SACCSIV – blog ortodox

NATO cucerește spațiul iar americanii vor înfiinţa forţa militara spaţiala, ca al şaselea corp al forţelor militare ale SUA

Posted in NATO, SUA by saccsiv on noiembrie 21, 2019

rfi: NATO trece la un nou pas: cucerește spațiul, dar nu va trimite arme acolo

Decizia NATO apare în contextul în care în august preşedintele american Donald Trump a lansat Comandamentul spaţial al Statelor Unite, o nouă divizie în cadrul Departamentului american al apărării, în perspectiva înfiinţării unei forţe militare spaţiale, ca al şaselea corp al forţelor militare ale SUA, relatează New York Times.

„Spaţiul este esenţial pentru capacităţile de apărare şi descurajare ale Alianţei, pentru avertizarea timpurie şi navigaţie”, a explicat ieri la Bruxelles secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte ca reprezentanţii celor 29 de aliaţi să-şi dea acordul asupra acestei extinderi în urma unei ședințe azi la Bruxelles.

Circa jumătate dintre cei 2000 de sateliţi de pe orbita terestră aparţin statelor membre ale NATO, a menţionat Stoltenberg, conform BBC. El a dat asigurări că Alianţa „nu intenţionează să trimită arme în spaţiu” şi că noul pas va respecta legislaţia internaţională.

Ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, a atenţionat însă, tot marţi, că un atac asupra unui satelit aparţinând unui stat membru al Alianţei ar putea constitui „o provocare la care va trebui să se răspundă”.

Articolul 5 al tratatului NATO prevede că un atac împotriva unui stat membru este considerat un atac împotriva tuturor aliaţilor, cu toate că a fost transpus în practică doar o dată, după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, aminteşte DPA. Or, cu toate că un atac asupra unui satelit nu ar echivala – susţine Hutchison – cu invadarea unei ţări, o incursiune împotriva unei reţele de comunicaţii poate duce la un conflict.

„Cu siguranţă, va fi o problemă care trebuie analizată în viitor”, a spus ambasadoarea americană, insistând totuşi că scopul includerii spaţiului cosmic între domeniile de operaţiuni ale NATO se limitează la descurajare şi apărare.

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. spațiul extraterestru said, on noiembrie 21, 2019 at 9:55 am

  Cu siguranță că fiecare știre legată de spațiul extraterestru furnizată de orice organizație, e o minciună. Oamenii nu au „ieșit” în spațiul cosmic, pentru că centurile de radiații Van Allen i-ar fi omorât, sateliți nu există, pentru că toate telecomunicațiile inclusiv 5G se fac prin antene terestre și sisteme de triangulație, sau prin cabluri continentale sau maritime, care leagă continentele, și de care sunt pline oceanele lumii. Poate chestia asta cu „spațiul extraterestru” să fie o pregătire pentru invazia din văzduh a dracilor în vremea antihristului. Un experiment de mare succes în păcălirea populației americane a fost făcut în 1938 de Orson Welles, într-o emisiune de radio, în care a prezentat invazia Americii de către marțieni, și mulți oameni chiar au crezut că invazia este reală.
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_War_of_the_Worlds_(1938_radio_drama)

  Apreciază

 2. nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 2:42 pm

  1. Daca pamantul este plat, cum spune Biblia, despre ce „spatiu cosmic” vorbesc astia cu NATO al lor?? (cunosc si eu teoria evolutiei, cu big zbang si alte prostii care nu au cum sa existe si chiar si copiii le pot demonta cu usurinta; dar nu cred aceste aberatii);
  2. Sa zicem ca s-au dus in spatiu si isi fac acolo ARMATA. OK. Dar care e logica sa ai o ARMATA, FARA ARME?! Ce fel de armata e aia? Se uita urat la tine sa te sperie?? Ce fac aia? Scandenberg cu inamicii?! Sau cum?
  Intre timp… exista „zvonuri” (pe care presa centrala le musamalizeaza, le ridiculizeaza, din motive lesne de inteles) cum ca ar exista deja sateliti inarmati cu rachete atomice, laseri de mare putere etc. – si ei spun ca nu vor trimite arme in spatiu?!
  Dar eu nu cred in spatiul cosmic si nici in evolutie sau big zbang, pentru ca astea IL scot pe Dumnezeu din ecuatie, si promoveaza o lume „auto-nascuta” din nimic, la intamplare, excluzand notiunea vietii de dupa moarte si excluzand JUDECATA lui Dumnezeu!! Eu cred in Dumnezeu, cred in Biblie, cred ca pamantul este plat, cred ca vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu pentru faptele noastre, bune sau rele!

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on noiembrie 21, 2019 at 3:08 pm

   nimeni

   NATO si armata americana nu vorbesc de galaxii, ci de zona aflata oleaca mai sus de inaltimea la care zboara avioanele.

   Apreciază

 3. oarecare said, on noiembrie 21, 2019 at 2:43 pm

  offtopic

  Pentru o Românie normală!
  În cele ce urmează voi arăta, pe scurt, că România este deja normală, poate chiar mai normală decât o doriți, după chipul și asemănarea dvs. d-le Iohannis, deci candidatura la Președinție este lipsită de obiect și de sens.

  Tinere, precum Alexandra și Luiza sunt răpite, pentru plăcerile unor monștri în cel mai monitorizat areal din țară. Fetițe precum Adriana Fieraru sunt abuzate și apoi ucise cu sânge rece tocmai de cetățeni ai căror state susțin și exportă prin ONG-uri și ambasade normalitatea, așa cum o și înțelegeți dvs., din păcate. Copiii precum Sorina din Baia de Arama sunt înfiați cu japca, prin nerespectarea formalităților legale, și punere în faptă la fel ca în Norvegia – Bavernet. Traficanții de carne vie se răfuiesc și omoară în plin centrul Capitalei, poate le-ar fi fost mai benefic un schimb de experiență la Cotroceni și ar fi ajuns, de ce nu, președinți. Și dumneavoastră în una din viețile anterioare ați intermediat, profitând de situația materiala și naivitatea unei bunici, pe care ulterior ați și îmbrâncit-o pe scări când a venit să vă ceară socoteală, tranzacționarea câtorva copilași dispăruți fără urmă. Cum s-ar chema asta, o casă-două case, o celulă? Câtă vreme?

  România este țara în care se retrocedează orice, oricând și oricui cu forme mai mult sau mai puțin legale. Avem un sat retrocedat cu totul, Nădaș. Avem păduri, rezervații naturale, clădiri ale spitalelor, școli, sedii de instituții de stat, case, terenuri, toate retrocedate. Sibiul, Timișoara sunt campioane în ale retrocedărilor. Chiar dumneavoastră în una din viețile anterioare ați retrocedat în Sibiu, licee, scoli, grădinițe către FDGR, succesor al organizației naziste Grupul Etnic German. Ba chiar și dvs. personal v-ați retrocedat, prin fals și uz de fals, 2 (doua) case pe care le-ați și pierdut în instanță, cea strada N. Bălcescu nr. 29 și cea din Gh. Magheru 35. Nu mai vorbim de banii de pe chirie. Cum s-ar chema asta, trei case-patru case, o celulă? Câtă vreme?

  România este țara în care tratamentul unor boli extrem de grave NU este decontat de către stat, bolnavii trebuind să apeleze la mila publică, ONG-uri, SMS-uri etc., în timp ce operații pentru boli închipuite, precum cea de schimbare de sex, sunt plătite din banii noștri, ai tuturor, prin CNAS. Astfel, chiar în aceste zile, doi elevi de liceu din Satu Mare, un el și o ea vor deveni, el respectiv ea. Pe banii noștri.

  Romania este tara în care copii mor sau rămân cu sechele majore pe viaţă în urma unor vaccinuri prea puțin testate făcute la presiunea mafiei big-pharma. Vaccinuri care se vor a deveni obligatorii. Medicii care au îndrăzneala sa spună ceva împotriva, sa recunoască nocivitatea unor vaccinuri, sunt maziliți, amenințați, luați în derâdere. Cunosc îndeaproape asemenea cazuri. Exact la fel se întâmpla și în tarile „ca afara”, ba chiar tara aliatului nostru strategic, SUA, a trecut la un nivel superior, mai bine de 90 de medici cu viziuni diferite de cea oficiala „s-au sinucis” sau au fost împușcați „accidental” tocmai în mijlocul carierei lor. În țări precum Anglia presa a avut curajul sa demaște nocivitatea vaccinului anti-HPV care a distrus mii de vieți, filmul Sacrifical Virgins este edificator cât și alte sute de marturii video ale unor fete sau familii ale acestora. Un alt film, Vaxxed, este făcut in SUA de către Robert de Niro după ce fiul sau a dezvoltat autism în urma unui vaccin. Iar noi să dorim ca aceste otrăvuri să devină obligatorii pentru copii noștri doar pentru a nu fi considerați înapoiați ?!

  Romania este țara care, pe timp de pace, are cea mai mare diaspora, cetățeni ai țării de care vă amintiți doar când vine vorba de a le înlesni accesul la VOT. Doar votul lor va interesează, deoarece, nefiind în tara, aici cu noi, îi puteți manipula mult mai ușor. De ce spun asta? Pentru că nu ați mișcat un deget pentru românii din străinătate aflați în mare dificultate, cărora li s-au smuls copii din sânul familiilor, așa cum nu ați făcut-o, aici, pentru Sorina de la Baia de Aramă. Vă scriu doar câteva nume: Camelia Smicala, familia Nan, familia Bodnariu, Florin Barbu. Acesta din urmă gustă din plin beneficiile progresismului globalist, pe care îl susțineți d-le Iohannis, copii lui fiind „înfiați” de o „familie” de minoritari sexual. Nici nu ați avea cum să vă miște suferința acestor oameni atâta timp cât familia dvs. a înlesnit tranzacționarea copiilor altora și nu aveți proprii copii, să știi cum vine aia să te bucuri sau să te doară pentru ei. Nu puteți empatiza. Nici dulapurile nu pot. Va înțeleg perfect.

  Daca Iliescu a avut o „democrație originala”, dvs. vă puteți lăuda cu prima „democrație a mea”. O democrație în care ați încălcat Constituția mai mult decât toți predecesorii dvs. la un loc. Cu tot cu Ceausescu. O democrație în care „a trebuit sa moara oameni” pentru a avea un guvern „al meu”. Toate legile care au apărat interesul național au fost amânate, trimise înapoi spre revizuire, doar când nu ați mai avut încotro, promulgate. Așa cum ați făcut și cu inițiativa cetățeneasca a celor peste 3.000.000 (trei milioane) de infatuați și fanatici religioși, după dvs., cărora „li s-a dat cu flit”, așa după cum, tot dvs., ați dat exemplul cel de urmat, prin tergiversarea lui. Bineînțeles că la scurtă vreme, v-ați tras, să se vadă ca puteați și repede, dar nu oricui, un instant-referendum „al meu”, de imagine, deoarece nu avea să producă nici un efect juridic, ci doar cheltuială, deoarece nici o lege nu consfințea corupția.

  Îmi cer iertare, că poate v-am întristat, de aceea vă dau un motiv de râs: mă cheamă Nicolae, nume neaoș, romanesc. Știu că vă place. Klaus, s-ar spune în limbile germanice. Pe tata îl cheamă Ion echivalentul lui Iohan(nis) în limbile germanice. Pentru Werner nu am găsit echivalentul romanesc, dar îmi aduce aminte de o răzătoare de la teleshopping, din păcate nu mă pot ridica la nivelul dumneavoastră, pentru a râde de numele cuiva. Îmi amintește prea mult de grădiniță. Distracție plăcută.

  Nu va faceți griji în ceea ce privește rezultatul alegerilor, cine trebuie sa iasă, va ieși. S.T.S. știe cum și de ce. Deja vă puteți dori din viaţă aceasta, noile călătorii pe care le veți face în viața viitoare. De după turul doi. Țara poate trăi și fără dvs..

  P.S. Pentru că ar fi ultimul dvs. mandat, nu ar mai avea nici un rost să păstrați aparențele, cum că v-ar păsa de acest popor și această țară, pentru a fi reales, veți face toate nefăcutele. Voi merge neapărat la vot. Și voi vota. Neaoș, românește. Pentru ca altfel mă va mustra conștiința, că nu am făcut tot ce mi-a stat în putință, pentru a vă opri să vă bateți joc de Neamul meu cel Romanesc!

  O viață avem, români…și-o cinste ! Deșteptați-vă că am dormit destul !” – Mihai Viteazul
  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  poate fi publicat fără pretenții de copyright

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on noiembrie 22, 2019 at 4:12 am

   Vad ca esti foarte anti Iohannis si faci propaganda sa o votam pe timpita aia de Dancila. Eu cu PSD-ul nu am votat absolut niciodata si nu am de gind sa incep acum. De fapt nu voi vota cu nimeni caci nici unul nu imi reprezinta interesele mele. Dar sa iti spun punct cu punct unde gresesti;

   1. „România este țara în care se retrocedează orice, oricând și oricui cu forme mai mult sau mai puțin legale.” Pai daca acel ceva a fost in proprietate privata si se stie in proprietatea cui a fost atunci trebuie retrocedat. Nu vad de ce ai avea o problema cu acest lucru. Oare nu a fost o ticalosie din partea statului roman sa deposedeze pe cineva de acel ceva atunci cind a facut-o? Nu trebuie reparata acea ticalosie? Doamne ca multa propaganda stingista/socialista vad pe acest blog.

   2. „România este țara în care tratamentul unor boli extrem de grave NU este decontat de către stat, bolnavii trebuind să apeleze la mila publică, ONG-uri, SMS-uri etc., în timp ce operații pentru boli închipuite, precum cea de schimbare de sex, sunt plătite din banii noștri, ai tuturor, prin CNAS.” Pai daca pe buna dreptate nu avem incredere in vaccinuri inseamna asta cumva ca trebuie sa avem incredere in celelalte proceduri ale medicinei cunoscute de noi? („tratamente” si interventii chirurgicale). Eu unul nu am…voi faceti cum credeti dar daca vaccinurile sint rele eu cred ca si restul sint rele. Deci crestinul nu prea are de ce sa mearga pe la doctor…Boala este data de otravurile pe care le baga astia in noi…doctorii nu stiu asta, stiu doar ce au citit ei in carti si drept urmare incerca sa ne faca bine bagind in noi si mai multa otrava…iar asta nu are decit un singur deznodamint. Cimitirul. Intrucit noi crestinii nu prea avem de ce sa dam pe la doctor de ce ne mai pasa care operatii si tratamente sint decontate de stat si care nu? Parca statul era oricum dusmanul nostru. Iar daca este cazul sa fim 100% capitalisti eu as zice ca nu ar trebui nimic decontat de stat in materie de „sanatate”. Si asa sistemul medical este o frauda…este facut sa imbolnaveasca nu sa insanatoseasa…asa ca cine vrea tratament de diabet sa dea banu’ (atita cit costa). Cine vrea operatie pe inima sa dea banu…15000 euro sau cit o costa…cine vrea schimbare de sex sa dea banu…50.000 euro sau cit costa in tarile „civilizate”

   3. „Romania este tara în care copii mor sau rămân cu sechele majore pe viaţă în urma unor vaccinuri prea puțin testate făcute la presiunea mafiei big-pharma”. Pai asta este adevarat…dar citeste ce am scris mai sus…daca vaccinurile sint rele de ce celelalte „operatiuni” ale sistemului asa-zis de sanatate, in realitate de boala ar fi bune?

   4. „Romania este țara care, pe timp de pace, are cea mai mare diaspora, cetățeni ai țării de care vă amintiți doar când vine vorba de a le înlesni accesul la VOT. Doar votul lor va interesează, deoarece, nefiind în tara, aici cu noi, îi puteți manipula mult mai ușor”. In realitate diaspora poate fi manipulata cel mai putin caci acolo nu ajunge propaganda electorala de doi lei care se face la noi in tara. SI intotdeuna pentru a putea observa un fenomen mai bine trebuie sa te detasezi sa te distantezi, sa judeci la rece….Si voi veni de data aceasta cu un exemplu personal. Mie imi erau simpatici ungurii cind locuiam in ardeal si aveam ura pe tigani….Probabil asa fusesem indoctrinat acolo. Ungurii sint un popor asa-zis civilizat…. muncesc, sint discilinati, sint diplomati (incearca pe cit posibil sa nu jigneasca si sa nu supere pe nimeni) si se tin intotdeauna de cuvint. Pe de ailalta parte tiganii sint lenesi, betivi, certareti, nu au disciplina si nu se tin niciodata de cuvint. A trebuit insa sa plec din ardeal pentru a vedea si reversul medaliei. Si anume ca ungurii sint asa cum am zis mai sus…dar diplomatia lor este de fapt in cele din urma ipocrizie si perfidie. Nu am nevoie de cineva care sa ma linguseasca ca apoi sa ma injure pe la spate. Tiganii pe de cealalta parte au curajul sa iti spuna adevarul verde in fata. Si ti-l vor spune intodeauna…iti vor spune tot ce nu le place la tine. Dar daca vreunuia ii place de tine poti fi 100% sigur ca ti-a spus adevarul si ai un prieten pe viata…deci nu e cum crede majoritatea. Trebuie sa te detasezi si sa te distantezi pentru a vedea adevarul. Si ce vede diaspora in conditiile in care la ei nu ajunge propaganda electorala mincinoasa care se practica la noi? Vede ca de aproape 30 de ani votam intr-una numai si numai cu PSD-ul…cu ciuma rosie si apoi ne plingem ca nu ne e bine. Vede ca tara este trasa in jos de sutele de mii de asistati social…care reprezinta de fapt grosul electoratul PSD….

   Apreciază

   • gheorghe said, on noiembrie 22, 2019 at 10:45 am

    Doar o vorba , doua … despre pct. 1 si nu numai:
    S-a retrocedat ce nu era retrocedabil, ceea ce era deja platit/compensat si ceea ce a fost confiscat de Stat pentru Romania.
    Castigatori de 2-3 ori?
    Ungurii (ca nu-s maghiari, adica mongoli ci romani batuti sa-si schimbe numele si credinta,,,) si talmudistii babilonieni – falsi jidani care se pretind evrei.
    Asa ca nu despre retocedari legitime este vorba ci despre asociere infractionala dintre legiuitori romani si borfasi alogeni.

    La 2, 3, – medicul este ingaduit – cel care practica medicina fireasca – si nu e corect sa iei speranta cuiva sa mai traiasca: ar putea sa se intoarca la credinta, nu crezi?

    „… intotdeuna pentru a putea observa un fenomen mai bine trebuie sa te detasezi sa te distantezi, sa judeci la rece….”
    Am plecat la Pacific, la Vancouver – in Canada: e si departe, – m-am distantat – si e si rece.
    Incerc sa ma detasez dar nu ma pot „emancipa” – tot roman o sa mor…
    Am sa ma citez de pe alt site:
    „De ce mai postezi daca nu ai treaba cu votarea?
    Nici cainele, nici oaia, nici spanacul nu voteaza….
    AI ALTA CALE SA ACTIONEZI?
    AI ALTE OPTIUNI?
    Cum poti sa stai sa privesati cand totul se duce la vale, ca pe Titanic?
    Crezi ca te salveaza cineva daca nici macar nu dai din maini sa nu te ineci?”
    ––-
    Pana la o noua revedere internautica – numai bine si sanatate!

    Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 22, 2019 at 12:33 pm

    gheorghe

    Evrei mai exista pe Pamant?

    Apreciază

  • GHEORGHE said, on noiembrie 22, 2019 at 10:33 am

   Chiar nu v-ati saturat de atitea vorbe DECGEABA?
   Unul ca klau exista si multi sustinatori.ai lui tocmai pentru faptul ca celor ca tine le place FARA NOIMA ,LA INFINIT PALAVRAGEALA.
   Fapte nu vorbe este SOLUTIA .
   Ei toti pot ,nu doar klaus,ei toti incepind cu iliescu pot sa-si faca mendrele , PENTRU CA STIU CA NOI, insira m.doar cuvinte goale ca si tine ,nu cunteaza ca exprima realitatea.CUVINTELE acum si aici sint ZERO BARAT .
   Mai bine taci ,ca sa se adune macar revolta in tine si sa INJURI cu spume la gura .E MAI DESTEPT .!
   VORBELE GOALE,chit.ca descriu realitatea ,dar fiind prea multe de 30 de ani ,degeaba,in zadar, sint o asa mare lasitate,ca in momentul in care le citesti VOMITI .
   Lasati vorba !
   Ginditi-va cum ACTIONAM sau TACETI VESNIC .
   TRAGICUL E CIT HIMALAIA PE NOI .
   Daca as mai avea o ramasita NEOTRAVITA in mine de SCIRBA,m-as duce sa votez cu PROASTA ROMANIEI,DANCILA .
   Din pacate nu mai am forta necesara,as pica de scirba jos .
   Voi ceilalti ,care va duceti la vot,daca mai aveti credinta ca vom mai exista ca neam romanesc,VOMITATI,si puneti stampila pe PROASTA ROMANIEI si nu pe diavolul klau .
   INTRE UN DIAVOL IN CARNE.SI OASE si ultima proasta a speciei umane,logic e sa votezi PROASTA.
   DACA NU STATI DRACU ACASA .

   Apreciază

 4. Coprie said, on noiembrie 21, 2019 at 3:59 pm

  NATO a cucerit un spațiu, dar nu cel „cosmic”, ci spațiul minții credulilor. Cică ar avea în spațiu cică 2000 de așa-ziși „sateliți”, dar până și fotografia din articol este un cgi ordinar. Eu până astăzi nu am reușit să văd o poza adevărată a unui astfel de satelit.

  Apreciază

 5. Scoala 82 said, on noiembrie 21, 2019 at 4:10 pm

  Este și o afacere destul de buna pt NATO, deoarece țările participante vor susține din bugetele lor “ proiectul”. Și România are o agenție Aerospațială ROSA, sunt date interesante pe site-ul lor. De exemplu, cică ar fi 2000 de sateliți in spațiul extraterestru, dintre care jumătate aparțin membrilor NATO. România, ați ghicit, nu are nici unul, dar a platit in perioada 2009-2018, aproape 1,5 milioane euro ca sa închirieze “ fluxuri satelitare” 😃. Aceste fluxuri sunt necesare in teatrele de război, pe care culmea, țara noastră le “ vizitează” tot in cadrul operațiunilor NATO. O invazie extraterestra bine regizata necesita un buget imens, pentru a putea fi văzută in multe puncte de pe glob, deci va dati seama ca otanistii trebuie sa aibă imaginație in obținerea de fonduri. Una peste alta, vor ieși in profit. Cred ca de exemplu, pentru niște filmări in desertul Nevada, au cheltuit mult mai putin, decât pentru așa zisa aselenizare cu succes, misiune căreia i au fost alocate sume enorme. Plus drepturi de televiziune și alte prostii.

  Apreciază

 6. gabimdi said, on noiembrie 21, 2019 at 4:16 pm

  @ oarecine,

  Minumat! Subscriu!

  Apreciază

 7. OberstZyklon said, on noiembrie 21, 2019 at 6:00 pm

  Forta militara spatiala exista de mult dar acum „avem voie” sa o stim ….

  Apreciază

 8. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 21, 2019 at 9:54 pm

  Nu exista spațiu, nu exista sateliți, pământul este fix, plat, cel mai mare corp din univers și este în centrul universului, pentru că așa L-a creeat Dumnezeu. Crezând în spațiu vei crede și în sateliți,extraterestri, etc… Diavolul te ia cu usurelul, ca pe o gasculita…

  Apreciat de 1 persoană

  • gheorghe said, on noiembrie 22, 2019 at 11:03 am

   Creatia este in 3D si nu poti nega realitatea – asta inseamna SPATIU.
   Daca nu ai vazut sateliti e ok, nu e nevoie da’ sa stii ca exista: poti vedea luminite care deplaseaza regulat pe directie aparent dreapta cand e cer senin, desigur noaptea – sa stii ca nu sint pasari calatoare ca alea nu au becuri.
   Ca e fix – asa stiu toi chiar daca nu „marturisesc” – de aia se vorbeste doar despre miscare RELATIVA.
   Despre faptul ca e plat Pamantul poti sa crezi ce vrei… nici pentru Creatie nu e convenabil sa fie plat – spre poli, cand e vara,
   Soarele se vede tot timpul cum te „inconjoara”; daca ar fi plat ar trebui sa dispara si sa apara in alta parte cand – mai spre zonele calde – este noapte (ca acolo este Rasarit si Apus dar in „puncte” nu dor diferite dar si variabil, atat periodic cat si regulat.
   Ai reusit sa ma urmaresti?
   Credem cu mintea fiindca stim cu inima da’ nu-incurcam borcanele ca – vorba Parintelui … (nu-i dau numele sa nu fac reclama) – Dumnezeu nu ne-a facut prosti si nici sa ramanem asa.
   Ratiunea este o putere a sufletului.
   Poate citesti ce ne zice Parintele Staniloae despre asta.

   Apreciază

 9. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 21, 2019 at 9:56 pm

  Apropo, nu mai puneți pe un site ortodox, imagini din „spațiu” fotoshopate la NASA!

  Apreciat de 1 persoană

  • gheorghe said, on noiembrie 22, 2019 at 11:07 am

   Daca era fotosopata se vedeau luminite pe post de stele.
   Nu se vad fiindca nu exista CORPURI care sa fie stele (nici macar Soarele nu se vede, adica nu se percepe in spectrul vizibil) ci concentrari de camp care amplifica, deviaza si moduleaza radiatiile cosmice; nefiind vizibile, nu au caracter de „solid”, nu atrag corpuri si deci nu formeaza nici sisteme solare si nici galaxii.

   Apreciază

 10. tataia said, on noiembrie 22, 2019 at 4:31 am

  Daca nu aveti rabdare partea interesanta incepe la 17:00

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: