SACCSIV – blog ortodox

La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica folosinta deoarece vorbim despre Împãrtãsirea cu Trupul si Sângele Mântuitorului!

Posted in Biserica Ortodoxa Romana, Sfanta Impartasanie, virus by saccsiv on februarie 26, 2020

Exista personaje precum Andrei Caramitru si Mircea Badea:

Pe motiv de coronavirus, Andrei Caramitru vrea inchiderea bisericilor si interzicerea sarutarii icoanelor si a folosirii unei singure lingurite la Sfanta Impartasanie. Mircea Badea se limiteaza la a indemna sa renuntam la a mai merge la biserica

De asemenea, exista oameni care se uita in gura acestora si aplauda.

Din pacate insa, exista si crestini care considera ca este buna ideea cu mai multe lingurite de unica folosinta la Sfanta Impartasanie, precum unii dintre comentatorii de la:

https://www.facebook.com/SaccsivBlog/posts/189735319037698?__xts__[0]=68.ARD4CzPSdjth00S5vUjvTFx4gmsTbYF1roaBPsLy7r90lh78Vb6vYb5y13iCTA-at8r8oKgAIF2_nhLrZThJEMV2aonn2Ziam5jU6GLd7XuYw1xST2pzDVS5Io6KbC1DMhYDG6NGJ9QXau98MxJ94CqkH8blxcsTHTzdxuYSYTU8EflqSQCEvMFsCZ11fkJCpchKi5eseyMw6BsWiVOJnVA0EOi7uCPxkTQtHxhhaJLAXbgDEOsM4reomd3MlbM1HgVL98FeSvJHweqEiQu4wEvIR-4_xX1sHpgamUSXs7cPGj4TMKVsMBKaeki5AxI7693QpwazCUzOtg90G2Bx1-E&__tn__=-R

Iar aceasta este fundamental gresit.

Parintele Ilie Cleopa spunea:

Impartasirea cu Preacuratele Taine este cea mai infricosata, cea mai buna si cea mai sfanta. A te impartasi cu Trupul si Sangele Domnului, zice Mantuitorul: Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu, intru Mine petrece si Eu intru dansul.

De doua mii de ani nu s-a imbolnavit nimeni la Sfanta Impartasanie, nici de ciuma, nici de holera, nici de febra tifoida, nici de nimic. Dar iata ca acum exista frati care se tem. Si nu de boli cumplite precum cele insirate mai sus, ci de o … gripa. Caci aceasta este coronavirusul, o gripa:

Vasile Astarastoae despre TIRANIA IN NUMELE STIINTEI: Nici în cele mai sumbre scenarii, nu puteam să-mi imaginez PANICA ISTERICA si apelarea la CARANTINA si ARESTARE in cazul unei boli precum CORONAVIRUSUL, cu o mortalitate apropiată de cea prin gripă în 2018 și cu o patogenie scăzută

Medic din Italia despre gravitatea noului coronavirus: „Este o simplă gripă, nu o boală mortală”

Fratilor, vorbim despre Împãrtãsirea cu Trupul si Sângele Mântuitorului!

De aceea Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, inca din primul secol crestin, a numit Euharistia „medicament al nemurii”. Pentru ca Dumnezeiasca Euharistie vindecă! Vindecă sufletul, dar și trupul!  Așa ne rugăm în canonul citit înainte de momentul împărtășirii: „Să-mi fie Euharistia acesta spre sănătate, spre tămăduirea sufletului şi a trupului…”.

Euharistia și participarea la primirea ei este de doua mii de ani centrul Bisericii. Dumnezeu în mod real se pogoară și se face prezent, cu totul adevărat în Trupul și Sângele Său. Fără Sfânta Împărtășanie nu exista Biserica! Totul se invarte in jurul Sfantului Potir!

Despre ce vorbim deci? Cat de nebun sa fi sa crezi ca te poti imbolnavi astfel? Sunt preoti care consuma Sfintele Taine dupa ce au impartasit credinciosii din leprozerii sau spitalele TBC, iar voi va temeti de coronavirus?

Sfântul Ioan Maximovici a luat împărtășania scuipată de o bolnavă de turbare:

“O cunoştinţă apropiată de-a vlădicăi, O. Skopicenko povesteşte că o femeie, Menşikova, a fost muşcată de un câine turbat şi, neglijând regulile elementare legate de tratamentul muşcăturilor, s-a îmbolnăvit de turbare. Când vlădica a împărtăşit-o pe muribundă, ea fu cuprinsă de una din crizele specifice bolii şi, dând afară spumă pe gură, ea scuipă şi Sfânta împărtăşanie. Dar Sfintele Taine trebuie consumate, aşa că vlădica le-a ridicat de pe jos şi le-a înghiţit, însoţitorii care erau cu el n-au apucat decât să strige: „Ce faceţi? Turbarea este foarte molipsitoare!”. Dar vlădica le-a răspuns liniştit: „N-o să se întâmple nimic, doar sunt Sfintele Taine”. Și, într-adevăr, nu i se întâmplă nimic”. (Sursa: Sfântul Ioan Maximovici, “Predici și îndrumări duhovnicești”, Editura Sophia, București, 2006)

In parohia Sfântul Nicolae Planas, pe o stradă îngustă, se ascundea un lepros într-o stare gravă. I se mâncaseră buzele, din cauza înfricoșătoarei boli. Odată, Părintele a mers să-l împărtășească, dar gura lui distrusă n-a putut primi Sfântul Trup al Domnului, care a căzut alături. Fără nicio șovăială, Părintele s-a aplecat și cu gura sa a luat mărgăritarul dumnezeiesc care căzuse și l-a  “consumat”. Asta s-o audă și cei care șovăie să se împărtășească, pentru că se tem de microbi! Într-adevăr, mare blasfemie! Dumnezeul viilor și al morților, Care a făcut cerul și pământul să fie biruit de microbi! Aiureli ale necredinței celei întunecate. (Sursa: Monahia Marta, Sfântul Nicolae Planas, Editura Evanghelismos, București, 2002)

Cititi va rog mai multe la:

Lingurița de la Sfânta Împărtășanie nu constituie un pericol pentru sănătate

Sa ne amintim si de rugăciunea din canonul de dinainte de împărtășanie, a Sfântului Ioan Gură de Aur, care începe astfel:

“Cred, Doamne și mărturisesc, că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu.

Iar parintele Justin Parvu marturisea:

“Pai eu am fost cinci ani de zile preot in Bis­er­i­cani, unde este spi­talul de tebecisti si in fiecare zi impar­taseam cate cinci, sase bol­navi, din care unii mureau peste doua, trei zile. Si s-a con­t­a­m­i­nat cineva? Fereasca Dum­nezeu! Acolo m-am impar­t­a­sit cu bol­navii impre­una, dar nu am avut nimic. 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kappa said, on februarie 26, 2020 at 3:03 pm

    Andrei Caramitru este un mare ticalos si nerusinat! Sa ii fie rusine. Nu isi da seama ce face si cat de mult pacatuieste, Doamne fereste sa ajunga astia ca el sa conduca tara asta!!

    Apreciază

    • GHEORGHE said, on februarie 26, 2020 at 3:47 pm

      ANDREI CARAMITRU este un DIAVOL in carne si oase din tata in fiu!
      Nascut de tatal sau SATANISTUL actor, ion caramitru cel, care are pe miini singele, familiei CEAUSESCU, A cel putin TREI MII DE tineri MORTI degeaba in DEC 1989,, LA LOVITURA DE STAT din 1989,cel care a fost complicele SECURISTILOR, COZI DE TOPOR ROMANI, IMPREUNA CA tradatorul pacepa in anul 1979 si agenturile straine ,care au organizat ARTIFICIAL o austeritate falsa , IN CEA MAI DEZVOLTAT economie nationala a timpului ,o infometare crunta,o stingere de lumina absurda, si o „carantina ” a romanilor IMBECILA (stat in casa fara tv si pe intuneric) SI PROGRAMATA VICLEAN, timp de zece ani (1979 1989), pentru A SCOATE ROMANII NEMULTUMITI aiurea, CA PE OI IN STRADA ca sa-i impustte, si ei sa puna MINA PE ROMANIA SUPRDEZVOLTATA SI SUPERCALIFICATA, urmata de asasinarea sotilor CEAUSESCU si de DISTRUGEREA ROMANIEI ECONOMIC, DEMOGRAFIC, SPIRITUAL cum vedem de 30ani.
      La ce te astepti din gura UNUI ASTFEL DE PSIHOPAT ANALFABET CRIMINALSI SATANIST , DECIT LA MINCIUNILE SPUSE DE DIAVOLII CARE IL POSEDA LA PROPRIU SI CARE II SINT SOPTITE IN URECHILE TEMBELULUI CRIMINAL?????

      Apreciază

    • Elena said, on februarie 26, 2020 at 4:16 pm

      Păi…. Ăștia ca el o conduc deja, despre ce vorbim?

      Apreciază

  2. voicusoft said, on februarie 26, 2020 at 3:24 pm

    Aici e problema. Am fost tot plecat (si putin bolnav) si n-am putut scrie saptamanile trecute.
    Exista si o profetie prin care se zice ca „se va interzice prin lege sfanta impartasanie”. Nu mai stiu exact cine a spus dar am citit-o de mai multe ori, cred ca un sfant rus.

    Ori, in cazul Sfintei Impartasanii, e clar ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta asta. Cine nu se impartaseste de frica de infectii ala e un om necredincios. Dar explica-le la mase si la conducerea tarii si la ONG-uri asta, ca pt ei nu exista minuni si nici Dumnezeu.

    Si mai e o problema, de impartasit nu se impartasesc doar Crestinii Ortodocsi, ci si ereticii si schismaticii (slatioara). Iar acolo nu putem vorbi de validitate (de lucrarea Harului Duhului Sfant) in cazul sfintei impartasanii. Putem vorbi maxim de lingura cu vin si paine, deoarece acelea nu se sfintesc.

    Si de acolo se poate declansa (cum s-a declasat in Coreea de Sud) o epidemie care sa duca la recomandari/legislatie care sa puna in pericol Sfanta Impartasanie de la noi.

    Ca legiuitorul ateu nu face distinctia intre Sfanta Impartasanie a ortodocsilor sau a ereticilor/schismaticilor, diferenta ca in primul caz ne impartasam cu Trupul si Sangele Domnului si in al doilea caz doar cu vin si paine/azima.

    Aici e problema, ca dintr-o falsa impartasanie la stilisti de ex se poate ajunge la alte interdictii tampite si la un scandal national.

    Apreciază

  3. Un om said, on februarie 26, 2020 at 3:29 pm

    Problema este că la eretici chiar este posibil, ei neavând Sfinte Taine!
    Deci ar putea invoca că s-a întâmplat într-o „biserică”! Atenție, pericol!

    Apreciază

  4. voicusoft said, on februarie 26, 2020 at 3:32 pm

    In completare la ce am zis mai sus, exista riscul urmatorului scenariu:

    – Contaminare cu coronavirus ca urmare a „impartasirii” la un grup eretic sau schismatic (Slatioara e cel mai bun exemplu).
    – Recomandari / legi pentru mase „nu mergeti la biserica sau daca mergeti nu va impartasiti ca va infectati”

    si a urmatoarelor reactii:
    Varianta 1: Reuniune de urgenta (extraordinara) a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care sa recomande temporar pe durata epidemiei (sau permanent) sa se foloseasca lingurite de unica folosinta sau sa se modifice taina Sfintei Impartasanii gen sa se dea in sticlute mici sau in paharele mici de unica folosinta.
    Varianta 2: Sf Sinod sa declare public ca infectiile sunt anulate de sfintire si ca e sigur. In cazul asta va incepe un linsaj mediatic de proportii (oricum a inceput deja) si un scandal monstruos care va mobiliza masele si mai puternic imporiva celor credinciosi

    Ambele variante (foarte probabil BOR va alege varianta 1 datorita precedentelor in cazuri precum cip, creta, etc.) sunt paguboase. In cazul primei variante unii credinciosi vor pune sub semnul intrebarii lucrarea Sfintei Impartasanii datorita faptului ca ritualul a fost partial modificat de un Sfant Sinod a carui membri au semnat in Creta, deci nu au credibilitate iar alti credinciosi vor accepta sa se impartaseasca prin metode speciale (pahar de plastic, etc.) lucru care slabeste credinta si exercitarea activa a credintei. Unii preoti vor impartasi ca inainte si se vor trezi cu turnatori prin biserica care vor face reclamatii. Cu tehnica is securismele de azi, ONG-isti/turnatori pot ajunge in orice capat de tara.

    In cazul celei de-a 2-a variante vorbim de o marturisire, dar o marturisire cu un cost mediatic mai mare decat la #colectiv, marturisire care e buna si care poate ar spori increderea in BOR dupa toate prostiile din ultima vreme (creta, reactia la cip, etc.) doar ca sunt ferm convins ca in conducerea BOR nu prea vrea nimeni sa isi asume aceasta pozitie, adica nu au facut-o pana acum de ce o-ar face acum?

    Aici e problema, vine alta dezbinare si alta furtuna.

    Apreciază

  5. voicusoft said, on februarie 26, 2020 at 3:46 pm

    Romania colcaie de preoti caterisiti pentru vrajitorie, new age, slujbe la crematoriul uman si alte abateri foarte grave care constituie caterisiri valide (deci nu vorbim in mod particular de cazuri de intreruperi canonice a pomenirii) sau care au trecut la stilisti sau au facut schisma propriu zis (ca avem si din astia, au inceput cu intreruperea pomenirii ierarhului semnatar Creta apoi si-au validat singuri caterisirea hulind public impotriva Duhului Sfant si intrand sau incercand sa intre in comuniune cu alti episcopi ale unor grupari deja anatemizate de zeci de ani).

    La stilisti am vazut o statistica facuta acum cativa nai si au crescut de la ~50.000 la peste 500.000 doar in decurs de cativa ani. Statistica cred ca era de prin 2013-2014 daca bine imi aduc aminte.

    Problema e ca multi din astia (Singurov cu ortodoxia cuantica e un bun exemplu aici) se afla prin Bucuresti si prin orasele mari si fac pseudo-slujbe ce includ si pseudo-impartasanii unde chiar exista riscul de infectii (pentru ca vorbim de simulari, nu de taine, har neexistand la eretici/schismatici).

    Majoritatea covarsitoare a populatiei nu e capabila sa faca diferenta (si nici nu vrea in multe cazuri) intre cei din Biserica si cei rupti din Biserica.

    Apreciază

  6. Traian said, on februarie 27, 2020 at 5:00 pm

    IARTA-L DOAMNE, CA NU STIE CE SPUNE!

    Traian Berbeceanu, mesaj pentru preoți după primul caz de coronavirus în România: „Sfânta împărtășanie să fie făcută cu lingurițe de unică folosință”

    de S.T. | 27 Feb 2020 • 14:27

    Fostul poliţist Traian Berbeceanu le cere preoților să folosească linguriţe de unică folosinţă la împărtăşanie, după ce primul caz de infecție cu coronavirus în România a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj.

    „Ar fi o mare dovadă de iubire, prețuire și protejare a enoriașilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtășanie să fie făcută cu lingurițe de unică folosință, mai ales atunci cand este vorba despre copilași.
    Știu, vinul este sfințit, pocalul și lingurița sunt de argint și în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Și mai știu și că postul și rugăciunea ajută!
    Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire?
    Hai să cerem preoților să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de prețuire!
    Hai să chemăm Biserica alături de cei care au aparat-o și sprijinit-o mereu!

    Niciodată nu am cerut share, pentru vreo postare. O fac acum și vă mulțumesc anticipat!”, a scris Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

    https://www.antena3.ro/actualitate/coronavirus-biserica-impartasie-lingurite-unica-folosinta-560561.html

    Apreciază

  7. […] La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica fol… […]

    Apreciază

  8. Nastasia Tudose said, on februarie 27, 2020 at 11:22 pm

    Andrei Caramitru și Mircea Badea sunt adevaratele otravuri ale omenirii.Feriti-va de ei.

    Apreciază

  9. P.M. said, on februarie 28, 2020 at 4:04 am

    Domnul Voicusoft sustine cã cei ce nu se împãrtãsesc de frica unor infectii sunt oameni necredinciosi;eu cred altfel:în viatã fiecare om a avut momente de neîncredere,îndoialã,deznãdejde;poate unii le vor avea toatã viata;însã,dacã aceste gånduri sunt tinute în particular,dacã nu smintesc pe altii,dacã sunt spovedite cu sigurantã vor fi iertate;însã aici,la Sfånta Împãrtãsanie,consider cã este cu totul altceva decåt o teamã;este o ofensã adusã Sfintei Treimi;iar cei ce intrã în jocurile astea insuflate chiar de satan,vor comite 2 pãcate care mi e greu sã cred cã vor fi iertate:
    -smintirea celor care sunt la începutul practicii ortodoxe(credinta vine prin practicã)si care nu cunosc exact ritualurile ce se desfãsoarã în Bisericã
    -jignirea Tatãlui Ceresc prin punerea la îndoialã a harului Sfåntului Duh
    Se spune cã de ce te temi de aia nu scapi;asa cã aviz amatorilor;jucati vã cu astea dar sã nu vã mire dacã viata voastrã se va preschimba total în rãu;Dumnezeu rabdã si iartã multe,însã cu asta nu e de glumit.

    Apreciază

  10. […] La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica fol… […]

    Apreciază

  11. […] La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica fol… […]

    Apreciază

  12. […] La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica fol… […]

    Apreciază

  13. […] La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica fol… […]

    Apreciază

  14. […] La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica fol… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.