SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: NATO va lupta până la ultimul ucrainean pentru a face Rusia să sângereze și pentru promovarea intereselor geopolitice occidentale

Posted in NATO, razboi, RUSIA, Ucraina, Washington Post by saccsiv on aprilie 14, 2022

Sursa: https://www.globalresearch.ca/nato-admits-wants-ukrainians-keep-dying-bleed-russia-not-peace/5777411

NATO recunoaște că vrea ca ‘ucrainenii să fie sacrificați în continuare’dar nu pentru pace, ci pentru a face Rusia să sângereze

NATO îi vede pe ucraineni ca pe o simplă carne de tun în războiul său imperial de proximitate, împotriva Rusiei.

De Ben Norton, 13 Aprilie 2022, Global Research

Sursa imagine: Al Mayadeen English

Alianța militară NATO, condusă de SUA, a arătat clar că este dispusă să lupte până la ultimul ucrainean pentru a face Rusia să sângereze și pentru promovarea intereselor geopolitice occidentale.

Într-o mărturisire șocantă, The Washington Post a recunoscut că unele state membre NATO doresc ca ‘ucrainenii să continue lupta, și să moară’ pentru a împiedica Rusia să obțină avantaje politice.

Într-un articol din 5 aprilie despre discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia, marele ziar american a dezvăluit că NATO se teme că Kievul ar putea ceda la unele dintre cererile Moscovei.

Washington Post a scris în mod explicit: „Pentru unii din NATO, este mai bine ca ucrainenii să continue lupta și să moară decât să obțină o pace care să vină prea devreme sau cu un cost prea mare pentru Kiev și restul Europei”.

Diplomați occidentali anonimi au subliniat că „există limite la câte compromisuri vor susține unii din NATO pentru a câștiga pacea” și că aceștia preferă să prelungească războiul din Ucraina dacă pot împiedica Rusia să își vadă satisfăcute preocupările de securitate.

Ziarul a precizat că membrii NATO sunt disperați să nu-i ofere „președintelui rus Vladimir Putin nicio urmă de victorie” și sunt mai mult decât dispuși să îi forțeze pe ucraineni să intre în mașina de tocat carne pentru a face acest lucru.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a precizat că administrația președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky se coordonează îndeaproape cu Washingtonul și este în ‘contact aproape zilnic’ cu Casa Albă. Este evident cine este cu adevărat la conducere.

Ziarul a dezvăluit, de asemenea, că armata americană are peste 100.000 de soldați desfășurați în Europa.

Washington Post are o relație strânsă cu guvernul american. Ziarul este deținut de miliardarul Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din istorie, cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari.

Bezos este, de asemenea, fondatorul și președintele executiv al mega-corporației Amazon, care are contracte în valoare de zeci de miliarde de dolari cu CIA, Pentagonul, NSA, FBI, ICE și alte agenții guvernamentale americane.

Dacă The Washington Post dezvăluie aceste informații despre NATO, cu citate de la înalți oficiali ai Casei Albe, este clar că a primit undă verde de la responsabilii săi de la Washington.

Acest raport este o confirmare semi-oficială a faptului că NATO îi vede pe ucraineni ca pe o simplă carne de tun în războiul său imperial de proximitate împotriva Rusiei.

De fapt, unii oficiali occidentali au declarat acest lucru în mod deschis.

Un fost oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, Eliot A. Cohen, un șoim de război de extremă dreapta, s-a lăudat într-un articol din revista The Atlantic că „Statele Unite și aliații lor din NATO sunt implicați într-un război de proximitate cu Rusia”.

El a exclamat cu mândrie: „Aceștia furnizează muniții cu miile și, sperăm noi, vor face și multe alte lucruri – împărtășind informații, de exemplu – cu intenția de a ucide soldați ruși”, adăugând: „Cu cât mai multe și mai repede, cu atât mai bine”.

Veteranul Departamentului de Stat a declarat că „fluxul de arme care intră în Ucraina trebuie să fie ca un potop”.

Este exact ceea ce fac statele membre NATO: inundarea cu arme a vecinului Rusiei.

În loc să sprijine negocierile de pace cu Rusia, Statele Unite și Uniunea Europeană au intensificat în mod activ războiul, trimițând Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari, inclusiv zeci de mii de rachete antitanc, mii de rachete antiaeriene și sute de drone kamikaze, precum și tancuri sau vehicule blindate.

Ceea ce nu se menționează este modul în care corporațiile americane și europene de armament au profitat masiv de pe urma războiului. Acțiunile contractorilor militari privați au crescut vertiginos după ce Rusia și-a trimis trupele în Ucraina la 24 februarie, în timp ce guvernele occidentale s-au angajat să își majoreze substanțial cheltuielile militare.

Administrația Joe Biden a livrat imediat arme în valoare de 350 de milioane de dolari la sfârșitul lunii februarie, înainte de a promite un ajutor suplimentar de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina în luna martie, din care 6,5 miliarde de dolari în sprijin militar.

