SACCSIV – blog ortodox

BRAVO GRECILOR! Mulți greci au format cozi lungi la secțiile de poliție din întreaga țară pentru a-și reînnoi cărțile de identitate vechi, care vor fi valabile timp de 10 ani, înainte ca noua carte de identitate electronică să intre în circulație. Se pregatesc proteste in marile orase ale tarii

Greek Reporter: New ID Cards in Greece Fuel Conspiracy Theories

Noile cărți de identitate electronică din Grecia alimentează teorii ale conspirației

De Tasos Kokkinidis, 21 August 2023, Greek Reporter

Opozanții consideră că banda magnetică de pe noile carduri de identitate electronică reprezintă o nouă încercare a autorităților de control prin intermediul tehnologiei. Credit: Poliția elenă

Noile cărți de identitate electronică din Grecia, care ar urma să fie emise în septembrie, au alimentat teorii ale conspirației pe rețelele de socializare, mulți oameni crezând că acestea vor conține un cip care va permite localizarea deținătorului în orice moment.

În ciuda asigurărilor guvernului că noile cărți de identitate electronică nu vor avea un sistem de geolocalizare, scepticii văd în banda magnetică de pe noile carduri o nouă încercare a autorităților de control prin intermediul tehnologiei.

Mulți greci au format cozi lungi la secțiile de poliție din întreaga țară pentru a-și reînnoi cărțile de identitate vechi, care vor fi valabile timp de 10 ani, înainte ca noua carte de identitate electronică să intre în circulație.

Săptămâna trecută, trei cetățeni greci au stat în fața secției de poliție din Kozani începând cu ora 2 dimineața pentru a-și reînnoi vechile acte de identitate. De atunci, numărul persoanelor care stau la coadă în orașul din nordul țării a crescut pe zi ce trece. Afluența este atât de mare încât secția de poliție a fost nevoită să își prelungească programul de funcționare.

Potrivit unui raport al cotidianului Eleftheros Typos, un autobuz a fost închiriat de o mănăstire pentru a transporta pelerinii care doreau să-și reînnoiască vechile acte de identitate, la o secție de poliție din Salonic.

O secție de poliție din Peristeri, la vest de Atena, a anunțat că cetățenii care doresc să își reînnoiască vechile acte de identitate trebuie să înceapă să stea la coadă de la ora 6 dimineața.

„Este foarte aglomerat la această oră din cauza noilor acte de identitate. Dacă nu vă deranjează să obțineți noul act de identitate electronică, atunci ar fi bine să veniți în septembrie.”

Mitinguri convocate în Grecia împotriva noilor cărți de identitate electronică

‘Rezistența’ față de noile acte de identitate electronică este organizată în principal prin intermediul rețelelor de socializare, unde, pe numeroase site-uri, circulă instrucțiuni despre cum se poate evita noul act de identitate electronică.

Opozanții noilor cărți de identitate electronică au făcut apel la demonstrații, care vor începe miercuri cu un miting la Rethymno, în Creta. O demonstrație este planificată, de asemenea, la Salonic pe 3 septembrie, urmată de Atena o săptămână mai târziu.

Noile cărți de identitate electronică au dimensiunea unui card bancar. Ministrul pentru protecția cetățenilor, Yiannis Oikonomou, le-a caracterizat drept:

„Un ‘vehicul’ de adaptare a Greciei la lumea modernă, astfel încât să putem călători în siguranță și să fim compatibili cu obligațiile noastre în UE.”

Acestea nu conțin nimic străin, anticreștin sau demonic, a subliniat Oikonomou și a adăugat că ‘cei care otrăvesc mințile oamenilor ar trebui să știe că lumea a trecut deja prin Iluminism’.

„Introducerea noilor acte de identitate electronică va elibera un număr mare de polițiști de birocrație”, spun surse guvernamentale.

„Acestea, în plus, vor face ca poliția să fie mai eficientă în stradă.”

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

MODEL GRECIA: 24 de asociații ortodoxe din Grecia protestează față de noile carți de identitate digitală. Actuala poziție vine după 40 de ani de dezaprobare populară constantă și de respingere a unor eforturi guvernamentale similare

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on august 22, 2023 at 7:50 pm

    Și noi trebuie să facem ceva. Dar tocmai acum unii pregătesc sacul cu scuze găsind vreun spălat pe creier care susține că primirea documentelor electronice nu implică probleme de conștiință religioasă!

    Alții scot din recuzită cele necesare spălării creierelor prezentând doar avantajele acestora și luând în derâdere pe cei care consideră aceste documente presupun dezavantaje pe mai multe planuri.

    Mai mulți sfinți ne-au avertizat că se dorește trecerea de la nume la număr în condițiile deprecierii respectului pentru om. Dar toate acestea se întâmplă din cauza lipsei de trezvie. Impunerea CNP-ului s-a întâmplat pe vremea părintelui Cleopa care a primit mustrări de la greci că nu a luat atitudine. Era comunism și, ce e drept, dacă ar fi zis ceva, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu el. Însă grecii nu au acceptat CNP-ul.

    Acum nu avem nicio scuză dacă tăcem. În 2009 mulți s-au opus primirii cardului electronic de sănătate și au obținut adeverințe de sănătate. Și acum trebuie găsite alternative pe motive religioase. Dacă suntem creștini!

    Am fost avertizați să evităm răul cel mic (documentele electronice) pentru a-l putea evita și pe cel mare (pecetluirea). În capitolele 13 și 14 din Apocalipsă scrie clar ce avem de făcut atunci când se pune problema să primim un număr în locul numelui de Botez. E vorba despre un număr al cărui semn este 666, fără de care nu putem vinde și cumpăra! Se dau indicii clare, așa că spălătorii de creiere să ne lase în pace! Aceste capitole sunt cele mai clare și le poate înțelege și omul de rând dacă vrea. Trebuie să ascultăm de Dumnezeu dacă vrem mântuire, nu pe spălătorii de creiere. Crucea sau pâinea!

    Am fost avertizați și despre vaccinurile cu nanotehnologie. Bine ar fi să facem mărturisire cu adevărat creștină, iar la proteste să spunem că suntem creștini și că refuzăm documentele electronice și vaccinurile cu nanotehnologie în primul rând din motive religioase! Dacă unii jurnaliști, clericii sau teologi provacciniști și adepți ai digitalizării omului spun altceva, noi avem capitolele 13 și 14 din Apocalipsă cu care îi contrazicem. Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa! Amin.

    Apreciază

  2. Geo said, on august 22, 2023 at 9:05 pm

    Apreciază

  3. scortisoara said, on august 23, 2023 at 10:44 am

    Se intampla ceva dubios : incendii la greci ,oamenii isi pazesc casele pe timpul noptii cu randul . La noi ,ursii au ajuns in oreasele de campie…. Autoritatile nu reusesc sa-i captureze si sa-i relocheze . Se pare ca au prins unul dar au aparut alti doi ursi in localitati din jurul Ploiestiului : Baicoi ,Plopeni. Zici ca sunt chestii deliberate nu consecinte .

    Apreciază

    • mishuleu said, on august 23, 2023 at 6:32 pm

      Se doreste descurajarea celor ce ar alege muntele in cazul activarii oraselor de 15 min. Si multi da se vor descuraja si vor lua tot ce li se cere mai ales ca majoritatea nici nu se pregatesc in munte la modul cel mai serios. Doamne ajuta!

      Apreciază

  4. Dr. Badass said, on august 24, 2023 at 8:23 am

    După ce Ilici a dat legea 28 ( aia care transformă România în corporație), a apărut și cnp pe acte.
    În epoca de aur nu exista cnp.
    Doar după 1991, cu orice ocazie ( schimbarea actelor, domiciliu, căsătorie, etc.) pe actele vechi au stampilat și codul cnp.

    Apreciază

  5. acelas said, on august 24, 2023 at 12:20 pm

    la noi care mai e situatia cu termenele care le vor pt „inchisoarea digitala”? Se mai stiu? Ar trebui republicate, sa se cunoasca.

    Apreciază

  6. […] BRAVO GRECILOR! Mulți greci au format cozi lungi la secțiile de poliție din întreaga țară pent… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.