SACCSIV – blog ortodox

Volodimir Zelenski a revocat cetățenia a 13 ierarhi ortodocși din Ucraina

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 13, 2023

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/13-inalti-ierarhi-ortodocsi-din-ucraina-ar-putea-fi-deportati-dupa-ce-zelenski-le-a-retras-cetatenia-printre-ei-si-mitropolitul-cernautiului-si-bucovinei-4406862

13 înalți ierarhi ortodocși din Ucraina ar putea fi deportați, după ce Zelenski le-a retras cetățenia. Printre ei, și mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei

Acuzat că servește interesele Rusiei, mitropolitul Meletie susține că serviciile secrete ucrainene i-au fabricat dosarul.
13 slujitori ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, subordonate canonic până în primăvara anului trecut Patriarhiei de la Moscova, au rămas fără cetățenie ucraineană și riscă să fie deportați în orice moment, potrivit presei ucrainene.
Decretul de retragere a cetățeniei nr. 898 a fost semnat de președintele Volodimir Zelenski în data de 28 decembrie 2022, dar nu a fost publicat oficial.
Mitropoliți, arhiepiscopi și vicari, rămași fără cetățenie
Informația despre retragerea cetățeniei a fost însă deja transmisă Serviciului de Stat de Migrație, iar oamenii bisericii ar putea fi deportați din Ucraina, potrivit publicației Livyi bereg, care citează surse din administrația prezidențială.
Persoanele care au rămas fără cetățenie ucraineană sunt mitropoliți, vicari, arhiepiscopi, episcopi și protoierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care s-a desprins canonic de Moscova după invadarea Ucrainei de către Rusia.
Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei ar putea fi deportat
I-a fost retrasă cetățenia și mitropolitului Meletie al Cernăuților și Bucovinei. Potrivit presei ucrainene, în urma perchezițiilor realizate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) la Eparhia Cernăuțiului și Bucovinei, au fost găsite dovezi ale deținerii cetățeniei ruse de către mitropolitul Meletie.
De asemenea, jurnaliștii de la Kiev scriu că în calculatoarele eparhiale a fost identificată pornografie infantilă, studiată de poliție, iar în biserici – literatură de propagandă.
Mitropolitul Meletie, născut în Rusia, a respins, în timpul unei predici din 27 noiembrie 2022, acuzațiile SBU. Acesta a comparat percheziția cu operațiunile serviciilor secrete desfășurate în Coreea de Nord, susținând că autoritățile și-au bătut joc de el și de fețele bisericești, intrând pe teritoriul mitropoliei și în Biserica Sfântul Nicolae, construită în perioada administrației române, în 1937, la 7 dimineața, când oamenii dormeau.
În timpul predicii, mitropolitul Meletie a declarat că nu are cetățenie rusă și că cererea înaintată autorităților ruse de obținere a pașaportului, identificată de SBU în eparhie, nu a fost scrisă de el, acuzând serviciile ucrainene că „realizează în acest caz un schimb de informații cu FSB” și că au fabricat dosarul.
Sancțiuni împotriva a șapte slujitori ai bisericii
Retragerea cetățeniei ucrainene a avut loc după ce mitropolitul Meletie și alți 6 ierarhi ai bisericii din alte regiuni au fost incluși în lista de sancțiuni a Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei. Fețele bisericești față de care statul ucrainean a aplicat sancțiuni nu pot să-și deschidă conturi, să fie proprietari de bunuri, acțiuni, să desfășoare operațiuni financiar-economice pe teritoriul Ucrainei.
Zelenski amenință prietenii Rusiei din Ucraina
Într-un mesaj video, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, pe 7 ianuarie – Crăciunul pe stil vechi -, că statul ucrainean combate eficient acțiunile celor care „justifică războiul, ajută sau se roagă pentru statul terorist”.
Biserica Ortodoxă Ucraineană, forțată să-și schimbe denumirea și riscă să fie interzisă
Peste 4 luni, Biserica Ortodoxă Ucraineană va fi forțată să-și schimbe denumirea în Biserica Ortodoxă Rusă din Ucraina, potrivit unei hotărâri a Curții Constituționale a Ucrainei din 27 decembrie, despre care a scris Libertatea.
Curtea Constituțională argumentează că redenumirea este necesară pentru „a nu amăgi enoriașii și societatea, dar și pentru a deosebi această organizație de altele deja existente, fiind în principiu o limitare justificată a dreptului de a alege liber numele entității confesionale”.
În același timp, comitetul Radei Supreme pentru Politica Umanitară și Informațională recomandă Parlamentului să adopte o altă lege care să interzică în mod clar Biserica Ortodoxă Rusă din Ucraina și toate structurile ei.

 

Sursa: https://www.breitbart.com/europe/2023/01/13/zelensky-strips-orthodox-clergy-politicians-and-other-accused-russia-sympathisers-of-citizenship/

Zelensky a revocat cetățenia unor clerici ortodocși, politicieni și alți susținători, sub acuzația de a fi simpatizanți ai Rusiei

De Chris Tomlinson, 13 Ianuarie 2023, Breitbart

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a revocat cetățenia ucraineană pentru 13 clerici ortodocși și mai mulți politicieni din opoziție, acuzați că ar avea legături cu Rusia.

