SACCSIV – blog ortodox

CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au trecut foarte scurta vreme prin MONAHISM, strict cat sa figureze ca sunt monahi, caci altfel nu puteau fi Ierarhi, dar au foarte multe studii unde trebuie …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 23, 2016

   Aproape toti membrii Sfantului Sinod au fost scoliti in occident sau au functii in organismele ecumeniste din occident sau participa la intrunirile ecumeniste:

LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

Fratele acelas a facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment edificator:

Ierarhii, dupa cum am vazut in acea lista, sunt alesi din randul monahilor, ca asta-i obliga canonul elementar. Dar absolut toti NU sunt alesi din randul monahilor normali, adevarati, care au ani si zeci de ani de monahism, rugaciune, jertfa, suferinta, ascultare adevarata in duhul Mantuitorului Hristos, saracie de buna voie, austeritate, asceza. Nu. Ei sunt alesi exclusiv sau aproape exclusiv dupa ce studii au, sau pe unde le-au facut, si basta! Mai ales daca le-ai facut „afara” (la doctorat in special ma refer) si mai ales daca le-ai facut afara dar NU prin Grecia sau in spatiul ortodox, adica in apusul eretic si decadent, esti bun de pus la ierarhie, undeva in frunte, sus, esti numai bun pt ei, sa le fii coada lor de matura, dupa ce ai fost spalat la creier in occident. Dar lucrurile nu sunt atat de inocente, intamplatoare.

Adica, ierarhii sau monahii care sunt „urcati” in randul ierarhilor nici macar nu sunt alesi „din randul” monahilor propriu-zis. Ci gandesc ca se face invers. Sunt oameni care vor sa faca studii, sa acceada sus. O parte din ei sunt monahi deja, cred eu ca sunt si altii „inca nu”. Intra in monahism special cu acest scop. Au oarece atractie catre teologie, studii, occident, dar mai ales catre „accedere”. Sunt intrebati apoi prin intermediari, prin intermediul masonilor – monahi la randul lor sau chiar ierarhi deja, spre racolare. Apoi intra rapid in monahism si treaba incepe. Nu stiu care multime e mai mare, a celor care deja sunt monahi, sau acelor care intra apoi, din randul celor ce vor sa faca studii occidentale si sa acceada pe culmile gloriei. Probabil prima, dar asta conteaza mai putin. Asa se explica faptul ca azi avem in sinodul bor NUMAI ierarhi cu doctorate, toti, absolut toti, si marea majoritate in afara. Treaba asta a fost facuta inca de le vremea lui Teoctist, evident, de avem azi pe toti asa, s-a facut „din timp”.

   Comentariu saccsiv:

Cu multi cred ca e chiar mai rau. Adica n-au fost racolati de papusarii miscarii ecumeniste dintr-o masa de tineri cu studii in vest. Caci, de exemplu, inainte de 1989 nu putea oricine ajunge sa studieze pe acolo. Cred ca erau racolati chiar dinainte si doar ei plecau la astfel de universitati.

Securitatea sforarea intreaga masinatiune? Nu. Era eventual uneori doar o uneala. Va mira ca ar fi putut exista un domeniu de activitate pe care puternica Securitate sa nu-l controleze total? Sa nu va mire, caci vorbim despre ecumenism, unul din stalpii fundamentali ai noii ere pregatite de papusari a caror forta colosala depaseste net orice iluzorie putere a oricarui serviciu secret de pe Pamant.

Pentru cei ce nu cred ca membrii Sfantului Sinod au trecut prin monahism precum gasca prin apa:

Patriarhul Daniel

   Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel

La 6 august 1987 intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe arhimandritul Cleopa Ilie. Cu această ocazie, a fost hirotonit ieromonah. Ulterior în octombrie 1988 este hirotesit protosinghel. În perioada 1 septembrie 1988-1 martie 1990, este consilier patriarhal, Director al Sectorului Teologie Contemporană și Dialog Ecumenic. În paralel, deține funcția de Conferențiar la Catedra de Misiune Creștină a Institutului Teologic Universitar din București.

[…]

La 1 martie 1990, PC Protosinghel Dr. Daniel Ciobotea este ales, la propunerea IPS Mitropolit Nicolae Corneanu, în rangul de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul “Lugojanul”, fiind hirotonit întru arhiereu în Catedrala Ortodoxă din Timișoarala 4 martie 1990.

La 7 iunie 1990 este ales, iar la 1 iulie 1990 este înscăunat ca arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Mitropolitul Teofan

Conform http://iasi.mmb.ro/ierarh/inaltpreasfintitul-teofan

decembrie 1984: închinoviat la Schitul Crasna – Mănăstirea Sinaia, județul Prahova;

14 iulie 1985: tuns în monahism la Schitul Crasna – Mănăstirea Sinaia, județul Prahova;

8 septembrie 1985: hirotonit ierodiacon de PS Vasile Târgovișteanul, Episcop Vicar Patriarhal;

14 septembrie 1985: hirotonit ieromonah de PS Vasile Târgovișteanul, Episcop Vicar Patriarhal;

1986-1990: Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, obţinând titlul de doctor în Teologie

1987-1990: duhovnic la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Bussy en Othe, Franța;

Iulie 1990 – septembrie 1991: Secretar al Cabinetului Patriarhal;

2 septembrie 1991: ales Episcop Vicar Patriarhal;

14 septembrie 1991: hirotesit arhimandrit;

15 septembrie 1991: hirotonit Episcop Vicar Patriarhal;

   Conform https://en.wikipedia.org/wiki/St._Sergius_Orthodox_Theological_Institute

The mission of the St. Sergius Institute is to form educated priests and laypeople, intending to serve actively the Orthodox Church and representing it in the ecumenical dialogue, as well as in the religious and cultural life of their own country.

Scadeti anii de studiu si vedeti cata vreme a avut de monahism.

Mitropolitul Laurențiu Streza

În 1982 pleacă la studii în străinătate, la Institutul Ecumenic de la Bossey, Elveția (1982-1983). Continuă studiile în Elveția cu o specializare în domeniul liturgic la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din Fribourg (1983).

20 iulie 1996 este tuns in monahism, la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, de catre IPS Mitropolit Antonie, primind numele de Laurentiu .

4 iulie 1996 ales, prin hotararea Sfantului Sinod episcop al Caransebesului.

11 august 1996 este hirotonit arhiereu si instalat episcop la Caransebes de catre IPS Mitropolit Nicolae al Banatului.

Mitropolitul Irineu Popa

A fost tuns în monahism la Mănăstirea Frăsinei în anul 1985, iar ulterior a fost hirotonit ierodiacon (1985) și ieromonah (1986).

1986–1990, cursuri de doctorat în teologie, specialitatea Dogmatică, la Institutul Saint Serge din Paris,

1989 – 1990, cursuri de limbă engleză în Londra.

1990 – 1991, cursuri de arheologie biblică la Institutul de Arheologie Biblică din Tantur – Ierusalim.

1991, 6 septembrie, prin hotărârea Sfântului Sinod, promovat Arhiereu Vicar la Sfânta Episcopie a Râmnicului.

1991, 6 octombrie, hirotonit Arhiereu cu numele de Slătineanul.

Mitropolitul Andrei Andreicuţ

N-am inteles daca a fost tuns in monahism:

https://www.mitropolia-clujului.ro/ips-andrei-mitropolitul-clujului-maramuresului-si-salajului/

In rest, cititi va rog:

Mitropolitul IPS Andrei il elogiaza pe Patriarhul Athenagoras (mason grad 33) pentru ca a ridicat anatema de la 1054 …

Mitropolitul Clujului ANDREI ANDREICUT recunoaste: VA FI UN ZIDAR AL ECUMENISMULUI …

PAPA, BUSH si GORBACIOV (principale instrumente ale NOII ORDINI MONDIALE) pictati in Biserica infratirii din Petresti. IPS Andrei nu vede nici un lucru rau …

IPS ANDREI ANDREICUT O COMITE DIN NOU. La Bistrita s-a tinut o SLUJBA ECUMENICA ce „nu a avut loc vreodata pe mapamond”, semnandu-se apoi o declaratie privind „colaborarea si conlucrarea ecumenica, frateasca intre bisericile istorice din Transilvania”

Mitropolitul Ioan Selejan

Conform http://mitropolia-banatului.ro/i-p-s-ioan-selejan-arhiepiscop-al-timisoarei-si-mitropolitul-banatului/

În anul 1980 a intrat ca vieţuitor la Mănăstirea Lainici, judeţul Gorj.

În anul 1986 a absolvit Seminarul Teologic din Craiova, iar în anul 1990 Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu. La 6 august 1990 a fost hirotonit ierodiacon la Mănăstirea Lainici, iar la 15 august 1990 a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Tismana.

În perioada 1991-1994 a urmat în paralel două studii de doctorat la Institutul Biblic din Ierusalim, unul în Studii Biblice, şi altul în Egiptologie şi Orientalistică.

La 12 iulie 1994, Colegiul Electoral Bisericesc a ales ca întâistătător al nou înfiinţatei Episcopii, cu sediul la Miercurea-Ciuc, în persoana P.C.Arhimandrit Ioan Selejan, Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim şi Iordan.

La 20 iulie 1994, la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din Topliţa, judeţul Harghita, ctitorie a Patriarhului Miron Cristea, s-a săvârşit hirotonia întru arhiereu a Î.P.S. Sale, Ioan Selejan.

Mitropolitul Iosif Pop

Conform http://www.mitropolia.eu/ro/site/63/

La 17 aprilie 1994 a fost tuns în monahism primind numele de Iosif. A deservit ca preot şi duhovnic Mănăstirea de maici „Acoperământul Maicii Domnului” de la Bussy-en-Othe, Yonne, Franţa (1994-1998).

La 29 noiembrie 1997, Adunarea electorală a Arhiepiscopiei Europei Occidentale şi Meridionale l-a ales Arhiepiscop. A fost hirotonit la 15 martie 1998, în catedrala greacă Sfântul Ştefan din Paris, de către un sobor de 12 ierarhi în frunte cu Mitropolitul Serafim al Germaniei şi Europei Centrale şi cu Mitropolitul grec Ieremia al Franţei.

Mitropolitul Serafim Joantă

Conform http://www.mitropolia-ro.de/index.php/8-mitropolia/33-mitropolitul-serafim-joanta

Institutul „St. Serge“ din Paris (1982-1985)

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, cu titlul de „Făgărăşeanul“ (ales la 12 febr. 1990, tuns în monahism la 17 feb., hirotonit arhiereu şi instalat la 11 martie 1990).

La 16 oct. 1993 este ales mitropolit pentru românii ortodocşi din Germania şi Europa Centrală de către Adunarea eparhială întrunită la Aachen (Germania); confirmat de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la 12 ianuarie 1994, instalat la München la 5 iunie 1994.

Mitropolitul onorific Nifon Mihăiță

In1972, participă la cursuri post-doctorale în Israel la Colegiul Anglican din Ierusalim. Studii de teologie si ecumenice la Londra, Oxford, Ierusalim si Geneva; 1974 – Master of Theology la Londra. În 1977/78 participă la cursuri post-doctorale de Teologie Biblică la Facultatea de Teologie a Universității din Geneva, Elveția, iar în 1981 la Universitatea Catolică „Sfântul Paul” Ottawa, Canada. Conform

În 1981 este tuns în monahism și devine arhimandrit. Din 1982 până în 1985 este starețul Mănăstirii Antim din București. Între anii 1986 și 1992 este redactor al revistei oficiale a Patriarhiei Române „Romanian Orthodox Church News”. De asemenea din 1986 este Episcop Vicar Patriarhal, Secretar al Sfântului Sinod.

Arhiepiscopul Teodosie Petrescu

6 decembrie 1990, a fost tuns în monahism unde a primit numele de Teodosie; La 24 februarie 1991, a fost hirotonit Ieromonah, având ca sarcină activitatea de asistență religioasă și misiune caritabilă la spitale, azile și casele de copii din București; În ședința din 22 martie 1994, Sfântul Sinod a fost ridicat la treapta arhieriei, cu acordarea prealabilă a rangului de arhimandrit și a aprobat alegerea în funcția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu titulatura de Snagoveanul. Hirotonia în arhiereu s-a săvârșit în ziua de 3 aprilie 1994, în biserica Sf. Spiridon Nou din București, paraclis patriarhal.

Si ma opresc aici cu studierea membrilor Sfantului Sinod. Parerea mea e ca daca as continua, as avea aceleasi rezultate si cu ceilalti. Daca voi credeti altfel, va rog sa-i analizati, iar daca mai mult de o mana de Ierarhi nu se incadreaza in schema de mai sus, dati-mi un semn.

Asadar, ce asteptari aveti de la acesti Ierarhi?

 

Tagged with: ,

122 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au… […]

    Apreciază

  2. Satanisti la Teologie | Saccsiv - Weblog said, on aprilie 11, 2017 at 9:49 am

    […] CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au… […]

    Apreciază

  3. […] CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au… […]

    Apreciază

  4. […] schismaticii ucrainieni. Dar asta-i doar deocamdata si neoficial. Cred insa ca daca stapanii care l-au scolit in vest ii vor trasa sarcina sa-i recunoasca, atunci o va face. Si cred acest lucru bazandu-ma pe […]

    Apreciază

  5. […] mutarea sa la Domnul, Ierarhii cu multe scoli in vest dar cu putina calugarie s-au apucat sa-l descrie ca fiind … […]

    Apreciază

  6. […] mutarea sa la Domnul, Ierarhii cu multe scoli in vest dar cu putina calugarie s-au apucat sa-l descrie ca fiind … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.