SACCSIV – blog ortodox

Elon Musk despre inteligența artificială: Este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare

Posted in Elon Musk, INTELIGENTA ARTIFICIALA by saccsiv on februarie 18, 2023

Sursa: https://ziare.com/elon-musk/elon-musk-inteligenta-artificiala-mai-periculoasa-focoase-nucleare-1789276

Elon Musk despre inteligența artificială: Este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare

ChatGPT arată că inteligenţa artificială a devenit incredibil de avansată şi că este ceva pentru care ar trebui să ne îngrijorăm cu toţii, potrivit miliardarului Elon Musk, care a spus că ”Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei este inteligenţa artificială”, relatează CNBC.

Musk a făcut această declaraţia participanţilor la Summitul Guvernamental Mondial din Dubai, la scurt timp după ce a menţionat dezvoltarea ChatGPT.

”Este atât pozitivă, cât şi negativă şi are o mare, mare perspectivă, o mare capacitate”, a spus Musk.

Dar, el a subliniat că ”odată cu asta vine un mare pericol”.

Şeful companiilor Tesla, SpaceX şi Twitter a fost întrebat despre cum vede el dezvoltarea tehnologiei peste 10 ani.

Musk este cofondatorul OpenAI, startup-ul american care a dezvoltat ChatGPT, un aşa-numit instrument AI generativ care returnează răspunsuri asemănătoare celor umane, la solicitările utilizatorilor.

ChatGPT este o formă avansată de AI, alimentată de un model larg de limbaj numit GPT-3. Este programat să înţeleagă limbajul uman şi să genereze răspunsuri bazate pe corpuri uriaşe de date.

ChatGPT ”a ilustrat oamenilor cât de avansată a devenit AI. AI a avansat de ceva vreme. Pur şi simplu nu avea o interfaţă de utilizator care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor”, potrivit lui Musk.

În timp ce maşinile, avioanele şi medicamentele trebuie să respecte standardele de siguranţă ale autorităţilor de reglementare, AI nu are încă reguli sau reglementări care să-i ţină sub control dezvoltarea, a adăugat el.

”Cred că trebuie să reglementăm siguranţa AI, sincer. Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât maşinile, avioanele sau medicamentele”, a spus Musk.

Reglementarea ”poate încetini puţin AI, dar cred că şi asta ar putea fi un lucru bun”, a adăugat Musk.

Miliardarul a avertizat de mult despre pericolele dezvoltării neîngrădite ale AI. El a spus odată că inteligenţa artificială este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare.

Cuvintele sale au mai multă greutate astăzi, deoarece ascensiunea ChatGPT ameninţă să răstoarne piaţa muncii cu o scriere mai avansată, mai umană.

Musk a părăsit consiliul de administraţie al OpenAI în 2018 şi nu mai deţine niciun pachet de acţiuni în companie.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Elon Musk susține că restricționează accesul armatei ucrainene la serviciul său de internet prin satelit Starlink pe motiv că vrea să prevină un al treilea război mondial

ChatGPT “poate da informații din orice domeniu, dar poate scrie și eseuri” / Elevii și studenții români deja apelează la el

Bill Gates: ChatGPT va schimba lumea noastră

 

Tagged with: ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. abc said, on februarie 18, 2023 at 12:55 pm

    Elon Musk de data asta greseste pe jumatate sau o nimereste pe jumatate.
    – IA este a doua fiara a apocalipsei, cea nascuta din pamant (siliciu)
    – IA vine sa slujeasca primei fiare a apocalipsei si asta inseamna ca:
    1. IA slujeste, deci nu va iesi din cuvantul peimei fiare. Deci e docila si ascultatoare fata de prima fiara si nu-si face de cap cum vrea ea, adica nu va face o rebeliune sa preia ea conducerea lumi precum vedeti in filme.
    2. IA, da este mai rea deacat focoasele nucleare pentru cei ce nu fac parte din prima fiara sau nu slujesc primei fiare.
    Si aici comparatia lui Elon are sens, o nucleara din aia distruge doar trupul, dar IA, a doua fiara, va distruge si trupul cat si sufletul si-l va tara in focul cel nestins.

    Apreciat de 2 persoane

    • radhacross said, on februarie 19, 2023 at 3:36 am

      Că nu este așa, o demonstrează faptul simplu că o mulțime de necreștini, newage-iști, ocultiști, luciferieni, ș.a., o consideră astfel.
      Adevăratul antihrist va fi cel care va spulbera toată utopia și surogatul tehnologic,
      eliberând adevărata și autentica putere psiho-spirituală din om, dar în numele său propriu.
      Aceasta este lucrarea esențială a lui Lucifer de la Începuturile existenței.
      Cea mai elementară hermeneutică biblică ne arată că prima fiară, cea sistemică, este ieșită din marea națiunilor, iar a doua, profetul mincinos având coarne ca de miel dar grăind ca un balaur, este născut din pământul promis, adică mesia evreilor.
      p.s. IA nu va face decât o primă cernere a celor cu mintea și discernământul spiritual cel mai elementar complet distrus.

      Apreciază

      • abc said, on februarie 19, 2023 at 2:13 pm

        Adevăratul antihrist va fi cel care va spulbera toată utopia și surogatul tehnologic
        ………..
        Cea mai elementară hermeneutică

        Cum zici tu, tu sti ce spui acolo.
        Totusi de ce s-ar chinui fiara a doua sa faca ce scrie mai jos ?
        16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
        17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul

        Asa ca sa-l strice antihrist atunci cand vine sa se aseze imparat pe tot pamantul ?

        …..iar a doua, profetul mincinos având coarne ca de miel dar grăind ca un balaur
        Aici cred ca e o mica incurcatura, cine avea cele doua coarne, asemeni mielului (adica cele doua firi), fiara sau profetul, fiindca profestul stim ca va fi un singur om, asemenea lui Ioan Botezatorul, cel ce pregatea calea Domnului

        11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur

        Apreciază

      • radhacross said, on februarie 20, 2023 at 9:39 am

        @abc
        Este posibil ca Lucifer/Antihrist să se folosească și de tehnologie, dar lucrarea lui adevărată este una esențialmente spirituală și îl vizează pe Dumnezeu Însuși în Chipul Unsului/Hristos.
        Dar conform sinergiei Voii lui Dumnezeu cu întreaga Sa zidire, utopia tehnologică se poate sfârși într-o clipă, de exemplu prin profunde transformări geo-astronomice – un eveniment
        solar-geomagnetic major poate arunca la coșul istoriei toată suprastructura tehnologică, inclusiv cea mai simplă.
        Lupta reală se dă la nivelul duhului și conștii(e)nței. Desigur trupul este inclus în lucrarea mântuirii, dar nu este preeminent duhului.
        Dumnezeu poate îngădui acest cârlig material-tehnologic tocmai pentru a-i pregăti și cerne pe adevărații ucenici. Până la urmă, totul este extrem de simplu, trebuie să ne schimbăm în mod real și profund viața, pe vectorul pe care Scriptura și Sfinții ni l-au arătat de-a lungul întregii istorii, până la ultimele consecințe – renunțarea la legăturile acestei lumi, la dumnezeul cetățuilor, la biserica zidurilor și instituțiilor, pe calea pustniciei și muceniciei. Înțelept este să vizăm etapele în ordinea lor firească, astfel și toate celelalte aspecte se vor rezolva implicit.
        Sunt o mulțime de oameni care n-au o legătură cu Domnul Hristos și totuși au plecat pe un astfel de drum. Ne putem întreba ce mai așteaptă oare cei ce își zic creștini ? De aceea poate ne atenționează Domnul că mulți străini vor fi aduși la Cină, iar cei chemați vor fi lăsați afară, și nu cred că se referea numai la evrei ci și la noi.
        Domnul să ne ajute pe fiecare să revenim la o vedere simplă și în Duh a realității, și să trecem la fapte ferm și fără echivoc.
        p.s. au revenit fazanii și alte mulțimi de păsări, deci iarna probabil nu mai are putere să revină, ele știu mai bine. Domnul fie lăudat.

        Apreciază

      • abc said, on februarie 20, 2023 at 4:06 pm

        Vorbirea ta e straina de duhul nostru ortodox.

        Sunt o mulțime de oameni care n-au o legătură cu Domnul Hristos și totuși au plecat pe un astfel de drum.
        ….
        Domnul să ne ajute pe fiecare să revenim la o vedere simplă și în Duh a realității

        Si oamenii aia ce nu au legatura cu Domnul Hristos cat si tu ar fi bine sa se intoarca la Biserica crestin ortodoxa, la Iisus Hristos si apoi sa vorbim in acelasi Duh.

        Apreciază

      • radhacross said, on februarie 21, 2023 at 12:42 am

        @abc
        Domnul Iisus Hristos să te călăuzească în Duhul Cuvântului Său.

        Apreciază

  2. mircea.v said, on februarie 18, 2023 at 3:59 pm

    off

    Am vazut ca sant cam 4 categorii de sustinatori ai actelor cu cip si biometrice. Fac precizarea foarte importanta ca nu exista act electronic care sa nu fie si biometric. Cipul si biometria merg impreuna.

    O categorie spune: “nu vad 666 in actul cu cip, deci e ok”. Altii spun :” unde scrie in Biblie de cipuri, de acte cu cipuri…?”. Altii: “avem cipuri si in telefon, in calculator, in frigider, masina de spalat…, asa ca nu vad o problema sa am si in actele de identitate”.
    Si categoria „ips Teodosie, Calistrat ” – „cipurile sant niste simboluri, cifre, ce nu au putere; iar 666 este si in Biblie” (te doare capu’ cand auzi asa ceva de la un ips)

    Lasam la o parte Sfintii si Parintii care ne invata cum sta treaba cu aceste acte cu cip, si care vorbesc de la Dumnezeu, ca cei de mai sus nu sant interesati de aceste invataturi, si mergem la sursa primara – Biblia.

    Si atunci rezulta:
    https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/15/comentariul-zilei-temeiul-biblic-al-neacceptarii-prelevarii-elementelor-de-identificare-biometrica-pentru-documentele-de-identitate-cu-cip/

    https://saccsiv.wordpress.com/2023/02/07/pentru-cei-ce-spun-dati-cezarului-cele-ce-sunt-ale-cezarului-si-ne-indeamna-sa-luam-documentele-cu-cip/

    Asa ca, omule care te incadrezi in cele 4 categorii de mai sus, daca nu refuzi actele cu cip si biometrice din considerente de cip, de 666, de control electronic…, macar refuza-le din considerente biometrice. Care considerente sant din Biblie, si aici nu mai ai cum sa o dai cotita.

    Apreciat de 1 persoană

  3. George said, on februarie 18, 2023 at 11:19 pm

    Elon Musk’s Neuralink wants to start implanting their own brain chips in people – Neuralink, compania lui Elon Musk, vrea să înceapă să implanteze propriile cipuri cerebrale, în oameni https://www.naturalnews.com/2023-02-17-elon-musk-neuralink-brain-chips-alter-people.html

    Apreciază

  4. […] Elon Musk despre inteligența artificială: Este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucl… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.