SACCSIV – blog ortodox

Foto: Ce scria Scînteia, organul CC al PCR în 1987, despre Decretul privind masurile pentru economisirea energiei electrice si gazelor naturale. COMPARATI cu ceea ce se vorbeste si face ACUM in UE

Posted in GAZ NATURAL, Romania, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on august 8, 2022

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nafets said, on august 8, 2022 at 7:10 pm

  Ceaușescu a fost asasinat! Iar noi avem ce merităm!

  Apreciază

 2. Gigimutu said, on august 8, 2022 at 7:26 pm

  Da,

  și dacă se poate, va rugăm să nu mai respirați, sa nu mai mincati, sa nu mai beți apă, ca sa salvați planeta !!!
  Bleah !!!

  Apreciază

 3. abc said, on august 8, 2022 at 9:19 pm

  Nu trebui sa mire pe nimeni.
  Nepotii bolsevicilor ce au tras Rusia/Roamnia de par mai bine de 70/45 de ani sunt cei ce conduc actualmente satanica UE.
  Un vechi proverb romanesc spune: „Ce naste din pisica tot soareci manaca” asa ca ce naste fin bolsevici tot aceeasi idei au:
  Economisirea severa …. bla ..bla…bla

  Si vaccinatii anticovid desigur ca vor stinge luminile si …. vai staua lor comunista de vaccinati, creduli ai duhului intunericului

  Apreciază

  • GABI said, on august 9, 2022 at 2:21 pm

   Pai, daca suntem obiectivi, nu putem sa constatam decat ca in spatele conducerii „oficiale” a fost si este aceeasi blestemata masonerie… cu alta palarie. ….
   Sau mai plastic exprimat: un “COPY-PASTE” pe fundalul fiecarei generatii …
   Slava Domnului care ne poarta de grija si ne-a invatat clar ce avem de facut !
   Si, in functie de cat de autentica este relatia noastra cu El, vom putea, cu Harul Sau, sa dam, la randul nostru, DELETE …. acestor scenarii mincinoase aplicate cu scrupulozitate ….,“din cincinal in cincinal”…, de mai marii din umbra …Doamne, ajuta !

   Apreciază

   • abc said, on august 9, 2022 at 8:53 pm

    Gabi,
    Nu cred ca masoneria i-a ucis pe cei 40 de milioane de rusi ortodocs.i
    Nu cred ca masoneria i-a ucis pe cei 800.000 de romani, toata elita Romaniei de dupa ww2.
    Nu masoneria a ucis familia tarului rusiei.
    Normal ca masoneria e satanica si slujeste satanei dar nu ei au facut cele de mai sus.
    Sper ca Florian Pitis s-a lepadat pana la ultima lui suflare de chestia asta numita masonerie.

    Apreciază

 4. Felix said, on august 8, 2022 at 9:22 pm

  Valul de Furie: Iarna când popoarele vor da în Clocot | ActiveNews
  https://m.activenews.ro/opinii/Valul-de-Furie-Iarna-cand-popoarele-vor-da-in-Clocot-17552

  Apreciază

 5. Felix said, on august 8, 2022 at 10:17 pm

  Valul de Furie: Iarna când popoarele vor da în Clocot | ActiveNews
  https://m.activenews.ro/opinii/Valul-de-Furie-Iarna-cand-popoarele-vor-da-in-Clocot-17552
  👇

  Obama la adunarea ONU din New York 2021:
  „Societatea se va destrama pana intr-atata incat va fi nevoie ca trupele ONU sa intervina”
  👇
  Sfantul Nicolae Velimirovici:

  Se vor ivi neorânduieli, răzmeriţe şi revolte în toate colţurile lumii.
  Parlamentarii vor fi neputincioşi să rânduiască lucrurile prin nesfârşitele lor diferende, acuzaţii reciproce şi pretinsele legi. De aceea, din timp în timp, vor ceda stăpânirea, de voie sau siliţi, unui dictator, care cu focul şi cu sabia va readuce rânduiala în lume.
  Oamenii vor căuta scăparea numai în schimbări politice şi sociale.
  Vor fi analizate toate fostele experimente politice din istoria lumii. Şi astfel va dura mult timp această schimbare a parlamentarismului, a autocraţiei, a democraţiei, a oligarhiei, a timocraţiei ş.a.m.d.
  În cele din urmă, în amurgul istoriei, va veni dictatorul lumii „fiul pierzării, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale” (II Tes. 2, 8).
  Şi în tot acest rastimp de pace, fericire şi bunăstare „va fi strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii şi nici nu va mai fi” (Mt. 24, 21).
  Din pricina acestor nenorociri, mulţi se vor pocăi şi se vor întoarce la Dumnezeu Mântuitorul. Şi în ei, Domnul va afla secerişul Său cel din urmă.
  Acel stat mondial va duce cea mai înverşunată luptă împotriva lui Hristos şi a împărăţiei Sale, fiindcă egalizarea oamenilor, a popoarelor şi uniformizarea credinţei va afla un impediment în Hristos, Cel Ce este Neunificat şi de Neegalat. Cum s-ar putea egala adevărul cu minciuna?
  Minciuna nu se împotriveşte acestei unificări, ea o caută, însă i se împotriveşte adevărul. Iată, adevărul şi minciuna nu pot fi arate pe aceeaşi ţarină, nici nu pot dormi sub acelaşi aşternut.
  Biserica lui Hristos va fi pusă în afara legii, iar pentru pomenirea vădită a numelui lui Hristos, vor fi dispuse pedepse aspre, însă se vor izbăvi numai aceia care vor chema numele Domnului. Fiul Omului când va veni în mod neaşteptat şi-l va ucide pe „fiul pierzării”, pe cel din urmă tiran al oamenilor, oare va afla pace pe pământ? O va afla, dar nu în chip vădit. O va afla însă nu în minunatele biserici, aşa cum sunt cele de acum, ci prin peşteri şi pustietăţi. O va afla dar nu încuviinţată şi protejată, ci condamnată şi prigonită. O va afla dar nu în fastul Liturghiei şi psalmodiei, ci în templele inimilor oamenilor şi în şoaptele de pe buzele lor, fiindcă Biserica Sa a început cu mucenicia şi se va sfârşi prin mucenicie, fraţii mei.
  După previziunea Apostolului Pavel, în vremurile din urmă, printre mucenicii ce vor pătimi pentru Hristos, vor fi mulţi evrei. Fiindcă istoria Bisericii a şi început cu evreii. Numărul creştinilor din Biserica pământească va fi foarte mic. Şi va fi timpul când în primul rând se vor împlini cuvintele pline de mânie ale Domnului: „Cine este nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine este spurcat, să se spurce încă” (Apoc. 22:11), fiindcă şi chemarea la pocăinţă a păgânilor va înceta.
  Însă în acele vremuri, Biserica din Ceruri va fi plină până la refuz. Nenumărate popoare, neamuri şi generaţii vor străluci în Cer, ca într-un adăpost liniştit. Cartea Vieţii va fi plină din scoarţă în scoarţă. Pe ultima foaie a acestei cărţi, va fi întru strălucire înscrise numele acelor ultimi creştini, pe care Domnul Iisus Hristos îi va mai ţine pe pământ, atunci când Se va arăta în puterea şi în slava Sa, cu toţi Sfinţii îngeri. Iar satana va fi aruncat în lacul cel de foc împreună cu toate slugile sale, cele cu chip neomenesc sau omenesc. Şi pământul va fi pârjolit de foc şi Stăpânul va fi mulţumit.
  Iar Biserica Cerească, pe care nimeni nu o poate măsura, Recolta cea vie şi cuvântătoare a Domnului, se va afla îmbrăcată în haina albă a curăţiei şi a bucuriei. Şi veşnic va cânta o mare slavoslovie Sfintei Treimi, Singurului Dumnezeu, iar Domnului Iisus Hristos, Mântuitorului, drama obştească şi măreaţă a lumii zidite de la început până la sfârşit.
  Fericiţi vor fi cei care în aceste zile din urmă nu se vor înfricoşa de vrăjmaşii lui Iisus, în care nu este viaţă. Aceştia vor fi părtaşi veşnicei slave şi bucurii a Domnului lor.

  Apreciat de 2 persoane

 6. Clement said, on august 8, 2022 at 11:37 pm

  Ar trebui sa il intrebam pe ziaristul care a comis articolul sau pe oricare altul , absolvent al Academiei Stefan Gheorghiu daca gaseste niscai similitudini intre viziunea genialului carmaci executat la comanda si viziunea actualului carmaci ales pe bune de poporul fentat de Ponta.
  Sunt inca printre noi ziaristii de la Scanteia si ii invata de la inaltimea catedrelor universitare pe tinerii studenti, cum sa ne minta frumos.

