SACCSIV – blog ortodox

Leviții sunt pregătiți pentru cel de-al treilea templu

Posted in AL TREILEA TEMPLU, antihrist, APOCALIPSA, EVREI, Ierusalim, IISUS HRISTOS, ISRAEL by saccsiv on aprilie 30, 2024

Israel 365 News: Levites tune up for the Third Temple

Leviții sunt pregătiți pentru cel de-al treilea templu

De Adam Eliyahu Berkowitz, 26 Aprilie 2024, Israel365News

„căpeteniile leviților: Haşabia, Şerebia și Iosua, fiul lui Cadmiel; iar frații lor erau rânduiți, fiecare, să cânte și să aducă laude după rânduiala lui David, omul lui Dumnezeu.” (Neemia 12:24, Biblia versiunea Anania)

Joi, în a treia zi intermediară a Paștelui, leviții s-au adunat la Ierusalim pentru a-și reconstitui rolul muzical în Templu. Un grup de aproximativ două duzini de leviți s-au adunat în Orașul Vechi pentru a-și exersa cântecul în timp ce purtau veșminte concepute pentru a fi folosite de muzicienii Templului în cel de-al treilea Templu.

Video: ‘De Paște la Ierusalim leviții și-au exersat cântările pentru Templu’

„Leviți din tot Israelul s-au reunit în Orașul Vechi din Ierusalim pentru a exersa cântatul în Templu.”

Cântatul a dus la dans, celebrând bucuria sărbătorii biblice.

De asemenea, leviții au suflat în trompete de argint care fuseseră pregătite pentru a fi folosite în cel de-al treilea Templu.

În mod tradițional, muzicienii Templului erau selectați din tribul lui Levi. Zoharul explică faptul că leviții erau selectați pentru a cânta în Templu deoarece numele Levi înseamnă a însoți, iar muzica lor îi făcea pe ceilalți să se apropie de Dumnezeu. În zilele în care Templele se aflau în Ierusalim, leviții cântau pe cele 15 trepte – care corespund celor 15 Cântece ale Înălțării din Psalmii 15 – care duceau de la Ezrat Nashim (Curtea Femeilor) la Ezrat Yisrael (Curtea Israeliților). Mishna afirmă că pe platformă nu se aflau niciodată mai puțin de 12 leviți, dar numărul lor putea fi mărit la nesfârșit. În timp ce, în mod normal, niciun minor nu avea voie să intre în Azarah (Curtea) pentru a lua parte la slujbă, leviților tineri li se permitea să se alăture la cântare pentru a ‘adăuga dulceață sunetului’, dar nu aveau voie să stea pe aceeași platformă cu leviții adulți (Talmud Erchin 2:6).

În Biblie, din tribul lui Levi făceau parte Moise și Aaron. Kohanim (preoții) sunt urmașii lui Aaron, iar urmașii acestuia au devenit un subansamblu al tribului lui Levi. Ceilalți membri ai tribului au fost aleși de Dumnezeu să renunțe la porțiunile lor de pământ din Israel și să slujească în Templu. Leviții îndeplineau diverse funcții în Templu, inclusiv paza și deservirea tuturor nevoilor muzicale.

Comunitățile evreiești sunt scrupuloase în ceea ce privește perpetuarea statutului leviților, care se transmite din tată în fiu. Numai bărbații evrei ai căror tați au fost leviți sunt considerați eligibili. Reprezentând aproximativ 4% din totalul populației evreiești, aceștia sunt recunoscuți pentru onorurile remarcabile în cadrul serviciilor religioase, iar statutul lor de leviți este înscris pe pietrele lor funerare.

Gaon din Vilna (un înțelept al Torei din secolul al XVIII-lea) a spus că muzica Templului va fi ultimul secret care va fi dezvăluit înainte de venirea lui Mesia.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Templul evreilor și războiul din Orientul Mijlociu

 

Tagged with: ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. fortunatospater said, on aprilie 30, 2024 at 1:14 pm

    Ritual de Pesah

    Apreciază

  2. scortisoara said, on aprilie 30, 2024 at 3:25 pm

    Ce-i face pe astia sa se ia in serios ? Zici ca`s maimute … Caraghiosi !

    Apreciază

  3. Ioan said, on aprilie 30, 2024 at 4:02 pm

    Este cu semnul intrebarii tagma actuala a levitilor evreiesti pentru ca nu exista cartea neamului lor,cartea numelui neamului lor adusa la zi care sa le valideze faptul calitatii de leviti,cum era randuiala si pt leviti in Decalog si exegeza lui,randuiala care era citita la fiecare ceremonie,ritual religios in care erau implicati si levitii si unde se auzea de catre toti toate numele de leviti.Asa ca daca au trecut doua mii si ceva de ani de inexistenta a lor nu se poate face niciun ritual religios cu asazisii autointitulatii de azi „‘leviti”” pentru ca ritualul lor nu e valabil pentru ca aceia nu sunt leviti pentru ca in acesti doua mii de ani nu s-a interesat nimeni dintre ai lor sa pastreze din neam in neam pana azi cu documente fiecare nume din neamul respectiv cu care sa se dovedeasca ca „”levitii””,””preotii””,””arhiereii”” sunt din neamul acela.

    Apreciază

    • tomotan said, on mai 1, 2024 at 7:54 am

      au tinut rabinii evidenta triburilor ! asta e unul din rolurile lor…

      Apreciază

  4. scortisoara said, on aprilie 30, 2024 at 5:54 pm

    Turcii canta mai frumos….

    Apreciază

  5. scorțișoară said, on aprilie 30, 2024 at 7:22 pm

    Care ziceați ca pământul e rotund ,plat etc…? S-a elucidat misterul…. e în forma de pisica:))))))                https://www.facebook.com/share/p/1QgSne5GNsrFKdSE/   

    Apreciază

  6. Felix said, on mai 1, 2024 at 6:47 am

    Sfantul Nicolae Velimirovici

    Secerisul Domnului

    RECOLTA ȘASE

    Recolta de peste tot și din totdeauna

    Două mari concepții greșite sunt jenante printre rândurile creștinilor moderni.
    Purtătorii primei categorii susțin că Hristos timp de nouăsprezece secole nu a putut crea o împărăție a păcii și fericirii pe pământ.
    Prin urmare, ei cred că este necesar să-L părăsească pe Hristos și să se întoarcă catre altcineva.
    O altă concepție greșită este reprezentată de unele secte deviate din creștinism, care par să fie de acord cu cei dintâi, că, într-adevăr, Hristos nu a creat încă o împărăție pământească pașnică și fericită, ci o va crea în viitor, așa cum a promis. „Fiți răbdători, oamenilor”, ne spun ei, „îndurați, așteptați și veti vedea!”

    Ambele erori vin din presupunerea că Hristos a vrut să creeze o împărăție a păcii și fericirii pe pământ.
    Primii se deosebesc de cei din urmă prin ceea ce cred: „El nu a putut face aceasta”, iar cei din al doilea registru: „El nu a vrut să creeze atunci, dar se apropie in curand timpul împărăției Sale”.

    Ele nu au nicio bază nici în Evanghelie, nici în Epistolele Apostolice, nici în Tradiția Bisericii, nici în învățătura Bisericii Ortodoxe de la inceputul ei până în zilele noastre.
    Imaginația umană și pasiunea pentru posesie și putere au hrănit ambele iluzii.

    Prima concepție greșită, potrivit căreia, Hristos fiind respins, trebuie cautat un alt Mesia și un Guvernator mondial, este aceea despre care Domnul a prevăzut din timp și ne-a spus:
    „Eu am venit în numele Tatălui Meu și voi nu Mă acceptați; dar dacă vine altul în numele lui, pe acela îl veti primi” (Ioan 5:43).
    El a prevăzut si a doua eroare și a corectat-o, aratand că împărăția Sa „nu este din lumea aceasta” (Ioan 18:36) și „Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în mod vadit/vazut” (Luca 17:20).

    Nu le-a lasat Domnul Hristos ca mângâiere tuturor celor care Îl cartesc în prima predică de pe munte, zicând: „Bucurati-va și va veseliti, căci răsplata voastra multa este în ceruri” (Mat. 5, 12).
    Vedeți, nu este pe pământ, ci în Cer. Domnul nu a venit dintr-o țară pustie și slab populată, ci dintr-o lume vastă locuită de nenumărate legiuni de îngeri care au stat în slujba Sa de la Întrupare pana la Înălțare și vor sluji până la sfârșitul dramei lumii și în vecii vecilor.
    În calitate de Domn și Semănător, El a spus:
    „În timpul secerișului le voi spune secerătorilor” (îngerilor) „Adunați grâul în grânarul Meu” (Mat. 13:30).

    Secerișul Domnului a început cu un tâlhar pocăit și cu cei pe care i-a scos din iad și continuă zilnic și in fiecare ceas, neîncetat in fiecare secundă, pe fiecare dintre cele cinci continente.
    În ziua și ceasul stabilite, Hristos îi va trimite pe secerătorii Săi, îngerii, la fiecare om.
    Iar secerătorii sunt în mod constant trimisi la munca lor: în case, spitale, temnițe și lagare în care prizonierii mor, în pustie și in peșteri, în palate regale și cătune sărace, pe străzi și pe drumuri, în mine și in fabrici, pe țărm, pe mare și în aer – peste tot sunt neobositi.
    Salasele Lui sunt pline și Hristos ne spune:
    „Sunt multe lăcașuri în casa Tatălui Meu” (Ioan 14:2) și sunt locuite de sufletele mântuite.

    Prin urmare, nu există nici un motiv să ne îndoim de adevărul viziunii unui bătrân sihastru care a văzut în Cer „poporul lui Dumnezeu, depășind ca număr toate popoarele care locuiesc pe globul pământesc”. Conform calculelor, pământul este acum locuit de miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că Împărăția lui Hristos în secolul al XX-lea a fost completată nu cu milioane, ci cu miliarde de suflete nemuritoare.

    Ce împărăție a pământului se compară cu împărăția lui Hristos ca număr, demnitate, frumusețe, pace și fericire?
    Este singura împărăție în care nu există nimic care să-i înspăimânte pe oameni și există tot ce vor ei: „acolo unde nu este nicio boală, nicio întristare, niciun oftat, ci doar viața vesnica”.
    Când marele Apostol Pavel a fost înălțat la al treilea cer și a văzut frumusețile împărăției cerurilor, el a putut spune cu ușurință:
    „Moartea pentru mine este un castig” (Filipeni 1:21) și a vrut să plece la Hristos, pentru că zicea „pentru mine viața este Hristos”.

    Acestea sunt cuvintele unui om care a fost prigonitor al lui Hristos pentru că Domnul Iisus nu le-a împlinit aspirațiile fariseilor și nu a creat împărăția pământească a lui Israel.
    Dar când Pavel știa ce era mai bun, el a respins ce este mai rău.
    El a văzut desavarsirea și le-a disprețuit pe cele nedesavarsite.
    El a văzut ceea ce „nu au văzut ochii, nu a auzit urechea, nu a venit la inima omului, pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru cei care Îl iubesc” (I Corinteni 2:9), a văzut viața veșnică și împărăția pregătită de la crearea lumii pentru toți cei care vor rămâne credincioși și urmatori lui Hristos în această lume trecătoare, unde suferința domnește și se totul limitează de moarte.
    Căci acolo unde moartea domnește, nicio împărăție pământească nu poate fi oferita ca răsplată.
    Da, pe o planetă unde totul este muritor, care în sine este condamnat la moarte, toate comorile și plăcerile pe care ochiul le poate vedea și urechea le poate auzi nu vor fi cu adevărat o recompensă.
    Pentru ca valoarea trecatoare este perisabila.

    Nu deținea Genghis Khan unul dintre cele mai mari regate din istoria lumii, de la Marea Neagră până în China?
    La Beijing, el a auzit că există un locuitor al deșertului în China care prezice viitorul și face minuni.
    Hanul invincibil a ordonat imediat să fie adus la palat și i-a pus o singură întrebare: „Ai vreun leac pentru moarte?”
    „Nimeni din lume nu are un astfel de remediu”, a răspuns sihastrul.
    Fiind exasperat Genghis Khan nu a mai vrut să întrebe nimic altceva.

    Dacă omul din vârful piramidei tărâmului pământesc nu era fericit și mulțumit, atunci cum erau oare oamenii din nenumăratele mlaștini de la poalele acestei piramide?
    Poetul sârb Petar Njegoš spune corect: „pământul nostru, mama a milioane de oameni, el nu-și poate încununa fiii cu fericire.”

    Doar Hristos poate!

    Hristos Dumnezeul-Om este singurul care are un leac pentru moarte.
    Acest medicament este Hristos Însuși.
    Și toți cei care-L poartă cu dragoste în inimile lor și primesc Trupul si Sângele Său (Euharistia) cu credință și nădejde, sunt mântuiți de moarte.
    Ei vor intra pe porțile deschise ale paradisului, într-o Împărăție fără suspine, într-o bucurie vesnica. Pământul este prea mare pentru cuceritorii muritori și prea stramtorat pentru Hristos și Impărăția Sa.

    Iisus Mantuitorul lumii „dorește ca toți oamenii să fie mântuiți”, așa că Hristos merge în căutarea acelei singure oi pierdute dintr-o suta pentru a o întoarce la turma Sa.
    Și Hristos a poruncit Bisericii Sale să facă același lucru, în numele Său. Și dacă nu toți oamenii vor fi mântuiți, este doar pentru că ei înșiși nu vor dori să fie mântuiți. Domnul nostru Iisus Hristos nu acționează cu forța.

    El cheamă și atrage prin Iubire, pentru că numai iubirea a dat și dă recolta cea mai abundentă.

    Conversația a șasea:

    – Ceva ne-a surprins, frații mei cinstiți, spuneti-mi de ce ne-a surprins?
    „Suntem surprinși de cei care spun: «Putem fi buni creștini si fără Biserică».
    Ni se pare că aceasta este mândria, a cărei cauză este ignoranța, egoismul, care în loc de bogăție aduce sărăcie, moarte în timpul vieții.
    Raționam corect?

    – Așa este, frații mei, fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru asta.
    De ce ar mai fi creat Mantuitorul Biserica dacă am putea trăi si fără ea?
    De ce i-a dat Hristos o putere mai mare Bisericii decât puterea iadului, daca cei îndrăzneți puteau învinge „porțile iadului” fără Biserică? Călugării deșertului și-au petrecut aproape întreaga viață singuri, dar nu au rupt comuniunea cu Biserica.
    Ei s-au rugat lui Dumnezeu pentru întreaga Biserică Soborniceasca,
    s-au adapat din darurile ei și au murit în comuniune euharistica cu Biserica.

    Și în măsura în care comuniunea lor cu Biserica pământească a fost profunda, tot atât de strânsă și profundă a fost si comuniunea cu Biserica Cerului.
    Experiența eronata a despartirii de Biserica nu are nicio valoare pentru Biserica lui Hristos Dumnezeu.
    Și nu numai pentru Biserică, ci și pentru educația laică.

    Să luăm, de exemplu, una dintre ramura științelor metafizice, care este considerată cea mai complexă și abstractă.
    Filosofii, neîndrăznind să numească acest subiect știință, o numesc teorie din cauza lipsei de cunoștințe în acest domeniu.
    Este vorba despre teoria cunoașterii.
    Într-adevăr, un nume umil pentru un succes foarte modest în tărâmul misterios al sufletului uman.
    Dar ei nu vor putea realiza mai mult până când vor lua în considerare doar natura materială, indiferentă față de om, și nu vor lua în considerare alte două lucruri importante care afectează conștient, intenționat și intens sufletul uman.

    Este puterea iubitoare a harului lui Dumnezeu și puterea dușmană a diavolului.

    Cărțile Sfinților Isaac Sirul, Macarie cel Mare, Grigorie Sinaitul, Părinții Sinaiti și Athoniți, care și-au dedicat întreaga viață studiului propriilor suflete, pot face de rușine teoriile moderne ale cunoașterii, bogate și adânci în descoperirile lor.
    Dar cea mai subtilă cunoaștere a Părinților Bisericii despre suflet a fost atât de ignorata și profanată în epoca noastră tehnică, încât profesorii universitari, predând psihologia studenților, neagă existența sufletului!
    Acest lucru poate fi comparat cu faptul că un profesor de teologie îl neagă pe Dumnezeu, iar un astronom neagă existența stelelor. O, frații mei, nu știm cum să apreciem imensa cunoaștere și experiența incomensurabila a Bisericii Ortodoxe până când nu întâlnim ignoranța lumii.

    Timp de mai bine de 20 de secole, binevestind pe Cuvântul/Logosul Intrupat, Biserica a slujit ca purtător al Cuvantului Intrupat infailibil; studiind sufletul omenesc, Biserica este de neegalat în cunoștințele ei de catre psihologie. Și, pe lângă logică și psihologie, Biserica are și o știință modernă a cunoașterii.

    Dar Biserica caută bogăția profunzimii ei de cunoaștere nu de dragul dobândirii slavei ei, ci de dragul corectării și vindecării sufletelor omenești, pregătindu-le pentru Împărăția Cerurilor.
    Ea îi învață neobosit pe oameni loialitatea față de Mantuitorul, Hristos Dumnezeu Cel iubitor de oameni și lupta fără compromisuri împotriva dușmanului – diavolul, tatăl minciunii și criminalul.
    Biserica trage un semnal de alarmă ca și cum ar fi în flăcări:
    „Ascultați-L pe Singurul vostru Mântuitor și salvați-vă sufletele pentru veșnicie!”
    Biserica declară pe Biruitor:
    „Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33) și

    și mărturisește despre victoriile Sale, ale căror roade sunt vizibile în recoltele Sale abundente.
    Pe sigiliile regilor sârbi a fost sculptată o cruce, iar în jurul crucii inscripția: „Hristos Biruitorul”

    În istoria Bisericii din Antiohia au fost prezentate cuvinte profetice despre Mantuitorul lumii:
    „Împărăția lui Hristos Dumnezeu este o împărăție pentru toate veacurile și stăpânirea Lui pentru toate timpurile.”
    Cu acest strigăt victorios, Biserica pământească a biruit cu succes secolele tulburi ale istoriei sale, transmițând Secerișul Ceresc al Domnului Hristos Capul Bisericii.
    Și oricine se desparte de Biserica lui Hristos Dumnezeu este un sinucigas al sufletului său.
    Sa stiți acest lucru, frații mei, și spuneți-le si celor care nu știu!

    Жатвы Господни – святитель Николай Сербский (Велимирович) – читать, скачать

    https://azbyka.org/otechnik/Nikolaj_Serbskij/zhatvy_gospodn

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.