SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul de Tamasos: un pacient cu COVID-19 a primit Sfânta Împărtășanie și nimeni nu s-a infectat

Posted in Sfanta Impartasanie, virus by saccsiv on mai 26, 2020

Orthodox Times: Metropolitan of Tamasos: COVID-19 patient received the Holy Communion and no one became infected

Mitropolitul de Tamasos: un pacient cu COVID-19 a primit Sfânta Împărtășanie și nimeni nu s-a infectat

21 mai 2020

© sigmalive.com

Mitropolitul Isaia de Tamasos și Oreini a vorbit la postul de televiziune Sigma despre problema Sfintei Împărtășanii în timpul pandemiei coronavirusului, subliniind că bisericile funcționează în mod normal, respectând toate măsurile de sănătate și de distanțare socială necesare.

El a cerut grupurilor vulnerabile să fie în mod special vigilente, și a spus că preoților li s-au dat instrucțiuni conform cărora anafura va fi dată într-o pungă de către membrii parohiei care vor purta măști.

El a spus că folosirea unei lingurițe de plastic la Sfânta Împărtășanie a fost de neacceptat și absurdă. Mitropolitul a spus că Sfânta Împărtășanie nu a transmis niciun virus, și că acest lucru a fost dovedit științific. El a menționat ca exemplu că, în ultimii două mii de ani, pacienții cu boli infecțioase au primit Sfânta Împărtășanie, și după aceea preotul a consumat ceea ce a rămas, dar nimeni nu s-a infectat vreodată.

De asemenea, Mitropolitul a menționat primul caz COVID-19 ca exemplu; medicul care a fost unul dintre primele două cazuri raportate în Cipru, potrivit informațiilor care au devenit cunoscute, a spus Mitropolitului că primul lucru pe care l-a făcut imediat după ce s-a întors în Cipru (călătorise în Anglia), a fost să meargă la spovadă și să primească Sfânta Împărtășanie.

„Urmărirea contactului a arătat că primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă să se spovedească și să primească Sfânta Împărtășanie. Autoritățile au băgat în carantină zeci de oameni, dar pe nimeni n-au găsit infectat”, a spus Mitropolitul.

El a adăugat că i-a văzut pe oamenii de știință care au fost întrebați cu privire la acest caz la o informare periodică a jurnaliștilor, și care au răspuns că nu pot explica acest fapt, și poate că ceva nu a mers bine. „Examinarea a fost repetată. El a fost într-adevăr infectat, dar nu a transmis virusul ”, a spus el.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

La Sfanta Impartasanie nu te poti imbolnavi de coronavirus. Nu este nevoie de lingurite de unica folosinta deoarece vorbim despre Împãrtãsirea cu Trupul si Sângele Mântuitorului!

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Exacustodian said, on mai 26, 2020 at 3:28 pm

  FRAȚILOR ! ! !

  Vreau să vă reamintesc că Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le! Nu doar că a ferit pe cineva de viruși ci a sculat morți în picioare! A ridicat un om paralizat timp de 38 de ani! A dăruit vedere unui rob din naștere! A hrănit câteva mii de oameni cu doar 5 pâini și doi pești! A curățit leproși! A vindecat demonizați! A transformat apa în vin! A ridicat din mormânt un mort de patru zile care deja puțea! Autoritățile locale nu L-au mai răbdat și au finanțat pe cineva chiar din „anturajul” Lui cu 30 de arginţi! Negăsind vreo acuzaţie au apelat la martori mincinoşi pentru ştiri false. După ce I s-a pronunţat sentinţa i-a fost pusă pe cap o CORONA!
  Aceleaşi autorităţi locale îi reproşau lui Isus faptul că ucenicii Lui „nu-şi spală mâinile când mănăncă pâine”! Şi cu toată agitaţia a tuturor Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindule!
  Iar ucenicii au răspândit vestea asta peste tot în jur! Autorităţile locale însă i-au acuzat că dezinformează poporul şi le-au cerut să se potolească: „chemându-i le-au poruncit să nu mai grăiască, nici să mai înveţe în numele lui Isus” (Fapte 4; 18). Dar ei au continuat să vorbească despre Înviere!
  Aţi observat despre ce au tot vorbit cei ce-şi spun creştini în perioada pascală a anului 2020?! Despre moarte! Moartea a fost subiectul principal! Nu Învierea lui Hristos! De aceea vreau să vă reamintesc că Hristos a înviat cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le!