  Apreciază

 7. Marian said, on august 9, 2022 at 1:17 am

  Asta-i o gluma d e prost gust ! Pai , in 1987 Romania era condusa cu mana de fier de catre PCR si Securitate iar astazi…doar nu vrei s a pretinzi ca astia din UE au fix aceleasi planuri privitor la romani precum avea pe-atunci Ceausescu si Lenutza ? O mega-revolutie… nu va urma deoarece in UE la vremea respectiva am dorit sa intram toate popoarele care AZI nu stiu cum sa scape de-acolo plus ca…ce , este dupa noi ? Si-ar mai fi ceva : de ceva vreme iernile parca nu mai sant la fel d e geroase , d e friguroase { incalzirea globala zice-se } iar daca la iarna vor fi temperaturi de…10-15 grade… P.S. Mi-a placut pagina din Scanteia . Ai vazut ca , in ciuda masurilor luate pentru diminuarea consumului de energie …cincinalul s e realiza tot in…patru ani si jumatate ? Pai de unde sa fi avut astia s a tot fure din ’89 si pana azi ?P.P.S. Stiu ca ai mai multe relatii , oricum mai multe decat posibilitati am eu , asa incat , rogu-te intreaba-i daca a mai existat de-alungul istoriei vreo tara in care un sfert din populatie s-a pricopsit aproape peste noapte iar alelalte trei sferturi au ajuns la fel d e rapid muritori d e foame sau… ” LA LIMITA SUPORTABILITATII ” ?

  Apreciază

 8. Clement said, on august 9, 2022 at 2:18 pm

  La obiect. Cititi articolul din Scanteia semnat de Dionisie Sincan, ziaristul evocat postmortem de RADOR drept un” critic inversunat al epocii comuniste”, rasplatit in 1994 de UZR cu premiul Pamfil Seicaru pentru ” intreaga activitate in presa” .
  Dionisie a murit, Dumnezeu sa il ierte, dar ziaristii scanteistii ajunsi jurnalisti la RADOR, traiesc inca si primenindu-si post lovitura de Stat biografia, contribuie activ la destructurarea Romaniei, la praduirea ei in propriul lor beneficiu.
  Au mers atat de departe cu compromisurile facute incat si cand primesc dramatice avertismente de la viata, merg inainte contand pe Marele Arhitect.
  Personal nu traiesc spaime legat de prapadul din iarna .
  Dea Domnul sa nu le dea prin cap sa faca ce au facut comunistii in ’86,”87 cand au inceput sa opresca caldura in maternitati ,respectiv in sectiile de prematuri ( cazul de la Ploiesti).

  https://www.rador.ro/2015/11/08/portret-dionisie-sincan-un-om-dedicat-radioului/

  Apreciază

 9. Radu Humor said, on august 9, 2022 at 3:22 pm

  Străinii care ne conduc: Ministrul Bogdan Aurescu nu este Român
  Pe tatăl său îl chema Goldenberg înainte să-și schimbe numele
  Un înaintaş al lui, Iosif Aurescu (înrudit ca neam cu bunicul de tată al lui Aurescu), a emigrat în Israel. Iosif Aurescu, care în perioada interbelică, înainte de a scrie în presa pro-comunistă din București, îl chema Iosif Goldenberg (la Arhivele Naționale, îl găsim şi ca Iosif Goldemberg, cu m în loc de n, pe o listă a comuniştilor ilegalişti din România), dar şi-a schimbat numele (ca şi alţii din familia lui) ca să pară mai „român“ (gold = aur).

  În Israel, Iosif Aurescu (fost Goldenberg, unchi al tatălui lui Bogdan Aurescu) a fondat o presă de limba română ce este în prezent finanţată şi susţinută de ministerul de Externe român, condus de Bogdan Aurescu.

  Acești Aurescu-Goldenberg se trag din negustorimea evreiască din Brăila-Galați (cu afaceri în porturi și zonele comerciale / magazine, târguri). Strămoșii lui Bogdan Aurescu, care încă mai are rude cu numele Aurescu la Brăila-Galați, s-au deplasat spre Focșani la un moment dat, dar au dobândit proprietăți (terenuri) pe lângă Râmnicu Sărat. De aici, din zona Râmnicu Sărat, a ajuns, cu numele C-țin Aurescu, tatăl lui Bogdan Aurescu în București, ofiţer la MapN, apoi din 1998 director la Lukoil România (care nu aparține statului rus, ci unor afaceriști “ruși” propulsați cu sprijin american inclusiv la București, pe lângă președintele Emil Constantinescu).

  (Dosarul Aurescu-Lukoil-familia israeliană Ofer ar fi foarte interesant pentru cine l-ar parcurge, dacă ar fi publicat; israelienii Ofer – Sammy Ofer & family -, originari din zona Galați, ca și familia Aurescu-Goldenberg, au început să cumpere mari hălci din România în același an sau concomitent cu propulsarea lui Bogdan Aurescu la MAE).

  WhatsAppFacebookTwitterVKPartajare

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: