SACCSIV – blog ortodox

Elon Musk susține că restricționează accesul armatei ucrainene la serviciul său de internet prin satelit Starlink pe motiv că vrea să prevină un al treilea război mondial

Posted in Elon Musk, internet, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on februarie 14, 2023

Sursa: https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/elon-musk-despre-restrictionarea-accesului-la-2242173.html

Multimiliardarul Elon Musk susține că restricționează accesul armatei ucrainene la serviciul său de internet prin satelit Starlink pe motiv că vrea să prevină un al treilea război mondial.

Săptămâna trecută, președinta SpaceX, Gwynne Shotwell, a anunțat că s-au luat măsuri în vederea limitării utilizării sateliților Starlink de către armata ucraineană. Starlink „nu a fost niciodată menit să fie transformat în armă”, a spus Shotwell, referindu-se la faptul că armata ucraineană au folosit acest serviciu de internet pentru a controla drone.

„Ucrainenii l-au folosit în moduri care nu au fost intenționate și care nu au făcut parte din niciun acord”, a insistat președinta SpaceX.

Fostul astronaut Scott Kelly a reacționat pe Twitter în sprijinul ucrainenilor. „Ucraina are nevoie disperată de sprijinul tău continuu. Te rugăm să restabilești funcționalitatea completă a sateliților Starlink. Apărarea împotriva unei invazii nu este o capacitate ofensivă. Este supraviețuire. Se vor pierde vieți nevinovate. Tu poți ajuta! Mulțumesc!”, a scris el.

Elon Musk i-a răspuns astronautului american duminică seara: „Starlink este coloana vertebrală de comunicare a Ucrainei, în special pe front, unde aproape toate celelalte conexiuni la internet au fost distruse. Dar nu vom permite escaladarea conflictului care poate duce la al treilea război mondial”.

Într-un dialog purtat anterior cu un blogger, Musk a susținut că „terminalele comerciale SpaceX, la fel ca alte produse comerciale, sunt destinate uzului privat, nu militar”.

„Ne străduim din greu să facem ceea ce trebuie, iar corectitudinea este o întrebare morală extrem de dificilă”, a adăugat el.

Compania SpaceX, fondată de Elon Musk, a pus la dispoziția Ucrainei rețeaua sa Starlink pentru a o menține conectată la internet pe fondul bombardamentelor rusești asupra infrastructurii sale.

Consilierul prezidențial ucrainean Mîhailo Podoliak a criticat dur decizia șefilor SpaceX și le-a cerut să decidă dacă sunt „de partea Ucrainei și a dreptului la libertate” sau „de partea (Rusiei, n. red.) și a dreptului său de a ucide și de a cuceri teritorii”.

Elon Musk a publicat mai multe mesaje controversate în legătură cu războiul din Ucraina. Anul trecut, el a stârnit îngrijorări la Kiev după ce a prezentat un așa-zis plan de pace ce presupunea cedări teritoriale Rusiei. Unii internauți l-au catalogat imediat pe Musk drept noul „idiot util” al Kremlinului.

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. maria dakhel said, on februarie 15, 2023 at 8:59 am

    Stiti de ce nu-si rezolva romanii problemele interne? Pentru ca atat de multa informatie se deverseaza pe internet si prin TV, încât omul obisnuit nu mai are timp de el insusi, cu ochii pe dementii acestei lumi care dau cu piatra in baltă. Eu stiu o regulă de aur valabila in toate religiile monoteiste, dar foarte rar aplicată: când incepi sa faci curat, incepi cu propria inima necuratata la timp. La fel este si pentru o țară. Curatenia trebuia inceputa de langa noi si de fiecare dintre noi. Munti de gunoaie la propriu si gunoaie spirituale s-au strans prin padurile si pe apele romanesti. Nu e vinovat Elon Musk! Ăla e un măscărici plin de bani si plictisit, ce simte nevoia sa se afle in centrul atentiei, asa cum fac si blondele noastre siliconate peste tot, sau cocălarii cu masini scumpe. Exista oameni pe pamant care nu se simt vii decat daca atrag atentia. Galagiosi ca niste găini si la fel de slabi de minte.
    Teoriile conspiratiei pot deveni la fel de periculoase ca si curentul new age, daca exagerăm. Citesc prin toate grupurile romanesti si ma minunez! Noi nu suntem vinovati cu nimic. Doar evreii, Elon Musk, americanii…etc
    Ganditi-va ca si daca Romania nu ar fi fost crestinata, tezaurul de intelepciune din batrani ne avertizeaza constant despre efectele faptelor noastre: ” Culegem ce-am semanat”, ” semanam vant, culegem furtuna”, ” trufia si prostia sunt doua surori ce merg mana in mana”. Voi asteptati intelepciune de la găini?! Adica de la politicienii corupti ce s-au si ne-au vândut pe nimic?
    Ma tot intreb de unde a inceput nebunia in Romania. Eu eram ocupata prin anii ‘ 90 sa imi modelez propriul suflet, eliminand atat cat m-am priceput, programele negative mostenite in familie. Nu am fost prea atenta la asa zisele mișcări spirituale din Romania, dar am inceput sa inteleg cum am fost distrusi ca suflet colectiv. Falsuri spirituale introduse in matricea de țară! Cu efectele pe care le vedem cu totii: degenerare ca popor, prostire chiar. Prea multi prosti impart dreptatea prin Romania si prin lume!!! Cred ca si pamantul se cutremura de silă!

    Apreciat de 1 persoană

  2. geo said, on februarie 15, 2023 at 10:29 am

    https://t.me/onciu/2941

    Apreciază

  3. geo said, on februarie 15, 2023 at 10:39 am

    Apreciat de 2 persoane

  4. geo said, on februarie 15, 2023 at 10:40 am

    Apreciat de 2 persoane

  5. Lucian N. said, on februarie 15, 2023 at 10:45 am

    Ii este frica de Rusia. Nu-si permite sa-l intarate pe Putin si apoi sa piarda satelitii.
    Se stie ca Rusia are doua capacitati unice:

    1. Posibilitatea de a distruge sateliti
    2. Posibilitatea de dezabilita vizibilitatea satelitilor pe suprafete de mii de km patrati.

    Apreciat de 1 persoană

    • geo said, on februarie 15, 2023 at 1:56 pm

      Russia pushes ahead with completion of the newest plant for manufacturing satellites (including SMOTR class–part of SFERA program). Here is report in Russian.

      The plant, which goes into operation this year will be able to manufacture and test simultaneously 4 heavy satellites and 100 light ones. So, that adds to explanation of Musk’s sudden „maneuvers” with Starlink.
      ***
      The reason for limiting the use of Starlink is entirely different, and embarrassing for the US and SpaceX. The name of the reason is a Hog-weed, aka in Russia as Borschevik. Here it is:

      It is Russia’s EW complex specifically designed for detecting and issuing targeting at Starlink terminals. It’s range is 10 kilometers in 180 degrees sector and the accuracy is between 5 and 60 meters. And here are the result of the use of this complex since December 2022.
      In addition, single Borschevik can detect up to 50 terminals in its sector. Obviously Russian Army will not use expensive Krasnopols or Iskanders to blow Starlink terminals, but those who use them are of great interest, but sometimes a single artillery raid on known coordinates is enough to wipe out both terminals and those who use them, who are the real targets. So, as with all US-made weapon systems provided to VSU, Starlink faces the same discreditation and embarrassment as was the case with every weapon US supplied to 404, be that Javelins, NASAMS or M777, among many others. This is the main reason for these moves on Musk company’s part, not some anti-military „considerations”. Nothing personal–just business. It is bad, very bad, for business.

      Apreciază

  6. abc said, on februarie 15, 2023 at 1:38 pm

    Oare „baloanele” ce apar prin toate tarile lumii nu-s cumva „satelitii” lui Musk ? Pre s-au speriat toti de niste „baloane”.

    Adica 1, daca toti satelitii de pe gogoloiul pamantului seamana cu chestia asta ?

    Adica 2: de ce s-ar speria americani de al balon chinezesc si nu-si fac griji de „miile de sateliti” de un pic mai sus ?
    Si un alt adica, cred ca 3: Daca insasi america s-a suparat pe baloanele, pardon, satelitii lui Musk si i-a imprastiat prin toata lumea si Musk in cardasie cu ei spune ca nu mai da net ucrainei, dar nici n-ar mai avea cum, ca doar nu mai are baloane pe acolo ci i-au fugit prin lumea larga.

    Adica 4: satelitii sunt un fel de baloane cu cuntrol: directie altitudine, sens de miscare, iar Musk perdu controlul baloanelor acum

    Apreciază

  7. timisorean1 said, on februarie 16, 2023 at 6:43 pm

    Vrajeala! De asta au si lansat la greu acesti sateliti la inceputul operatiunii, pt ucraina. Omul asta are ceva sinistru in el, cu atat mai mult cu cat joaca in gri. Bine, el se crede alb… Maica sa e de a dreptul sinistra..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.