  Am spus „cei ce-şi spun creştini” şi nu direct „creştini” pentru că nu cred că e potrivit să-i numesc direct aşa. În acest an se pare că au fost pronunţate mai des de către cei ce-şi spun „creştini” cuvintele „coronavirus” şi „covid-19” decât expresia „Hristos a înviat”. Mulţi dintre cei ce-şi spun „creştini” s-au panicat din cauza unui virus care fie nu există în realitate, fie nu este periculos cum se pretinde. Oricum cea mai largă răspândire a virusului se află în mass media! Cândva apostolii se aflau în corabie şi i-a prins furtuna. S-au PANICAT! În panica lor au strigat: „Doamne scapă-ne că pierim”! Acum parcă lumea ar striga: „Bill Gates scapă-ne că pierim”! Cer salvarea vieţii de la un ucigaş! Unii dintre cei imbecilizaţi de mass media când aud unul ca mine vorbind critic la ceea ce ni se spune şi recomandă de către sursele oficiale replică: „ai vreo pregătire medicală de îţi dai tu cu părerea”?! Dar tot ei ascultă toerii medicale de la un informatician şi nu fac ifose! Ba ascultă cu evlavie ce i se spune de către Bill Gates şi fiinţa cu faţă de cadavru viu Raed Arafat.
  Mulţi poartă acelaşi nume cu cei care cu aproape două mii de ani în urmă mergeau fără frică spre moarte vâzând ce fel va fi acea moarte: fie prin sfâşierea de către fiare sălbatice, fie ardere pe rug, fie spintecare prin diferite obiecte de tortură! Acum unii poartă acelaşi nume cu aceia dar se tem de un virus! Şi se apără de el printr-o bucată de cârpă pusă peste gură! Ca şi cum cineva ar spune: „Tăceţi naibii din gură şi marş în case”! Iar multe adunări ce-şi spun „Biserică a lui Hristos” fac ascultare de Cezar! Şi până la urmă de ce atâta frică de moarte?!
  Asist la o mascaradă a panicaţilor! Speriaţi de o pandemie falăs, bombardaţi cu tiri mincinoase şi victime inventate, aşteaptă să fie salvaţi de un „duşman invizibil”. Da, avem un duşman invizibil: elita mondială conducătoare a lumii care şi-a vândut sufletul satanei! Şi care acţionează după chipul şi asemănarea stăpânului lor: tatăl minciunii! Folosesc marionete care sunt prezentate lumii ca mari filantropi! Aşteaptă vaccinul care din câte ştiu are o denumire ciudată: wo/2020/060606. Sau eu şi alţii ca mine suntem paranoici?! Adevărul poate fi aflat numai din surse oficiale nu-i aşa?! Deci adevărul se află numai acolo unde există microfon şi bani iar restul e teorie a conspiraţiei. Ciudat raţionament! Va să zică adevărul e de partea celor ce susţin vaccinarea obligatorie. Vor să-şi ferească de un virus hoitul care mâine va face cancer! Ştiţi ce categorie de fiinţe nu sunt întrebate dacă vor sau nu să se vaccineze?! Animalele! Apropo. Ni s-a spus să intrăm prin case ca în nişte cuşti iar dacă vrem să ieşim pe-afară ni s-a spus că trebuie să purtăm botniţă. Drept ce suntem luaţi?! Şi încă ceva: pe declaraţiile cu care ieşeam din casă/curte pe timpul decretatei stări de urgenţă unul din puncte prevedea nevoia animalelor de companie. Reiese că a-ţi scoate copilul la aerul şi la soarele de primăvară era interzis dar a-ţi plimba potaia era permis.
  – „Mami vreau şi eu afară!”
  – „Nu, nu, tu nu ai voie, eu merg să-l scot pe Bobiţă la plimbare”!
  Şi apropo de botniţe. Procesul de repiraţie la om presupune inspirarea gazelor din mediul înconjurător şi expirarea aerului folosit. Subînţelegem că proporţiile necorespunzătoare ale gazelor inspirate creează probleme de sănătate. Gândiţi-vă ce înseamnă portul botniţei pe timp de vară la temperaturi de peste 30 de grade şi citiţi ce înseamnă hipercarpnia. Şi apropo de citit. Cine nu s-a asigurat cu cărţi şi cultură generală va trebui să apeleze în exclusivitate la internet. Şi pentru că vor fi probleme cu semnalul câtă vreme şcoala are loc online soluţia de îmbunătăţire a funcţionării comunicări tehnice va fi implementarea tehnologiei 5G. La toate s-au gândit mai marii noştri. Iar noi trebui să facem ascultare! Au început cu cele zece porunci de prevenire a „noului” virus şi vor termina cu instalarea pentru totdeauna a unor soluţii care acum sunt cică temporare. Şi asta pe nesimţite (nu pentru toţi). Iar fricoşii vor sta holbaţi la tomberonul ăla de antena 3 (şi alte CANALizări de televiziune) de unde prin februarie manipulatorul de Radut Tudor ne spunea că trebuie să ascultăm ce ni se spune aşa cum ascultam ce spunea doamna învăţătoare când eram şcolari. Aşa cum au stat şi până acum dând telefoane rudelor şi prietenilor şi aflând de la toţi că sunt bine în timp ce „numărul cazurilor” tot creştea pe ecrane.
  Am spus „fricoşi”. Frica ce îi domină pe unii e o caracteristică a creştinului?! Am auzit un preot şi am şi citit pe undeva că în biblie îndemnele „nu te teme”, „nu vă temeţi” apar în total de 365 de ori. Dacă e aşa, o fi întâmplător că tot atâtea zile are şi anul?!
  Cei nu sunt fricoşi sunt catalogaţi de către cei imbecilizaţi de către mass media drept obraznici, conspiraţionişti, fixişti religioşi. Iar poliţia va avea grijă să cuminţească pe cei obraznici. Poliţia a eradicat problema prostituţiei şi proxenetismului iar acum are grijă de noi prin pedepsirea celor ce cutează să nu poarte botniţă! Cârcotaşii fără botniţă sunt oameni care vor să respire normal. Cei ce au defrişat păduri întregi lipsindu-ne de porţii de aer curat sunt în libertate iar cei ce vor să respire normal sunt amendaţi! (Mai ţineţi minte presupunerile că „ăştia sunt în stare să ne taxeze aerul respirat”?!). Cei care au defrişat păduri întregi sunt în libertate iar cei care strănută se pot căpăta cu dosar penal! Ba poţi fi denunţat şi de vecinul dacă te aude tuşind. Nu aduce asta a vremuri securiste când delaţiunea se practica printre rude şi vecini?! Aceleaşi autorităţi care ne spun să ne distanţăm unul de altul şi care spun că obiectele de cult şi linguriţa de la împărtăşanie pot infecta sunt aceleaşi care ne-au ţinut lecţii despre normalitatea sodomiei?! Vă place România normală a lui Johanis? Acum suntem lăsaţi să umblăm prin oraş şi împrejurimi dar mai departe e nevoie de declaraţie. Ştiţi unde în lume se mai practică deplasarea controlată între localităţi şi doar cu declaraţie? În Coreea de Nord!
  Iată aşadar cu ne-am ales la 30 de ani de când s-a strigat „libertate” şi când ni se spunea că pe undeva pe la Braşov apa e otrăvită. Atunci creştini fiind oamenii au rostit „Tatăl nostru” în mulţime aplaudând totodată uciderea soţilor Ceauşescu. Acum în aceeaşi ţară creştină slujbele se fac după regulile Cezarului. De aceea îmi vine să spun „adunări care se numesc biserici a lui Hristos” şi „cei ce-şi spun creştini”. Şi ce înseamnă să fii creştin?! Iată ce a spus sfântul Grigorie al Nyssei: „înseamnă a fi ceea ce-ţi spune numele, iar nu, folosindu-l pe acesta drept pretext printr-o mărturisire deşartă, să fii altceva la arătare decât ceea ce eşti în ascuns”.

  Apreciat de 1 persoană

 2. DaciaMare said, on mai 26, 2020 at 6:11 pm

  Parintele Calistrat recunoaste ca il serveste pe Diavolul. Calistrat Chifan zice: `Eu tin cu Sarsaila, ca este cel mai mare stapan pe Pamant!` Minutul 13:25. https://www.youtube.com/watch?v=buPBcHv2J9s MARE ATENTIE LA ACEST POPA VANDUT DIAVOLULUI!

  Apreciat de 1 persoană

  • A273C said, on mai 26, 2020 at 8:57 pm

   @DaciaMare

   Scoti lucruri din context!

   ‘Tine mintea in iad si nu deznadajdui!’ De invatatura aceasta ai auzit? Cum ti se pare? Satanism?
   https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/ce-inseamna-cuvintele-tine-ti-mintea-iad-nu-deznadajdui

   Dar de Sf Paisie Ahioritul care spune ca omul cand vede pe cineva bolnav trebuie sa se roage la Dumnezeu nu sa-l vindece pe bolnav, ci sa-i dea lui (adica omului care se roaga) boala bolnavului. Invatatura asta cum ti se pare?

   Iar referitor la ce a spus Parintele Calistrat – toti tinem cu Sarsaila!!! Caci altfel nu am mai face pacate, daca am tine cu Dumnezeu!

   Apreciază

   • Mario said, on mai 26, 2020 at 9:45 pm

    Nu, nu scoate. Popa Calistrat pierde. Multi oameni si pierdut va fii el insusi la judecata de apoi daca nu se pocaieste!

    Apreciază

 3. Duhul Căpitanului said, on mai 27, 2020 at 1:42 pm

  Fraților, v-am spus-o și v-o rrpet:cu ăștia (apostatii) este și păcat sa stai de vorba… Eva, dacă nu ar fi stat de vorbă cu diavolul în rai…. Deci, acuma eu, să fac un păcat împotriva Duhului Sfant și sa discut despre (Doamne iartă-mă) sfințenia Sfintei Împărtășanii. Mergeți înapoia mea, satanelor!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: