SACCSIV – blog ortodox

Un om de ştiinţă de top a fotografiat o felie de salam şi a spus că este o planetă îndepărtată din Univers

Posted in Uncategorized by Vali on august 8, 2022

Sursa : https://www.antena3.ro/international-news/om-de-stiinta-felie-salam-planeta-indepartata-univers-648231.html

Sursa foto: Twitter

Un om de știință francez și-a cerut scuze după ce a postat pe Twitter o fotografie cu o felie de salam, susținând că este vorba despre o imagine a unei stele îndepărtate realizată de telescopul spațial James Webb, relatează CNN.

Étienne Klein, un fizician celebru și director al Comisiei pentru energii alternative și energie atomică din Franța, a distribuit săptămâna trecută pe Twitter imaginea unei felii de cârnat spaniol picant, lăudând „nivelul de detaliu” pe care îl oferea.

„Imagine a lui Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină de noi. A fost realizată de către telescopul spațial James Webb. Acest nivel de detaliu… O nouă lume este dezvăluită în fiecare zi”, a transmis el duminică celor peste 91.000 de urmăritori ai săi.

Postarea a fost redistribuită și comentată de mii de utilizatori, care l-au crezut pe cuvânt pe omul de știință.

Lucrurile, însă, nu au fost chiar așa cum păreau.

Klein a recunoscut mai târziu, într-o serie de tweet-uri, că imaginea era, de fapt, a unei felii de chorizo pe un fundal negru.

După ce s-a confruntat cu reacții negative din partea membrilor comunității online pentru această farsă, el a scris: „Având în vedere anumite comentarii, mă simt obligat să precizez că acest tweet care prezintă o presupusă imagine a lui Proxima Centauri a fost o glumă. Să învățăm să ne ferim atât de argumentele venite din poziții de autoritate, cât și de elocvența spontană a anumitor imagini”, notează Mediafax.

Miercuri, Klein și-a cerut scuze pentru farsă, spunând că intenția sa a fost „de a îndemna la prudență în ceea ce privește imaginile care par să vorbească de la sine”.

În încercarea de a se revanșa, el a postat o imagine a spectaculoasei galaxii Cartwheel, asigurându-i pe urmăritori că, de data aceasta, fotografia era autentică.

Telescopul Webb, cel mai puternic telescop lansat vreodată în spațiu, și-a început oficial operațiunile științifice pe 12 iulie.

de Alin Tarnovschi

Tagged with: , ,

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dd_2d said, on august 8, 2022 at 4:45 pm

  Realizati cat de mare e minciuna? Pana unde poate sa duca?
  Practic lumea in care traim e/poate fi o minciuna mare.

  Apreciază

  • Ciuri Buri said, on august 8, 2022 at 6:06 pm

   Eu nu inteleg de ce au sarit de fund in sus urmaritorii caci si Nasa , Rasa ,ESA si restul fac acelasi lucru de zeci de ani fara sa isi ceară scuze si pe zeci de milioane pe zi. Adica practic de trilioane de $ in 60 de ani.

   Apreciază

  • tataia said, on august 8, 2022 at 6:45 pm

   Intreaga lume in care traim este o mare minciuna. Prima minciuna a acestei lumi este insasi banul. Daca am fi trait intr-o lume fara bani (utopica am spune noi desi nu e chiar atit de greu de imaginat o lume fara bani) cum ii explicai tu tatei Leana ca ea nu are dreptul sa aiba Yaht, avion particular, vila pe Coasta de Azur, etc? De aceea s-au inventat banii. Pentru a tine oamenii de rind departe de bunurile care sint accesibile doar pentru unii si a le putea explica pe intelesul lor de ce nu au si ei dreptul la ceea ce vad la altii. Eu de ce nu am dreptul sa detin Yaht? Deoarece nu ai bani. Ar fi fost foarte frumos ca banul sa nu fie sub controlul nimanui si sa se respecte legile pietei libere. Sint inca multi nefericiti care chiar cred ca banul nu este controlat de nimeni (zeul ban) si legile pietei libere se respecta intru totul…nimeni nu porneste tiparnita de bani cind unii au nevoie de bani, etc…Din pacate nimic mai departe de adevar. Realitatea este ca EI controleaza banul, EI decid care tara e bogata si care e saraca, EI decid cine are bani si cine nu, EI decid preturile. Sau ultimele cresteri de preturi la carburanti iti par „naturale”? NU doar ca nu avem dreptul sa avem yaht, ei vor sa nu mai avem dreptul nici sa circulam cu masina. Din pacate sistemul pe baza de bani are o mica hiba din punctul lor de vedere. Cine se pricepe la bani poate sa ii faca si fara ajutorul lor…de multe ori in detrimentul semenilor sai dar nu sariti sa strigati „hotii”, multe speculatii de acest gen fiind chiar legale. Deci daca ai scurtcircuitat sistemul si ai facut rost de bani prin speculatii financiare, afaceri la negru sau cine stie poate chiar ilegale poti trai si tu pe picior mare fara a avea permisiunea LOR. acest lucru var sa il impiedice mai marii lumii cu noua lor ordine mondiala. Oamenii de rind SA NU MAI DETINA NIMIC si cu toate acestea sa fie fericiti. Trebuie sa va amintesc ca neamtul de rind traieste o viata intrega fara a detine locuinta? Si cica e mai fericit asa….eu chiar nu inteleg cum pot unii sa traiasca asa.

   Apreciază

 2. vlad tepes said, on august 8, 2022 at 5:03 pm

  Da, dar la iarna multi astfel de europeni s-ar putea sa vada fenomenul in sens invers, adica in timp ce privesc prin telescop vreo planeta indepartata, cu matzele chioraindu-le, sa-si imagineze ca se transforma intr-o felie de salam!

  Apreciat de 2 persoane

  • tataia said, on august 8, 2022 at 6:19 pm

   1. NU exista planete. Exista, conform Genezei doar Pamintul, soarele, luna si stelele. 2 Printr-un telescop iti garantez ca nu se vede asa ceva. Cauta si tu pe youtube filmari cu ceea ce se vede printr-un telescop de amator cind privesti la stele si vei vedea ca acele filmari nu au nimic in comun cu slamul de mai sus, dar nici cu pozele publicate in mod oficial cum ca ar proveni de la telescopul Hubble. De fapt pozele oficiale publiocate cum ca ar proiveni de la Hubble au mai multe in comun cu salamul decit cu filmeri reale facute cu telescoapre reale de catre amatori.

   Apreciat de 2 persoane

   • PG said, on august 9, 2022 at 7:28 am

    ” NU exista planete ” De unde scrii asemenea prostii ? Si vrei sa te credem ? Te credeam lucid .

    Apreciază

   • ionel s said, on august 9, 2022 at 10:52 am

    @PG,Tatajia are dreptate, tu esti programat si spalat pe creier de NASA inca, de ce ar mai fi creat Dumnezeu alte planete si goale? In Sfanta Scriptura ni se spune doar despre planeta noastra, luna si stele. Si te mai numesti mare Ortodox…

    Apreciază

   • Lupu Singuratic said, on august 9, 2022 at 11:02 am

    Completez ca nu numai in geneză ci chiar in alte 7 civilizatii antice se intalneste realitatea pamantului plat cu soarele si luna, fara planete doar stele.
    Sunt atat de multi care nu au telescop si nu au idee ce se vede prin asa ceva încât toti cred ce vad la TV ca si comentatorul PG. Dupa ce te duci la observatorul astronomic din Bucuresti si te benoclezi tu prin telescop dupaia sa deschizi gura cu comentarii răutăcioase nea PG. Spatiul cosmic este o minciuna facuta pe calculator, practic nu găsești poze ci doar imagini generate pe calculator (CGI). Nasa este cel mai mare consumator de heliu de pe pământ. Ghici cum își atârnă sateliții de baloane pe sub domul de sticlă ce este impenetrabil chiar si pt stăpânii noștri?

    Apreciază

   • tataia said, on august 10, 2022 at 12:53 am

    @PG. Pamintul soarele luna si stelele aia este scris in Geneza, aia exista! Mai lucid e cineva care a citit doar Sfinta Scriptura si nimic alteceva in viata lui decit cineva care a citit zeci de carti de astronomie dar nu a citit Biblia, unicul adevar din aceasta lume.Nu vorbesc de mine aici caci eu am citit multe in afara de Biblie si mai toate erau prostii.In tinerete am citit inclusiv carti despre OZN-uri. Erau la moda pe atunci. Tu crezi ce vrei…dar dupa cum ti-am spus ferice de cel care a citit doar Sfinta Scriptura. Acela e cel mai lucud om. Planete nu exista si nici pamintul nu este planeta. Este pamint si diar atit. Iar toate celellalte (soarele, luna stelelel sint mult mai mici decit pamintul. Restul e indoctrinare NASA = Walt Disney

    Apreciază

 3. Radu Humor said, on august 8, 2022 at 5:13 pm

  CANTEC DE DRAGOSTE
  (pe melodia “Mokhevis Qalo Tinao”, in interpretarea trio-ului “Samida” )

  Spune-mi, fetițo, a cui ești,
  Spune-mi, fetițo, a cui ești,
  Și pe ce stradă locuiești?
  Și pe ce stradă locuiești?

  Spune-mi la care număr stai?
  Spune-mi la care număr stai?
  De vrei în poartă să mă ai,
  De vrei în poartă să mă ai.

  Spune-mi în care casă șezi?
  Spune-mi în care casă șezi?
  De vrei la ușa să mă vezi,
  De vrei la ușa să mă vezi.

  Ca să vorbesc cu-ai tăi părinți,
  Ca să vorbesc cu-ai tăi părinți,
  Să le spun că m-ai scos din minți!
  Să le spun că m-ai scos din minți!

  Și să-i întreb , făr’ de perdea,
  Și să-i întreb , făr’ de perdea:
  Dacă-s de-acord să mi te dea,
  Dacă-s de-acord să mi te dea.

  Că-n țară asta, vede-oricine,
  Că-n țară asta , vede-oricine,
  Nimeni nu-i mai deștept ca mine!
  Nimeni nu-i mai deștept ca mine!

  Că mi-am luat încă-un doctorat,
  Că mi-am luat încă-un doctorat,
  Din cap la coadă copiat,
  Din cap la coadă copiat.

  Și de-oi mai copia-într-un hal,
  Și de-oi mai copia-într-un hal,
  Poate-oi ajunge general!
  Poate-oi ajunge general!

  Și de-oi mai copia-într-un fel,
  Și de-oi mai copia-într-un fel,
  Poate-oi ajunge premier!
  Poate-oi ajunge premier!

  Și de-oi mai copia-înainte,
  Și de-oi mai copia-înainte,
  Poate-oi ajunge președinte!
  Poate-oi ajunge președinte!

  Și-atunci, nevasta de-o să-mi fii,
  Și-atunci, nevasta de-o să-mi fii,
  Om face copii, nu copii!
  Om face copii, nu copii!

  Ca să schimbăm demografia,
  Ca să schimbăm demografia
  Care scufundă România,
  Care scufundă România.

  Apreciază

   • Felix said, on august 20, 2022 at 10:57 am

    Parintele Athanasie Mytilineos:

    (…)

    Sfantul Ioan Evanghelistul adopta sistemul ptolemeic, care consideră ca pământul este centrul tuturor lucrurilor.
    Deoarece, prin urmare, pământul este plat, conform sistemului ptolemeic, și este centrul tuturor lucrurilor, evident, atunci când stelele cad, ele vor cădea pe pământ.
    Deci foloseste sistemului ptolemeic și nu sistemului copernican: pe baza căruia știm astăzi că nu este posibil să cada stele pe pământ…

    (…)

    Extras din cea de-a 32-a cuvantare la Cartea Noului Testament: Apocalipsa.

    Apreciază

   • saccsiv said, on august 20, 2022 at 5:25 pm

    Felix

    Lumea greaca (iar mai apoi si restul Europei) a inceput sa accepte ca Pamantul este sferic inca din vremea lui Pitagora (secolul al VI-lea î.Hr.).

    Sistemul ptolemeic (Ptolemeu, n. circa 87 d.Hr. – d. circa 165 d.Hr.), adica Pamant fix si sferic in jurul caruia se roteste Soarele.

    Apreciază

   • Felix said, on august 20, 2022 at 5:47 pm

    Anaximander a considerat că pământul are forma unui cilindru scăzut, cu o înălțime de trei ori mai mică decât diametrul bazei.
    Anaximeni, Anaxagoras, Leucipp au considerat pământul drept plat, ca un top de masă.
    O etapă fundamentală nouă a fost făcută de Pythagora. care a sugerat că Pământul are forma unei mingi.
    În aceasta a fost urmărit nu numai de Pitagoreani, dar și Parmenides. Platon, Aristotel.
    Așa a apărut forma canonică a sistemului geocentric, dezvoltată ulterior în mod activ de către astronomii greci antice: pământul sferic este în centrul Universului.

    Apreciază

 4. abc said, on august 8, 2022 at 9:15 pm

  frate Vasile, lasa comentriul acesta si aici, fiindca aici ii e locul:

  Dispretul fata de oile behaitor-rumegatoare, alias vaccinatii anticovid, adica cei ce cred orice li se arunca pe geamul de la teveu, atinge cote demne de stapan-sclav.
  Ba sclavilor, care sunteti voi sclavi, luati de aici poze cu salamu meu. Rumegati toti privind la imaginea cu planeta asta. Daca sunteti cuminti maine va dau poze si cu fundul meu, pardon fundul galaxiei.
  Ba oilor, asta-i „universul” vostru, asta pe care vi-l desenez eu.

  Un om de ştiinţă de top a fotografiat o felie de salam şi a spus că este o planetă îndepărtată din Univers

  Étienne Klein, un fizician celebru și director al Comisiei pentru energii alternative și energie atomică din Franța, a distribuit săptămâna trecută pe Twitter imaginea unei felii de cârnat spaniol picant, lăudând „nivelul de detaliu” pe care îl oferea.

  https://www.antena3.ro/thumbs/big3/2022/08/06/om-de-stiinta-felie-salam-planeta-indepartata-univers-783606.webp

  https://www.antena3.ro/international-news/om-de-stiinta-felie-salam-planeta-indepartata-univers-648231.html

  Apreciază

 5. Clement said, on august 8, 2022 at 11:11 pm

  Ceea ce ingrijoreaza este faptul ca fizicianul, filosof al stiintei si animator radio este un personaj care chiar se afla in cele mai avizate si oarecum oculte sfere ale cercetarii mondiale.
  Face parte din colectivul care a construit la CERN cel mai puternic accelerator de particule .
  Vrea sa scotoceasca prin maruntaiele materiei, ale energiei cosmice, sa il identifice fizic pe Dumnezeu si sa faca mişto de publicul ignorant .
  In mod cert a facut un pariu cu un tip de calibrul sau si a reusit sa decredibilizeze munca multor fizicieni onesti.
  Poate ca intamplarea este utila pentru a scoate din limbajul comun expresia ” oamenii de stiinta au zis, au demonstrat” aruncata aiurea de sfertodocsii platiti pentru a aburii masele credule.

  Apreciază

 6. Duhul Capitanului said, on august 9, 2022 at 12:04 am

  Text compilat de mine….

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: