SACCSIV – blog ortodox

PREOTUL Ciprian Ioan Staicu despre Sinaxa din Grecia / De ce n-a fost Parintele Theodor Zisis / Omilia citita de Gheron Sava Lavriotul

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 5, 2017

Asadar PREOTUL, mai scriem o data cu majuscule si ingrosat, ca sa sara in ochi. Pentru ca este preot si este cu totul neimportant ca Ierarhii ecumenisti l-au “caterisit”, atata vreme cat motivul “caterisirii” este anti ecumenismul. Si am scris cuvantul “caterisit” intre ghilimele, deoarece nu conteaza. Daca vreodata se va dovedi ca a fost caterisit pentru alte motive, atunci, evident, nici noi nu-l vom mai considerea preot. Pana atunci insa, ramane valabil ceea ce stim. Am facut aceasta esentiala introducere, deoarece niste unii s-au apucat de la o vreme sa tot insiste pe o anumita tema: Ciprian Ioan Staicu nu mai e preot deoarece a fost caterist, asa ca nu are ce cauta printre preoti, ci sa stea in randul mirenilor ascultand ce au de zis preotii. Pentru cei ce inca nu stiu, n-am scris aceste randuri din motivul vreunei prietenii ce am avea-o cu preotul Ciprian Ioan Staicu, caci nu ne mai intelegem la vorba de luni de zile, ci pentru ca iubim dreptatea.

Si acum sa trecem la tema articolului.

Dupa cum stiti, preotul Ciprian Ioan Staicu a participat impreuna cu teologul Mihai-Silviu Chirila la Sinaxa din Grecia de ieri seara. Inregistrarea o puteti viziona la:

Iata si ce ne relateaza preotul Ciprian Ioan Staicu de la fata locului in ultimele sale doua articole de pe blogul sau:

Lupta oficială, asumată și continuă a pliromei Bisericii contra panereziei ecumeniste a fost declanșată astăzi

Azi, 4 aprilie 2017, cu ajutorul lui Dumnezeu s-a desfășurat Sinaxa inter-ortodoxă de la Thesalonic. Ziua a fost foarte plină; de dimineață am vorbit la telefon cu părintele Theodor Zisis, care ne-a spus că nu va participa la Sinaxă și ne-a invitat la Pereea, lângă Thesalonic, să ne explice motivele sale.

Ne-a spus că a apărut o ispită, o problemă de comunicare și de hotărâre, că părinții aghioriți vor să transforme Sinaxa în ceva nepotrivit, cu accente violente de limbaj și că, pentru a nu se provoca tulburare, el nu va participa.

Mărul discordiei a fost reprezentat de problema iconomiei sau a acriviei în ceea ce privește viitorul luptei antiecumeniste. Am filmat o oră și jumătate, cu întrebări și răspunsuri, iar în final am plecat spre biserica Sf. Dimitrie, deciși să mergem totuși la sinaxă, iar dacă lucrurile o iau razna, să părăsim sala.

Însă surpriza a fost foarte pozitivă: o sală plină, peste 1.000 de oameni, au fost foarte mulți participanți români, iar duhul a fost foarte pașnic, constructiv, ortodox.

Îmi pare rău că românii nu au înțeles cele prezentate în greacă – părintele Sava a făcut efortul de a da spre traducere în română textul conferinței sale, împărțind-o la mulți dintre românii prezenți – dar am făcut un rezumat al fiecărei intervenții, care urmează a fi publicat săptămâna viitoare, acum fiind în Sf. Munte.

Totuși, la finalul Sinaxei am realizat, în mijlocul românilor prezenți, următoarea înregistrare, care rezumă cele petrecute, mai ales rezoluția votată în final în unanimitate de cei prezenți.

Unii greci ne-au felicitat personal – mai ales au dorit a transmite acest lucru tinerei eleve Iuliana Chiperi de la Seminarul Teologic “Veniamin Costachi” din Târgu-Neamț – pentru lupta antiecumenistă. Gheron Sava a afirmat în plen că, iată, o fetiță română ne dă lecții tuturor cum trebuie să ne raportăm la erezie: refuzând-o total. De fapt, putem, spune că a fost o frumoasă Sinaxă greco-românească.

Deci a fost condamnat ecumenismul, Sinodul din Creta și s-a cerut ierarhilor ortodocși din lume să participe la Sinodul de la Bănceni, care va avea loc peste aproximativ două luni, pentru ca în mod sinodal să fie anathematizat patriarhul Bartolomeu și toți cei de un gând cu el.

Până atunci este clar că discuția despre existența sau nu a harului în BOR nu își are sensul, ci trebuie să ne concentrăm pe luminarea cât mai multor clerici și mireni referitor la panerezia ecumenistă, pentru ca frontul de luptă antieretic să crească și să se întărească.

În concluzie, mărturisim clar că harul lucrează în Biserică și că este nevoie de mărturisire și de asumarea întreruperii pomenirii, pe care toți cei prezenți la această Sinaxă au făcut-o cu toții, clerici și mireni.

Vom reveni cu amănunte, inclusiv din Sf. Munte, peste câteva zile.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

a consemnat pr. Ciprian Staicu,

cu rugăciunile tuturor fraților români prezenți:

ieromonahi, monahi, monahii și mireni

Omilia lui Gheron Sava Lavriotul la Sinaxa din Thesalonic, 4 aprilie 2017

Gheron Sava a avut bunătatea de a traduce prin apropiații lui omilia susținută la Thesalonic, pe care a și împărțit-o românilor prezenți, pentru ca aceștia să înțeleagă în direct cuvântul lui.

Veți putea remarca un discurs ortodox 100%, ceea ce face ca toate acuzele aduse în ultima vreme la adresa părintelui Sava referitor la teologia pe care o mărturisește să se dovedească a fi doar niște simple calomnii.

Este un mare teolog, rugător întru smerenie. Să avem parte de rugăciunile lui.

Omilia lui Gheron Sava la Sinaxa din Thesalonic 4 aprilie 2017

Comentariu saccsiv:

N-am citit inca Omilia lui Gheron Sava, caci ne-am grabit sa va oferim ultimele noutati. Vom avea timp sa analizam pe urma si Omilia si cele ce s-au vorbit si petrecut acolo.

Asteptam cu interes si relatarea teologului Mihai-Silviu Chirila.

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Calator Astral said, on aprilie 5, 2017 at 1:39 pm

    Băieţii cu echer,compas și șorţuleţ,adoratori ai tătucului lo Lucifer s-au întâlnit pe ascuns la București.

    Tema Conferinței din acest an a fost: Masonerie versus Vanitate: Rolul Ritului Scoțian Antic și Acceptat în păstrarea Regularității Masonice.
    http://bit.ly/2o1ZOne

    Apreciază

  2. Matiu Cosmin said, on aprilie 5, 2017 at 2:21 pm

    Cum am mai spus, datoria mea ca mirean este sa intrerup comuniunea. Daca este sau nu har, este numai si numai hotararea lui Dumnezeu.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Matiu Cosmin said, on aprilie 5, 2017 at 3:23 pm

    Boca este una din puntile de unire intre ortodoxie si catolicism pentru religia unica a antihristului:

    http://basilica.ro/conferinta-la-munchen-despre-pictura-parintelui-arsenie-boca/

    Apreciază

    • Mihai said, on aprilie 5, 2017 at 9:01 pm

      Sa inceput și pe astradrom exact ca la cuvântul kakadox și tehnologie patristică, să vedeți ce mizerii de articole fac

      Apreciază

  4. Claudiu said, on aprilie 5, 2017 at 10:29 pm

    din ce spune Parintele ciprian trebuie sa ne ferim sa mergem la bisericile unde sunt preoti ecumenisti,adica nu este interzis.se recomanda doar acest lucru.cu alte cuvinte cine merge acolo poate sa nu o faca spre osinda lui daca in intweriorul lui el condamna sinodul din Creta si ecumenismul.Nu sunt de acord cu aceasta parere.Cine merge si tace o face spre osinda lui.Pentru teodor zisis si parintele Ciprian intreruperea pomenirii ierarhilor este doar o forma de a protesta.Conform credintei lor nu este vatamare daca se merge la o biserica obisnuita din Romania.pentru ei intreruperea pomenirii nu este obligatorie inca,ci doar ceva de lauda pentru cei care o fac.daca ,n-ar fi intrerupt nimeni pomenirea tainele continuau sa lucreze spre sfintirea celor ce ar fi mers si ar fi tacut?Aceasta conferinta contrazice ce a spus Episcopul Longhin.Eu o sa astept ce va spune Preasfintitul Longhin pentru ca grecii sun alunecosi daca au spus asa cum a concluzionat P.Ciprian

    Apreciază

    • Mirela said, on aprilie 6, 2017 at 1:20 am

      Nu cred că merită să pierdem timpul cu citirea textului acestui autor eretic. Zic asta după ce am pierdut timpul:(

      Apreciază

      • Mirela said, on aprilie 6, 2017 at 1:22 am

        La textul lui Iosif Ţon postat de pamaio m-am referit.

        Apreciază

      • guti flo said, on aprilie 6, 2017 at 7:53 pm

        Din pacate si eu am facut la fel….tara arde si Iosif Ton se piaptana…sau nici atat! Un eretic il sfatuieste pe alt eretic! asta e tot!

        Apreciază

  5. zozy said, on aprilie 6, 2017 at 12:39 am

    Dă clic pentru a accesa RFSL_Nyanl%C3%A4nda_broschyr_2016-03-03.pdf

    manual pentru imigranti LGBTQ noi veniti in Suedia. pozele sunt edificatoare, brosura de pe siteul ofifcal

    Apreciază

  6. […] Vom reveni cu detalii oficiale despre neparticiparea părintelui Zisis și a altor părinți din Grecia, care să clarifice mai mult decât relatarea preotului Ciprian Staicu. […]

    Apreciază

  7. Mihai said, on aprilie 6, 2017 at 12:55 pm

    Mirela sora draga, degeaba încerci să tragi semnale de alarma peste semnale de alarma, fiecare pasare pe limba ei piere, nustiu dar uitate in jurul tau te rog

    Apreciază

    • guti flo said, on aprilie 6, 2017 at 8:11 pm

      Mihai
      lasa sa traga, ca poate se mai gaseste cineva sa inteleaga!

      Apreciază

  8. Ioana said, on aprilie 6, 2017 at 1:54 pm

    Apreciază

  9. mikaella1983 said, on aprilie 7, 2017 at 9:17 am

    Mihai
    Lasa sa spuna , uite asa de la unul de la altul am mai deschis si eu ochii….sin in privinta lui Arsenie Boca , a ecumenismului din Biserica, nu se stie ce impact au toate chiar daca tu ai impresia ca vb degeaba , Si 5-6 daca iau aminte din 100 care citesc tot e mare lucru

    Apreciază

    • Mihai said, on aprilie 7, 2017 at 5:58 pm

      Aici ai dreptate, atunci e îmbucurător că totuși a reușit să mai deschidă ochii la câțiva, din păcate eu nu am reușit

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.