La sfârșitul lunii trecute, președintele Zelensky le-a retras cetățenia ucraineană a 13 preoți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC), iar săptămâna aceasta a retras și cetățenia ucraineană mai multor politicieni proeminenți din opoziție, printre care și lui Viktor Medvedciuk, care a fost predat autorităților ruse în cadrul unui schimb de prizonieri în septembrie anul trecut.

„Am decis să retrag cetățenia a patru persoane”, a declarat Zelensky la începutul acestei săptămâni, foștilor deputați Andriy Derkach, Taras Kozak și Renat Kuzmin fiindu-le, de asemenea, revocată cetățenia de către guvern.

Medvedciuk a fugit de acasă în primele zile ale conflictului cu Rusia și a fost arestat în aprilie, fiind acuzat de trădare și de tentativă de scurgere de secrete militare către ruși.

Derkach, Kozak și Kuzmin au fost, de asemenea, acuzați că au legături cu Rusia sau că au susținut invazia rusă în Ucraina.

Derkach, în special, a fost acuzat, de asemenea, că l-a defăimat pe președintele SUA, Joe Biden, în legătură cu activitățile lui Hunter Biden în Ucraina, care au implicat muncă pentru compania energetică Burisma pentru până la 83.000 de dolari pe lună.

„Breitbart London: ‘Dușmanii lui Hristos’ – Moscova denunță guvernul Zelensky după raidurile asupra bisericilor afiliate Rusiei · 4 dec. 2022”

Privarea de cetățenie a politicienilor din opoziție vine după ce Zelensky a privat de cetățenie 13 clerici ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, inclusiv pe arhiepiscopul mitropolit de Tulchin și Bratslav, Ionafan, anunțând această măsură sâmbăta trecută.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, nu s-a menajat în urma demersului Kievului: „și asta de Crăciunul ortodox! Acesta este satanism pur”.

Mișcarea guvernului Zelensky vine după ce acesta a pus ochii pe Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC), o ramură a ortodoxiei care a păstrat legăturile cu Patriarhul Moscovei după ce a fost formată Biserica Ortodoxă a Ucrainei (OCU), rivală și susținută de stat, restricționând puternic biserica la sfârșitul anului trecut.

De atunci, autoritățile ucrainene de informații au efectuat raiduri în mai multe biserici ortodoxe, ceea ce l-a determinat pe fostul președinte rus Dmitri Medvedev să comenteze: „actualele autorități ucrainene au devenit în mod deschis dușmani ai lui Hristos și ai credinței ortodoxe”.

Ucraina a susținut că raidurile au descoperit diverse materiale, inclusiv literatură pro-rusă și simboluri naziste.

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, biserica susținută de stat, a „revendicat” Catedrala Adormirii Maicii Domnului și Biserica Refectorială din Lavra Pechersk, veche de aproape 1.000 de ani, săptămâna trecută, după ce Biserica Ortodoxă Ucraineană a fost forțată de guvern să renunțe la acestea.

Patriarhul Moscovei, Kirill, a publicat o declarație după predarea catedralei istorice, cerând credincioșilor să se roage „pentru frații noștri din Ucraina, care sunt expulzați astăzi din Lavra Kiev-Pechersk, acea Lavră care, timp de secole, a fost gardianul Ortodoxiei adevărate și nedenaturate”.

„Breitbart News: Zelensky a folosit legea marțială pentru a interzice o serie de partide de opoziție ucrainene, inclusiv pe cel mai mare partid după al său. · 20 mar. 2022”

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video: IPS Longhin despre „antihrist, blestematul de Bartolomeu si luarea copiilor de la Banceni”

IPS Longhin: Cei care trăiți în orașe, retrageți-vă la sate, la țară, că în curând vor dispărea banii…

IPS Longhin despre prigoana impotriva Bisericii Ortodoxe in Ucraina: nici comunistii n-au facut ce fac astia. Acesta a fost planul lor viclean. Sunt cei mai blestemati oameni din istorie

Patriarhul Bartolomeu a participat la Forumul Economic Mondial de la Davos din ianuarie 2020

Fanarul: Scopul nostru final este restabilirea unității cu catolicii

Schisma din Ucraina este un experiment, ca etapa spre unirea din 2025 a catolicilor cu ortodocșii din Bisericile autocefale

Video: Ultima slujba ortodoxa la Lavra Pesterilor. De la 1 ianuarie 2023 statul ucrainean nu va mai permite…

La final de an, Ucraina a hotarat ca institutiile media pot fi inchise pe motiv de discriminare a comunității LGBTQ iar Rusia a hotarat taman pe dos, blocarea site-urile care contin propaganda LGBT

Video: Explicatia unora dintre tatuajele de pe trupurile unor luptatori ai Batalionului Azov ce s-au predat la Mariupol

Reactia MAE român după ce Kievul a adoptat noua lege a minorităților naționale din Ucraina

Iata care este “biserica” agreata de autoritatile de la Kiev:

Video: Valentin Stan – La ce se inchina ucrainienii

 

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.