Miniștrii de externe ai NATO s-au întâlnit la sediul alianței militare de la Bruxelles pe 6 și 7 aprilie, unde s-au angajat să escaladeze și mai mult războiul din Ucraina.

Politicienilor occidentali li s-au alăturat reprezentanți ai mai multor țări care nu sunt membre NATO, printre care Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Finlanda, Suedia, Australia și Noua Zeelandă.

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a călătorit la Bruxelles pentru această reuniune, unde a risipit orice îndoială că NATO dorește mai mult război în loc de pace.

„Am venit astăzi aici pentru a discuta cele mai importante trei lucruri: arme, arme și arme”, a rezumat Kuleba.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în mod similar: „După invazie, aliații au intensificat sprijinul militar suplimentar, cu mai multe echipamente militare, iar mesajul reuniunii de astăzi a fost clar: aliații ar trebui să facă mai mult și sunt gata să facă mai mult pentru a furniza și mai multe echipamente, iar ei realizează și recunosc urgența.”

Stoltenberg s-a lăudat că sprijinul militar direct al NATO pentru Ucraina datează din 2014, și că zeci de mii de soldați ucraineni au fost instruiți de NATO în ultimii opt ani, cu mult înainte de invazia Rusiei.

În mod transparent, NATO preferă ca ucrainenii să continue să-și sacrifice viețile în speranța de a slăbi și destabiliza Rusia.

Între timp, ucrainenii care cred că pacea ar trebui să fie soluția, și nu mai mult război, se confruntă cu consecințe grave.

Un negociator ucrainean care a participat la discuțiile de pace cu Rusia, Denys Kyreyev, a fost ucis, se pare că de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), cunoscut pentru faptul că este influențat de neonaziști și alți extremiști de extremă dreapta.

Toată această violență extremă și belicoasă se opune direct pretenției NATO de a fi o alianță presupus ‘defensivă’.

Realitatea este că NATO nu a fost niciodată dedicată apărării, cu atât mai puțin democrației. Printre membrii fondatori ai alianței militare în 1949 s-a numărat dictatura fascistă din Portugalia.

În timpul primului război rece, NATO a sprijinit foști colaboratori naziști și fasciști în cadrul faimoasei operațiuni Gladio. Cu sprijinul NATO, extremiștii de extremă-dreapta au comis atacuri teroriste în Europa pentru a încerca să reprime stânga, în special în timpul faimoșilor Ani de Plumb din Italia.

Când primul război rece s-a încheiat, NATO a continuat să se extindă la granițele Rusiei, încălcând în mod repetat promisiunile făcute de Statele Unite, Marea Britanie și Franța, că alianța militară nu se va deplasa ‘nici măcar un centimetru spre est’ după reunificarea Germaniei în 1990.

În campaniile de bombardamente din anii ’90, NATO a distrus și a dezmembrat fosta Iugoslavie, care nu mai există ca țară.

Apoi, NATO a ajutat Statele Unite să lanseze războiul în Afganistan în 2001 și a menținut o ocupație militară comună până în 2021.

În 2011, NATO a purtat un război împotriva Libiei, cea mai prosperă țară din continentul african. Campania militară occidentală a spulberat statul libian. Corporațiile străine producătoare de combustibili fosili au jefuit în scurt timp rezervele masive de petrol ale națiunii nord-africane.

Nici până astăzi, în 2022, Libia nu are un guvern central unificat. Are, totuși, piețe de sclavi în aer liber pentru refugiații din Africa Subsahariană.

Ruinele Libiei, Afganistanului și fostei Iugoslavii arată ce oferă cu adevărat NATO lumii.

Iar alianța militară condusă de SUA este acum pregătită să sacrifice Ucraina pentru a promova interesele Washingtonului și ale Wall Street-ului.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre?

A fost Rusia înșelată de SUA? Der Spiegel publică un document stânjenitor

La 24 martie 1999 incepea bombardarea Serbiei…

Documente: Natiunea afgana refuza „vestificarea” si dupa 18 ani de ocupatie, timp in care SUA a cheltuit 1 000 de miliarde de dolari si a pierdut peste 2 500 de militari

Franta ia 35% din petrolul libian?

Global Research: SUA sunt principalul instigator al conflicului din Ucraina. Faptele istorice

OPINIE. Ordine din haos: Cum conflictul din Ucraina este conceput pentru a avantaja globaliștii

Datoria Ucrainei este detinuta de Rothschild. Ce se va intampla cu Romania?

Harta: Expansiunea spre est a NATO

 

Tagged with: , , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vasile said, on aprilie 14, 2022 at 7:34 pm

    Se fac pregatiri pentru a lupta in curand si pana la ultimul roman, de ce altfel au renuntat atat de brusc la mascarada care extermina si umplea buzunare?

    Apreciat de 1 persoană

    • Moca said, on aprilie 15, 2022 at 9:07 am

      vasile,
      Da* cin* a zis o dezinformare ca asta ? păi da covidu* n-o muritu, numa* o tîr s-o hodinitu….

      Apreciază

  2. Max said, on aprilie 14, 2022 at 8:08 pm

    Bine ar fi dac-ar vedea și ucrii articolul ăsta…dar cred că sunt inundați de propaganda $$ionisztului-actor, care îi duce cu onor spre I.A.D.

    Apreciază

  3. Spaceman said, on aprilie 14, 2022 at 10:02 pm

    Da săraca Rusie, are atâtea guri de hrănit… trebuia să-și înfigă colții în Ucraina, că prea era ‘nazificată’… mai ales în partea ei de est. Azovmash, Azovstal, Mariupol, ceva sute de tone de litiu prin Donbas… Jin ping-pong, prietenul lui Putin, ar cam avea nevoie de Ucraina, măcar partea ei de est, dacă s-ar putea totul până la Nipru, că e numai bună de integrat în BRI.

    Joe Biden a declarat că „Putin a încercat să rupă NATO… ”, un moș senil, ce să-i ceri.

    https://www.caleaeuropeana.ro/joe-biden-catre-liderii-ue-trebuie-sa-ramanem-total-uniti-de-aceea-am-solicitat-reuniunile-nato-si-g7-putin-a-incercat-sa-rupa-nato-dar-alianta-nu-a-fost-niciodata-mai-unita-ca-acum/

    Păi NATO ar trebui să-i mulțumească lui Putin, că de când a început ‘operațiunea militară specială rusească’ în Ucraina, NATO de la ‘moarte cerebrală’ în 2019, cum a zis Macron,

    https://www.dw.com/ro/nato-%C3%AEn-moarte-cerebral%C4%83/a-51167836

    a ajuns la ‘mai puternică’, după cum a zis madam Kamala Hahaharris,

    https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/03/10/nato-a-devenit-mai-puternica-iar-rusia-mai-slaba-dupa-invazia-asupra-ucrainei-potrivit-sua–881955

    până la ‘cea mai puternică și concretă garanție de securitate pentru statele sale membre’, după mintea lui Klaus.

    https://ziarulprahova.ro/2022/04/presedintele-klaus-iohannis-vom-continua-eforturile-noastre-pentru-a-asigura-raspunsul-nato-la-orice-amenintare-posibila/

    Iar China s-a pișat din avioane în capul NATO…

    https://saccsiv.wordpress.com/2022/04/11/china-a-facut-in-regim-semi-secret-o-livrare-de-rachete-catre-serbia/#comment-512646

    și ‘amenință SUA, Australia și Marea Britanie după ce aceste state au anunțat că vor să dezvolte rachete hipersonice’

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/china-ameninta-sua-australia-si-marea-britanie-dupa-ce-aceste-state-au-anuntat-ca-vor-sa-dezvolte-rachete-hipersonice-1895801

    https://a1.ro/news/inedit/fenomen-misterios-in-alaska-de-ce-a-aparut-pe-cer-aceasta-urma-cu-forma-bizara-id1071120.html

    Acest nor ciudat este o dâră de condens a unui avion comercial mare, sau UFO, ori ‘Creatura’!… – nici vorbă să fie urma vreunui test de rachetă supersonică lansată dintr-un avion!

    Iar China și Rusia au și arme anti-satelit (ASAT) … eh, un fleac… dacă americanii rămân fără sateliți, fără GPS, n-o să mai poată dirija arme de înaltă precizie… sau rămâne armata americană fără comunicații… mare brânză.

    https://www.wired.com/story/analysts-warn-anti-satellite-weapons-have-evolved-beyond-missiles/

    A început de ieri să cadă câte un satelit… în stradă…

    https://saccsiv.wordpress.com/2022/02/10/video-spectaculos-o-furtuna-geomagnetica-a-compromis-40-de-sateliti-de-internet-din-reteaua-starlink/

    https://saccsiv.wordpress.com/2022/02/10/video-spectaculos-o-furtuna-geomagnetica-a-compromis-40-de-sateliti-de-internet-din-reteaua-starlink/#comment-506229

    Pare că Estul și Vestul sunt în conflict, războaie, crize și nici urmă de împăcare… dar va fi trasă o nouă Cortină de Fier între Est și Vest? Între ‘pionii albi’ și ‘pionii negri’ ai satanei? Sau mai degrabă va fi UNITATE? UNITY! Alianța alianțelor, în viziunea lui Jin ping-pong ‘împreună pentru un viitor comun’, sau în viziunea lui Biden ‘mai uniți ca niciodată’ … pentru pace, pentru eliminarea corupției și un viitor ecologic în care resursele sunt atent gestionate… utilizând tehnologiile digitale, bla bla bla … planul satanei – cu ‘mesia, regele mondial’ – antihristul.

    Apreciază

  4. […] OPINIE: NATO va lupta până la ultimul ucrainean pentru a face Rusia să sângereze și pentru prom… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.