire. Amin.

    ☦️ Journal d’un ORTHODOXE ORDINAIRE : L’enseignement de l’oraison mentale pour tous de notre saint Père St Grégoire Palamas
    https://orthodoxe-ordinaire.blogspot.com/2024/04/lenseignement-de-loraison-mentale-par.html?m=1

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.