SACCSIV – blog ortodox

Altor cinci Ierarhi Ortodocsi li s-a ridicat cetatenia ucraineana

Posted in prigoana, Ucraina by saccsiv on februarie 18, 2023

Sursa: https://spzh.news/ro/news/71936-mihratsionnaja-sluzhba-lishila-hrazhdanstva-5-ierarkhov-upts-smi

Arhiepiscopul Panteleimon de Bucha. Imagine: church.ua

Pe listă sunt incluși: ÎPS Arhiepiscop Panteleimon (Bașiuk), PS Ghedeon (Haron), PS Spiridon (Romanov), Arhiepiscopul Victor (Bykov) și Mitropolitul Marcu (Petrovții).

Serviciul de Stat pentru Migrare a ridicat cetățenia a cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, relatează LB.

Potrivit pubșicației, este vorba despre Arhiepiscopul Panteleimon de Bucha, Episcopul Ghedeon de Makariv, Episcopul Spiridon de Vișneve, Arhiepiscopul Victor de Arțiz și Mitropolitul Marcu de Hust.

„Potrivit informațiilor disponibile, decizia a fost luată la începutul lunii ianuarie, când au fost privați de cetățenie alți 13 reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene printr-un decret prezidențial, în conformitate cu articolul 21 din Legea Ucrainei „Cu privire la cetățenie”, se raportează în mass-media.

În plus, publicația a menționat că Mitropolitului Platon de Feodosia i-a fost interzisă intrarea în țară de către Serviciul de Stat prentru Migrare din Ucraina.

UJO a informat mai devreme că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a lipsit de cetățenie pe mai mulți preoți și arhierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Volodimir Zelenski a revocat cetățenia a 13 ierarhi ortodocși din Ucraina

 

Parintele Nicolae Steinhardt: Soluţia în faţa injustiţiilor e una singură

Posted in NICOLAE STEINHARDT by saccsiv on februarie 18, 2023

Parintele Nicolae Steinhardt:

„Soluţia în faţa injustiţiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbeşti, să lupţi, să te afli în treabă. (Să nu-ţi vezi de treburile tale, ci de treaba dreptăţii, care-i adevărata treabă a fiecăruia.)

Restul e verbalism, spaimă, nimicnicie. Nu ţine nici o scuza, nici o explicaţie. Sînt toate ridicole ca şi attends que je t’explique.”

Cititi va rog si:

Parintele Nicolae Steinhardt: “Biruința nu-i obligatorie. Obligatorie e lupta”

Nicolae Iorga: ,,Ai dreptul să ierţi numai ce s-a făcut în paguba ta”

PĂRINTELE NICOLAE STEINHARDT, EVREUL GENIAL CONVERTIT LA ORTODOXIE. PORTRET 

 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: ”Ucraina va deveni membră NATO după victoria asupra Rusiei”

Posted in NATO, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on februarie 18, 2023

Sursa: https://ziare.com/jens-stoltenberg-nato/ucraina-membra-nato-victorie-razboi-rusia-1789186

”Ucraina va deveni membră NATO după victoria asupra Rusiei”. Jens Stoltenberg spune răspicat ceea ce Putin nu ar vrea să audă

Țările NATO sunt pregătite să vadă Ucraina ca parte a Alianței, dar principala condiție este victoria acesteia asupra Rusiei, care a început acest război. Acest lucru a fost anunțat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la un briefing din 15 februarie.

„În ceea ce privește Ucraina, poziția NATO nu s-a schimbat: Ucraina va deveni membră a Alianței, dar acum accentul ar trebui să fie pe asigurarea victoriei Ucrainei în război”, a spus secretarul general.

El a menționat că acum țările NATO ar trebui să ajute Ucraina să își protejeze suveranitatea și integritatea teritorială. Stoltenberg a subliniat că doar un stat suveran și independent poate deveni parte a Alianței, prin urmare singura modalitate de a integra țara în NATO este prin victoria asupra Rusiei.

Șeful Alianței a mai subliniat că acum este foarte important să oferim Ucrainei toate tipurile de arme de care are nevoie pentru a-i învinge pe agresorii ruși.

În plus, Stoltenberg a declarat că țările NATO lucrează deja cu Ucraina pentru a trece de la armele, doctrinele și standardele din epoca sovietică la standardele NATO. De asemenea, este important să se realizeze reforma securității și apărării, care va aduce țara mai aproape de aderarea la NATO.

„Cea mai bună dovadă că sprijinul funcționează este succesul pe care Ucraina îl demonstrează pe câmpul de luptă”, a spus secretarul general.

Secretarul general al NATO a adăugat că țările NATO lucrează cu conducerea Ucrainei pe probleme de transparență și responsabilitate.

Reamintim, pe 13 februarie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat la Conferința de securitate de la München de la Berlin că Rusia nu are nicio dorință de a intra într-o confruntare directă cu țările NATO, deoarece va pierde în toți parametrii.

 

Comentariu saccsiv:

Intr-un interviu acordat pentru The Daily Telegraph din 7 mai 2008, Gorbaciov, ultimul secretar general al Partidului Comunist Sovietic, spunea:

„Americanii ne-au promis că NATO nu va depăși niciodată granițele Germaniei după reunificarea acesteia, dar acum că jumătate din Europa Centrală și de Est sunt membre, mă întreb care a fost garanția care ni s-a acordat? Neloialitatea lor este un factor foarte periculos pentru un viitor pașnic, deoarece a arătat poporului rus că nu se poate avea încredere în ei”.

Cititi va rog mai multe la:

A fost Rusia înșelată de SUA? Der Spiegel publică un document stânjenitor

Cititi va rog si:

Harta: Expansiunea spre est a NATO

În interviul din 2019, interviu citat şi „disecat” de jurnaliştii de la France Soir, Oleksei Arestovitch explica de ce era nevoie de un război cu Rusia, dar şi cum și când urma să aibă loc:

„Prețul de plătit pentru a adera la NATO este un mare conflict cu Rusia”

Cititi va rog mai multe la:

France Soir: într-un interviu acordat pe 18 februarie 2019 (cu câteva luni înainte ca Volodimir Zelenski să fie ales) Oleksei Arestovitch (cel ce urma sa devina consilierul preşedintelui ucrainean) explica de ce era nevoie de un război cu Rusia, dar şi cum și când urma să aibă loc

Cititi va rog si:

OPINIE: NATO va lupta până la ultimul ucrainean pentru a face Rusia să sângereze și pentru promovarea intereselor geopolitice occidentale

Sa ne amintim si:

OPINIE: Acum 21 de ani, pe 7 octombrie 2001, SUA-NATO invadau Afganistanul în temeiul doctrinei „autoapărării”

Ministerul Afacerilor Externe din China: 97 000 de sarbi bolnavi de cancer din cauza bombelor cu uraniu folosite de NATO in Iugoslavia in 1999

NATO cucerește spațiul iar americanii vor înfiinţa forţa militara spaţiala, ca al şaselea corp al forţelor militare ale SUA

 

Elon Musk despre inteligența artificială: Este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare

Posted in Elon Musk, INTELIGENTA ARTIFICIALA by saccsiv on februarie 18, 2023

Sursa: https://ziare.com/elon-musk/elon-musk-inteligenta-artificiala-mai-periculoasa-focoase-nucleare-1789276

Elon Musk despre inteligența artificială: Este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare

ChatGPT arată că inteligenţa artificială a devenit incredibil de avansată şi că este ceva pentru care ar trebui să ne îngrijorăm cu toţii, potrivit miliardarului Elon Musk, care a spus că ”Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei este inteligenţa artificială”, relatează CNBC.

Musk a făcut această declaraţia participanţilor la Summitul Guvernamental Mondial din Dubai, la scurt timp după ce a menţionat dezvoltarea ChatGPT.

”Este atât pozitivă, cât şi negativă şi are o mare, mare perspectivă, o mare capacitate”, a spus Musk.

Dar, el a subliniat că ”odată cu asta vine un mare pericol”.

Şeful companiilor Tesla, SpaceX şi Twitter a fost întrebat despre cum vede el dezvoltarea tehnologiei peste 10 ani.

Musk este cofondatorul OpenAI, startup-ul american care a dezvoltat ChatGPT, un aşa-numit instrument AI generativ care returnează răspunsuri asemănătoare celor umane, la solicitările utilizatorilor.

ChatGPT este o formă avansată de AI, alimentată de un model larg de limbaj numit GPT-3. Este programat să înţeleagă limbajul uman şi să genereze răspunsuri bazate pe corpuri uriaşe de date.

ChatGPT ”a ilustrat oamenilor cât de avansată a devenit AI. AI a avansat de ceva vreme. Pur şi simplu nu avea o interfaţă de utilizator care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor”, potrivit lui Musk.

În timp ce maşinile, avioanele şi medicamentele trebuie să respecte standardele de siguranţă ale autorităţilor de reglementare, AI nu are încă reguli sau reglementări care să-i ţină sub control dezvoltarea, a adăugat el.

”Cred că trebuie să reglementăm siguranţa AI, sincer. Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât maşinile, avioanele sau medicamentele”, a spus Musk.

Reglementarea ”poate încetini puţin AI, dar cred că şi asta ar putea fi un lucru bun”, a adăugat Musk.

Miliardarul a avertizat de mult despre pericolele dezvoltării neîngrădite ale AI. El a spus odată că inteligenţa artificială este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare.

Cuvintele sale au mai multă greutate astăzi, deoarece ascensiunea ChatGPT ameninţă să răstoarne piaţa muncii cu o scriere mai avansată, mai umană.

Musk a părăsit consiliul de administraţie al OpenAI în 2018 şi nu mai deţine niciun pachet de acţiuni în companie.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Elon Musk susține că restricționează accesul armatei ucrainene la serviciul său de internet prin satelit Starlink pe motiv că vrea să prevină un al treilea război mondial

ChatGPT “poate da informații din orice domeniu, dar poate scrie și eseuri” / Elevii și studenții români deja apelează la el

Bill Gates: ChatGPT va schimba lumea noastră

 

Tagged with: ,

Basarabia de Sud, vechi teritoriu românesc de la sud de Republica Moldova şi pana la Marea Neagra, stăpânit actualmente de Ucraina, unde etnicii români se confruntă cu o acţiune violentă de deznaţionalizare pusă în practică de statul ucrainean

Valeriu Gafencu – Sfantul Inchisorilor

Posted in Sfinţii inchisorilor, VALERIU GAFENCU by saccsiv on februarie 18, 2023

Sursa: https://www.crestinortodox.ro/sfinti/valeriu-gafencu-sfantul-inchisorilor-123622.html

Pe 18 februarie 2022 se implinesc 70 de ani de la adormirea in Domnul a tanarului Valeriu Gafencu, unul dintre studentii care au luminat si sfintit inchisorile comuniste, cu viata lor.

Valeriu Gafencu s-a nascut in localitatea Sangerei, judetul Balti, in Basarabia, in ziua de 24 ianuarie 1921, si a murit in temnita de la Targu Ocna, in ziua de 18 februarie 1952, la varsta de 31 de ani. Valeriu Gafencu este unul dintre tinerii care au murit pentru Hristos, luptand pentru apararea credintei ortodoxe si a neamului romanesc, de atacurile satanei. Multi il numesc „Sfantul inchisorilor„, asteptand cu nerabdare clipa canonizarii lui.

La varsta de 20 de ani, in toamna anului 1941, pe cand era student la Facultatea de Drept si Filosofie din Iasi, conducand un grup al Fratiilor de Cruce, a fost arestat si condamnat la 25 de ani de munca silnica. Activismul nationalist-crestin al tanarului Gafencu, care voia ca tot mai multi elevi si studenti sa se inscrie in Fratiile de Cruce, vazute drept bariere de rezistenta ridicate impotriva comunismului bolsevic, a fost singurul motiv pentru care el a fost numit „dusman al ordiniii publice”.

In inchisoarea de la Aiud a fost inchis intre anii 1941-1944, iar in inchisoarea de la Pitesti a stat, mai apoi, intre anii 1944-1949. Vremea petrecuta pana acum, in lipsuri trupesti de tot felul, el si-a imbogatit-o cu mari daruri sufletesti, citind Sfanta Scriptura, Filocalia si Patericul. A treia detentie, si ultima, a fost cea de la inchisoarea-sanatoriu Targu Ocna, unde a fost inchis din decembrie 1949 si pana in 18 februarie 1952.

Bolile contactate in regimul dur de detentie al inchisorilor – TBC pulmonar, osos si ganglionar, reumatism -, cat si curatenia lui sufleteasca, l-au intarit si desavarsit duhovniceste. Avand intregul trup acoperit cu rani tuberculoase, Valeriu Gafencu si-a asteptat moartea cu o seninatate care i-a inmuiat pana si pe gardienii atat de inumani ai temnitei.

Valeriu si-a cunoscut din-nainte ziua plecarii la Domnul, precum odinioara erau haraziti parintii cei mari ai pustiei si sfintii cei tainuiti in lume. In ziua de 2 februarie 1952, cu 16 zile mai inainte de adormirea lui in Domnul, Valeriu i-a rugat pe colegii sai de suferinta sa-i faca rost de o lumanare si de o camasa alba, pana pe data de 18 februarie.

Astfel, dupa zece ani de inchisoare, Valeriu Gafencu a adormit in Domnul, vazandu-si din-nainte plecarea. In asteptata zi de 18 februarie, la ora 14:00, dupa o indelungata rugaciune, cu ultimele puteri, Valeriu a spus: „Doamne, da-mi robia care elibereaza sufletul si ia-mi libertatea care-mi robeste sufletul.”

„Fiecare dintre noi avem o menire, dar trebuie sa stam sub povata duhovnicului, care inlatura voia nepriceputa, facand loc voii lasata de Dumnezeu in fiecare dintre noi. Duhovnicul dezvaluie intentiile lui Dumnezeu in noi. Daca nu stam sub povata duhovnicului putem sa intram in rataciri mai mari ca patimile.”

„Cautati fericirea in sufletele voastre. Nu o cautati in afara voastra. Sa nu asteptati fericirea sa vina din alta parte, decat dinlauntrul vostru, din sufletul vostru, unde salasluieste Domnul Iubirii, Hristos. Daca veti astepta fericirea din afara voastra, veti trai deceptii peste deceptii si niciodata nu o veti atinge.”

Teodor Danalache

 

Comentariu saccsiv:

Acum fiind 2023, se implinesc 71 de ani de la mutarea la Domnul.

ititi va rog si:

Parintele Nicolae Steinhardt l-a numit Sfantul Inchisorilor: VALERIU GAFENCU

Ioan Ianolide despre Valeriu Gafencu. Lectura Manuela Hărăbor. Video

VIDEO: IPS VLADIMIR, Mitropolitul Moldovei, vrea CANONIZAREA lui VALERIU GAFENCU

 

Tagged with: