SACCSIV – blog ortodox

Comentariu la versetul “Ştiu necazul tău şi sărăcia ta, dar eşti bogat, şi hula din partea celor ce zic despre ei înşişi că sunt iudei şi nu sunt, ci sinagogă a satanei”

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 1, 2022

Sunt frati care considera ca evreii (sau iudeii sau neamul lui Israel) au disparut de pe Pamant, fiind inlocuiti de khazari (un soi de neam turcic). Iar unul dintre argumentele lor este versetul:

“Ştiu necazul tău şi sărăcia ta, dar eşti bogat, şi hula din partea celor ce zic despre ei înşişi că sunt iudei şi nu sunt, ci sinagogă a satanei.”

Este vorba despre versetul 9 din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 2:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=2

Capitol cu trimiteri catre Bisericile din Efes, Smirna, Pergam si Tiatira. Iata si versetul 8:

“Iar îngerului Bisericii din Smirna, scrie-i: Acestea zice Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel care a murit şi a înviat:”

Intr-adevar, khazarii au existat:

Si chiar au trecut la iudaism in secolele VIII-IX. Doar ca acestia nu au nici o legatura cu respectivul verset 9. Iata explicatia Mitropolitului Bartolomeu Anania:

“Biserica e noul Israel; cei ce-o tagaduiesc sau o persecuta au ramas iudei doar cu numele.”

De aceea i s-a spus sinagoga satanei. Iata si ce zice Parintele Ilie Cleopa:

Acesti doi prooroci au sa se pogoare, sa vina din Rai, trimisi de Dumnezeu, fiind luati cu tot cu trup la cer. Cand vor predica ei cu mare putere si vor infrunta pe Antihrist trei ani si jumatate, cat va imparati el, Sfintii Enoh si Ilie vor avea mare putere sa strabata tot pamantul cu fel de fel de minuni. Au sa faca minuni mari si semne in Ierusalim ca sa intoarca pe evrei, caci ei nu se intorc pana nu vine Ilie si Enoh. Vor intoarce inimile catre fii si sinagoga satanei catre Hristos.

Cititi va rog si:

Sfantul IOAN DAMASCHIN: Trebuie sa vina ANTIHRIST / Il vor primi IUDEII / Va fi OM nascut din curvie si va primi toata energia lui SATAN / La INCEPUT va lua chipul SFINTENIEI…

Sa ne amintim si ce spunea Sfantul Apostol Pavel (Romani 11, 24-25):

„Căci dacă tu ai fost tăiat din măslinul cel din fire sălbatic şi împotriva firii ai fost altoit în măslin bun, cu atât mai vârtos aceştia, care sunt după fire, vor fi altoiţi în însuşi măslinul lor.

Pentru că nu voiesc, fraţilor, ca voi să nu ştiţi taina aceasta, ca să nu vă socotiţi pe voi înşivă înţelepţi; că împietrirea s-a făcut lui Israel în parte, până ce va intra tot numărul neamurilor.”

Cititi va rog si:

CONVERTIREA EVREILOR in vremea ANTIHRISTULUI – „impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor”

Asadar, fratii mei dragi, evreii n-au disparut…

Cititi va rog si:

Unii zic ca evreii au disparut si le-au luat locul KHAZARII. Atunci de ce Sfintii Parinti vorbesc despre evrei in profetiile lor despre Sfarsitul Vremurilor?

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ioan C. said, on decembrie 1, 2022 at 7:46 pm

  Ce sărbătorim de ziua națională?
  https://cititorul2.wordpress.com/2022/12/01/ce-sarbatorim-de-ziua-nationala/

  Apreciază

 2. mihai velescu said, on decembrie 1, 2022 at 8:42 pm

  Va recomand sa cititi cartea lui Neofit Cavsocalvitiu, Infruntarea jidovilor. Un fost rabin care s-a intors la Hristos. Spune multe lucruri interesante despre evrei.
  Da… evreii n-au disparut.

  Apreciat de 1 persoană

  • Clement said, on decembrie 2, 2022 at 10:33 am

   Bine inteles ca evreii nu au disparut si Slava Dumnezeului Atotputernic ca este asa si din ce in ce mai multi se aseaza sub protectia Mantuitorului nostru.
   Acum este mare valva in Franta unde un actor cu notorietate, de religie iudaica, a trecut la crestinism din iubire pentru Maica Domnului si care a si realizat un film pe acest subiect .
   In filmul lui Gad Elmaleh nu joaca actori profesionisti ci chiar membrii familiei sale.

   Apreciază

   • gheorghe said, on decembrie 2, 2022 at 6:01 pm

    De cand papismul este crestinism?
    Confuzi culturalismul cu duhovnicia.

    Apreciază

  • Ghitzā de la Ierusalim said, on decembrie 2, 2022 at 7:34 pm

   Wikipedia, site controlat de globalistii satanisti khazari (evrei sau non – evrei),
   nu este sursa de încredere, nici istoricā, nici cu hārtile de istorie.
   Khazarii sunt neam turcic.
   Ceea ce spune Cleopa despre sfârsitul lumii si aparitia lui Antihrist, este purā aberatie.

   Doamne ajuta sa msi evoluati in credinta adevarata crestin ortodoxā!

   Apreciază

 3. Clement said, on decembrie 1, 2022 at 11:32 pm

  Khazarii sunt atestati istoric asa cum si uriasii carora li-se spunea jidovi sunt atestati arheologic/paleontologic/mitologic/antropologic. Nu stim exact ce departament stiintific s-a ocupat cu studierea scheletelor.
  Intrebarea este de ce li-se spunea evreilor eutopeni jidovi , ex. Jidovska ulitza ( strada jidovilor) la Praga?
  Sa fie evreii eurasiatici urmasii uriasilor?
  Raspuns la aceasta intreabare in mod cert are academicianul Mare Maestru Balaceanu Stolnici.
  Si se mai pune si intrebarea de ce aceste schelete uluitoare nu le regasim in muzee, la Antipa eventual.
  https://adevarul.ro/stiri-locale/targu-jiu/legenda-jidovilor-uriasii-care-ar-fi-trait-pe-1633216.html

  Apreciază

  • abc said, on decembrie 2, 2022 at 11:10 am

   Ce tot vorbesti tu pe aici ?
   Sa fie evreii eurasiatici urmasii uriasilor?
   Ueiasii, au trair inainte de potop, aparand din incrucisarea copiilor lui Adam, fii oamenilor. alias copii lui Cain, si fii ceilalti ai lui Adam.
   Urisasii au trait pana la potop, si citeste mai jos de ce:
   Facerea, cap 7
   21. Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii.
   22. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.
   23. Şi aşa s-a stins toată fiinţa care se afla pe faţa a tot pământul, de la om până la dobitoc şi până la târâtoare şi până la păsările cerului, toate s-au stins de pe pământ, şi a rămas numai Noe şi ce era cu el în corabie.
   Facerea, CAP 8
   15. Atunci a grăit Domnul Dumnezeu lui Noe şi a zis:
   16. „Ieşi din corabie tu şi împreună cu tine femeia ta, fiii tăi şi femeile fiilor tăi.

   Observi, caci pe pamant au ramas doar 8 oameni, Noe cu sotia, si cei trei fi ai lui Noe impreuna cu sotiile lor. iar ceilalti: „22. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.”

   Daca stiai ce scrie scriptura, si sunt sigur ca stiai, atunci de ce arunci cuvintele astea: Sa fie evreii eurasiatici urmasii uriasilor?

   Desigur ca evreii eurasiatici NU urmasii uriasilor, fiindca uriasii au trait inainte de potop si Dumnzeu spune ca nimic din ce a avut suflare de viata pe pamant, dinainte de potop, afara de Noe si familia sa, nu a mai trait.

   Apreciază

  • abc said, on decembrie 2, 2022 at 8:51 pm

   Facerea, cap 7
   13. In ziua aceasta a intrat Noe în corabie şi împreună cu dânsul au intrat Sem, Ham şi Iafet, fiii lui Noe, femeia lui Noe şi cele trei femei ale fiilor lui.
   21. Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii.
   22. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.
   23. Şi aşa s-a stins toată fiinţa care se afla pe faţa a tot pământul, de la om până la dobitoc şi până la târâtoare şi până la păsările cerului, toate s-au stins de pe pământ, şi a rămas numai Noe şi ce era cu el în corabie.
   Facerea, cap 8
   16. „Ieşi din corabie tu şi împreună cu tine femeia ta, fiii tăi şi femeile fiilor tăi.

   Sa fie evreii eurasiatici urmasii uriasilor?
   Tu chiar vorbesti serios ? Tu chiar crezi in intrebare ?
   Uriasii au trait inainte de potop, fiind o consecinta a calcarii poruncii lui Dumnezeu, aceea de a nu se lua fii lui Cain cu fii ceilalti ai lui Adam.
   Dupa cum stii, pe pamant dupa potop au ramas doar 8 (opt) oameni, Noe si ai sai, ceilalti oameni si uriasi au pirit dupa cum zice Domnul.
   Atunci, ce intrebare e asta din partea ta (cu siguranta ca stiai ce am scris eu mai sus): Sa fie evreii eurasiatici urmasii uriasilor?

   Apreciază

 4. marcus said, on decembrie 2, 2022 at 3:57 am

  Kazarii nu sunt neam turcic, asiatic, nicidecum. Cine a spus ca sunt asiatici, ori este in eroare, ori e de rea credinta. Kazarii sunt europeni. Sunt urmasii indezirabililor din mijlocul popoarelor stravechi din centrul Europei si nordul Marii Negre, exilati in zona Volgai de jos sau dincolo de ea. Nu intamplator limba pe care o vorbesc suna apropiat de limba germana. Sunt un popor format intr-o colonie penitenciara.
  Ca in timp s-or fi amestecat cu elemente asiatice, aparute ulterior in areal, este foarte posibil, cum este foarte posibil sa aiba in amestec chiar si evrei din Palestina sositi odata cu convertirea kazarilor.

  Kazarii pot fi foarte bine si acel „Gog, printul lui Roș, din tara Magog”. Numele Rothchild poate trimite lejer catre Gog daca este citit Roth’s child.

  Apoi, accentul cred ca este pe „sinagoga”, adica pe credinta, si nu pe etnie. Cu alte cuvinte, cine are credinta iudeilor, se face ca si cum ar fi iudeu.

  Apreciază

  • gheorghe said, on decembrie 2, 2022 at 6:16 pm

   Roth-schield, scut rosu.
   ––––––-
   Cum adica „stravechi popor din centrul Europei” …?
   Alt stravechi decat neamu’ nostru nu a fost altul.
   Unde cauta astia neandertalieni era gheata si apa, … nu erau oameni in alte parti, … cand strabunii nostri construiau locuinte cu etaj si confectionau bijuterii din aur fin.
   Da, asiatici ca acolo era Khazaria – in Asia iar descrierile pastrate in istorie acolo ii gasesc, nu migratori dinspre Europa
   ….
   Ma uimesti – stii ce limba se vorbea in Khazaria???
   Ce vorbesc „ei” azi este o amestecatura de „imprumuturi” cu nuante germanice capatate in Prusia si in Rusia Tarista unde erau tolerati – „Pale of Settlement”.
   Stii cand s-a inventat limba[jul] germanilor?
   Inca nu e limba unitara pe teritoriul actualei Germanii.
   Nu exista limba germana cand Khazaria era distrusa de vecini, in frunte cu armatele ruse.
   ….
   Apoi, daca asculti/urmezi Tora, nu esti iudeu ci mozaic.
   Iudeii biblici nu aveau o/una credinta; cei din casa/tribul lui Iuda – probabil ca majoritatea din familie insa ceilalti iudei – locuitori ai Iudeei, adica iude-ani erau si idolatri, si pagani, si ce mai erau pe acolo.

   Apreciază

   • marcus said, on decembrie 4, 2022 at 1:45 am

    Pe bune, era gheață și apă!? Dar de unde știm că era gheață și apă? A!, ne-au spus oamenii de știință… au fost ei acolo! Oamenii de „știință” ăia de ne-au mai spus și că trebuie să stăm în casă, că altfel murim!… dacă-ți amintești.

    Bun, accept că era gheață și apă!… dar, de ce era gheață si apă?… știi să ne spui!? Există un fundament biblic în sprijinul afirmației?… și după aceea discutăm în detaliu și pe celelalte teme: Rothschild, kazari, limbile germanicilor, iudei, originea românilor, etc.

    Apreciază

 5. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 2, 2022 at 11:03 am

  https://tasthyras.wordpress.com/2022/12/01/%ce%bf%cf%81%ce%b8%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf-%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85/
  Manual de ecumenism cu binecuvântarea Patriarhului Bartolomeu. Sectele sunt puse pe același plan cu Ortodoxia, indiferent câte hule promovează!!!

  Apreciază

 6. RomeoB said, on decembrie 2, 2022 at 11:20 am

  Txtul masoretic este elaborat jbtre sec VII-XI, iar unul din scopurile sale este de a falsifica profetiile mesianice, rareritoare la intruparea Manuitorului:

  1. „In perioada masoretilor, textul biblic ebraic a fost avut in vedere mai mult decat oricand. Astfel, ceea ce numim astazi „Text Masoretic” a luat nastere intr-o perioada de timp indelungata, intre secolele VII-XI, in scolile de scribi si rabini din Palestina (in special, in localitatile Tiberias si Ierusalim) si din Babilonia. Acesti scribi si rabini au capatat un asa mare prestigiu, prin acuratetea cercetarii critice a textului si prin identificarea erorilor literare, incat textele lor au primit si ele o autoritate suprema.”
  https://www.crestinortodox.ro/religiile-lumii/iudaism/textul-masoretic-124774.html

  2. „În timpurile moderne Manuscrisele de la Marea Moartă au demonstrat că textele masoretice sunt aproape identice cu unele texte din TaNaK, datând din secolul al III-lea î.Hr., dar diferite de alte texte. ” https://ro.wikipedia.org/wiki/Text_masoretic
  DIFERENTELE APAR LA PROFETIILE MESIANICE.

  3.MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTA ARATRA FRAUDA MASORETICA REFERIROARE LA PROFETIILE MESIANICE. par Filoteu Balan – Petru Voda postata la cartea Talcuire la psalmi de Teodoret al Cirului.

  La initiarea falsului in sec al VIIleLa nu au participAT KAZARII.

  Apreciază

  • Clement said, on decembrie 3, 2022 at 2:24 pm

   Slava Domnului. Multumesc.
   Toate raspunsurile le pot da eruditii talmudisti sefarazi cantonati la o aruncatura de baț de Rosh Pina, intaia comunitate a askenazilor moinesteni implantati in Palestina de catre ateul Theodor Hertzel ( Byniamin Ze’ev Hertsel) supranumit Kozeh Hamedinah, pe banii lui Rotschild.

   Apreciază

 7. kunta kinte said, on decembrie 2, 2022 at 2:35 pm

  Sunt mai multe soiuri de ovrei azi: sefarzii, askeNAZI, mizrahi, karaiti. Se pare ca doar o mica parte dintre ei sunt urmasii lui Avraam. Nu au disparut ptr ca la sfarsit vor aparea din nou cind vor vedea pe fiul pierzarii

  Apreciază

 8. abc said, on decembrie 2, 2022 at 8:01 pm

  Saccsiv,
  Am adaugat un comentariu aici, un fel de intrebare , raspuns lui Clement. Vad ca nu l-ai aprobat.

  Apreciază

 9. cristian27070 said, on decembrie 3, 2022 at 10:03 am

  Apreciază

 10. Geo said, on decembrie 3, 2022 at 8:34 pm

  https://m.ziare.com/sanctiuni-rusia/companii-incalca-sanctiuni-rusia-amenda-pedeapsa-inchisoare-persoane-fizice-1775647

  În schimb duoamna Ursula după ce a cumpărat vaccinuri de miliarde este bine merci…si le da ucrainenilor multe alte miliarde…desi normal ar fi ca acesta să fie cele care merg la companiile big pharma…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: